Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Nederlandse competities » Ajax

Deze normale topic is open en bestaat uit 8 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 06 november 2019 om 16:32:

Helemaal eens Sir Tinus en shevchenko.

De rode kaarten waren allebei terecht. Ik meende zelfs een reflex-beweging bij Veltman te zien waarbij de hand naar de bal ging. En dan achteraf zeggen dat hij zijn hand langs het lichaam had. Da's wel een hele ruime definitie van "langs".

Als de scheidsrechter voor de overtreding op Daley Blind had gefloten, dan was dat niet verkeerd geweest. Wel makkelijk gefloten. Alleen fluit hij nu niet, en dat geeft Blind natuurlijk niet het recht om die late tackle in te zetten met al geel op zak. Niet heel slim van hem. Als je met 11 tegen 11 blijft staan, is er niks aan de hand, dan had Ajax nog wel een 5e en 6e goal gemaakt.

Ik heb alleen wel meerdere mensen horen zeggen dat de 2-4 van Chelsea buitenspel was. Dat heb ik zelf niet opgemerkt, maar dat zou natuurlijk wel een kwalijke zaak zijn met de VAR erbij. Iemand hier iets zinnigs over te zeggen?

De 4 minuten blessuretijd waren een lachertje en misschien ook wel voorkomen uit het feit dat de scheidsrechter de samenloop van alle omstandigheden wat ongelukkig vond voor Ajax, anders kan ik dat niet verklaren.

Ik kan me nog herinneren dat Griekse spelers en media de scheidsrechter waardeloos vonden nadat Ajax in de voorronde meerdere penalties had gekregen tegen PAOK. Daar werd toen, in mijn ogen ook terecht, lacherig op gereageerd vanuit de Nederlandse media. De scheidsrechter had daar ook gewoon gelijk. Maar nu gedragen de Nederlandse media én de Ajacieden zich precies hetzelfde.

En inderdaad, nergens een greintje zelfkritiek hoe je een wedstrijd waarin je met 1-4 voor staat nog weg kan geven.


Los daarvan:
Het was weer een leuke wedstrijd om naar te kijken en de kwaliteit is zichtbaar aanwezig. In Eindhoven mogen we daar alleen maar van dromen op dit moment. Toch hadden we ze in Eindhoven kunnen verslaan, niet eens heel lang geleden. Zo zie je maar weer dat voetbal niet altijd voorspelbaar is. Toch is het verschil in punten nu al heel duidelijk en ik denk dat dat de huidige krachtsverhoudingen prima weergeeft.Hele goede analyse. Heel simpel dat je een 1-4 wedstrijd nog uit handen kunt geven . Als je kijkt dat er twee eigen doelpunten bij zaten vertekent dat toch wel. Ajax heeft goed gespeeld maar onnodige blunders begaan . Ja , zelfkritiek is ver te zoeken maar dat is de helaas de arrogantie van die club. Ze hadden meer kaarten kunnen krijgen en mogen absoluut niet mopperen. Ik hoop dat ze zich wel kunnen plaatsen voor de volgende Knock out fase. Maar een beetje dimmen is wel gepast. Realiseer je dat je blij mag zijn dat er slechts 4 extra speelminuten toegevoegd zijn.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

romaba schreef op 06 november 2019 om 23:35:Hele goede analyse. Heel simpel dat je een 1-4 wedstrijd nog uit handen kunt geven . Als je kijkt dat er twee eigen doelpunten bij zaten vertekent dat toch wel. Ajax heeft goed gespeeld maar onnodige blunders begaan . Ja , zelfkritiek is ver te zoeken maar dat is de helaas de arrogantie van die club. Ze hadden meer kaarten kunnen krijgen en mogen absoluut niet mopperen. Ik hoop dat ze zich wel kunnen plaatsen voor de volgende Knock out fase. Maar een beetje dimmen is wel gepast. Realiseer je dat je blij mag zijn dat er slechts 4 extra speelminuten toegevoegd zijn.Inderdaad ontbreekt zelfkritiek bij die arrogante club.

En wat een zeldzaam gejank nu Ajax eindelijk eens een keer geen voordeel heeft van een VAR.
Terwijl alle beslissingen notabene correct waren en ze aan de 5-4 en aan 5 meer minuten blessuretijd ontsnapten.

Ik hoop overigens niet dat ze zich plaatsen voor de KO fase van de CL.
Dan krijgt de rijkste club nog meer geld, hetgeen zeer slecht is voor het totale Nederlandse voetbal.

Wel lopen we het risico dat de media bij CL uitschakeling van Ajax een dag van nationale rouw willen afkondigen. Denk maar hoe erg we het moesten vinden toen Spurs dit voorjaar de 2-3 maakte. ;)

 

+1/-0

En het huilen blijft maar door gaan door de media..... Het is inderdaad een dag van nationale rouw.

En de enorme zwalbe die Neres maakte waar volgens mij de 1-2 uit volgt hoor je ook niemand over.

 

+1/-0

Ongelooflijk zeg, het staat echt overal en iedereen roept maar dat ze genaaid zijn. Alsof ik een andere wedstrijd heb gezien en niet weet of er lucht of zand in een bal zit.

Ik heb nog niemand gehoord die het wel een penalty vond, die het wel 2 terechte rode kaarten vonden en die het wel slecht vonden dat Ajax een 1-4 zo uit handen gaf.

 

+1/-0

En nog maar te zwijgen over de morele verplichting om Europees maar voor Ajax te moeten zijn omdat het goed is voor het Nederlands voetbal. Laat degene die een schijthekel aan die club hebben het toch lekker mooi vinden dat ze het uit handen geven.
Ja ze hebben meer geld, kwalitatief betere spelers en spelen mooi voetbal, maar ik irriteer me er mateloos aan.

Ik gun ze van harte Europese overwintering... in de Europa League...
Door de financiële bonus die ze krijgen voor overwintering kunnen ze zich weer een miskoop a la Marin veroorloven.

Wat ben ik blij als PSV over enkele jaren zich ook in die positie mag bevinden.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 8 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8

PSV Forum » Nederlandse competities » Ajax