Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Oude Jongens Krentenbrood Forum » Het (grote) OJK vooraf en achteraf gelul eredivisietopic

Deze normale topic is open en bestaat uit 37 pagina's: 1 2 3 4 ... 33 34 35 36 37

Als we het hele seizoen als veelal zo spelen (met name als het drukzetten zo succesvol kan worden toepgepast en de tegenstander zo veel fouten maakt) ben ik tevree, Olai. Maar ik vermoed dat we een fitheid voorsprong hadden gister, en dat het even afwachten is of en hoe we de lijn kunnen doortrekken.

Vertessen kan mij dus (nog) niet overtuigen, maar het moet wel gezegd dat ie een nuttige drukzetter is in dit systeem. Hij is jong, kan nog ontwikkelen, liet eind vorig seizoen wel wat lueke dingen zien, dus er liggen ook wat mij betreft nog best mogelijkheden.

Ik vind Sangare een nogal matige spelverzetter; dat zit'm wat mij betreft in handelingsnelheid, overzicht, bal aanname, passkeuze, en pass techniek. Het is niet superslecht maar in balbezit vind ik zijn gebreken lichtelijk storend. Hij is sterk in duels, en dat is natuurlijk heel erg nuttig.

Er wordt wel eens beweerd dat we het met dit systeem ons niet kunnen veroorloven om met Propper en van Ginkel te spelen, maar ik vermoed dat we het ons tegen sterkere ploegen niet kunnen veroorloven (lees: we ons niet voldoende onder druk zullen kunnen uitspelen) om met Sangare te spelen. Die gaat m.i. meer balverlies opleveren dan Propper zou doen alswel de angel uit onze eigen tegenstoten halen; ik ben niet overtuigd dat zijn duelkracht voldoende aan de ander kant van de schaal legt. Hij mag het natuurlijk laten zien; hij was o.a. begin vorig seizoen wel iets beter vond ik, dus wellicht zit het er wel in bij hem.

 

+1/-0

Imho is dat de insteek van de selectie. Misschien is in sommige wedstrijden juist de finesse van Pröpper nodig, en in andere wedstrijden juist de specifieke kwaliteit van Sangaré.

Ik heb gisteren een handvol intercepties gezien die niemand anders in het elftal zou kunnen doen (waardoor je druk kunt houden en vroeg de bal verovert) en hij heeft veel minder overtredingen dan Rosario nodig wanneer hij druk zet.

Het lijkt me dat Vertessen met name speelt om z'n tactische discipline en snelheid. Ihatarren speelt toch iets meer uit stilstand, bijvoorbeeld.

 

+1/-0

Ik was abroad voor zaken vandaar de verlate reactie maar ik heb de wedstrijd wel helegaar gezien en ben het eens met alle positieve opmerkingen van B O M M E L E N.
Eensch met de positieve nuancering van S K E R E L A E R de W I E R I N G E R t.a.v Sanct Garé en eenschg met Olé dat deze wedstrijd en de stand der dingen op dit moment zeer positief stemmend is.

Maar ik ga ook mee met het zwaluw en zomer verhaal. De tegenstanders waren inderdaad zeer verzwakt dus de echte proof of the pudding komt toch pas bij wat latere maaltijden.
Ik vind net als den S K E R E L A E R Mmmmmkweenie toch een beetje een dissonant. Ik vraag me af den Zaaf zo plichtsgetrouw positie blijft houden en nu niet gaat denken dat hij voetballend de show moet gaan redden omdat hij zoveel lof kreeg.
Ik vond onze beide CV positioneel enorm sterk. Ze maken voetbal vanachter uit een feest. Maar ik ben bang dat ze tegen een echte sterke en vooral snelle en wendbare spits net tekort komen op het niveau wat we nastreven. We hebben achterin geen echte killer lopen.
Nogmaals, alle lof voor de beiden maar dit nuchter feit mag vermeld worden vind ik.
Het is goed nieuws dat Rosy kapselkameleon op vertrekken staat.
Klote dat Bruma de mispeer niet weg lijkt te willen.
En we moeten echt nog versterken als Malen en Denzel in distress nog gaan vertrekken (en dat gaan ze). Want voor de spitspositie maar ook een klasbak voor de laatste linie mag er wel bij.

Oh, en onvermeld gebleven maar toch het melden waard, het is wel al duidelijk dat Drommelsch de best voetballende keeper is sinds watergigant.
Zijn keeperskwaliteiten zijn nog niet te beoordelen maar hij heeft rust aan de bal, is vast, ziet waar naar toe en heeft een prima trap.
Heerlijk heerlijk na de clownsact van vorig jaar....en die kon dan ook nog niet eens heul goed keepen!

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 37 pagina's: 1 2 3 4 ... 33 34 35 36 37

PSV Forum » Oude Jongens Krentenbrood Forum » Het (grote) OJK vooraf en achteraf gelul eredivisietopic