Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Spelers » Mauro Jr.

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Apart dat er nog geen topic bestond over onze Braziliaanse pingelaar. Persoonlijk een van de lichtpuntjes in dit PSV-seizoen (ironisch he?).

Toen hij 2.5 jaar geleden z'n debuut maakte onder Cocu dacht ik echt dat we er een groeibriljantje bijhadden. Fysiek zwak, maar technisch erg sterk, goede dribbel en bovendien een harde werker. Met 1 goal en 4 assist in bijna 600 Eredivisie-minuten kende hij cijfermatig ook een sterk debuutseizoen. Juist omdat ik hem zo'n harde werker vond dacht ik dat dit wel een speler zou zijn die van Bommel kon bekoren. Niets was minder waar, zoals we allemaal weten. Uiteindelijk kwam die maar tot 8 wedstrijden in PSV 1, in Jong PSV ging die wel vrolijk verder en kende hij een goed seizoen met 6 goals en 3 assist in 17 wedstrijden.

In de zomer van 2019, met in totaal 30 Jong PSV & 25 PSV 1 wedstrijden in de benen, vertrok hij naar Heracles. Waar die bij PSV veelal afwisselde tussen AM en RW, speelt die bij Heracles vrijwel uitsluitend op 10. En ik moet zeggen dat ik (weer) onder de indruk ben. Hij heeft zich geruisloos in de basis gespeeld en is in feite een onmisbare schakel bij een degelijke middenmoter. Met 6 goals en 4 assist is die cijfermatig ook aan een goed seizoen bezig. Maakt bovendien vaak de 90 minuten vol, wat betekent dat die terugkeert met een boel fysieke inhoud.

Bij huurspelers probeer ik het altijd om te draaien. Stel er zou een 20-jarige Braziliaanse AM rondlopen bij Heracles. Speelt sterk, is beslissend en bovendien Braziliaans jeugdinternational. Dan zou er op ons forum toch allang zijn geopperd om een paar miljoen neer te tellen en hem uit Almelo op te halen, of niet?

Ik verheug me in ieder geval om hem weer in een PSV-shirt te zien. Komende zomer is die 21, heeft die zo'n 50 Eredivisie-wedstrijden in de benen en verwacht ik dat die een soort aanvallende 'Lucius-rol' kan gaan bekleden: af en toe als vervanger/wissel voor Mo, af en toe als vervanger/wissel op de vleugels.

 

+1/-0

Wat je in je 4e alinea zegt over het andere perspectief bij huurspelers is erg origineel en interessant.
Hij doet het voor zover ik in samenvattingen zie ook erg goed.
Zeker iemand om terug te halen en een nieuwe kans te bieden komende zomer.

 

+1/-0

Met alle drama van dit seizoen zijn dit de dingen waar we ons een beetje aan vast moeten houden, er is nog steeds veel kapitaal op het veld. Ook elders gestald. Het zal in de zomer wel interessant worden wat PSV gaat doen. Men zal zijn contract moeten verlengen, als ze het ook in hem zien zitten. In 2022 loopt zijn contract immers af.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

FlitsPhirips schreef op 08 februari 2020 om 14:31:

Met alle drama van dit seizoen zijn dit de dingen waar we ons een beetje aan vast moeten houden, er is nog steeds veel kapitaal op het veld. Ook elders gestald. Het zal in de zomer wel interessant worden wat PSV gaat doen. Men zal zijn contract moeten verlengen, als ze het ook in hem zien zitten. In 2022 loopt zijn contract immers af.Inderdaad, je moet maar vasthouden aan de kleine dingen. Ik bekijk 't maar zo, komende zomer krijgen we met Mauro en Obispo twee Eredivisie-waardige talenten 'gratis' erbij. Dat zijn weer twee plekken die niet hoeven worden ingevuld door dure krachten.

Verder hebben we natuurlijk nog Rigo, Romero en Piroe rondlopen, maar die moeten echt een geweldige tweede seizoenshelft draaien willen ze nog van waarde zijn voor PSV. Piroe heb ik eigenlijk al opgegeven, Romero bijna, Rigo heb ik nog stiekeme hoop dat die de laatste 10 wedstrijden Sparta een beetje bij de hand gaat nemen.

 

+1/-0

Volgens LiveScore goed voor 3 assists in de wedstrijd tegen RKC vandaag. Netjes.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Haroldinho schreef op 08 maart 2020 om 16:35:

Volgens LiveScore goed voor 3 assists in de wedstrijd tegen RKC vandaag. Netjes.Zeker de tweede is het terugkijken waard, ging een mooie individuele actie aan vooraf. Kan toch bijna niet anders dan dat die volgend jaar weer aansluit bij PSV 1.

 

+1/-0

Ik heb vorige week 45 min ADO-Heracles gezien en gisteren 85 min Heracles-RKC en daar zag je precies wat mijn gevoel al maanden zegt. Die jongen kan zo goed voetballen en het is een genot om naar te kijken. Maar tegen ADO was het heel matig (moest ook weer wijken van 10) en was niet beslissend genoeg maar gisteren was het genieten en dat kwam ook door RKC. De commentator wees er na 20 min al op maar hij had werkelijk alle ruimte. Hij lijkt ook prima in het systeem van Heracles te passen en met een jaar lang de kar trekken is hij daar op zijn gemak. Ik vraag me af of het voor PSV goed genoeg is.

Ik zocht gisteren naar een vergelijkbare speler maar ik kon er geen bedenken. Maar wat voor Mauro misschien goed zou zijn is om een club een stapje hoger aan het spelen te komen. Heerenveen zou toch echt perfect zijn, ware het niet dat ze niet met een 10 spelen. Ik gok dat hij PSV niet genoeg tijd gaat krijgen om comfortabel te worden. In de basis heeft hij wel veel, hij werkt hard, heeft diepgang, kan goed passen, technisch fantastisch maar hij scoort te weinig. Als hij iets meer body had gehad was het in potentie een goede 8 geweest.

De vraag die je moet stellen is eigenlijk simpel, stel dat hij niet van ons was, hadden we hem dan willen hebben of niet? Ik vrees van niet.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

PSV Forum » Spelers » Mauro Jr.