Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Historie » Yorbe Vertessen

Deze normale topic is open en bestaat uit 5 pagina's: 1 2 3 4 5

Zal een sympathieke gast zijn, en ik weet dat ie al even bij onze club zit, maar komt keer op keer te kort. Geen rendement, ongelukkig in de acties en geen kopper en geen killer. Gisteren ook weer heel matig om het maar netjes te zeggen. Afscheid nemen, het is niet anders.

 

+1/-0

Ik denk dat psv hem het beste kan verhuren. Hij speelt zonder vertrouwen. Hij heeft speelminuten nodig om zich door te ontwikkelen. En bij PSV krijgt hij die niet. Een jaartje bij een subtopper a la Heerenveen zou hem goed doen. Moet PSV wel een alternatief halen. Iemand die op alle posities in de spits uit de voeten kan.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

StephanPSV schreef op 31 december 2022 om 11:26:

Ik denk dat psv hem het beste kan verhuren.

Het beste ja. Maar welke club in de eredivisie wil dit blinde paard hebben?

 

+1/-0

Ik heb Vertessen goede wedstrijden / invalbeurten zien spelen vorig jaar, maar daar staan ook een aantal zeer matige optredens tegenover. Hij heeft al vaker niet-te-missen kansen gemist en negeerde vorig jaar tegen RKC-uit opzichtig een medespeler die de bal in een leeg doel kon tikken. Daarnaast heb ik volgens mij ook wel eens dingen gelezen waardoor ik me afvraag of hij wat betreft het "totale mens principe" een speler is die je in je team zou moeten willen hebben.

Vertessen is met zijn snelheid in ieder geval zeer bruikbaar als er ruimte ligt achter de defensie van de tegenstander. Voor in de kleine ruimte vind ik hem veel te druistig. Daarom verwacht ik niet dat hij zich zal doorontwikkelen tot basisspeler van PSV, zeker in de belangrijkere wedstrijden komt hij m.i. tekort.

Voor de rest van de eredivisie denk ik dat hij voor minstens de helft van de clubs een prima aanwinst is. Echter, die kunnen hem niet betalen. En aangezien ik weinig toekomst voor hem zie in Eindhoven, zou ik de voorkeur hebben voor een definitief afscheid. Wellicht dat er een Belgische club geïnteresseerd is? En zo niet? Dan houden we hem lekker in Eindhoven en kan hij wellicht mijn ongelijk nog bewijzen door weer een paar stappen in zijn ontwikkeling te maken.

 

+1/-0

Vertessen moet gewoon veel vlieguren gaan maken door te spelen. Hem moet je verhuren.

 

+1/-0

Om te kunnen slagen in de top heb je een basistechniek nodig waar je op kan vertrouwen.
Yorbe mist dat.
Als ik zag hoe hij de bal 20 meter voor zich uitspeelde toen hij de keeper van Milan wilde paseren.
Leuke speler voor als je misschien op de counter speelt maar komt eigenlijk gewoon te kort voor Psv.

 

+1/-0

Doet me erg denk aan Rommendahl jaren geleden, watervlug... maar dat was het ook wel zo n beetje. Wel handig omdat de tegenstanders vaak aan hem gingen hangen en dat de nodige kaarten opleverde.

 

+1/-0

Vertesen doet het in Belgie heel behoorlijk. Vandaag een goal en assist tegen Union Berlin, en tot nu toe doet hij het ook in de competitie aardig.

Ga zo door Yorbe!

 

+1/-0

Ik denk dat vertessen en Silva het wel aardig zouden kunnen vinden beide zijn beweeglijk en kunnen de bal bij zich houden iets wat bij Luuk niet zo sterk is.

 

+1/-0

Hoop dat Yorbe het prima doet en we zo nog redelijk wat voor hem krijgen. Kunnen wij op zoek naar iets dat beter bij ons past. Ik zie Yorbe nog steeds als razendsnelle, technisch beperkte, counterspits. Bij ons zou hij alleen als invaller kunnen functioneren op het moment dat wij ons beperken tot de counter. Dat wil hij niet, en als basisspeler komt hij echt te kort in mijn ogen. Redelijke voetballer dus, zal het vast elders in een ander systeem prima doen.

 

+1/-0

Dus omdat Luijckx dat zegt is er een transfer in de maak?

Je zag in 2 wedstrijden precies waar hij wel en niet goed in is. Tegen Sevilla subliem ingevallen, vaak gevaarlijk in de counter. Tegen Feyenoord de slechtste man van het veld.

 

+1/-0

Tegen Sevilla zag je in eerste instantie ook nog dat hij 'voetballend' tekort komt om bij PSV mee te komen. Zijn handelingssnelheid is simpelweg te laag en hij mist de basisvaardigheden om mee te kunnen in het hoge niveau dat PSV dit seizoen heeft. Als je hem vergelijkt met Lozano of Lang, dan is het verschil heel groot.

Dat neemt niet weg dat hij voor PSV wel van waarde kan zijn. In situaties waar er ruimte achter de verdediging ligt, is hij met zijn snelheid een enorm wapen. Dat zag je vorige week ook bij zowel de 2-2 als de 2-3. In 2004 hadden we met DaMarcus Beasley een zelfde type speler: watervlug, maar qua niveau te licht voor wat PSV nastreeft.

Als topspelers als Lang, Lozano, Bakayoko en Gakpo de norm zijn, dan is voor Vertessen de invallersrol het hoogst haalbare. Ik kan me goed voorstellen dat hij op een gegeven moment één niveautje lager misschien voor zijn kansen als basisspeler wil gaan.

 

+1/-0

Vandaag in ieder geval wat aan zelfvertrouwen getankt denk ik zo met een kopbal op de paal en de gelijkmaker op CL-niveau.
In de winterstop zal hij wel samen met zijn manager en de psv-staf een evaluatie van de 1e seizoenshelft doornemen en aan de hand daarvan een keuze maken wat het best voor zijn ontwikkeling cq carriere zal zijn.

 

+1/-0

Je moet hem er nu sowieso bij houden. Zeker met Lang die vrij consequent geblesseerd is. Na dit seizoen is het een ander verhaal. Dan MOET je zelfs verkopen. Of zijn contract verlengen.

 

+1/-0

Ik denk dat Yorbe "de kuif" Vertessen, maar eigenlijk elke speler, niet weg wil. Althans, in de winterstop. Ze kunnen nu meemaken wat het is om CL te spelen en, zeer waarschijnlijk, kampioen worden.

Daarna ben je nog aantrekkelijker. Zeker wanneer je een (minimale) bijdrage hebt gehad.

Daarbij hoor je steeds dat het niveau zo hoog is, ook op trainingen. Daar leer je ook van.
Ook vanuit perspectief van PSV, na het seizoen doorselecteren. Dan vallen de Sambo's, Vertessens, Drommels, Obispos en oppegards af.

 

+1/-0

Helaas volg ik Union Berlin niet op de voet, maar ik begreep dat Yorbe de eerste wedstrijden mocht invallen maar nu de laatste wedstrijd niet van de bank geweest is. Mis ik iets, is hij geblesseerd of niet topfit? Of heeft hij aanpassingsproblemen? Of had hij het verkeerde trainingspak gekocht ?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

PSVRijnwoude schreef op 12 februari 2024 om 20:53:

Helaas volg ik Union Berlin niet op de voet, maar ik begreep dat Yorbe de eerste wedstrijden mocht invallen maar nu de laatste wedstrijd niet van de bank geweest is. Mis ik iets, is hij geblesseerd of niet topfit? Of heeft hij aanpassingsproblemen? Of had hij het verkeerde trainingspak gekocht ?Eerste wedstrijd, uit leipzig, basis en gewisseld. 2e wedstrijd invalbeurt na een dik uur, laatste wedstrijd hele wedstrijd op de bank. Ik zie een tendens

 

+1/-0

Ik zit zaterdag in het stadion als Union Berlin uit speelt tegen Hoffenheim, dus breng later wel even verslag uit hier.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 5 pagina's: 1 2 3 4 5

PSV Forum » Historie » Yorbe Vertessen