Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Zwak PSV kent veel moeite met Fortuna, maar wint wel


Tijdstip
4 oktober 2020
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 2


Zwak PSV kent veel moeite met Fortuna, maar wint wel; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Zwak PSV kent veel moeite met Fortuna, maar wint wel

PSV heeft zondag met veel moeite weten te winnen van Fortuna Sittard. In het Philips Stadion eindigde het duel in een 2-0 overwinning. Donyell Malen en Noni Madueke zorgden voor de treffers. De ploeg van Roger Schmidt speelde een zeer zwakke wedstrijd, al had het ook pech dat vanwege buitenspel liefst vier doelpunten werden afgekeurd.

PSV begon uitstekend aan de wedstrijd. Na een uitstekende steekbal van Eran Zahavi zorgde Donyell Malen in de vijfde minuut al voor de openingstreffer. De ploeg leek vervolgens niet helemaal bij de les te zijn, want direct vanaf de aftrap kreeg Fortuna Sittard een enorme kans. Yvon Mvogo wist de eerste inzet nog goed te keren en zag tot zijn opluchting dat de rebound hoog over het doel werd geschoten.

In de minuten daarna zag PSV vanwege buitenspel twee doelpunten afgekeurd worden, zodat Fortuna goed in de wedstrijd bleef. Dat bleek ook toen het in korte tijd twee enorme kansen kreeg, maar een redding van Mvogo en een schot op de lat voorkwamen de gelijkmaker. PSV leek het even helemaal kwijt en vooral Fortuna dacht aan aanvallen. In de slotfase van de eerste helft had PSV de grip opeens terug en zag voor de derde keer een doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd worden. Bovendien ging een kopbal van Zahavi net naast het doel. Daar kwam in de blessuretijd van de eerste helft nog een vanwege buitenspel afgekeurde treffer bij zodat de stand bij rust slechts 1-0 was.

Na rust was het spelbeeld niet heel veel anders dan het grootste gedeelte van de eerste helft. PSV kreeg nauwelijks iets gecreëerd, waardoor Fortuna Sittard in de wedstrijd bleef. Het meeste gevaar kwam zelfs van de Limburgers, maar tot echte kansen leidde dat niet.

Vijf minuten voor tijd kwam dan de beslissing. Na een aanval van Fortuna wist invaller Noni Madueke na goed druk zetten de bal te veroveren. De jonge Engelsman kon alleen op de doelman af en zorgde daarmee voor de 2-0. Dat bleek ook de uiteindelijke eindstand te zijn.


[video] Highlights PSV - Fortuna Sittard


Denzel Dumfries: 'We mogen het zeker niet op deze manier zo ver laten komen'

In gesprek met Fox Sports was Denzel Dumfries het eens met de opmerking dat het enige positieve aan de wedstrijd de overwinning was. "Dit was niet om over naar huis te schrijven", aldus Dumfries. "In het begin controleerden we de wedstrijd, waren we fel en creëerden goede kansen. We hadden grip op de wedstrijd, maar verloren die volkomen."

Een verklaring daarvoor had de aanvoerder niet. "Na een internationale week is het wel gewoon belangrijk dat je de wedstrijd wint", zo gaf hij aan. "Misschien is het een tikkeltje vermoeidheid, maar we mogen het zeker niet op deze manier zo ver laten komen."

De gewenste speelstijl van Roger Schmidt kwam er ook totaal niet uit. "We weten wat er gevraagd wordt en we weten hoe we het moeten aanpakken. Dat hebben we vandaag niet gedaan en dat moeten we ons zelf kwalijk nemen", zei hij daarover.


[video] Mvogo en Dumfries kritisch, maar blij met overwinning | INTERVIEWS PSV - Fortuna Sittard


Eran Zahavi: 'Het belangrijkste is dat we gewonnen hebben en de drie punten hebben binnen gesleept'

Eran Zahavi werd in gesprek met Fox Sports gevraagd hoe hij de wedstrijd ervaren had. "Het belangrijkste is dat we gewonnen hebben en de drie punten hebben binnen gesleept", aldus Zahavi. "Het was natuurlijk een moeizame wedstrijd. We hadden de eerste 20 minuten het gevoel dat het een eenvoudige wedstrijd ging worden. We controleerden en speelden goed, maar toen werden ze wakker en kregen wij het heel lastig. Maar het belangrijkste zijn de drie punten."

Zahavi was met een assist opnieuw belangrijk. "We vonden de ruimte goed. Donyell maakte een mooie loopbeweging en ik passte op tijd. Ik ben erg blij met die goal en die combinatie", zo gaf hij aan. "Ik gaf eerder al aan hoe vaker we samen spelen, hoe beter de combinaties zullen gaan. Vandaag ben ik blij met de assist."

PSV was de controle in de wedstrijd op een gegeven moment wel volledig kwijt. "We hebben nog een hoop wat we moeten verbeteren", zei hij daarover. "Vergeet niet dat we donderdag een zware wedstrijd gespeeld hebben. Het is dan niet makkelijk om op zondag weer voor de competitie te spelen na zo'n zware pot en een vliegreis. We proberen ons te focussen op de volgende wedstrijd en te zorgen dat we onszelf verbeteren."


Roger Schmidt: 'Ook dit soort wedstrijden moet je winnen en dat hebben we gedaan'

Roger Schmidt was het niet eens met de opmerking dat het enige positieve aan de wedstrijd de drie punten waren. "We hebben in tien dagen nu vier wedstrijden gespeeld, waarvan drie uit en twee vluchten. Een heel zware wedstrijd donderdag en daar moet je rekening mee houden", aldus Schmidt in gesprek met Fox Sports. "We scoorden een vroege goal en controleerden de wedstrijd erg goed. We misten een paar kansen om de tweede goal te maken en moesten daarna vechten.

Schmidt ging verder: "We hadden vandaag een goede verdediging nodig. De centrale verdedigers en de doelman hebben het goed gedaan vandaag. Ook dit soort wedstrijden moet je winnen en dat hebben we gedaan, dus voor mij zijn er een hoop positieve dingen. Het voetbal was vandaag niet van het hoogste niveau, maar na donderdag was het vandaag erg moeilijk."

De Duitser was zeer lovend over zowel Jordan Teze als Oliver Boscagli. "Naar mijn mening hebben ze het vandaag top gedaan, ook al kreeg de tegenstander een paar kansen", zo gaf hij aan. "Ze hebben tot nu toe alle zes de wedstrijden gespeeld. De ontwikkeling van deze twee spelers is fantastisch."

Schmidt ziet zijn gewenste speelstijl steeds beter naar voren komen. "Donderdag heb ik een hoop goede dingen gezien. Dat was bijna zoals we willen spelen. Dat was top en daarom is het ons gelukt om de groepsfase te halen", zei hij daarover. "Op dit moment zijn we niet in staat om een constant niveau te halen. Dat begrijp ik ook. Dat ligt aan een hoop dingen. Zeker na zoveel maanden zonder wedstrijden is het niet makkelijk om zo snel in het juiste ritme te komen. Als je dan van zulke Engelse weken hebt zoals ons, moeten we beseffen dat het niet makkelijk is om zo te spelen. Ik zie wel verbetering en ontwikkeling, dus daarom ben ik op dit moment tevreden."


Karakteristieken

Uitslag: 2-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Donyell Malen ('5)
Goal
2-0 Noni Madueke ('85)
Scheidsrechter
Manschot
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Fortuna Sittard: Seuntjens ('41)

Opstelling PSV

Eran ZahaviDonyell Malen


Cody GakpoRyan ThomasPablo RosarioMauro Júnior


Nick ViergeverOlivier BoscagliJordan TezeDenzel Dumfries


Yvon Mvogo

Wissels:

'62 Noni Madueke voor Eran Zahavi
'62 Jorrit Hendrix voor Mauro Júnior
'90 Michal Sadílek voor Donyell Malen
'90 Joël Piroe voor Ryan Thomas


Opstelling Fortuna Sittard

SemedoPolterFlemming


SmeetsSeuntjensTekie


CoxJanssenAnghaRota


Koselev

Wissels:

'71 Hansson voor Semedo
'74 Sambou voor Smeets
'87 Dianessy voor Cox
'88 Ninaj voor Rota


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 8 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 2-0 (1-0)
 7 2-0 (1-0)
 7 2-0 (1-0)
 7 2-0 (1-0)
 7 2-0 (1-0)
 7 2-0 (1-0)
 7 2-0 (1-0)
 7 2-0 (1-0)
 5 4-0 (1-0)
10  5 3-0 (1-0)
11  5 2-0 (0-0)
12  5 3-0 (1-0)
13  5 3-0 (1-0)
14  5 4-0 (1-0)
15  5 3-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.19. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Yvon Mvogo (59 -> 5,0)
2. Donyell Malen (40 -> 4,0)
3. Noni Madueke (26 -> 3,0)
4. Jordan Teze (22 -> 2,0)
5. Ryan Thomas (15 -> 0,5)
5. Eran Zahavi (15 -> 0,5)
7. Olivier Boscagli (10 -> 0,0)
8. Jorrit Hendrix (7 -> 0,0)
9. Denzel Dumfries (5 -> 0,0)
9. Niemand (5 -> 0,0)
11. Cody Gakpo (4 -> 0,0)
12. Érick Gutiérrez (3 -> 0,0)
12. Ibrahim Sangaré (3 -> 0,0)
14. Mauro Júnior (2 -> 0,0)
14. Maximiliano Romero (2 -> 0,0)
16. Nick Viergever (1 -> 0,0)
16. Mohamed Ihattaren (1 -> 0,0)
18. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
18. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
18. Toni Lato (0 -> 0,0)
18. Timo Baumgartl (0 -> 0,0)
18. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
18. Bruma (0 -> 0,0)
18. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
18. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
18. Lars Unnerstall (0 -> 0,0)
18. Sam Lammers (0 -> 0,0)
18. Joël Piroe (0 -> 0,0)
18. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
18. Pablo Rosario (0 -> 0,0)
18. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
18. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
18. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
18. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
18. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
18. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
18. Amar Catic (0 -> 0,0)
18. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
18. Youri Roulaux (0 -> 0,0)
18. Ricardo Rodríguez (0 -> 0,0)
18. Philipp Max (0 -> 0,0)
18. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
18. Joël Piroe (0 -> 0,0)
18. Adrian Fein (0 -> 0,0)
18. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
18. Vincent Müller (0 -> 0,0)
18. Mario Götze (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Paulinho01 (geschorst)
5 maanden geleden
Kom op PSV! Gewoon volle toeren lekker ballen geen gekke dingen. Lekkere sleepbeweging van ons malen lekker man hatseflats!
+3/-0

5 maanden geleden
Wanneer mag die Sangaré nu eens een keer mee doen?
En dan ipv Rosario.
+2/-6

 
5 maanden geleden
Als Rosario over twee jaar niet meer te houden is voor PSV.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Belachelijk dat het zo lang duurt. Bureaucratie ten top!
+1/-0

5 maanden geleden
Wanneer mag die Sangaré nu eens een keer mee doen?
En dan naast Rosario.
+8/-2

 
5 maanden geleden
Juist, en dan Mo ervoor, heeft hij alle tijd voor aanvallen en doen hun de vieze klusjes voor mo.
+2/-1

5 maanden geleden
Ik verwacht een ruime overwinning en de '0'. Zoiets als afgelopen 2 seizoenen.
+1/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Ihattaren en Sangare op het middenveld.

Je beste spelers opstellen. Of met de meeste potentie, toekomstige transferwaarde.
+2/-1

 
5 maanden geleden
En neem je dan ook een 2-2 voor lief?
+2/-0

 
5 maanden geleden
Alsof je dat risico niet loopt met Thomas en Rosario.
+3/-0

5 maanden geleden
Madueke sloopt de boertjes uit sittard😂😜👍
+2/-0

 
5 maanden geleden
Ho ho, de boeren komen uit ons Eindhoven😁😁
+2/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Ik baal dat ik met mijn maatjes hier niet bij kan zijn, daar zag ik juist naar uit, weer n x samen naar PSV...

Nu ja dan maar op tv, PSV lekker uit slof schieten, ik zeg 5-0
+1/-1

5 maanden geleden
Met een flink aantal doelpunten en wat mazzel staan we weer hoog.
+2/-0

5 maanden geleden
Vandaag gewoon met 4-0 winnen en we staan eindelijk weer waar we horen. Komende uren gaat die lach zeker niet van mijn gezicht...
+1/-0

5 maanden geleden
Heerlijke uitslag in Groningen !!! Wij wonnen daar gewoon met 1-3. Zelfs na die loting voor de CL en EL moesten die arroganten ons zonodig te kakken zetten. Één zo'n kwal schreef op nu.nl :" tja, thuis tegen Liverpool of thuis Granada. Verschil moet er zijn." Wat zou ik die eikel graag persoonlijk een berichtje sturen : "Groningen uit. Verschil moet er zijn". Door dit soort figuren heb ik zo'n hekel aan die club. Wij moeten vanmiddag vlammen, dan is mijn weekend top.
+3/-0

5 maanden geleden
Sam geeft het goede voorbeeld in Italië met een schitterend doelpunt. Nou zijn oud-collega's vanmiddag nog ff.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Dat vind ik dan weer wél jammer. Ik gun die sukkel niks (goeds) meer. Ik hoop dat-ie keihard mislukt.
+1/-1

5 maanden geleden
Verwacht opnieuw een stroperige overwinning. 2-0. We missen de kwaliteiten om de voorhoede snel in positie te krijgen.
+1/-0

 
5 maanden geleden
heb jij een glazen bol? geen woord gelogen.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Nope, we missen een verbindende schakel op het middenveld. Het is allemaal hetzelfde. Rosario, Thomas, Mauro. Ze kunnen alle drie een bal aannemen en breed of terug leggen. Ze kunnen geen van drie een bal in 1x spelen en hebben geen van drie een actie om open te draaien of een splijtende dieptepass te geven. Dan krijg je dit soort wedstrijden. Na 3x zijn we de bal al kwijt. Op de bank heb je dan Hendrix en Sadilek, dus dat is precies hetzelfde. Het zijn alle vijf nuttige voetballers als verdedigende middenvelder, maar alle vijf waardeloos aanvallend. In de winter zijn Bergwijn en Perreiro vertrokken, spelers die wel het spel open konden draaien en er zijn nog steeds geen vervangers. Er moet absoluut een creatieve speler bij wil je een rol van betekenis gaan spelen.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ik vond ze vermoeid, blijkbaar is 2 x zwaar fysieke pot teveel...

Toch, 2 x gewonnen en dat is pure winst, nog veel werk te doen op de training en met het aantrekken van nieuwe spelers...
+2/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Tja.. als je niet 9 van de 10 ballen direct weer inlevert en wat vaker een duel wint word het stukken minder zwaar.

Om nog maar niet te spreken over dat rennen als een kip zonder kop.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Pfff.. waar zit ik in godsnaam naar te kijken.
En dan die Leo Driessen ook nog erbij.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Inderdaad. Na dat tweede afgekeurde doelpunt zakt het team als een pudding in elkaar. Wat een heerlijk relaxed middagje leek te worden dreigt weer een ouderwets potje billenknijpen te worden. Alles, maar echt alles mislukt aan onze kant.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Vanaf de 80e minuut begon ik weer een nat stoeltje te krijgen.
Na het doelpunt eindelijk rustig kunnen zitten,
Waarom al die rare wissels in de 93e minuut bij deze trainer ?
+2/-0

 
5 maanden geleden
Zie mijn bericht. Het is elke keer weer een drama die Driesen
+2/-0

5 maanden geleden
Het is al erg een wedstrijd zonder publiek. Maar ik denk er nu ook al aan om het geluid uit te zetten bij FOX. Wat een ergernis met die Leo Driesen. Met afstand de slechtste verslaggever die ze daar hebben. Zijn er meer die er zo over denken?
+5/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Je kunt leo niets kwalijk nemen, hij zit in nog in een depressie na het uiteraard volledig onterechte verlies van de godenzonen tegen Grunning.
+2/-1

 
5 maanden geleden
Was dat maar het probleem, want dat zou betekenen dat Ajax bijna elke week verliest.
+2/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Je zou bijna weer op zoek gaan naar een of andere gare Russische stream. Alles beter dan luisteren naar die perfecte presentator voor America's Funniest Home Videos.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Als ik thuis kijk doe ik niet anders.
+3/-1

 
5 maanden geleden
Leo Driessen zit in zijn ajax pyama verslag te doen. Ramp die man. Vergelijk dat eens met de BBC waar ze gewoon kundige Objectieve verslaggevers hebben
+3/-0

 
5 maanden geleden
Ik vind die toon van Leo ook vreselijk,
en dan heb je nog een onnatuurlijk geluid van supporters eronder.
Ik heb ook met het geluid uit gekeken.
+3/-0

 
5 maanden geleden
ik vind die driessen toch net zoals heel fox sports anti psv of andere club! moet je maar eens opletten als 020 een actie maakt probeert hij alles goed te praten maar als een andere ploeg precies hetzelfde doet zou het rood of zo moeten zijn!!
+3/-0

5 maanden geleden
Wat zien die trainers toch in Rosario?! De eerste die ze opstellen maar in mijn ogen de eerste die ik eraf zou halen.
+4/-0

 
Maolicare (geschorst)
5 maanden geleden
Inderdaad ongelofelijk dat zo een speler bij ons vast op het middenveld staat
+3/-0

 
5 maanden geleden
Dit dus. Ik irriteer me er kapot aan.
Al zolang duidelijk dat hij PSV onwaardig is en hij staat er nog steeds in.
+4/-0

5 maanden geleden
Met spelers als Rosario,mauro junior,viergever,en dat andere zooitje wat reserve staat hebben ze gewoon een matig elftal dat het van bevliegingen van Malen en Gapko moet hebben.DRAMA
+1/-0

 
5 maanden geleden
Madueke uitproberen ipv Rosario en Hendrix ipv lichtgewicht Mauro.
Goh wat konden we Max nu goed gebruiken voor het doelsaldo.
Gakpo bijna niets goeds van gezien, en Malen weer egoïstisch. Afgeven op Zahavi, dan kon die gewoon op de keeper aflopen. Zahavi moet veel meer aangespeeld worden.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Helemaal mee eens. Niet voor niks dat er spelers bij moeten. Rosario en zeker Nick Weggever
+2/-1

5 maanden geleden
Waar ik me zo aan kan storen is het gebrek aan beweging bij balbezit. Op de helft van de tegenstander lijkt niemand de bal te willen hebben.

Ook bij ingooien staat iedereen stil en naar elkaar te kijken.

Daarnaast was het met het druk zetten ook iedere keer een stap te laat en dan kun je het zelfs moeilijk krijgen tegen Fortuna..
+2/-0

 
5 maanden geleden
Volledig met je eens. En elke tweede bal is voor Fortuna. Alles wat uit onze 16 wordt weggewerkt valt bij één van hun in de voeten en geeft ze weer de mogelijkheid om meteen aan te vallen. Dit doet echt pijn aan mijn ogen....
+2/-0

 
5 maanden geleden
Dacht Heracles uit de ondergrens was..Kan nóg slechter met geluk wel de .3punten. Matig met en Viergever,rosario. Middenveld weer zwakste linie
+2/-0

 
5 maanden geleden
Ik vind dat PSV ook te veel recht op het doel af probeert te gaan, terwijl het daar nogal vol staat. Met Max op de zijkant en scherpe voorzetten is PSV veel gevaarlijker.
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
jullie vergeten dat we donderdag nog zware wedstrijd in EL gehad hebben, die veel energie koste...
Blijkbaar kunnen we dat nog niet aan, alleen Teze, Thomas en Mvogo voldoende niveau, Hendrix weer goed ingevallen!

Gauw vergeten, rust pakken, investeren in training en hopelijk ook nog wat versterking erbij... Chinese uh Zuid Koreanse muur?
+2/-0

5 maanden geleden
Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zoveel kansloos, nutteloos en dom verlies in 1 wedstrijd heb gezien.
+3/-0

reactie verwijderd

5 maanden geleden
Armoei troef weer. Er lopen 2 goeie voetballers rond de rest is middelmaat. Die vallen bij geen enkele club in nederland op
+4/-0

Perzik009 (geschorst)
5 maanden geleden
Die thomas is ook gewoon niks he. Waarom wisselt hij die niet? Belachelijk..
Niveau fc utrecht
+2/-0

 
5 maanden geleden
Wisselen met ...? Dr zit niks op de bank. Ze kunnen beter aan hun instelling werken. Er wordt geen enkel duel gewonnen. Aan de bal 0 creativiteit, what's new?
Als er straks een echte tegenstander staat, hou ik mn hart vast.
+2/-0

5 maanden geleden
Ik vind PSV echt heel slecht spelen! Fortuna is minstens gelijkwaardig als je naar het voetbal kijkt. Lange ballen, middenveld voetbalt niet mee. Het is domweg naar voren rennen. Dit is toch onmogelijk het spel wat onze trainer wil zien? Dit PSV heeft nog wel veel tijd nodig.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Het hele nog korte seizoen al het geval
+2/-0

5 maanden geleden
Nu, in de 80e minuut, ben ik al zooooo benieuwd naar de interviews achteraf. "Het moet beter....."
+4/-0

 
5 maanden geleden
PSV onwaardig, het gaat om de punten, we moeten beter, we zijn vergeten om te voetballen.... ;-)
+2/-0

5 maanden geleden
Het was allemaal niet best maar 3 punten over de streep getrokken. vraag me af in hoeverre een leeg stadion een rol speelt bij de motivatie van de spelers....klein lichtpuntje vandaag, Mvogo die wederom punten pakt :D
+2/-0

5 maanden geleden
Teveel aanvallen lopen nu noodgedwongen over de rechterflank via Dumfries. Te weinig creativiteit op het middenveld. Lichtpuntje vind ik wel dat we verdedigend weinig weggegeven en dat er hard wordt gewerkt om ook dit soort wedstrijden in ons voordeel te beslechten. 3 punten in de tas en na de interlandperiode weer fris aan het volgende zware blok beginnen.
+1/-0

5 maanden geleden
Overwinning is alles wat telt.

Prima zondag!

Blij met break.

(later meer)
+1/-0

5 maanden geleden
Je waant jezelf titelkandidaat en denkt eindelijk eens een fantastische trainer te hebben en dan moet je op 4 oktober je selectie nog op peil brengen en krijg je zo’n zaadpot te zien. Met zijn allen terug op eigen helft en counteren tegen een degradatiekandidaat. En dan zijn er hier nog die over een titel spreken. Het is gewoon middelmaat met een paar jonge diamantjes. Middenveld wederom dramatisch
+1/-0

5 maanden geleden
Hoe lang krijgen we al dit saaie en vaak ook slechte spel voortgezet. Pffff.
+3/-0

5 maanden geleden
Wederom een onstellende slechte pot van PSV, zoveel simpel en dom balverlies.
Geen enkele creativiteit op het middenveld, en een achterhoede die met hangen en wurgen overeind blijft.
Het feit dat Jorrit zowel donderdag als vandaag positief opvalt als invaller zegt ook genoeg vind ik.
Werk aan de winkel Roger!!!!!
+5/-0

5 maanden geleden
Zitten de koppies vol met een overdaad aan opdrachten en taken?
Wat een ongelooflijke slordige zaadpot tegen notabene een degradatiekandidaat,om je kapot te schamen.
De vier buitenspelgoals geeft eigenlijk al weer dat ze niet scherp aan de wedstrijd begonnen.
De pressing kwam bij vlagen van de tegenstander;snel vergeten en versterking erbij,op het middenveld moet je de baas zijn en achterin was het hopeloos.
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Ja maar het zegt toch ook dat je hoop kansen creëert. Als ze niet 4 keer buitenspel staan win je gewoon met 6-0 en dan zeggen we allemaal goed gevoetbald
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ja is ook zo en dan spelen ze na een 2-0 en 3-0 ook de wedstrijd rustiger uit. Feit is wel dat als je veel druk wilt zetten en alles verticaal speelt een spelbeeld krijgt dat heel onrustig is. Het kost ook ongelofelijk veel energie. Voorin moeten de mensen ook veel meer oog voor elkaar krijgen. We kunnen wel steeds zeuren op het middenveld maar de aanvallers leveren iedere bal te simpel in en dan moet de rest daar weer keer op keer achteraan.
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Je ziet echter gemakshalve paar essentiële zaken over het hoofd: 1) het was telkens buitenspel (zij het nipt), 2) Fortuna had er ook zomaar 3-4 in kunnen schieten en dan verlies je wellicht met 1-4 (Mvogo MotM), 3) Fortuna wordt bij 1-0 toch écht een zuivere strafschop onthouden.

Conclusie: terechte overwinning maar nauwelijks verdiend, daarvoor gaf PSV veel te veel weg.

(edit: reactie op Robmeister)
+1/-1

 
5 maanden geleden
Heb het al eerder geroepen simpel en degelijk voetballen , en niet denken dat je een of ander wiskundig systeem er op na kan houden. Gewoon zorgen dat het balletje in het netje komt. Maar ik denk niet dat we dit seizoen een voetballer van het jaar gaan leveren of eentje die mee dingt voor de gouden schoen.....
+1/-0

5 maanden geleden
wat vond ik dit een waardeloze partij zeg!! leek verdomme wel een 5e klasser waar ik naar zat te kijken!! en dan ook nog van die stomme hakjes geven en rare trucjes proberen! aub doe ff normaal zeg!! dit was niet echt pro psv gewoon 1,5 uur naar niks zitten kijken!! en dat ze verdomme toch eens op dat buitenspel letten!! ze hebben gewonnen maar vraag niet hoe nee dit 4 2 2 2 slaat dus helemaal nergens op waardeloos systeem!! schmidt doe maar weer normaal!! enigste die een goed punt van mij krijgt is een keer die yvon en de rest in mijn ogen zwaar onvoldoende!!
+1/-0

5 maanden geleden
Ik verbaas me erover dat mensen zo snel hun oordeel klaar hebben. Als die mensen op hun werk ook zo beoordeeld werden zaten ze allemaal nu werkloos thuis. 4 wedstrijden in 10 dagen. Met een energie vretend systeem. 4 afgekeurde doelpunten waarvan 2 in mijn ogen discutabel. Volgens mij is het resultaat 100 %. Ik kan me van kampioensseizoenen ook enorme zaadpartijen herinneren. Die moet je zien te winnen en dat doen we. Stop eens met klagen zo vroeg in het seizoen. Straks spelen we een aantal goede wedstrijden op rij en dan zijn diezelfde spelers die nu neergesabeld worden in eens weer helden.
+2/-1

 
5 maanden geleden
Klopt niet: waren 4 wedstrijden in 11 dagen; Tottenham had er 4 in 8 en de resultaten leden er bepaald niet onder.

Als profclub PSV - topclub PSV? - dat niet aan kan, had men zich beter niet voor groepsfase EL kunnen kwalificeren. Het wordt alleen nog maar drukker.
+2/-1

 
5 maanden geleden
Vind dat je ons een beetje overschat als je ons vergelijkt met een premier League club die veel meer kan rouleren met gelijkwaardige spelers
+2/-0

 
5 maanden geleden
Tottenham Hotspur speelde dan ook tegen Newcastle United, Chelsea & Manchester United. Ook niet bepaald te vergelijken met Heracles & Fortuna Sittard. De Europese wedstrijden kan je tegen elkaar wegstrepen. Voor Spurs wordt het daarmee 5 wedstrijden in 11 dagen.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Dan nog kunnen ze rouleren. Wij hebben amper spelers genoeg. En als je niet uitkijkt staat half jong PSV op het veld tegen eredivisieclubs die hun volwaardig elftal opstellen zonder een Europese wedstrijd in de benen.
+2/-0

5 maanden geleden
Vreemde wedstrijd, 2-0 winnen en aantal afgekeurde goals maar toch was het een zwakke wedstrijd. Leuk dat pressie spelen, daardoor een aantal onderscheppingen en kansen maar ook direct een grote gatenkaas achterin. Tegen fortuna gaat dat goed, bijna het complete linker rijtje niet. De nieuwe taktiek bewijst zich nog niet. Begin 2e helft zakte psv door de ondergrens. Hendrix en Madueke verbeterde het spel, zijn beide duidelijk basis spelers. Viergever niet perfect maar ook liefst in de basis, Boscagli blijft het lastig hebben. Tegen betere clubs wordt dat een probleem. Rosario is beter als vorig seizoen maar blijft matig spelen.
+1/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Het was buiten het 1e kwartier hemeltergend slecht, leek we of de spelers alles vergeten waren wat ze de afgelopen 2 maanden hebben opgebouwd. Fortuna was fel op de man en er was geen antwoord op vandaag, mag je nog blij zijn met de 3 punten. Om er specifiek hier spelers uit te lichten wat ik hierboven veel lees, heeft mi. niet veel zin als iedereen onder z'n niveau speelde (ok, Mvogo niet) en er tactisch geen reet van klopte vandaag: collectief falen! Ik denk dat Schmidt niet blij kan zijn behalve met het resultaat, maar dat hij zich absoluut niet van de wijs laat brengen en gewoon doorgaat op de ingeslagen weg. Eens kijken of hij over 2 weken de selectie weer op de rit krijgt tegen PEC. Ben het overigens eens met wat Schmidt hierboven zegt.
+3/-0

5 maanden geleden
Waar ik me zo aan kan storen is het gebrek aan beweging bij balbezit. Op de helft van de tegenstander lijkt niemand de bal te willen hebben.

Ook bij ingooien staat iedereen stil en naar elkaar te kijken.

Daarnaast was het met het druk zetten ook iedere keer een stap te laat en dan kun je het zelfs moeilijk krijgen tegen Fortuna..
+1/-0

5 maanden geleden
Net als tegen Emmen en Heracles werd PSV afgetroefd op duelkracht. Tegen zulke fysiek sterke clubs moet je de bal snel laten rondgaan en zo min mogelijk duels opzoeken. Het was een collectief falen en niet de schuld van bepaalde spelers.Beter slecht spelen en winnen dan andersom.Ik heb er nog steeds vertrouwen in omdat PSV eigenlijk nog steeds in de ombouw zit. Hopenlijk komt de speelwijze van de trainer er op korte termijn uit en halen we de punten met goed voetbal.
+2/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Dat zie je goed, vergeten wordt verder:

- alleen Feyenoord doet het iets beter, maar hadden niets te doen Europees gezien
- Europese uitduels vreten energie en daar moest gepresteerd worden, wat ook gedaan is, ik kan me nog n ploegje uit Kroatië herinneren...
- een nieuw systeem kost tijd en een aantal beoogde spelers zijn nog niet beschikbaar (of binnen)
- vorige week zat de arbitrage tegen (belachelijke penalty) en deze week mee, alhoewel ik die 4e afgekeurde nooit buitenspel vind; daar moet je me omgaan en dat doet PSV prima
- Groningen en Heracles uit zijn geen makkies voor PSV (zoals onze vrienden uit Adam gisteren bewezen;-)
+2/-0