Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV zorgt ook tegen Volendam voor monsterscore


Tijdstip
31 augustus 2022
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV zorgt ook tegen Volendam voor monsterscore; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV zorgt ook tegen Volendam voor monsterscore

PSV heeft in de Eredivisie opnieuw gezorgd voor een monsterzege. In het Philips Stadion werd FC Volendam vernederd en won de ploeg van Ruud van Nistelrooij met 7-1. Cody Gakpo maakte drie treffers, terwijl Xavi Simons tot twee doelpunten kwam. Ook Jordan Teze en Johan Bakayoko wisten te scoren.

PSV vloog uit de startblokken want na 22 seconden spelen lag de bal al voor het eerst in het net. Een voorzet van Guus Til werd door een van de verdedigers richting het eigen doel getikt. Doelman Stankovic kon nog redding brengen, maar gaf daarmee wel de rebound aan Xavi Simons en hij kon vervolgens eenvoudig scoren.

Wat volgde was een lange reeks aan kansen voor PSV. Een doelpunt van Cody Gakpo werd vanwege buitenspel afgekeurd, terwijl een inzet van Guus Til op de paal belandde. De middenvelder was meerdere keren dicht in de buurt van een treffer, maar hij zag de keeper steeds redding brengen.

Gezien het enorme krachtsverschil kon een treffer niet uitblijven. Halverwege de eerste helft kreeg PSV daar enige hulp bij toen Til in het strafschopgebied onderuit werd getrokken en de bal op de stip ging. Gakpo schoot de 2-0 tegen de touwen en besliste daarmee het duel al.

Simons was vervolgens twee keer dicht bij een doelpunt. Een geplaatst schot werd via het hoofd van Volendam-spits Veerman net over het doel gekopt, waarna hij uit de daaropvolgende corner snoeihard tegen de paal schoot. Vlak voor rust wist Gakpo wel zijn tweede van de avond te maken. Via de paal zorgde hij voor de 3-0.

Ruim een minuut later was het ook aan de andere kant plotseling raak. Volendam had al enkele mogelijkheden gehad en toen basisdebutant Jarred Branthwaite in de fout ging maakte Veerman met zijn buitenkant op spectaculaire manier de 3-1.

In de eerste helft was PSV al uit de startblokken geschoten, maar ook na rust was het al snel raak. Na ruim een minuut werd een schot van Jordan Teze van richting veranderd, zodat het al snel 4-1 was. Enkele minuten later volgde na een snel genomen corner ook al meteen de volgende treffer. Dit keer was het Gakpo die daarmee een hattrick maakte en zichzelf verzekerde van de wedstrijdbal. Snel daarna kreeg hij zijn publiekswissel en kwam Sávio binnen de lijnen.

PSV bleef op zoek naar meer doelpunten en de mooiste van de avond volgde halverwege de tweede helft. Na een uitstekende steekbal van Sávio maakte Simons met een bekeken stiftbal zijn tweede van de wedstrijd.

De doelpuntenproductie was daarmee nog niet gestilt, omdat ook Johan Bakayoko nog wist te scoren en daarmee de eindstand uiteindelijk bepaalde op 7-1. Gezien het krachtsverschil en de vele kansen had PSV de uitgelezen kans om met dubbele cijfers te winnen van de promovendus. Met liefst 22 treffers in de eerste vier is de ploeg uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. Na vier speelrondes staan Cody Gakpo en Xavi Simons met ieder zes treffers bovenaan de topscorerslijst van de competitie.


Cody Gakpo: 'Er spelen nog altijd een paar dingen'

In gesprek met ESPN was Cody Gakpo zeer tevreden over de wedstrijd tegen FC Volendam. "We hebben een goede wedstrijd op de mat gelegd. Het is een prima uitslag", aldus Gakpo. "Dat vroege doelpunt was heel lekker. Je weet dat zulke wedstrijden lastig kunnen worden als je niet op tijd scoort. Als het dan zo snel gaat, is het lekker."

Opnieuw werd de aanvaller gevraagd naar zijn toekomst. "Ik kan er nog steeds niets over zeggen. Dit is de laatste dag, het moment van de waarheid", zo gaf hij aan. "In de komende dagen zal er een beslissing moeten komen. De aanbieding van PSV heb ik ook niet volledig afgewezen, die hangt er ook nog."

Gakpo beseft dat het nu geen ideale situatie is voor alle partijen. "Maar we zullen er hoe dan ook samen goed uitkomen", zei hij daarover. "Er spelen nog altijd een paar dingen. In de komende uren zal er een keuze moeten worden gemaakt. Er is de afgelopen tijd veel gebeurd in de window. We moeten er goed naar kijken en kijken wat het beste is voor mij."


Xavi Simons: 'Dat was echt een lekkere start, een droomstart'

Xavi Simons was in gesprek met ESPN blij dat hij al zo vroeg wist te scoren. "Dat was echt een lekkere start, een droomstart", aldus Simons. "Het was een heerlijke start van het team. Het gaf echt een boost. Heerlijk, echt heerlijk."

Simons heeft nu al zes doelpunten in de Eredivisie op zijn naam staan. "Dat is allemaal met de hulp van het team. Het gaat gewoon goed. Ik geniet er van. Als alles goed gaat, krijg je zulke resultaten. Daar ben ik heel blij mee", zo gaf hij aan.

Gevraagd werd aan de jeugdinternational wat nu zijn favoriete positie is. "Ik heb altijd op het middenveld gespeeld. Vroeger speelde ik op 8 of op 6, daarna was ik meer de 10", zei hij daarover. "In mijn laatste jaar bij PSG was ik meer de valse spits. Ik probeer overal mijn best te doen waar ik speel. Wat de trainer beslist, daar ga ik spelen."


Ruud van Nistelrooij: 'Ik denk dat het publiek genoten heeft'

In gesprek met ESPN was Ruud van Nistelrooij zeer tevreden over de wedstrijd van zijn ploeg. "Het was een mooie avond voor ons en voor iedereen. Ook voor het publiek, ik denk dat ze genoten hebben", aldus Van Nistelrooij. "Ik heb genoten van het spel, de combinaties en de prachtige doelpunten. Ook zelfs van de gemiste kansen. Daar deden we niet heel veel fout, maar de keeper heeft er nog zes of zeven tegenhouden."

De trainer was zeer te spreken over het spel van Xavi Simons. "Ik ben niet heel verrast, omdat ik al veel van hem heb gezien voordat ik in gesprek met hem ging", zo gaf hij aan. "Je zag al dat hij een fantastisch potentieel heeft. Ik wist ook dat hij goed karakterologisch in elkaar zit en de juiste mindset heeft. Als je dan zo met je vak bezig bent dag in, dag uit kun je op deze leeftijd heel grote stappen zetten."

Volgens Van Nistelrooij was er absoluut geen sprake dat hij André Ramalho links heeft laten liggen vanwege zijn fout tegen Rangers FC. "Ik ben met hem in gesprek gegaan. Hij was er ziek van en iedereen van ons", zei hij daarover. "Je draagt het ook met z'n allen. Niet alleen hij in het bijzonder."


PSV verbreekt Eredivisie record na doelpuntenregen tegen Volendam

PSV heeft in de wedstrijd tegen FC Volendam een Eredivisie record weten te verbreken. Dat zocht databureau Opta Sports uit. Nog nooit gebeurde het dat een ploeg in de Eredivisie in de eerste vier wedstrijden van het seizoen steeds minstens drie doelpunten wist te maken in de eerste helft van een duel.

Ook Xavi Simons wist een record op zijn naam te krijgen. De middenvelder is met 19 jaar en 132 dagen oud de jongste speler die in zijn eerste vier competitieduels al zes keer wist te scoren.


[video] Highlights PSV - FC Volendam


Karakteristieken

Uitslag: 7-1 (3-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Xavi Simons ('1)
Goal
2-0 Cody Gakpo ('25, penalty)
Goal
3-0 Cody Gakpo ('39)
Goal
3-1 Veerman ('40)
Goal
4-1 Eigen doelpunt Plat ('47)
Goal
5-1 Cody Gakpo ('51)
Goal
6-1 Xavi Simons ('67)
Goal
7-1 Johan Bakayoko ('79)
Scheidsrechter
Van der Eijk
Toeschouwers
28.114 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FC Volendam: Plat ('29)
Kaart
FC Volendam: B.Ould-Chikh ('62)
Kaart
FC Volendam: W.Ould-Chikh ('81)

Opstelling PSV

Cody GakpoGuus TilJohan Bakayoko


Joey VeermanXavi SimonsIbrahim Sangaré


Philipp MaxArmando ObispoJarrad BranthwaiteJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'46 André Ramalho voor Armando Obispo
'55 Érick Gutiérrez voor Joey Veerman
'55 Ki-Jana Hoever voor Jordan Teze
'62 Sávio voor Cody Gakpo
'69 Yorbe Vertessen voor Xavi Simons


Opstelling FC Volendam

VeermanMühren


MurkinEitingB.Ould-Chikh


JamesMiraniBenamarPlatVan Mieghem


Stankovic

Wissels:

'60 El Kadiri voor Van Mieghem
'69 Douiri voor Plat
Nazih voor Eiting


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 7-1 (3-0)
 5 5-1 (3-1)
 4 5-1 (2-0)
 4 4-1 (1-0)
 4 4-1 (2-0)
 4 5-1 (2-0)
 4 5-1 (2-0)
 4 5-1 (3-0)
 4 7-0 (3-0)
10  4 4-1 (2-0)
11  4 7-2 (2-0)
12  4 3-1 (1-0)
13  4 4-1 (2-0)
14  4 7-0 (4-0)
15  4 2-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.83. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Xavi Simons (105 -> 5,0)
2. Cody Gakpo (69 -> 4,0)
3. Ibrahim Sangaré (19 -> 3,0)
4. Joey Veerman (11 -> 2,0)
5. Johan Bakayoko (9 -> 1,0)
6. Philipp Max (3 -> 0,0)
7. Jordan Teze (1 -> 0,0)
7. André Ramalho (1 -> 0,0)
7. Noni Madueke (1 -> 0,0)
7. Joël Drommel (1 -> 0,0)
7. Guus Til (1 -> 0,0)
7. Sávio (1 -> 0,0)
13. Niemand (0 -> 0,0)
13. Walter Benítez (0 -> 0,0)
13. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
13. Armando Obispo (0 -> 0,0)
13. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
13. Luuk de Jong (0 -> 0,0)
13. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
13. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
13. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
13. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
13. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
13. Boy Waterman (0 -> 0,0)
13. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
13. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
13. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
13. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
13. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
13. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
13. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
13. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
13. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
13. Dennis Vos (0 -> 0,0)
13. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
13. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
13. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Werk aan ons doelsaldo met zulke potjes, dan lopen we daar iig niet achterop met ajkkes
+2/-0

10 maanden geleden
Gewoon een lekker potje voor de doelsaldo.
Hopelijk heeft Xavi het weer erg naar zijn zin, wat een topaankoop is dat.
+2/-0

Hendrikus (geschorst)
10 maanden geleden
Inderdaad flink scoren want dit is wel zo'n beetje het makkelijkste programma wat je kunt hebben om de competitie te starten. Ajax heeft met Fortuna, Sparta en Utrecht uit en Groningen thuis natuurlijk een veel moeilijkere start gehad.
+1/-0

 
shevchenko (geschorst)
10 maanden geleden
8-0!! Dan staan we gelijk 10 doelpunten voor op die koopclub.
+2/-0

 
Hendrikus (geschorst)
10 maanden geleden
Wow gaan we de nul houden?😊
+1/-0

 
shevchenko (geschorst)
10 maanden geleden
Oh ja. Realiseer me nou dat die 8 realistischer is dan die 0 :D
+3/-0

 
Hendrikus (geschorst)
10 maanden geleden
Begint er op te lijken😊
+1/-0

 
shevchenko (geschorst)
10 maanden geleden
We zaten even dicht bij de 8 dan de 0 ;)
+2/-0

 
10 maanden geleden
Geloof hoop en liefde;-)
+1/-0

10 maanden geleden
Cadeauwtje voor mijn zoon op zijn verjaardag een dikke vette overwinning.
+1/-0

10 maanden geleden
6-0, 3x Gakpo, 2x Xaxi en 1x Bakayoko.
+3/-0

 
shevchenko (geschorst)
10 maanden geleden
Respect voor die voorspelling
+3/-0

10 maanden geleden
Onverstandig, starten met Gakpo. Kan geblesseerd raken en verkeert door alle gedoe in matige vorm bovendien. De hoop is vast dat hij er drie in knalt. Ik denk echter dat PSV een taaie krijgt aan het Volendam van Jonk. Kan een vervelend potje worden. Hopelijk heb ik het mis.
+1/-1

10 maanden geleden
Wat is die Simons toch een goede voetballer voor z’n leeftijd zeg. Als club zou ik daar eerder 50 mln aan uitgeven dan aan Gakpo. Hoop zo dat we niet weer zo’n enorm lage terugkoopclausule hebben…
+2/-1

10 maanden geleden (gewijzigd)
Wie vertelt Bakayoko eens dat hij z’n man op moet zoeken als 1 op 1 staat
+1/-0

Hendrikus (geschorst)
10 maanden geleden (gewijzigd)
Kom op mensen, snel die tweede maken om alle hoop van hun aan flarden te schieten.

Edit: Dank u😊
+2/-0

10 maanden geleden
De tegenstand die we krijgen is toch gewoon lachwekkend? Het had na een half uur al gewoon 6-0 kunnen staan.

Leuk hoor, een bijna zekere 3 punten. Maar een topspeler wordt hier toch niet beter van? Tis wel lekker ontspannen kijken, das ook wel leuk voor een keer.
+1/-0

10 maanden geleden
Daar is weer de tegengoal, het is toch ongelofelijk. Wat een k*tverdediging hebben we.
+3/-0

 
Hendrikus (geschorst)
10 maanden geleden
Weer die Engelsman, vd week tegen Excelsior ook al zijn fout. Wat een dweil is dat zeg.
+1/-1

 
10 maanden geleden
Branthwaite die zich kinderlijk laat uitspelen. Hoe komt de technische leiding er toch bij dat zo'n slungel van de bank van een Engelse laagvlieger bij ons een toegevoegde kan zijn? Als je dit soort fouten maakt, ben je gewoon niet goed genoeg.
+2/-2

 
Hendrikus (geschorst)
10 maanden geleden
Volgens mij zit de moeder van Braithwaite ook op het forum, wij hebben allebei een minnetje😎
+3/-0

10 maanden geleden
Tja waarom zouden we ook eens de 0 houden he...
+1/-0

10 maanden geleden
Ongelooflijk. En maar zeggen dat we geen verdediger nodig hebben.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Helemaal mee eens Piet, allemaal schreeuwen om een aanvaller en dan zeggen dat we genoeg verdedigers hebben.
Jammer alleen dat het niet van het niveau is wat bij een topclup hoort.
+1/-0

10 maanden geleden
Wat mij betreft alweer een waardeloze overwinning gezien de belachelijke tegenstand die we van Volendam krijgen. Waardeloos vooral omdat we zelfs tegen dit soort zwakke broeders de nul niet kunnen vasthouden.
+2/-0

 
Hendrikus (geschorst)
10 maanden geleden
Als je er hier geen tien tegen maakt zou eigenlijk schandalig zijn.
+1/-0

10 maanden geleden
Obispo zeer zwak,en Brantwhaite…🤷‍♂️
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
10 maanden geleden
Wat een fijn ventje zeg die Xavi👍
+7/-0

 
10 maanden geleden
Zeker weten. Echt een goede aankoop.
+1/-0

10 maanden geleden
Ik snap dat de uitschakeling van de CL nog vers is maar come on, de reacties beginnen wel erg deprimerend te worden.
+5/-0

 
Hendrikus (geschorst)
10 maanden geleden
Ik baal vd tegengoal en vele gemiste kansen. Maar heerlijk om een keer ontspannen naar een wedstrijd te kunnen kijken.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ja toch, meestal zijn dit gezapige wedstrijden waar we meegaan met het niveau. Nu is het tempo lekker hoog gebleven.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Helemaal eens. Dank!
Wij zeiden het net ook tegen elkaar in het stadion, lekker dat ze gewoon blijven voetballen.
Vele malen leuker.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Inderdaad een hoop klagers hier. Onder Schmidt was het waarschijnlijk maar 3-1 of 4-1 geworden en nu wals je er overheen met goed voetbal.
+4/-0

 
10 maanden geleden
4-1? Dat zou wel erg optimistisch zijn voor het PSV van vorig jaar. Ik denk eerder 2-1 na een achterstand in de laatste minuut.
+1/-0

10 maanden geleden
Wissel Simons on fire voor Vertessen is er een in de categorie Robben voor Bosvelt.

Verder wel leuke pot.
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
10 maanden geleden
Jammer dat Til er geen vijf maakt, dat was pas een uitslag geweest
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ik vond Til zeker niet slecht spelen,al had hij er wel een paar mogen maken,maar stond er wel iedere keer
+2/-0

10 maanden geleden
Er zit echt wel wat in dit PSV. Nu Gakpo niet meer laten gaan. Die jongen gaat na een sterk seizoen bij PSV ook nog steeds veel geld opleveren. Simons is geweldig!
Misschien Vinicius vervangen voor een andere spits.
+2/-0

10 maanden geleden
Zonde, had een Toto in moeten zetten op de doelpuntenmakers..
+2/-0

 
10 maanden geleden
Nou geloof me, daar vielen de odds erg vies tegen, denk dat ze dit al aan voelde komen. Zelfs de Jong en Vinicius kwamen niet boven de 2 uit...
+1/-0

 
10 maanden geleden
Maar ik benoemde voor de wedstrijd 3x Gakpo, 2x Xavi en 1x Bakayoko.. Dat had wel wat opgeleverd lijkt me op dat precieze aantal
+2/-0

 
10 maanden geleden
O sorry, ja dat zeker wel, Nostradamus! Stuur je me voor Twente even een PB met de doelpunten makers?
+2/-0

10 maanden geleden
‘XaVi ZaL eR wEL nIetS vAN kuNnEn, AnDERS LiEt PSG ‘m EcHT nIEt GaAn’…..
+4/-1

10 maanden geleden
O.T. Headline op VP; 'Groot nieuws uit Eindhoven: Chelsea meldt zich naast Álvarez ook voor Sangaré'
+1/-0

 
10 maanden geleden
In primcipe kunnen we dus morgen en Gakpo en Sangare kwijt zijn en geen tijd meer hebben voor vervangers.
+1/-0

10 maanden geleden
Simons nu al publieksfavoriet. Prachtige speler, daar gaan we nog veel plezier aan beleven.
Jammer van de tegengoal maar als je er zelf 7 maakt dan is dat snel vergeven. Ben benieuwd naar komend weekend.
+2/-0

shevchenko (geschorst)
10 maanden geleden
Met de teleurstelling van Rangers nog in mijn achterhoofd toch besloten naar het stadion te gaan. En daar heb ik geen spijt van! Echt een leuke wedstrijd. Mooie doelpunten gezien, mooie acties. Leuk voetballertje die Simons. Gakpo weer top. Mooie goal van Veerman, welliswaar de verkeerde Veerman maar toch. Prima vermaakt.
+2/-0

10 maanden geleden
Hopelijk is het gerucht dat Chelsea Sangare voor 50M wil kopen niet waar.Gakpo en Sangare verkopen verkleint de kampioenskansen behoorlijk.Je krijgt er een hoop duiten voor maar je kunt niets meer terugkopen.Ik heb vanavond genoten van Simons.Wat een vondst van Johnie en de scouting.De enige speler van PSV waar ze in Amsterdam jaloers op zijn.
+1/-0

10 maanden geleden
We kunnen benadrukken dat de tegenstander zwak was, klopt, of dat we slecht verdedigen, klopt ook, maar het is echt best lang geleden dat we PSV een tegenstander als FC Volendam echt op de pijnbank hebben gelegd en alle hoeken van het veld hebben laten zien.

Met name in de eerste helft ging er steeds iemand anders diep en wisten die verdedigers van de palingboeren totaal niet wat er precies gebeurde. Bij rust hadden we echt de dubbele cijfers al kunnen benaderen. Xavi Simons is ons nieuwe goudhaantje, maar dit middenveld was sowieso tegen dit soort teams complementair. Een man met een actie die gewoon eens iemand uit speelt, tussen de linies loopt en heel veel diep gaat. Til scoorde dan niet, maar hij was voor Volendam ook echt een drama om te volgen. Bakayoko lekker actief, niet alles lukte, maar er ging dreiging van hem uit. Te vaak wonnen we dit soort potjes met 2-0, 3-1. Ik heb ook genoten van die goal van Veerman. De aanname en afwerking, fenomenaal. Niet lekker verdedigd absoluut, maar die bal passeerde onze Engelse vriend precies ter hoogte van zijn buik/middel. Dat aspect zat Veerman dan wat mee bij die actie.

Gisteren dus PSV gezien zoals we dat allen willen zien in thuiswedstrijden. Dat tegengoaltje calculeren we dan maar op voorhand in. Zaterdag zal andere koek worden!
+3/-0

10 maanden geleden
Heerlijk om te lezen hoe klote de supporters van andere clubs en dan met name die uit Amsterdam het vinden dat Gakpo blijft! Die voelen de bui al hangen :)
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ja, die hebben mn verkocht en mi niet echt hetzelfde materiaal terug kunnen halen. De chemie gisteren was heerlijk om te zien
+1/-0

10 maanden geleden
Wat vond men van Hoever gisteren?
+1/-0

 
10 maanden geleden
Vrij onopvallend optreden, zeer onwennig.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Lijkt mij verdedigend niet capabel zijn aanvallende impulsen daarentegen zijn dikke prima,eigenlijk zie ik er meer een middenvelder in.
+1/-0