Makkelijke overwinning voor PSV: 6-1 tegen Top Oss

3 maart 2005
-
KNVB Beker
-

PSV won zonder enig probleem in de kwartfinale van de eerstedivisieclub Top Oss. Het zou uiteindelijk 6-1 worden voor de Eindhovenaren. Dat gebeurde zonder groots te spelen. Al na twee minuten was het duel beslist toen Lamey doeltrof. Daarna ontspon zich een vrij matige wedstrijd waarin diverse reserves de kans kregen zich te onderscheiden. Duidelijk was dat er teveel wijzigingen waren om zonder problemen op te vangen. Zowel ind e organisatie als persoonlijk waren er nogal wat foutjes te noteren. Tegen een ploeg als Top Oss was dat verder nauwelijks van belang. Slechts een keer werd dat afgestraft bij een 5-0 stand.

De Braziliaan Robert maakte zijn debuut met maar liefst drie goals. Om vertrouwen op te doen mocht hij al na tien minuten aanleggen voor een penalty. Lucius was op randje strafschopgebied onderuitgehaald. Robert schoot feilloos door het midden binnen. Een veel beter debuut had hij waarschijnlijk niet durven hopen. Hij zou uiteindelijk nog twee keer scoren. Toch kon hij nog niet al teveel indruk maken in het duel waarin hij af en toe vrij veel ruimte kreeg. Al zijn uiteindelijk toch vooral de doelpunten voor hemzelf het belangrijkste om het vertrouwen bij PSV te krijgen. De andere doelpunten kwamen op naam van Beasley (een prachtige boogbal in de kruising) en Mark van Bommel.

Al met al een hele simpele overwinning. Na het duel tegen Volendam opnieuw een overlopertje. Later donderdagavond moet bij de loting blijken welke ploeg PSV zal loten in de halve finale, Willem II, Ajax of de winnaar van Feyenoord-NAC.

Bekijk het wedstrijdverslag van minuut tot minuut via de link hieronder naar het scorebord.

Trainingspotje voor experimenteel elftal

Het duel tegen Top Oss in de kwartfinale van de Amstel Cup was met alle respect voor Top Oss niet veel meer dan een trainingspartij. Dat kwam mogelijk deels ook omdat de ploeg al na twee minuten op voorsprong kwam toen Lamey ietwat gelukkig doeltrof. In het duel was een experimenteel PSV te zien met Zoetebier op het doel, Lamey en Cocu achterin, Lucius op het middenveld met De Jong en voorin Robert tussen Farfan en Beasley.

'63 Gesthuizen voor Rook

Acht on Tour: 6 - 1De Mortel On Tour: Walkover...
PSV Zuipsite: Foto's PSV - Top OssPSVWorld: Foto's PSV - Top OssPSV on Tour: PSV - TOP OSS 6-1
Vroomshoop on Tour: Foto`s PSV-Top OssRandstadphoolies.nl: Randstad PhooliesVak OO picture page: PSV - Top Oss

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.