Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV doet goede coëfficiëntzaken in Noorwegen maar eindigt alsnog als tweede


Tijdstip
3 november 2022
Stadion
Aspmyra
Gelegenheid
Europa League
Televisiezender
Veronica


PSV doet goede coëfficiëntzaken in Noorwegen maar eindigt alsnog als tweede; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV doet goede coëfficiëntzaken in Noorwegen maar eindigt alsnog als tweede

Ook de laatste groepswedstrijd van dit Europa League-seizoen heeft PSV vanavond winnend af weten te sluiten. Mede dankzij een kopbal van Ki-Jana Hoever die verlengd werd door Noorse verdediger Alfons Sampsted, eindigde de wedstrijd vlakbij de Poolcirkel in een verdiende 1-2 overwinning. Na rust profiteerde PSV vanuit een vijandelijke corner met een razendsnelle counter via de ingevallen El Ghazi die de bal aflegde op de mee opgestoomde Johan Bakayoko. Voor de jonge Belg was het vervolgens een koud kunstje om af te ronden. Dat het zolang bij die 0-2 bleef mag een klein wonder genoemd worden. Zo waren er opgelegde mogelijkheden voor Noni Madueke om de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar ook Bodø leek zich niet neer te willen leggen bij een nederlaag. Het resulteerde in een leuke, op en neer golvende tweede helft waarbij de Noorse stuntploeg van vorig seizoen in de laatste minuut van de blessuretijd toch nog iets terugdeed, Nino Zugelj profiteerde en schoot feilloos binnen.

Ondanks het feit dat veel PSV-supporters werden geweigerd bij het stadion vanwege hun Nederlandse identiteitsbewijs, zaten er toch enkele PSV-fans op de thuisvakken, terwijl anderen vanuit bomen rondom het stadion de wedstrijd hebben bekeken. Die straf was het gevolg van ongeregeldheden na de wedstrijd tegen Arsenal in Londen van twee weken terug.

Na het bekend worden van de opstelling zal menig PSV-supporter met gefronste wenkbrauwen op hebben gekeken. Op het kunstgras van Bodø koos trainer Ruud van Nistelrooij ervoor de net van blessures teruggekeerde Luuk de Jong en Noni Madueke in de basis te laten starten. Daarnaast mocht ook Joël Drommel voor het eerst dit seizoen in een officiële wedstrijd starten. Verder waren er basisplaatsen voor onder andere Hoever, Oppegård en Bakayoko. Na de rust mochten Luuk de Jong, Armando Obispo en Joey Veerman zich gaan voorbereiden op de competitiekraker tegen Ajax van komende zondag. Zij werden vervangen door respectievelijk Anwar el Ghazi, Erick Gutierrez en Andre Ramalho. In de absolute slotfase mocht ook de meegereisde jongeling Emmanuel van de Blaak nog zijn debuut maken.

Al met al een prima laatste groepswedstrijd voor PSV, waarin er zonder al te veel moeite werd afgerekend met de vorig seizoen opvallend sterke Noorse ploeg. Zo hebben Cody Gakpo en Xavi Simons deze wedstrijd volledig vanaf de kant toe kunnen kijken om zich zo ook optimaal voor te bereiden op de wedstrijd van aanstaande zondag. Helaas wist FC Zürich niet te stunten in Londen en door die 1-0 verliespartij van de Zwitsers tegen Arsenal eindigt de koploper van de Engelse Premier League als eerste in de poule. Daardoor zal het 1-1 gelijkspel van PSV in eigen huis tegen Bodø met terugwerkende kracht extra zuur aanvoelen. Immers, op het moment dat die wedstrijd gewonnen zou zijn, stond PSV nu samen met Arsenal bovenaan en had het op basis van het onderlinge resultaat de nummer een positie overgenomen van de Londenaren. Helaas mocht dat niet zo zijn voor de Eindhovenaren en restte dus "slechts" de tweede plaats.

Voor PSV wacht aanstaande maandag 7 november de loting waarin de ploeg van Ruud van Nistelrooij in de zogeheten tussenronde gekoppeld kan worden aan zeven van de acht nummer drie uit de Champions League, waaronder FC Barcelona, Juventus, Sevilla FC, Bayer Leverkusen, Red Bull Salzburg, Sporting Clube de Portugal of Shakthar Donetsk.


Ruud van Nistelrooij: 'We hebben professioneel gespeeld, daar ben ik heel tevreden over'

In gesprek met ESPN keek Ruud van Nistelrooij uiteindelijk met een goed gevoel terug op de wedstrijd. "Er stond niet heel veel meer op het spel", aldus Van Nistelrooij. "We waren in die zin al geplaatst. Het was niet meer een wedstrijd op leven en dood wat dat betreft. We hebben professioneel gespeeld, daar ben ik heel tevreden over."

Van Nistelrooij ging verder: "Als ik zie hoe de jongens het gedaan hebben. De jonkies, maar ook de anderen. Daar kan ik alleen maar tevreden over zijn. Ook geen problematische zaken qua blessures. Dus alles bij elkaar een heel goede avond."

De trainer ziet PSV steeds stabieler worden. "Dat bevestigen we nu wel weer", zo gaf hij aan. "We hebben nu weer een reeksje ingezet. Dat gaf ik ook al aan in de persconferentie dat het belangrijk was. Ze hebben het nu weer laten zien qua mentaliteit en qua spel. Dus alleen maar complimenten aan het team."


Anwar El Ghazi: 'We gaan met een goed gevoel weg en nu op naar zondag'

Anwar El Ghazi was in gesprek met ESPN niet tevreden over zijn wedstrijd tegen Bodø/Glimt. "Ik heb wel een goede assist gegeven, maar ik zat niet lekker in de wedstrijd", aldus El Ghazi. "Ik had veel slordige momenten. Niet alleen ik, maar het hele team. Maar toch de drie punten, dus we gaan met een goed gevoel weg en nu op naar zondag."

Volgens de aanvaller had er veel meer ingezeten. "We hadden meer doelpunten moeten maken en dat hebben we nagelaten", zo gaf hij aan. "Dan scoren zij nog de 1-2, terwijl je weer een clean sheet wil hebben. Ook voor Drommel natuurlijk, het is fijn dat hij eindelijk weer mocht spelen. Het is fijn als je dan een clean sheet hebt, maar daar hebben we hem niet mee geholpen."

El Ghazi kijkt al uit naar de wedstrijd van komend weekend. "Dat wordt heel speciaal", zei hij daarover. "Het wordt een heel mooie wedstrijd. Wedstrijden tussen PSV, Ajax en Feyenoord zijn de mooiste die er zijn. Voor mij wordt het speciaal vanwege mijn verleden bij Ajax. Ik kijk er naar uit om weer daar heen te gaan en daar te voetballen. Hopelijk gaan we met de drie punten weer naar huis."


Jordan Teze: 'Helaas van die tegengoal'

In gesprek met ESPN gaf Jordan Teze aan dat hij vond dat PSV een goede wedstrijd had gespeeld. "We maken goed de 0-1 en daarna ook nog de 0-2", aldus Teze. "Helaas krijgen we nog wel een tegengoal, maar voor de rest was het denk ik een goede wedstrijd."

Teze was zelf niet bezig geweest met de wedstrijd tegen Ajax. "Ik wilde mezelf gewoon laten zien, net zoals ik dat in iedere wedstrijd wil doen", zo gaf hij aan. "Ik was helemaal niet bezig met andere dingen. Ook niet in de duels. Ik heb gewoon een goede wedstrijd gespeeld. Een paar ballen weggehaald. Het is alleen zonde van die tegengoal."

Gevraagd werd aan de verdediger hoe hij terugkijkt op zijn seizoen tot nu toe. "In het begin heb ik veel gespeeld, vooral als rechtsback", zei hij daarover. "Vanaf begin oktober heb ik wat minder gespeeld en ben ik vooral ingevallen. Nu ben ik weer op de weg terug en nu is het aan mij om op de training te laten zien dat ik wel moet spelen. Meer kan ik niet doen."


Karakteristieken

Uitslag: 1-2 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Eigen doelpunt Sampsted ('36)
Goal
0-2 Johan Bakayoko ('52)
Goal
1-2 Zugelj ('90)
Scheidsrechter
Rumsas (Lit)
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling PSV

Johan BakayokoLuuk de JongNoni Madueke


Richard LedezmaGuus TilJoey Veerman


Fredrik OppegårdArmando ObispoJordan TezeKi-Jana Hoever


Joël Drommel

Wissels:

'46 André Ramalho voor Armando Obispo
'46 Érick Gutiérrez voor Joey Veerman
'46 Anwar El Ghazi voor Luuk de Jong
'70 Yorbe Vertessen voor Noni Madueke
'90 Emmanuel van de Blaak voor Ki-Jana Hoever


Opstelling FK Bodø/Glimt

MugishaEspejordSolbakken


GronbaekBergVetlesen


Sery LarsenHoibratenLodeSampsted


Halkin

Wissels:

'75 Zugelj voor Solbakken
'75 Pellegrino voor Mugisha
'83 Salvesen voor Espejord


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 14 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-2 (0-1)
 7 1-2 (0-1)
 7 1-2 (0-1)
 7 1-2 (0-1)
 7 1-2 (0-1)
 7 1-2 (0-1)
 7 1-2 (0-1)
 7 1-2 (0-1)
 7 1-2 (0-1)
10  7 1-2 (0-1)
11  7 1-2 (0-1)
12  7 1-2 (0-1)
13  7 1-2 (0-1)
14  7 1-2 (0-1)
15  5 1-2 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.64. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Anwar El Ghazi (30 -> 5,0)
2. Joël Drommel (21 -> 4,0)
3. Richard Ledezma (18 -> 3,0)
4. Johan Bakayoko (10 -> 2,0)
5. Jordan Teze (6 -> 0,5)
5. Fredrik Oppegård (6 -> 0,5)
7. Ki-Jana Hoever (4 -> 0,0)
7. Noni Madueke (4 -> 0,0)
7. Érick Gutiérrez (4 -> 0,0)
10. Niemand (3 -> 0,0)
10. Walter Benítez (3 -> 0,0)
12. Armando Obispo (2 -> 0,0)
13. Luuk de Jong (1 -> 0,0)
13. Guus Til (1 -> 0,0)
15. André Ramalho (0 -> 0,0)
15. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
15. Xavi Simons (0 -> 0,0)
15. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
15. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
15. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
15. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
15. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
15. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
15. Joey Veerman (0 -> 0,0)
15. Boy Waterman (0 -> 0,0)
15. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
15. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
15. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
15. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
15. Philipp Max (0 -> 0,0)
15. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
15. Sávio (0 -> 0,0)
15. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
15. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
15. Dennis Vos (0 -> 0,0)
15. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
15. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
15. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Beetje voorzichtig met o.a. Luuk doen, die is zondag nodig.
Moet te winnen zijn.
+1/-0

8 maanden geleden
Blijft eeuwig zonde van die eerste wedstrijd. Maar zondag is veel belangrijker, als we de achterstand niet kunnen verkleinen wordt het een lastig verhaal en Ajax lijkt nu even wat makkelijker te kloppen. Sterke basis en dan maar hopen dat je bij rust een geruststellende voorsprong hebt, dan ongeacht de stand Luuk, Simons, Gakpo gaan sparen.
+1/-0

killermfc (geschorst)
8 maanden geleden
Nogmaals en met terugwerkende kracht, hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat wij geen CL groepsfase haalden ten koste van Rangers? Bizar, hét lachertje van de CL dit seizoen, 0 punten, doelsaldo 2-22, en wij kregen er thuis niet eens eentje in. Schande, Ruud!

Back on topic: Arsenal wint thuis gewoon van Zürich, dus onze pot in Noorwegen gaat louter voor de poen, de punten en de quotiënten... en natuurlijk voor de meegereisde supporters!
+4/-0

 
8 maanden geleden
Door de Rangers geen CL halen blijft iets dat nog lang zal blijven knagen. Wat een kans om weer bij de CL aan te haken en die miljoenen weer binnen te halen. Als ben ik bang dat het PSV van die maanden net als Ajax een paar keer flink van de mat was gespeeld.

Die punten lijken nu niet belangrijk, maar kunnen de volgende jaren wel bepalen uit welke pot de tegenstander van vCL gaat komen. Dan maar wat minder trainen wel wel met een goede ploeg starten, zolang de spelers echt fit zijn.

Tegen Ajax moet minstens gelijk worden gespeeld, anders hebben ze in Amd een stuk leuker WK dan in Ehv.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Niks met terugwerkende kracht. De heenwedstrijd had al dik gewonnen moeten worden en de terugwedstrijd staat op gelijke voet met Cambuur uit. Dat Ajax twee keer eenvoudig zou gaan winnen wist ik al bij de loting (had ik wellicht ook gepost(?)).
+1/-0

 
killermfc (geschorst)
8 maanden geleden
Nou met terugwerkende kracht in zoverre dat ik het nu wederom meld maar dat zulks mij al bekroop na de uitschakeling, de loting en vervolgens zo'n beetje elke wedstrijd in de groepsfase. Welke club moet je, in de toekomst, dán treffen om die groepsfase wél te halen?
+1/-0

 
8 maanden geleden
Je kan van iedere club verliezen met fouten zoals die van Benitez (in Glasgow) en van Ramalho. Zijn gewoon twee weggegooide doelpunten en minstens het dubbele aan momentum.
+1/-0

 
killermfc (geschorst)
8 maanden geleden
Klopt, maar dan nog moet je er zelf thuis minstens 2-3 maken, maar wij creëerden amper wat. Had ook met de tactiek te maken, de opstelling en het uitvallen van Luuk. Al met al regelrechte schande.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Helemaal mee eens inderdaad. Als je niet zo laf speelt is die "blunder" totaal onbelangrijk. Dat je maar twee goals maakt in een tweeluik tegen zo'n matige en aanvallende tegenstander is veel erger dan 3 goals weggeven als je steeds onder druk wordt gezet. Gakpo en co stonden niet op, terwijl er zeker genoeg ruimte was.

Overigens wil ik nog toevoegen dat ik niet vind dat Benitez veel fout deed. Hij hield zijn lichaam achter de bal en probeerde de bal weg te werken. Het enige wat jammer was was dat ie erin ging.
+1/-0

 
killermfc (geschorst)
7 maanden geleden
Nou dat van Benitez ben ik niet met je eens, dat was gewoon een regelrechte blunder, zeker van die afstand. En thuis was hij, in "eendrachtige" samenwerking met Ramalho, ook verantwoordelijk voor de enige tegentreffer. Maar goed, als wij er voorin niet eens 1× in slagen om te scoren tegen deze persiflage van een parodie op een defensie, dan houdt natuurlijk alles op.
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
8 maanden geleden (gewijzigd)
Het is afgrijselijk nu - en dat was voorspelbaar - te moeten constateren dat Rangers niets te zoeken heeft op dat niveau en het is uitermate pijnlijk om te ervaren dat je de koploper van de PL kansloos kan laten zijn, wetende dat je vooral van jezelf hebt verloren bij en tegen de Rangers...

Wat een geld, rust, uitstraling heeft dat gekost: schandalig slecht!
+1/-0

shevchenko (geschorst)
8 maanden geleden
Het is een klein dilemma. Ten eerste, kunnen we de coëfficiëntpunten goed gebruiken. En ten tweede, kunnen we nog steeds bovenaan eindigen in de poule. Zurich heeft afgelopen donderdag van Bodo/Glimt gewonnen en afgelopen zondag uit gewonnen van de nummer 3 van Zwitserland. Het begint dus eindelijk een klein beetje te lopen daar. Ik zeg niet dat de kans groot is dat ze minimaal een punt pakken in Londen, maar het kan wel. Oftewel, we spelen nog ergens om.

Ik zou mannen als Gakpo, De Jong, Simons, Sangaré alleen de eerste helft laten spelen. Madueke kan wellicht laatste half uur spelen. En dan maar hopen dat dat genoeg is om te winnen.
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
8 maanden geleden (gewijzigd)
Uitgaan van eigen kracht (badis), voorsprong nemen en daarna consolideren met wat wissels.
Daar zou ik op inzetten; we gaan het zien, het winnen tegen Arsenal kan wel kantelpunt zijn geweest...

Zin in donderdag, maar vooral zondag!
+1/-0

8 maanden geleden
"Hij was de scheidsrechter toen PSV in Cyprus met 1-2 wist te winnen van Omonia Nicosia".

Keurde hij niet een doelpunt van de tegenstander af omdat de bal niet stil lag bij een vrije trap? Of was dat een andere wedstrijd?
+1/-0

 
8 maanden geleden
Dat was wel die wedstrijd ja. Maar dat doelpunt werd juist goed gekeurd ondanks dat de bal niet stil lag
+1/-0

 
8 maanden geleden
Volgens mij schoot die speler de bal er van eigen helft in en keurde de scheidsrechter hem af.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Kijk het maar terug ;) Die vrije trap van de eigen helft klopt, maar hij werd goed gekeurd
+1/-0

 
8 maanden geleden
Kak, je hebt gelijk! :D
+2/-0

 
killermfc (geschorst)
8 maanden geleden
Wellicht in de war met Emmen, SKERLA, waar de scheidsrechter een vergelijkbare goal wél afkeurde (vanwege een lichte overtreding vooraf). Dit tot grote ontzetting van de meeste aanwezigen, maar dat terzijde.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Nee, ik wist nog dat het er om ging dat de bal niet stil lag, en dat het ergens in die hoek van Europa was (niet echt in de buurt van Emmen in ieder geval).
Maar die kan ik me ook nog herinneren, overtreding van de rechtsback volgens mij toch?
+1/-0

 
killermfc (geschorst)
8 maanden geleden
Oh dat weet ik niet meer... wij waren min of meer opgelucht dat-ie werd afgekeurd maar vonden het ook wel beetje sneu, tja zo'n seizoen was het.
+1/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Ja, de punten voor Nederland zijn heel belangrijk.
Maar zou toch proberen om alleen de eerste helft op volle kracht te gaan en daarna toch gaan denken aan zondag.
Hierbij ga ik er even vanuit dat Arsenal thuis wint van Zürich.
+1/-0

8 maanden geleden
Ze spelen daar op dat verderfelijke kunstgras. Ik zou Gakpo en Simons geen minuut speeltijd geven, daarvoor is zondag veel te belangrijk.
+1/-0

Hendrikus (geschorst)
8 maanden geleden
Gewoon sterk beginnen en mocht Arsenal snel op voorsprong komen tegen Zurich de belangrijkste jongens gaan wisselen.
Ik wil er niet eens over nadenken hoe wij uitgeschakeld konden worden door die doedelzakken en thuis gelijkspeelden tegen het machtige Bodo.
+1/-1

8 maanden geleden
Lange reis: check
Noorderlicht: check
24 ribben uit het lijf voor 4 biertjes: check
Kaarten voor de wedstrijd: check

Lets have it!
+6/-0

 
8 maanden geleden
Veel plezier !
+1/-0

 
killermfc (geschorst)
8 maanden geleden
Lekker man!

Houd ons op de hoogte.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Daar ben ik wel licht jaloers op. Ik was een keer een hele nacht met -20 buiten gebleven op IJsland zonder iets te zien.
+1/-0

8 maanden geleden
Arsenal Zurich wordt een bloedeloze 0-0, met een tot het gaatje gaande Zurich..
+1/-0

 
shevchenko (geschorst)
8 maanden geleden
Zurich is aan het winnen geslagen, dus dat ligt niet voor de hand.
+1/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Verwacht dat Arsenal snel op voorsprong komt en het verder dan wel gelooft. Mocht dat zo zijn dan moet PSV deze wedstrijd ook een beetje laten lopen. Zoveel mogelijk spelers sparen. Gooi de jeugd dan maar voor de leeuwen.
Dus stand in Londen bepalend voor hoe PSV deze wedstrijd aan moet pakken / moet gaan wisselen. Overwinning is echter ook wel lekker voor het vertrouwen, punten en de poen maar zondag is nog belangrijker.
+1/-0

 
killermfc (geschorst)
7 maanden geleden
Als PSV wint, heeft Arsenal niet genoeg aan gelijkspel hoor... maar Arsenal gaat probleemloos (groep) winnen.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Ja inderdaad. Sorry, even verkeerd gezien. (tekst aangepast) Ben het wel met je eens dat Arsenal thuis probleemloos gaat winnen en groepswinnaar wordt.
+1/-0

7 maanden geleden
Prima opstelling met het oog op zondag ;)
+2/-0

 
7 maanden geleden
ledezma / Veerman / Til - zal igg niet veel getackeld worden op het middenveld vanavond !
+2/-0

shevchenko (geschorst)
7 maanden geleden
Hopelijk kan ons B-team de coëfficiënten polonaise compleet maken.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Roger met zijn Portugezen kunnen we echt niet bijhouden.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Laat Portugal eerst maar zorgen dan dat ze bij Nederland komen dan... Dat gat is nog steeds groot
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
7 maanden geleden
Porto en Benfica allebei poulewinnaar toch. Dat zijn bonuspunten dacht ik?
+1/-0

 
7 maanden geleden
5 voor de club, 0.833 voor het land.

Nederland krijgt 1 bonuspunt voor Feyenoord en 0.4 voor zowel PSV (er van uitgaande dat je tweede blijft) en AZ.

Nederland zit dan op 1.8 bonuspunt. Portugal nu op 1.667. Dat kan 2 in totaal worden indien Braga nog tweede wordt in hun groep
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
7 maanden geleden
Oke duidelijke uitleg, thnx.
+1/-0

7 maanden geleden
Pfff bij feyenoord zat echt, maar dan ook echt alles weer mee. Die ontlopen gewoon die tussenronde die ons zeer waarschijnlijk de kop gaat kosten.

Ik verwacht een zeer saaie wedstrijd van ons en gewoon een simpele overwinning van arsenal. Luuk laten spelen lijkt mij niet slim, die hebben we nog te hard nodig en de omstandigheden hier zijn niet bepaald ideaal. Had hem lekker op de bank gehouden, zelfde geldt voor Noni. Komende twee competitiewedstrijden zeer echt zeer bepalend voor de rest van de competitie. Waarom dit risico?
+2/-0

 
7 maanden geleden
Echt een ongelofelijk ontknoping in de poule van Feyenoord.
Met 8 punten groepshoofd worden is denk het laagste mogelijk aantal punten. En van Lazio zou je toch mogen verwachten dat ze gewoon 2x winnen van zowel sturm graz als midtjyland..

Laat Arsenal het dan ook maar afweten in de tweede helft, zodat ook wij groepswinnaar worden.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Het gelijkspel thuis tegen Bodo doet ons de das om. Nu 'mooi affiche ' tegen nr 3 uit de CL. Je hebt er niks aan.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Je kunt ook met 6 punten groepshoofd worden ;)
+1/-0

 
7 maanden geleden
Klopt ja, toen ik er iets later over nadacht kwam ik ook al tot die conclusie.

Al is dit alsnog een unicum, aangezien het nooit eerder is voorgekomen.
+2/-0

Hendrikus (geschorst)
7 maanden geleden
K*t kunstgras
K*t opstelling
K*t tussenstand
En toch blijf ik gewoon kijken he🤔
+1/-1

 
7 maanden geleden
Vorige week was wel wat leuker ja. En mijn borrelnootjes zijn nu ook al op :\( Moet nog 50 minuten pfff
+1/-1

 
7 maanden geleden
die Hoever kunnen ze in de winterstop gelijk terugsturen waar ze hem vandaan hebben gehuurd.
wat is die ongeloofelijk slecht zeg!!!
+1/-1

 
7 maanden geleden
we grosieren weer in heel veel balverlies. het is iedere keer hetzelfde liedje
+1/-1

Hendrikus (geschorst)
7 maanden geleden
Oke ik weet het, het gaat nergens meer om maar:
-Hoever gaat hem niet worden.
-Wat is er met Savio?
-Ledezma maakt elke wedstrijd een paar lompe overtredingen.
-Haal aub dr Jong er af. Alleen balverlies en kans op een blessure.
-Bakayoko krijg ik steeds minder vertrouwen in.
-Til, is de ren je rot show.
+2/-0

7 maanden geleden
Nu de ziekenboeg voor een goed deel is leeggestroomd bijkt er best een brede selectie te zijn. Er staat (op papier) nog best een aardige selectie op het veld. De Jong en Veerman vind ik tegenvallen en Til kan niet veel beter. Op Bakayoko heb ik me best wel verkeken want ik zag daar in het begin weer een aankomende topper in. Maar die brengt echt bar weinig. Om positief af te sluiten; 0-1 is een mooie tussenstand gezien alle eerste keus die niet speelt. Zondag vlammen en na 90 minuten weer al die beteuterde godenzonengezichtjes zien. Ik kan niet wachten.
+1/-0

7 maanden geleden
Onze reserves tonen nu zelf even aan waarom ze reserve zijn
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
7 maanden geleden
Ik vind het steeds onbegrijpelijker dat we thuis niet van deze kneuzen gewonnen hebben🤔
+1/-0

 
7 maanden geleden
Qua niveau passen ze echter wel bij Cambuur en Groningen
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
7 maanden geleden
Hmm ja zoiets ja.
Noni efkes wisselen jonguh.
+1/-0

7 maanden geleden
Hoe het toch in godsnaam mogelijk is geweest dat die Til ooit 3 x heeft kunnen scoren tegen Ajax is een van de grote mysteries des levens.. staat continu precies op de verkeerde plek. Hij mag het best zondag weer doen, maar dan hooguit als invaller.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Hoe is het in godsnaam mogelijk dat wij hem halen. Middelmaat bij az, middelmaat bij feyenoord.
+1/-0

7 maanden geleden
Waarom laat hij madueke zo lang staan? wedstrijd is al gewonnen
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
7 maanden geleden
Hij heeft geluisterd.😎
+1/-0

 
7 maanden geleden
Ruud snapt dan hij zelfs nog beter naar mij kan luisteren dan naar Fred :)
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
7 maanden geleden
Vind sowieso dat wij invloed op de wissels zouden moeten hebben😎
+3/-0

 
7 maanden geleden
Ja een wisselapp ofzo
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
Nou nog Hoever inwisselen voor Mwene graag Ruud...
+1/-0

 
7 maanden geleden
Ben ik hier de enige die Madueke op de bank zou zetten. Groot geschreven, maakt het nooit waar.
+2/-0

PSValtijd1 (geschorst)
7 maanden geleden
Hoever moet je gaan om duidelijk te maken dat je het PSV niveau niet hebt?
+1/-0

7 maanden geleden
Als we hoever nou niet meer opstellen zouden de Engelsen hem dan ook niet terughalen in de winterstop net als Gerrit ?
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
7 maanden geleden
Het enige wat hij vandaag goed heeft gedaan is het juiste kleur shirt aangetrokken🤔
+1/-0

7 maanden geleden
En zelfs hiertegen hou je de nul niet pfff. Arsenal weer nipt gewonnen. Straks tegen Juventus ? ben benieuwd.
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
7 maanden geleden
Pff dat was achteraf een duur gelijkspelletje tegen Bodo😱
+2/-0

 
7 maanden geleden
Ja, maar misschien had dan arsenal de tweede wedstrijd tegen ons anders benaderd. Feyenoord wint maar 2 wedstrijden, wij 4 en zij verliezen er ook nog meer dan wij, maar zij zijn eerste in hun poule.

We hebben het gewoon netjes gedaan, als die zwitsers in de slotfase de 1-1 erin geschoten hadden waren we gewoon 1e geweest in een poule met de Engelse nr 1 en had iedereen ons fantastisch gevonden. (behalve ESPN dan want die zijn niet positief over ons)
+2/-0

killermfc (geschorst)
7 maanden geleden
Groep prima afgesloten.

Jammer van die tegentreffer in the dying seconds.

And same old same old, one nil to the (boring) Arsenal.

Vond ik PSV over het algemeen toch leuker om naar te kijken.

(later meer)
+1/-0

 
7 maanden geleden
je had vanavond eigenlijk minimaal 5 kunnen/moeten maken. Men gaat te makelijk om met de kansen die het krijgt.
+1/-0

 
killermfc (geschorst)
7 maanden geleden
Kan je nagaan, die intentie is er dus wel. Vorige week beloon je jezelf wel maar doe je jezelf toch ook tekort. En tegen Zürich maak je er wel 10. Qua aanvallende bedoelingen zit het wel snor. Die afwerking mag af en toe wat beter. Jammer dat die Zwitsers niet een sneaky 1-1 pakten valk voor tijd.

Nou hopelijk beetje geluk met die loting voor de play offs. Wat dat betreft kan het voor Ajax ook nog knap tegen zitten met bijvoorbeeld ManU of Monaco, Rennes of Roma.
+1/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Je wint dit potje wat achteraf gezien en totaal naar verwachting nergens om ging. Meer hoef je er ook niet over te zeggen denk ik..
+1/-0

7 maanden geleden
Inpakken en op naar zondag.
+1/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Dag 2:
Geen verre reisdag.
Geen noorderlicht
Geen toegang tot het stadion.
Wél weer wat ribben kwijt voor dure biertjes.

Waar de dag nog mooi begon met de kaartjes in ontvangst te nemen, merkte je in de loop van de dag wat verandering (paniek?) bij de sympathieke Noren.
We hadden een gratis biertje genuttigd in het tot PSV café omgedoopte tentje in het centrum. Uiteindelijk na een uurtje besloten de sportsbar maar weer op te zoeken omdat het plastic glas, de warmte/drukte binnen, en de ook hier dure bierprijzen tegen begon te staan.

So far so good. Tot uit het niets politie de bar in kwam, en we (Nederlandse bezoekers) Geen drinken meer kregen. Dan maar wat eten en op tijd naar het stadion gaan.
Daar aangekomen troffen we een flinke groep PSV fans, die ondanks geldige kaartjes het stadion niet in mochten. Bij de ingang was een legitimatiebewijs nodig, en iedere Nederlander werd geweigerd. Dat enkele creativiteit bij fans (in bomen klimmen, op dak terras van aanpandige woningen staan) voor wat lol zorgde, nam de teleurstelling niet weg.

Nadat de wedstrijd begonnen was met vuurwerk (ironie), besloten na een kwartier maar terug te gaan naar het centrum. Maar ook daar kwamen we de bar niet meer in. Want, volgens de pliesie, zo vertelde de uitsmijter ons, zouden er rellen kunnen ontstaan tussen die gewelddadige Brabanders en de Noren. Tja...

Uiteindelijk de wedstrijd, die inmiddels halfweg was, afgekeken in het hotel, met wat goedkoper bier uit de lokale supermarkt.
Straks het vliegtuig weer in, voor de lange terugreis.
+7/-1

 
killermfc (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
How bizarre, how fucking bizarre... triest en paranoïde.

Sterkte ermee and safe return flight.

Skol.

(edit: en dat minnetje bij jouw post is mij een volslagen raadsel... over triest gesproken)
+3/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Donno, maar ik maak me er niet zo druk om.

Het is gewoon jammer. Dat we het stadion niet in komen is kut, maar hadden we ergens nog ingecalculeerd.

Die pub hebben we 2 dagen gezellig lopen borrelen, gelachen met die gasten, en was er een top sfeer.

En voor zover ik kan inschatten hadden de "casuals" van Glimt ook weinig kwaad in de zin.
+2/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
7 maanden geleden
Minkukels
+1/-0

 
7 maanden geleden
Vast iemand die net als ik aan het scrollen is met vette handen.
+1/-0

 
reactie verwijderd

killermfc (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
Wederom weinig reacties na een degelijke overwinning en de teneur is dan nog over het algemeen negatief ook. Beetje jammer.

Ik vond dat een ietwat aangepast PSV zich goed van de taak heeft gekweten en een goede, dik verdiende overwinning heeft geboekt. Zonde van de tegentreffer zo vlak voor tijd, dat wél.

Ja het spel was bij vlagen slordig en er was het nodige balverlies te betreuren. Maar de omstandigheden waren dan ook niet gemakkelijk. Laat staan de opponent die gewoon lastig te kloppen is, zeker in eigen huis.

Maar de invallers deden het over het algemeen naar behoren. Bakayoko scoorde een prachtige countergoal op aangeven van El Ghazi nadat Hoever al verantwoordelijk was geweest voor het 1e doelpunt. Zelfs Drommel deed het niet verkeerd en haalde bijna de '0'.

Wat de groep betreft, en ja ik ben bevooroordeeld, heb ik by far meer genoten van de wedstrijden van PSV dan van die van boring "one nil to the" Arsenal, als ik die gezien zou hebben.

Mooi dat er toch nog de nodige PSV-supporters binnen waren en in de bomen en op dakterrassen van omliggende huizen. Af en toe waren ze zelfs duidelijk hoorbaar. Jammer dat de autoriteiten ook op paspoorten en id's gingen controleren en dat, naar verluidt, ook de kroegen niet meer mochten schenken. Hoezo pietluttigheid & paranoia?

Met gematigd vertrouwen op naar maandag, maar eerst natuurlijk zondag nog.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Eens. Vanmorgen in het hotel zaten Noren met Bodø shirts. Die waren onder de indruk hoe sterk PSV B was. En dat zei de aanvoerder ook, dat ze eigenlijk een flink maatje minder waren.

Laten we niet vergeten dat diezelfde ploeg vorig jaar,.vooral thuis, enorm lastig te kloppen was.

Dus ja, verbetering is nog nodig en mogelijk, maar we mogen af en toe ook ietwat positiever beoordelen.
+2/-0

 
killermfc (geschorst)
7 maanden geleden
Mooi om te lezen, Obelix, en voorspoedige terugreis.

Dit was overigens mijn enige 'gemiste' - als in niet bezochte - Europese wedstrijd van dit seizoen en, na Maccabi-uit, mijn 2e van het hele kalenderjaar 2022. Benieuwd wat 2023 gaat brengen.
+1/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Toch wel vreemd dat Feyenoordsupporters bij Europese uitwedstrijden altijd in grote getale op de thuisvakken zitten zonder dat ze geweigerd worden.
+1/-0

 
killermfc (geschorst)
7 maanden geleden
Strength in numbers... doe je niets tegen, kennelijk.

Ik ben ook van mening dat PSV zich weer heeft laten piepelen. Arsenal stond niet in verhouding tot Sturm Graz. En dan dat vuurwerk in De Kuip gisteravond, daar stak die ene babyvuurpijl van "ons" in Londen schril tegen af.
+1/-0