Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Sfeer in het Philips Stadion » Sfeertopic 2019/2020

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

Ik vond het gedrag van onze supporters, en dan doel ik op die groep zwarthemden, genant. Waar de rest van het publiek enthousiast was en het team toezong, lieten zij zich zo opfokken door een groep Turken, dat ze besloten ze het stadion uit te trappen, zelfs al liepen ze er met kids rond.

Je kunt me een romanticus noemen, maar ik vind geweld vervelend en ik vind dat als je je niet in kunt houden, omdat iemand juicht of zingt vanwege een doelpunt, dat je dan een beetje triest bent.

 

+7/-1

Het gaat al mis bij het feit dat PSV toeliet dat er groepen Turken op de thuisvakken zaten. Uitsupporters horen in het uitvak en zolang de UEFA verbiedt dat er uitsupporters aanwezig mogen zijn hebben ze niks in een stadion te zoeken. Als je vervolgens ook nog gaat provoceren weet je dat je mag gaan rennen.

Doe het volgende week als PSVer maar in Istanbul. Veel succes om vervolgens het ziekenhuis niet in te belanden.

 

+3/-1

Mijns inziens is er - in het geval van voetbal - geen enkele manier te verzinnen om geweld goed te praten. En uitsupporters op thuisvakken, die juichen en blij doen is overal het geval. PSVers zitten ook overal in NL en die houden zich ook niet altijd stil.

 

+2/-0

En zodra ze provoceren worden ze ook overal het stadion uitgeslagen. Ze hadden daar niets te zoeken. Punt. Als je vervolgens ook nog gaat provoceren weet je dat je hulp krijgt om het stadion te verlaten.

 

+3/-1

Het werd eindelijk eens tijd dat de supporters zelf een keer ingrepen. Om strontziek van te worden iedere keer provocerende uitsupporters op de thuisvakken. Wellicht dat ze nu wel een keer wakker worden bij PSV.

 

+2/-0

We hebben het wel over bij wet verboden misdragingen, hè? Dat provoceren is vervelend, maar je weet hoe Turkse fans kunnen zijn. Vorige keer staken ze ons stadion in de brand, dus dit viel zelfs reuze mee 😅. Ik ben van mening dat je verloren hebt, als je je verlaagt tot geweld. En hoe leuk was het geweest als die lui uit zichzelf hadden moeten afdruipen na de 4- en 5-1. Dan had je lol niet opgekund.

 

+4/-0

Het is ook verboden dat er uitsupporters bij de wedstrijden mogen zijn

 

+1/-0

Niet bij wet, lijkt me.

 

+1/-0

Wel volgens de regels van de UEFA. En die blijken toch aardig wat te zeggen te hebben rond Europese wedstrijden.

 

+1/-0

Ik vind ook dat je, als je geweld gebruikt, je verloren hebt.

Echter mag PSV de regels van de UEFA én van henzelf op dit gebied best wel eens wat meer na gaan leven, dan voorkom je dit soort problemen. Als ze gewoon zouden juichen bij een doelpunt en een liedje voor hun club zouden zingen zou het meestal niet eens een probleem zijn, maar hier ging het om een groepje fans dat puur uit aan het dagen was en "kom dan, kom dan" en andere dingen aan het roepen/gebaren was.
Ik voel dan zelf niet de behoefte om daar op in te gaan, maar ik begrijp ook dat niet iedereen die zelfbeheersing heeft.

Overigens zaten ze later veelal gewoon weer in het stadion, maar gedroegen ze zich wat rustiger, dus hebben ze wel tot het eind van de voorstelling mogen 'genieten'.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 22 juli 2021 om 09:02:

Wel volgens de regels van de UEFA. En die blijken toch aardig wat te zeggen te hebben rond Europese wedstrijden.
Tja. Definieer uitsupporter. Is een Eindhovense Turk met een Galatasaray sjaaltje en 2 kinderen een uitsupporter die je moet wegjagen?

 

+2/-0

Sowieso een uitsupporter ja. Als je vervolgens gaat provoceren weet je dat je in veel stadions ruim voor het einde van de wedstrijd al naar huis kan gaan. Dan vraag je er zelf om.

 

+1/-1

Ik heb begrepen dat ze zich vooral op de Turken richtten die dachten dat ze alles en iedereen om zich heen konden provoceren en beledigen, en vrij aggressief tussen het thuis publiek zaten.

Na wat telefoontjes onderling van PSV aanhang is dat mooi opgelost als ze daardoor het stadion uit gewieberd zijn.

Je kan hier makkelijk tussen het thuis publiek zitten. Maar daar hoort wel normaal gedrag bij. Als je denkt dat je je de thuisvakken eigen kunt maken, vraag je er zelf om. Dan kan overigens helemaal nergens, dat gedrag van hen. En als de stewards van PSV of PSV zelf beter zou optreden dan hoeft Oost niet in actie te komen.

 

+1/-0

Het hóéft natuurlijk niet fout te gaan hè, als er supporters van twee teams door elkaar zitten? Hoe vaak ben ik niet al in het buitenland geweest, zelfs in Duitsland, waar het gewoon goed ging? En toen ik een seizoenskaart van PSV op GG had, zaten daar ook vaak wat fans van de uitploeg (aangezien dat één van de weinige vakken was met vrije verkoop). Ik vind het zelfs wel wat hebben, beetje rivaliteit, het meeleven, de emoties. Maar het feit dat de emoties van de twee groepen vaak tegengesteld zijn, zorgt natuurlijk wel voor mogelijk explosieve situaties.

Zelf vind ik dat er niks mis mee zou moeten zijn om als uitsupporter of neutrale toeschouwer te klappen of te juichen als de tegenstander scoort. Als je op een normale manier blij bent, zou dat geen reden moeten zijn om agressie uit te lokken. Als je gaat lopen provoceren, d.m.v. woord of gebaar, is dat natuurlijk wat anders. Dan stop je eigenlijk een lont in een kruitvat en kun je een reactie verwachten.

Turkse fans hebben in het verleden regelmatig voor problemen gezorgd. Ik kan me meerdere wedstrijden herinneren waar vanuit het uitvak brandende fakkels naar beneden tussen de PSV-supporters werden gegooid. Ik heb geen idee wat er gisteren allemaal gebeurd is, maar gezien de reputatie van Turkse voetbalfans kan ik, zonder het gebruik van geweld te willen goedpraten, wel begrijpen dat het mis is gegaan.

 

+3/-1

Deze reactie is verwijderd door de originele poster.

open/sluit de onderstaande quote:

tijn0 schreef op 22 juli 2021 om 07:44:

Ik vond het gedrag van onze supporters, en dan doel ik op die groep zwarthemden, genant. Waar de rest van het publiek enthousiast was en het team toezong, lieten zij zich zo opfokken door een groep Turken, dat ze besloten ze het stadion uit te trappen, zelfs al liepen ze er met kids rond.

Je kunt me een romanticus noemen, maar ik vind geweld vervelend en ik vind dat als je je niet in kunt houden, omdat iemand juicht of zingt vanwege een doelpunt, dat je dan een beetje triest bent.Daar ben ik het helemaal mee eens, maar de type's die ik voorbij zag komen waren geen supporters met kids, maar vrij uitdagende sportschooltypes die ook een beetje uit waren op provoceren. Op West ging er een Turkse jongen compleet uit zijn plaat en moesten ze hem met 6 man tegenhouden, omdat hij bier over zich heen kreeg gegooid van 10 rijen hoger nadat hij nogal uitbundig stond te juichen. Ik zou zelf geen bier over hem heen gooien, maar ik vind wel dat je dat als supporter een beetje kunt verwachten als je zo uitbundig juicht in het vak van de tegenstander.

Geweld ben ik ook echt tegen. Regelmatig zitten in ons vak (F) spelersvrouwen, of familie, of voetballers van de tegenstander. Die gedragen zich meestal keurig, en krijgen dan ook vaak gewoon een duim van de supporters in ons vak als ze een mooi doelpunt maken. Dat kan dus gewoon nog steeds, maar je moet wel weten waar je gaat zitten en hoe je je niet in het hol van de leeuw onmogelijk moet maken. Je weet namelijk ook dat in een voetbalstadion altijd 10% doorgedraaide idioten zitten die denken dat je clubliefde toont door een tegenstander op zijn bek te slaan. Helaas is dat de realiteit.
De jongens die ik gisteren zag rennen voor hun huid waren zelf ook niet helemaal zuiver op de graat.
Je moet je ook afvragen of het slim is om met een kind in het vak van de tegenstander te gaan zitten als je voetbalsupporters een beetje kent. Ik zou het niet doen, en al helemaal niet in Istanbul.

 

+4/-0

Laten we niet de moraalridder uit hangen; groepen irritante Turken die erom vragen, moet je netjes buiten werken. Heel simpel. Bij ons op het vak zat een groepje dat na de 4-1 en het aanzwengelende geluid in het stadion zelf koos om te gaan, daar geniet ik dan persoonlijk nog meer van. Ze waren overigens ook onder de indruk van de sfeer in ons mooie stadion.

Kortom, de mannen op het veld hebben ook mooi korte metten gemaakt, zoals het hoort!

 

+1/-0

https://www.dumpert.nl/?selectedId=100005184_24fc8dfflink

Tja.

Om je kapot te schamen denk ik dan.

 

+1/-0

Ik denk dat ze die fans van de tegenstander expres binnen lieten zodat het zou misgaan. Nu kunnen ze zeggen: zie je wel, voetbalsupporters zijn allemaal criminelen dus we gaan strenger handhaven.

 

+1/-3

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

PSV Forum » Sfeer in het Philips Stadion » Sfeertopic 2019/2020