Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Oude Jongens Krentenbrood Forum » Het (grote) OJK vooraf en achteraf gelul eredivisietopic

Deze normale topic is open en bestaat uit 42 pagina's: 1 2 3 4 ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42

Als we het hele seizoen als veelal zo spelen (met name als het drukzetten zo succesvol kan worden toepgepast en de tegenstander zo veel fouten maakt) ben ik tevree, Olai. Maar ik vermoed dat we een fitheid voorsprong hadden gister, en dat het even afwachten is of en hoe we de lijn kunnen doortrekken.

Vertessen kan mij dus (nog) niet overtuigen, maar het moet wel gezegd dat ie een nuttige drukzetter is in dit systeem. Hij is jong, kan nog ontwikkelen, liet eind vorig seizoen wel wat lueke dingen zien, dus er liggen ook wat mij betreft nog best mogelijkheden.

Ik vind Sangare een nogal matige spelverzetter; dat zit'm wat mij betreft in handelingsnelheid, overzicht, bal aanname, passkeuze, en pass techniek. Het is niet superslecht maar in balbezit vind ik zijn gebreken lichtelijk storend. Hij is sterk in duels, en dat is natuurlijk heel erg nuttig.

Er wordt wel eens beweerd dat we het met dit systeem ons niet kunnen veroorloven om met Propper en van Ginkel te spelen, maar ik vermoed dat we het ons tegen sterkere ploegen niet kunnen veroorloven (lees: we ons niet voldoende onder druk zullen kunnen uitspelen) om met Sangare te spelen. Die gaat m.i. meer balverlies opleveren dan Propper zou doen alswel de angel uit onze eigen tegenstoten halen; ik ben niet overtuigd dat zijn duelkracht voldoende aan de ander kant van de schaal legt. Hij mag het natuurlijk laten zien; hij was o.a. begin vorig seizoen wel iets beter vond ik, dus wellicht zit het er wel in bij hem.

 

+1/-0

Imho is dat de insteek van de selectie. Misschien is in sommige wedstrijden juist de finesse van Pröpper nodig, en in andere wedstrijden juist de specifieke kwaliteit van Sangaré.

Ik heb gisteren een handvol intercepties gezien die niemand anders in het elftal zou kunnen doen (waardoor je druk kunt houden en vroeg de bal verovert) en hij heeft veel minder overtredingen dan Rosario nodig wanneer hij druk zet.

Het lijkt me dat Vertessen met name speelt om z'n tactische discipline en snelheid. Ihatarren speelt toch iets meer uit stilstand, bijvoorbeeld.

 

+1/-0

Ik was abroad voor zaken vandaar de verlate reactie maar ik heb de wedstrijd wel helegaar gezien en ben het eens met alle positieve opmerkingen van B O M M E L E N.
Eensch met de positieve nuancering van S K E R E L A E R de W I E R I N G E R t.a.v Sanct Garé en eenschg met Olé dat deze wedstrijd en de stand der dingen op dit moment zeer positief stemmend is.

Maar ik ga ook mee met het zwaluw en zomer verhaal. De tegenstanders waren inderdaad zeer verzwakt dus de echte proof of the pudding komt toch pas bij wat latere maaltijden.
Ik vind net als den S K E R E L A E R Mmmmmkweenie toch een beetje een dissonant. Ik vraag me af den Zaaf zo plichtsgetrouw positie blijft houden en nu niet gaat denken dat hij voetballend de show moet gaan redden omdat hij zoveel lof kreeg.
Ik vond onze beide CV positioneel enorm sterk. Ze maken voetbal vanachter uit een feest. Maar ik ben bang dat ze tegen een echte sterke en vooral snelle en wendbare spits net tekort komen op het niveau wat we nastreven. We hebben achterin geen echte killer lopen.
Nogmaals, alle lof voor de beiden maar dit nuchter feit mag vermeld worden vind ik.
Het is goed nieuws dat Rosy kapselkameleon op vertrekken staat.
Klote dat Bruma de mispeer niet weg lijkt te willen.
En we moeten echt nog versterken als Malen en Denzel in distress nog gaan vertrekken (en dat gaan ze). Want voor de spitspositie maar ook een klasbak voor de laatste linie mag er wel bij.

Oh, en onvermeld gebleven maar toch het melden waard, het is wel al duidelijk dat Drommelsch de best voetballende keeper is sinds watergigant.
Zijn keeperskwaliteiten zijn nog niet te beoordelen maar hij heeft rust aan de bal, is vast, ziet waar naar toe en heeft een prima trap.
Heerlijk heerlijk na de clownsact van vorig jaar....en die kon dan ook nog niet eens heul goed keepen!

 

+1/-0

Ramalho was redelijk B E E S C H T A C H T I G gisteren, interessant!
Daarnaast voetballend sterk, hij kan enorm tempo maken, zonder fouten. Aannemen en direct goed inspelen, nog beter dan Teze en Boscagli.

Sangaré was helaas weer de oude, dus slordige.

Mwahnee was degelijk deze keer, maar het is een wereld van verschil met Dumfries. Het lijkt niet meer dan degelijk te kunnen worden.

Boscagli gewoon dom, onprofessioneel.

Gakpo moet er nog effe inkomen zeg maar.

Algemene conclusie is wel dat het wat stabieler lijkt, dat is vooral te danken aan Ramalho en vGinkel schat ik zo in.

 

+1/-0

Helemaal eens. Skerla. Ramalho is bijzonder goed. Sangare (opnieuw) de man die het meeste gevaar sticht voor de tegenstander, zonder over the whole echt slecht te zijn. Maar er zit iets structureels in het Sangare probleem. Gakpo komt er inderdaad aan, maar is nog niet. Speelt wel heel erg 'direkt'/doelgericht/met risico soms.

van Ginkel, Goethe & Madueke vond ik ook goed spelen. Dit zijn mannen waar je op kunt bouwen (als ze heel blijven).

Zaaf was weer wat matig als aanspeelpunt en slapjes in duels.

Mahweenie lijkt een nuttige kracht, een teamspeler die de met name goed in de drukzet-machine en de snelle opbouw prima meedoet. Vooralsnog zie je heel weinig belangrijke bijdrages kwa voorzetten of doelpogingen. Hij is wat dat betreft de tegenpool van Dumfries. Gister was ie 1 tegen 1 redelijk degelijk (dit is waar het eerder wat minder solide oogde).

Boscagli had wel wat pech met die gele kaarten, maar een belangrijker punt voor mij is dat ik hem (opnieuw) 1 van de minderen vond aan onze kant.

Drommelsch bevalt me vrij goed.

De speelwijze begint er wel aardig in te komen. Vaak flipperkast voetbal, maar o zo lastig voor de tegenstander.

 

+1/-0

Drommelsch beviel me echt geweldig!!
Ik denk dat hij de potentie heeft een topkeepert te worden.
Mijn observaties die tot deze vroege, vergaande conclusie geleid hebben zijn als volgt.
Dat hij voetballend geweldig is heb ik al eerder betoogd. Hij ziet het, is vast, heeft een goede trap en raakt niet in paniek.
En daar komen we meteen op de kern van de zaak!
Ik heb zelden een keeper gezien die zo rustig is. De situaties zo leest! Ongekend!
Hij laat keepen heel simpel lijken, gewoon omdat hij geweldig positioneert!
Als hij komt bij hoge ballen, komt hij echt om ze te hebben. Geen alibi-sprongetje!
Kun je betogen dat hij een paar ballen had moeten vangen ipv stompen, en dan geef ik je volkomen gelijk!
Maar daarom is het ook nog geen topkeeper....maar dat soort dingen kun je nog ontwikkelen in de jaren.

Maar nu even een paar concrete observaties die echt ontzettend spreken wat mij betreft.

1) Op een gegeven moment komt er een schot op de rechter bovenhoek van het doel. Hij zweeft er naar toe, had de hoek goed dicht.
Maar al zwevend zag hij dat de bal over zou gaan, en in de vlucht trok hij zijn hand terug.
9 van de 10 keepers hadden dit tot corner verwerkt.
2) Er kwam een hoge bal vanaf de positie waar Mmmmkweenie verdedigt.
Drommelsch stond net een pas of wat te ver voor zijn doel.
Maar ipv een vreemde duik, zette hij heel eenvoudig op tijd het stapje terug en ving de bal solide.
Dat neutraliseerde de situatie volledig door de rust en eenvoud waarmee hij het oploste.

En nu de belangrijkste
3) Er was een speler gelanceerd met een lange bal, die opdook rechts aan zijkant van het doel (voor de kijker links) ik geloof dat Ramalho mee liep maar die was net een tikkie achter de man.
Drommelsch kwam uit zijn doel maar, liep mee en verkleinde tegelijk zijn doel door zich breed te maken.
9 van de 10 kieperts zouden naar de grond zijn gegaan. Met het risico op contact met de speler. Of zouden tenminste een corner hebben weggegeven.
Hij bleef op de been, heel goed kijken en koelbloedig. En de bal liep rustig over de achterlijn.

Dat waren voor mij echt een paar klassemomenten!

Ik heb nog geen idee hoe hij als lijn keepert is of in de een tegen een.
Maar als je rustig blijft, goed blijft kijken en vooral ontzettend goed bent in positioneren...kan ik me bijna niet voorstellen dat dat niet goed zit!

En tja, nog maar eens gezegd...wat een geweldige voetballer is het! Echt totaal relaxt als hij aangespeeld wordt in de voeten!

Ik weet niet of het opvalt...maar ik heb ontzettend veel vertrouwen in hem!
En nog belangrijker...zijn verdedigers ook!

Hiddink zei altijd, je bouwt een elftal van achteruit op!
Met Drommelsch en vervolgens het centrale duo voor hem, heb je 3 spelers die de situatie lezen en van elkaar begrijpen wat te doen!
Man wat een luxe!

En dan heb je ook nog eens 3 pionnen die van achteruit het voetbal naar voren de juiste impuls kunnen geven!
Dat moet een kolfje naar Jantjes hand zijn!

Net zozeer als voorin Got(t)ze in de rol die hij nu vervult aanvallend geweldig ondersteunend werkt, maar met slim positioneren ook voorin meteen verdedigend de juiste piketjes zet met die slimheid.
Daar tussen in veldmaarschalk Ginkel en de as is gewoon van top niveau....behalve....de spitspositie.
Want den Zaaf blijft gewoon een gemankeerde spits met absolute waarde maar een topaankoop voor diens positie is mijn prio!

 

+1/-0

Leuk om het enthousiasme over Drommelsch te lezen. En ook ik ben enthousiast over de rust en het vertrouwen dat hij uitstraalt.
Toch valt het mij op dat het en voetballer is die is gaan keepen. Dit zie je in zijn bewegingen, hoe hij duikt en hoe hij valt. Dit is aangeleerd i.p.v. aanleg.
Gelukkig is dit bovengemiddeld waardoor ik ook denken dat hij een top keeper voor de Nederlandse competitie kan worden en sub top ijn Europa

 

+1/-0

Jij hebt best kijk op kiepers, en dat voor een wielrenner Erik Breukink 1 :ja :ja

 

+1/-0

Tegen Midget Land, Obispo of Viergever op LCV ?

 

+1/-0

Ik zou den Tezert naast Ramalho zetten.
Die heeft zich vorig jaar bewezen centraal achterin.

 

+1/-0

Teze naast Ramalho kan prima wat mij betreft, maar ik vermoed dat Schmid(t) hem nu puur voor RCV en RB ziet, en Ramalho nooit van RCV haalt tenzij omstandigheden daar toe dwingen. En dat ie Teze op RB minuten wil geven, om de Mkweenie/Mteze concurrentie op RB hoog te houden.

En dat Boscagli, Viergever en Obispo normaliter de enige opties op LCV zijn.

 

+1/-0

Dat vermoed ik ook!
Maar ik ben het daar in die zin niet mee eens omdat den Tezert als CV bewezen heeft Europees niveau aan te kunnen en ik het raar vind dat hij nu de kans niet zou krijgen op die plek.

 

+1/-0

Eens met romario, Teze op die plek. Maar ik zou het toch wel verrassend vinden als Schmidt Teze daar niet neerzet.

 

+1/-0

Ik zou het zeer verrassend vinden als Schmidt Viergever niet opstelt.

Teze vind ik zelf trouwens ook prima, maar Schmidt gaat voor zekerheid in deze CL-voorronde: Viergever is LCV van beroep, Teze RCV die dit jaar (2e) RB is.

Ik denk dat ik als ik Schmidt was ook Viergever zou opstellen in deze situatie.

 

+1/-0

Ja dat gaat Jantje inderdaad zo doen.
Links om of rechtsom, ik vind het wel totaal onterecht dat den Tezert, als die al niet CV speelt, niet tenminste eerste keus RB is. Hij heeft een uitstekend seizoen gespeeld en Mwwweeenie is een speler die nog geen seconde heeft laten zien waarom hij den Tezert in de pikorde verdrongen heeft.

 

+1/-0

Schmidt is (iig voor de Bühne) nog in dubio:


"Tegen Midtjylland moet PSV het doen zonder Olivier Boscagli, die in Turkije tegen een rode kaart (twee keer geel) aanliep. Een gemis, weet Schmidt. 'Hij heeft vorig seizoen en nu ook weer bijna alles gespeeld en al laten zien in goede vorm te zijn. Maar we hebben met Viergever en Obispo goede vervangers. Dat wordt nog wel een lastig besluit. Op basis van de trainingen verdienen ze het allebei."

Op basis can voorbereidingsbeelden zou ik voor Obispo gaan.

 

+1/-0

Ik ook. En als ik in het toekomst en clubbelang denk ook!
En als ik persoonlijk spreek dan zeker!!! :ja :ja

 

+1/-0

Hebt ge wellicht deel van Armando's transferrechten in handen? :denk

Wat betreft teasing Tezert, dat moet niet te lang duren inderdaad. Met een niet meer dan 'ok' Mwene verdient Jordan veel kansen & speelminuten op RB.

Er speelt ook een 'signaal naar jonge spelers' verhaal in d(t)eze. Ik neem even aan dat er geen fitheid aspecten in spel zijn.

 

+1/-0

Ed verwacht Teze als rechtsback.

Wellicht speelt/speelde mee dat Schmidt tot nu toe, behalve Buurman, alleen maar spelers liet beginnen die er vanaf de eerste trainingsdag bij waren. Teze sloot ook later aan.

 

+1/-0

O! Bispo!

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 42 pagina's: 1 2 3 4 ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42

PSV Forum » Oude Jongens Krentenbrood Forum » Het (grote) OJK vooraf en achteraf gelul eredivisietopic