Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Oranje & overige interlands » WK 2022

Deze normale topic is open en bestaat uit 7 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7

Het WK 2022 is van start gegaan. Ik weet niet of ergens al benoemd is dat Qatar een dubieuze keuze is geweest, maar dan bij dezen.

Oranje heeft de eerste 3 punter te pakken dankzij Gakpo, en Saudi Arabië staat met 30 minuten op de klok voor tegen Argentinië. Komt dat zien (of niet, omdat je het WK boycot, dat mag ook)!

 

+5/-0

Weer eens wat anders om met een lekkere bak warme koffie om elf uur in de ochtend aan te schuiven voor de televisie om de wereldkampioenschappen te aanschouwen.
In ieder geval getuige geweest van de eerste verrassing op het toernooi.

 

+1/-0

Het leeft bij mij wel een stuk minder dan 'normaal'. Voor het eerst sinds tijden is er in mijn omgeving geen WK-pooltje georganiseerd, ik zie nergens oranje versieringen in de straten en op kantoor werd er niet al weken vóór het WK alleen nog maar over voetbal gesproken.

Toch vind ik het nu wel leuk dat het gestart is. Al die programma's eromheen, dat hoeft voor mij niet, maar een beetje de wedstrijden volgen is wel leuk. En het fijne van "hybride werken" is dat je gewoon de 2e helft van Argentinië - Saoedi Arabië kan meepikken in de lunchpauze :)

Gisteren vond ik de wedstrijd tussen USA en Wales wel vermakelijk. Het viel me ook op dat er een goeie sfeer was en dat zowel de supporters van USA als natuurlijk het rode leger uit Wales duidelijk hoorbaar waren. Als je dat vergelijkt met de paar oranje fans die bij onze wedstrijd tegen Senegal zaten, is ons legioen wel erg mager. Ik heb in de 105 minuten volgens mij niet één keer een aanmoediging voor het Nederlands elftal gehoord.

Vanavond Frankrijk! De regerend wereldkampioen stelde na het binnenhalen van die wereldtitel vooral teleur in de Nations League en op het EK. Daarnaast zijn er inmiddels behoorlijk wat grote spelers geblesseerd. Wellicht kan dat ook een positief effect hebben, omdat er nog steeds voldoende kwaliteit is en de nieuwe jongens wellicht wél dat teamgevoel kunnen hebben. Maar er zijn toch vooral ook veel vraagtekens over de Franse ploeg. Australië lijkt dan overigens wel een ideale tegenstander om het toernooi te starten. Gezien hun prestaties in de kwalificatie en het gebrek aan topspelers, schat ik hen in als de zwakste broeder van deze poule.

 

+1/-0

Ik hoorde op de radio vanochtend dat de wedstrijd van gisteren de slechtst bekeken wedstrijd ooit is van Oranje op een EK of WK met bijna 4,3 miljoen kijkers

 

+1/-0

Ik zit naar mexico te kijken, tegen polen, bij mexico vallen mij 2 heren positief op, Montes en Vega
Montes is echt beter dan onze Ramalho, sneller, groter, heeft overzicht en staat ook rechts in de cv, Vega, zoals die exelleert, ideale vervanger mocht Gakpo deze zomer gaan? Hij is enel, passeert makkelijk, speelt veelal op links maar trekt ook veel door naar het midden, spelers om (vind ik) in de gaten te houden, mits ze ook haalbaar zijn!

 

+1/-0

Heb steeds minder zin om het wk bij de NOS te kijken. De wedstrijd tussen Marokko en Kroatië is net 10 minuten bezig en de commentator heeft het al twee keer gehad over, en ik quote, "de magische linkervoet" van Ziyech. Dit ongelooflijke gekwijl als het ex-ajacieden betreft is echt misselijkmakend. En dit is al jaren gaande. Aantal jaar terug was het altijd "onze Zlatan", als het over Ibrahimovic ging. Waar komt dat "ons" vandaan dan? PSV en Feyenoord hebben samen meer fans dan ajaks, laat staan als we alle overige 15 eredivisieploegen meetellen.

Daarnaast heeft de commentator het woord ajaks als het gaat om Ziyech al herhaaldelijk genoemd. Ik kan me dergelijke uitspraken niet herinneren van vroeger, met bv de grote aanvallers Robben en vNistelrooij, of vPersie als we een andere club er ook even bijnemen.

Gisteren was het ook zo bij Mexico. Ging allemaal over de "grote" Alvarez. Lozano en Guardado werden voor het gemak maar ff vergeten. :kots

 

+1/-0

Ik kijk ook altijd op de Belg. Hebben ook 14 minuten analyse in de rust in plaats van 3. En inderdaad neutraal commentaar zonder Amsterdamse blik.

 

+1/-0

Ik was na 2 minuten voorbeschouwing van Youri Mulder alweer afgehaakt op den Bels, maar buiten Jeroen Elshof zijn er maar weinig commentatoren over die ik kan pruimen bij de NOS dus wat dat betreft snap ik het wel dat je op den Belg kijkt. Overigens zou ik als ik thuis ben Duitsland het liefst op den Duitser kijken en Engeland op de BBC maar die luxe heb ik deze week niet.

 

+1/-0

Ja, die Duitsers zullen wel even raar opgekeken hebben. Zoveel kansen op 2-0, 2x het houtwerk raken, goeie reddingen van de keeper en Musiala die na een mooie dribbel voor een bijna lege goal hoog over schiet.. Verdedigend zag het er niet best uit de laatste 20 minuten bij de Duitsers, want voor de 1-1 hadden de Japanners al 2x een waarschuwing gelost.

Met de wedstrijd tegen Spanje voor de boeg, wordt het nu direct het moment van de waarheid van de Duitsers, want met 4 punten gaan ze het waarschijnlijk niet redden in deze poule.

Overigens heb ik die Mannschaft de afgelopen jaren niet zo goed gevolgd, maar het lijkt er op dat qua kwaliteit het evenwicht tussen het aanvallende en verdedigende deel van het elftal daar behoorlijk zoek is. Als je onze verdediging zou combineren met de aanval van de Duitsers, dan zou je echt een fantastisch elftal hebben!

 

+1/-0

Twee jaar terug trad Duitsland met Max aan tegen Spanje en werd met 6-0 verloren. Wat dat betreft zullen ze niet al te veel hoop hebben. Wel wat opvallend dat alle aanvallende spelers eruit gehaald werden in zo'n wedstrijd door Duitsland.

 

+1/-0

Aardig spelertje die Doan, niks voor ons ?

 

+1/-0

Veel oud-psv spelers actief op dit WK, sommigen waarschijnlijk voor het laatst.
Gotze, Hutchinson, Guardado, Moreno, Lozano, Rodriguez, Doan, Ruiz en natuurlijk een aantal Nederlanders.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

antonh schreef op 23 november 2022 om 22:12:

Veel oud-psv spelers actief op dit WK, sommigen waarschijnlijk voor het laatst.
Gotze, Hutchinson, Guardado, Moreno, Lozano, Rodriguez, Doan, Ruiz en natuurlijk een aantal Nederlanders.Aboukhal bij Marokko (niet veel gespeeld bij ons, maar toch).

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

JorisDeDraak schreef op 24 november 2022 om 03:44:

open/sluit de onderstaande quote:

antonh schreef op 23 november 2022 om 22:12:

Veel oud-psv spelers actief op dit WK, sommigen waarschijnlijk voor het laatst.
Gotze, Hutchinson, Guardado, Moreno, Lozano, Rodriguez, Doan, Ruiz en natuurlijk een aantal Nederlanders.Aboukhal bij Marokko (niet veel gespeeld bij ons, maar toch).


En Behich zag er bij Australië ineens uit als iemand die iets kon.

 

+1/-0

Kunnen we niet een van die Canadezen toevoegen aan ons psv? Heerlijke drive, redelijk goed aan de bal (en dat scorend vermogen hebben we al). Maar goed misschien is te vroeg om te concluderen na een wedstrijd tegen wat bejaarde Belgen.

 

+1/-0

Vind, idd, die Buchannon van Canada zeker een intressante aanvaller, soms nog beetje te wild, maar hij heeft iig goede passing, dribbel, sterk aan de bal, is jong en heeft veel talent!

 

+1/-0

Vanavond een leuke; Argentinië - Mexico

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ehv040 schreef op 26 november 2022 om 10:31:

Vanavond een leuke; Argentinië - Mexico


Dat was zeker een heerlijke pot,zeg maar gerust een keiharde strijd.

Net Japan gekeken,het enige wat ze moesten doen was winnen om zeker te zijn van de knock-out fase.
Vervolgens blijven ze volharden in een oeverloos getik en met een geduldig vertrouwen dat het wel goed zou komen,maar als jezelf niet scoort val ie dus aan de andere kant.
Ondanks misschien wel de meest saaie pot tot nu toe toch wederom een verrassing.
Duitsland moet vanavond ook de punten pakken dus hoop op net zon mooie wedstrijd als gisteravond.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 7 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7

PSV Forum » Oranje & overige interlands » WK 2022