Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » [Beleid] Selectie seizoen 2020/21

Deze normale topic is open en bestaat uit 55 pagina's: 1 2 3 4 ... 48 49 50 51 52 53 54 55

Je hebt het hier niet over de eerste 15 spelers die 30+ wedstrijden per jaar zullen spelen maar om het 2e of 3e garnituur die af en toe kunnen opdraven.

Ik ben overigens verre van fan van Vertessen, misschien zelfs wel bij de groep meest kritische supporters, maar hij speelt wel heel veel en dat hij nu hooguit een talent is vind ik geen reden om geen rekening met hem te houden. Vorig jaar speelde Madueke pas zijn eeste wedstrijd vanaf het begin in de laatste wedstrijd in Groningen. Pakweg 5 wedstrijden later was hij één van de belangrijke aanvallers. Ihattaren was 2 jaar geleden nog in Den Bosch aan het spelen met Jong PSV en een maand later overleed zijn vader en was hij onze 'topspeler'. Feit is dat Schmidt hem veel gebruikt en ik denk dat hij met zijn snelheid vanaf de flank best wel wat kan betekenen maar ik zie ze als optie 5 a 6.

 

+1/-0

Tinus, volgens mij komt het meningsverschil wat we het hele seizoen al een beetje hebben gehad weer tot uiting in je laatste posts.

Ik ben, net als jij, ook kritisch op Vertessen. En dat is omdat hij niet goed genoeg is. Hij is al 21 hè. Aanvallende talenten die de laatste jaren succesvol zijn geweest, zoals Depay, Malen, Gakpo en nu Madueke zijn jongens die in hun eerste 5 a 10 invalbeurten lieten zien iets speciaals te hebben. Dat ze een beslissende actie hebben. Vertessen heeft tot nu toe vooral uitgeblonken in nervositeit, een gebrek aan overzicht en heeft duidelijk laten zien geen killersinstinct te hebben. Daar gaan zelfs Fortuna en RKC nog niet bang van worden.

Waarom was Ajax dit jaar zo stabiel? Omdat het geraamte van hun elftal staat als een huis. Met Onana - Blind - Klaassen - Tadic hadden ze in elke linie een stabiele topspeler. En dan kwamen daar met Stekelenburg, Martinez, Gravenberg, Alvarez en Haller nog eens een aantal hele stabiele spelers bij. En wat er omheen stond bleek over het algemeen ook nog eens van goeie kwaliteit. De enige spelers die Ajax heeft die het niveau echt niet hebben zijn in mijn ogen Labyad en Klaiber, jongens die niet geheel toevallig ook niet meer aan spelen toe kwamen in 2021.

Als PSV op 2 fronten wil gaan presteren, zullen ze ook zo'n stabiele basis moeten creëren met een groep spelers eromheen waarmee je wat kan rouleren zonder dat er echt sprake is van een enorm kwaliteitsverschil. Als je blijft vertrouwen op Mauro, Thomas, Vertessen en Piroe kun je dat vergeten. En natuurlijk ga je als PSV niet in één keer naar een topselectie als je nu 10-11 spelers onder contract hebt die niet goed genoeg zijn. Daarom denk ik ook niet dat er een kans is dat PSV volgend jaar zo goed & stabiel is als Ajax. Je moet echter hopen dat er iets gaat ontstaan en dat je in een bepaalde flow komt waardoor je in ieder geval zelf minstens 10 punten meer gaat halen als dit seizoen.

PSV heeft dit seizoen natuurlijk tot de laatste wedstrijd moeten strijden om plek 2, en daardoor was er minder gelegenheid om te experimenteren met jonge talenten, maar van alle jeugdspelers die dit seizoen minuten gemaakt hebben, zijn Madueke en Vertessen de enige twee waar je een oordeel over kan vormen. Madueke is potentieel basisspeler en Vertessen (in mijn ogen) niet goed genoeg. Het had geholpen als we voor volgend seizoen ook al een beter beeld hadden gehad van jongens als Sambo en Oppegård, zeker ook omdat we op de backposities dun bezet zijn. Maar blijkbaar vindt Schmidt dat ze nog tekort komen, want hij loste problemen in de defensie liever op door te schuiven met Teze, Boscagli, Baumgartl en Viergever dan dat hij de jonge jongens voor de leeuwen gooide. Als je als PSV zijnde al een half jaar weet dat Dumfries weg wil deze zomer, had je in mijn ogen meer moeten doen om te weten te komen of Sambo, die het bij Jong PSV uitstekend heeft gedaan, volgend jaar een rol kan gaan spelen. Ter vergelijking, Ajax liet de afgelopen 5 jaar vanuit het niets eerst Mazraoui, vervolgens Dest en dit seizoen Timber en Rensch debuteren. Vier spelers die allemaal op Ajax-niveau goede rechtsbacks zijn gebleken. Wij moeten straks weer een aankoop gaan doen om het gat van Dumfries op te vullen.

Er gaan veel geruchten van spelers waar we interesse in hebben: Van Ginkel, Pröpper, Ramalho en nu Mwene. Het is goed dat er volop gewerkt wordt aan de nieuwe selectie. Maar zeker van die laatste twee namen is het echt afwachten wat ze gaan brengen. Gezien de leeftijd en de relatieve onbekendheid ben ik enigszins sceptisch. Van de andere kant, Max kende ik ook niet en die heeft het toch aardig gedaan dit seizoen.

Ik hoop vooral dat John de Jong ook aan de verkoopkant goed werk gaat leveren. Malen wegbrengen is geen kunstje, die verkoopt zichzelf, maar het is van groot belang dat een flink aantal jongens uit het rijtje Baumgartl, Luckassen, Viergever, Rosario, Rigo, Sadilek, Guti, Thomas, Mauro Jr., Doan, Bruma, Piroe en Vertessen ook vertrekt. En nee, je hoeft ze niet alle 13 te verkopen, maar ik zou zelf toch graag max 3-5 van deze jongens in de selectie zien volgend jaar.

Goal: Mvogo, Drommel, Delanghe, Müller

Verdediging: Dumfries/Aankoop, Teze, Boscagli, Viergever, Aankoop, Max, Aankoop (en Sambo, Oppegård)

Verdedigend middenveld: Van Ginkel, Sangaré, Thomas, Aankoop (en Kjølø)

Aanvallend middenveld: Götze, Gakpo, Ihattaren/Aankoop (en Vertessen)

Spits: Malen/Aankoop, Zahavi, Madueke, Aankoop (en Romero, Fofana)

 

+3/-0

Dan zitten we toch compleet op 1 lijn? Het enige wat ik wil zeggen is dat we naar een groep van 15 a 18 gaan die op meerdere posities uit de voeten kunnen waardoor ze wel qua rol kunnen verschillen per wedstrijd maar de namen grotendeels hetzelfde zijn. Het is niet voor niets dat Schmidt liever een betrouwbare speler op een andere positie gebruikt dan een jeugdspeler doorschuiven. Sambo kreeg geen kans terwijl Hendrix Rigo en Mauro rechtsback hebben gestaan. Hetzelfde voorin, waar Thomas en Mauro werden gebruikt als aanvallers ipv een jeugdspeler van Jong PSV doorschuiven. Dit is iets wat Schmidt altijd al heeft gedaan en gezien de aankopen (bevestigde geruchten) lijkt het alleen maar meer te worden.

We hebben 35 contractspelers en daar moeten Ramalho en Pröpper nog bij komen, dat betekent dat er ook minimaal 10 weg moeten.
Ihattaren Mauro Sadilek Obispo Viergever Zahavi Mvogo Vertessen Luckassen lopen nog 1 jaar door en je wilt niet nu de andere helft van de overbodige verkopen en deze jongens allemaal transfervrij laten vertrekken. Dus in mijn ogen zou het kortzichtig zijn om zomaar iedereen te verkopen zonder over het aankomend jaar heen te kijken. Ik zou het verlengen van Mauro Vertessen en Obispo wel zien zitten.

Ik hoop dat Schmidt gaat werken met een kern van 15 a 16 spelers en wat er dan overblijft zal het moeten doen met kruimels. Ajax heeft ook min of meer hetzelfde gedaan sinds januari en dat gaat ook makkelijk als je met Klaassen Blind Martinez Rensch Timber Alvarez en Neres etc kunt schuiven naar andere posities. Wij hebben met Götze, van Ginkel, Teze, Madueke, Boscagli en mogelijk Ramalho straks ook die mogelijkheid. Ik ben super enthousiast en het kan nog beter worden als we wat spelers kunnen verkopen, verlengen en vervangen voor nog betere spelers.

 

+2/-0

Nog meer namedropping... Jordy Caicedo.

https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=388705link

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 21 mei 2021 om 13:22:

1) Dan zitten we toch compleet op 1 lijn? Het enige wat ik wil zeggen is dat we naar een groep van 15 a 18 gaan die op meerdere posities uit de voeten kunnen waardoor ze wel qua rol kunnen verschillen per wedstrijd maar de namen grotendeels hetzelfde zijn.
2) Het is niet voor niets dat Schmidt liever een betrouwbare speler op een andere positie gebruikt dan een jeugdspeler doorschuiven. Sambo kreeg geen kans terwijl Hendrix Rigo en Mauro rechtsback hebben gestaan. Hetzelfde voorin, waar Thomas en Mauro werden gebruikt als aanvallers ipv een jeugdspeler van Jong PSV doorschuiven. Dit is iets wat Schmidt altijd al heeft gedaan en gezien de aankopen (bevestigde geruchten) lijkt het alleen maar meer te worden.

We hebben 35 contractspelers en daar moeten Ramalho en Pröpper nog bij komen, dat betekent dat er ook minimaal 10 weg moeten.
Ihattaren Mauro Sadilek Obispo Viergever Zahavi Mvogo Vertessen Luckassen lopen nog 1 jaar door en je wilt niet nu de andere helft van de overbodige verkopen en deze jongens allemaal transfervrij laten vertrekken. Dus in mijn ogen zou het kortzichtig zijn om zomaar iedereen te verkopen zonder over het aankomend jaar heen te kijken. Ik zou het verlengen van Mauro Vertessen en Obispo wel zien zitten.

3) Ik hoop dat Schmidt gaat werken met een kern van 15 a 16 spelers en wat er dan overblijft zal het moeten doen met kruimels. Ajax heeft ook min of meer hetzelfde gedaan sinds januari en dat gaat ook makkelijk als je met Klaassen Blind Martinez Rensch Timber Alvarez en Neres etc kunt schuiven naar andere posities. Wij hebben met Götze, van Ginkel, Teze, Madueke, Boscagli en mogelijk Ramalho straks ook die mogelijkheid. Ik ben super enthousiast en het kan nog beter worden als we wat spelers kunnen verkopen, verlengen en vervangen voor nog betere spelers.1) Volgens mij is dat wat Schmidt altijd wel heeft gedaan. Hij stond juist bekend om weinig te wisselen en te werken met een vaste kern. Juist het drukke schema (door Corona en het EK) is hij constant gaan rouleren.

2) Niet helemaal eens met je kritiek. Juist toen Thomas "RB" stond, had óók Sambo corona. Te makkelijk om dan te zeggen dat hij geen kans kreeg ipv Thomas. En hierbij ook, elke trainer wil een betrouwbare speler op elke positie. Dat verkleint de kans op fouten 😉

3) Helemaal eens. Dit maakt zelfs het inpassen van jeugdspelers makkelijker, omdat de rest al "staat" in het team.

 

+1/-0

Ik zit nu een stukje bremen - gladbach te kijken, zie Rashica daar op de bank zitten. Zou dat een eventuele vervanger voor mo of malen kunnen zijn? Vond ik voorheen echt een leuke speler, contract tot 2022.

 

+1/-0

Als ik de reacties zo lees, vind ik dat velen te snel tevreden zijn.
Qua namen moet PSV -als het serieus het gat wil dichten en Europees wat wil voorstellen - wat hoger inzetten dan
een modale verdediger van Red Bull en een spits uit de Bulgaarse competitie.
Je moet spelers vervangen door spelers die je sterker maken, kortom een paar bewezen versterkingen en daarbij eventueel enkele wishful thinking-spelers.
Nu zou de aandacht uit moeten gaan naar een paar 100% basisspelers, in de loop van de zomer kun je dan op de breedte van de selectie focussen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Guppie schreef op 22 mei 2021 om 17:25:

Als ik de reacties zo lees, vind ik dat velen te snel tevreden zijn.
Qua namen moet PSV -als het serieus het gat wil dichten en Europees wat wil voorstellen - wat hoger inzetten dan
een modale verdediger van Red Bull en een spits uit de Bulgaarse competitie.
Je moet spelers vervangen door spelers die je sterker maken, kortom een paar bewezen versterkingen en daarbij eventueel enkele wishful thinking-spelers.
Nu zou de aandacht uit moeten gaan naar een paar 100% basisspelers, in de loop van de zomer kun je dan op de breedte van de selectie focussen.Ligt eraan met wat voor doel je voor ogen hebt. Ik verwacht niet dat PSV structureel tot de Europese top gaat behoren, ik hoop en verwacht dat PSV 1 á 2 stappen (en het liefst 4 á 5 natuurlijk) vooruit zet en dat het resulaat is;
- Europees mooi resulaat neerzetten
- Kampioen (of tenminste een heel seizoen meedoen om de titel)

Dat dit dan bereikt gaat worden met nu ook eens 75-90 minuten lang goed voetbal lijkt me ook wel eens leuk.

Ondanks dat het gat 16punten is, verwacht ik dat met de juiste aankopen, dit gat weleens snel(ler) gedicht kan zijn dan menigeen denkt.

De restverdediging is al 1,5 jaar ruk bij PSV (met als toppunt Fey uit), dus als die Ramalho wel enig positiegevoel heeft en een Teze veel minder aanvallend denkt dan Dumfries, heb je daar zeker wat gewonnen. Of het kwalitatief voldoende is, geen idee, ik heb echt 0,0 zicht op de Oostenrijkse competitie, maar om dit nu gelijk af te doen als een "modale" speler lijkt op de typische Nederlandse arrogante kijk op de buitenlandse competities, terwijl Nederlandse clubs al vaak genoeg op de bietenbrug hebben gestaan na een wedstrijd tegen een Oostenrijkse ploeg.

 

+1/-0

Ik hoor toch telkens geluiden over deel uitmaken van de top 32 Europa; dan heb je het al over een aanmerkelijke verbetering t.o.v. de laatste jaren Europa League waar we telkens er vrij snel uitvlogen.
Een modale speler noem ik het omdat het m.i. niet bestaat dat je 7 jaar bij RB speelt als je echt iets meer in je mars hebt dan het niveau RB. Dan is er al lang een iets betere club welke je weghaalt.
En zolang ik RB en PSV ongeveer als hetzelfde niveau zie, geloof ik nietin een noemenswaardige kwaliteitsimpuls.

 

+1/-0

Salzburg is inderdaad van hetzelfde niveau. Daarom zijn ze ook de nummer 23 van Europa :denk

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Guppie schreef op 22 mei 2021 om 19:52:

Ik hoor toch telkens geluiden over deel uitmaken van de top 32 Europa; dan heb je het al over een aanmerkelijke verbetering t.o.v. de laatste jaren Europa League waar we telkens er vrij snel uitvlogen.
Een modale speler noem ik het omdat het m.i. niet bestaat dat je 7 jaar bij RB speelt als je echt iets meer in je mars hebt dan het niveau RB. Dan is er al lang een iets betere club welke je weghaalt.
En zolang ik RB en PSV ongeveer als hetzelfde niveau zie, geloof ik nietin een noemenswaardige kwaliteitsimpuls.Ik moet het ook nog zien. Maar het gaat om het complete beeld. Misschien dat deze speler wel een aanwinst is. Want zulke goede verdedigers hebben we niet gehad sinds Moreno. Schwaab, Viergever? Ik denk dat deze speler wel iets beter zal zijn.

En het gaat om de combinatie. Als deze Ramalho vooral opbouwend goed is, moet er nog een sterke verdediger naast. Ramalho en Boscagli als blok is dat niet.

 

+1/-0

Exact, je kunt niet alleen maar op spelers focussen die gelijkwaardig, heel misschien ietsje beter zijn.
Je ontkomt er niet aan, indien je een stap wilt maken, 1 of 2 échte kanjers te halen.
Als dat dan een groot deel van je budget opslokt, jammer dan.
Je zult dan wellicht naast 3 toppers, een 10-12 tal acceptabele spelers hebben en als je te maken krijgt met een blessuregolf wellicht jeugd of aanmerkelijk mindere spelers moeten inschakelen.
Dat is een stevig risico wat je een keer zult moeten nemen.
Lukt 't en wordt je ineens kampioen dan komt er extra geld binnen en verruim je de mogelijkheden aanzienlijk.
Lukt 't niet...jammer dan maar ook dan kun je toch weer 2e worden. Dat hebben we dit jaar gezien.
Mikken op een brede selectie met voor elke positie een back-up en dus logischerwijs ook veel middelmaat brengt je nooit echt verder. Het blijft dan nét niet.
Je hebt het dan m.i. ook nooit serieus geprobeerd.
Neem het risico en als je een keer noodgedwongen iemand op een vreemde positie moet zetten ontdek je misschien een meevaller.
Bovendien kun je types als Thomas, Mauro enz erbij houden en op veel plaatsen gebruiken ingeval van nood. In NL kom je daar wel een paar weken mee weg.
Je moet wat geluk hebben dat je vedettes niet tegelijk geblesseerd zijn.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 22 mei 2021 om 20:30:

Salzburg is inderdaad van hetzelfde niveau. Daarom zijn ze ook de nummer 23 van Europa :denkhttps://coefficienten.nl/uefa-club-ranking/link => Salzburg 22, PSV 61. Toch wel een verschilletje inderdaad…

 

+1/-0

Ja, allemaal leuk die coëfficiënten.
Natuurlijk is RB daarin hoger aangeslagen maar ik beoordeel beiden als vergelijkbaar, simpelweg omdat ze recent beiden zelden of nooit in de CL overwinteren en in de Europa League ook wisselvallig presteren en niet eens tot de laatste 8 reiken.

 

+1/-0

Je weet dat die coëfficiënten ook zijn gebaseerd op basis van de Europese prestaties, die jij schijnbaar vergelijkbaar vindt? :D

Vier seizoenen op rij overwinteren, waaronder een halve finale plek in de EL. Nee, heel vergelijkbaar :denk

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 23 mei 2021 om 12:26:

Je weet dat die coëfficiënten ook zijn gebaseerd op basis van de Europese prestaties, die jij schijnbaar vergelijkbaar vindt? :D

Vier seizoenen op rij overwinteren, waaronder een halve finale plek in de EL. Nee, heel vergelijkbaar :denkAls ik goed ben geïnformeerd:

18/19 achtste finale Europa League
19/20 3e in poule CL en vervolgens uit EL via Eintracht Frankfurt
20/21 3e in poule CL en vervolgens uit EL via Villeareal

gut o gut, écht een niveau dat PSV niet kan aantikken.......hou toch op.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Guppie schreef op 24 mei 2021 om 18:42:

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 23 mei 2021 om 12:26:

Je weet dat die coëfficiënten ook zijn gebaseerd op basis van de Europese prestaties, die jij schijnbaar vergelijkbaar vindt? :D

Vier seizoenen op rij overwinteren, waaronder een halve finale plek in de EL. Nee, heel vergelijkbaar :denkAls ik goed ben geïnformeerd:

18/19 achtste finale Europa League
19/20 3e in poule CL en vervolgens uit EL via Eintracht Frankfurt
20/21 3e in poule CL en vervolgens uit EL via Villeareal

gut o gut, écht een niveau dat PSV niet kan aantikken.......hou toch op.Typisch dat je dan net 17/18 niet noemt :D

 

+1/-0

Hij moet dus vertrekken bij Salzburg. Niet echt de grote aanwinst die bij ons achterin het even gaat oplossen denk ik dan.

Als ik die foto zie denk ik ook gelijk aan een tweede Boscagli. Eerder een voetballende verdediger dan een fysiek sterke.

Ik denk dat deze Ramalho, ook gezien zijn prijskaartje, en z'n mislukte avonturen in Duitsland, eerder een leuke extra optie is, een bruikbare speler, die vooral gehaald wordt omdat de trainer met hem gewerkt heeft, dan de echte top CV die we hopen. Fein werd ook enorm opgehemeld bij z'n komst, maar bleek ook niks bijzonders. We gaan 't zien.

 

+1/-0

Dus eerst gaan we op basis van een computerspelletje beoordelen dat hij er helemaal niets van kan en nu op basis van een foto beoordelen wat voor type speler het is? :D Komkommertijd is weer flink aangebroken hier :dood

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Guppie schreef op 24 mei 2021 om 18:42:

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 23 mei 2021 om 12:26:

Je weet dat die coëfficiënten ook zijn gebaseerd op basis van de Europese prestaties, die jij schijnbaar vergelijkbaar vindt? :D

Vier seizoenen op rij overwinteren, waaronder een halve finale plek in de EL. Nee, heel vergelijkbaar :denkAls ik goed ben geïnformeerd:

18/19 achtste finale Europa League
19/20 3e in poule CL en vervolgens uit EL via Eintracht Frankfurt
20/21 3e in poule CL en vervolgens uit EL via Villeareal

gut o gut, écht een niveau dat PSV niet kan aantikken.......hou toch op.Waarom pak je niet vijf jaar op basis waarvan de coëfficiëntenlijst wordt opgebouwd? Of is PSV nu ook vergelijkbaar met Tottenham, Shakthar en Leipzig puur door alleen naar dit seizoen te kijken?

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 55 pagina's: 1 2 3 4 ... 48 49 50 51 52 53 54 55

PSV Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » [Beleid] Selectie seizoen 2020/21