Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


PSV na rust snel klaar met VVV


Tijdstip
22 december 2020
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 2


PSV na rust snel klaar met VVV; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV na rust snel klaar met VVV

PSV heeft uiteindelijk vrij eenvoudig het kalenderjaar 2020 afgesloten met een thuiszege. VVV-Venlo werd met 4-1 verslagen. Na een zwakke eerste helft, waarin Philipp Max vanaf de strafschopstip had gescoord, zorgden Olivier Boscagli, Cody Gakpo en Adrian Fein na rust voor de drie punten.

PSV was direct vanaf het begin volop aan de bal, maar omdat het tempo veel te laag lag kwam het nauwelijks door de muur van VVV. De voorzetten die gegeven werden waren bovendien ook niet op maat, zodat de Limburgers eenvoudig overeind konden blijven.

VVV kwam bovendien halverwege de eerste helft plotseling op voorsprong. Uit een counter kwamen ze met drie aanvallers tegenover twee verdedigers van PSV te staan. Het schot dat volgde was niet goed, maar omdat deze door Denzel Dumfries van richting werd veranderd was Yvon Mvogo kansloos.

Het tempo werd direct omhoog geschroeft en VVV kwam al snel onder druk te staan. Tot echte kansen leidde dat niet, maar ruim 10 minuten na de openingstreffer ging de bal op de stip. Noni Madueke werd onderuit gehaald en Philipp Max schoot onberispelijk de 1-1 binnen. Enkele minuten later leek PSV bovendien weer recht te hebben op een penalty na een handsbal, maar deze werd nu niet gegeven. In de blessuretijd werd een kopbal van Max nog gekeerd, zodat het bij rust 1-1 stond.

PSV begon een stuk scherper aan de tweede helft en al snel kwam het dan ook op voorsprong. Uit een hoekschop van Max wist Olivier Boscagli knap binnen te koppen. Nog geen tien minuten later was het weer raak. Na een goede aanval zorgde Cody Gakpo voor de uitstekende treffer. Even daarvoor was Joël Piroe binnen de lijnen gekomen omdat Mohamed Ihattaren vanwege een blessure gewisseld moest worden.

Het duel was daarmee direct gespeeld. PSV schakelde qua tempo ver terug, terwijl VVV de hoop op een resultaat opgegeven leek te hebben. In de slotfase zette PSV toch weer even aan. Gakpo raakte na een goede aanval de paal en diep in blessuretijd schoot invaller Adrian Fein de 4-1 eindstand op het scorebord.


[video] Max & Madueke shine in last game of the year | Highlights PSV - VVV-Venlo


Denzel Dumfries: 'Uiteindelijk is de winst wel verdiend'

Denzel Dumfries gaf in gesprek met Fox Sports aan dat de winst tegen VVV uiteindelijk verdiend was. "Het belangrijkste is gewoon dat je wint, zeker in die laatste wedstrijd. De jongens zitten een beetje in de vermoeidheid, dus dan is het gewoon belangrijk dat je wint", aldus Dumfries. "Zelf voel ik mijn spieren op een gegeven moment ook wel, maar het is zoals het is. Wij zijn gezegend dat we mogen voetballen. Zo bekijk ik het."

Over de eerste helft was de aanvoerder niet te spreken. "We moeten gewoon eerlijk zijn. Qua energie hebben we een schandalige eerste helft gespeeld", zo gaf hij aan. "Vooraf hebben we nog tegen elkaar gezegd dat we het niet mochten onderschatten, maar op een gegeven moment voelde je dat de spieren vermoeid waren en je ging rekenen dat er nog een tweede helft kwam. Dat moeten we beter doen."

Voor PSV wacht nu een korte winterstop, maar Dumfries zal gewoon thuis blijven. "De maatregelen zijn er niet naar om iets te doen, dus gewoon thuis niksen", zei hij daarop.


Philipp Max: 'Ik mocht vandaag de strafschop nemen van Denzel'

In gesprek met Fox Sports kreeg Philipp Max de vraag hoe wordt bepaald wie de strafschoppen neemt, omdat Denzel Dumfries de vorige wedstrijd nog achter de bal ging staan. "De trainer heeft gezegd dat een van ons de penalty mag nemen. Zaterdag was het Denzel en nu mocht ik nemen. Het is denk ik goed dat wij het samen mogen doen", aldus Max. "Denzel is onze aanvoerder. Als hij aangeeft dat hij wil schieten, mag hij hem nemen. Vandaag zei hij dat ik het mocht doen en ik heb mijn best gedaan."

Uit een hoekschop van de Duitser viel ook het tweede doelpunt. "We hadden daar een beetje geluk, omdat het geen corner was. VVV verdedigde hiervoor de hoekschoppen uitstekend, dus ik dacht om de bal wat sneller te nemen", zo gaf hij aan. "Ik zag Oli staan en hij zag mij. Het was een goede bal. Hier hebben we veel op getraind met André Ooijer."

Max werd zelf gewisseld, maar last van een blessure heeft hij niet. "Ik kreeg even een tik, maar alles is oké", zei hij daarover en ging ook in op zijn dolletje met de geblesseerde spelers op de tribune. "De teamspirit is heel erg belangrijk. Als we iets willen winnen dit seizoen hebben we iedere speler nodig. We hebben veel wedstrijden gespeeld. De benen zijn moe en in het hoofd is het dat ook wel. Iedere speler hebben we nodig, dus het is belangrijk dat we als team bij elkaar blijven."


[video] Boscagli the 'Flying Frenchman', Götze happy at PSV, Fein on first goal


Noni Madueke: 'Welk systeem de trainer ook kiest, ik ben blij om op het veld te staan'

Noni Madueke kreeg in gesprek met Fox Sports de opmerking van Philipp Max te horen dat de Engelsman een paar weken geleden de bal in blessuretijd nog zelf geschoten zou hebben in plaats van hem af te geven aan Adrian Fein. "Dat heeft met ontwikkeling te maken. Mijn mindset is de afgelopen drie maanden verbeterd", aldus Madueke. "Als het team een extra doelpunt kan maken en het honderd procent zeker is dat Adrian die bal kan maken, moet ik die bal afgeven. Het is zijn eerste doelpunt voor PSV, dus ik ben heel blij voor hem."

Zelf had de Engelsman ook graag willen scoren. "Dat wil ik iedere wedstrijd. Dat is mijn mentaliteit", zo gaf hij aan. "Maar kijk hoe blij Adrian is. Dit was uiteindelijk het beste voor het spel."

Madueke vindt het ook fijn spelen met Fein op het veld. "Hij is een geweldige speler, hij is top met beide voeten en kan een goede pass geven. Zijn techniek is heel goed", zei hij daarover. "Pablo is voor ons iedere keer belangrijk, net zoals Ibrahim. Uiteindelijk ligt het aan de trainer, maar we hebben geweldige spelers op het middenveld."

PSV speelde tegen VVV in een systeem met drie aanvallers. "Ik vind het systeem met twee spitsen leuk, omdat je dan ook echt betrokken bent in de opbouw. Als je aan de zijkant staat, moet je soms wachten op je kans", aldus Madueke. "Als team kunnen we zowel 4-3-3 als 4-2-4 spelen. Wat de trainer ook kiest, ik ben blij om op het veld te staan."


Roger Schmidt: 'In de tweede helft hebben we het uiteindelijk afgemaakt'

In gesprek met Fox Sports gaf Roger Schmidt aan tevreden zijn over de wedstrijd tegen VVV. "Ik ben zowel tevreden over het resultaat als over de wedstrijd", aldus Schmidt. "In de eerste helft ging het redelijk. We creëerden kansen en zetten veel druk. Het was niet makkelijk, omdat de tegenstander één moment creëerde en dat direct een goal was. We moesten geduldig blijven en laten zien dat we altijd gefocust konden blijven."

Schmidt ging verder: "In de tweede helft hebben we het uiteindelijk afgemaakt. Dit soort wedstrijden zijn nooit makkelijk. Helemaal niet als de tegenstander als eerste scoort. Als je dan laat zien dat je er nog altijd in gelooft en er altijd voor gaat, is dat een heel goed teken."

De trainer sprak tegen dat hij in de rust boos was geworden. "Ik kan soms best boos worden, maar dat was ik vandaag niet", zo gaf hij aan. "Ik had al een moeilijke wedstrijd verwacht en dat was het ook. We bereiden ons altijd voor op dit soort momenten. Als het moeilijk gaat, moeten we gefocust blijven en ons plan blijven volgen. Dat heb ik ze verteld in de rust. In de tweede helft lieten we aan het begin zien dat we wilden winnen en we de kwaliteit daarvoor hebben. Ik ben erg blij, omdat het vanaf het begin erg lastig was. Het was een test en dat hebben we goed gedaan."

Uiteindelijk kijkt Schmidt tevreden terug op de eerste seizoenshelft. "Het was de afgelopen maanden erg zwaar voor ons. We hebben nu vijf wedstrijden in twaalf dagen gewonnen in drie verschillende competities", zei hij daarover. "Het was vandaag zeker niet perfect. We waren niet helemaal fris. Het was voor de wedstrijd al duidelijk dat we dat niet 90 minuten konden zijn. Ik weet wat mijn spelers kunnen doen en als je alles in acht neemt was het een goede wedstrijd en een verdiende overwinning."


Karakteristieken

Uitslag: 4-1 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Arias ('22)
Goal
1-1 Philipp Max ('35, penalty)
Goal
2-1 Olivier Boscagli ('49)
Goal
3-1 Cody Gakpo ('58)
Goal
4-1 Adrian Fein ('90)
Scheidsrechter
Van der Eijk
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling PSV

Cody GakpoNoni MaduekeMohamed Ihattaren


Ibrahim SangaréJorrit HendrixMario Götze


Philipp MaxOlivier BoscagliJordan TezeDenzel Dumfries


Yvon Mvogo

Wissels:

'56 Joël Piroe voor Mohamed Ihattaren
'81 Adrian Fein voor Philipp Max


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 4-1 (2-0)
 5 2-1 (1-1)
 5 4-1 (3-0)
 5 3-1 (1-1)
 4 2-1 (0-0)
 3 4-0 (2-0)
 3 3-1 (2-0)
 3 4-0 (2-0)
 3 4-0 (2-0)
10  3 16-1 (0-1)
11  3 4-0 (2-0)
12  3 5-1 (2-0)
13  3 3-1 (2-1)
14  3 3-1 (1-0)
15  3 4-0 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.41. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Cody Gakpo (36 -> 4,0)
1. Olivier Boscagli (36 -> 4,0)
1. Mario Götze (36 -> 4,0)
4. Philipp Max (33 -> 2,0)
5. Noni Madueke (24 -> 1,0)
6. Jorrit Hendrix (11 -> 0,0)
7. Ibrahim Sangaré (6 -> 0,0)
8. Denzel Dumfries (5 -> 0,0)
9. Donyell Malen (3 -> 0,0)
10. Jordan Teze (2 -> 0,0)
10. Marco van Ginkel (2 -> 0,0)
12. Mohamed Ihattaren (1 -> 0,0)
12. Eran Zahavi (1 -> 0,0)
12. Joël Piroe (1 -> 0,0)
12. Adrian Fein (1 -> 0,0)
16. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
16. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
16. Toni Lato (0 -> 0,0)
16. Nick Viergever (0 -> 0,0)
16. Timo Baumgartl (0 -> 0,0)
16. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
16. Bruma (0 -> 0,0)
16. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
16. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
16. Lars Unnerstall (0 -> 0,0)
16. Sam Lammers (0 -> 0,0)
16. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
16. Joël Piroe (0 -> 0,0)
16. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
16. Pablo Rosario (0 -> 0,0)
16. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
16. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
16. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
16. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
16. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
16. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
16. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
16. Amar Catic (0 -> 0,0)
16. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
16. Niemand (0 -> 0,0)
16. Youri Roulaux (0 -> 0,0)
16. Ricardo Rodríguez (0 -> 0,0)
16. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
16. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
16. Yvon Mvogo (0 -> 0,0)
16. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
16. Vincent Müller (0 -> 0,0)
16. Armando Obispo (0 -> 0,0)
16. Justin De Haas (0 -> 0,0)
16. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
16. Luis Felipe (0 -> 0,0)
16. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
16. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
16. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
16. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
16. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
16. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Hopelijk doet Malen het wat beter dan afgelopen zaterdag. Maar toen pakten anderen de draad op en da's ook mooi om te zien. Maar hoop voor de kerst nóg zo'n wonderdoelpunt van hem te zien zoals tegen De Graafschap.
+3/-0

4 weken geleden
Ook deze moet je kunnen winnen.
+3/-0

 
4 weken geleden
🤣🤣🤣 en dan die voorspelling erboven
+2/-0

4 weken geleden
Lekker met een goede score de kerst in, zin in.
+3/-0

4 weken geleden
Het liefst een ruime overwinning vanavond en geen billenknijp overwinning....
Daarnaast een pluim voor de supportersvereniging met haar candle bag actie voor degene die een dierbare verloren heeft.
Rust in vrede voor hen allen.
+3/-0

4 weken geleden
A, zou Rosario die 'domme' gele kaart expres gepakt hebben? Slim
+2/-0

 
4 weken geleden
Ja, straks schorsen ze hem 8 wedstrijden. O wacht
+1/-0

4 weken geleden
Nog een keer lekker ballen dit jaar en de eerste helft v/h seizoen goed afsluiten.
Vrolijke kerst iedereen.
+5/-0

4 weken geleden
Ben het met de trainer eens, als we winnen ben ik tevreden. Hoop natuurlijk op een mooie uitslag, maar vind het vooral belangrijk dat de wedstrijd snel beslist is en VVV geen illusies krijgt. Als je dan de tweede helft op je gemakkie uitvoetbalt, so be it. Vandaag winnen en de eerste seizoenshelft is qua prestaties gewoon een hele dikke voldoende. Als dan het spel ook nog beter wordt staan ons mooie dingen te wachten.
+2/-0

4 weken geleden
Probeer eens volle 90min vol gas voetbal laten zien. Moet toch een keer lukken? 5-0
+1/-0

 
4 weken geleden
Zal me niks verbazen dat daar alles op zn plek valt!...Of niet
+1/-0

4 weken geleden
Geen Malen, wel Hendrix en Madueke erin.

Mvogo, Dumfries, Teze, Boscagli, Max, Hendrix, Sangaré, Götze, Ihattaren, Gakpo, Madueke
+2/-0

4 weken geleden
Wie gaat ze erin peren nu Malen niet meedoet? Hendrix, Sangare? Zou lekker zijn. Ben benieuwd wat het wordt.
+1/-1

 
4 weken geleden
Gakpo, ihataren, gőtze?? Genoeg die kunnen scoren!
+3/-0

4 weken geleden
Logische opstelling maar waarom zitten er maar 5 veldspelers op de bank? Waar zijn Kjolo, Vertessen, Fofona, de Haas en wie ik nog vergeten ben?
+4/-0

 
4 weken geleden
Goede vraag, betere vraag is waarom Fein niet gewoon speelt.
Hendrickx echt om te huilen weer

Die jongen zou nooit het shirt van psv mogen dragen
+5/-12

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 weken geleden
Blijkbaar is je aversie tegen Hendrix zó groot dat enig realiteitsbesef volstrekt afwezig is.
+12/-5

 
4 weken geleden
Helemaal niet hoor, maar het is gewoon een slappe jufrouw. Ik volg elke wedstrijd van psv en wanneer het middenveld met hem start, is het gewoon slappe hap.
Angst en onzekerheid voert hoogtij.

Ach als je het niet ziet, zul je het nooit zien
+7/-11

 
reactie verwijderd

 
4 weken geleden
Als je Hendrix een slappe juffrouw vindt, dan ben ik benieuwd hoe je vindt dat Fein duels in gaat? Want het enige wat hij doet is elk, maar dan ook echt elk duel om de bal verliezen om vervolgens geen enkele achtervolging in te zetten. Hij heeft een mooie steekbal, maar als je de slag op het middenveld wilt winnen dan moet je Fein als laatste pas opstellen, want dan speel je eigenlijk effectief met 10 man.
+3/-0

 
4 weken geleden
Ik dacht dat van der Doelen speelde maar je hebt gelijk. Het is Jorrit met bosje vlashaar.
+7/-7

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 weken geleden
Geen inhoudelijke commentaar, dus maar wat goedkope prietpraat.
+7/-5

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
4 weken geleden
Bij Cocu was het gebrek aan beter, nou hebben we een
Fein. En dan staat die jonge juffrouw er weer in, nee prima hoor
laten we hier het kampioenschap verneuken door onze Jorit Speeltijd te gunnen

Kijk bij Ajax hebben ze een aantal mindere spelers, maar een Hendricks zal daar niet spelen
En dat v Bommel hem opstelde, geeft alleen maar aan wat mede debet was aan de vreselijke resultaten de eerste seizoenshelft.

Lekker verliezen van vvv venlo, we worden het lachtertje van de eredivisie
+3/-12

 
4 weken geleden
Mijn god, wat een hoop onzin bij elkaar weer :D
+14/-4

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 weken geleden
Nogmaals, Cocu, Van Bommel, Faber en Schmidt hadden/hebben allemaal in meer of mindere vertrouwen in Hendrix, wat ook voor Rosario geldt. Ridicuul om te suggereren dat die trainers het állemaal verkeerd zien.
+6/-3

 
4 weken geleden
Wedstrijden win je op het middenveld en elke wedstrijd met Hendricks erbij
is drama. Geef kracht, pressing op het middenveld helemaal niks.
Dan krijg je het ook ontzettend moeilijk tegen VVV. Ja vvv
+3/-6

 
reactie verwijderd

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 weken geleden
Ondanks dat Cocu, Van Bommel, Faber én Schmidt allemaal vertrouwen in Hendrix hebben, zou hij tekort komen voor PSV. Totale onzin natuurlijk.
+6/-2

 
4 weken geleden
Laat gaan joh, ze zoeken nu een ander omdat Rosario niet speelde.
+5/-2

 
reactie verwijderd

 
4 weken geleden
Het is een harde werker en daar zijn we jaren tevreden mee geweest. Het feit dat hij boven Fein staat in de pikorde zegt ook wel genoeg over deze Duitser. Die gaat van de zomer terug naar Bayern.
+3/-5

 
4 weken geleden
Als dat zo is, wordt PSV 4e.
Fein heeft in de 20 minuten dat hij invalt, meer laten zien dan 200 minuten Hendricks
+5/-9

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 weken geleden
Toch opmerkelijk dat Schmidt steevast Hendrix boven Fein verkiest......
+3/-2

 
 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 weken geleden
Schmidt werkt dagelijks met de spelers en je zou dus zeggen dat hij enig recht van spreken heeft....
+4/-2

 
4 weken geleden
Met enige bewondering lees ik de negatieve reacties omtrend Hendrix. Het is duidelijk dat zijn goede vorm van een aantal jaar geleden er niet meer is wat pijnlijk is. Het blijft echter een harde werker met veel vuile kilometers en een drive naar voren. Past ook goed in de pressie tactiek en kan ook als CV spelen. Ik zie het probleem niet zo. Ook deze wedstrijd een aantal mooie passes gegeven.

Rosario blijft elke wedstrijd kansloos balverlies lijden voor de 16 en in de omschakeling. Fein heeft een mooie balbehandeling maar blijft erg slap en traag. Thomas is aanvallend leuk maar verdedigend zwak en van Ginkel verre van fit. Guti vergeet ik liever volledig. Volgens mij niet vreemd dat Hendrix speelt.

Jammer dat het nog 1-1 is maar we zijn 10x beter. Iedereen laten staan en zo blijven spelen en we winnen 3-1.
+3/-2

 
reactie verwijderd

4 weken geleden
Inmiddels zijn we op een punt waarbij beter veldspel niet meer voldoende is. Er moet ook resultaat geboekt boeken. 1-1 bij rust tegen VVV, door nota bene een pingel is gewoon ver onder de maat. Tegen Ajax gaan ze er met 0-13 af. Nu is dat ook niet realistisch, maar dit is gewoon te weinig voor onze ambities. Ik had heel veel vertrouwen, maar ik vrees dat we gewoonweg te weinig creëren en teveel tegen krijgen om serieus mee te doen dit jaar. Als we de komende weken niet significant verbeteren staan we eind januari gewoon weer vierde. Raar dat je zo weinig kansen krijgt met op papier een hele sterke ploeg. Nu eerst deze pot maar eens zien te winnen. Zal nog lastig genoeg gaan worden.
+3/-1

 
4 weken geleden
Wat een onzin . Heeft Ajax ooit met 10-0 van Feyenoord gewonnen. Als je al maat wilt nemen mag je dat niet vergeten. VVV wilde niet afgaan en koos voor ruw spel . Twee rode kaarten waren op zijn plaats geweest. Onbeschoft spel.
+2/-1

 
4 weken geleden
Ja, want die 10-0 was ook enkele weken geleden natuurlijk en daarbij ook nog eens tegen 10 man, daarbij geef ook nog eens aan dat 13-0 niet realistisch is. Ik vind dat je met dit spelersmateriaal meer mag verwachten dan 1-1 bij rust. Tweede helft was ook niet fantastisch maar wel de score die je mag verwachten van PSV in dit soort wedstrijden.
+2/-0

 
4 weken geleden
Ik wens je prettige kerstdagen remmie en een heel goed begin 2021 . Pas op met vuurwerk en zorg dat je alle 10 vingers nog bezit in 2021.
+1/-2

 
4 weken geleden
Van hetzelfde. Helaas geen vuurwerk voor mij dit jaar, dus met de vingers zit het wel goed.
+2/-0

4 weken geleden
Allemaal de schuld van Hendrix. De rest van het team speelt geweldig maar door Hendrix staat het nog 1-1.Een zondebok is blijkbaar snel gevonden voor het zouteloze voetbal wat PSV speelt. Even ter herindering een 13-0 uitslag om aan te geven hoe goed VVV is.
+4/-5

 
4 weken geleden
Wij zouden een team moeten hebben om met 3/4-0 te winnen van vvv.

Ajax heeft ook wel eens verloren tegen vvv uit, dus dat is gewoon onzin.

Zoals gezegd een team is zo goed als zijn slechtste positie, angsthaas.

Kan er niks aan doen, maar het is gewoon zo
+1/-3

 
4 weken geleden
Hopelijk kun je 4-1 ook waarderen. Força PSV
+4/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
@ Estudiantes : Slap geouwehoer weer van jou. Inmiddels ben je vreselijk door de mand gevallen en weten we allemaal hier dat jij die club uit de hoofdstad aanhangt. Ook al vul je alvast een 0-2 overwinning voor ons in bij de voorspelling. Maar met scorebordjournalistiek aankomen toont jouw zwakte wel aan zeg. Wat laat jij je weer kennen. Hier nog zo één : Groningen uit. Wij winnen daar. En wat deden jullie daar ? Fijne feestdagen in Scandinavië.
+4/-3

4 weken geleden
Voorruit voetballen
Niet met 3 verd middenvelders spelen .
Wissel Jorrit dan voor piroe
+1/-1

4 weken geleden
Wat een heerlijke speler die Madueke, die gaat veeel meer opleveren dan onze Iha
+2/-5

4 weken geleden
Tis echt niet meer aan te horen dat FOX. Wat een eng Amsterdam bolwerk.
Maar lullen blabla vvv had kansen, ze kunnen niet afstand nemen.

flikker toch op, psv gewoon heer en meester
Diep triest dat dit de enige zender is waar heel Nederland eredivisie voetbal moet kijken
+8/-4

 
4 weken geleden (gewijzigd)
L1 kwam met dit verslag.

VVV-Venlo met kater de winterstop in

Heel even leek een kleine stunt in de maak voor VVV-Venlo, maar de snelle voorsprong in het uitduel met PSV kon de ploeg van Hans de Koning niet vasthouden. Na rust stelde de titelkandidaat snel orde op zaken: 4-1.

Hoewel VVV in de openingsfase van het duel in het Philips Stadion zich vooral beperkte tot tegenhouden, creëerde de thuisploeg toen nog nauwelijks kansen. En zo was na ruim twintig minuten opeens Jafar Arias daar met de openingstreffer. Zijn vierde doelpunt van het seizoen.

Strafschopstip
Aan het spelbeeld veranderde dat helemaal niets. PSV drong aan, VVV trok zich terug op eigen helft en kon in het eerste deel van de wedstrijd redelijk simpel overeind blijven. Tot de 35e minuut. Madueke mocht namens PSV ongehinderd lopen met de bal en werd uiteindelijk gestuit door een tackle van Christian Kum. Vanaf de strafschopstip maakte Max geen fout tegenover Kirschbaum: 1-1 was ook de ruststand.

Beslissing
Direct na de pauze trok de thuisclub de wedstrijd definitief naar zich toe. Mario Götze dwong Kirschbaum tot het weggeven van een hoekschop. En uit die corner kopte centrale verdediger Boscagli de Eindhovenaren op voorsprong. En binnen het uur zorgde Cody Gakpo ervoor dat PSV eindelijk in veilige haven was. VVV kwam nauwelijks nog over de middenlijn, laat staan tot een serieuze kans. Het slottakoord in blessuretijd was voor invaller Adrian Fein, hij bepaalde de eindstand op 4-1.
+3/-0

4 weken geleden
Uiteindelijk een prima resultaat en afsluiting van een drukke en door corona geteisterde eerste seizoenshelft. Max. 3 pnt achter op de koploper, in de beker en Poulewinnaar in de EL. We hebben het gewoon fantastisch gedaan!! Het spel mag echter nog wel een heel stuk beter. Het is te onzorgvuldig en nog te traag om echt door te kunnen drukken, maar er is voldoende kwaliteit om deze wedstrijden ruim te winnen. Iedereen fijne feestdagen, de volgende pot is de wedstrijd van de waarheid.
+7/-0

4 weken geleden
Lekker, punten zijn binnen, wedstrijd zal niet als de meest boeiende in de boeken komen. Nu hopen dat Willem II morgen boven zichzelf uitstijgt, en 10 januari vol erop. Fijne kerstdagen allemaal!
+3/-0

4 weken geleden (gewijzigd)
Weer moeizaam vanavond. Hopen dat het na de winterstop wat beter wordt want hier wordt je niet vrolijk van. Tegen een tegenstander die zo defensief speelt ontbreekt het gewoon aan creativiteit en voetballed vermogen. Je kunt je afvragen of deze speelwijze het beste is voor deze spelersgroep. Maar goed, 3 punten erbij En na de winterstop misschien weer wat meer spelers fit. BTW, Sangaré was wederom dramatisch.
+3/-3

4 weken geleden
Het resultaat is weer goed, het veldspel weer absoluut niet. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat we hier na de winter tegen sterke tegenstanders mee weg gaan komen.
+2/-0

 
4 weken geleden
Sterke tegenstanders sluiten zich niet in en verafschuwen café voetbal.
+3/-1

4 weken geleden
Eind goed al goed. De 2e helft was van een aanvaardbaar niveau met een normale uitslag als gevolg. Ik heb wel mijn twijfels of PSV de geschikte spelers heeft om het systeem van Schmidt te spelen. Past een 4-3-3 of 4-2-2 niet beter bij deze spelers.
+1/-0

 
4 weken geleden
Als dat de keuze is lijkt 4-3-3 mij het meest voor de hand liggen @Estudiantes😉
+2/-0

 
4 weken geleden
Je hebt in de gaten dat PSV vandaag 4-3-3 speelde?
+2/-1

 
4 weken geleden
@Santos. Ik betwijfel of ze vandaag 4-3-3 speelde. Manueke en Gakpo voorop en verder zijn Gotze en Ihattaren geen echte aanvallers maar meer middenvelders.
+1/-0

4 weken geleden
Hield weer niet over.

Maar je wint 'm.

(later meer)
+1/-2

4 weken geleden
En alweer een wedstrijd dat de tegenstander zich ultra defensief opstelt, loert op een kansje en uiteindelijk gefrustreerd verliest. Ik krijg steeds meer een deja VU naar onze succesvolle seizoenen. Niet altijd even goed maar wel winnen en een soort degelijkheid uitstralen , vertrouwen in eigen kunnen, en tegenstanders die daar gek van worden. Na de winterstop weten we in een paar weken waar we staan. Overigens als VVV ook zo tegen ajax had gespeeld dan was het nooit 0-13 geworden en was dat doelsaldo niet zo belachelijk hoog geweest.
+5/-0

4 weken geleden
Om heel eerlijk te zijn denk ik dat onze speelwijze zich veel beter leent tegen betere tegenstanders. Wat valt er af te jagen en om te schakelen tegen VVV? Ze raken zelf de ballen al kwijt zonder druk. En we hebben bijna 75% balbezit tegen VVV. We willen toch ook helemaal niet meer? Nee, ik heb er wel vertrouwen in dat we kunnen verrassen tegen teams die houden van veel balbezit.
Sangaré moet ballen afpakken. Niet 80% van de tijd in balbezit komen rond de zestien van de tegenstander. Madueke en Gakpo moeten op snelheid diep kunnen. Daar ligt voor een groot gedeelte hun kracht. En zo kan ik nog wel even door gaan.
+3/-0

4 weken geleden
goede wedstrijd tegen rkc wordt gevolgd door een bagger wedstrijd tegen vvv!! wat vond ik dit een bout wedstrijd! rechtsback in 10 sec tijd 20 keer naar elkaar over tikken! pffft wat een amateurs zeg!! dat doen ze in de jeugd nog niet!! het kan toch niet van 1 speler afhangen of psv goed speelt of niet? wel terechte overwinning en vvv wat kwam die doen? alles dichtgooien voor de pot en hopen op 1 punt!! en ik hoop dat psv een keer de 0 houdt verdomme!!
+2/-2

 
4 weken geleden
In 10 seconden 20 keer overspelen vind ik best knap.🙄
+5/-1

4 weken geleden
Wat een negativiteit toch weer hier in die comments, treurig. Het realisme is bij sommigen wel weer ver te zoeken. Voetbal is emotie, zullen we maar zeggen. Na zware maanden kunnen de spelers nu even afstand nemen van het voetbal, rust pakken en voorbereiden op de cruciale maand januari. Dan gaan we zien waar we staan. Fijne kerstdagen allemaal!
+8/-2

 
4 weken geleden
Idd , nieuw virus ? Trollenvirus. ;-)
+3/-1

4 weken geleden (gewijzigd)
Wederom een uiterst povere pot voetbal, waarbij aangetekend dat de 1e helft absoluut dramatisch slecht was. Qua amusement is het kijkspel zeker niet leuker erop geworden.

Dan het resultaat tot op heden vergelijken met dat van het weerzinwekkende vorige seizoen. Slechts 3 punten achterstand klinkt leuk & aardig, maar het houdt concreet in dat je het in het restant van het seizoen gewoon, minimaal, 4 punten beter moet doen dan de concurrent. Qua puntentotaal in de vergelijkbare wedstrijden leggen we zelfs 5 punten toe op vorige jaargang. Toen werd namelijk bij zowel Heracles (nu gelijk) als bij Vitesse (verloren) gewonnen.

Willen we er na de winterstop nog vol voor gaan, dan is er eigenlijk maar één optie: winst bij Ajax. Bij een nederlaag in De Arena kunnen we dan al gevoeglijk spreken van weer een totaal mislukt seizoen. Ik ga er namelijk niet vanuit dat de Europa League gewonnen gaat worden.

(edit: gelukkig is dit betoog door de actualiteit enigszins ingehaald & achterhaald, maar dat was ingecalculeerd; neemt niet weg dat je na de winterstop maar beter meteen goed uit de startblokken kan komen; desalniettemin is het uitgangspunt voor Ajax-PSV toch ietwat veranderd, in positieve zin welteverstaan!)
+2/-2

4 weken geleden
Hatsikidee,na de 1-1 in Tilburg nog maar een punt verschil.
+3/-0

 
4 weken geleden
een mooie surprise zo voor de feestdagen.
Ik zeg al een hele tijd dat er bij ons iets aan het groeien is en dat ajax dit seizoen niet zo stabiel is en zeker nog punten laat liggen.
Dit begint er op te lijken maar niet te snel juichen (dat doen ze in 020 wel)
Ik ben zo benieuwd naar onze positie eind januari!
+1/-0

 
4 weken geleden
Normaliter zal het me worst wezen, maar de grafstemming bij Fox is wel erg komisch. "Ja, ajax speelde te makkelijk na de 0-1, vandaar". Bullshit natuurlijk, ze hadden 35 minuten om het recht te zetten. Het was echter ballen-naar-voren-rammen fantasieloos spel waarbij de 2-1 net zo goed had kunnen vallen als de 1-2. De lijn bij ajax is momenteel naar beneden en zal zich moeten herpakken willen ze van ons punten pakken op 10 januari, want die van ons gaat nog omhoog. PSV zal gebruik moeten maken van de ruimte achterin bij ajax en kan me voorstellen dat Schmidt PSV wat meer teruggezakt zal laten spelen. Wordt een interessante wedstrijd.
+1/-0

 
4 weken geleden
Inderdaad. Bij dat Fox zag niemand dit aankomen. Jammer dat die Perez er niet zat. Die komt bijna klaar als hij dat shirt alleen al ziet. Maar we moeten inderdaad niet te vroeg juichen. Één zwaluw maakt nog geen zomer. De winter is pas net begonnen. En wij moeten ook nog tegen Zwaluw uit. En daar hebben we het de laatste jaren ook steeds lastig gehad 😉
+2/-0

 
4 weken geleden
En daarom meteen een gigantische tik uitdelen in die mislukten ufo
+1/-0

4 weken geleden
Wat mij betreft is amusementswaarde aanzienlijk hoger dan de vorige jaren, waar we eindeloos de bal achterin heen en weer aan het schuiven waren en de tegenstander eerst maar even lieten uitrazen. Opvangen vanaf de middenlijn en dan maar kijken of het iets wordt. Het is dat we de individuele klasse nog hadden van Hirving en het absolute leiderschap van Luuk. Wat ik nu zie is een PSV die de tegenstander probeert veel sneller vast te zetten en dan met direct spel naar voren in plaats van opzij de openingen zoekt. Ik vind het een verademing en de team spirit spat er van af. Om nu te roepen dat er sprake is van een verloren seizoen als we geen kampioen worden slaat echt nergens op. We hebben ons in Europa weer een beetje laten zien en hebben uitstekend ingekocht. Ik hoop alleen van harte dat Toon er in slaagt Roger en zijn staf te verleiden om een paar jaar bij te tekenen. Lang geleden dat we zo’n professionele aanpak hebben gehad, en dat op elk vlak. Echt top.
+6/-1

 
4 weken geleden
Prima verhaal, helemaal mee eens!! (behalve dan het 1e half jaar van Bommel, dat was ook pressing voetbal en direct)
+5/-0

 
4 weken geleden
Exact,want het eerste half jaar onder Van Bommel vergeten veel supporters ook.
+3/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Dat ben ik in het geheel niet vergeten. Die 1e seizoenshelft was cijfermatig gezien natuurlijk uitstekend. Foutloos in de competitie behoudens de gebruikelijke nederlaag in De Kuip. Al mag niet vergeten worden dat het bij tijd & wijle flink meezat, paar maal winst diep in blessuretijd. Toen begon meneer te goochelen tegen RKC voor de beker en vanaf dat moment ging het al een stuk moeizamer allemaal, maar werden de thuiswedstrijden tegen AZ & Vitesse nipt gewonnen. Na de winterstop zat het, bepaald(!), niet allemaal mee, te veel gelijkspelen, ook weer 2x in blessuretijd, en een zéér ongelukkige nederlaag toen het er écht om ging. Laten wij vurig hopen dat het nu allemaal andersom verloopt.
+1/-1

 
4 weken geleden (gewijzigd)
De 1e helft eergisteren zou anders niet in dat weerzinwekkende vorige seizoen hebben misstaan: armoede troef. Voor de competitie een paar redelijk aantrekkelijke helften gezien. Daarmee hield het wel op. En dat is niet genoeg. De trainer verdient echter (ook mijn) krediet.

(edit: reactie op tenstrijde)
+1/-0

4 weken geleden
Ben het eens dat ik liever naar dit voetbal kijk, dan onder v Bommel.
Houdt zelf wel van het directere spel naar voren.
Wel mag psv nog wel wat meer scoren, tegen pure middelmaat ruim 2 goals per wedstrijd
is echt te weinig als je ziet wat er staat.

Maar zoals gezegd komen de toppers nu pas

Prettige kerst gewenst!
+3/-1

 
4 weken geleden
Wacht maar tot Zahavi los is 😜😜🍾🍾🍾
+1/-3

4 weken geleden
Zo. Door in Europa, door in de beker, 1 puntje achter de snavels, 143 Coronagevallen gehad en 98 blessures.
Eerste seizoenshelft samengevat, je hoort mij niet klagen. We komen net op tijd op stoom en hebben niet teveel achterstand opgelopen door al die ellende. Was t maar alvast 10 januari...
+5/-0