Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


PSV na goede tweede helft te sterk voor FC Groningen


Tijdstip
24 april 2021
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN 1


PSV na goede tweede helft te sterk voor FC Groningen; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV na goede tweede helft te sterk voor FC Groningen

PSV heeft zaterdag de drie punten in eigen huis weten te houden. FC Groningen werd in het Philips Stadion met 1-0 verslagen. Eran Zahavi maakte vanaf de strafschopstip het enige doelpunt. De score had veel hoger uit kunnen vallen, maar liefst drie doelpunten van PSV werden afgekeurd.

De wedstrijd werd voorafgegaan door een indrukwekkende minuut stilte vanwege het overlijden van Mister PSV Willy van der Kuijlen. PSV vloog onder aanvoering van de 4.000 aanwezige supporters vervolgens uit de startblokken, maar omdat de passing te slordig was duurde het even voordat de ploeg daadwerkelijk gevaarlijk werd. Na een kwartier spelen was Cody Gakpo met een schitterend schot van afstand dicht bij de openingstreffer, maar hij schoot hard tegen de lat.

Enkele minuten later kreeg Donyell Malen een enorme kans, maar hij zag oog in oog met Padt de doelman redding brengen op zijn inzet. Niet veel later zag Eran Zahavi een schot net over het doel gaan. Het duel kwam echter maar moeizaam op gang. PSV probeerde wel aan te zetten, maar was zelf veel te slordig en trof daarbij een tegenstander die veel overtredingen maakte en al snel iedere mogelijk aangreep om tijd te rekken. Daarbij kwam dat de spelers ook moeite leken te hebben met het veld, aangezien met regelmaat een speler weggleed op het gras. Ibrahim Sangaré zag vervolgens op vrij wonderbaarlijke wijze een poging niet in het doel belanden.

PSV had uiteindelijk in de eerste helft voldoende mogelijkheden gekregen om de score te openen, maar het spel was uiteindelijk veel te zwak om daadwerkelijk aanspraak te maken op treffers. Het betekende dan ook dat beide ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamers op moesten zoeken.

De ploeg begon vervolgens uitermate zwak aan de tweede helft. Na enkele seconden kon Strand Larsen al alleen op Yvon Mvogo af en ontsnapte PSV aan een grote kans omdat de spits de bal niet goed onder controle kreeg. Enkele minuten later kon El Hankouri volledig vrijstaand in het strafschopgebied uithalen, maar hij raakte de paal. De spelers leken wakker geschud te worden en het tempo werd opgeschroefd. Al snel volgden er mogelijkheden voor Gakpo en Zahavi en tien minuten na rust leek de Israëliër de score te openen. De bal bleek echter net achter te zijn geweest, zodat de VAR ingreep en het doelpunt werd afgekeurd.

Enkele minuten later greep de VAR opnieuw in. Dammers maakte hands in het strafschopgebied en dat werd gemist door scheidsrechter Manschot. Blom zag het echter wel en een strafschop was het gevolg. De woede was groot bij de Groningers, maar de beslissing van Manschot was echter volkomen terecht. Zahavi ging achter de bal staan en schoot enkele minuten na zijn afgekeurde goal alsnog de openingstreffer tegen de touwen. Enkele minuten later leek het opnieuw raak te zijn nadat Gakpo uiteindelijk profiteerde van een verkeerde terugspeelbal van Groningen. Bij de pass van Malen bleek hij echter nipt buitenspel te staan, zodat de VAR wederom ingreep en voor de tweede keer een doelpunt werd afgekeurd.

De kansen bleven echter komen voor PSV. Een kwartier voor tijd kreeg Gakpo na een uitstekende aanval een grote kans. Hij kapte zijn directe tegenstander nog uit, maar zag vervolgens Padt knap redding brengen. Malen zag vervolgens zijn inzet na een schitterende solo net voorbij het doel gaan, zodat FC Groningen in de wedstrijd bleef en met nog een paar minuten te spelen meer risico ging nemen. Vijf minuten voor tijd leek dan eindelijk de beslissing te volgen, maar de treffer van Malen werd vanwege buitenspel wederom afgekeurd.

Vanwege het vele ingrijpen van de VAR kwamen er liefst zeven minuten blessuretijd. FC Groningen zette daarom nog een keer aan en daarbij was notabene doelman Padt dicht bij de gelijkmaker na een corner. Omdat de keeper de bal niet goed raakte ging deze uiteindelijk niet op doel. Omdat er nog twee keer werd gewisseld werd er ook nog een achtste minuut blessuretijd gegeven, maar kansen volgden er niet meer. Tot woede van de Groningers werd na acht minuten spelen afgefloten, al is het vooral de vraag waar die woede op gebaseerd was. De overwinning van PSV was in ieder geval een feit. Mede door de drie afgekeurde treffers werd het een benauwde zege, maar hij was wel volkomen verdiend.


[video] Willy, deze is voor jou | Highlights PSV - FC Groningen


Denzel Dumfries: 'Ik ben zo blij voor alle mensen die er bij konden zijn'

Denzel Dumfries was in gesprek met ESPN erg blij dat er weer supporters in het stadion waren. "Hier doen we het allemaal voor. Ik ben zo blij voor alle mensen die er bij konden zijn. Hopelijk worden het er alleen maar meer nu", aldus Dumfries. "Wij hebben ze gemist en zij hebben ons gemist. Ik hoop dat de mensen thuis die vandaag niet konden komen volgende keer een kansje krijgen."

PSV zag in de tweede helft liefst drie doelpunten afgekeurd worden. "De VAR was scherp vandaag, maar die bal van mij was wel uit ja", zo gaf hij aan. "Uiteindelijk was het een verdiende overwinning. Vanuit onze kant was het gewoon goed."

De eerste helft liep het nog niet bij de ploeg. "We moesten een beetje wennen en er een beetje in komen. We controleerden de wedstrijd wel, maar we kwamen weinig tot echte kansen", zei hij daarover. "We hadden te weinig diepte in ons spel, maar in de tweede helft hebben we het wel goed gedaan."


Cody Gakpo: 'Het was weer even wennen met al die mensen in het stadion'

In gesprek met ESPN gaf Cody Gakpo aan het jammer te vonden dat zijn treffer werd afgekeurd. "Helaas ja", aldus Gakpo. "Helaas ging mijn schot in de eerste helft er ook niet in, maar hij was wel mooi."

De aanvaller vond dat PSV bij vlagen erg goed speelde. "We hebben ook goede kansen gecreëerd, maar we laten na om de genadeklap uit te delen en om meer te scoren", zo gaf hij aan. "In de eerste helft waren we ook wel dreigend, maar waren we wel slordiger. In de tweede helft kregen we wel betere kansen, maar hebben we het niet afgemaakt."

Gevraagd werd aan Gakpo wat nu het verschil was tussen de eerste en tweede helft. "Het was denk ik weer even wennen met al die mensen in het stadion. Het gaf wel goede energie aan het team en dan moet je er even in komen", zei hij daarover. "Groningen stond ook best aardig, maar als we een hoger baltempo hanteerden en minder slordig waren hadden we meer kansen kunnen creëren.


[video] 'It was fantastic to play with fans' | Interviews PSV - FC Groningen


Roger Schmidt: 'We hadden eerder het eerste doelpunt moeten maken'

Roger Schmidt was in gesprek met ESPN blij met het spel van zijn ploeg. "We hebben veel kansen gecreëerd. We hadden alleen eerder het eerste doelpunt moeten maken", aldus Schmidt. "Ook in de eerste helft kregen we een paar goede mogelijkheden. Het was vandaag ook erg lastig. FC Groningen schoot iedere bal 70 meter vooruit en hoopte dan op de tweede bal. Dat hebben ze goed gedaan, maar desondanks hebben we genoeg kansen gekregen. "

De trainer ging verder: "We zijn de hele tijd gefocust gebleven. We kregen na de openingstreffer genoeg mogelijkheden om het duel te beslissen. Maar als het dan niet lukt om het duel te beslissen, moet je zorgen dat je de nul houdt en dat deden we. Daarom ben ik blij."


PSV ziet voorsprong op AZ uitlopen naar drie punten

PSV heeft dit weekend meer dan uitstekende zaken gedaan. Nadat het op zaterdagavond zelf met 1-0 wist te winnen van FC Groningen zag het een dag later AZ met 2-0 onderuit gaan tegen Ajax. De voorsprong met de Alkmaarders is nu drie punten. Bovendien heeft PSV een doelsaldo van +9 ten opzichte van AZ.

PSV neemt het volgende week zondag in eigen huis op tegen sc Heerenveen. Een dag eerder wacht voor AZ de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk.


Dick van Egmond: 'De strafschop voor PSV is volkomen terecht'

Zaterdagavond kwam er veel kritiek op de beslissing van scheidsrechter Manschot en VAR Blom op een strafschop te geven na hands van FC Groningen-verdediger Dammers. In Dit was het Weekend op ESPN was scheidsrechtersbaas Dick van Egmond het hiermee echter niet eens. "De strafschop voor PSV is volkomen terecht. Ik begrijp de discussie niet", aldus Van Egmond. "Die speler trekt zijn arm naar rechts uit en dat is strafbaar hands. Daar kunnen wij niet anders."

Dat Dammers de intentie niet had om hands te maken deed niet ter zake. "In de regel is opgenomen dat als je op onnatuurlijke wijze jouw lichaam groter, breder of langer maakt het bijna altijd strafbaar hands is", zo gaf hij aan. "Ten opzichte van de eerste seizoenshelft hebben we dat een klein beetje bijgesteld om te voorkomen dat er te veel strafschoppen gegeven zouden worden, maar in het geval van PSV was het echt een duidelijke strafschop."


Karakteristieken

Uitslag: 1-0 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Eran Zahavi ('64, penalty)
Scheidsrechter
Manschot
Toeschouwers
4.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FC Groningen: Te Wierik ('59)
Kaart
FC Groningen: Dammers ('62)
Kaart
PSV: Denzel Dumfries ('72)
Kaart
FC Groningen: Da Cruz ('76)

Opstelling PSV

Donyell MalenEran Zahavi


Cody GakpoOlivier BoscagliIbrahim SangaréMario Götze


Philipp MaxNick ViergeverJordan TezeDenzel Dumfries


Yvon Mvogo

Wissels:

'46 Pablo Rosario voor Nick Viergever
'83 Mohamed Ihattaren voor Mario Götze
'90 Marco van Ginkel voor Cody Gakpo
'90 Yorbe Vertessen voor Donyell Malen


Opstelling FC Groningen

SuslovStrand LarsenEl Hankouri


Van KaamEl MessaoudiMatusiwa


GudmundssonItakuraDammersTe Wierik


Padt

Wissels:

'27 Da Cruz voor Gudmundsson
'81 Joosten voor El Messaoudi
'81 Lundqvist voor Suslov
'89 Abraham voor El Hankouri


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 2-0 (0-0)
 5 1-0 (1-0)
 5 2-0 (0-0)
 4 2-1 (0-0)
 3 2-1 (1-1)
 3 3-0 (2-0)
 3 3-0 (1-0)
 3 3-0 (2-0)
 3 3-0 (2-0)
10  3 2-0 (1-0)
11  3 3-0 (1-0)
12  3 2-0 (1-0)
13  3 3-0 (1-0)
14  3 3-0 (1-0)
15  3 3-0 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.64. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Cody Gakpo (63 -> 5,0)
2. Donyell Malen (29 -> 4,0)
3. Jordan Teze (14 -> 3,0)
4. Pablo Rosario (12 -> 1,5)
4. Eran Zahavi (12 -> 1,5)
6. Denzel Dumfries (11 -> 0,0)
7. Niemand (4 -> 0,0)
8. Olivier Boscagli (3 -> 0,0)
8. Ibrahim Sangaré (3 -> 0,0)
10. Mario Götze (2 -> 0,0)
11. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
11. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
11. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
11. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
11. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
11. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
11. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
11. Luis Felipe (0 -> 0,0)
11. Yvon Mvogo (0 -> 0,0)
11. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
11. Justin De Haas (0 -> 0,0)
11. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
11. Philipp Max (0 -> 0,0)
11. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
11. Joël Piroe (0 -> 0,0)
11. Armando Obispo (0 -> 0,0)
11. Noni Madueke (0 -> 0,0)
11. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
11. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
11. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
11. Vincent Müller (0 -> 0,0)
11. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
11. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
11. Lars Unnerstall (0 -> 0,0)
11. Adrian Fein (0 -> 0,0)
11. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
11. Timo Baumgartl (0 -> 0,0)
11. Nick Viergever (0 -> 0,0)
11. Sam Lammers (0 -> 0,0)
11. Joël Piroe (0 -> 0,0)
11. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
11. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
11. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
11. Amar Catic (0 -> 0,0)
11. Ricardo Rodríguez (0 -> 0,0)
11. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
11. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
11. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
11. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
11. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
11. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
11. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
11. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
11. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
11. Youri Roulaux (0 -> 0,0)
11. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
11. Toni Lato (0 -> 0,0)
11. Bruma (0 -> 0,0)
11. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden (gewijzigd)
Ik mag er weer bij zijn met mijn maatjes en dan sterft MISTER PSV, ik verwacht een zeer emotionele avond en kippenvel. Wellicht de laatste keer Arjen Robben. Een ding is zeker: het wordt een bijzondere dag morgen en ik ben zeer gelukkig en dankbaar dat ik hier bij kan zijn.

OT hopelijk zijn de staf en spelers niet teveel afgeleid door het overlijden en indrukwekkende afscheid van Willy van der Kuijlen... dat de engelen ons goed gezind mogen zijn!

Eendracht maakt macht ❤🤍❤🤍❤
+3/-0

4 weken geleden
Er telt maar 1 ding en dat is winnen. Gelukkig weer wat publiek erachter en een mooi eerbetoon aan Willy. Hopelijk 2 a 3 puntjes los op AZ en wat meer marge op doelsaldo. Als we volgend jaar een hoop geld kunnen investeren in het team moet CL halen de doelstelling zijn. Met de juiste aankopen ook mogelijk.
+1/-0

4 weken geleden
Robben doet niet mee lees ik. Wat een domper weer voor hem. Wat een seizoen ook. Het is dat FC Groningen financieel flink geprofiteerd heeft van zijn komst, maar anders was het een wel heel treurig laatste(?) seizoen van hem geweest.
+1/-0

4 weken geleden (gewijzigd)
Heel simpele opdracht: 3 punten halen. Ten eerste voor Willy, als eresaluut, en ook niet onbelangrijk, 2e plaats veiligstellen. (Groningen was toevallig ook de tegenstander toen ik Willy voor het eerst in m'n leven als klein menneke 'in het echt' zag vanaf de oude jongensrang met stoeptegels in 1973, 4-0!)
+1/-0

4 weken geleden
Arjen moet nou maar eens de eer aan zijn eigen houden en voordat hij zijn verleden verkwanseld echt stoppen, het is nou wel mooi geweest kerel, en wat PSV betreft denk ik niet dat er nog verder motivatie nodig is.
+1/-0

4 weken geleden
Ik verwacht een fijn potje voetbal aangezien de FC tenminste een voetballende ploeg heeft.

Must win, will win, Willy win.
+1/-0

4 weken geleden (gewijzigd)
Ik mag er gelukkig ook bij zijn morgen. Heb er veel zin in, zal een bijzondere avond worden!

Wel erg jammer dat Robben niet mee doet. Was toch mooi geweest om Robben en Götze te zien.
+1/-0

4 weken geleden
Wat een geweldige actie van LM en BFTS zeg! Kippenvel
+7/-0

3 weken geleden
Net gekeken naar de dienst, prachtig in ons stadion en laat even heel duidelijk zien wat voor warme clup we allemaal samen zijn, echt allemaal.
Als er vanavond spelers zijn die geen 101% geven zijn ze dit shirt niet waard.
De correcte manier (in mijn beleving) om vanuit de spelers Mijnheer Willy te eren is door veel te scoren, net als hij voor ons deed, geen excuses.
+1/-0

 
3 weken geleden
Wow die reportage op PSV.nl was zeer indrukwekkend van onze Mister PSV.
Jammer weer geen Madueke in de basis. Die Schmidt snapt er geen ruk van. Die jongen kan PSV daarbij zoveel financieel gewin brengen.
+1/-0

3 weken geleden
De KNVB heeft alsnog besloten tot een minuut stilte bij de eredivisie wedstrijden dit weekend. Want, zo valt te lezen, het was lastig daarin een lijn te trekken. Flikker toch op man. Ik ben geen calimero, maar het is de all time topscorer van je competitie, en icoon. Geen minuut stilte houden is een gebrek aan respect, niks minder.
+5/-0

 
3 weken geleden
Het is mosterd na de maaltijd, de hele week niets gehoord van de KNVB. Omdat ajax zelf besluit één minuut stilte te houden op eigen initiatief, waarvoor hulde, komt de KNVB nog ff met "oja, doe maar 1 minuut stilte voor de wedstrijden". Ik vind het een staaltje van denigrerend gedrag richting een van de grootste voetballers van NL, en topscorer allertijden van de Eredivisie. Sorry, ik kan er niet meer van maken: schaam je KNVB.
+4/-0

 
3 weken geleden
Vooral ook omdat ze eerder hebben laten weten dat er niets collectiefs zou gebeuren. Pas nadat andere clubs dan zelf besluiten een minuut stilte te houden gaan ze overstag. Walgelijk.
+3/-0

 
3 weken geleden
Het zijn een ongelooflijk stelletje achterlijke idioten bij elkaar. Dat er überhaupt over na gedacht moest worden pfff... Als de koffie juf in Amsterdam overljjd dan zelfs gast de KNVB een minuut stilte houden. Een bommetje op Zeist doet wonderen
+1/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Zoals al eerder gememoreerd, die K moet je verdienen - of je zou zelf een minder vleiend alternatief voor Koninklijke kunnen bedenken, ik weet er wel een paar! - en die N zou je idd kunnen zien als beginletter van het menselijke reukorgaan. Zodoende gewoon NVB.

Overigens begreep ik hier nou dat Ajax wel op eigen initiatief besloot tot minuut stilte? Zo ja, is dat toch chique te noemen.

(edit: en aangezien AZ nog niet in de gelegenheid is geweest, betekent dat dan toch dat Ajax 2x een minuut in de houding mag staan?)
+2/-0

 
3 weken geleden
Dat ze maar eens uitstralen dat er in Eindhoven niets te halen valt. Buys met zijn grote waffel maar eens afstraffen. Ik neem aan dat Toon nog wel binnenkort even terugkomt op de ongelooflijke actie van de KNVB mbt een minuut stilte. Ze moeten zich kapot schamen in Zeist. Respect voor Ajax en AZ die een minuut stilte wilden houden ter nagedachtenis van Willy.
+2/-0

3 weken geleden
Precies de reden waarom ik wel voorstander was van de ESL,niet vanwege de nieuwe competitie,maar voor een verschuiving van machtsstructuren,om de huidige arrogantie van instituten als knvb,uefa en fifa af te straffen.
Elke empathie voor de doelgroep ontbreekt,pure schande!
+1/-0

3 weken geleden
Eindelijk Rosaria op de bank.
Zijn ze bang voor de reaktie van het publiek.
Ik ben er gelukkig weer bij. En de 3 punten blijven blijven in Eindhoven.
+2/-0

 
3 weken geleden
Dit gaat hem idd worden, de komende opstelling van psv, excl Rosario
+1/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Eindelijk een fatsoenlijke start met een bal afpakker en een spelverdeler naast elkaar, eindelijk.....eind v/h seizoen en onze Roger ziet het licht.....( ergens.... in de verte....) gewoon 3 punten, al met al voor Willy! 3-1 zeg ik
+1/-0

 
3 weken geleden
Helaas zijn we bijna een kwartier onderweg en het lijkt weer nergens op. De veld bezetting klopt gewoon niet / de bal circulatie gaat zo stroef ...

En wat is er met Max aan de hand ? Word steeds zwakker ...

Hopelijk gaat het binnenkort wat beter lopen ...
+2/-0

3 weken geleden
Gotze heel erg matig tot nu toe, zahavi?
+2/-0

 
3 weken geleden
Zahavi - tja. Van mij mag hij vertrekken. Voetballend gewoon te zwak. Misschien als meest vooruitgeschoven spits iets beter maar buiten de 16 heb je er niets aan
+2/-0

 
3 weken geleden
Zahavi wisselen voor noni, mo voor mario
+3/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Pure afmaker moet het zijn. Waarom is hij dan 89 minuten overal te vinden behalve voor de goal ???
+1/-0

 
3 weken geleden
Zahavi maakte de enige goal en een goeie die afgekeurd werd...

Ja laten we die weg doen, volgens mij zijn er een aantal anderen die daarvoor eerder in aanmerking komen.
Namen wie wel imo: Guti, Piroe, Rosario OF Sangare & Baumgartle bv.
Deze naast de uitgeleende Bruma & Doan
+1/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Kan nog wel eens een lastig avondje worden als PSV op dit tempo blijft spelen. Zit totaal geen voetbal in tot nu toe en Groningen staat redelijk goed.
+2/-0

 
3 weken geleden
Zoals iedere week - Mo en Madueke graag ...
+4/-0

reactie verwijderd

3 weken geleden
Nou er zit weer 0 risico in. Ik verwacht de 60e minuut vertessen erin en dan de 88e minuut noni pas
+2/-0

3 weken geleden
De pijp lijkt al leeg, handdoek kan de ring wel in.
+2/-0

3 weken geleden
Groningen staat goed. Moeilijk om doorheen te spelen, toch had je er al minimaal een moeten maken. Achterin zit het potdicht, maar winnen is nog verre van een zekerheid zo. Tempo zal omhoog moeten.
+2/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Groningen staat goed maar dat komt ook omdat vrijwel elke speler bij psv klompen aan lijkt te hebben. Zoveel ballen springen van de voet. Slechte kaatsten noem het maar op. Zoals altijd staan de spelers ook voor de val wat vrijwel elke pass riskant maakt.

Max werkelijk dramatisch en Zahavi zoals altijd onzichtbaar.

Drastische omzetting allicht: Viergever naar LB, Biscagli naar het centrum. Madueke en Mo erbij, Gotze centraal op het middenveld.
+1/-0

Perzik009 (geschorst)
3 weken geleden
Malen als diepe spits, Madueke erachter. Zahavi eruit

Maar zal wel tot de 80min duren voordat ie wordt gewisseld
+2/-0

 
3 weken geleden
Ook gotze graag wisselen
+1/-0

3 weken geleden
Afscheid mister PSV, 2e plek, geen titel morgen in 020 eigen huis, winnen die pot! Power mannen!!
+1/-0

3 weken geleden
Wat een rare regel dat die speler geel krijgt bij die pingel. Hij wist het zelf niet eens. Verder gewoon hands, bij ons was ie ook gewoon op de stip gegaan. Nu volhouden en er nog 1 bijprikken. Gaat trouwens een stuk beter met dan zonder Rosario. Goed is het zeker niet.
+2/-0

 
3 weken geleden
Moet je voor de flauwekul eens op VP kijken. Net of een horizontale arm binnen de 16 geen hands is. Wij zijn weer gematst door de VAR zo schijnt. Geef er geen ruk om, 2e worden en seizoen gauw vergeten (ALWEEEEEEER)...
+1/-0

 
3 weken geleden
Gematst door de VAR , wat een grap. Hij had hem net niet klemvast. Had de VAR tegen Heracles, Ajax uit, Ajax thuis en Feyenoord thuis gewoon zijn werk gedaan waren we vandaag voor AZ geweest. We zijn ook dit jaar weer van flink wat puntjes bestolen helaas. Goals alle drie terecht afgekeurd. VAR heeft gisteren gewoon gedaan waar hij voor is, het spel eerlijk maken.
+1/-0

3 weken geleden
Ai Cody die had je breed kunnen leggen.
+1/-0

 
3 weken geleden
Dit gaat echt nergens meer over. Dus goal van Gakpo leek gewoon goed. Een mm allichtaar geen enkel voordeel. 1-1 drijft - zo’n wedstrijd?
+1/-0

3 weken geleden
Prima tweede helft. Meer doelpunten MOETEN maken.
Ik zou het ook prettig vinden als ze in die laatste minuten gewoon eens een counter uitspelen in plaats van alles zo ver mogelijk weg rossen.
+1/-0

Perzik009 (geschorst)
3 weken geleden
Cody en Malen weer een fijne wedstrijd. Veruit onze beste voorin

Verder Teze heel soeverein, echt prima.

Groningen speelde een goede wedstrijd, er is gestreden en dat is prima

Nu lekker achterover zitten voor morgen
+3/-0

3 weken geleden
Three down, four to go.

(later meer)
+1/-0

3 weken geleden
Leuke tweede helft,verdiend gewonnen.
De Var was vanavond de meest scherpste.
+1/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
2e helft was denk ik beste helft van PSV dit seizoen, jammer dat de score niet hoger is uitgevallen.

owja, klein plusje voor MVOGO, hoe hij de situatie oploste toen hij weggleed.
+3/-0

3 weken geleden
Dus volgens ASPN mogen we nog blij zijn ook met de VAR, want het was geen penalty ! Sterf met die VAR 😡
+5/-0

 
3 weken geleden
En aan het buitenspelmoment met Malen gaan ze heel snel voorbij onder het mom van geen lijntjes kunnen trekken dus beslissing grensrechter blijft staan. Ook hier zou moeten gelden; niet vast kunnen stellen is geen buitenspel..

Vervolgens weer eeuwig blijven doorzeveren over hoe onterecht die penalty zou zijn.
+5/-0

 
3 weken geleden
Voetbal WAS passie, en toen kwam de VAR.... Alle lol is er zo wel vanaf.
+2/-0

3 weken geleden
Slechte eerste helft, goede 2e helft. Blijft toch een dingetje.

Ik heb regelmatig kritiek maar petje af voor de invalbeurt van Rosario.
+2/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Rosario liet vandaag zien waarom trainers hem graag op het papiertje zetten van de basiself, man wat speelde hij goed vandaag de 2e helft, echt! Malen speelde op 2 ballen die hij breed had moeten leggen na een uitstekende pot. Gakpo laat zien dat zijn grafiek steil omhoog aan het gaan is, een powerspeler met een geweldige trap(van wie zou hij dat geleerd hebben? ;) ). Het was alweer de 3e wedstijd dat PSV de 0 hield, en het veldspel was erg goed de 2e helft. Zo'n speciale dag in het stadion zó afsluiten is heel mooi.
+10/-0

 
3 weken geleden
Zo dankbaar dat ik er bij mocht zijn, ondanks slechts 4.000 Man toch verademing, dik verdiend zege btw.
Gakpo had n goal verdient, die knal in de 1e helft, genieten!
+1/-0

 
3 weken geleden
Omdat Rosario ditmaal eens minder fouten maakte dan normaliter? Kinderhand is gauw gevuld.

Verder weer een beroerde wedstrijd en een uiterst moeizame, zwaarbevochten overwinning tegen bepaald geen grootse opponent.
+1/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Wat een vreselijke pot wederom... maar ligt denk ik ook steeds meer aan Schmidt! Wat een wissels past deze man toe, on-be-grijp-lijk.....Zahavi mocht van mij eigenlijk na 45 minuten wel gewisseld worden voor Madueke! En wat doet Max tegenwoordig toch, mien God, lijkt nergens op! Die was ook gewoon rijp voor een wissel, Gotze was ook erg ondermaats, tja.... ben blij met de 3 punten, maar wedstrijd maar snel vergeten! Kortom, je creërt veel, maar afronding is heel erg ondermaats!
+4/-4

3 weken geleden
Ik was 1 van de gelukkigen die vandaag aanwezig kon zijn. Hoogtepunt. Minuut stilte voor onze Willy. Dieptepunt VAR. Wat is dat ergerlijk. Drie keer juichen om vervolgens weer een doelpunt afgekeurd te zien worden. Zonder VAR hadden we geen penalty gehad maar wel met 3-0 gewonnen. Ze zeiden altijd dat elke club uiteindelijk aan het eind van het seizoen evenveel discutabele beslissingen mee als tegen krijgt. In dat geval zou een VAR dus ook niet nodig zijn. Maar het is vooral super irritant en haalt alle emotie uit een wedstrijd.
+3/-0

 
3 weken geleden
Irritant millimeterwerk. Alsof Gakpo voordeel had van die millimeter schouder die verder was dan de verdediger. Waanzin!
+3/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Psv heeft gewonnen wat de media en analisten ook vinden. Geheel tegen mijn natuur in moet ik vanmiddag hopen dat AZ in Amsterdam een dikke nederlaag lijdt. Voelt toch wel heel vreemd aan. Restprogramma van Retteket is RKC, Fortuna, Groningen en Heracles. Vergelijkbaar met het programma van ONS PSV waarbij gelukkig de laatste wedstrijd tegen Utreg is. We gaan het de komende weken zien. Eerst om 12.15 uur kijken of de PSV dames hun titelaspiraties kunnen waarmaken. Winnen tegen die zogenaamde hoofdstedelijke godinnen zou een eerste goede stap zijn.
+1/-0

 
3 weken geleden
Was genieten, Estu, hopelijk volgende week bevestiging in Enschede! Overigens nu zowaar ook bericht omtrent vrouwen op voorpagina PN. Goede zaak!
+1/-0

3 weken geleden
Bij de dames staat het al 3-1.
+1/-0

3 weken geleden
Ik zit nu maar heel even te kijken naar onze dames, en zelfs hier steekt die verslaggever van dat ASPN niet onder stoelen of banken wat zijn favoriete club is. Wat een walgelijke graftakkenzender is dat zeg 🤮
+2/-0

 
3 weken geleden
Klopt, niks nieuws, deste mooier dat PSV ze afdrogen
+1/-0

 
3 weken geleden
Dit is al het tweede seizoen dat ik tijdens wedstrijden van PSV het geluid uit zet en op mijn mobiel digitaal luister naar studio040. Lekker gekleurd commentaar door een medesupporter. En als die een keer wat negatiefs zegt is het terecht en pik je het, want het is ergens op gebaseerd. Dit jaar door corona helaas maar één verslaggever waardoor er na een stuk verslag een muziekje volgt, maar dat is nog prettige muziek ook. Volgend jaar hopelijk weer met twee verslaggevers waardoor de hele wedstrijd wordt gecoverd en je dat negatieve gebral van zo'n reukorgaan uit kan laten. Probeer het ook eens !
+3/-0

 
3 weken geleden
Dank voor de tip, ga ik proberen, ik woon wel in Nijmegen...
+1/-0

 
3 weken geleden
Ik in Bergschenhoek bij Rotterdam. Gewoon met je browser naar https://studio040.nl/radio/livelink
+1/-0

 
3 weken geleden
Top, dus tv aan geluid uit een via de mobiel verslag, nogmaals dank!
+1/-0

 
3 weken geleden
Soms loopt beeld en geluid dan niet helemaal synchroon. Ik heb KPN en kan dan het beeld even stilzetten zodat het wel synchroon loopt en soms moet je de radiosite opnieuw verversen op je mobiel. Maar als het eenmaal klopt is het een verademing. Probeer volgend weekend maar eens.
+1/-0

 
3 weken geleden
Ik droog liever onze dames af en zie liever onder mannen de aankomende kampioen weer eens ouderwets koekoek tikken. Dat is echt veels te lang geleden en dat doet erg veel pijn.
+1/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Ik vind dat je overdrijft. Ik kijk & luister graag naar ESPN. Itt UPC Sport, waar ik zulks wel bespeur, is ESPN imo niet puur Ajax minded.

However van die Leonie Stentler is wel te merken dat zij, naast ADO, een Ajax-achtergrond heeft. Haar co-commentaar - "tegen de verhouding" (3-0!!!) & "PSV zwaar onder druk" - was bij vlagen hilarisch te noemen.

(edit: reactie op Rups, bovenste post)
+3/-1

 
3 weken geleden
Eens,vind het ook best meevallen.
Tis ook maar net wat je wilt horen of zien.
+2/-1

 
3 weken geleden
Ieder zijn meug. Ik luister naar studio040 en jij luistert naar de tv. Ik ben oa die Leo Driessen spuugzat. Ik vind er maar één normale bij zitten en dat is die Leo Oldenburger. Maar gelukkig leven we in een vrij land en mag iedereen luisteren naar wat hij wil, en ben ik vrij om mensen te attenderen op alternatieven.
+2/-0

 
3 weken geleden
Oh ja hoor. Is ook geen verwijt. Ik verschil alleen van mening.

Offtopic: ik las net (dus) dat jij in Bergschenhoek woont. Ik ken PSV-supporters uit Puttershoek, maar dat ligt dus toch nog endje van elkaar af?
+1/-0

 
3 weken geleden
Klopt, Puttershoek ligt op het eerste Zuid-Hollandse eiland, bij Dordrecht in de buurt. Toch gauw zo'n 25 minuten rijden voor mij. Zoetermeer ligt dichterbij. Daar woont een groepje PSV-supporters die ook regelmatig dingen ondernemen. Maar we zijn hier inderdaad dun bezaaid. Als ik ergens ben en iemand in een PSV-shirt zie lopen maak ik altijd een praatje en zo ontstaan de leukste gesprekken!
+1/-0

 
3 weken geleden
Mooi. Dan ben jij waarschijnlijk ook wel bekend met fenomeen Randstadbus?
+1/-0

 
3 weken geleden
Dat niet. Ben één keer mee geweest naar de bekerfinale maar dat was een ramp. Eerst naar Woerden, vanuit daar naar de Kuip met de bus. Daar verliezen en dan op de terugweg met die bus, waar een grafstemming heerste, in de file terechtkomen. Terug naar Woerden en dan nog naar huis. Eens en nooit meer. Maar wel een prima initiatief en mijn ervaring was jaren geleden, dus het kan alleen maar beter zijn geworden.
+1/-0

 
3 weken geleden
Hmm 2006, uiterst vervelende ervaring die ik met je gedeeld heb.

Ook wel een aantal relaxte, want korte, tripjes met RSB meegemaakt. Kwam gewoon aantal maal goed uit.

Maar ik prefereer uiteraard eigen gelegenheid, e.g., met gewoon bezoek aan binnenstad van de te bezoeken club en plaatsnemend op thuistribune.
+1/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Ik vind Vincent Schildkamp ook kundig en objectief commentaar geven.

Hij zei zaterdag letterlijk: "wat zou het toch mooi zijn als de KNVB als eerbetoon de topscorertitel van de eredivisie naar Willy van der Kuijlen vernoemd" en verder was het commentaar ook prima, kijk en luister de samenvatting nog maar eens na hierboven!

Dat vond ik heel mooi... en volledig terecht dat zoiets in gang wordt gezet, maar goed ik heb natuurlijk een PSV bril op, hoe denken jullie hier over?
+1/-0

 
3 weken geleden
Hahah het land is al jaren overspoeld met bloedzuigers.
+1/-0

3 weken geleden
Nog 3x winnen en de 2e plek lijkt veilig. Davy Klaassen maakt de Anja’s kampioen. Hopelijk wij volgend jaar ook zo’n type spelers. Maakt ongelooflijk veel belangrijke goals die Albino
+1/-0

 
3 weken geleden
Dan zullen gericht op zoek moeten gaan. En de scout een keer naar Brazilië Karen gaan
+1/-0

3 weken geleden
Hmm ik was toch heus voor AZ vandaag, maar ik zou liegen als ik zei dat dit niet goed uitkwam.

Tussenstand dus 3 punten & +9. Ruime pole position. Deze is wel binnen dus. En anders verdienen we/ze 't écht niet.

Voorronde van de voorronde van de play off CL dus... hiep-hoi.
+3/-0

 
3 weken geleden
Ik ben er nog niet gerust op zo moeilijk als wij scoren. Heerenveen is thuis een angstgegner, W2 kan tegen psv wel altijd voetballen en dan uit naar Utrecht.
+2/-0

 
3 weken geleden
Neuh dat gaat wel goed komen.

Ik heb eigenlijk nooit aan 2e plaats getwijfeld. Ik kan er alleen niet écht, of zeg maar gerust écht niet, blij mee zijn.
+1/-0

3 weken geleden
Met mijn seizoenkaart 50/50 bedoelde ik niet dat PSV maar 1 helft voetbalt.
+4/-0

 
3 weken geleden
🤣🤣🤣 ga naar t stadion als je kan/ mag dat scheelt n hoop (zie de onderste post)
+1/-0

 
3 weken geleden
Vooruitziende blik, zou voor de staatslot gaan en voor volgend seizoen gewoon voor 100% gaan ;-)
+1/-0

 
3 weken geleden
Het is vloeken in de kerk, maar ik denk dat we tevreden mogen zijn met de drie punten en de uitslagen van gisteren. In mijn ogen mag de tweede plaats ons PSV nu niet meer ontgaan. Een marge van 3 punten en 8 goals (ik zeg bewust 8, want AZ heeft tot nu toe meer goals voor gescoord) is met 4 potjes te gaan niet verkeerd. En dan krijgen wij de lastigste pot als laatste.

Heerenveen is nooit een fijne tegenstander, maar ik ben van mening dat je ook geen recht hebt om CL voorronde te spelen als we in de komende 3 potten geen 9 punten halen. En dat zou genoeg moeten zijn. En dan gaan we er vanuit dat AZ even wint bij Grunn.

Dan de wedstrijd; kan ik kort over zijn. Een zaaddodende eerste bedrijf en een tweede helft waarin ONS PSV veel beter voor de dag komt, maar het steeds stil ligt door die irritante VAR-momenten. Onbegrijpelijk dat die grensrechter al niet zag dat die bal van Dumfries achter was. De goal van Gakpo vond ik gewoon een doelpunt en Malen was duidelijk buitenspel. Pingel kun je over discussiëren vind ik, maar Abcoude Noord krijgt er zo om het uur spelen wel eentje mee, dus is het prima zo.

One down, four left!
+2/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Voetbal technisch een redelijke wedstrijd, die lang spannend bleef, omdat Grun taai verzet bood en natuurlijk die verrekte VAR.
Cody Gakpo was uitblinker aan PSV zijde en verdiende een doelpunt. De 2e helft ging het tempo omhoog en dan voetbal je makkelijker naar kansen.

Dik verdiende overwinning, waar ik van genoten heb in het stadion met mijn maten. Het was ouderwets slap ouwehoeren, mn in de eerste helft. Dankbaar dat ik erbij mocht zijn, heeft veel te lang geduurd, hopelijk kunnen de anderen dit jaar ook nog gaan; ik kan het iedereen van harte aanbevelen, ivm voor de TV was het een verademing!

Ten slotte: het eerbetoon aan Willy van der Kuijlen was prachtig, RIP MISTER PSV
+2/-0

 
3 weken geleden
Mooi dat jij leuke dag hebt gehad. Het zij je van harte gegund.

Ik vond het weer een uiterst povere vertoning. De 1e helft was weer gênant zo slecht, werkelijk waar niet om aan te gluren.

Met uitzondering dan van de chique ode van Cody aan Skiete: dat de prachtige (half)volley op de lat uiteen spatte, was symbolisch gezien nog wel mooier dan wanneer hij erin was gegaan.

Dan de 2e helft. Die was beter. Dûh! Maar het bleef niet veel soeps. De var(ce) was daar natuurlijk ook (groten)deels debet aan. Persoonlijk had ik liever gehad dat die van Gakpo of Malen had geteld dan dat die strafschop was toegekend. Het zij zo.

De wedstrijd had voor mij een sterk déjà vu gehalte met de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Toen werd het 2-0 met 4, nipt, afgekeurde doelpunten, nu bleef het bij een magere, zwaar bevochten - vergeet ook de Groningse bal op de paal bij 0-0 niet! - 1-0 en bleef de teller staan op 3 afgekeurde doelpunten.

However, having said all that: boeiend! Zaterdag ging het maar om één ding, om één persoon. De 3 punten waren lekker meegenomen, een mooie bonus. Skiete Willy!
+2/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Ik denk dat corona jouw cynisme heeft gevoed en dat is jammer.
Iaat ik voorop stellen: begrijp jouw kritiek wel, echter ik zie vooral de vooruitgang en wil die graag benadrukken, zeker in deze tijd.

Je refereert graag aan vroeger, maar ook toen was niet alles beter en goed.
Bij mij is het glas half vol, oftewel positief opbouwend kritisch; ik merk aan mezelf dat ik daar meer energie van krijg. Die corona is funester als menigeen denkt, in de zin van wat het doet met het gemoed van ons allen...

ZENfin mijn - duidelijk niet bescheiden - mening, anders denken staat iedereen vrij natuurlijk😁
+1/-0

 
3 weken geleden
Jij ziet vooral vooruitgang.

Die zie ik niet.

De komende 4 wedstrijden zijn valkuilen voor PSV als we denken dat de 2e plek al zo goed als zeker is.
Gezien de begroting is het schandalig dat PSV niet eenvoudig 2e kan worden en dat er nog gestreden moet worden met AZ.
+1/-0

 
3 weken geleden
AZ heeft ook gewoon een uitstekende ploeg, die moet je zeker niet onderschatten. Ze zijn wat slimmer in hun aankoopbeleid wat veel geld compenseert. Daarnaast moet je ook niet vergeten dat wij een groot gedeelte van het seizoen zijn geteisterd met blessures en corona gevallen. Eigenlijk zijn we pas de laatste paar weken op volle oorlogssterkte. Een middenveld Thomas/Mauro is, ondanks dat die jongens enorm hun best doen, kwalitatief gewoon 10x minder dan Gakpo/Götze, die we in de cruciale fase gemist hebben. Een nieuw spelsysteem trainen is ook erg lastig als de belangrijkste spelers in dat systeem constant ontbreken. De begroting verandert daar verder niets aan. Ik denk ook dat we de impact van corona zwaar onderschatten. Kijk naar een Zahavi of Dumfries die ver terug gevallen zijn. Met groepswinst EL en een eventuele tweede plaatst (absoluut nog niet zeker) denk ik dat je er echt het maximale uitgeperst hebt dit seizoen. Hoogstens de nederlaag tegen Olympiakos is een smet. Volgend seizoen, met wat gerichte versterkingen, MOET je om de titel spelen. Dit jaar kenmerkt zich voornamelijk door brute pech.
+1/-0

 
3 weken geleden
Vroeger was alles helemaal niet beter, wél leuker.
+1/-0