Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


PSV overtuigt niet, maar wint wel van RKC


Tijdstip
23 januari 2021
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN 2


PSV overtuigt niet, maar wint wel van RKC; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV overtuigt niet, maar wint wel van RKC

PSV heeft zaterdag de Brabantse derby tegen RKC Waalwijk weten winnen. Het duel in het Philips Stadion eindigde in een 2-0 overwinning. Eran Zahavi en Pablo Rosario zorgden uiteindelijk voor de treffers voor de ploeg van Roger Schmidt.

PSV maakte vanaf het begin al direct een slappe indruk. In het eerste half uur kwam het slechts twee keer in de buurt van het doel van RKC, maar tot twee keer toe zorgde Mauro Júnior met een zwakke pass dat de aanval strandde. Diezelfde Mauro veroorzaakte ook de eerste grote kans voor RKC door knullig de bal te verspelen. Een geweldige reflex van Yvon Mvogo voorkwam dat oud-PSV'er Daneels voor de 0-1 zorgde. Een minuut later werd de doelman bovendien gered door de paal en zag enkele seconden later Jordan Teze op de doellijn redding brengen. Ook de vierde kans voor RKC werd geen treffer, omdat dit keer Mvogo met zijn voeten goed redding wist te brengen.

De ploeg had vlak daarvoor al een flinke tik moeten verwerken omdat Noni Madueke met een spierblessure uitviel. Donyell Malen was voor hem in de ploeg gekomen en hij had na iets meer dan 30 minuten spelen het eerste schot op doel van PSV. Zijn inzet kon echter worden gekeerd door Lamprou. Iets wat de doelman ook twee minuten later deed op een schot van Eran Zahavi. PSV kreeg steeds meer de overhand, maar leek zonder doelpunten het rustsignaal tegemoet te gaan. Zahavi dacht daar echter anders over. De Israëliër mocht in blessuretijd een vrije trap nemen op de rand van het strafschopgebied en zorgde op schitterende wijze alsnog voor de 1-0.

PSV begon echter ook aan de tweede helft weer slap en dat leidde na ruim 10 minuten spelen tot de volgende kans van RKC. Mvogo stond op het verkeerde been, maar zag de bal uiteindelijk naast gaan. PSV bleef vervolgens eenvoudig overeind en wist na 73 minuten spelen met de eerste grote kans na rust bovendien zelf wel te scoren. Pablo Rosario wist een uitstekende wedstrijd te bekronen met een goede treffer. Voor de middenvelder was het zijn eerste treffer van het seizoen.

RKC leek het vertrouwen in een goed resultaat daarmee kwijt te zijn, waardoor PSV het duel eenvoudig uit kon spelen. Kansen kwamen er niet meer aan beide kanten, zodat het duel in een 2-0 zege eindigde voor de ploeg van Roger Schmidt.


[video] Zahavi scores with amazing free-kick | Highlights PSV - RKC Waalwijk


Denzel Dumfries: 'Het belangrijkste is dat je de overwinning over de streep trekt'

Denzel Dumfries kreeg in gesprek met ESPN de opmerking dat verwacht was dat PSV na de slechte eerste helft tegen Volendam er tegen RKC direct op zou gaan klappen. "Dat was wel het strijdplan", aldus Dumfries. "Als je kijkt naar het verloop van de wedstrijd zie je dat dat er voor je gevoel niet in zit, maar het belangrijkste is dat je de overwinning over de streep trekt. Dat doen we goed."

De aanvoerder beseft wel dat een slechte start van een wedstrijd een keer tegen de ploeg gaat werken. "Dat moeten we ook beter doen. Wij zijn PSV", zo gaf hij aan. "Wij moeten leren van hoe wij tegen Volendam begonnen zijn. Ik ben wel positief gestemd. We hebben vandaag gewonnen en de nul gehouden. Dat zijn ook wel positieve dingen die belicht mogen worden."

Dumfries kreeg vervolgens de vraag of hij in de eerste helft met een rode kaart van het veld gestuurd had moeten worden. "Toen het gebeurde in de eerste helft dacht dat ik wel van oeh. Maar je ziet wel dat ik niet de intentie had om hem te raken", zei hij daarover. "Op het moment zelf dacht ik wel dat het hard was. Ik wilde er voor komen en hij blockte me. Uiteindelijk kreeg ik de vrije trap mee. Als je hem zo terug ziet, ziet het er wel ernstig uit. Dit was niet mijn bedoeling. Ik kreeg uiteindelijk de vrije trap mee, dus ik denk dat Makkelie het goed beoordeeld heeft."


[video] Rosario voelt zich lekker, Thomas happy with the confidence | Interviews PSV - RKC


Jordan Teze: 'De trainer vroeg in de voorbereiding of ik misschien centraal wilde spelen'

In gesprek met ESPN werd Jordan Teze gevraagd naar zijn ontwikkeling dit seizoen. Tot ieders verbazing veroverde hij een basisplek in het centrum van de verdediging en doet dat op zo'n goede manier dat hij op het meeste aantal speelminuten staat van alle veldspelers van PSV dit seizoen. "Ik heb best veel wedstrijden gespeeld en ook wel goede wedstrijden. Ik ben blij dat ik goede wedstrijden speel", aldus Teze. "In de voorbereiding kwam de trainer naar mij toe of ik misschien centraal wilde spelen. Ik zag dat wel zitten en daar hebben we uiteindelijk samen naar toe gewerkt. Dat heeft goed uitgepakt gelukkig."

Ondanks dat Teze van origine een rechtsback is, was het voor hem niet helemaal nieuw. "Ik heb er ook in de jeugd wel gespeeld, maar dat is natuurlijk anders dan professioneel voetbal. Maar iets nieuws was het voor mij niet", zo gaf hij aan.

De verdediger voelt zich inmiddels ook op zijn gemak in het centrum. "In het begin was het nog wel wat anders, maar als je veel wedstrijden speelt en ook goede wedstrijden krijg je een bepaald vertrouwen. Ook van de trainer natuurlijk. Dat neem je mee naar de volgende wedstrijden", zei hij daarover.


[video] Huh?! Manier Schmidt wekt bevreemding: 'Beste PSV-spelers telkens op de bank'


Roger Schmidt: 'Niet de indruk dat ik de spelers te veel rust geef'

Roger Schmidt kreeg in gesprek met ESPN de vraag of hij zijn spelers niet te veel rust geeft. "Die indruk heb ik niet nee", aldus Schmidt. "Dit was de vijfde wedstrijd in 14 dagen, waarvan twee op kunstgras en één in de sneeuw. We hebben maar weinig rust tussen de wedstrijden en het waren bovendien nog drie uitwedstrijden. Het is een hele uitdaging om voor iedere wedstrijd weer klaar te zijn. Wij willen intensief spelen en dan heb ik de hele selectie nodig. Ik moet de spelers in bescherming nemen."

Vooral in de aanval wisselt de trainer veel. "Zij spelen met hoge intensiteit en maken veel sprints. Zij zoeken echt naar hun momenten voor de doelpunten", zo gaf hij aan. "Voor een centrale verdediger is het wat makkelijker om de 90 minuten vol te maken vijf wedstrijden op rij. Voor een middenvelder of een aanvaller is de intensiteit zwaarder. Het is dan onmogelijk om iedere keer weer 90 minuten te kunnen spelen. We hebben iedereen het hele seizoen nodig. Het voelt alsof we al aan het einde van het seizoen zijn, maar we zitten pas halverwege. We krijgen nog heel veel wedstrijden en we moeten zorgen dat iedereen fit blijft."

Volgens Schmidt moet ook meegenomen worden dat PSV een erg jonge ploeg heeft. "Vrijwel alle spelers zijn niet gewend om een internationaal seizoen te spelen", zei hij daarover. "Als je geen internationale wedstrijden speelt, is het wat makkelijker. Maar wij doen dat wel. In de eerste seizoenshelft waren dat acht extra wedstrijden. Als je dan kijkt naar de belasting van de spelers is dat heel belangrijk."


Karakteristieken

Uitslag: 2-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Eran Zahavi ('45)
Goal
2-0 Pablo Rosario ('73)
Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
RKC Waalwijk: Meulensteen ('45)
Kaart
PSV: Érick Gutiérrez ('70)

Opstelling PSV

Noni MaduekeEran Zahavi


Mauro JúniorRyan ThomasPablo RosarioMohamed Ihattaren


Olivier BoscagliTimo BaumgartlJordan TezeDenzel Dumfries


Yvon Mvogo

Wissels:

'23 Donyell Malen voor Noni Madueke
'64 Érick Gutiérrez voor Mohamed Ihattaren
'64 Ibrahim Sangaré voor Mauro Júnior
'74 Adrian Fein voor Eran Zahavi
'74 Marco van Ginkel voor Ryan Thomas


Opstelling RKC Waalwijk

DaneelsStokkersSow


TahiriAzhilOosting


LutondaToubaMeulensteenGaari


Lamprou

Wissels:

'46 Wouters voor Lutonda
'61 Damascan voor Stokkers
'61 Efmorfidis voor Oosting
'71 Min voor Sow
'78 Olsak voor Efmorfidis


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 8 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 2-0 (1-0)
 7 2-0 (1-0)
 7 2-0 (1-0)
 7 2-0 (1-0)
 7 2-0 (1-0)
 7 2-0 (1-0)
 7 2-0 (1-0)
 7 2-0 (1-0)
 5 2-0 (0-0)
10  5 3-0 (1-0)
11  5 3-0 (1-0)
12  5 2-0 (0-0)
13  5 3-0 (1-0)
14  5 2-1 (1-0)
15  5 3-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.29. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Yvon Mvogo (70 -> 5,0)
2. Eran Zahavi (43 -> 4,0)
3. Olivier Boscagli (29 -> 3,0)
4. Pablo Rosario (26 -> 2,0)
5. Niemand (9 -> 1,0)
6. Jordan Teze (8 -> 0,0)
7. Ryan Thomas (6 -> 0,0)
8. Noni Madueke (5 -> 0,0)
9. Denzel Dumfries (4 -> 0,0)
10. Timo Baumgartl (3 -> 0,0)
10. Mohamed Ihattaren (3 -> 0,0)
10. Maximiliano Romero (3 -> 0,0)
13. Ibrahim Sangaré (2 -> 0,0)
13. Marco van Ginkel (2 -> 0,0)
15. Donyell Malen (1 -> 0,0)
16. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
16. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
16. Toni Lato (0 -> 0,0)
16. Nick Viergever (0 -> 0,0)
16. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
16. Bruma (0 -> 0,0)
16. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
16. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
16. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
16. Lars Unnerstall (0 -> 0,0)
16. Sam Lammers (0 -> 0,0)
16. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
16. Joël Piroe (0 -> 0,0)
16. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
16. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
16. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
16. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
16. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
16. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
16. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
16. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
16. Amar Catic (0 -> 0,0)
16. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
16. Youri Roulaux (0 -> 0,0)
16. Ricardo Rodríguez (0 -> 0,0)
16. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
16. Philipp Max (0 -> 0,0)
16. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
16. Joël Piroe (0 -> 0,0)
16. Adrian Fein (0 -> 0,0)
16. Vincent Müller (0 -> 0,0)
16. Mario Götze (0 -> 0,0)
16. Armando Obispo (0 -> 0,0)
16. Justin De Haas (0 -> 0,0)
16. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
16. Luis Felipe (0 -> 0,0)
16. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
16. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
16. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
16. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
16. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
16. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
16. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
16. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Hopelijk hebben we in ieder geval Boscalgi en Sangare weer terug en kan Van ginkel ook zijn eerste serieuze minuten gaan maken. Zonder deze spelers staat er wederom geen eredivisie waardig elftal en gaat RKC het ons heel heel erg moeilijk maken.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Krijg bij Gotze inmiddels een beetje een Robben gevoel
Het is tegenwoordig door die AVG ook allemaal zo lekker ondoorzichtig en wazig wat er met een speler aan de hand is
+2/-0

ro-mario80 (geschorst)
2 maanden geleden
Ondertussen blijft Gotze maar afwezig..
Wat heeft hij precies?
+1/-0

 
2 maanden geleden
chronische vermoeid ofzo?
Als je door de eredivisie al overbelast wordt, dan hebben we daar niet veel meer aan

Ik zou nog zo, ga gewoon voor Ronaldo..
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Van hopen dat we winnen.. naar hopen dat we geen last hebben van corona.. naar hopen dat we ook een keer een goede 2e helft spelen.. naar hopen dat we niet weer punten laten liggen.. naar hopen dat het niet weer billenknijpen wordt en we geen punten laten liggen.. naar...

Ik hoop dat we deze wedstrijd niet weer zo gênant voor paal staan als de vorige wedstrijd.
Ik zie nog geen stijgende lijn.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Volgens een bekende Duitse filosoof is hoop uitgestelde teleurstelling!! Maar ik ben vaak teleurgesteld na weer een zwakke pot, ben ik de fase van hoop dan al voorbij?
+2/-0

 
2 maanden geleden
De fase van hoop ben je pas voorbij als je niet eens meer teleurgesteld raakt door weer een rommelpot.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ah oké. Dus eerst is er hoop, dan teleurstelling en als laatste berusting.
+1/-0

2 maanden geleden
Van Sangare en Marco word ik nog lang niet warm of koud, ben redelijk benieuwd naar Marco niet meer niet minder, natuurlijk ga ik weer van winst uit, maar das omdat ik supporter ben, het wordt wel degelijk tijd dat wij als supporters het niet hoeven te doen met Rommelig voetbal en dan maar ons eigen troosten met de punten en roepen dat de punten het belangrijkst zijn om onze teleurstelling van het teleurstellende billenknijpende aanblik van ons spel te verschuilen, nou zullen er velen zijn die het met mij niet eens zijn, maar daar vraag ik absoluut ook niet om, het is gewoon mijn kijk.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik vind het een mooie volzin.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Me dunkt dat Sangare al aangetoond heeft een geweldenaar te zijn. Die man vecht als een leeuw.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Sangare dus geweldenaar, okee, is jou kijk.
+1/-1

2 maanden geleden
Het probleem is dat er continu blessuregevallen zijn en daardoor er zo weinig is gespeeld in de favoriete samenstelling.


Toch denk ik als Marco fit is, dat wij in ieder geval 2e gaan worden.
Is gewoon een top middenvelder, nu hopen dat fit blijft
+1/-0

 
2 maanden geleden
Geen vaste basis 11 is PSV gewoon een zwakke ploeg
+1/-0

2 maanden geleden
Met of zonder Sangare, Boscagli en van Ginkel moet, met alle respect, RKC toch geen probleem zijn. Kom op zeg.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Eens!

Maar Volendam, De Graafschap, Sparta, Emmen, Heracles en Heerenveen zouden ook geen probleem moeten zijn geweest.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ook eens. Waar zijn de tijden dat dergelijke tegenstanders naar Eindhoven kwamen en mochten kiezen tussen 5-0 of 6-0 op de broek.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Kijk dat zou ik normaal confirmeren, normaal wel maar nou mag ik er dus hoop uitputten;-)
+1/-0

 
2 maanden geleden
Misschien zit ik nog in de ontkenningsfase ;)
+1/-0

2 maanden geleden
Gewoon beginnen met Van Ginkel, zie je vanzelf tot wanneer hij het red en geeft de selectie een stuk rust in het spel.
+1/-0

2 maanden geleden
Reken er maar gewoon op dat RKC hele stukken van de wedstrijd op onze helft zal spelen en ook minstens een keer zullen scoren. Hangt alleen van het scoreverloop af of ons dit punten gaat kosten of niet. Verder ben ik benieuwd wie er vanavond weer geblesseerd raken. Laat Sangare en Boscagli maar met rust anders zijn we tegen de havenjongens helemaal kansloos.
+1/-1

2 maanden geleden
Tegen RKC heb je helemaal geen twee verdedigende middenvelders nodig. Wat dat betreft, ben ik benieuwd of Thomas (als ie speelt) inderdaad wat meer naar voren speelt. Zou de opbouw (met name afspeelmogelijkheden naar voren) wellicht ook ten goede komen. We gaan het zien!
+2/-0

 
2 maanden geleden
Voordat Sangare kwam speelde Thomas op die positie. De taak die de speler krijgt blijft hetzelfde alleen de uitvoering is per persoon natuurlijk anders. Waar Sangare uitblinkt in het veroveren van de bal zal Thomas eerder uitblinken in iets anders.
+1/-0

 
2 maanden geleden
In wat zal Thomas uitblinken? Meters maken? Of waar doel je op?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Hahaha geen idee maar in iets anders dan Sangare
+1/-0

2 maanden geleden
10 ratels en kratje bier, plus stickers voor op het flesje........ben er klaar voor
+1/-0

ro-mario80 (geschorst)
2 maanden geleden
Weer geen Malen aan de aftrap?!
Die jongen wil topscorer worden en gewoon spelen!
+2/-0

2 maanden geleden
Dit word gewoon wederom een vreselijke pot met geen overtuiging en hoop ik een heel minimale overwinning.... we startten al met 10.... althans 11, maar ene Zahavi doet altijd voor spek en bonen mee, snel afscheid van nemen, haal Luuk maar op👍
+3/-0

2 maanden geleden
Lekkere pretopstelling weer. Uit bij RKC hadden we het voetballend lastig zat meen ik me te herinneren. Zahavi 3x vanavond. Mag wel voor dat salaris wat hij opstrijkt.
+2/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Jij droomt al😂👍? Zahavi raakt vanavond gewoon wederom geen kloten....laat staan dat hij een doelpunt maakt, nietsdoener... ben gewoon klaar met die man... hij kan niet beter, dat is niet erg,maar niet ons niveau! Ajax uit was een eendagsvlieg
+1/-1

 
2 maanden geleden
Mocht zahavi wél een paar kloten raken?? Dan hoop ik op.die van RKC hahah
+1/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
2 maanden geleden (gewijzigd)
Hup hup en weer een goochelopstelling van onze trainer. Zonde van Malen om topscorer te worden. Hoe maak je de spelers kapot. En waarom Unnerstahl niet ?
+1/-0

 
ro-mario80 (geschorst)
2 maanden geleden
Geef Fein ook eens wat speeltijd ipv Mauro.
Mauro gaat nooit het PSV niveau (wat ik voor ogen heb) halen!
Meer dan zijn best doen kan hij niet.
+1/-0

2 maanden geleden
Mijn vrees is weer werkelijkheid. Drama elftal aan de aftrap. Deze pot gaan we verliezen. Weet iemand wat er met Malen aan de hand is? Die knul kan geen twee wedstrijden achter elkaar spelen. Middenveld is kut, verdediging is kut. Van Zahavi hoef je vandaag ook niets te verwachten want de bal zal nauwelijks in de 16 van RKC komen met dit middenveld. Alle hoop op Madueke en Dumfries dan maar. De blessures doe je helaas weinig aan, maar de dure tweede garnituur is gewoon geen eredivisie niveau.
+2/-0

 
ro-mario80 (geschorst)
2 maanden geleden
Eens. Ik hoor niet meer rondom Gotze.
Ik hoop toch echt dat hij volgende week meedoet in Rotterdam
+1/-0

 
2 maanden geleden
Die zal lekker wedstrijdfit zijn
+1/-0

2 maanden geleden
we hebben nu wel een bankje achter de hand....
+1/-0

2 maanden geleden
Vandaag gaan we genieten met elkaar, RKC gaat met een harde pakslaag naar huis. Ik zeg 5-0. Motm Mo
+1/-0

2 maanden geleden
Joepie !!! De grootste drol die er is geeft commentaar en de enagrootste drol fluit de wedstrijd. Het geluid is alvast uit gezet. Gegarandeerd een topavond.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Het vermoeiende gezever van die Driessen slaat door op de selectie van PSV
+2/-0

2 maanden geleden
Ik vind het ook weer een rare fantasie-opstelling, maar ook met dit elftal moet je ruim van RKC winnen. Gaat ook gewoon gebeuren. Maar deze trainer lijkt een sport te maken van goochelen met de opstelling. Ik zit nu Vitesse te kijken en ik kan niet anders concluderen dan dat we de verkeerde Duitser aan het roer hebben. Letsch heeft natuurlijk ook een minder breder selectie dus kan hij ook zo gek niet doen, maar volgens mij bestaat er geen wet dat je steeds maar met de opstelling moet goochelen als je een over een brede selectie beschikt. Als je Malen gewoon altijd opstelt als hij fit is zou hij aan het eind van het seizoen met 25 goals op zijn naam voor een astronomisch vertrekken naar een Europese topclub. Nu wordt het waarschijnlijk een tussenstap naar een Everton of zo voor een miljoentje of 25. Op deze manier blijf je achter Ajax aan hobbelen. Zonde!
+2/-0

 
2 maanden geleden
Vreemde gedachtengang. Scouts zijn niet achterlijk, die kunnen ook rekenen dat je met minder minuten minder kunt scoren maar dat het rendement hetzelfde blijft.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ja werkte het maar zo, maar dat is echt niet de realiteit. Hoe meer goals, hoe meer je als spits opvalt. Meer opvallen = meer aandacht = meer scouts op de tribune = meer concurrentie = een hoger transferbedrag.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Zahavi is zelfs niet in staat een rkc verdediger uit te kappen en te schieten op goal.....🤔😩k heb nu alweer genoeg gezien van deze onkunde.... luuk werkte nog wanneer hij niet in vorm was en kon het elftal opzwepen.... deze man kan werkelijk waar niets....
+2/-0

 
2 maanden geleden
onze coach wacht tot we 0 0 bij rust staan en dan durft hij Malen langs Madueke te zetten. Ongelofelijk
+1/-0

2 maanden geleden
Die gozer van RKC schopte in de grond. Nijhuis had er een penalty voor gegeven 🤭
+2/-0

2 maanden geleden
Per wedstrijd meer afwezigen?? Volgende week Feyenoord-Jong PSV? Wat ben ik dit seizoen nu al zat.
+1/-0

2 maanden geleden
Hoeveel fouten mag Rosario dan maken.
Wat een nivo
+2/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
In minuut 19 eindelijk een redelijke aanval van de vollgas Verein en dan zo’n ongelooflijke k voorzet van Mauro. Het spel van PSV is nog erger dan dat slappe gezeik van die commentator. En weer een spierblessure. Heeft Roger het vingertje van Madueke niet goed gemeten. Om gek van te worden.
+1/-0

 
2 maanden geleden
En daar gast Madueke. Ongelooflijk - nog maar een paar en alle betere voetballers van PSV zijn eraf.
+1/-0

2 maanden geleden
Tis me duidelijk, dit wordt niet ons seizoen
+1/-0

 
2 maanden geleden
Wedstrijd? Gvd een zeldzame zaadpot. Ik schaam me kapot voor dit zooitje. Dacht dat we een wondertrainer hadden binnengehaald maar het lijkt helemaal nergens op. RKC is de baas
+1/-0

 
2 maanden geleden
Met die reserves die nu spelen mag de beste trainer op het veld staan. Ze hebben gewoon de kwaliteit niét! 12 goede spelers de rest is matig tot slecht. Dasr win je de oorlog niet mee en ja het is zijn bijzondere tijden maar mentaliteit en honger zijn naar de tegenstander opvreten mag geen excuus zijn voor dit lamlendige zaadvoetbal
+1/-0

 
2 maanden geleden
Met 12 ‘goede’ spelers pak je geen prijzen. Zeker als er een paar bij zitten die zelden spelen.
+1/-0

2 maanden geleden
Het is genant en zielig.
+1/-0

2 maanden geleden
Wanneer komt van ginkel erin.
Aanvallende kracht erbij
+1/-0

2 maanden geleden
We zijn echt aangeschoten wild, zelfs tegen RKC-B thuis. Gaat met de wedstrijd minder in plaats van dat er een ontwikkeling te bespeuren valt. Verbaast me eigelijk dat we niet in de middenmoot staan. Geen enkele bezieling of lijn te bespeuren
+2/-0

ro-mario80 (geschorst)
2 maanden geleden
Meer dan dit zit er simpelweg niet in met dit elftal.
Mauro, Thomas, Rosario, Baumgartl, Zahavi allen puur middelmaat.
Ook Mo laat maar zelden iets zien.
+2/-0

2 maanden geleden
Zou die Gotze niet gewoon stiekem het land verlaten hebben na het zien van deze ellende?
+5/-0

 
2 maanden geleden
Is hij überhaupt wel eens in Eindhoven?
+3/-0

 
ro-mario80 (geschorst)
2 maanden geleden
Die week quarantaine heeft hij er voor over denk ik😂
+1/-0

 
2 maanden geleden
Volgens mij hebben ze iets verzwegen bij Mario, en ik vind dat onze spelers allemaal "af en toe wat laten zien" heeeeel af en toe dus!! En nou scoord Zahaaaaaaaaaa
+1/-0

reactie verwijderd

2 maanden geleden (gewijzigd)
Ihattaren is helaas ook alweer enige tijd erg slordig. Laat echt heel weinig zien.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Samen lukt het ook niet erg, maar kan kwestie van "meer"tijd zijn.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Hij kan het zeker niet alleen, maar wat hij wel alleen deed vandaag was steeds dra-ma-tisch. En dat is eigenlijk al sinds de winterstop zo. Tegen Ajax en AZ was hij beide keren ook onzichtbaar. En natuurlijk kun je af en toe wel eens de bal verliezen, maar je kan dan ook gewoon echt je best doen om 'm dan terug te veroveren, in plaats van er achteraan te sjokken.
+2/-0

2 maanden geleden
Valt me op als die zahavi scoort zijn er vrij weinig die naar hem toe lopen.
Zit toch niet lekker daar voorin.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Inderdaad, nu je het zegt. Toen ik hoorde dat de verslaggever ene heer Driessen was heb ik het geluid uitgezet en Studio040 aan gezet. Vorige seizoenen was daar dan een compleet verslag van de wedstrijd door mensen die net als ik PSV in hun hart hebben zitten. Die ook juichen als ze scoren en teleurgesteld zijn als de tegenpartij scoort. En van hun kan ik prima kritiek aanhoren. Dit jaar helaas een verslag afgewisseld met muziek. Maar goed, het geluid stond dus uit en Zahavi scoort. Ik sprong op maar omdat ik geen enkele medespeler zag juichen ging ik twijfelen. Dacht dat hij was afgekeurd ofzo. Pas toen er 1-0 in de linkerbovenhoek verscheen kon ik pas echt juichen. Het groepsgevoel is niet okee ben ik bang....
+1/-0

2 maanden geleden
Pfffft, dát kan Zahavi dus wel.... btw, Teze speelt ook niet zijn beste wedstrijd van het seizoen.
+1/-0

2 maanden geleden
Vandaag is Rosario 'de leider' op het middenveld.
Dat is het gewoon niet, Sangare wordt erg gemist.

Hopelijk kan v Ginkel wat minuten maken

Maar die Iha het is gewoon nog steeds een A-pupil.
Ballen durft hij niet op te eisen, totaal geen lef in zijn spel.
En dat is juist wat hij vaak moet doen, ballen opeisen en snel een
steekbal geven..En die wilde naar Ajax toe?
+2/-1

2 maanden geleden (gewijzigd)
Gaat weer lekker. Mandueke inbrengen omdat Malen rust nodig heeft, en dan Mandueke kwijt raken.

Verder blijft het toch raar dat elke tegen aanval onderhand een kans is. Onze Germaanse expert wil persé zonedekking ipv mandekking achterin heb ik begrepen. Maar het lijkt erop dat dat niet erin geslepen kan worden bij onze defensieve topspelers.

Want als je met 4 man achterin staat en je kunt nog niet eens 2 aanvallers van RKC neutraliseren dan houdt het op. Ga gewoon mandekking spelen achterin en schakel je man uit. Of is dat teveel gevraagd tegen RKC.
+1/-0

2 maanden geleden
Bij Thomas gaat er ook veel fout.
Tis het net niet bij die gast.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Ja maar hij werkt zo lekker hard en loopt zo veel zeggen ze dan. Was er niet eens ooit iemand die zei dat als je veel moet lopen je eigenlijk niet op de goede plaats staat?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ja maar hij werkt zo lekker hard en loopt zo veel zeggen ze dan. Was er niet eens ooit iemand die zei dat als je veel moet lopen je eigenlijk niet op de goede plaats staat?
+1/-0

2 maanden geleden
Ik ga me langzamerhand schamen voor dit PSV. Dat kan niet goed blijven gaan.
+1/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
2 maanden geleden (gewijzigd)
Wat een armoede weer. RKC is de betere ploegen Eindhoven. Van de week dachten we nog het lijkt met de week slechter te worden. Maar het lijken is veranderd in het is steeds slechter. Zou een enorme prestatie zijn als dit team 4e wordt. En probeer wat spelers te slijten aub. Ihatarren speelt als een drol
+2/-0

2 maanden geleden
Onze Mo is vrij boos.
Dat zijn wij ook.
Tis toch niks wa je laat zien Mo.
+4/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Sjonge tis niet om aan te gluren weer vanavond.behalve de vrije trap in de 1e helft.
+4/-0

2 maanden geleden
Net toen m'n ogen dicht vielen.. 2-0
+3/-0

2 maanden geleden
Rosario, a real champignon! ;-)
+5/-0

2 maanden geleden
Verprutst PSV dit seizoen nou heel veel ballen als we mogen ingooien of ligt dat aan mij? Valt me vaak op. Mooie goal Rosario trouwens. Technisch goed ingeschoten. Was tijdje geleden
+3/-0

2 maanden geleden
Wat een hoop zuurgehalte weer zeg
Tweede helft hebben ze best controle, het is niet goed nee

Iedere wedstrijd een compleet ander elftal door blessures
En Mauro en Iha die geen duel kunnen winnen

Dan krijg je het zeker lastig tegen RKC

Denk je nou echt dat Real Madrid iedere week mooi voetbal speelt?

Je moet gewoon winnen, nou prima
+5/-3

 
2 maanden geleden
Het veldspel is gewoon on te janken. Zie jij ook maar enige progressie? We begonnen het seizoen met torenhoge verwachtingen nadat Schmidt werd vastgelegd en vervolgens spelers als Zahavi en Gotze. En nu?
+3/-3

 
2 maanden geleden
Ja Gotze is geblesseerd?
Belangrijkste man echter de spits?

Kijk toch in het buitenland man, alsof iedere ploeg bijna elke wedstrijd goed speelt.
Je hebt matige wedstrijden erbij
+3/-2

 
2 maanden geleden
Elders zie je het ook echter bij een ploeg in opbouw verwacht je progressie. Ik zie dat niet
+2/-1

 
2 maanden geleden
Als de matige wedstrijden tevens je beste wedstrijden zijn wordt het toch wel wat zorgelijk.
+3/-1

 
2 maanden geleden
Inderdaad - bij alle ploegen die veel gespeeld hebben zit de sleet erop. Liverpool wint vrijwel niks, City ging vandaag bij af tegen een club uit de second division. Bayern stuk tegen veredelde amateurs en over Real en Barca hoef je het helemaal niet te hebben.
+2/-2

 
2 maanden geleden
Lekker makkelijk deze reactie, achteraf of iig toen we met 2-0 voor stonden.

Al die zure reacties zijn van voor en tijdens de wedstrijd. Dus.. net nadat we voor paal werden gezet door Volendam en op het moment dat we wederom zeer, zeer zwak aan het voetballen waren tegen RKC. Niet toen het 2-0 stond of de wedstrijd zelfs al was afgelopen. Dan zijn mijn reacties ook al een stuk minder zuur en zou ik er ook best iets positiefs uit kunnen persen.

En nee.. je hoeft niet elke wedstrijd top te spelen maar dit is niet de eerste keer dat het verschrikkelijk slecht was hè? Volendam, De Graafschap, Sparta, Emmen, Heracles en Heerenveen was ook allemaal bar slecht. Zelfs de "goede" wedstrijden waren vaak niet langer dan 1 helft goed, waarna we vaak ternauwernood niet verloren of gelijk speelden.
+3/-0

2 maanden geleden
Voor sommigen hier is hun ergste nachtmerrie een feit geworden met doelpunten van Zahavi en Rosario :D
+11/-3

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Haha nu Baumgartl nog!!
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ah, de Rosario fans komen hun gram halen.

Ik ben geen fan van Rosario, ook geen hater trouwens, en toch ben ik heel blij als hij een doelpunt maakt en/of goed voetbalt. Raar hè?

Eerste helft speelde hij weer uhm.. slordig. 2e helft stond hij, net als tegen Volendam, veel verder naar voren en speelde het team een stuk beter.
+1/-2

 
2 maanden geleden
Mijn grootste nachtmerrie is dat alle steden worden gesloopt door achterlijke mongolen ..Het is Off-topic ik weet het..
+3/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
2 maanden geleden
Het probleem zit hem in dat het geen team is. Het zijn geen vrienden, ze haten elkaar lijkt wel. Om prestaties te behalen moet je een team zijn. Misschien heeft Smit die cursus gemist. Totaal geen spelvreugde op de gezichten
+2/-1

 
2 maanden geleden
emmen psv 0 0
Alsof we jou hier serieus gaan nemen

haha
+3/-1

 
Souza Faria 11 (geschorst)
2 maanden geleden (gewijzigd)
Psv AZ ook goed hoor mr positivo.
In het buitenland spelen clubs ook minder wedstrijden hahahaha alleen spelen die ook af en toe goede wedstrijden
+1/-1

 
2 maanden geleden
volgens mij zit je gewoon te trollen en heb je helemaal geen seizoenkaart van psv
:O
+1/-1

 
2 maanden geleden
Je blijft maar met de wedstrijd grotere onzin uitslaan :D Eigenlijk is het nog een compliment waard dat het je iedere keer weer voor elkaar krijgt :D
+5/-1

2 maanden geleden
Eclatante overwinning. De '0' gehouden. Soeverein. Toch?

(later meer)
+2/-2

2 maanden geleden
Gelukkig geen gelijk gekregen. 0 gehouden, Rosario opnieuw belangrijk, Zahavi gescoord en de 3 punten. Op papier perfect....
+3/-1

2 maanden geleden
Eerste helft was wederom heel matig, en vooral slordig, niet goed. Tweede helft wordt echter orde op zaken gesteld en kan RKC niet veel meer doen. Er wordt bij vlagen goed gecombineerd. Weer 3 punten ondanks matig spel. Ik vermoed dat PSV dit jaar niet de Oscar gaat winnen voor oogstrelend voetbal, maar daar wordt je ook geen kampioen mee, wèl met punten.
+3/-2

2 maanden geleden
Mvogo uitstekend,Zahavi verbaasde met zijn vrije trap.
Teamspirit dramatisch.
+2/-0

2 maanden geleden
En nog een extra wedstrijd uit naar Ajax. Wat een feest
+2/-0

 
ro-mario80 (geschorst)
2 maanden geleden
Geen enkele thuiswedstrijd in de beker, indien je doorgaat speel je weer uit
+2/-0

2 maanden geleden
Tja, het was wederom niet geweldig. Ik zie nog niet echt de voetbalmachine die ik voor het zeizoen verwachtte met deze trainer. Het is en blijft allemaal erg instabiel en dus ook tegen matige tegenstanders.Dat geeft te denken. Ik vraag me af hoe er getraind wordt als ik zie hoeveel spier blessures er steeds vallen. En verder trek ik het heel slecht als spelers die niet bepaald imponeren met een verongelijkt gezicht het veld aflopen bij een wissel. In dit geval Ihattaren. Die jongen heeft het nog steeds niet echt begrepen vrees ik. Maar ja, 3 punten en de rest maar weer snel vergeten
+4/-0

2 maanden geleden
PSV speelt n ruk wedstrijd, maar ik begin me steeds meer te ergeren aan de manier van verslaan vanuit ESPN.
Uit tegen 020: die Braziliaan trapt Gakpo op zijn enkel, noemt men enkel zwakken, zelfs na de herhaling...
Goede kansen van PSV worden niet gehaald en zitten niet in de samenvatting...
Vandaag weer n zuivere strafschop die hands van RKC, geen woord van verslaggever...
Wat is dat voor n volksverkakkerij?
Kan iemand mij dit uitlekken?
+2/-3

 
2 maanden geleden
pfff ja die Leo D. doet het erom volgens mij. Nu weer met het breed maken van Dumfries, daar moet en zal hij nog een paar keer op terug komen tijdens de wedstrijd.
Ik meende ook dat ik hands zag, maar er reageerde niemand, Leo D. zei niets en er kwam ook geen herhaling, Dacht dat het aan mij lag.
+3/-1

reactie verwijderd

2 maanden geleden
Het was weer hemeltergend wat onze jongens gisteren hebben laten zien. De spelers missen feedback (lees fluitconcert) van het publiek als een aanwijzing dat ze niet goed bezig zijn. Na iedere wedstrijd krijgen we het zelfde riedeltje te horen van Dumfries dus het probleem is bekend bij de boys alleen doen ze er geen ene sodemieter mee. We hebben inderdaad flink wat blessures maar dat had RKC ook en toch laten we ons weer de kaas van het brood vreten en mogen we Mvogo dankbaar zijn voor een superdag. We zijn nu een half seizoen onderweg en ik zie einig tot geen progressie in ons spel en dat geeft me een slecht gevoel voor de rest van de competitie.
+5/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Wat ik weer niet kan begrijpen is de opstelling en/of tactiek van Schmidt. Max is afwezig, waarom Mauro dan niet linksback? Daar heb je heel de voorbereiding mee gespeeld. Nu haal je boscagli uit het centrum weg. Ik denk dat dit ook de reden is dat Teze een mindere wedstrijd speelde. Daarbij zijn ook de passes door het centrum weg.

Wat een andere optie was, is boscagli naast rosario zetten. Je moet voetbal in je centrale blok van 4 hebben!

Wellicht goed, en dat is hier al vaker benoemd om 433 te spelen. Zahavi is een spits. Geen combinatie speler, geen technicus, wél gevaarlijk voor de goal. Zet een voetballer op 10, gotze of mo. Madueke en gakpo op de flanken, en malen in de spits. En bij afwezigheid van een flankspeler kan malen daar prima spelen en zahavi in de spits. Zijn de flankspelers er wel, speel je met malen in de spits met 3 man met vrijheid om te wisselen en kan zahavi op de bank.
+3/-0

2 maanden geleden
ik dacht dat het niet slechter kon!!maar jeetje het lijken wel spelers die voor de eerste keer kennis maken met de bal!! wat een belachelijke klote troep!! de enigste die goed was dat was mvogo de rest zwaar en zwaar kut!! ihattaren loopt over het veld alsof hij in zijn broek heeft gescheten baumgartel laat speler lopen zo van die haal ik toch niet meer in rosario ondanks goal teveel foute passes en ryan thomas kan beter of stoppen of terug naar zwolle dumfries was met de bal aan het vechten!! nee het was zeer slecht in mijn ogen dan!! met dit elftal zou je in de 3e divisie bij una nog verdomd veel moeite hebben en in de middenmoot eindigen!! ik denk dat ze geen kampioen willen worden!!
+2/-1

 
2 maanden geleden
En toch nog 40 punten @undertaker. Zal nog wat worden als ze gaan voetballen.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Als ze te lang blijven hangen in het huidige niveau dan zal puntverlies volgen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat wordt wel eens tijd dan...
Ik begrijp niet dat elke keer nadruk wordt gelegd op vermoeidheid, drukke schema, belasting spelers; als je er zoveel over praat gaat iedereen denken dat ie moe is, zoiets heet selforfilling prophesy.
Daarnaast al dat gewissel draagt ook niet bij tot automatismen.
Heel eerlijk zie ik geen progressie meer en dat begint zorgelijk te worden...
+1/-0

2 maanden geleden
Valt verder eigenlijk bitter weinig over de wedstrijd te zeggen. In grote lijnen weer erg saai en erg matig. Same old same old. Eigenlijk haalt PSV dit seizoen alleen in EL een aanvaardbaar niveau. Nóg wel tenminste. De keeper stopte een paar ballen met assistentie van paal én lijnbewaker. De 2 goals waren fraai. Het riedeltje van de aanvoerder na afloop (woordelijk) voorspelbaar. End of. Next. Op naar Emmen. Ik kan niet wachten.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ik heb weinig woorden aan je betoog toe te voegen; onze manschappen doen uitermate hun best. Mvogo en Rosario (tweede helft) de besten aan PSV-zijde en verder hebben we weer VEEL te veel weggegeven. We kunnen het maar niet compact houden en missen gewoon steeds onze beste spelers.

Als we eens een serie wedstrijden met de sterkste 11 kunnen spelen, dan zouden we echt lang mee kunnen doen, maar als het gaat zoals het nu gaat eindigen we net als vorig jaar tussen P2 en P6, same old, same old, zal ik maar zeggen.
+2/-0

 
2 maanden geleden
En daar heb ik weer weinig aan toe te voegen. Sterker nog: helemaal niets.

Helemaal niets.... lijkt inmiddels alweer eeuwigheid geleden.
+1/-0

2 maanden geleden
Nou nou poeh poeh! De 0 gehouden tegen RKC thuis én voor het eerst in 8 competitie duels. Dat moet inderdaad belicht worden ons groot aanvoerder. Het moet alleen belicht worden om de verkeerde redenen. Het is verwonderlijk dat de afgelopen twee wedstrijden de nul is gehouden. Zowel Volendam als RKC had natuurlijk het verdiend om te scoren. Het komt niet omdat we zo geweldig hebben gespeeld en verdedigd. Het belangrijkste is dat je als ploeg goed speelt en kunt terugvallen op automatismen. Daarmee kun je je tegenstander controleren en domineren. Controle en dominantie hebben wij zelden. En daarmee is het totaal niet uitgesloten dat we nog een aantal keer flink op ons bek gaan zoals tegen AZ thuis. Volendam en RKC bezitten een beter positiespel dan wij. Het is om te huilen. Natuurlijk spelen de blessures niet mee en de plotselinge afwezigheid van Max, maar kom op zeg. Die open deuren van Dumfries gedurende elk interview is misselijkmakend. Het is bijna minachting naar de achterban en de kijker alsof we dom zijn. PSV is gewoon niet in vorm en niet in goede doen. Tegen de kleintjes komen we er nog mee weg, maar tegen Vitesse, Ajax en AZ hebben we totaal niet thuis gegeven. Dat biedt weinig perpectief voor volgende week zondag tegen Feyenoord, ook gezien onze matige statistieken van de laatste jaren. Eerst maar eens Emmen dinsdag, ook een potentiële bananenschil. Eens kijken wat voor opstelling onze tactisch meesterbrein dan heeft verzonnen. Malen weer op de bank om 'em te laten rusten? Voorzichtig zijn hoor die miljonairs moet je absoluut niet teveel belasten.
+2/-0