PSV wint ook in Groningen: 0-1

17 maart 2005
-
-

PSV heeft donderdagavond de inhaalwedstrijd tegen FC Groningen met 1-0 gewonnen. Farfan maakte op slag van rust het enige doelpunt voor de koploper in de eredivisie. Met het duel in de ArenA voor de boeg koesterde PSV met veel balbezit eenvoudig de voorsprong. De paal voorkwam in de 52e minuut een tweede treffer van Farfan. Ook Park kon Roorda met een werkelijk schitterende vliegende volley niet passeren. FC Groningen begon veel te laat aan haar slotoffensief. Buijs stuitte vlak voor tijd op de attent reagerende Gomes en Martin Drent raakte uit die corner de paal.

Bekijk het wedstrijdverslag van minuut tot minuut via de link hieronder naar het scorebord.

PSV met veilige voorsprong naar Amsterdam

PSV gaat met een voorlopig veilige voorsprong naar Amsterdam. PSV heeft nu zeven punten voorsprong op AZ en elf op Ajax. Doordat Ajax-AZ pas op 10 april wordt ingehaald hebben de achtervolgers beiden nog wel een duel te goed. De echte voorsprong op AZ bedraagt dus vier verliespunten. Bij een onverhoopt slecht resultaat in Amsterdam zou PSV de koppositie dus gewoon blijven behouden.

Geen kaarten voor op scherp staande PSV'ers

PSV kent geen geschorsten voor het duel van aanstaande zondag tegen Ajax. Van Bommel, Bouma en Vogel stonden op scherp maar wisten zich uitstekend te beheersen tegen FC Groningen. Hiddink bande het risico daarop niet uit en liet ze de volle 90 minuten spelen. Vlak voor tijd liep Mark van Bommel per ongelijk op de hakken van Buijs. Haverkort gaf echter geen geel.

Heurelho Silva Gomes

'69 DaMarcus Beasley voor Jan Vennegoor of H.

'86 Bechan voor Van der Linden

PSV Online: Foto's FC Groningen-PSVVroomshoop on Tour: Foto`s Groningen-PSVAcht on Tour: PSV PAKT DURE PUNTEN IN GROINGEN , 0-1
De Mortel On Tour: En de 3 punten nemen we mee

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.