Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV met ruime cijfers voorbij Cambuur Leeuwarden


Tijdstip
12 maart 2023
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV met ruime cijfers voorbij Cambuur Leeuwarden; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV met ruime cijfers voorbij Cambuur Leeuwarden

PSV heeft het voorbeeld van AZ en Ajax vervolg gegeven door zelf ook te winnen. In Eindhoven werd er met verrassend veel moeite afgerekend met het Friese Cambuur Leeuwarden. Na negentig minuten stond er 5-2 op het scorebord. Goals kwamen in de eerste helft op naam van Xavi Simons nadat Remco Balk de bezoekers eerst op voorsprong had geschoten. Kort na rust leken de goals van Patrick van Aanholt en Anwar el Ghazi de wedstrijd in het slot te gooien, toch rechtten de Friezen nogmaals de rug om kort na de 3-1 met een gelukje de aansluitingstreffer te scoren. Bjorn Johnsen kopte een corner op het lichaam van Ibrahim Sangaré, Joel Drommel machteloos op de doellijn achterlatend. Niet veel later kon arbiter van der Laan niet veel anders dan de bal op de stip leggen na een overduidelijke handsbal, een koud kunstje voor Fábio Silva die na het feilloos benutten van de strafschop minutenlang werd toegezongen door de fans op de Oost-tribune. In de absolute slotfase maakte Anwar el Ghazi nog zijn tweede van de avond met de 5-2.

Nadat eerder dit weekend al gewonnen werd door concurrenten AZ en Ajax komt Feyenoord vanavond pas in actie. Wel werd na die winstpartijen duidelijk dat PSV ook vandaag sowieso moest winnen om de achtervolging op de top drie levend te houden. Na een vroege achterstand leek de ploeg van Ruud van Nistelrooij wakker te zijn geschud en begon het ineens wel kansen te creëren, iets wat tot dat moment in het eerste deel van de eerste helft nog nauwelijks lukte. De voorsprong voor Cambuur hield dan ook slechts drie minuten stand op het scorebord. Nadat Remco Balk voor de verrassende goal had gezorgd zette Xavi Simons vervolgens de ploegen weer op gelijke hoogte. Een klein kwartier na de gelijkmaker leek Jarrad Branthwaite PSV via de kluts op voorsprong te schieten, ware het niet dat Ibrahim Sangaré bij die goal hinderlijk buitenspel liep waarna de VAR vier minuten nodig had om de goal af te keuren. Zodoende bleef de gelijke stand bewaard tot de rust, hoewel Cambuur in de slotfase nog wel twee gigantische mogelijkheden kreeg om PSV pijn te doen. Mimoun Mahi had gelukkig het vizier niet op scherp en wist tot twee keer toe niet te profiteren van defensief geklungel.

In de rust besloot Ruud van Nistelrooij Johan Bakayoko in de kleedkamer te houden. De jonge buitenspeler die de laatste weken steeds vaker een hoofdrol opeiste voor PSV, was daar vandaag niet toe in staat waardoor hij vervangen werd voor Anwar el Ghazi. PSV leek na de rust het tempo flink omhoog te schroeven en op zoek te gaan naar een snelle beslissing van de wedstrijd. Daar leek het team ook goed in te slagen, getuige de snel opvolgende goals van Patrick van Aanholt, die vanaf de rand van de zestien met een lastige stuit besloot uit te halen om de bal via de binnenkant van de paal binnen te zien vallen. Nog geen twee minuten later maakte invaller El Ghazi met een dropkick de 3-1 bij de tweede paal. Cambuur leek verslagen maar kwam toch nog een keer terug tot 3-2. Vanuit een hoekschop kopte Bjorn Johnsen de bal hard op het lichaam van Ibrahim Sangaré, doelman Joël Drommel machteloos aan de grond genageld achterlatend.

Het leek zodoende nog een spannend laatste half uur te worden, zoals zo vaak dit seizoen waarin PSV moeite had door te bijten en de wedstrijd definitief in het slot te gooien, ware het niet dat Leon Bergsma op onbegrijpelijke wijze de bal met zijn hand beroerde in het zestienmetergebied. Scheidsrechter van der Laan kon niks anders dan PSV de penalty toe te kennen, welke feilloos en onberispelijk werd benut door Fábio Silva. Hoewel beide ploegen in het restant van de wedstrijd nog wel wat kleine kansjes wisten te creëren, scoorde alleen PSV nog in de slotfase de 5-2. Anwar el Ghazi besloot net buiten de zestien maar eens uit te halen en zo zijn tweede van de avond te maken. In de slotfase mochten wel Erick Gutierrez en Olivier Boscagli nog hun opwachting maken, zij kwamen als vervanger voor respectievelijk Guus Til en doelpuntenmaker Patrick van Aanholt.

Voor PSV kan het vizier nu op volgende week, het weerzien met oude bekenden Marco van Ginkel, van wie vandaag afscheid genomen werd door het Philips Stadion, Davy Pröpper, Phillip Cocu en Isimat Marin als de uitwedstrijd in Arnhem tegen Vitesse op het programma staat. Gelet op het eerdere treffen waarin PSV ternauwernood met 1-0 wist te winnen zal er volgende week hoe dan ook weer gewonnen moeten worden om de aspiraties voor dit seizoen nog enigszins kracht bij te zetten.


André Ramalho: 'Ik ben blij dat ik met Xavi Simons mag spelen'

In gesprek met ESPN was André Ramalho zeer kritisch over het spel van PSV. "Zeker in de eerste helft maakten we het onszelf veel te moeilijk", aldus Ramalho. "We moeten veel slimmer zijn. Het ligt ook niet aan maar één persoon, maar aan de hele ploeg. We verloren zoveel onnodige ballen en dan geef je Cambuur alleen maar wat ze willen. Daarom was het in de eerste helft zo moeizaam."

Na rust liep het bij PSV een stuk beter. "De trainer had de juiste woorden in de kleedkamer en daar hebben we goed op gereageerd", zo gaf hij aan. "Maar dit had nooit mogen gebeuren. We moeten gewoon 90 minuten constant blijven spelen. Maar het belangrijkste is wel dat we hebben gewonnen. De rest moeten we voor de volgende wedstrijd in orde maken."

Over Xavi Simons was Ramalho vol lof. "Iedereen houdt van hem. Hij is een fantastische speler", zei hij daarover. "Hij wordt steeds alleen maar beter. Voor ons is hij een sleutelspeler. Ik ben blij dat ik met hem mag spelen en hij gaat zeker een heel mooie toekomst tegemoet."


Patrick van Aanholt: 'Sinds ik hier ben heb ik het plezier weer terug'

Patrick van Aanholt gaf in gesprek met ESPN aan het uitstekend naar zijn zin te hebben bij PSV. "Ik zat bij Galatasaray in een kloteperiode. Om redenen mocht ik niet spelen", aldus Van Aanholt. "Volgens de trainer mocht ik niet spelen vanwege de regels in Turkije qua buitenlanders. Ze moeten drie Turken op het veld hebben en hij koos daarom voor een Turkse linksback. Dat ging ten koste van mij. Ik was het plezier kwijt geraakt en als speler is het enige wat je dan kan doen vertrekken."

De linksback is blij dat hij nu daarom bij PSV speelt. "Ik heb hier voor anderhalf jaar getekend, het resterende van mijn contract. Ik ben daarom eigenlijk gewoon een PSV-speler", zo gaf hij aan. "Sinds ik hier ben heb ik het plezier weer terug en dat kan iedereen denk ik zien op het veld. Ik speel goed en laat gewoon zien dat ik er ben."

De openingstreffer van Cambuur ontstond wel door een fout van Van Aanholt. "Ik wilde em aannemen, maar hij ging onder mij door", zei hij daarover. "Ik had hem misschien met rechts moeten aannemen. Dit is een fout die ik heb gemaakt en dat wilden we recht zetten. Dat hebben we wel gedaan denk ik."


Ruud van Nistelrooij: 'Hoe wij aan de wedstrijd begonnen was echt onacceptabel'

In gesprek met ESPN was Ruud van Nistelrooij woedend over het spel van zijn ploeg voor rust. "Zeker de eerste 25 minuten, hoe we aan de wedstrijd begonnen. Dat was echt onacceptabel", aldus Van Nistelrooij. "Met wat voor energie en ambitie wij uit de kleedkamer kwamen. Alles was veel te weinig. Dan heb je het geluk dat zij er maar één maken, want ze hadden er zo drie kunnen maken. Dan zorg je zelf voor een heel moeizame middag en dat mag gewoon niet gebeuren."

Dat PSV tegen een mindere tegenstander speelde, mocht geen enkele reden zijn. "Het gaat er helemaal niet om tegen wie je speelt. Het gaat er om dat je laat zien hoe ambitieus je bent en dat zie je door de lichaamshouding van spelers", zo gaf hij aan. "Wat je uitstraalt is dat je alles wil doen en laten omdat je voor belangrijke dingen speelt. Maar dit... Dit heb ik denk ik voor het laatst uit tegen Cambuur gezien. Ze hebben het nu ook zelf gerepareerd. Als dat er is, zie je dat we gewoon prima kunnen spelen."

Over Xavi Simons was hij lovend. "Hij was vandaag het voorbeeld hoe je het wil zien", zei hij daarover. "Hij maakt de 1-1 en is constant bezig met de juiste focus, inzet, passie en energie. Dat is de basis om succesvol te zijn. Hij kan dat altijd opbrengen."


Karakteristieken

Uitslag: 5-2 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Balk ('22)
Goal
1-1 Xavi Simons ('25)
Goal
2-1 Patrick van Aanholt ('54)
Goal
3-1 Anwar El Ghazi ('56)
Goal
3-2 Johnsen ('61)
Goal
4-2 Fábio Silva ('65, penalty)
Goal
5-2 Anwar El Ghazi ('88)
Scheidsrechter
Van der Laan
Toeschouwers
30.167 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
SC Cambuur Leeuwarden: Schmidt ('37)
Kaart
PSV: Fábio Silva ('85)

Opstelling PSV

Xavi SimonsFábio SilvaJohan Bakayoko


Joey VeermanGuus TilIbrahim Sangaré


Patrick van AanholtJarrad BranthwaiteAndré RamalhoPhillipp Mwene


Joël Drommel

Wissels:

'46 Anwar El Ghazi voor Johan Bakayoko
'79 Érick Gutiérrez voor Guus Til
'83 Olivier Boscagli voor Patrick van Aanholt
'89 Ismael Saibari voor Fábio Silva
'89 Richard Ledezma voor Xavi Simons


Opstelling SC Cambuur Leeuwarden

MahiJohnsenBalk


FoorPaulissenVan Kaam


BanguraSmandBergsmaSchmidt


Ruiter

Wissels:

'62 Van Wermeskerken voor Schmidt
'62 Hoedemakers voor Paulissen
'62 Van de Water voor Balk
'75 Jacobs voor Mahi
'80 Maulun voor Van de Water


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 4 2-1 (1-1)
 3 5-1 (2-0)
 3 5-0 (2-0)
 3 5-0 (3-0)
 3 5-0 (2-0)
 3 5-1 (2-0)
 3 3-0 (0-0)
 3 5-0 (2-0)
 3 5-1 (2-0)
10  3 5-0 (2-0)
11  3 5-0 (3-0)
12  3 5-1 (2-0)
13  3 5-0 (2-0)
14  3 5-1 (2-0)
15  3 5-1 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.52. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Xavi Simons (72 -> 5,0)
2. Joey Veerman (38 -> 4,0)
3. Fábio Silva (33 -> 3,0)
4. Anwar El Ghazi (12 -> 2,0)
5. Ibrahim Sangaré (2 -> 0,3)
5. Jarrad Branthwaite (2 -> 0,3)
5. Patrick van Aanholt (2 -> 0,3)
8. Joël Drommel (1 -> 0,0)
9. Niemand (0 -> 0,0)
9. Walter Benítez (0 -> 0,0)
9. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
9. Jordan Teze (0 -> 0,0)
9. Armando Obispo (0 -> 0,0)
9. André Ramalho (0 -> 0,0)
9. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
9. Luuk de Jong (0 -> 0,0)
9. Noni Madueke (0 -> 0,0)
9. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
9. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
9. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
9. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
9. Guus Til (0 -> 0,0)
9. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
9. Boy Waterman (0 -> 0,0)
9. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
9. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
9. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
9. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
9. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
9. Philipp Max (0 -> 0,0)
9. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
9. Sávio (0 -> 0,0)
9. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
9. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
9. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
9. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
9. Dennis Vos (0 -> 0,0)
9. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
9. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
9. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
9. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
9. Jason van Duiven (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Volgens mij hebben we nog wat recht te zetten tegen hun?
+2/-0

2 weken geleden
Ben benieuwd hoe dat gaat met de Cambuur supporters die gaan demonstreren hier. Zal me niks verbazen als dat uitloopt op een slagveld met de politie.
+1/-0

2 weken geleden
Denk dat Cambuur de bussen op het velt gaat parkeren aangezien ze op de parkeerplaats niet welkom zijn.
+1/-0

 
2 weken geleden
Op het velt nog wel.
Weet niet wat dat is, maar ik hoop niet op het veld. Aangezien dat veld van ons er niet zo best aan toe is;)
+1/-0

 
2 weken geleden
We verloren thuis nog nooit van Cambuur, maar kan me de jubileumwedstrijd (100 jaar bestaan) nog wel direct voor de geest halen.
Neem toch aan dat we nu wel gaan winnen, zelfs met deze gemankeerde selectie. Gewoon snel 2 keer scoren zodat de Friesjes er zelf ook niet meer in geloven.
+1/-0

2 weken geleden
Begrijp dat V Ginkel een afscheid krijgt tijdens de rust. Hoop op een schitterend afscheid, dat verdient onze captain. Wel beetje vreemd om volgende week dan tegen hem te spelen trouwens.
+1/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Ik was vanavond toch wel verbaasd toen ik ineens bij na laatste gevecht van Glory Xavi Simons in de ring zag staan in Rotterdam om de winst van zijn vriend Beztati te vieren. Waar ik het meest verbaasd over was is dat hij daar staat in een jasje met het wapen van Amsterdam op de achterkant
+1/-1

 
 
2 weken geleden
Amsterdam is meer dan alleen Ajax hè.
+1/-0

 
2 weken geleden
Ik was verbaasd geweest wanneer hij mee was gaan vechten...
+1/-0

2 weken geleden
aub geen Saibari ! Dan kan je beter de linksbuiten van U14 erin zetten. Die heeft waarschijnlijk een betere conditie en meer inzet!
+2/-0

 
2 weken geleden
Eens. Valt in als een natte krant. Toont in mijn ogen geen absolute wil om zich in de basis te spelen.
+3/-0

2 weken geleden
Geen de Jong zie ik. Nou moeten we zonder hem ook gewoon winnen. Maar van de opties op de bank moeten we het niet hebben...
+1/-0

 
2 weken geleden
Ruud zelf vooralsnog enige aanvaller van enig niveau op de bank.
+1/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Hazard hebben we ook veel plezier van he...
Wat ik persoonlijk niet zo goed snap, waarom van Duijven er niet bij zit. Zeker wanneer je weet dat de Jong mogelijk ontbreekt.
+1/-0

 
2 weken geleden
Jep, laat hem een keertje sfeer snuiven. Veel minder dan Saibari zal hij toch niet zijn.
+2/-0

 
2 weken geleden
Daarvoor heeft hij vrijdag te lang met Jong PSV gespeeld
+1/-0

 
2 weken geleden
Dat snap ik kaka. Alleen had ik dan liever gezien dat hij bij jong wat korter, of niet had gespeeld. Zeker omdat toen al vrij onzeker was of Luuk op tijd fit zou zijn.

Al snap ik ook wel weer dat het voor de ontwikkeling van die jongen misschien zo beter is.
+1/-0

2 weken geleden
En toch zou ik dan beginnen met El Ghazi op de flanken en Simons behouden op 10… Bij Til is het toch een beetje eens in de vijf wedstrijden valt ie goed verhaal… dus laten we hopen dat dat deze wedstrijd weer eens is..
+1/-0

reactie verwijderd

2 weken geleden
Het zou fijn zijn als Veerman zijn balletschoentjes zou ruilen tegen een paar voetbalschoenen
+2/-1

2 weken geleden
Naar wat voor een amateurs zit ik te kijken??
+1/-0

 
2 weken geleden
Das een belediging voor Spakenburg...Amateurs spelen beter.
+1/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Tis weer een topwedstrijd hoor, heerlijk om naar te kijken. Gelukkig hebben we Simons nog...
+1/-0

 
2 weken geleden
Wat een fantastische pass weer van Sangare, en dan dat meeverdedigen zeg ….
+1/-0

 
2 weken geleden
Kan zoals iedere week weer alle kanten op met dit subtop team vol middelmatige voetballers
+2/-0

2 weken geleden
RUPS helemaal met je eens wat een voetbal en dat tegen de onderste man maar ja we doen nog mee 1-1
+1/-0

reactie verwijderd

2 weken geleden
Het is slecht, maar wat een dubieuze scheidsrechter tot nu toe…
+5/-0

 
2 weken geleden
De heer Stewart kan zijn vakantie wel vergeten deze zomer in ieder geval…dat wordt overwerken
+1/-0

 
2 weken geleden
Inderdaad, wat voor een blik hebben ze nu weer opengetrokken?!
Hoe kan zo’n vent de ED fluiten??
+1/-0

 
2 weken geleden
Mijn reactie was nog voordat hij in twintig seconden besliste wat de drie mannen van de Var kennelijk twijfel vonden. En bij twijfel is het zelden dat het kwartje onze kant op valt… maar ook in het veld fluit hij verdacht eenvoudig de ene kant op
+4/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Van Aanholt krijgt de schuld van de commentator, maar Drommel moet in de korte hoek buiten de 16 nooit de bal doorlaten.

Verder natuurlijk onzin om de goal alsnog af te keuren als je er zo lang voor nodig hebt om te kijken.
+2/-0

 
2 weken geleden
En geheel onterecht! Sangare staat nooit hinderlijk buitenspel!
+3/-0

2 weken geleden
Wat een naaierij weer van die scheids, geen actieve deelname aan het spel is geen buitenspel.
+5/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
En weer een afgekeurde goal die bij F’noord of Ajax never nooit niet zou worden afgekeurd. Neemt niet weg dat we weer naar een slappe amateurvoorstelling zitten te kijken. Tegen fucking Cambuur, nota bene de nr laatst van de competitie die ons een paar maanden geleden tot op het bot vernederd heeft. Je zou toch denken dat Ruud ze vanmiddag nog eens verplicht die wedstrijd heeft laten zien en dat er een tot op het bot gemotiveerd PSV zou staan. Maar nee hoor, weer de gebruikelijke slappe hap die me zo onderhand een behoorlijk eind mijn strot uit hangt. Als Ruud de ploeg niet kan motiveren kan hij beter een andere job gaan zoeken.
+10/-1

2 weken geleden (gewijzigd)
“Interpretatie van willekeurige mensen” zegt Been op tv … over de afgekeurde goal.
Ik denk dat hij bedoelt “interpretatie van ondeskundige mensen” … maar misschien durft hij dat zo niet te zeggen voor de tv? Of misschien zegt hij het zo omdat hij gewoon blij is met de afgekeurde goal?!
+3/-0

 
2 weken geleden
Die Been moeten ze niet meer vragen rond wedstrijden van ons, ergens zit hem iets dwars geloof ik 😂 altijd negatief en sowieso oersaai
+1/-0

 
2 weken geleden
Die kan dan wel zeker 10 punten benoemen ;-)
+2/-0

2 weken geleden
Hij lijkt qua beweginkjes en gezichtsuitdrukkingen ook Nijhuis te willen imiteren, raar alleen dat ie dan niet alles laat doorgaan
+1/-0

2 weken geleden
Man Man met zo'n elftal tegen de onderste met zo veel moeite ongelofelijk.
+1/-0

2 weken geleden
De heren zijn wakker geworden :-D
+1/-0

 
2 weken geleden
Voor zo lang als het duurt...
+3/-0

2 weken geleden
Snel orde op zaken. Prima. Vooral mooi dat Van Aanholt die tweede maakt. Zo maak je een fout weer goed ! Maar nu weer 3-2.... manmanman.
+1/-0

 
2 weken geleden
Ongelofelijk toch, de nummer laatst zo het gevoel geven dat er iets te halen valt…
+1/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Inderdaad. En dan in de wetenschap dat Cambuur pas 19 keer heeft gescoord in 25 wedstrijden waarvan (al) 5 tegen ons 🙈
+3/-0

 
2 weken geleden
Puur op inzet en geloof houden…
+1/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Wordt tijd voor een wissel voor Sangare …
Die vent is het toppunt van nonchalance ….

En weer een goed voorbeeld!
Elke goede kans van Cambuur begint bij niet of slecht meeverdedigen van Sangare!
+2/-0

 
2 weken geleden
Sangare wil graag doen waar hij het mist goed in is.
+1/-0

2 weken geleden
Ik zou Gutti ook niet inbrengen. Het gaat toch prima, middenveld onder controle, dat ziet iedereen.
+4/-0

 
2 weken geleden
inderdaad, echt weer prima hoe dit PSV niks weg geeft en de nul houdt :)
+1/-0

2 weken geleden
Inmiddels 5 van de 19 treffers van Cambuur zijn tegen PSV gemaakt, dat is meer dan 25%! En Cambuur had er ook 4 of 5 kunnen maken. En, we moeten nog 25 minuten….
+1/-0

2 weken geleden
komaan door pakken nu PSV maak ze nu in.
+1/-0

2 weken geleden
En nu 3 uitwedstrijden op rij. Vitesse, NEC en Spakenburg. De bilnaad begint al behoorlijk vochtig te worden…
+3/-0

 
2 weken geleden
Probeer eens een beetje talkpoeder. En als je rode plekken krijgt is Bepanthen een goed middel. Drie overwinningen zouden het niet zo ver hoeven laten komen.
+3/-0

2 weken geleden
Van mij mag Silva in de basis en in de spits blijven staan, ipv Luuk!
+5/-0

 
2 weken geleden
Je ziet dat er meer variatie mogelijk is en niet alle ballen, hoe kansloos ook over drie meter, door de lucht hoeven…
+1/-0

 
2 weken geleden
Hij laat ook zien dat hij meer techniek heeft, en een betere penalty! ;)
+1/-0

2 weken geleden
Prima resultaat. Geen goede wedstrijd. Waarom zijn er zoveel lege plekken op Noord? Kan PSV daar niks aan doen? Begint beetje gelredome te lijken zo.
+1/-0

 
2 weken geleden
Ze gaan de prijzen verhogen. Daar zal het niet direct voller van worden schat ik zo in.
+1/-0

2 weken geleden
Gelukkig is de uitdoelpuntenregel afgeschaft. Nu iig een verlenging verdiend
+1/-0

 
2 weken geleden
Ik ben blij dat het erop zit.
Was verrekkes koud
+2/-0

2 weken geleden
Aantreden tegen de nummer laatst waar je in de vorige confrontatie een pak op de broek van heb gekregen.
Dat belooft wat!
Na negentig minuten is de balans vijf doelunten voor en twee tegen.
Tjah.
Daarom sta je dus vierde.
Mag hopen dat het kwartje bij de beleidsbepalers is gevallen en ze zullen beseffen dat het verlengen van huidige contracten niet voldoende zal zijn om mee te spelen voor de titel.
+1/-0

2 weken geleden
Tegen Cambuur over 2 wedstrijden 5 doelpunten tegen.Als PSV zo verdedigd dan is het ook niet zo vreemd dat we geen kampioen worden.De enige speler van buitencategorie is Simons.Hopen dat hij nog 1 seizoen blijft.
+3/-0

 
2 weken geleden
Ook direct het grootste probleem,het is te veel leunen en hopen op de ingeving van individuele acties.
Ga nou eens serieus energie steken in het bouwen van een team.
+2/-0

 
2 weken geleden
Mee eens, Het is nu maart en we posten nog steeds over het bouwen van een team. In eigen huis hadden we zo weer 0-2 achter kunnen staan tegen de nummer laatst.
Ik moet zeggen dat de spelers die er staan nu wel behoorlijk kloppen, maar dat mag ook wel met nog 9 wedstrijden te gaan.Maar Feyenoord is wel een team en wel stabiel, en Ajax is uit hun dip, dus dit seizoen is ook weer niet goed gebruikt.
+1/-0

2 weken geleden
Wat doen Ruud en spelers in hemelsnaam de hele week op de Herdgang?? Het leek opnieuw he-le-maal nergens op.
+5/-0

2 weken geleden
Ondanks de 5-2 was het gewoon weer een drama. Cambuur had vandaag met gemak 5 kunnen/moeten maken. Wat hebben wij toch een hopeloze achterhoede. Wij voetballen zo matig dat ik niet uitsluit dat we tegen Spakenburg zomaar uit kunnen vliegen. En de komende 9 wedstrijden gaan we echt niet allemaal winnen. Daarvoor zit er gewoon te weinig voetbal in het elftal.
+1/-0

 
2 weken geleden
Ja man, Spakenburg gaat echt winnen :D
+3/-1

 
2 weken geleden
En dacht ooit gelezen te hebben dat PSV nog nooit de laatste acht (8) wedstrijden van de competitie allemaal gewonnen heeft. En dat is het enige wat ze moeten doen om nog iets te kunnen halen…
+1/-0

2 weken geleden
Al vaker gezegd. Dit is een hele matige ploeg die het van individuele klasse en bevliegingen moet hebben. Totaal geen idee wat het idee is. Linies lopen veel te ver uit elkaar en er wordt halfbakken druk gezet.
Dan zegt Ruud dat het uitverlies tegen Cambuur leeft in de groep. Nou, ik heb het gezien. Vooral de eerste helft was gewoon stuitend inspiratieloos en zonder enige energie. Ik weet niet wat Ruud ziet maar ik vrees dat hij het niet helemaal goed ziet.
Ergste vond ik nog het totaal misplaatste gedrag van Drommel. Balletje op de borst , balletje achter het standbeen langs en vervolgens komt er 1 scherpe voorzet en zit hij er weer compleet naast. Zet er aub onze derde keeper in. Bij Drommel komt het echt niet meer goed.
+3/-1

 
2 weken geleden
Nee, met de keeper die vorig seizoen op de bank zat bij de nummer zes van Griekenland en inmiddels al meer dan een jaar geen wedstrijd gespeeld heeft, gaat het wel goedkomen :ja
+2/-2

 
2 weken geleden
Gewoon de vierde keeper van Jong PSV opstellen. Kan er geen klote van, maar dat maakt niet uit. Het schijnt al voldoende te zijn als Drommel maar niet keept.
+1/-1

 
2 weken geleden
Transfervrij een keeper halen :ja Benjamin van Leer heeft geen club. Kan ook niet keepen, maar dan hoeft Drommel tenminste niet te spelen.

En misschien komt zijn verloofde dan wel een paar keer naar het stadion. Win-win dus :B
+1/-1

 
7 dagen geleden
Beetje flauw om alleen maar dat te noemen bij Waterman. Waterman heeft al vele jaren ervaring. Als Waterman zo slecht is als jij schrijft, zou PSV hem niet gehaald hebben toch? Of zijn we al zo diep gezonken??

Zo apathisch kijken hoe de bal in de korte hoek vliegt bij de 0-1 afgelopen zondag.. veel slechter dan dat kan het niet. Geef hem eens een kans op de goal. Bij Drommel zien we dat het sowieso niet veel is.
+1/-0

 
7 dagen geleden
Als Drommel zo slecht is als jij schrijft, zou PSV hem niet gehaald hebben toch?
+1/-0

 
7 dagen geleden
Is het of het een of het ander?
Het kan toch tegenvallen, dat het verwachtingspatroon te hoog was.
Ik ben absoluut geen fan van hem, maakt m.i. te veel fouten. Maar waterman laten keepen is geen optie. Dus we zouden drommel ook kunnen steunen en het beste er van maken.

Daarbij, ik ken geen keeper met zo'n waanzinnig goede trap als drommel. En die bal op zijn borst zegt mij alleen maar dat hij een enorme bal beheersing heeft.
+2/-0

 
6 dagen geleden
Drommel is gewoon een miskoop gebleken, dat lijkt iedereen volgens mij wel duidelijk?

Dat kunnen we van Waterman nog niet vaststellen, want die heeft nog geen kans gehad.
+1/-0

2 weken geleden
Half vol glas;
- Winst
- Simons (ondanks dat kapsel) icm Fabio
- Geen saaie wedstrijd

Half leeg glas:
- Het lukt, met alle respect, Cambuur om 5 goals te maken tegen ons
- Als de volledige concentratie, focus en al die andere standaard trainerstermen er niet zijn, hebben we het tegen iedereen moeilijk.
- De scheidsrechter.

Ik tel mijn zegeningen, beseffend dat de laat wel wat omlaag is gegaan.
Zojuist feyenoord gezien. Dat is ook niet best. En dat is dan de bewierrookte lievelingsploeg van heel Nederland. Wij zijn inmiddels ook bezig aan een serie. Volgende week winnen en je doet hoe dan ook goede zaken.
+3/-0

2 weken geleden
Ruud kan er geen voetbal inkrijgen wat een slap gepruts als dat niet beter word moet ook hij maar vlug vertrekken het is al weken zeeeeeer slap achterhoeden wat een gestuntel cambuur had wel 5 keer moeten scoren volgend jaar alleen nog van aanholt en de rest vervangen
+2/-2

 
2 weken geleden
Ik weet niet of je de (PSV) doelpunten gezien hebt? maar dr zit behoorlijk wat 'voetbal' in de ploeg.

dat lijkt het probleem niet momenteel met Veerman, Xavi, Silva (en zelfs el Ghazi)

dat is niet onze grootste zorg momenteel.
+2/-0