Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Nederlandse competities » Ajax

Deze normale topic is open en bestaat uit 128 pagina's: 1 2 3 4 ... 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128

open/sluit de onderstaande quote:

Geweldig haha.

En dat publiek daar, wat een volk, spelers werden amper aangepakt, ligt alleen aan de trainer pfff. Ik hoop toch echt dat hij blijft, de sfeer daar is echt naar de klote.

Ik had van tevoren toch besloten dat het beter zou zijn als ajaks zou winnen, maar ik kon er toch echt niet mee leven, genoten van de Vitesse goals.

En Phillip bedankt, Phillip bedankt....! (Toch een verdomd goede trainer hoor, niet spectaculair, maar degelijk)

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Hendrikus schreef op 09 november 2022 om 22:05:

7 minuutjes hier, 8 minuutjes daar en het levert ze niks op. Wie gaat als eerste de magische grens van 10 minuten doorbreken?

Of misschien moet Ajax kunnen beslissen over de wissels van de tegenstander.🤔Vitesse - Feyenoord vorig jaar 16 minuten :B

 

+1/-0

Het is inderdaad wel erg opvallend die extra tijd.
Maar! Wij staan BOVENAAN!

 

+1/-0

De KNVB begrijpt dat er commotie is ontstaan over de vele extra speelminuten voor Ajax. In een reactie laat de KNVB weten bezorgd te zijn over deze extra belasting van de spelersgroep. Er is een voorstel naar Ajax uitgegaan om wedstrijden waarin zij wel voor staan met een nog nader te bepalen aantal minuten in te korten. Ajax heeft al gereageerd en vraagt of dit alleen bij wedstrijden kan zijn waarin ze maar met één doelpunt verschil voor staan. De KNVB staat hier niet onwelwillend tegenover en zal dit in het scheidsrechters handboek op laten nemen.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 10 november 2022, 14:09:57.

 

+10/-0

Ajax zit op het moment wel lekker in de hoek waar de klappen vallen. Net de samenvatting terug gezien en als je ziet welke kansen er allemaal gemist worden, dan is het echt ongelofelijk dat de eindstand hier 2-2 is (en zelfs 2-3 had kunnen zijn). Twee megakansen van Kudus in de eerste helft samen met een vrije (en makkelijke) kopkans van Klaassen en 3x het houtwerk in de tweede helft. Plus natuurlijk nog tal van andere doelpogingen.

Ontzettend fijn dat Vitesse tot 2x toe profiteerde van de immense ruimte die Ajax weggaf. En ik denk dat Phillip, even los van het feit dat Vitesse elk punt keihard kan gebruiken, gisteren toch ook wel wat blijdschap voelde dat de koppositie nu door hen in Eindhoven is gebleven.

Eigenlijk komt het WK nu op een slecht moment, want ik had Ajax nog wel een paar lastige potjes gegund in de komende weken. Wellicht is ook Emmen in staat tot een stuntje dit weekend, maar dit weekend is PSV - AZ natuurlijk het enige wat echt belangrijk is. Als PSV die wedstrijd, na 3 opeenvolgende nederlagen in de laatste drie seizoenen, weer eens weet te winnen, dan hebben we qua topwedstrijden een zeer acceptabele eerste seizoenshelft achter de rug!

Ik ben benieuwd wat Ajax gaat doen. Het is voor het eerst sinds de start van Erik ten Hag dat het echt minder goed gaat. En de vraag is of de RvC het technische duo in de winter wel een zak met geld durft te geven. Schreuder out - Bosz in? Ik ben heel benieuwd! Amsterdamse onrust is altijd mooi, maar ik kan er eigenlijk alleen van genieten als het met PSV wél goed gaat.

 

+1/-0

Het probleem is heel herkenbaar voor ons PSV'ers. Prima spelen, kansen zat krijgen, maar achterin gewoon te veel weggeven. 2, bijna 3 goals weggeven tegen een gemankeerd Vitesse (zoals wij tegen Cambuur en Groningen) is gewoon heel slecht.

Want laten we wel wezen, als je iets beter verdedigt en vooral zo'n 1-1 niet cadeau doet, kan het zo 4-0 worden.

 

+1/-0

Maar dat is toch juist het punt wat er nu helemaal mis gaat bij Ajax? Ze hebben 4 van de laatste 12 wedstrijden gewonnen. Dan kan je tegen een laagvlieger in de eredivisie, wat vorige week met 4-0 verloor niet er mee weg komen door te zeggen dat het even niet mee zat. Dan zit er echt een dieper probleem. Het is net als bij psv in het begin van het seizoen, waarbij er veel persoonlijke fouten werden gemaakt, niet gewoon maar pech dat je de 0 niet houdt. PSV legt de lat ook al jaren hoog door kampioen te willen worden. Ze willen expres niet benoemen dat er een gat tussen de clubs zit in financieen. Dat zorgt er namelijk voor dat je terug kan vallen op een excuus. Schreuder pakt nu constant een excuus er bij. Nieuwe spelers? Feyenoord heeft pas veel nieuwe spelers. En die hebben geen nieuwe spelers gekocht ter waarde van 100 miljoen. Dan kan heb je zaken toch niet goed gedaan? Ajax heeft individueel meer kwaliteit dan bijvoorbeeld feyenoord. Dan moet je daar toch gewoon ver boven staan?

 

+1/-0

Toch vond ik het aanvalsspel van Ajax niet al te indrukwekkend. Inderdaad had Ajax met Kudus gigantische kansen en die kopbal van Conseciao had er ook makkelijk in kunnen gaan, maar het was weer vooral naar binnen trekken en van afstand schieten. Bij de 1-0 werkt het nog ook doordat de verdediger Bergwijn op zijn linkerbeen verdedigt :/.

Het is weer de beginnersfout waar elke trainer blind voor lijkt. Tegen zulke teams moet je het veld breed houden en niet alles in de trechter en vooral niet lopen met de bal. Bij PSV hebben we ook vaak genoeg dat probleem gehad.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 10 november 2022 om 10:42:

Als PSV die wedstrijd, na 3 opeenvolgende nederlagen in de laatste drie seizoenen, weer eens weet te winnen, dan hebben we qua topwedstrijden een zeer acceptabele eerste seizoenshelft achter de rugZeer acceptabel? Met winst op feyenoord, ajax en az heb in de topwedstrijden in Nederland gewoon een uitstekende eerste seizoenshelft achter de rug. Sterker, ik weet niet hoelang dat geleden is .
Wanneer je met topwedstrijden ook bv Rangers meeneemt, dan kan ik je best volgen.

 

+1/-0

Het was een wonder dat Ajax niet won. Ik zat te kijken en geloofde mijn ogen bijna niet. Maar als je ziet hoe die 0-2 ontstaat dan is dat toch hopelijk voer voor elke coach/analist van de aankomende tegenstanders van Ajax. Gewoon van eigen 16 rechtdoor naar de keeper kunnen sprinten zonder iemand tegen te komen is echt bizar. Ajax had 100% verdiend om te winnen maar niet in de belachelijke blessuretijd.

Het zit Ajax ook echt niet mee maar er gaat ook zoveel fout. Ik zei dat Ruud goede spelers slecht liet spelen maar dat is inmiddels wel opgelost maar bij Ajax speelt een Timber Tadic Bergwijn of Brobbey gewoon echt heel slecht. Dat is een teken dat Schreuder het in ieder geval niet goed doet en die maakt er ook echt een potje van. Hopelijk blijft ie nog even zitten want een goede manager is het niet en gaat hij ook nooit worden. Dat ie een goede trainer is kan ik nog best wel inzien maar hij krijgt het team in ieder geval niet voor zich gewonnen.

 

+2/-0

Mag ik daar een kanttekening bij plaatsen? (Ja toch zeker, het is verdorie een forum!)

Timber speelde vorig jaar met Martinez naast hem. Iets prettiger voetballen dan met die clown. Tadic was vorig jaar al wat minder, ondanks dat de statistieken netjes bleven, die wordt ook gewoon ouder. Bergwijn was bij ons nooit een dragende speler, maar een momentvoetballer. Je ziet hoeveel moeite het Gakpo kost om écht dragend te worden, en die is echt wel beter dan Bergwijn was. Brobbey kan nooit 90 minuten spelen, is dat wel een geschikte speler voor profvoetbal?

 

+2/-0

Wij hebben kunnen kijken naar sportgeschiedenis. Bijna 21 jaar en al twee keer een volledige wedstrijd gespeeld op het hoogste niveau :ja Afgelopen weekend tegen PSV en de bekerfinale tegen PSV :ja Alle topclubs zullen in de rij staan voor dit fenomeen.

 

+2/-0

Ben benieuwd, wat is de conclusie? En hoe is er naar gekeken? Want bij ons ligt het spel ook genoeg stil...

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:Heb je een korte samenvatting, ik heb geen zin om eerst lid te worden voor 10 euro per maand :)

 

+1/-0

Het ligt er vooral aan welke conclusie je wil gaan trekken. Voor zo ver je uberhaupt een conclusie kan trekken op basis van deze cijfers.

- Het duel van gisteren staat op de zevende plek in de top-10 van wedstrijden dit seizoen met meeste blessuretijd (PSV-RKC staat derde)

- Ajax staat vierde als je kijkt naar de gemiddelde blessuretijd in de tweede helft (PSV zeventiende met 43 seconden minder, Feyenoord 4 seconden minder dan Ajax)

- Kijk je naar de gemiddelde zuivere speeltijd staat Ajax derde met 62%, PSV negende met 59%


Los van de discussie hoeveel de KNVB Ajax zou helpen om weer kampioen te moeten worden (gisteren genoeg aanleidingen geweest om voor een goedkope penalty te fluiten) valt er genoeg op. Wedstrijden van FC Twente duren gemiddeld het langst, maar hebben ook gemiddeld de laagste zuivere speeltijd. Go Ahead zit aan bijna zes minuten gemiddeld blessuretijd per wedstrijd. En de laatste keer dat Ajax in eigen huis een doelpunt maakte in blessuretijd dat zorgde voor minimaal één punt extra is ruim 16 jaar geleden.

 

+1/-0

De vraag is voor mij vooral hoeveel blessuretijd Ajax-Vitesse gisteren had gekregen als het 4-0 of 3-2 had gestaan. Was er dan ook 8 minuten bijgeteld? Of was het dan een 'normale' 4 minuten geworden?

Die samenvattingen over het hele seizoen genomen zeggen mij vrij weinig, want in 80% van de thuiswedstrijden van Ajax (en PSV) is het helemaal niet van belang hoeveel blessuretijd er wordt gegeven omdat de wedstrijd al lang en breed beslist is.

 

+1/-0

Precies, als PSV 3 minuten krijgt als het met 7-1 voor staat dan boeit het geen zak, maar als je met een man meer aan het pushen bent met 2-2 dan is 2 a 3 minuten net het verschil wat je over zo'n drempel kan tillen.

Overigens is het bizar dat Ajax zo weinig in de slotfase scoort dit jaar terwijl PSV aan de lopende band goals maakt. Dat is net als het aantal tegengoals wel een parameter die bepaalt wie er kampioen wordt.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 10 november 2022 om 16:01:

De vraag is voor mij vooral hoeveel blessuretijd Ajax-Vitesse gisteren had gekregen als het 4-0 of 3-2 had gestaan. Was er dan ook 8 minuten bijgeteld? Of was het dan een 'normale' 4 minuten geworden?


Inderdaad. Dat is de vraag waar het om gaat. Ik (en velen met mij als ik social media wat volg) krijg namelijk sterk het gevoel dat de stand in de 90e minuut bepaalt hoeveel blessuretijd ajax krijgt.

Als we puur naar het duel van gisteren kijken is die 8 minuten blessuretijd natuurlijk absurd. Volgens VI bedroeg de zuivere speeltijd in de tweede helft 62%. Dat is veel, aangezien het gemiddelde van alle eredivisiewedstrijden dit seizoen 57% is. Er was dus geen enkele (gegronde) reden om zoveel blessuretijd te geven.

Net zoals bij de handsbal in het strafschopsgebied en natrappen, wil je hierbij ook transparantie. In principe mag het aantal minuten blessuretijd nooit een verrassing zijn. Net zoals het nooit een verrassing mag zijn of een handsbal leidt tot een penalty of niet. Of een speler rood krijgt na natrappen of niet. In mijn ogen moet er meer effort gestoken worden in meer transparantie. Dat kan makkelijk, zeker als het om blessuretijd gaat, maar het voetbal lijkt er niet aan te willen. Wellicht omdat het zo'n conservatieve sport is.

 

+1/-0

Niet genoeg voor de ajaks basis, maar wel voor het nederlands elftal... Hup Emmen lol.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 128 pagina's: 1 2 3 4 ... 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128

PSV Forum » Nederlandse competities » Ajax