Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV wint na moeizaam duel in slotfase van Sparta


Tijdstip
3 oktober 2021
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV wint na moeizaam duel in slotfase van Sparta; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV wint na moeizaam duel in slotfase van Sparta

PSV heeft zondagavond met veel moeite weten te winnen van Sparta. In het Philips Stadion eindigde het duel uiteindelijk in 2-1. Ibrahim Sangaré en Ryan Thomas zorgden voor de doelpunten.

PSV kende een zeer slappe eerste helft. In de openingsfase was het via Ibrahim Sangaré twee keer in de buurt van een doelpunt, maar verder maakte de ploeg van Roger Schmidt een zeer zwakke indruk. Het tempo lag veel te laag en de passing was veel te slordig.

Sparta kon probleemloos overeind blijven. De Rotterdammers leken zelfs op voorsprong te komen, maar vanwege hands werd het doelpunt afgekeurd. Na 45 heel lange minuten werd afgefloten voor de rust en stond het nog steeds 0-0.

Ook de tweede helft ging op dezelfde manier verder. Exemplarisch was een moment toen een Sparta verdediger uitgleed en Eran Zahavi alleen op de keeper af kon. Dat ging echter in zo'n laag tempo dat diezelfde verdediger het nog kon corrigeren.

Na een uur spelen was Roger Schmidt het zat en bracht met Carlos Vinícius en Ryan Thomas binnen de lijnen. Vooral de Nieuw-Zeelander zorgde er voor dat het tempo hard omhoog ging en de kansen stapelden zich opeens in hoog tempo op. Een geweldig keepende Okoye wist met een paar fantastische reddingen een doelpunt te voorkomen en werd bovendien ook nog gered door de paal en een van de verdedigers die een bal van de lijn haalde.

Acht minuten voor tijd viel alsnog de volkomen terechte openingstreffer voor PSV. Sangaré had donderdag in Graz al op knappe wijze de score geopend en deed dat nu met een heerlijk schot in de kruising nogmaals.

De ban was daarmee gebroken en enkele minuten later wist Thomas met een doelpunt zijn uitstekende invalbeurt op passende wijze te bekronen. Het duel leek beslist te zijn, maar na een slippertje achterin kwam Sparta in de laatste minuut tot de aansluitingstreffer.

De Rotterdammers probeerden in de blessuretijd nog aan te zetten, maar kregen geen enkele kans meer. PSV kreeg nog wel een enorme kans toen het met drie spelers op de keeper af kon gaan. De pass van Phillipp Mwene was echter veel te hard voor Vinícius en Yorbe Vertessen zag vervolgens de bal gered worden door Okoye.

De zege was echter wel een feit. Omdat zowel Ajax als Feyenoord eerder op de dag verloor werd PSV de grote winnaar van het weekend. Het speelde zelf een zwakke pot, maar de drie punten werden wel behaald.


[video] Highlights PSV - Sparta Rotterdam


Marco van Ginkel: 'We moesten tot de laatste tien minuten wachten'

In gesprek met ESPN was Marco van Ginkel het eens met de opmerking dat het voor PSV een kwestie van de lange adem was. "We hebben heel veel kansen gehad. Die keeper haalde er een paar ongelofelijke ballen uit en we moesten tot de laatste tien minuten wachten", aldus Van Ginkel. "Dat was wel even een stress momentje."

Bang voor puntverlies was de middenvelder echter niet. "Je moet altijd het geloof blijven houden", zo gaf hij aan. "We hebben zo veel kansen gehad. Dan moet er vanzelf een keer eentje in gaan. We kwamen steeds dichterbij en uiteindelijk via een heel mooi schot van Ibi breken we de wedstrijd open."

PSV kende wel veel problemen met de speelstijl van Sparta. "Zij speelden heel verdedigend. Ze weten dat ze het hier moeilijk krijgen en parkeren dan de bus", zei hij daarover. "We speelden veel te veel door het midden en verloren veel te vaak de bal met simpele een-tweetjes. We hadden meer de zijkanten moeten zoeken, maar alsnog hebben we veel kansen gecreëerd. Die keeper hield er alleen paar fantastisch uit."


[video] 'Big relief after win against Sparta Rotterdam' | Interviews Thomas & Gakpo


Cody Gakpo: 'Ik had niet het gevoel dat we niet zouden scoren'

Cody Gakpo was geen moment bang voor puntverlies. Dat gaf de aanvaller aan in gesprek met ESPN. "Het was natuurlijk wel spannend, want je moet gewoon scoren. Maar ik had wel een goed gevoel, ook in de wedstrijd zelf. Ik had geen moment het gevoel dat we niet zouden scoren", aldus Gakpo. "We hadden een paar mogelijkheden. Een bal op de paal, een bal val de lijn. Een paar goede kopballen. Ik had niet het gevoel dat we niet zouden scoren. Het moest alleen wel gebeuren en de tijd tikt dan steeds verder door. Het wordt dan steeds spannender, maar gelukkig hebben we er twee gemaakt."

Het duurde uiteindelijk wel lang tot de openingstreffer viel. "Sparta deed het aan de ene kant heel goed, terwijl wij de mogelijkheden beter hadden kunnen uitspelen. Maar aan de andere kant kwam er een bal op de paal en halen zij een bal van de lijn. Voor hetzelfde geld ging die er in en was het een heel ander verhaal", zo gaf hij aan.

PSV probeerde vooral door het centrum te spelen en kwam dan ook vaak tegenover de muur van Sparta te staan. "De ruimtes lagen inderdaad aan de zijkanten. We hadden vaker van kant moeten wisselen en misschien ook wel in een hoger tempo", zei hij daarover. "De trainer gaf het aan en zelf zeiden we het ook, maar ik moet ook zeggen dat Sparta de lijnen goed dicht hield. Ook naar de backs. Uiteindelijk hebben we het goed vol gehouden. De druk volgehouden en er uiteindelijk twee gemaakt."


Roger Schmidt: 'Voor mij was het duidelijk dat we zouden gaan winnen'

In gesprek met ESPN was Roger Schmidt blij dat zijn ploeg in de slotfase alsnog wist te winnen. "Zo gaat het soms ook in voetbal. Wij waren de betere ploeg, creëerden kansen en misten er ook een hoop", aldus Schmidt. "We moesten scherp zijn op de tegenaanval van Sparta en moesten tot het einde rustig blijven en geloof houden in je kwaliteiten. Ook aan het einde van de wedstrijd kun je natuurlijk winnen."

Voor Schmidt was het de hele tijd duidelijk dat PSV de wedstrijd zou winnen. "Ik vond dat we een goede eerste helft speelden en kansen creëerden. We gaven zelf geen enkele kans weg en waren in de gegenpressing erg sterk. Als zij met negen man verdedigen in de eigen zestien krijg je een heel makkelijke wedstrijd als je al vroeg scoort en kun je met 4-0 of 5-0 winnen", zo gaf hij aan. "We scoorden alleen niet en dan moet je geduldig blijven. Dat was onze taak voor vandaag en dat hebben we gedaan."

Uiteindelijk sloeg PSV in de slotfase toe. "Vaak wordt het dan makkelijker omdat zij vermoeid raken", zei hij daarover. "De spelers lieten ook zien dat ze echt heel graag wilden winnen en brachten aan het einde nog meer. Het was slechts een kwestie van tijd tot we zouden gaan scoren."


Ibrahim Sangaré Speler van de Week bij VI, in Elftal van de Week bij AD

Dat Ibrahim Sangaré een geweldige wedstrijd speelde, blijkt ook als een rondje langs de diverse media wordt gemaakt. De Ivoriaan is door Voetbal International namelijk uitgeroepen tot Speler van de Week. Hij kreeg vanwege zijn spel tegen Sparta maar liefst een 8,5.

Sangaré kreeg in het Algemeen Dagblad een 8 voor zijn wedstrijd en staat daarmee in het Elftal van de Week van het AD. Ook FC Utrecht-doelman Paes en Vitesse-aanvaller Openda kregen een 8.

In VI krijgen alle PSV'ers nog een voldoende en volgen na Sangaré zeven spelers die een 7 krijgen. In het AD zijn de beoordelingen een stuk lager en komen na de Ivoriaan zes spelers met een 6. Eran Zahavi krijgt bovendien met een 4,5 een zware onvoldoende. Alleen FC Twente-aanvaller Liminios kreeg deze speelronde een lager cijfer.


Karakteristieken

Uitslag: 2-1 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Ibrahim Sangaré ('82)
Goal
2-0 Ryan Thomas ('86)
Goal
2-1 Thy ('90)
Scheidsrechter
Van der Eijk
Toeschouwers
30.500 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Ibrahim Sangaré ('45)
Kaart
Sparta Rotterdam: Abels ('65)
Kaart
Sparta Rotterdam: Okoye ('79)

Opstelling PSV

Cody GakpoEran ZahaviRitsu Doan


Marco van GinkelMario GötzeIbrahim Sangaré


Philipp MaxOlivier BoscagliAndré RamalhoPhillipp Mwene


Joël Drommel

Wissels:

'61 Carlos Vinícius voor Ritsu Doan
'61 Ryan Thomas voor Marco van Ginkel
'87 Yorbe Vertessen voor Eran Zahavi


Opstelling Sparta Rotterdam

Emegha


Van CrooijSmeetsOsmanMijnans


JansAuassarHeylenVriendsAbels


Okoye

Wissels:

'61 Goudmijn voor Van Crooij
'75 Thy voor Emegha
'87 Engels voor Jans
'87 Masouras voor Osman


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 2-1 (1-1)
 5 2-1 (1-0)
 5 2-1 (0-1)
 3 2-0 (1-0)
 3 2-0 (1-0)
 3 3-1 (2-0)
 3 2-0 (1-0)
 3 5-1 (3-1)
 3 3-1 (1-0)
10  3 3-1 (1-0)
11  3 3-1 (2-0)
12  3 2-0 (1-0)
13  3 3-1 (2-0)
14  3 4-1 (2-0)
15  3 6-1 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.93. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Ibrahim Sangaré (128 -> 5,0)
2. Cody Gakpo (35 -> 4,0)
3. Ryan Thomas (23 -> 3,0)
4. Mario Götze (13 -> 2,0)
5. Phillipp Mwene (11 -> 1,0)
6. Eran Zahavi (8 -> 0,0)
7. Olivier Boscagli (6 -> 0,0)
8. Niemand (5 -> 0,0)
9. André Ramalho (4 -> 0,0)
10. Ritsu Doan (3 -> 0,0)
11. Aron Van Lare (2 -> 0,0)
11. Joël Drommel (2 -> 0,0)
13. Philipp Max (1 -> 0,0)
13. Noni Madueke (1 -> 0,0)
13. Maximiliano Romero (1 -> 0,0)
16. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
16. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
16. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
16. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
16. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
16. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
16. Dennis Vos (0 -> 0,0)
16. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
16. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
16. Luis Felipe (0 -> 0,0)
16. Yvon Mvogo (0 -> 0,0)
16. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
16. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
16. Dante Rigo (0 -> 0,0)
16. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
16. Armando Obispo (0 -> 0,0)
16. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
16. Bruma (0 -> 0,0)
16. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
16. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
16. Davy Pröpper (0 -> 0,0)
16. Vincent Müller (0 -> 0,0)
16. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
16. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
16. Nick Viergever (0 -> 0,0)
16. Jordan Teze (0 -> 0,0)
16. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Ik verwacht een eenvoudige overwinning op Sparta. PSV is gewoon veel beter.
Ik hoop dat een aantal spelers dan op een of andere manier wat rust kunnen pakken om weer op hun oude fitheid niveau te komen.
Straks komt Monaco - Ajax - Monaco - Twente, en dan kan er in twee weken heel wat worden bepaald t.a.v. de competitie en de groepsfase EL.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Ja, wat een belachelijk schema hebben we ook. Het lijkt al eeuwen geleden maar vanavond lijkt het dat we eindelijk eens op papier een makkelijk partijtje hebben (al moet ik dat ook eerst maar eens zien) met al die uitwedstrijden en toppers (AZ, Feyenoord en binnenkort al Ajax). Voordeel is wel dat we straks achterover kunnen leunen als Feyenoord, AZ en Ajax nog onderling tegen elkaar punten gaan laten liggen.
+1/-0

9 maanden geleden
Gewoon een heel belangrijke wedstrijd. Om het blok af te sluiten, en gezien het programma van de concurrentie.
+1/-0

9 maanden geleden
Wie er ook mee mogen doen of kunnen 3 punten en een leuke wedstrijd zou fijn zijn..
+1/-0

 
9 maanden geleden
Daar zeg jij wat! Een leuke wedstrijd. Laatste wedstrijd van het blok. Dus ga nou eens lekker voluit & vrijuit de volle 90 minuten ballen! Doelsaldo van de concurrent gaan wij niet meer inhalen maar monsterscores en inmaakpotjes komen te zelden nog voor in Philips Stadion. Geldt ook voor de thuiswedstrijd meteen ná de break. Geef de mensen een reden om naar Eindhoven af te reizen!
+2/-0

9 maanden geleden
Normaliter(!) een formaliteit morgen, alleen 'met hoeveel' is onzeker. Ben eigenlijk al een tijdje echt positief over Vertessen, door zijn snelheid waardoor hij 'oorlog' maakte, zeker in de diepe ruimte(remember de afgekeurde goal tegen ajax?). Echter zie je nu, dat hij daadwerkelijk progressie maakt in balbehandeling als hij onder pressing staat, hij maakte een gewèldig doelpunt tegen AZ. Ik begrijp het wel dat Schmidt hem morgen zou belonen met een basisplaats nu Noni nog geblesseerd is.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Vertessen maakt door de vele inval-beurten stappen in zijn ontwikkeling, en hijbint nu ook de kansen af te maken. De eerste maanden was hij erg onrustig net voor het doel, maar lijkt me nu rustig in het hoofd te zijn als hij in kansrijke positie komt.
Vertessen is nogal op de brommer, als hij een speler voorbij is wordt hij niet meer ingehaald. Maar tot nu toe lijkt hij me wel een speler die veel ruimte nodig heeft, zodat hij kan gaan rennen met de bal. Ik verwacht dat als Sparta dicht op elkaar gaat staan hij het wel moeilijk gaat krijgen in de kleine ruimte.
+1/-0

 
9 maanden geleden
In Graz was ook een nette goal.

Die kan je gerust opstellen morgen.
+2/-0

9 maanden geleden
Wij (rond de 5 man) zijn niet aanwezig. Persoonlijk vind ik een europacup avondje doordeweeks nog te doen qua motivatie, maar een affiche van a.s. zondag is effe teveel reistijd en een kort nachtje om de werkweek te beginnen.

Lekker bezig ESPN! Wellicht niet geleerd wat supporters in het stadion bijdragen, corona was toch een mooi leermoment.
+2/-2

9 maanden geleden (gewijzigd)
Zondag het vizier richten op plek 3 en misschien 2 als die Rotterdammers ook punten verliezen.De Tilbo's hebben het goede voorbeeld gegeven met hun lekkere laatste minuut nederlaag.PSV moet echter niet verzaken en gewoon van Sparta winnen.
+1/-0

9 maanden geleden
Zonder dat gepruts in Tilburg hadden wij vanavond gewoon weer koploper kunnen zijn.
+1/-0

 
9 maanden geleden
"waren we geweest"
+2/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Ja, maar je ziet ook dat als ajaks eindelijk serieus tegenstand krijgt het ook niet die onoverwinnelijke godenzonen zijn die het vlgs de media inmiddels waren (elke wedstijd gaan ze met minimaal 5-0 winnen in Nederland)
In nederland zijn een paar teams geweest die ze super naief hebben tegemoet getreden met alle gevolgen van dien. En Europees hebben ze tot nu toe veel mindere tegenstanders gehad dan wij.
Maar nu wij gvd wel gas erop vanavond!!
+1/-0

 
9 maanden geleden
Het probleem van de extreem zwakke eredivisie is alleen dat er amper een handvol ploegen is die het Ajax moeilijk kan maken. En bij PSV hoeft het maar een beetje tegen te zitten of de kopjes gaan hangen.

Chapeau desalniettemin voor Utreg! Die gaan er altijd voor, meer nog tegen Ajax dan tegen PSV. Daarom heb ik ook altijd al een voorliefde voor Utrecht en ook wel Den Haag.
+2/-0

9 maanden geleden
Ajax verliest vandaag thuis met 0-1.
Nu doet de 2e helft tegen Feyenoord en de pech tegen Willem-II wel extra pijn,
maar het gat is nu weer heel klein.
+1/-1

 
9 maanden geleden
Idd, tegen W2 zat het niet mee, bij GAE speelden we abominabel maar waren ze te zwak om ons te verslaan. We gaan vanavond in de herkansing.
+1/-1

9 maanden geleden (gewijzigd)
Complimenten voor FC Utreg. Eindelijk eens een club die in de Arena alles doet om te winnen ipv de loper uit te leggen zoals Cambuur en nog een paar clubs deden.Vanavond winnen en het verschil is een punt.
Het verlies tegen W2 is nu nog zuurder hoewel tegen zoveel geluk van W2 weinig te doen viel.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Helemaal met jou eens, Estu, wij kunnen als PSV niet alleen maar afhankelijk zijn van clubs als Utrecht en, voorheen/ooit weer, Den Haag. We motten het nou verdomme zelf eens laten zien!
+1/-0

9 maanden geleden
Nou een uitgelezen kans om in te lopen,hopelijk ook qua doelsaldo.
+1/-0

9 maanden geleden
Gaan we nu eens voetballen na 20 minuten ofzo?
+3/-0

9 maanden geleden
Het is weer veels te voorspelbaar. Wie oh wie peert de 1-0 erin. Bij die afgekeurde goal van Sparta zag Drommel er weer niet echt scherp uit of ligt dat aan mij?
+1/-1

 
9 maanden geleden
Ligt niet aan jou hoor
+1/-0

 
9 maanden geleden
Het viel me vooral op hoe slap Ramalho daar in kwam.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Standaard beschouwingen: zeker zonder Madueke (en wat mij betreft Propper) te weinig voetbal in het elftal. Zahavi zoals vrijwel altijd erg zwak, Doan en Mwene doen mee maar niet veel meer. Sangare veruit de beste op het veld. Boscagli en Ramalho goed(al mag die laatste die ambitieuze lange bal minder vaak hanteren). Drommel blijft behelpen.

Vertessen mag er in en verder zit er niet zo veel op de bank met veel dreiging.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Over Drommel,ook mijn eerste gedachte.
+1/-0

9 maanden geleden
Het wordt toch tijd dat deze ploeg een ander kunstje leert, buiten breien door het midden of counteren. Ingraven leidt tegen PSV al vlug tot succes. Waar is het vernuft?
+2/-0

9 maanden geleden
Vooral blijven volharden,met alles door het midden.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Ik ben wel tevreden hoe Doan elke keer tegen de zijlijn aan gaat staan om het spel breed te houden, en hij probeert wel buitenom te gaan.
Ik poste er vorige week al een paar keer over, dat je tegen deze ploegen aan de zijkanten tot de achterlijn moet gaan, en dan harde ballen de 16 in moet schieten.
Het midden voor de 16 is namelijk te vol.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Zeker,gewoon achterlijn opzoeken en terugspelen de 16 in.
Maar wat ik niet begrijp is,waarom hier geen adequaat antwoord op is,er zullen toch wel vaker teams met zon bezetting en instelling deze kant opkomen?
+1/-0

Z. on de Bok (geschorst)
9 maanden geleden
Nee, dit is niet best. Aanvallend is het slaapverwekkend voorspelbaar en slecht. Hopen dat de wissels straks wat beters kunnen.
+4/-0

 
9 maanden geleden
Je zal zien, is het nodig geen wissels..
+1/-0

 
9 maanden geleden
Keeper van Sparta was vorig jaar ook erg sterk tegen psv. Allicht ruilen tegen Drommel. …
+1/-0

 
9 maanden geleden
Ik denk dat de wissels ook ruimte nodig hebben, en het probleem niet op gaan lossen.
+1/-0

9 maanden geleden
We moeten hopen dat Sparta te moe wordt, en het op een gegeven moment niet meer dicht kan lopen.
+1/-1

 
9 maanden geleden
Is toch al te zot voor woorden dat we moeten hopen dat Sparta moe wordt. Als dat ons niveau is🤔
+4/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Ik zit ook met verbazing naar de TV te kijken....

En dan nog Zahavi op de paal.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Makkie joh.
+2/-0

Z. on de Bok (geschorst)
9 maanden geleden
Sangare is eindbaas.
+3/-0

 
9 maanden geleden
Mag ook wel na vorige week.
+1/-0

9 maanden geleden
Laat onze EinTovenaar maar afzeggen voor het Nederlandse 11tal met een lichte blessure. Die kunnen wij niet missen dit seizoen!
+1/-0

 
9 maanden geleden
Snap nogsteeds niet waarom Thomas niet gewoon op RB word gezet als psv constant in de aanval is - die laatste bal van mwene zo symptomatisch. Sangare speelde geweldig. Voor de rest zelfde verhaal als teveel andere wedstrijden.
+1/-0

9 maanden geleden
Pffffffffffffffff.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Zo, hebben wij ff lekker aan het doelsaldo gewerkt.
Heel heel snel vergeten dit drama.
+1/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Wat een schande dit weer. Bijna het lachertje van het weekend.

Waar is de ploeg die indruk maakte in de voorronde CL??
+1/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Laat vanavond een wijze les zijn dat het eeuwig breien en door het midden combineren geen uitgespeelde kansen oplevert! Zelfs niet thuis tegen een laag geklasseerd Sparta. Doe mij dan maar weer de 4-2-2-2 van vorig jaar met overrompelende flanken. Desnoods Gotze op de bank en Vinicius voor wat opportunisme en kopkracht
+1/-1

 
9 maanden geleden
Als we nou eens onze backs trainen om op het juiste moment voor de overlap te zorgen inplaats van elkaar in de weg lopen.
+1/-0

9 maanden geleden
Om positief te beginnen; geweldige goal van uitblinker Sangaré. Maar dan….. dat Sangaré uitblinkt zegt bijna alles over de rest. Wat een creatieve armoede. Natuurlijk, het zat niet altijd mee en die keeper speelde de wedstrijd van zijn leven. Dat neemt echter niet weg dat deze ploeg moeite heeft met iedere tegenstander die zich ingraaft. Leuk dat we 3 punten zijn ingelopen, maar met dit voetbal ga je echt geen kampioen worden. Er komen nog wel 10 van dit soort thuiswedstrijden aan, en die gaan niet allemaal gewonnen worden. Benfica, Feyenoord, en nu Sparta maken pijnlijk duidelijk dat er in deze ploeg te weinig vernuft zit. Voor een spits als Zahavi (en ook Venicius) is voetballen in de kleine ruimte echt geen optie. Ik hoop dat Schmidt nog een ander systeem uit de hoge hoed gaat toveren, anders wordt dit een heel erg lang en teleurstellend seizoen.
+2/-2

 
9 maanden geleden
Helemaal eens.

Als je al zóveel moeite hebt met GAE uit en Sparta thuis dan gaat een prijs winnen heel erg lastig worden.
+1/-1

 
9 maanden geleden
Ben het niet met jou eens. 25 schoten en 11 schoten op doel. Sparta had de boel gewoon goed dichtgetimmerd. PSV was vandaag net als vorige week tegen Willem II uit vele malen beter dan de tegenstander.
+2/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Na het puntverlies van de concurrenten denk je nu gaat er wat gebeuren! Krijg je dit…

Zowel Vitesse-uit als Utrecht-thuis hadden wij waarschijnlijk ook verloren in deze vorm.
+3/-2

9 maanden geleden
Opluchting overheerst.

Verder heel gauw vergeten.

(later meer)
+2/-0

9 maanden geleden
Ik haalde het vorige week hier al aan, er zal meer via de zijkant gespeeld moeten worden naar de achterlijn dicht tegen de 16. Daarmee trek je de verdediging open en creëer je levensgevaarlijke kansen bij een terugtrek-bal. Het was dus ook geen toeval dat de voorzetten van 2 doelpunten rechtstreeks vielen via teruggetrokken voorzetten van de flank. Dan mogen er best 'veel' spelers in het centrum staan. Doan stond daar rechts maar trok continu naar binnen, Mwene begreep het echter na 65 minuten eindelijk. Met 76% balbezit en je bent echt heel veel beter, zo weinig kansen creëren is niet goed. Mij lijkt de oplossing niet zo complex, maar ben razend benieuwd waarom Schmidt daar toch in blijft volharden, want je rolt een mindere tegenstander zo in no time op, want we hebben de kwaliteit.
+1/-1

 
9 maanden geleden
Weinig kansen??? Ik vind eigenlijk dat PSV zichzelf te kort heeft gedaan door niet eerder te scoren, ze hadden echt heel veel mogelijkheden en kansen!! Volgens Google 25 schoten en 11 schoten op doel! En ook nog voor de 1-0 op de paal geschoten en die keeper van Sparta was vandaag gewoon erg goed. En laten we eerlijk zijn, Sparta deed het veeeeel beter dan bijvoorbeeld Fortuna en Cambuur, die rolden gewoon de rode loper uit en dat deed Sparta absoluut niet tegen ons. Ik blijf erbij, als Ajax een beetje tegenstand krijgt dan lopen ze meteen puntenverlies op, zie Twente uit en nu tegen Utrecht en dat notabene thuis.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Ik krijg bij sommigen hier steeds vaker het idee alsof ze alleen maar naar de uitslag op Teletekst kijken. Het was zeker niet de beste wedstrijd (verre van zelfs), maar je kan moeilijk gaan beweren dat je amper tot kansen bent gekomen.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Idd zoals je zegt veel schoten op goal, maar echt uitgespeelde(!) kansen, als je zo'n overwicht hebt(76% balbezit), waren er veel te weinig, dat vind ik niet best. Als PSV veel eerder de flanken achterin gebruikt had, ben ik er van overtuigd dat de wedstrijd al vroeg beslist was geweest. Het zal niet de laatste keer zijn dat een tegenstander zich gaat ingraven in het Philips-stadion, dat kan ook een keer fout aflopen. Mbt ajax, elk beter elftal kun je het vandaag de dag moeilijk maken door flinke pressing(op welke manier dan ook positioneel of op de man) te geven, en idd dat deden Twente en Utrecht heel goed. PSV liep vandaag echter in z'n eigen val door het centrum over te bemannen waardoor het 'n fluitje van een cent was voor Sparta om juist daar druk te geven.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Dus jij bent al die puike reddingen van de Sparta keeper maar even vergeten? En dan heb ik het nog niet eens over die bal op de lijn en schot op de paal. Totaal gewoon 11 schoten op doel. Ik denk dat de meeste ploegen niet eens tot die cijfers komen
+1/-0

 
9 maanden geleden
12 zelfs, 26 schoten in totaal. Dat zijn inderdaad amper kansen :D
+3/-0

 
9 maanden geleden
Mee eens Pvh, bij PSV ontstaan de kansen meer uit een soort toeval door het veel proberen dan dat het echt met structuur is. Het zijn kansen maar geen maar echt uitgespeelde kansen.
Ik vraag me wel af of dit door instructies van de trainer komt of toch door een gebrek aan inzicht van de spelers zelf. Ik vermoed het laatste.
Het Ajax van 95 had echte structuur in hun spel zitten, en kon echt goed kansen uitspelen, dus ik hoop dat Schmidt ook die elementen van Van Gaal in dit team gaat slijpen. Er zit nog veel rek in dit PSV, als ook de trainer kritisch op zichzelf is.
+1/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Ben blij dat jij wel begrijpt wat ik hier schrijf(en leest!) @we: uitgespeelde kansen. Niet alleen Ajax95, dit PSV heeft ook veel structuur, alleen zou ik hier graag iets meer variatie in zien op n moment dat het nodig is om de wedstrijd n wending te geven. Tegen dit Sparta loopt dat meestal wel goed af zoals bleek vandaag, maar dat kan tegen n betere tegenstander wel eens ècht nodig zijn. Ik ben fan van Schmidt, z'n kracht is het consequente... maar ook zijn zwakte.
+1/-1

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Wie oh wie kan er uberhaupt een beetje normaal op de zijkanten spelen bij PSV? Vorig jaar had je nog geregeld Max en Dumfries. Die eerste is geen schim meer van zichzelf terwijl Mwene (en ook Teze) niet aantoont een meerwaarde te zijn. Gakpo en Madueke lopen het liefst 90' de trechter in.
+1/-2

9 maanden geleden
Belangrijke 3 punten behaald op een stug Sparta.Toch complimenten voor Sparta dat net als FCU tegen die Amsterdammers op alle mogelijke manieren een resultaat probeerde te halen.Dat zie ik toch liever dan een Cambuur dat zich tegen Ajaks gewillig liet slachten.Positief bij PSV is de ontwikkeling van Sangare.Negatief is hoe makkelijk PSV doelpunten tegen krijgt en het moeizaam score tegen clubs die zich ingraven.Nog behoorlijk wat werk voor onze trainer wil PSV kans maken op het kampioenschap.
+4/-0

9 maanden geleden
Winst, ingelopen, blessure vrij. Ik had die trui die gebreid is op de mat graag gehad, want man wat was het koud. Maar dit terzijde. Het is een beetje het kip en ei verhaal, schieten wij lekkere ballen voor keepers? Die van Benfica, sturm graz (oa de bal vinicius), Willem 2, en die van Sparta spelen allemaal hun beste wedstrijd tegen ons. Wij moeten ook eens wat vaker geluk zoeken. Ik lees overal dat er genoeg kansen waren. Gek genoeg is dat vandaag niet mijn gevoel geweest. Zeker de eerste helft niet. Maar dan terug naar het belangrijkste; winst, ingelopen en blessure vrij. En dan had ik me eigenijk kunnen beperken tot de eerste zin van mijn bijdrage.
+1/-0

9 maanden geleden
Positief resultaat uiteindelijk. Terecht dat we winnen, je moet er niet aan denken dat een ploeg die alleen verdedigd hier nog punten mee zou nemen.
Wat me opvalt is dat er weinig uit individuele acties terecht komt. Weinig vernuft. Teveel door het midden en onbegrepen passjes. En Gakpo kan het niet alleen doen. Ik verwacht in dit soort wedstrijden echter meer van Gotze, Zou toch een speler moeten zijn die iets open kan breken zeker tegen Sparta maar er komt te weinig uit. En ik mag hopen dat Vinicius meer kan dan hij tot nu toe laat zien want dat is niet echt hoopgevend.
Verder gelukkig wel winnaar van het weekend
+1/-0

 
9 maanden geleden
Wel met je eens, ook inzake Gotze. Briljante speler maar persoonlijk vind ik hem teveel onzichtbaar. Sterke twijfels of hij de intensiteit aankan.

Ook opvallend dat Zahavi topscoorder is van PSV met slechts 3 goals en dat voor iemand die miljoenen per jaar vangt. Ons doelsaldo is alles zeggend. We scoren te weinig, gelukkig hebben we meer spelers die af en toe eens scoren maar je zult toch 3 jongens in je selectie moeten hebben die er tussen de 15 -20 gaan maken. Wie oh wie gaat dat voor ons doen? Scorende zekerheden hebben we eigenlijk niet in ons midden. Ook qua creativiteit is het nog steeds magertjes.
+1/-4

 
9 maanden geleden
Helemaal gelijk. Veel geld maar spitsen van PSV zijn gewoon niet van niveau. Creativiteit zit bij Gakpo, Madueke, Goetze en Propper. Vallen zij weg is het echt heel erg mager. Als er ergens behoefte aan was …
+1/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Aan het einde als we de schaal omhoog houden maalt niemand meer over deze wedstrijd.
Zijn gewoon 3 punten. Klaar!!
Ja het kan altijd beter....

Betere weekenden krijg je niet zo als alle concurrenten punten verliezen.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Als we zo blijven door ploeteren, kunnen we aan het eind van het seizoen de Johan Cruijff Schaal omhoog houden.

Zo'n weekend, waarin alles meezit, gaan wij namelijk niet veel vaker meemaken.
+2/-1

 
9 maanden geleden
Maat , weet ik maar nu wij de grote Calimero uit kunnen hangen ....ik lach me pik uit me broek. Heel media holland met bek vol tanden.

Het zal me roesten hoe de punten komen. Maar smiddags onze vrienden uit 020 en 010 gezien...nee daar worden zeker niet blijer van.😂😂
+1/-0

9 maanden geleden
Schmidt heeft wel een grote mond. Hij wist de hele wedstrijd dat we zouden gaan winnen. Dat wist ie zeker in Tilburg ook? Ik ben zeer opgelucht en blij met de overwinning, maar op lange termijn baart mij dit enorme zorgen. De wedstrijden tegen Benfica, Willem II, Feyenoord en Sparta hadden allemaal hetzelfde spelbeeld. PSV aan de bal op de helft van de tegenstander, maar niet in staat te scoren. Tegenstander komt er een paar keer gevaarlijk uit en het is kassa. Het is dat Sparta de kansen niet afmaakt, anders kun je deze ook gewoon 0-1 of 0-2 verliezen.
+1/-1

 
9 maanden geleden
Klopt. Ik zag mij werkelijk al met een 0-0 in de trein zitten sippen. Uiteindelijk was het gevoel euforisch, maar dat is slechts tijdelijk. Net als onlangs tegen Eagles toen wij paar dagen later, ondanks de waarschuwing, weer keihard met de neus op de feiten werden gedrukt. Nu hebben we gelukkig 2 weken rust alvorens we het, opnieuw thuis, tegen PEC Zwolle mogen proberen.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Je weet als de goal valt in het eerste kwartier je met 6 of 7 nul makkelijk wint.Maar ja spitsen he...momenteel grooot probleem
+1/-0

 
9 maanden geleden
En doelmannen die uitgerekend tegen ons altijd de wedstrijd van hun leven lijken te keepen... al deed die jongen van Utreg het ook niet onaardig.
+1/-0

9 maanden geleden
Wederom een weerzinwekkend schouwspel waar je 5 kwartier dacht of je hier nou helemaal voor naar Eindhoven was afgereisd na zware midweek Graz... laatste 20 minuten maakten de lijdensweg nog enigszins goed, maar de traditionele vermijdbare tegentreffer verijdelde de glimlach op de weg terug. Kortom blij met "interlandum".
+1/-0