Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Nieuwe trainer

Deze normale topic is open en bestaat uit 28 pagina's: 1 2 3 4 ... 24 25 26 27 28

Ik kan me heel goed vinden in het verhaal van Nikiforov. Bruma is natuurlijk nooit de topper geweest die we graag hadden gezien, en die hij getuige zijn transfersom en salaris ook had moeten zijn. Maar in het tweede seizoen onder Schmidt heeft hij het niet onaardig gedaan (28 wedstrijden, waarvan 12x basis en in totaal 7 goals en 3 assists). Beetje vergelijkbaar met wat Bakayoko dit jaar heeft laten zien.

De voetbalfilosofie van Schmidt was echt wel in orde. Ik denk dat de spelersgroep nog 1 tandje beter had gemoeten om dit ook te kunnen koppelen aan prestaties. We kwamen nipt tekort in de competitie, mede door cruciale arbitrale dwalingen, en in Europa verloren we onnodig van o.a. Olympiakos, Leicester City en Monaco, vaak ook door persoonlijke fouten. Maar PSV was een team, zette tegenstanders onder druk, combineerde goed en kwam tot kansen en goals vanuit open spelsituaties.

Dat Schmidt Benfica weer kampioen heeft gemaakt, na 3 seizoenen Porto & Sporting, geeft voor mij aan dat het inderdaad een uitstekend trainer is. Daarnaast speelde ook Benfica leuk voetbal, op basis van wat ik in de CL gezien heb.

 

+1/-0

Hmmwa nipt te kort. Qua uitslagen wel en als het een incident was prima. We wonnen in een jaar tijd onze 10 moeilijkste THUISwedstrijden van het seizoen niet. Roger zijn tijd om te oogsten was er nog niet vorig jaar en ondanks dat kon hij nog kampioen worden als Ajax net even een stukje minder geluk had gehad. Wil niet zeggen dat wij geen geluk hebben gehad overigens.

Een nieuwe trainer een compleet nieuwe staf geven maakt mij persoonlijk niet zoveel uit. Maar een trainer carte blanche geven om spelers die hij kent te halen met het risico dat je er aan vast zit voor 3 a 4 jaar natuurlijk wel.

De directie en Bosz moeten op 1 lijn komen met de doelstellingen + middelen. Zitten ze niet op één lijn dan krijg je een jaar gezeik. De directie van PSV moet niet enkel op win-now gericht zijn maar moet ook de langere termijn bewaken. Bosz zal daar als passant geen boodschap aan hebben.

Ik vind Bosz een veilige keuze maar ik heb ook echt wel zorgen.

 

+1/-0

Je zou als club zijnde ook kunnen gaan voor een bepaalde speelstijl en daar je trainer en spelersgroep bij zoeken. Stel je trekt Bosz aan. Dan weet je wat voor trainer dat je in thuis haalt. Ga je dan alleen voor de naam of ga je voor de speelstijl die hij uit draagt? Is dat het laatste, dan kun je ook committeren aan zo'n aanvallende speelstijl. Accenten daargelaten. Vertrekt Bosz op een gegeven moment, dan ga je op zoek naar een coach die een soortgelijke speelwijze hanteert. Kan een grote naam zijn, kan ook een relatieve unknown zijn.

 

+3/-0

Uiteindelijk denk ik dat een speelwijze bij een club moet passen. Nuances zijn daarin uiteraard aan te brengen. Maar die handtekening is de enige mogelijkheid om een hoog niveau te halen. Vanaf de jeugd inslijpen van automatismen, het doorselecteren op posities.
Elke 2 jaar wisselen van trainer/speelstijl gaat je nooit stabiliteit brengen (denk ik).

 

+3/-0

Zoals het er naar uitziet is Peter Bosz onze nieuwe trainer. Alles is al gezegd en geschreven over hem, ik laat me graag verrassen en het zou mooi zijn als hij PSV weer goed laat voetballen en zijn eerste kampioenschap bij ons zal vieren :)

 

+1/-0

Zo is het. Hopelijk dat er ook wat meer voetballend vermogen bijkomt op een aantal posities en dan gaan wij het zien.

 

+2/-0

Ik krijg echt het gevoel dat we weer een mooi seizoen krijgen in Eindhoven :)

 

+1/-0

Dat gaat snel dan. Ik ben blij met de coach. Nu de spelersgroep.

 

+1/-0

Twee wedstrijden onderweg en we kunnen in ieder geval concluderen dat er gespeeld wordt met een duidelijke filosofie en dat het weer eens genieten is.
Er zijn nog genoeg op-en aanmerkingen te plaatsen maar het eerste prijsje is binnen,we zijn goed begonnen aan het beoogde CL-doel en de selectie is nog niet op volle sterkte.
Beloofd een interessant seizoen te worden.

 

+2/-0

Ik denk dat iedereen we tevreden is op dit moment. Veel spelvreugde en bij vlagen gewoon genieten. Had dit niet verwacht aangezien Bosz de laatste jaren toch wel aardig mislukt is bij een aantal clubs. Een zwaluw maakt nog geen zomer maar het is een lekker begin. En ik zie spelers die ik al bijna afgeschreven had ineens lekker meevoetballen.

 

+1/-0

De start is goed. Doet me denken aan de start 2 jaar geleden onder Roger Schmidt. Eerst de 0-4 in de Arena voor de JCS (tegen 10 Ajacieden) en daarna 5-1 tegen Galatasaray en 3-0 tegen Midtjylland. Toch was Benfica daarna te sterk in de play-off ronde en hielden we dat superhoge niveau van de maanden juli en augustus niet vol gedurende het seizoen.

Ondanks dat de start goed is, gaat er voldoende mis. Zowel tegen Feyenoord als gisteren waren er toch een aantal momenten waarbij we goed weg kwamen. Heb je daar een keer pech, dan loopt zo'n wedstrijd toch anders.

Vooralsnog ben ik blij met wat Bosz in korte tijd weet neer te zetten. Positioneel lijkt het op dit moment een stuk beter te staan dan vorig jaar, waardoor we de bal sneller terug veroveren en de tegenstander grote delen van de wedstrijd niks in te brengen heeft. De vraag is of we deze intensiteit kunnen volhouden, en of we in staat zijn om andere oplossingen te verzinnen als tegenstanders zich op het lamleggen van onze specifieke wapens gaan richten. Wat als Bakayoko en Lang nooit in de 1-tegen-1 komen omdat er rugdekking is? Zowel Feyenoord als Sturm Graz boden ons voldoende ruimte om te voetballen. Als je zelfs Luuk de Jong een paar keer oog in oog met de keeper kan brengen, dan staat de tegenstander verdedigend gewoon niet goed.

Oftewel, de start is veelbelovend en beter dan ik had gehoopt! Maar een zwaluw maakt nog geen zomer en onze selectie is nog steeds vrij smal, zeker op het middenveld.

 

+1/-0

Het loopt zeer voorspoedig allemaal. Wat toch het meest opvalt is dat spelers echt als herboren lijken te zijn. Zo'n Teze als RB, Ramalho als RCV, Bakayoko als RV en Luuk als spits. Maar boven alles en iedereen toch wel Sangaré. Dit is exact de speler die hier in geen miljoen jaar 4 jaar zou moeten kunnen spelen. Dit is de Sangaré die onder Roger op zijn best was. Veerman heeft daarnaast ook de grootste lol in het mooie voetbal wat Bosz wil spelen.

Als je van te voren een lijstje had gemaakt met spelers die niet bij Boszball zouden kunnen passen;
- Luuk
- Middenveld met Sangaré/Veerman
- Teze als RB
- Ramalho

Luuk speelt inmiddels 2 van zijn beste wedstrijden, Sangaré en Veerman domineren tegen Feyenoord in de Kuip, Teze heeft een extra standje gevonden en Ramalho lijkt heel degelijk in het doordekken. Zeker naast Boscagli toch best prima.

Alles loopt gesmeerd en dan zie je dat je al heel snel de wind in de rug hebt. Zo'n Bakayoko is een totaal andere speler geworden. Zo'n Babadi was super nerveus maar na die goal voetbalt ie mee waarbij ze in Amsterdam instant jaloers zijn. Zo'n Noa Lang is een pure topspeler voor PSV die je normaliter niet kunt kopen maar nu toch hebt voor max een jaar verwacht ik. En dan heb je nog Pepi van de bank.

Vooralsnog niets te klagen en dat het af en toe helemaal open ligt hoort bij Boszball. Dat gaat een goede CV niet 100% voorkomen en soms moet je ook vertrouwen op dat spelers het kunnen herstellen of dat tegenstanders de verkeerde keuzes maken. Ik ga zeker niet zeggen dat we minder dan 30 goals tegen gaan krijgen maar we gaan er wellicht wel 100 maken. En dan is een 4-1 prima acceptabel.

 

+1/-0

Fijn dat een coach ook gewoon kritisch is op zijn ploeg. Ik heb Ruud vorig seizoen te vaak horen zeggen dat het best een goeie pot was, ook al was het het aanzien niet waard.
Ik heb nooit getwijfeld aan de vakman Bosz en hij was mijn persoonlijke nummer 1, maar we zijn nog niet eens aan de competitie begonnen. Laten we het maar afwachten.

 

+1/-0

Nou ik vind dat hij te streng is en nu komt het over als een trucje. Zoals Pieter Zwart terrecht zei zal hij dat straks ook andersom doen als ze een keer niet winnen en hij alle positieve dingen eruit haalt.

Hij kan prima gewoon zeggen dat er heel veel goed ging, hij ervan genoten heeft bij vlagen en dat er uiteraard nog dingen beter kunnen omdat ze nog echt aan het opbouwen zijn. Zeggen dat we niet goed speelden vind ik gewoon bullshit. Dat de tegenstander ons op de pijnbank had kunnen leggen is natuurlijk wel zo.

 

+1/-0

Zie het een beetje als Verstappen die klaagt over 0,0 grip.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 28 pagina's: 1 2 3 4 ... 24 25 26 27 28

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Nieuwe trainer