Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenSterk PSV zet Vitesse eenvoudig opzij


Tijdstip
20 november 2021
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Sterk PSV zet Vitesse eenvoudig opzij; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Sterk PSV zet Vitesse eenvoudig opzij

PSV heeft de thuiswedstrijd tegen Vitesse op overtuigende wijze naar zich toe getrokken. De equipe van Roger Schmidt speelde vooral in de eerste helft erg goed, wat resulteerde in een 2-0 voorsprong via Sangaré en Bruma. Na rust was het spektakel een stuk minder te noemen, waardoor er ook geen doelpunten meer vielen.

PSV speelde een erg sterke eerste helft in een leeg Philips Stadion. De gedachten gingen daarbij weer even terug naar vorig seizoen, waarbij het merendeel van de duels niet toegankelijk was voor supporters. Hopelijk blijft het dit seizoen beperkt tot een handjevol speelrondes. Ook zonder de steun van het thuispubliek maakte PSV er een mooie eerste helft van. Met goed voetbal - misschien wel het beste wat we dit seizoen hebben gezien - werd subtopper Vitesse alle kanten op gespeeld. Daarbij kwamen ook nog eens twee prachtige doelpunten, waardoor de ruststand op 2-0 werd bepaald. Na 20 minuten opende Sangaré het bal, door een slecht weggewerkte bal van Rasmussen ineens op de slof te pakken. Het leer verdween prachtig in de verre hoek achter doelman Schubert. Ondanks de schoonheid van de 1-0, bleek het niet de mooiste van de twee doelpunten te zijn. De 2-0 volgde namelijk uit een nauwkeurig afgemeten voorzet van Mario Götze die met het hoofd werd teruggelegd door Vinicius op Bruma. De Portugees aarzelde geen moment en schoot de bal uit de lucht in de kruising.

Na de thee speelde de ploeg van Roger Schmidt wat terughoudender. Vitesse kroop iets meer uit zijn schulp en kwam wat vaker op de helft van PSV, maar de beste kansen bleven voor de thuisploeg. Ook hier ontbrak echter de overtuigingskracht om de voorsprong uit te breiden. Vlak voor tijd leek de ingevallen Romero de 3-0 nog te maken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. De wedstrijd werd vakkundig uitgespeeld en dat bracht de Eindhovenaren aan kop van de Eredivisie. Morgen komen naaste concurrenten Ajax en Feyenoord in actie.

Aanstaande donderdag speelt PSV om 21:00 uur het thuisduel in de Europa League tegen Sturm Graz.


[video] Highlights PSV - Vitesse


André Ramalho: 'Beide doelpunten waren erg knap'

PSV mag zich in ieder geval één nacht weer koploper van de Eredivisie noemen. De thuiswedstrijd tegen Vitesse werd in een 2-0 overwinning omgezet, waardoor de Eindhovenaren op 30 punten komen. Doelpunten van Sangaré en Bruma zorgden uiteindelijk voor een vrij makkelijke avond. Na afloop gaf Ramalho bij ESPN zijn lezing over de wedstrijd.

“Het voelde goed. Dit was een goed voorbeeld van hoe we de nul moeten houden. Wanneer je 2-0 voor staat kan het snel moeilijk worden als zij de 2-1 maken. We hebben goed verdedigd, dit is de mentaliteit die we nodig hebben. Ook aanvallend hebben we laten zien hoeveel kwaliteit we hebben. Mauro speelde erg goed als linksback en ook jongens als Bruma en Guti, die normaal toch wat minder spelen, hebben het goed gedaan. Het laat zien dat we enorm veel kwaliteit in de groep hebben.”

PSV begon erg goed in Eindhoven, beaamde ook Ramalho: “De eerste helft was inderdaad erg goed. We vielen goed aan en waren agressief in ons spel. Dat moeten we doorzetten. Beide doelpunten waren erg mooi, ik kan niet helemaal kiezen welke nu het beste was. Het belangrijkste zijn de drie punten.”


[video] Interviews Götze, Mauro Júnior


Mario Götze: 'Iedereen in de selectie is klaar om er te staan'

Na een geweldige eerste helft had PSV Vitesse al op de knieën. Doelpunten van Sangaré en Bruma zorgden voor een ideaal scenario, wat PSV na rust in de gelegenheid stelde om de wedstrijd zakelijk uit te spelen. Bij ESPN gaf Mario Götze aan dat hij enorm blij is met de brede selectie van zijn ploeg.

“We waren er vandaag echt klaar voor. Iedereen wist wat we moesten doen en we wilden onze kwaliteit laten zien. We hebben denk ik twee verschillende helften gezien met de doelpunten in de eerste helft en de zakelijkheid na rust. Ondanks dat we niet iedereen beschikbaar hadden, hebben we een goede wedstrijd gespeeld, zeker in de eerste helft. We moeten omgaan met de situatie waarin we niet iedereen fit hebben. Vorig seizoen hebben we ook een gedeelte gehad met veel blessures. Het spreekt voor de ploeg dat iedereen er staat wanneer het moet. Zeker in een lang seizoen als dit is het een heel goed teken. De kleine blessure die ik tegen het eind van de wedstrijd opliep, stelt niets voor.”


[video] Koploper PSV moet voor de titel gaan: 'Maar dan moet Schmidt dit niet meer zeggen'


Roger Schmidt: 'We speelden erg goed in balbezit'

PSV heeft de thuiswedstrijd tegen Vitesse zaterdagmiddag met 2-0 gewonnen. De doelpunten kwamen in een leeg Philips stadion van Ibrahim Sangaré en Bruma. Trainer Roger Schmidt gaf na afloop bij ESPN aan dat hij tevreden was over het spel in balbezit en de verdedigende arbeid.

“We hebben een erg goede wedstrijd gespeeld, zeker tegen een sterke tegenstander als Vitesse. Voor rust maakten we twee prachtige doelpunten en waren we oppermachtig in balbezit. We hebben de laatste twee weken gebruikt om ons voor te bereiden op deze wedstrijd. We hebben goed verdedigd en speelden goed in balbezit. We hebben de laatste wedstrijden tegen FC Twente en Fortuna Sittard al met een aantal andere jongens gespeeld, die niet zo vaak spelen. Desondanks laten zij zien dat ze in goede conditie zijn.”

De oefenmeester werd ook gevraagd naar de prestaties van Sangaré: “Ik denk dat de standaard hoog lag voor hem om ons te overtuigen. Ik denk dat hij vanaf het begin al goed was, maar nu speelt hij top. Hij heeft zich goed ontwikkeld, zowel met als zonder bal. Hij vindt de goede ruimtes op het middenveld, vandaag deed hij dat met Guti. We hebben van de laatste 13 wedstrijden 10 keer gewonnen. Alleen tegen Ajax speelden we ondermaats, en een gedeelte tegen Feyenoord. We zijn goed bezig en daar moeten we mee doorgaan.”


Ibrahim Sangaré wederom Speler van de Week bij VI

Voetbal International heeft Ibrahim Sangaré wéér uitgeroepen tot Speler van de Week in de Eredivisie. De Ivoriaan kreeg voor zijn spel tegen Vitesse een 8 en daarmee werd hij voor de derde keer dit seizoen en voor de twee keer op rij verkozen tot beste speler van de afgelopen speelronde. In het algemeen klassement staat de middenvelder van PSV inmiddels op een tweede plaats.

Ook in het Algemeen Dagblad heeft de Ivoriaan de hoogste beoordeling gekregen en ook in het AD staat hij op een tweede plek in het algemeen klassement. Hij is de enige PSV'er die een plekje in het Elftal van de Week heeft weten te veroveren. Sangaré staat ook in het Elftal van de Week bij de Telegraaf. Zij geven sinds vorig seizoen echter geen individuele beoordelingen na iedere speelronde.


Karakteristieken

Uitslag: 2-0 (2-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Ibrahim Sangaré ('19)
Goal
2-0 Bruma ('30)
Scheidsrechter
Nijhuis
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Vitesse: Openda
Kaart
Vitesse: Wittek

Opstelling PSV

Carlos Vinícius BrumaIbrahim Sangaré


Mario GötzeÉrick GutiérrezRitsu Doan


Mauro JúniorOlivier BoscagliAndré RamalhoPhillipp Mwene


Joël Drommel

Wissels:

'74 Yorbe Vertessen voor Bruma
'85 Maximiliano Romero voor Carlos Vinícius
'90 Davy Pröpper voor Ritsu Doan


Opstelling Vitesse

OpendaBuitinkFrederiksen


WittekTronstadBero


DasaRasmussenBazoerDoekhi


Schubert

Wissels:

'46 V. Moos voor Buitink
'46 Huisman voor Frederiksen
'80 Yapi voor Bazoer
'80 Darfalou voor Dasa


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 2-0 (1-0)
 6 2-0 (1-0)
 6 2-0 (1-0)
 6 2-0 (1-0)
 5 2-0 (0-0)
 5 2-0 (0-0)
 4 2-1 (1-0)
 4 2-1 (1-0)
 4 2-1 (1-0)
10  4 2-1 (1-0)
11  4 2-1 (1-0)
12  4 2-1 (1-0)
13  4 2-1 (1-0)
14  4 2-1 (1-0)
15  4 2-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.23. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Ibrahim Sangaré (95 -> 5,0)
2. Mauro Júnior (21 -> 3,5)
2. Joël Drommel (21 -> 3,5)
4. Érick Gutiérrez (19 -> 2,0)
5. Carlos Vinícius (18 -> 1,0)
6. Bruma (16 -> 0,0)
7. Mario Götze (10 -> 0,0)
8. Olivier Boscagli (3 -> 0,0)
9. Phillipp Mwene (2 -> 0,0)
9. André Ramalho (2 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)
11. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
11. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
11. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
11. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
11. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
11. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
11. Dennis Vos (0 -> 0,0)
11. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
11. Aron Van Lare (0 -> 0,0)
11. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
11. Luis Felipe (0 -> 0,0)
11. Yvon Mvogo (0 -> 0,0)
11. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
11. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
11. Dante Rigo (0 -> 0,0)
11. Philipp Max (0 -> 0,0)
11. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
11. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
11. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
11. Armando Obispo (0 -> 0,0)
11. Noni Madueke (0 -> 0,0)
11. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
11. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
11. Davy Pröpper (0 -> 0,0)
11. Vincent Müller (0 -> 0,0)
11. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
11. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
11. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
11. Eran Zahavi (0 -> 0,0)
11. Nick Viergever (0 -> 0,0)
11. Jordan Teze (0 -> 0,0)
11. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
11. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Links naar externe voorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Bas Nijhuis, haha.
In een vol stadion hadden de hem nooit die wedstrijd gegeven.
+8/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Idd. Walgelijke zelfingenomen koekwaus
+3/-0

 
8 maanden geleden
Mee z'n hellikoptur.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Floot prima vandaag, helemaal niks op aan te merken.

Heeft Bas een tweelingbroer?
+4/-0

8 maanden geleden
In een lege stadion moest dat ook niet.
+1/-0

8 maanden geleden
Als het doorgaat heel benieuwd. Is toch van een ander kaliber dan Fortuna Sittard. Zal er vooral vanaf hangen wie er fit zijn om aan de aftrap te staan.
+1/-0

Z. on de Bok (geschorst)
8 maanden geleden
Nou nou, we treffen het wel weer. Clowntje Nijhuis en fopdrol Blom als VAR. Dat wordt weer smullen.
+3/-0

8 maanden geleden
Ik heb helemaal totaal geen zin in deze wedstrijd thuis voor buis in leeg stadion.
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
8 maanden geleden (gewijzigd)
Ach, altijd nog beter dan kijken naar mensen die gaan bakken, met lego/treintjes spelen, dansen, zingen, kantklossen en de vele diverse andere aandachtssekswerkers, het (zure) nieuws of een stel idioten die je proberen te overtuigen hoe gaaf dit land is en hoe geweldig en echt nodig het is om mensen tegen elkaar op te zetten, tweedeling te creeeren, mensen hun vrijheid en privacy af te pakken, mensen te discrimineren onder het mom van 'controle', de eeuwig durende formatie en alle bijbehorende blunders en leugens en meer van dat soort droevigheid. Oh ja.. en natuurlijk de propagandamachine over het mensen/vrijheid reddende G2.

Doe mij dan maar een wedstrijdje voetbal zonder publiek op tv, zelfs met Nijhuis en Blom als hoofdrolspelers.
+4/-1

 
8 maanden geleden
Moet gek lopen voordat ik een wedstrijd oversla. Ook al heb ik er soms weinig vertrouwen in dan is er toch dat stemmetje in mijn hoofd dat zegt dat ik toch maar moet kijken. En ook als het slecht gaat, blijf ik toch kijken.

Hee maar wacht eens even, een stemmetje in mijn hoofd en ik ben ingeënt. Het zal toch niet...…😎
+2/-1

 
8 maanden geleden
Maar het gaat mij niet eens zozeer om het kijkspel an sich.

Het is puur het gevoel van daar had ik moeten zitten c.q. staan dat de komende 3-4 wedstrijden weer bezit van mij gaat nemen.

Om een voorbeeld te geven. Die krankzinnige NS-storing onlangs die mij, en ongetwijfeld ook anderen, belette PSV-Real Sociedad te bezoeken... ik heb toen anderhalf uur over een chaotisch perron geijsbeerd tot punt bereikt was dat het geen enkele zin meer zou hebben. Ik had toen liever de 2e helft in stadion meegemaakt dan de hele wedstrijd op tv te moeten aanschouwen. Ik heb er ook geen enkel plezier aan beleefd.

En nu dit weer. De overheid die weer een kronkel in de kop krijgt... supportertje pesten heet zulks in goed Nederlands.
+3/-3

8 maanden geleden
Als we maar 11 man op kunnen stellen zaterdag.. opstelling wordt wel een hele puzzel. Voordeel is natuurlijk wel dat je tegen Vitesse mag, die komen niet om zich in te graven, wellicht is dat ons geluk.
+1/-1

 
8 maanden geleden
Vitesse speelt dit seizoen juist vrij extreem verdedigend
+2/-1

 
8 maanden geleden
En niet alleen verdedigend, maar proberen de wedstrijd ook zoveel mogelijk stil te leggen. Zuivere speeltijd is bizar laag bij hun wedstrijden.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Eens ja. Het heeft bar weinig met voetbal te maken waar ze mee bezig zijn. Tegen Feyenoord was er in totaal 15 of 16 minuten blessuretijd over beide helften, maar de zuivere speeltijd was onder de 50 minuten. Dat bizarre tijdrekken deden ze zelfs tegen PEC Zwolle.
+1/-0

8 maanden geleden
PSV heeft met 85 miljoen een begroting die ruim 3 x zo hoog is als die van Vitesse (25 miljoen).

Zeer benieuwd in hoeverre dat op het veld ook te zien zal zijn.
+2/-3

 
8 maanden geleden
PSV mist qua blessures een hoger spelers-kapitaal dan de ploeg van Vitesse waard is. Zou je dat dan ook terug moeten zien? En PSV mist in Eindhoven meer thuissupporters dan Vitesse uitsupporters; gaat dat ook nog invloed hebben?

Dus ja - normaal moet de club met de grotere begroting winnen, maar het is nogal simplistisch gesteld om te stellen dat het de enige factor is. Ajax won van de laatste 6 uitwedstrijden er maar 1, dat zou begrotingstechnisch niet mogelijk moeten zijn dan?
+2/-1

PSValtijd1 (geschorst)
8 maanden geleden
Max ook uitgeschakeld... ZUCHT
+1/-0

 
8 maanden geleden
Het houdt niet op...niet vanzelf...
+2/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Nou moet Schmidt toveren kunnen, Maxi is terug en Vini komt steeds dichterbij, Mwene kan best tegen Vitesse, Armindo aan de andere kant nestelen, Doan Vertessen Guti Sanga Davy, Boscagli Ramalho Obispo moet toch kunnen? Er valt dus een mooie team op te stellen, Als het maar allemaal niet als makke schaapjes op het gras gaan dobberen, met hart en ziel willen winnen.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Mooie kans voor Oppegard.
+1/-1

 
8 maanden geleden
Die is al een tijdje geblesseerd
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ook al,had het kunnen weten.😊
+1/-0

8 maanden geleden
Hoor de analisten al praten. Waarom wisselt Schmidt zoveel. Iedere week staat er een ander elftal.
+1/-0

8 maanden geleden
Dramatische opstelling. Waarom spelen bruma, doan en vinicius terwijl deze al maanden onder de grens presteren. Vertessen en vGinkel op de bank?? Die presteren wel. Onze Duitse vriend is het weer helemaal kwijt.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ik denk dat Schmidt genoeg gezien heeft van Van Ginkel. Die zien we voorlopig niet meer terug. Wie zou die anders dan Vinicius moeten opstellen? Vinicius is fit. Romero is nog bij lange na geen 100 procent. Vertessen had ik wel opgesteld.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Guti voor van Ginkel snap ik wel, Marco is het echt al een tijdje kwijt volgens mij.
Bruma voor het eerste uur om ze moe te maken en dan Vertessen om het af te maken.
Doan eerste helft, propper zonder ritme voor de tweede helft.

Ik kan er wel mee leven.
+3/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Vertessen op de bank vind ik onbegrijpelijk, maar Van Ginkel presteert al lange tijd helemaal niets. Dat Guti/Sangaré mag blijven staan is een positieve verrassing naar mijn mening.

Van Vinicius heb ik nog niets goeds gezien, maar ik heb de wedstrijd tegen Twente gemist.

Edit: Vertessen kan naar verluidt nog geen 90 minuten, dus veel keuze voorin was er niet.
+1/-0

PSValtijd1 (geschorst)
8 maanden geleden (gewijzigd)
Weer totaal andere opstelling, ik mag hopen dat er in deze formatie genoeg geoefend is...
+1/-0

8 maanden geleden
Als deze aanval weet te scoren zijn de wonderen de wereld nog niet uit.
Ik zal extreem opgelucht zijn als we drie punten overhouden aan deze wedstrijd.
Verder ben ik best optimistisch....
+2/-0

 
gekke gerrit (geschorst)
8 maanden geleden
Gaat prima toch zo
+1/-0

gekke gerrit (geschorst)
8 maanden geleden
Come on psv
Strijden en winnen
+1/-0

gekke gerrit (geschorst)
8 maanden geleden
Hoppa
Mooie goal
+1/-0

8 maanden geleden
Mooie onderschepping van Mauro ook! Die 1-op-1s van Doan, Götze en Vinicius hadden wel allemaal goals op moeten leveren. Iedereen combineert goed mee vandaag, ziet er eindelijk uit als een echt team.
+1/-0

8 maanden geleden
Veldspel best aardig hoor. Doelpunten zal idd een probleempje blijven. Maar gelukkig scoort Sangare dan.
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ben de allereerste die toegeeft dat ik over sangare volledig mis zat. Die is z'n gewicht inmiddels in goud waard.
+4/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Wauw !
Wat een aanval en goal!
Deze goal verdiende het om voor 35.000 man gemaakt te worden.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Gaat lekker mensen. Dit had ik echt niet verwacht.
+1/-0

8 maanden geleden
Vinicius gaat voor koning van de assists, denk ik zo.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Die staat lekker te kaatsen zeg.
+1/-0

8 maanden geleden
Spelers die door de meesten al snel afgeschreven werden, te snel achteraf hè;-)
+1/-0

8 maanden geleden
Prima eerste helft waar echt niemand van PSV door het ijs zakt. Fijn om Mauro, Vinicius, Bruma en Doan prima te zien voetballen en het geheel dat echt speelt als een team. Nu nog 45 minuten volhouden dit.
+2/-0

8 maanden geleden
Prima wedstrijd tot nu toe! Heer en meester, mooie goals, middenveld in handen en eigenlijk kun je alleen concluderen dat je nog wat dodelijker had moeten zijn.

Met zoveel invallers zo'n eerste helft tegen Vitesse, dat verdient een pluim!
+3/-0

8 maanden geleden
Goede eerste helft, mag ook wel eens gezegd worden! Niks weggegeven, kansen gecreëerd. Vitesse heeft echt niks laten zien.
+1/-0

PSValtijd1 (geschorst)
8 maanden geleden (gewijzigd)
Blijkbaar erg scherp getraind 😅, moet eerlijk bekennen dat het prima staat en er goed gevoetbald wordt (in de eerste helft) @halverwege 😊
+1/-0

Z. on de Bok (geschorst)
8 maanden geleden
Goede eerste helft, mooie doelpunten, Basje die normaal doet.. het lijkt wel feest.
Iets minder balverlies en hopelijk geen groot verval in de 2e helft en het wordt een mooie avond.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Wel een beetje slordig nu.
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
8 maanden geleden
Dat is een understatement.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Verdorie twee goede kansen om het op slot te gooien.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Tijd voor Vertessen en Maxi.
+1/-0

8 maanden geleden
Prima 1e helft.

Genoeg voor degelijke overwinning.

Fraaie goals en de '0'.

Waarom ben ik dan niet blij?

Lege tribunes en fake stadiongeluiden.

Het gevoel dat ik aanwezig had moeten zijn.

(later meer)
+2/-0

 
8 maanden geleden
Ik snap je, helemaal. Maar ik ben wel blij. Vooraf angst en beven. Maar dat hele vitesse kwam er niet aan te pas. Belangrijke goede overwinning die doet denken aan tijden dat dit soort tegenstanders gewoon geen kans hadden in ons huis.
+1/-0

8 maanden geleden
Prima wedstrijd. Van tevoren toch wat lastiger ingeschat.
Op naar donderdag.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Terechte overwinning op de beste uit ploeg van dit seizoen. Jammer dat er niet meer goals vielen. Maar een keer de nul is ook wel lekker hoor.
+1/-0

8 maanden geleden
Prima eerste helft met mooie doelpunten en een kansloos Vitesse. De 2e helft was rommelig maar kreeg PSV de beste mogelijkheden die slecht uitgespeeld werden. Slotconclusie is 3 punten, geen tegendoelpunten en geen blessures.Prima.
+2/-0

8 maanden geleden
Prima 1e helft en daarna goed gecontroleerd,clean sheet ook wel is fijn.
Mauro junior speelde een uitstekende partij.
+2/-0

8 maanden geleden
Ben heel blij met deze punten, en met het feit dat Drommel een paar knappe reddingen heeft verricht en dat we eindelijk een keer de nul hebben gehouden. Eind goed, al goed...
+2/-0

8 maanden geleden
Ik zeg het nu voor de derde wedstrijd op rij, wat een verademing met Guti ipv Van Ginkel naast Sangare. Veruit de grootste sleutel tot het succes van de laatste wedstrijden!
+4/-0

 
8 maanden geleden
Ben ik het wel mee eens. Ik verwacht dat we Van Ginkel niet veel meer in de basis gaan zien.
+1/-0

8 maanden geleden
Veel respect voor Mauro, hij wordt vaak genoemd als voorbeeld dat PSV geen ambities heeft door zulke spelers in de selectie te hebben. Maar hij staat er toch iedere keer weer als er een beroep op hem gedaan wordt. Op welke positie dan ook. En hij valt zelden door de mand, waar hij dan ook speelt. Zal waarschijnlijk nooit onomstreden basisspeler worden, maar zulke invallers heb je echt nodig.
+7/-0

 
El Frikandel (geschorst)
8 maanden geleden
De Braziliaanse Linskens
+2/-0

 
8 maanden geleden
Goej paard.
+2/-1

8 maanden geleden
Sangaré en Bruma... eind vorig seizoen door de successupporters afgeserveerd. Beide de grootste miskopen ooit... uiteindelijk net als Park, Kezman, Waterreus, noem maar op te snel beoordeeld.

Laten we dus voortaan op ONS PSV vertrouwen en de keuzes aan de technische staf overlaten.
+2/-1

 
8 maanden geleden
Ehhh Waterreus ??
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ja, Rijnwoude, die vatte ik ook ff niet... als er iemand (over)gewaardeerd werd door de - al dan niet succes- supporters, is het Reus wel.

En Mateja Kezman was, en niet meer dan terecht uiteraard, zéér populair bij de PSV-aanhang.
+2/-1

 
8 maanden geleden
In mijn herinnering was Kezman idd al direct heel populair bij de fans, maar kan vertekend beeld hebben doordat hij echt 1 van mijn helden is. Hij lag wel onder vuur bij de media, vanwege het wijzen op zijn naam, maar dat terzijde. Waterreus werd toendertijd met Menzo ook continu toegezongen, zelfs als hij op de bank zat.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Kezman was uiteindelijk een absolute publiekslieveling, maar in zijn eerste maanden absoluut niet populair. Werd wedstrijd na wedstrijd uitgefloten en toen hij een keer in de eerste helft al werd gewisseld (tegen Ajax uit mijn hoofd) werd er massaal gejuicht. Toen hij vier keer in Heerenveen scoorde en de doelpunten daarna ook bleven komen ging het opeens hard met de populariteit
+2/-0

 
El Frikandel (geschorst)
8 maanden geleden
Stijl had hij door in de kuip een shirtje onder zijn wedstrijdshirt te dragen met 100 erop. Toen moest hij er nog 2 maken en dat deed hij ook. Bij de 100e liet hij dat shirt zien. Dat vond ik nou stijl. Er gewoon van uit gaan dat je 2x scoort in de kuip hahaha
+2/-0

 
8 maanden geleden
Ik kan mij niet herinneren dat Kezman écht impopulair was. Tja hij begon natuurlijk niet lekker met die rode kaart in Doetinchem (2-0 nederlaag) en had n recordbedrag gekost. Maar in oktober scoorde hij al die geweldige goal tegen Manchester United en was hij op & top geaccepteerd.
+1/-1

 
8 maanden geleden
Kezman was zo impopulair in t begin dat ie Kerstman genoemd werd, als t liedje Kerstman haalt de kerstmis niet.

Maar ja, spelers n kans geven....
+2/-0

 
8 maanden geleden
Ja, Waterreus. In t begin afgekraakt, toen top en nu omdat ie n mening uitte die sommigen niet aanstond, weer vergruist
+3/-0

 
8 maanden geleden
Dus als iemand kritisch is, is die meteen een successupporter? Jij klaagt dus zelf nooit over spelers?

M.b.t. deze wedstrijd en eerder dit seizoen wordt er kritiek geuit op Marco van Ginkel. Zijn dat dan ook automatisch successupporters?
+2/-2

 
8 maanden geleden
Nee, ik klaag nooit over spelers. Ik ben namelijk supporter in voor en tegenspoed
+3/-2

 
8 maanden geleden
Och gut, de zelfbenoemde modelsupporter.

Baumgartl was zeker ook een onomstreden topper hè, in jouw ogen?
+2/-3

 
8 maanden geleden
Ik zou m iig nooit openlijk afkraken maar de kans geven. Dat is t verschil tussen successupporters en supporters. Echte supporters staan altijd achter hun team, club, trainer en spelers
+4/-1

 
PSValtijd1 (geschorst)
8 maanden geleden
Dat geldt alleen voor Bruma, een enkeling vond het voor Sangaré ook gelden, de kenners zagen altijd al het perspectief in die laatste...
+2/-0

 
8 maanden geleden
Ach Sangaré samen mer Rosario. Hele middenveld zou ruk zijn
+1/-0

 
8 maanden geleden
Rosario was ook ruk.
+3/-1

 
8 maanden geleden
Omdat er successupporters waren die m geen kans gaven en ongeacht wat, meteen afbrandden
+2/-1

 
8 maanden geleden
Je moet eens ophouden met jouw riedeltje van successupporters. Begint te vervelen. Als spelers slecht spelen mag dat gerust gezegd worden. Kritiek hoort bij sport, zeker ook in de top. Al ze het goed doen worden zij ook overladen met complimenten. Inherent aan het bedrijven van sport voor een groot publiek.

En wat is precies een successupporter en wie bepaalt dat? Een definitie kan ook zijn dat men in de hoogtijdagen een club aanhangt en er in mindere tijden de brui aan geeft. Een andere invulling is dat men stopt met het bezoeken van (uit)wedstrijden als het ff tegenzit. Nou is dat laatste momenteel helaas überhaupt niet aan de orde.

Ik weet van mijzelf dat ik veel ben maar allesbehalve een successupporter! Dat neemt niet weg dat ik zie wat goed is en wat slecht. En als het slecht is, schroom ik niet dat te benoemen. Maakt zulks iemand een successupporter? Integendeel, het toont juist de betrokkenheid.
+4/-1

 
8 maanden geleden
Ik moet stoppen... oh, van wie?

Definitie successupporter: alleen maar fan als de club succes heeft, en als het succes even uitblijft, alleen maar lopen klagen
+2/-1

 
8 maanden geleden
Voor jezelf wellicht?

Jij bent hier degene die overkomt als degene die constant klaagt, V42, en wel over de bloedfanatieke medesupporters alhier.
+1/-2

 
8 maanden geleden
Ik neem aan dat jij het mij eens bent, SouBa, en niet met Veldhoven42? ;-)
+2/-1

 
8 maanden geleden
Dat zie je goed ja!
+2/-1

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

8 maanden geleden
Dit postte ik vanmiddag : Als deze aanval weet te scoren zijn de wonderen de wereld nog niet uit.
Ik zal extreem opgelucht zijn als we drie punten overhouden aan deze wedstrijd.
Verder ben ik best optimistisch....
Hierbij geef ik toe dat ik veels te pessimistisch was en dat het hele team me positief verrast heeft. Het was een echte teamprestatie en heel degelijk. Dat dit er met deze opstelling in zit geeft me, in ieder geval voor nu, een heel goed gevoel. Wat de komende wedstrijden brengt is ongewis maar ik heb er iig een beter gevoel bij gekregen. Mijn weekend is voor nu gered!
+3/-0

8 maanden geleden
Mooi spandoek op Oost voor die 3 verongelukte jongens. Klasse gedaan en doet beseffen dat voetbal dan onbelangrijk is.
+2/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
8 maanden geleden
Vreselijk voor de nabestaanden, gelukkig hebben ze in hun domheid niet ook de levens van anderen verwoest...

Iets wat in mijn jeugd wel gebeurd is: 4 dwazen in de BMW van papa, die behalve zichzelf ook een heel gezin aan gort reden...
+4/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Heb er hele andere gevoelens bij.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Dat ze iets verschrikkelijk doms hebben gedaan en met de dood moesten bekopen wil niet zeggen dat je geen medeleven via een spandoek kunt tonen.
+3/-0

reactie verwijderd

8 maanden geleden (gewijzigd)
Goede wedstrijd van PSV vandaag, Drommel speelde een 'lekkere pot' en Mauro scoorde een 9. Complimenten aan de 'invaller/2e garnituur', maar ook complimenten aan de TS die een paar weken geleden het concept aangepast heeft. Er wordt lager gespeeld met wat meer actie-gerichte pressing dan algehele positionele pressing, er komt nu meer ruimte voorin net als dat zo was tegen Twente (en zelfs tegen Fortuna). Verder was het zeer positief dat er uitstekend tussen de linies werd gespeeld. Prachtige goals maar als je eerlijk bent waren en weinig echt uitgespeelde kansen. Hier op voortborduren zou ik zeggen.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Inderdaad hierop voortborduren. Dat betekent een aantal grote veranderingen: 1. Guti (of wellicht Propper) naast Sangare. Dat levert veel minder fouten, veel minder balverlies, minder defensieve omschakel momenten en dus veel meer controle op. 2. Vinicius als target man en drie bewegelijke aanvallers eromheen (maakt niet eens zo veel uit wie) 3. Veel meer op basis van opportunisme itt het onmogelijke tiki taka voetbal door het midden tegen een muur van verdedigers. Snel directe pass naar aanvallers of lange bal op Vinicius en de rest sluit aan. Sangare en Guti voor de afvallende bal en aanvallers die hiermee veel meer ruimte, vrijheid en tijd krijgen om acties te maken en gevaar te stichten.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Laten wij het op een 7 houden voor MJ, een 9 gaat wel een beetje ver. Degelijk en sober. Dus prima op die positie.
+1/-1

8 maanden geleden
Mooi om te zien dat Guti opstaat. Maar wil dat zeggen dat hij nu de verlosser is? Dat gaat mij wat ver. De kenners hier hadden het al lang gezien. Van Ginkel kan er niks van. Nou, een aantal weken geleden moest van Ginkel spelen, want een lopende middenvelder was goud waard. Net als bruma. Hij maakte een schitterend goal, i'll give him that. Maar hij moet nog heel wat meer laten zien om mij te overtuigen. En als iets niet goed is, dan zeg ik dat. Nou, bruma is heel vaak niet goed (genoeg). Werkt hard, ja, heeft een gunfactor, ja. Maar daar kom je er niet mee. Ik heb veel meer met vertessen.
Zoals ik eerder al zei, sangare heeft mij wél overtuigd. Damn wat zat ik mis. Gelukkig maar.

Wat ik echt interessant vindt, mauro. Zou hij in veel wedstrijden niet een hele goeie optie zijn?
+2/-0

 
8 maanden geleden
Ben ik met je eens. De reacties op spelers hebben wel iets weg van het gemiddeld nederlandse weer, het gaat alle kanten uit. Het gaat mij ook te ver om na gisteren weer spelers op het schild te hijsen om ze er bij de volgende verliespartij weer vanaf te sodemieteren.
Maar wat me gisteren wek erg beviel was de teamspirit( in een troosteloze omgeving), de overtuiging en het spelplezier. Ze zullen allemaal wel een potje kunnen voetballen maar volgens mij is dat de basis.
Dit geeft mij toch weer meer vertrouwen in de toekomst ondanks alle blessures van bepalende spelers. En wie weet, het is in het verleden vaker voorgekomen dat spelers opeens doorbreken omdat ze wegens blessures opeens een kans krijgen. Ik laat me graag verrassen. En om er dan nog 1 speler uit te lichten. Ik vond Drommel gisteren voor het eerst een echt constante en overtuigende indruk maken. Prettig!
+5/-0

 
8 maanden geleden
Drommel keepte gisteren zoals ik een keeper wil zien. Agressief. Bij die diepe bal was hij sterk, en bij het moment dat hij mauro omver liep, prima. Dat hij maar vaker mensen omver loopt, dan gaan ze vanzelf aan de kant. Maar ook hier, die ene zwaluw....
Ben het wel met je eens dat het een goede teamprestatie was.
+1/-0

8 maanden geleden
Nog even terugkomen op de wedstrijd van gisteren. Prima 1e helft was genoeg voor de overwinning. Met 2 prachtige goals en de '0', ook wel weer eens lekker.

Het verval na rust was wel weer erg duidelijk. Zonder dat wij echt in de problemen kwamen overigens. Daarvoor was Vitesse gewoon te zwak. Maar wat was het slordig.

Hoewel niemand écht verzaakte toch maar een paar spelers eruit pikken.

De '0' dus Drommel keepte een goede wedstrijd, al is het niet verboden om af en toe eens een bal klemvast te pakken.

Sangaré is de laatste tijd de sterkhouder en dat accentueerde én illustreerde hij weer met de fraaie 1-0.

Bruma blijft ook verbazen. Zo zie je maar wat een beetje (zelf)vertrouwen met een speler kan doen. Ga zo door.

En als het een beetje draait, zie je dat zelfs beperkte voetballers als Guti en Mauro aardig kunnen meekomen. Of is het nou andersom? Anyway een ruime voldoende ook voor beiden.

Ook Götze leverde een prima pot voetbal af, helaas voorkwam de paal de ultieme bekroning & beloning.

Tot slot toch nog even terugkomen op de schandalige beslissing van "ons" kabinet. Deze wedstrijd, en met name dan de 1e helft, verdiende een vol stadion. En wij, de supporters, de seizoenkaarthouders, verdienden deze wedstrijd. Nog even door de zure appel heenbijten... of voorbode van meer ellende?
+4/-2

 
8 maanden geleden
Deze post verdient geen dislike, want ik had exact hetzelfde betoog voor ogen! Vitesse liet ook zien waarom ze nooit aan zullen haken, want wat deden die dan in de eerste helft?

Ik ben zeer tevreden met deze overwinning en hoop dat we er snel weer bij mogen zijn van Peppie en Kokkie!
+3/-1

 
8 maanden geleden
En vergeet hun justitiële nitwit, Grappenmaker, niet...

Great minds think alike.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Die ook ja! Maar pas op, want op dit forum zitten ook veel leden van het OMT..
+2/-0

 
8 maanden geleden
Zou het, hahaha, nee toch zeker?! ;-)
+1/-0

 
8 maanden geleden
Je krijgt niet altijd wat je meent te verdienen en je verdiend niet altijd wat je krijgt ;-)
+3/-0

 
8 maanden geleden
Sad but true.
+2/-0

reactie verwijderd

8 maanden geleden
Heb getwijfeld om dit te posten maar nu ik dit weekend weer alle berichten zie van zogenaamde voetbalsupporters die het nodig en stoer vinden om wedstijden te onderbreken dan wel een hoop vuurwerk af te steken en in het ergste geval een hele avond staan te rellen begin ik me langzaam te schamen om voetbalsupporter te zijn en begin ik het plezier dat ik altijd aan dit spelletje beleefde te verliezen. Wat bezield je om hulpverleners aan te vallen, schade aan andermans bezit aan te brengen en een hele stad te ontregelen.
Waar zijn de ouders van deze losgeslagen domme asociale idioten. Lekker stoer hoor met je capuchonnetje een beetje gaan rellen. Ik wordt hier heel ongelukkig van. En dit heeft niks meer met corona of wat dan ook te maken. Als je je zo gedraagt verlies je alle recht op aandacht, begrip en ben je gewoon een ontzettende loser.
+5/-0

 
Averpsv (geschorst)
8 maanden geleden
Ik word met dt. Daar word ik heel ongelukkig van.
+1/-3

 
8 maanden geleden
Dan voel ik me vrij om te denken dat je hoe dan ook ongelukkig bent, stoer zou het zijn zonder capuchonnetje dit allemaal te verrichten en verantwoordelijkheid nemen voor je (hun) achterlijke daden.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Misschien een forum aanmaken voor de taalkundigen onder ons. Damn zeg. Je mag je mening over een wedstrijd al bijna niet meer geven, voordat iedereen over je heen valt, en nu moeten alle bijdragen ook een eerst een spelling check krijgen? Gaat lekker hier.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Ja heir can ick dus hel slegt tegen
+2/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Meer plusjes kan ik niet fiksen, maar je verdiend het wel, "vindt ik" dan hè.
+1/-0