Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV sluit seizoen af met gelijkspel in Utrecht


Tijdstip
16 mei 2021
Stadion
Stadion Galgenwaard
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN 4


PSV sluit seizoen af met gelijkspel in Utrecht; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV sluit seizoen af met gelijkspel in Utrecht

PSV heeft het seizoen afgesloten met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij FC Utrecht. Met zijn eerste treffer van het seizoen zorgde Marco van Ginkel uiteindelijk voor het benodigde punt die PSV verzekerde van de tweede plaats en dus voorronde van de Champions League.

PSV begon uitermate zwak aan de wedstrijd. Al het gevaar in de beginfase kwam van de thuisploeg, al leidde dat nog niet tot grote kansen. Halverwege de eerste helft kwam plotseling een enorme kans voor Eran Zahavi na een uitstekende actie van Cody Gakpo. De Israëliër had de bal voor het inschieten, maar zijn schot kon nog gekeerd worden door de doelman.

Na 35 minuten spelen kreeg FC Utrecht ook de eerste kans en toen was het direct raak. Van de Streek kon bij een vrije trap volledig vrijstaand in koppen. De bal werd uiteindelijk door Armando Obispo over de lijn gewerkt, maar het doelpunt kwam op de naam van de aanvaller van FC Utrecht te staan.

Enkele minuten later kreeg de thuisploeg nog een enorme kans nadat Marco van Ginkel slordig de bal verspeelde op het middenveld. Ibrahim Sangaré kon net niet bij de bal, zodat Kerk alleen af kon gaan op Yvon Mvogo. Door een uitstekende redding voorkwam de doelman echter een tweede tegentreffer.

Het was uiteindelijk het laatste wapenfeit van de eerste helft, zodat PSV met een 1-0 ruststand richting de kleedkamer ging.

PSV kwam vervolgens ijzersterk weer uit die kleedkamer. Na een uitstekende aanval zorgde Van Ginkel voor de 1-1, zijn eerste doelpunt van het seizoen. Ook in de minuten daarna was de ploeg van Roger Schmidt overduidelijk de betere partij, maar tot echt grote kansen bleef het uit.

Langzaam ging het tempo echter uit de wedstrijd. PSV kon eenvoudig de bal rond tikken en FC Utrecht zocht de duels ook niet meer op. Beide ploegen wisten vooraf dat ze aan een gelijkspel genoeg zouden hebben om zeker te zijn van respectievelijk de zesde en tweede plaats en niemand leek daarom nog enig risico te willen lopen.

Tien minuten voor tijd kwam er voor Shurandy Sambo wel een mooi moment. De rechtsback van Jong PSV kwam in het veld voor Armando Obispo en maakte daarmee zijn officiële debuut in het eerste elftal. De 19-jarige verdediger was alweer de 36ste speler die dit seizoen bij PSV in actie kwam in de Eredivisie. Het clubrecord van 31 werd in januari al verbroken.

Ook in de resterende minuten gebeurde er niets meer. Beide ploegen namen genoegen met een punt en konden met een glimlach van het veld toen na twee minuten blessuretijd het eindsignaal klonk.


[video] Captain Van Ginkel scoort | Highlights FC Utrecht - PSV


Marco van Ginkel: 'Leuk dat hij er weer in gaat'

In gesprek met ESPN gaf Marco van Ginkel aan blij te zijn dat hij eindelijk weer eens gescoord had. "De laatste was AZ-uit, meer dan drie jaar geleden. Leuk dat hij er weer in gaat", aldus Van Ginkel. "Het is fijn dat ik nu ook weer negentig minuten maak, drie in een week zelfs."

Van Ginkel ging verder: "Eigenlijk jammer dat het seizoen voor mij nu klaar is, want ik kom er net lekker in. Drie wedstrijden in de week was eigenlijk niet echt de verwachting dat ik dat zou kunnen, maar dat doe je dan toch."

Gevraagd werd aan de middenvelder of hij fysiek weer op hetzelfde niveau kan worden van voor zijn blessure. "Ik heb nu drie wedstrijden in een week gespeeld. Ik voel me nu wel vermoeid, maar dat mag nu ook. Maar mijn knie voelt goed en daar ben ik blij mee", zo gaf hij aan.


Roger Schmidt: 'Het was een lang en zwaar seizoen'

Roger Schmidt gaf in gesprek met ESPN aan uiteindelijk blij te zijn met de tweede plaats. "Het was een lang en zwaar seizoen. Ook een heel speciaal seizoen", aldus Schmidt. "De ploeg heeft het vandaag goed gedaan. Ze hebben heel serieus en geconcentreerd gespeeld. Na 34 wedstrijden sta je dan op de plek die je verdiend."

Afgelopen zomer zette PSV een nieuwe richting in. "Na één jaar kunnen we tevreden zijn, maar we willen richting de toekomst zeker nog verbeteren", zo gaf hij aan. "We hebben wedstrijden op een heel hoog niveau gespeeld, maar waren niet in staat om dit niveau vast te houden. Daar moeten we voor gaan zorgen, zeker in de topwedstrijden. In de 'gewone' wedstrijden moeten we als team ook tactisch nog verbeteren."

Vooral in de topwedstrijden liet PSV dit seizoen veel punten liggen. "Tegen Feyenoord en AZ verloren we drie van de vier wedstrijden, maar in mijn ogen waren we in al die wedstrijden beter", zei hij daarover. "We hebben in die wedstrijden veel te veel kansen gemist en waren verdedigend niet op een goed niveau. Wel hebben we laten zien dat we ook deze wedstrijden kunnen controleren. Ook tegen Ajax deden we het goed. Zeker in de tweede wedstrijd verdienden we het om te winnen. We hebben laten zien dat het ook tegen dit soort ploegen mogelijk is om goed te voetballen, maar de resultaten waren er niet naar. Dat zullen we moeten verbeteren."


[video] Van Ginkel geniet van ieder moment, Gakpo vereerd met oproep Oranje | Interviews FC Utrecht - PSV


Mario Götze: 'Met de tweede plaats is het uiteindelijk wel een goed seizoen'

In gesprek met ESPN gaf Mario Götze aan uiteindelijk met een goed gevoel terug te kijken op zijn eerste seizoen bij PSV. "Hoe we gespeeld hebben heb ik vaak van genoten. We hadden zeker onze ups en downs. Ook veel lastige situaties met de Europa League en de vele wedstrijden. Maar met de tweede plaats is het uiteindelijk wel een goed seizoen", aldus Götze.

Uiteindelijk had de Duitser vooral genoten van het zelf weer kunnen voetballen. "Deel uit maken van een team. Weer op het veld staan en de ploeg kunnen helpen. We hebben zeker goede wedstrijden gespeeld. Daar heb ik het meest van genoten", zo gaf hij aan. "Wel is er nog voldoende te verbeteren als je kijkt naar de wedstrijden in de Europa League en de topwedstrijden in Nederland die we niet gewonnen hebben. Er zit veel potentie in deze groep en dat moeten we verbeteren."

Götze verwacht volgend seizoen fysiek beter voor de dag te kunnen komen als hij ook de voorbereiding mee heeft kunnen draaien. "Het is altijd beter als je de volledige voorbereiding ook mee kan doen", zei hij daarover. "Ik heb wel wat klachten gehad, maar dat waren geen grote problemen. Ik heb veel wedstrijden gespeeld, maar als ik het hele seizoen bij de ploeg ben zal dat zeker beter zijn."


Cody Gakpo: 'Ik ben dit seizoen stabieler geworden'

Cody Gakpo kreeg in gesprek met ESPN de vraag waarin hij zichzelf verbeterd heeft dit seizoen. "Ik ben wat stabieler geworden qua niveau halen in de wedstrijd", aldus Gakpo. "Ik heb wat minder grote dalen gekend. Soms was het natuurlijk wat minder, maar vorig seizoen was het veel turbulenter. Dan wisselde ik een goede wedstrijd af met een heel dramatische."

De aanvaller werd ook gevraagd naar zijn traptechniek. "Vroeger ging ik altijd met mijn pa afwerken. Dan moest ik altijd de bal plaatsen en dat is er wel ingebleven", zo gaf hij aan. "Daarna kwam ik hoger in de opleiding en kreeg ik spitsentraining van Ruud van Nistelrooy en Luc Nilis. Dat zijn niet de minsten natuurlijk. Zij gaven ook aan dat ik geplaatst moest schieten. Nu met Boudewijn Zenden gaan we daarmee door."

Gakpo is deze week voor het eerst opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. "Ik kreeg een mailtje dat ik was geselecteerd voor de voorlopige selectie en dat ik me de 24ste in Zeist moet melden", zei hij daarover. "Telefonisch heb ik niks gehoord. Ik moet me van mijn beste kant laten zien als ik daar ben en hopen dat ik uiteindelijk bij de definitieve selectie zit."


Shurandy Sambo: 'Ik heb mijn vakantie naar Curaçao meteen gecanceld'

Shurandy Sambo maakte zondag zijn debuut in het eerste elftal van PSV. In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft de verdediger aan dat hij eigenlijk in het vliegtuig naar Curaçao zitten, maar André Ooijer appte hem zaterdag. "Hij vroeg of ik nog in het land was. Toen heb ik alles meteen gecanceld", aldus Sambo. "Het was nog wel even spannend, ik moest me gisteren laten testen op corona. Uiteindelijk hoorde ik in de nacht dat ik negatief was getest. Ik was heel blij dat ik mee mocht en al helemaal dat ik nu mijn debuut heb gemaakt."

Uiteindelijk hoopt de rechtsback de opvolger van Denzel Dumfries te worden bij PSV. "Als jongen uit Geldrop is het toch fantastisch om bij PSV te spelen? Daar doe je het voor", zo geeft hij aan. Ook zegt hij dat hij in gesprek is met PSV over een nieuw contract. "We zijn er druk mee bezig, dat moet wel goed komen."


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Van de Streek ('37)
Goal
1-1 Marco van Ginkel ('49)
Scheidsrechter
Kuipers
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling PSV

Cody GakpoEran ZahaviYorbe Vertessen


Marco van GinkelMario GötzeIbrahim Sangaré


Philipp MaxNick ViergeverArmando ObispoJordan Teze


Yvon Mvogo

Wissels:

'56 Joël Piroe voor Yorbe Vertessen
'78 Shurandy Sambo voor Armando Obispo


Opstelling FC Utrecht

BoussaidKerkGustafson


EmanuelsonVan de StreekVan Overeem


WarmerdamJanssenSt. JagoTer Avest


Oelschlägel

Wissels:

'62 Dalmau voor Van de Streek
'62 Bergstrom voor Janssen
'62 Van der Maarel voor Warmerdam
'68 Sylla voor Kerk
'81 Hoogma voor Emanuelson


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-1 (1-0)
 7 1-1 (1-0)
 7 1-1 (1-0)
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (1-1)
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (0-1)
 5 1-1 (0-0)
10  5 1-1 (0-0)
11  5 1-1 (0-0)
12  5 1-1 (0-0)
13  4 2-2 (1-0)
14  4 2-2 (1-0)
15  3 1-3 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.75. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Marco van Ginkel (61 -> 5,0)
2. Cody Gakpo (23 -> 4,0)
3. Ibrahim Sangaré (10 -> 2,5)
3. Nick Viergever (10 -> 2,5)
5. Jordan Teze (8 -> 0,5)
5. Armando Obispo (8 -> 0,5)
7. Mario Götze (7 -> 0,0)
8. Niemand (5 -> 0,0)
8. Philipp Max (5 -> 0,0)
10. Yvon Mvogo (2 -> 0,0)
11. Yorbe Vertessen (1 -> 0,0)
11. Eran Zahavi (1 -> 0,0)
13. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
13. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
13. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
13. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
13. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
13. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
13. Luis Felipe (0 -> 0,0)
13. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
13. Justin De Haas (0 -> 0,0)
13. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
13. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
13. Joël Piroe (0 -> 0,0)
13. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
13. Noni Madueke (0 -> 0,0)
13. Denzel Dumfries (0 -> 0,0)
13. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
13. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
13. Pablo Rosario (0 -> 0,0)
13. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
13. Vincent Müller (0 -> 0,0)
13. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
13. Lars Unnerstall (0 -> 0,0)
13. Adrian Fein (0 -> 0,0)
13. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
13. Donyell Malen (0 -> 0,0)
13. Timo Baumgartl (0 -> 0,0)
13. Sam Lammers (0 -> 0,0)
13. Joël Piroe (0 -> 0,0)
13. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
13. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
13. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
13. Amar Catic (0 -> 0,0)
13. Ricardo Rodríguez (0 -> 0,0)
13. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
13. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
13. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
13. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
13. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
13. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
13. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
13. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
13. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
13. Youri Roulaux (0 -> 0,0)
13. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
13. Toni Lato (0 -> 0,0)
13. Bruma (0 -> 0,0)
13. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Het mirakel van Utrecht in 1999. Dat weet ik nog goed. Was sowieso een bijzonder seizoen, met bijvoorbeeld een 6-4 nederlaag bij fortuna. Maar dat mirakel, de afscheidswedstrijd van Michael Mols, al die Utrecht fans met die bloemen. We hebben daar een aardig feestje verpest toen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik blijf het een van de meest spectaculaire PSV-seizoenen aller tijden vinden. Ook nog een aantal maal 3-3 & 2-2, 3-4 bij NAC en een waanzinnige 3-1 tegen Ajax, na 2-2 uit (Dani-Lodewijks). By far het leukste seizoen waarin wij géén kampioen werden. Ik noem het hét cultseizoen.

Wij gingen zonder al te veel fiducie naar die wedstrijd toe. Laatste van het seizoen, kaarten op eretribune, vooraf wat drinken aan de Oude Gracht en na afloop ons eindeseizoensuitje met steengrillen (of was het nou glasplaat?) & bowlen en tot slot heel veel drinken bij ome Henk Westbroeks Stairway to Heaven (inmiddels een veredelde tearoom). Nou dat dagje uit kreeg dus nog een extra dimensie.

En een paar dagen daarvoor flikte Manchester United Bayern München ook nog een kunstje in de blessuretijd van de CL-finale. Zo'n seizoen dus.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Gigantisch veel doelpunten voor dat seizoen, en een enorm aantal tegen. Voor elke wedstrijd totaal geen idee wat te verwachten. Cult seizoen dekt de lading wel ja. En wij hebben het er ook nog wel eens over dat het het leukste seizoen zonder prijs was.
+1/-0

 
1 jaar geleden
En leuk ook voor Sir Bobby, even terug als tussenpaus na zijn 2 landstitels in begin jaren (19)'90, en wat een multiculti elftal ook voor zo'n cultseizoen: "2 spitsen en een keeper", herinner ik mij.

Maar wij wonnen weldegelijk een prijs hoor, de JCS helemaal aan het begin (0-2 tegen Ajax), al vond ik die backdoor (via Chisinau) naar CL een stuk belangrijker!

Btw, voor de opnemers onder ons, om 17.27 uur op ESPN 3 Het wonder van Utrecht.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
1 jaar geleden
Nét op tijd die tip. Dankuuuuuuu
+1/-0

 
1 jaar geleden
Was toch wel weer leuk om terug te zien.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
1 jaar geleden
Dani de vuilak. En gewoon doorvoetballen zei de schijts. Bah, een van de meest duidelijke signalen ooit van de clubvoorliefde in Zeist.
+1/-0

1 jaar geleden
Heracles speelt nog om playoffs dacht ik, dus die gaan geen 9-0 verliezen tegen AZ. Die hebben drie wedstrijden op rij niet verloren en PSV 6. De kans dat een UFO op het veld landt acht ik groter.
+3/-0

 
1 jaar geleden
PSV won ooit wél een keer met 9-0 van FC Utrecht...
+1/-0

 
1 jaar geleden
Klopt Killer, en ook 9-0 van Sparta.
Volgens mij was dat in hetzelfde seizoen.
En de 8-0 tegen Roda. Maargoed, dat raakt hier kant noch wal.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Waarmee ik schertsend bedoel dat als FC Utrecht morgen met 9-0 zou winnen AZ aan een kleine overwinning genoeg zou hebben.

Dus raakt jouw opmerking kant noch wal.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik ben blij dat PSV de 2e plek in principe al binnen heeft.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik verwacht een eenvoudige overwinning en dat az wederom punten verspeelt.
De tweede plek is qua begroting in ieder geval waar je hoort te staan,dus nog wel redelijk tevreden,zeker na de invoering van een nieuw systeem.
Qua uitvoering mag het allemaal wel wat beter.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
1 jaar geleden
En de tegenwerking van de VAR niet uitgummen.
+3/-0

1 jaar geleden
Het zou een overwinning zijn als we morgen eens 90 minuten goed voetbal zouden zien nu de ‘buit’ binnen is.
+1/-0

Echt goed waren we nooit en tenimmer dit seizoen, maar ik reken de wedstrijdleiding wel een hoop aan dat de spanning al zo vroeg stierf
+2/-0

 
1 jaar geleden
Je zegt, * Echt goed waren we nooit en tenimmer dit seizoen * , en toch staan we op de 2e plek . Kun je nagaan , moet de rest toch slechter zijn, maw zo slecht hebben we het niet gedaan ondanks corona, de vele blessures en een nieuw systeem.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ok , maar wat versta je onder wedstrijdleiding ?
+1/-0

1 jaar geleden
Heb nog steeds niet 100% de overtuiging dat het al klaar is, al moet het bijna onmogelijke gebeuren. Speel je weer zoals in Griekenland 2x uit sta je zo 3-0 achter bij rust, dan gaan ze er ergens anders ook weer in geloven. Ik heb wel het idee dat Schmidt meer defensieve zekerheid heeft ingebracht de laatste paar wedstrijden, maar goed Zwolle legt er ook twee in het mandje in 1 helft. Je weet bij dit PSV gewoon niet wat je kan verwachten, maar ik ga ervan uit dat het goed komt.
+1/-0

Riverside (geschorst)
1 jaar geleden
De Philips SV pakt morgen gemakkelijk de 3 punten denk ik, omdat er gewoonweg niets meer op het spel staat, en zul je zien.... dan lukt alles.... ik zeg een 1-5 overwinning, 2 x Malen, 1x Gakpo, 1 x Gotze, 1 x Madueke 👍, tegenpartij.... Bart Ramselaar....
+1/-1

1 jaar geleden
Wordt zondag een salonremise omdat beide aan 1 puntje genoeg hebben.Dus veel doelpunten zullen er niet vallen. Heracles speelt nog voor de nacompetitie dus die laten zich niet slachten. Ik ben er 99,9 % zeker van dat PSV 2e wordt. Eind goed al goed.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Maar Utrecht heeft dit seizoen een groter uitvoordeel (28-24) dan FC Groningen een thuisvoordeel (27-23,24 of 26) heeft, dus ze kunnen beter verliezen :p.
+1/-0

1 jaar geleden
Écht bizar dat (als?) Donyell rust krijgt vandaag. Rust waarvoor? Is laatste wedstrijd seizoen*!. Geef die jongen toch gewoon de kans om de 20(+) doelpunten te halen!

*normaal gesproken
+1/-0

 
Voor hem zit het seizoen er alleen niet op. Hij gaat tot halverwege juli door en mag zich daarna meteen weer bij PSV melden
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ja Oranje. Heeft PSV toch niets mee te maken? PSV betaalt zijn salaris. En ook bij eventuele transfer staat 20 (of meer) doelpunten beter op cv dan 19. Toch een magische grens.
+1/-0

 
PSV heeft er wel iets mee te maken dat hij ook volgend seizoen weer fit is (mits hij niet verkocht wordt natuurlijk). Als er dan de mogelijkheid ligt terwijl er toch niks meer op het spel staat, vind ik het wel logisch dat je hem nu rust geeft.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik voor mij had hem graag zijn 20e zien maken. Maar goed, de beslissing is genomen.
+1/-0

 
Geen rust dus, maar (licht) geblesseerd
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ja ik hoorde het net. In dat geval logisch.
+1/-0

PSValtijd1 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Deze opstelling snap ik wel, met uitzondering van Malen.

Schmidt pakt dus door, prima zaak; bietje laat met Rosario, maar wijsheid komt met de jaren zeggen ze😉

Sambo ook laten debuteren graag!
+1/-2

1 jaar geleden
Goed dat Schmidt al bezig is met volgend seizoen. Of Malen er nu 19 of 20 maakt zal voor zijn transfer waarde weinig verschil maken. Erg benieuwd hoe deze jongens het gaan doen. Hopelijk debut voor Sambo vandaag, dat zal wel een ruggensteun zijn om te verlengen.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Allicht zal dit weer onder de noemer hetze worden geschaard maar oh wat irriteert Zahavi. Vrijwel elke bal die je op hem inspeelt gaat verloren - springt altijd van zijn voet af. Tel daar bij boven op dat hij ook nogsteeds in de 16 niet clinisch is (wat een kans?!) wat heb je aan deze gast? Hopelijk komt Madueke er asap in.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Check straks even de goal van ADO.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Welke van de 2 :\(
+2/-0

 
1 jaar geleden
De 1e. Corner in 1x erin over Drommels heen
+1/-0

 
1 jaar geleden
Bedoelde meer dat ik die 2e zag, dat die ook niet best was
+2/-1

 
1 jaar geleden
Ik vind zo'n tegengoal waarbij een speler van FC Utrecht bij een standaard situatie vogelvrij staat om in te koppen veel erger dan een kans missen. Verder is heel PSV opnieuw uiterst onzorgvuldig, Zahavi is niet de enige.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Kan er weinig tegenin brengen, helaas. Maar waar is Gotze, om maar iets te benoemen? Teze niet bijster goed, en naar mijn bescheiden mening mag onze keeper bij die goal iets overtuigender
+2/-0

 
1 jaar geleden
Deze keeper is gehaald om mee te voetballen, niet om ballen tegen te houden. Het is maar goed dat AZ vorige week heeft gelijkgespeeld.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Laten we hopen dat hij er volgend seizoen nog steeds staat, want Drommel is nog 10x erger.
+2/-0

 
1 jaar geleden
We hebben 3,5 miljoen betaald voor Drommel, dat doen we niet voor niks natuurlijk. Onze scouting en TD hebben een bijna perfect track record gezien de recente verkenning. Elke bal die Drommel volgend seizoen tegen houd is dus mooi meegenomen. Vrees ook dat het niks wordt.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ho ho, schijnt volgens sommigen de meest getalenteerde keeper van NL te zijn. Geef die jongen tijd.
+2/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
1 jaar geleden
Hahaha dat heb je dan weer goed gezien.
+2/-0

purple lamborghini (geschorst)
1 jaar geleden
Het aanvalsspel is weer tergend zwak

Welke van de laatste 10 wedstrijden speelde Zahavi een goede wedstrijd?
Wat een zwaktebod in de spits

Heb medelijden met Gakpo, die moet weeeer voor zichzelf voetballen
+3/-0

1 jaar geleden
Tsja, meer balbezit, een schijn overwicht en toch op achterstand. Komt me bekend voor!
+1/-0

Z. on de Bok (geschorst)
1 jaar geleden
Nou, laten we maar weer hopen dat dit onze slechte helft was.
Iets met balverlies...
+1/-0

 
1 jaar geleden
Haha die statistiek net in beeld zegt alles. " de laatste 8 wedstrijden dit seizoen waarin psv bij rust met 1-0 achterstond" !!!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Haha die statistiek net in beeld zegt alles. " de laatste 8 wedstrijden dit seizoen waarin psv bij rust met 1-0 achterstond" !!!
+1/-0

1 jaar geleden
De topscorer van Utreg kan helemaal vrij inkopen. Lekkere dekking achterin. Die bal van Zahavi mag er trouwens ook wel in. Hopelijk een betere 2e helft want het bagger seizoen ook nog met een nederlaag afsluiten is wel veelzeggend.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik lees een bericht van Gerbrands dat we volgend jaar weer om de prijzen spelen en kijk vervolgens deze eerste helft. Komt niet helemaal met elkaar overeen. We hebben 1 kans gecreëerd en gelukkig was deze niet te missen, wat wel gebeurt, verder aanvallend niks klaar gespeeld. Achterin staan we te slapen bij een vrije trap en zo lijkt er weer een uitwedstrijd met puntverlies aan te komen. 50 miljoen is nog geen kwart van wat er nodig is om komend seizoen mee te strijden. Het lijkt helemaal nergens op.
+2/-0

1 jaar geleden
Wie kan het mij vertellen ? Welke wedstrijd afgelopen seizoen ,overheerste PSV Was de tegenstander bang om aan de tweede helft te beginnen?

Dit is niet in een paar maanden te veranderen naar het volgend seizoen. Al kopen ze de halve wereld , er zal echt iets moeten veranderen in de denkwijze van het bestuur ,technische staf en alles wat beleid bepalend en uitvoerend is
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Een goede CV, propper op het middenveld en een goede spits en je bent een stuk verder.

Als je hier echter naar kijkt. Piroe als vleugel aanvaller en Zahavi centraal - zit geen voetbal in.
+1/-0

 
1 jaar geleden
En Gotze is ook niet thuis vandaag, en Sangare. Tsja wat moet ik daar nog van zeggen?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dus volgend seizoen? Mooi elftal met spelers die nu het al niet kunnen ,onderscheiden , plus wat transfers en wederom een tussen jaar,

Op naar2023
+2/-0

 
1 jaar geleden
Malen zal wel vervangen worden als hij weggaat en we hebben ook Noni nog. Van Ginkel is een klein lichtpuntje aan het eind van het seizoen. Het lijkt alsof ze hem vergeten zijn te zeggen dat je niet mag schieten.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Az komt te laat op stoom, vanuit hun standpunt gezien dan.
+1/-0

1 jaar geleden
Wat is er met Madueke aan de hand? Piroe valt in en Madueke speelt geen minuut?
+1/-0

reactie verwijderd

1 jaar geleden
Ik kan me er zo kwaad om maken dat mijn cluppie zo'n schandalige zaadloze wanprestatie op de mat kan leggen. Realiseert niemand zich dan dat er ook mensen zitten te kijken? In 90 minuten twee kansen gecreëerd en verder de ene na de andere onmogelijke pass en mislukking. Wat is er toch gebeurt de afgelopen jaren, waar is mijn club gebleven? Het straalt 0,0 uit, zit helemaal niks in, geen tempo geen combinaties, zelfs counteren doen we niet meer. Zitten hier mensen te zeuren dat we op een 4 worden uitgezonden, het is een wonder dat iemand dit uit wil zenden, zonde van de zendtijd. Als je zo blijft spelen betekent de tweede plaats ook helemaal niets want in de voorrondes versla je niemand zo. Hopen op MU zodat we EL binnen hebben. Gelukkig hebben we de contracten van de prutsers die ons naar dit niveau hebben geleid met jaren verlengd, het einde van deze misère is nog lang niet in zicht. Wat een k#@ seizoen en een nog groter k#@ bestuur.
+6/-2

 
1 jaar geleden
We eindigen het seizoen in stijl.
Allemaal te vrijblijvend.
Geen topsportcultuur.
+3/-0

 
Ga je je nu serieus druk maken om een salonremise?
+4/-1

 
1 jaar geleden
Wat dacht je van het hele seizoen?
+4/-1

 
1 jaar geleden
Ja, dat ga ik. We hebben zoveel bagger voorgeschoteld gekregen dit seizoen en dan loopt die mislukte algemeen directeur nog ff te verkondigen dat we volgend jaar om de prijzen mee gaan doen. Ja tot november idd daarna is het weer klaar. Links weer mooie praatjes, op het veld weer helemaal niks. Deze wedstrijd ging nergens over, maak er dan wat van, maar wij zijn kwalitatief niet veel beter dan Utrecht, ondanks ons budget. Salonremise my a@@, dit is gewoon waar we nu staan.
+5/-1

 
Zeiken om te kunnen zeiken dus.

Als je werkelijk wil gaan beweren dat je kwalitatief niet beter bent dan FC Utrecht zeg je eigenlijk dat Schmidt dus een absolute wereldprestatie heeft geleverd, aangezien we 19 punten boven hun eindigen.

Aan alles zag je dat twee teams er geen zin in hadden, omdat ze allebei aan een punt genoeg hadden. Maar nee, ik zou er vooral conclusies uit gaan trekken :D
+2/-0

 
1 jaar geleden
Want in vergelijking met de wedstrijden tegen Groningen, Heerenveen of de tweede helft Zwolle was dit veel minder? Niet echt he...we zijn redelijk stabiel zwak, maar hebben gelukkig extra kwaliteit met een Gakpo of Malen. Voetballend is het ruk. Aangezien Schmidt met andere ploegen wel leuk voetbal heeft kunnen spelen lijkt de conclusie dat onze selectie niet al te sterk is mij gerechtvaardigd. We waren zeker niet duidelijk de betere vandaag.
+2/-0

1 jaar geleden
Seven down, none to go... job done.

Goh wat verrassend: een salonremise.

Blij dat het seizoen afgelopen is. Eindelijk voorbij!

(desalniettemin later meer)
+4/-0

1 jaar geleden
Nou dat was hem lieve kijkbuiskinderen. Zomer reces. Laat de uitloop maar beginnen. Ik wacht in spanning af.
+3/-0

 
El Frikandel (geschorst)
1 jaar geleden
Let's go Jumbo miljoenen
+1/-0

1 jaar geleden
Wat een waardeloos seizoen! Had grote verwachtingen van deze trainer maar ben zeer teleurgesteld. Vind het een vreemde opstelling waar wij gewoon niet goed staan op het veld. Hele vreemde wissels en spelers op vreemde posities neergezet. We spellen gewoon zelde echt leuk voetbal. Hoop echt dat het volgend jaar beter wordt.
+3/-0

Hoop: Dat er goede deals worden gerealiseerd kwa vertrekken en versterken en dat Man United de EL wint, nieuwe ronde nieuwe kansen dus bro's.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Waarom Man United de EL winnen ?? Voordelig voor PSV?
+2/-0

 
Als Man Utd de Europa League wint, stroomt PSV een ronde later in in de voorronde van de Champions League. Betekent twee weken langer vakantie en je bent verzekerd van groepsfase Europa League indien je niet door de voorrondes van de CL komt.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Thanks dat was me ontgaan!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dus langer vakantie zou goed uitkomen?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat dacht ik ook. Maar ja onderschat Villarreal niet. Gevaarlijke ploeg. Veel kwaliteit. Hup Donny hup Donny 🥳🤣
+1/-0

 
Wat wil je dan? Anderhalve week nadat het EK voorbij is al Champions League-voetbal moeten spelen? :denk
+2/-0

 
1 jaar geleden
Wat Ik wil?

Jongen , ik wil een ploeg die het gras opvreet, voor zijn of haar supporters zorgen dat ze wedstrijd op wedstrijd vechten en wilskracht tonen. Geen roddeljournalistiek bedrijven , een trainer die gewoon zegt VAR heeft gelijk en ondertussen denkt fck it.
+4/-0

1 jaar geleden
Zo en nu een Bavaria!! En veul. Medesupporters wens jullie een fijne zomer toe en hopelijk een flink versterkt PSV!! Cheers ☀️🍻
+4/-0

1 jaar geleden
ik heb maar 1 vraag. Dat wisselbeleid van Schmidt. ( opeens Piroe, geen Madueke ) Doet hij dat om onnavolgbaar te zijn zodat wij een stelletje nitwits lijken of is het echt niet uit te leggen.
IK weet verder niet wat Gotze ons aan salaris kost maar ik begrijp nu wel dat hij niet in Duitsland speelt. Als dat niet verbeterd is wat mij betreft zijn overbetaalde revalidatieperiode bij ons wel klaar zo.
Verder gauw vergeten dit seizoen. Toon ziet aanknopingspunten dus daar hou ik me maar aan vast dan.
+6/-0

 
El Frikandel (geschorst)
1 jaar geleden
Ik zie meer opknopingspunten
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ik dacht dat ik het verkeerd gezien had dat Madueke bij de selectie zat vandaag maar dat schijnt echt het geval te zijn geweest. Zal wel weer iets aan de hand zijn.
+1/-0

 
Schmidt heeft op de persconferentie gezegd dat Madueke afgelopen donderdag slecht inviel en afgelopen dagen niet goed was op de trainingen. Daarom kreeg hij nu geen speeltijd.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dank je wel, aan me voorbij gegaan. Waar hebben we dit eerder dit seizoen al eens gehoord?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Hij zal wel niet hard getraind hebben hahah. Dat is wat ik Roger Schmidt vaak hoor zeggen
+1/-0

 
1 jaar geleden
Helemaal mee eens. Leuk voor Nederland én PSV dat gotze hier speelt naar niet voor revalidatie voetbal te spelen inderdaad
+1/-0

 
1 jaar geleden
Hij heeft een goed seizoen gedraaid en veel gespeeld zei hij tegen Hans Kraaij. Ik lazerde uit mijn schommelstoel toen ik dat hoorde. Gotze speelt al jaren veels te weinig wedstrijden voor een topsporter helaas want ballen kan hij itt veel PSV’Ers
+2/-0

 
1 jaar geleden
In vergelijking met de vorige jaren heeft ie veel gespeeld. Hopelijk een stabiel seizoen met niet zoveel pijntjes. En inderdaad hij ziet het spel als geen ander.
+1/-0

El Frikandel (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Mooi. Gezien we maar 1 helft redelijk kunnen voetballen, is een 2e plek het hoogst haalbare en zegt alles over het dieptrieste niveau van de eredivisie. Heb jij nou 1 wedstrijd van de 34 echt met trots zitten kijken naar die frotnekken op t veld ? Zelfs bij een zeldzame 4-0 voorsprong donderdag vrees je nog voor een gelijkspel ! Aub stevig doorselecteren met de Jumbo miljoenen (bij voorkeur door een technisch manager die wél competent is) en gauw de laatste 3 á 4 jaar vergeten. Topclub moet dat dan zijn. Met mijn stomme verstand maar wel scc verlengd, want je blijft toch hoop houden. 2020-2021 samenvattend in 1 woord: ZWAAR KUT.
+8/-0

 
1 jaar geleden
Top .Alles samengevat wat ik ook denk
+2/-0

 
El Frikandel (geschorst)
1 jaar geleden
Dank u
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat zijn 2 woorden, maar dat terzijde.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
1 jaar geleden
Klopt
+1/-0

1 jaar geleden
Een passend slotstuk voor dit seizoen, blij dat het voorbij is. Het voetbal doet pijn aan de ogen zo slecht.

Wat hadden we (veel te) hoge verwachtingen van Schmidt, Götze en Zahavi.

Het wegvallen van het scorend vermogen van Malen wordt overigens heel moeilijk op te vangen.
+1/-0

PSValtijd1 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Het zou mij niets verbazen als Giakoumakis of Pavlidus gehaald wordt...

Een sterke technisch vaardige spits kunnen we wel gebuiken, Luuk zal nog niet haalbaar zijn vermoed ik. Van die ander soort spelers, kleine makkelijk draaiende of snelle spitsen hebben we genoeg, mocht Malen vertrekken (Mudueke, Vertessen, Zahavi en Romero)
+1/-0

Zo, en nou snaveltjes toe? ;-)
+1/-1

Riverside (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Wedstrijd beeld past bij dit seizoen.... alles net niet.... neem ik de kans van Zahavi als voorbeeld,eerste helft, net als hijzelf.... prima jongen, vind het sneu wat hem overkomen is, maar haal Luuk maar snel terug! Alles net niet....
+1/-0

1 jaar geleden
Alles is hierboven al gezegd. Als ik vandaag de andere clubs uit de top 4 zie spelen en winnen dan ben ik gewoon teleurgesteld in mijn club. Ben ook niet gerust op volgend seizoen. Je kunt er wer wel een paar bijhalen maar er zit iets fundamenteels niet goed. Te weinig voetbal en teveel geploeter in het systeem van Schmidt. Ik denk dat naast MO ook Madueke het hier voor gezien houdt. Succes Toon.
+1/-0

 
1 jaar geleden
De andere clubs uit de top4 hebben vorige wedstrijden niet gewonnen anders hadden ze nu boven ons gestaan muv de gematste koopclub, daar kun je op deze manier niet van winnen. Het valt allemaal wel mee. We moeten het nu eenmaal doen met wat we hebben in deze M M competitie. Als ik zie welke ploegen er nu weer doorstromen uit de KKD zal het niet beter worden en dat gaat al jaren zo .
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Saaie salonremise, Utrecht had het nodig en PSV vond het prima 1 punt. Dat was aan het spelniveau te zien en ben derhalve in de rust afgehaakt. Super voor Shurandy Sambo, ben zeer benieuwd of hij in zijn speelminuten volgend seizoen in PSV1 de lijn omhoog kan doortrekken. Eén punt zal volgend seizoen er uit moeten om aansluiting te gaan vinden met ajax; de ruimtes achterin moeten positioneel beter ingevuld worden bij balverlies, en in en rondom de 16 zal druk op de aanvaller veel groter moeten zijn dan nu, er vallen te veel onnodige tegengoals. Schmidt heeft nog genoeg werk te verrichten, maar dat weet hij beter dan iedereen.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Vanaf het moment dat de landstitel definitief uit zicht was, heb ik eigenlijk geen ogenblik getwijfeld aan het behalen van de "felbegeerde" 2e plaats. En terecht, zo bleek.

En dat nota bene terwijl ik de lat telkens lager legde! Voorafgaand aan het tweeluik met Feyenoord (t) & AZ (u) meldde ik hier dat 4 punten uit die 2 wedstrijden voldoende zou zijn voor #2. Na het gelijkspel tegen Feyenoord nam ik zelfs genoegen met wederom een puntendeling in Alkmaar.

Maar goed, ook die wedstrijd ging kansloos verloren. En terwijl PSV nog maar 4 dóélpunten voorsprong over had van de toch wel riante marge t.o.v. AZ en velen hier in zak & as zaten, keek hij naar het resterende programma en zag hij dat het goed was.

Voor PSV zag ik alleen een obstakel in de wedstrijd van vandaag, uit tegen FC Utrecht, en die zou dus plaatsvinden op de slotdag van het seizoen wanneer e.e.a. wellicht al beslist zou zijn. AZ zag ik sowieso wel verliezen in de Arena en ook voorvoelde ik averij in Groningen. Alleen ons gelijkspel tegen Heerenveen, die zag ik ff niet aankomen.

AZ mag zich de onverhoopte 3e plek wel aantrekken. Het won per slot van rekening beide wedstrijden van PSV! Kan je nagaan. Whatever, hun probleem.

Eind goed al goed dan? Neen. Natuurlijk niet! Alleen het kampioenschap telt.

Wel ben ik erg blij dat het seizoen er weer op zit, blij & opgelucht: 2020-21 gegroet.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ben het met je eens killer, een club als PSV mag nooit tevreden zijn met de tweede plaats. Al denk ik dat er dit seizoen op een extra ronde EL niet heel veel meer in zat. De achterstand is met 16 punten gigantisch te noemen.

In mijn ogen hebben we alleen tegen FC Emmen punten gestolen en er zeker tegen ADO, Heerenveen en Twente uit en Abcoude Noord thuis minimaal 8 te weinig gepakt. Al met al is het wat het is, ik ga mijn SCC weer verlengen en hoop op betere tijden.

De pot tegen de FC Utreg heb ik alleen in de ESPN Schakel gezien, maar ik denk dat iedereen na de 1-1 van Marco een puntendeling wel aan zag komen.

Nu maar hopen dat MUFC de EL wint, dat scheelt ons twee weken voorbereidingstijd. Kan de KNVB die fruitschaal wedstrijd niet door Vitesse laten spelen? Wij hebben andere verplichtingen die week...?

Anyway, op zoek nu naar aanknopingspunten om het gapende gat met nummer 1 iets te dichten. Ik zou echter niet weten hoe..
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Tav die eindconclusie hetvolgende wmb na dit seizoen, om door te stoten richting onze vrienden uit Abcoude:
- Schmidt moet bij zichzelf te rade gaan wat HIJ kan verbeteren:
1. niet zo dogmatisch qua speelwijze, ook niveau en speelstijl (tactisch goed) meenemen van Nederlandse clubs, ofwel 2 controleurs niet nodig in 9 vd 10 wedstrijden eredivisie; toppers en Europees is ander verhaal
NB gelukkig geeft Roger zelf aan daarover na te gaan denken...
2. Niet teveel in excuses denken/ praten
- Dan de spelers:
1. weer jaar ervaring rijker, voor sommigen ook (jeugd)EK erbij, betekent drive houden om door te groeien, zoals Gakpo, Teze en Madueke deden.
2. Ervaren spelers als Zahavi, Götze en (ervan uitgaande dat hij bij PSV tekent) Van Ginkel meer druk opleggen om de leiding te nemen, het voorbeeld te geven, gas te geven.
Opm ik ga ervan uit dat Rosario, Dumfries en Malen vertrekken (zie verder TD)
- De technische leiding (TD):
1. Sambo bij laten tekenen en bij selectie halen, als back up voor Teze (RB ipv Dumfries)
2. Uppengård als Backup voor Max (LB)
3. Killer halen zoals Stam, Faber of Alex voor LCV positie
4. Pröpper binnenhalen voor middenveld (ervaring, creativiteit, doelpunten en NL ex PSV speler)
5. creative talentvolle aanvallende middenvelder erbij voor de breedte
6. Pavlidis of Giakoumakis halen als sterke technisch begaafde spits speler, die ook als kapstok cq aanspeelpunt gebruikt kan worden
- supporters: ophouden met doemdenken!

Doe je dit dan ben ik er zeker van dat alleen de VAR nog voor problemen kan zorgen voor PSV in de strijd om het landskampioenschap...
+2/-0

 
Sinds wanneer is Giakoumakis een technisch begaafde spits? Het is het schoolvoorbeeld van een eendagsvlieg en komt absoluut tekort voor het niveau van PSV. Mijlenver is hij er zelfs van verwijderd.

VVV wil 6 tot 10 miljoen (:D) voor hem hebben. Voor 6 ton moet je hem niet eens willen.
+2/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dan raad ik je aan om een aantal van zijn doelpunten nog eens terug te kijken...

Verder is dat het enige qua reactie op mijn hele verhaal?
Nu die je hetzelfde wat veel anderen ook doen, had meer van jou verwacht...
+1/-1

 
Ik wil ook wel op de rest reageren, maar daar ben ik het mee eens :B Ik mag alleen hopen dat ze een 'iets' betere spits weten te vinden dan die twee Grieken.
+2/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
1 jaar geleden
Aha, mooi dan, maar uh die Grieken hebben met potentie dan Zahavi imo, zeker Pavlidis
+1/-0

 
Potentie hebben we al zat. Er moet een spits komen die er direct staat. Pavlidis zou dat wellicht over een paar jaar kunnen zijn, nu nog niet.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Jij noemt het doemdenken, anderen noemen het realisme. Het is maar net welk petje je op hebt. 35 tegengoals, 16 punten achter, geen 90’ voll gas kunnen spelen etc etc. Als je een stuk of 5 spelers in de basis moet inpassen begin je gewoon weer opnieuw vrees ik. Time will tell.
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
1 jaar geleden
Klopt, vandaar mijn punten.
1 RCV
1 Dynamische MV
Mogelijk 1 spits erbij

Dat zijn er max 3 imo, komt wel goed, geraamte staat inmiddels; mocht Malen blijven is dat n bonus...
+1/-0

 
1 jaar geleden
Gebrek aan scorend vermogen en creativiteit los je niet op door een Griek te halen (met de cijfers 33 doelpunten en 14 assists in 82 officiële wedstrijden) voor Malen (in tegendeel) en een dynamische middenvelder vrees ik. Ook voor komend seizoen vrees ik weer een opbouwjaar maar schijnbaar is men intern tevreden als het hoogst haalbare is gerealiseerd. We gaan het zien. Blij dat dit verschrikkelijke k seizoen voorbij is.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Doemdenken verschaft mij tenminste een zekere vorm van genoegen. En dat is meer dan het huidige PSV mij biedt. Noem het een soort van fetisj. En PSV, tja, een venijnige masochismetrip, langdurig en pijnlijk. Maar alles went. Toch? Pijn = fijn.
+1/-0