Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Spelers » Mauro Jr.

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Apart dat er nog geen topic bestond over onze Braziliaanse pingelaar. Persoonlijk een van de lichtpuntjes in dit PSV-seizoen (ironisch he?).

Toen hij 2.5 jaar geleden z'n debuut maakte onder Cocu dacht ik echt dat we er een groeibriljantje bijhadden. Fysiek zwak, maar technisch erg sterk, goede dribbel en bovendien een harde werker. Met 1 goal en 4 assist in bijna 600 Eredivisie-minuten kende hij cijfermatig ook een sterk debuutseizoen. Juist omdat ik hem zo'n harde werker vond dacht ik dat dit wel een speler zou zijn die van Bommel kon bekoren. Niets was minder waar, zoals we allemaal weten. Uiteindelijk kwam die maar tot 8 wedstrijden in PSV 1, in Jong PSV ging die wel vrolijk verder en kende hij een goed seizoen met 6 goals en 3 assist in 17 wedstrijden.

In de zomer van 2019, met in totaal 30 Jong PSV & 25 PSV 1 wedstrijden in de benen, vertrok hij naar Heracles. Waar die bij PSV veelal afwisselde tussen AM en RW, speelt die bij Heracles vrijwel uitsluitend op 10. En ik moet zeggen dat ik (weer) onder de indruk ben. Hij heeft zich geruisloos in de basis gespeeld en is in feite een onmisbare schakel bij een degelijke middenmoter. Met 6 goals en 4 assist is die cijfermatig ook aan een goed seizoen bezig. Maakt bovendien vaak de 90 minuten vol, wat betekent dat die terugkeert met een boel fysieke inhoud.

Bij huurspelers probeer ik het altijd om te draaien. Stel er zou een 20-jarige Braziliaanse AM rondlopen bij Heracles. Speelt sterk, is beslissend en bovendien Braziliaans jeugdinternational. Dan zou er op ons forum toch allang zijn geopperd om een paar miljoen neer te tellen en hem uit Almelo op te halen, of niet?

Ik verheug me in ieder geval om hem weer in een PSV-shirt te zien. Komende zomer is die 21, heeft die zo'n 50 Eredivisie-wedstrijden in de benen en verwacht ik dat die een soort aanvallende 'Lucius-rol' kan gaan bekleden: af en toe als vervanger/wissel voor Mo, af en toe als vervanger/wissel op de vleugels.

 

+1/-0

Wat je in je 4e alinea zegt over het andere perspectief bij huurspelers is erg origineel en interessant.
Hij doet het voor zover ik in samenvattingen zie ook erg goed.
Zeker iemand om terug te halen en een nieuwe kans te bieden komende zomer.

 

+1/-0

Met alle drama van dit seizoen zijn dit de dingen waar we ons een beetje aan vast moeten houden, er is nog steeds veel kapitaal op het veld. Ook elders gestald. Het zal in de zomer wel interessant worden wat PSV gaat doen. Men zal zijn contract moeten verlengen, als ze het ook in hem zien zitten. In 2022 loopt zijn contract immers af.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

FlitsPhirips schreef op 08 februari 2020 om 14:31:

Met alle drama van dit seizoen zijn dit de dingen waar we ons een beetje aan vast moeten houden, er is nog steeds veel kapitaal op het veld. Ook elders gestald. Het zal in de zomer wel interessant worden wat PSV gaat doen. Men zal zijn contract moeten verlengen, als ze het ook in hem zien zitten. In 2022 loopt zijn contract immers af.Inderdaad, je moet maar vasthouden aan de kleine dingen. Ik bekijk 't maar zo, komende zomer krijgen we met Mauro en Obispo twee Eredivisie-waardige talenten 'gratis' erbij. Dat zijn weer twee plekken die niet hoeven worden ingevuld door dure krachten.

Verder hebben we natuurlijk nog Rigo, Romero en Piroe rondlopen, maar die moeten echt een geweldige tweede seizoenshelft draaien willen ze nog van waarde zijn voor PSV. Piroe heb ik eigenlijk al opgegeven, Romero bijna, Rigo heb ik nog stiekeme hoop dat die de laatste 10 wedstrijden Sparta een beetje bij de hand gaat nemen.

 

+1/-0

Volgens LiveScore goed voor 3 assists in de wedstrijd tegen RKC vandaag. Netjes.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Haroldinho schreef op 08 maart 2020 om 16:35:

Volgens LiveScore goed voor 3 assists in de wedstrijd tegen RKC vandaag. Netjes.Zeker de tweede is het terugkijken waard, ging een mooie individuele actie aan vooraf. Kan toch bijna niet anders dan dat die volgend jaar weer aansluit bij PSV 1.

 

+1/-0

Ik heb vorige week 45 min ADO-Heracles gezien en gisteren 85 min Heracles-RKC en daar zag je precies wat mijn gevoel al maanden zegt. Die jongen kan zo goed voetballen en het is een genot om naar te kijken. Maar tegen ADO was het heel matig (moest ook weer wijken van 10) en was niet beslissend genoeg maar gisteren was het genieten en dat kwam ook door RKC. De commentator wees er na 20 min al op maar hij had werkelijk alle ruimte. Hij lijkt ook prima in het systeem van Heracles te passen en met een jaar lang de kar trekken is hij daar op zijn gemak. Ik vraag me af of het voor PSV goed genoeg is.

Ik zocht gisteren naar een vergelijkbare speler maar ik kon er geen bedenken. Maar wat voor Mauro misschien goed zou zijn is om een club een stapje hoger aan het spelen te komen. Heerenveen zou toch echt perfect zijn, ware het niet dat ze niet met een 10 spelen. Ik gok dat hij PSV niet genoeg tijd gaat krijgen om comfortabel te worden. In de basis heeft hij wel veel, hij werkt hard, heeft diepgang, kan goed passen, technisch fantastisch maar hij scoort te weinig. Als hij iets meer body had gehad was het in potentie een goede 8 geweest.

De vraag die je moet stellen is eigenlijk simpel, stel dat hij niet van ons was, hadden we hem dan willen hebben of niet? Ik vrees van niet.

 

+1/-0

Ik weet niet zo goed waar deze jongen moet komen te spelen in een 4222 systeem. De meest aanvallende posities zullen worden ingekleed door Malen, Lammers en Romero. Op rechts vermoed ik Mo en daarachter Madueke. Op links verwacht ik Gakpo/Bruma en controlerend week ik niet of hij daar helemaal geschikt voor is. Het zou een mooi alternatief kunnen zijn op het statische duo Hendrix/Rosario. Tegen 14 v/d 17 tegenstanders zou dit vermoedelijk wel moeten werken.

Al met al hoop ik dat hij ons kan verassen dit seizoen.

 

+1/-0

We weten niet wat Schmidt wil met zijn 2 aanvallers. Kiest hij voor een echte spits zoals Lammers of Romero in combinatie met een snelle behendige spits zoals Malen Madueke of Gakpo of met een allround aanvallers zoals Doan Ihattaren of Mauro. Als je het mij vraagt hebben we teveel smaakjes aanvallend gezien en komt Mauro pas aan de beurt als 3e keuze op rechts, 3e keuze op links en 8e keuze als spits.

Zou zijn contract openbreken en verlengen en verhuren aan Heerenveen of Groningen niet een uitstekend idee zijn? Ik zie het echt wel in hem zitten op termijn maar met de huidige selectie en coach denk ik dat hij buiten de boot gaat vallen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 06 augustus 2020 om 14:49:

We weten niet wat Schmidt wil met zijn 2 aanvallers. Kiest hij voor een echte spits zoals Lammers of Romero in combinatie met een snelle behendige spits zoals Malen Madueke of Gakpo of met een allround aanvallers zoals Doan Ihattaren of Mauro. Als je het mij vraagt hebben we teveel smaakjes aanvallend gezien en komt Mauro pas aan de beurt als 3e keuze op rechts, 3e keuze op links en 8e keuze als spits.

Zou zijn contract openbreken en verlengen en verhuren aan Heerenveen of Groningen niet een uitstekend idee zijn? Ik zie het echt wel in hem zitten op termijn maar met de huidige selectie en coach denk ik dat hij buiten de boot gaat vallen.Ben het met je eens dat ik het in hem wel zie zitten en dat het zonde zou zijn als hij weer niet aan de bak komt.
Dan is verhuur aan een sub topper inderdaad wellicht een betere optie dan hem als nummer 19 in ons rijtje zelfs niet op de reservebank te zien zitten.

Overigens speelt dit probleem komend seizoen niet alleen bij Mauro , denk ik.

 

+1/-0

Mee eens wordt lastig want er zijn gewoon teveel aanvallende opties in de selektie. Mauro kan ook meer als ‘normale’ middenveld spelen mits er een fysiek sterke Cvm bijkomt. Anders wordt het wel heel licht met hem en Mo. Van Ginkel - mits fit - zou aan dat profiel voldoen

 

+1/-0

Cocu was dol op hem en gaf hem echt wel wat kansen. Toen had hij ook geluk dat de situatie zo was dat hij op zijn favoriete posities lekker mee kon voetballen. Als we nu niet 4-2-2-2 zouden spelen maar 4-2-3-1 zou hij eigenlijk nog steeds niet aan bod komen dus eigenlijk is het systeem niet eens het main issue.

Wat heeft bv Mauro meer wat Doan niet heeft? Techniek is vergelijkbaar, dribbel is vergelijkbaar, afstandschoten zou ik Doan zeggen op basis van zijn Groningen tijd, ze werken beide knetterhard, beide geen fysiek/duelkracht/lengte.

 

+1/-0

Tel het aantal doelpunten en je hebt je antwoord.

 

+1/-0

Mauro bij Heracles 6 goals 6 assists, Doan bij Groningen 5 goals 3 assists. Mauro bij Heracles elke 400 min een goal Doan bij PSV elke 500 min een goal. Dat verschil vind ik niet zo groot.

 

+1/-0

Helemaal mee eens. Zoals ook opgemerkt ten tijde van doen aankoop

 

+1/-0

Hoop dat Mauro momenteel voor de buis zit voor Sevilla-United, want Jesus Navas is wel het schoolvoorbeeld van hoe een creatieve buitenspeler kan functioneren als back. En dan was Navas al begin 30 voordat hij daar vast werd geposteerd.

 

+1/-0

Net een interessant stuk van Stef de Bont en Marco Timmer (VI) gezien en daar kwam eigenlijk voorbij dat Ihattaren op 6 speelde om te laten zien wat de gevolgen zijn als je de bal verliest op het middenveld om hem vervolgens op die manier meer verantwoordelijkheid mee te geven als hij straks iets verder naar voren staat. En het eerste wat ik dacht is dat het niet slecht zou zijn dat Mauro zich ontwikkelt als linksback maar straks gewoon als linker aanvallende middenvelder kan spelen. Buiten het feit dat Gakpo en Bruma beide te aanvallend vind om de wedstrijd mee aan te vangen, denk ik dat die taakbewustheid op onze flanken benodigd is om de centrale middenvelders te ondersteunen.

Ik denk dat Mauro er erg goed op staat bij Schmidt. Eigenlijk heeft Mauro alles in huis om heel de linkerflank te kunnen bespelen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 19 augustus 2020 om 13:29:

Net een interessant stuk van Stef de Bont en Marco Timmer (VI) gezien en daar kwam eigenlijk voorbij dat Ihattaren op 6 speelde om te laten zien wat de gevolgen zijn als je de bal verliest op het middenveld om hem vervolgens op die manier meer verantwoordelijkheid mee te geven als hij straks iets verder naar voren staat. En het eerste wat ik dacht is dat het niet slecht zou zijn dat Mauro zich ontwikkelt als linksback maar straks gewoon als linker aanvallende middenvelder kan spelen. Buiten het feit dat Gakpo en Bruma beide te aanvallend vind om de wedstrijd mee aan te vangen, denk ik dat die taakbewustheid op onze flanken benodigd is om de centrale middenvelders te ondersteunen.

Ik denk dat Mauro er erg goed op staat bij Schmidt. Eigenlijk heeft Mauro alles in huis om heel de linkerflank te kunnen bespelen.
Had net ook even gekeken en dacht hetzelfe. Maargoed, ik dacht ook dat hij onder van Bommel zou floreren en we weten hoe dat is gegaan. Samen met Sadilek volgens mij de speler met het meeste pit.

Even off-topic:

Het stukje over Mo baarde me wel een beetje zorgen, zowel mtb z'n positie alsmede z'n houding/instelling tijdens het trainingskamp. Als (tweede) spits is hij duidelijk geen optie, nog geen enkele keer uitgeprobeerd. Zoals Timmer en de Bont al aangaven, op dit moment lijkt een voorhoede met Gakpo en Madueke op de vleugels en Lammers en Malen in de spits het meest aannemelijke. Wellicht dat die Madueke toch in de spits zet en Lammers laat banken, dan is er een plekje vrij voor Mo. Doan en Bruma lijken (nog) niet serieus mee te dingen naar een basissplek op de vleugels.

Op 6 kan natuurlijk nog, maar daar waren Schmidt & co blijkbaar niet gigantisch tevreden over. Of die daar kan spelen lijkt me ook afhankelijk van 't type middenvelder dat er wordt gehaald. Ik neem aan dat dat een box-to-box middenvelder wordt, met veel inhoud, loopvermogen en oog voor de controle. Naast zo'n jongen kan Mo, mits die zich aan de tactische instructies houdt, wel spelen. Komt er echter een ander type dan wordt 't nog lastig.

 

+1/-0

Ik denk dat als je naar de kwaliteiten van Mo kijkt dat hij op 1 van beide aanvallende middenvelder posities het beste tot zijn recht komt. Als valse spits naast een snelle scorende spits zie ik het ook wel zitten maar we hebben daar zoveel keuze dat het eigenlijk niet logisch is om hem daar nu te proberen.

Het voordeel van Mauro is ook dat je hem kunt brengen als linkback als je op zoek moet naar een goal en je dan de meest linker middenvelder centraler kunt laten spelen. Een aanvallende variant die je altijd uit de kast kunt trekken. Daarnaast kan het ook andersom, als je voor staat en je wilt Bruma/Gakpo wisselen omdat het te aanvallend is kun je terug vallen op Mauro.

Ik zie wel kansen aan de horizon, en het fijne is dat het iemand is die nieuwe energie brengt tov de selectie van vorig jaar.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

PSV Forum » Spelers » Mauro Jr.