Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Spelers » Johan Bakayoko

Deze normale topic is open en bestaat uit 5 pagina's: 1 2 3 4 5

Bakayoko deed het gisteren vrij aardig, en dat zeg ik niet alleen door de goal en (onofficiële) assist. Maar inderdaad, hij maakt regelmatig verkeerde keuzes en is soms laks in het meeverdedigen. Het is gewoonweg nog een "ruwe diamant" in plaats van een basisspeler van PSV. Dat hij nu zo ongeveer onze enige optie is voor in de basis, getuigt van wanbeleid (ik wil de blessures van El Ghazi en Hazard bewust geen pech noemen). Maar dat kunnen wij deze jongen niet kwalijk nemen. Dit kan over een jaar of 2 zomaar eens een hele bruikbare speler zijn voor PSV.

 

+1/-0

Ik zou hem zo graag een keer op de linkervleugel willen zien. Misschien kan hij dan wel buitenom zijn tegenstander passeren en een voorzet geven. Nu is het vrijwel altijd terug draaien naar zijn linkerbeen. Zó makkelijk te verdedigen. En dan krijgt Luuk misschien ook eens een keer een goeie bal.

 

+2/-0

Leuk dat hij weer international is. Is vind hem de laatste weken wel iets minder in vorm als dat die de voorgaande weken was. Maar de vorige keer toen doe een international was gaf die ook gelijk een asist!

 

+1/-0

In de eerste 8 minuten telde ik 5 keer balverlies. Verder weet ik niet wat hij nou eigenlijk kan, zijn schot is niet bijzonder, zijn individuele actie is niet bijzonder, snelheid is niet bijzonder, stijf links. Ik snap de hype over Bakayoko echt niet. Af en toe geeftie hem voor en wordt het knap binnengekopt. Dan heeftie er weer een assistje bij en heeftie zijn basisplek voor de aankomende wedstrijden weer veiliggesteld. Maar al die keren balverlies en vertragen van het spelletje ziet niemand.

Het zal wel aan mij liggen, schiet mij maar lek.

 

+3/-0

Ik ben eigenlijk wel enthousiast over Bakayoko. Hij is pas 20 jaar en fysiek al beresterk. Ik vind juist dat hij wel snelheid heeft en zijn schot is ook regelmatig op orde. Natuurlijk, het kan allemaal nog wat doelgerichter soms en zijn rendement moet verder omhoog. Ik ben ook van mening dat hij op dit moment nog niet klaar is voor een zwaardere competitie, maar voor PSV is het een geweldige buitenspeler.

 

+1/-0

Zijn assist cijfers lijken goed, 10 stukt. Echter hoeveel voorzetten heeft hij gegeven?
Zijn schoten zijn ronduit echt niet renderend. Of het is een roller, of het is hoog over, of hij probeert door 43 verdedigers te schieten.

Toch zie ik een stijgende lijn tov vorig seizoen. Maar er wordt door de media wel een redelijke hype.....

 

+1/-0

Het vreemde is ook dat hij in de KKD wel periodes had dat bijna elk schot hard en gericht was. Die rollertjes vaak zijn mijn grootste kritiekpunt. Daar is hij uiteraard niet de enige in. Daarentegen ben ik wel fan van veel schoten, mits het alternatief een terugspeelbal is.

 

+1/-0

Het verschil met KKD en nu is natuurlijk ook de tegenstand. Ik weet het, ook in de eredivisie is het voor dit PSV tot op heden regelmatig een speeltuin gebleken. Maar de handelingssnelheid en kwaliteit tegenstand is nog altijd een stukje hoger dan in de KKD. Dus minder tijd om goed aan te kunnen leggen voor een gericht schot.

Ik herken ook echt wel de wat mindere punten die hierboven worden genoemd. Toch ben ik bovenal wel positief over zijn ontwikkeling. Jong, werkt hard, 'een goede kop', en tot ook al met enige regelmaat beslissend.
Wat me we irriteerde was het (lichte) gefluit dat op hem neerdaalde toen gisteren eind eerste helft een keer een actie mislukte. Waar halen wij de arrogantie vandaan om dat te doen? We presteren al jarenlang ondermaats. Dit seizoen loopt het eindelijk vanaf het begin meer dan prima (zeker eredivisie), geen wedstrijd waarbij het billenknijpen was tot het einde... We scoren meer dan ooit, we krijgen amper tegengoals, we zetten een reeks overwinningen neer die heel knap is (ook al is het niet de zwaarste reeks). En toch denken we, op een moment in de wedstrijd waarin we toch ook al weer met 2-0 voor staan, nog in de eerste helft, een speler al voorzichtig te moeten afvallen. Ik snap dat echt niet. Natuurlijk het was niet zijn eerste balverlies. Maar dan nog, PSV had alle controle, stond in 1 helft alweer 2-0 voor, Bakayoko werkte zelf ook hard (dus dat was ook geen reden om te fluiten), waarom dan toch die negativiteit als het een paar keer niet goed gaat?

 

+4/-0

Item met Bakayoko bij Sporza https://www.youtube.com/watch?v=zqAdLzDcNmolink

 

+1/-0

Er lijkt getrokken te worden aan Bakayoko vanuit de PL:
- Liverpool FC
- Manchester Utd

Geruchten zijn dat beide clubs zich in de winter al willen melden.
Praten mag wanneer men met een miljoentje of 100 aankomt?

 

+2/-0

Het zou me zeer verbazen als die vertrekt.
1) PSV wil hem niet laten gaan, dus er zou echt serieus geld moeten komen (denk aan 60-80m).
2) Hij wil zelf helemaal nog niet weg. Hij heeft twee maanden terug ofzo nog geroepen dat alles uitgestippeld is en dat ie kampioen wil worden met PSV. Waarom zou ie daar nu al op terugkomen?

Ik verwacht dat ie in de zomer vertrekt voor een recordbedrag, ergens 40+. Ik zou graag (veel) meer zien, maar ik denk niet dat dat realistisch is, hoe goed we hem ook vinden.

 

+1/-0

Hmm, interessant als deze geruchten waar blijken te zijn. Vanuit verschillende perspectieven bekeken:

Financieel
Om aan het eind van het boekjaar weer uit de rode cijfers te blijven, hoeven we hem nu helemaal niet te verkopen. Dus zelfs als hij in de winterstop 20 miljoen meer op zou leveren dan komende zomer (pak 'm beet 60 miljoen versus 40 miljoen), is dat geld niet broodnodig. Aan de andere kant, 20 miljoen (puur hypothetisch) extra blijft voor PSV nog altijd een flink bedrag. Dus zomaar dat geld 'mislopen' doe je ook niet iedere dag.
Voordeel van onze niet al te slechte (ik wil het nog een mooie noemen) financiële positie is dat we ook lekker hoog kunnen inzetten, wat de onderhandelingen makkelijker maakt.

(PSV) Sportief
We zitten midden in de titelstrijd, wat we ook al weer een aantal jaren niet meer zijn geworden, dus naar hunkeren. Dan zou je geneigd zijn een belangrijke pion sowieso niet te verkopen. Met slechts Lang en Lozano als basiswaardige buitenspelers (ik vind Vertessen hier niet goed/constant genoeg voor), wordt de spoeling op die posities dan plots wel erg dun, zeker ook gezien de blessure perikelen rondom de beide anderen. Dus voldoende redenen om hem sowieso niet te laten gaan. Aan de andere kant staan we nu dusdanig ver voor in de titelstrijd, en mag het, zonder arrogant te willen klinken, ook zonder Bakayoko niet meer mis gaan om de titel weer eens te pakken. De rest van de selectie is dusdanig sterk en stabiel dat we ook zonder hem die titel nu moeten binnen kunnen harken. En als je als club de bezetting op de flanken bij een verkoop van Bakayoko onvoldoende vindt, dan heb je genoeg geld voor een derde van het verkoopbedrag een prima vervanger aan te kopen die er direct zou staan. Lang verhaal kort, puur voor de titel zou ik denken dat een verkoop van Bakayoko in de winterstop niet het probleem zou hoeven zijn.

Champions League dan. Dat is een lastige. Vooraf zeg je dat de achtste finale het maximaal haalbare zou zijn voor ons PSV (want verdedigend blijven we bij hogere weerstand wel degelijk kwetsbaar). Maar Dortmund is op dit moment niet bepaald in goede doen. Het maakt ons niet plotsklaps favoriet, maar ook zeer zeker niet bij voorbaat kansloos. En dan kan een ingeving/actie van Bakayoko net wel het verschil zijn dat je een ronde verder kan brengen. Met alle sportieve en financiële gevolgen van dien (naast de niet meetbare voordelen als aanzien van de club, aantrekkingskracht voor nieuwe spelers, etc).

Bakayoko zelf
In alles wat ik van hem hoor en zie komt hij, en zijn omgeving, als zeer verstandig over. Een duidelijk uitgestippeld carriereplan, zeker niet overhaast de stap naar een grote competitie willen maken. En ook zeker kijkend naar welke club zich dan meldt, of dat dit ook is waar hij nu heen moet gaan. Want als ik het voor hem zou moeten invullen, zou ik op dit moment bijvoorbeeld ook grote twijfels hebben bij Manchester United. Wat als Ten Hag hem haalt, en in februari op straat staat? Dan komt er een nieuwe trainer met nieuwe ideeën, en nieuwe spelers. Dan worden de niet gevestigde namen vaak (en/of specifieke aankopen vorige trainer) als eerste geslachtofferd. Met andere woorden, ik vermoed dat hij zelf ook goed na zal denken of dit wel een juiste stap voor hem zou zijn.
Met dat duidelijke plan heeft hij ook al meermaals uitgesproken dat hij eerst kampioen wil worden met PSV. Dat is dan simpel, er is geen enkele reden voor hem om in de winterstop al te verkassen, die titel gaat er normaliter komen (ik hoop dat ik het nu niet jinx).
Daarbij kan hij ook in de wedstrijden met Dortmund zich nog een keer mooi in de kijker spelen. Goed voor zijn marktwaarde (en aanzien bij een eventuele volgende club).
Een grote club gaat zich bij hem ook nog wel melden in de zomer. Deze winter is voor hem geen once-in-a-lifetime kans.
Met andere woorden, geen reden om in de winterstop al te vertrekken. Nou vooruit dan, hij kan een half jaartje langer veel meer verdienen dan nu bij PSV.

Kortom, financieel geen reden om hem te verkopen, maar een 'offer you cannot refuse' kan er natuurlijk altijd komen. Sportief gezien zou zijn verkoop geen probleem moeten opleveren voor de titelrace (al dan niet opvangend met een aankoop). Vanuit Bakayoko zelf geen reden om nu weg te gaan. Dus ik zie te weinig redenen waarom Bakayoko deze winter zou gaan vertrekken, en ga ik er dus vanuit dat we hem nog een half jaar in ons mooie rood-witte shirt kunnen aanschouwen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

PSV-freak schreef op 27 december 2023 om 09:19:

Het zou me zeer verbazen als die vertrekt.
1) PSV wil hem niet laten gaan, dus er zou echt serieus geld moeten komen (denk aan 60-80m).
2) Hij wil zelf helemaal nog niet weg. Hij heeft twee maanden terug ofzo nog geroepen dat alles uitgestippeld is en dat ie kampioen wil worden met PSV. Waarom zou ie daar nu al op terugkomen?

Ik verwacht dat ie in de zomer vertrekt voor een recordbedrag, ergens 40+. Ik zou graag (veel) meer zien, maar ik denk niet dat dat realistisch is, hoe goed we hem ook vinden.Het lijkt me inderdaad dat hij niet vertrekt deze winter vanwege de door jou geschetste redenen. Het uiteindelijke bedrag van de zomer zal nog sterk afhangen van wat hij in de CL kan laten zien en eventueel bij Belgie op het EK. Dan kunnen 2 goede potjes de waarde ineens nog gigantisch laten stijgen.

 

+1/-0

Nog een extra factor waarmee rekening moet worden gehouden is het feit dat hij bijna de enige speler is die altijd basis gestaan heeft dit seizoen. Is dus een stabiele speler in onze winnende machine en daarom zou ik hem absoluut niet laten gaan in de winter. Tenzij men met een zak met 100 miljoen aan komt zetten.

Achteraf gezien wel blij dat United destijds 100 miljoen voor die circusartiest uit Abcoude-Noord heeft neergelegd. Niet in de eerste plaats omdat dat geld allang verbrast is door onze grote Duitse vriend Mislintat. Maar voornamelijk omdat hiermee een precedent is neergezet. 100 miljoen voor een enorme prutser is een goede benchmark om je eigen spelers (die veel beter zijn) in de etalage te kunnen zetten.

 

+2/-0

Er gaat deze winter geen club komen die een bonus betaalt, dus Bakayoko blijft gewoon. Daarna verwacht ik een inmiddels standaard transfersom van zo'n 40 miljoen. Misschien iets meer.

 

+1/-0

Misschien iets meer dan 40M? Ik denk toch aan een stuk meer dan 40M. Hij is international, hij scoort en geeft assists, hij speelt Champions League. Daarnaast is hij nog jong, Dit alles in overweging nemende, dan is een bedrag van >60M realistisch.
100M wordt geroepen, maar dat betaald vrijwel niemand meer voor een speler, hooguit een speler die zichzelf bewezen heeft in een top competitie en in de CL.
Daarnaast zie ik spelers uit Portugal voor 80M vertrekken. Wij staan hoger in de coëfficiënten lijst van Europa, dus is dat ook voor ons realistisch.
Al met al denk ik dat indien hij zo door gaat en zijn assists blijft leveren en zijn goals meepikt, hij toch wel 60-70 gaat opleveren. We kunnen gewoon de hoofdprijs vragen!

 

+1/-0

Het zou mij positief verbazen als PSV dergelijke bedragen durft te vragen (en zou krijgen).

 

+1/-0

Leuk om oude reacties terug te lezen, kenners die nietsvinnm zagen, m voor 5 miljoen nog zouden verkopen en zeker wisten dat t niets zou worden...

Misschien een leuke functie voor psv.netwerk.to om er bij de namen een geloofwaardigheidsfactor bij te zetten ;)

 

+2/-0

Hoe lang mag hij nog blijven aankloten. Meest overschatte speler. Tijd voor de bank.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

PSVvanHiddink0405 schreef op 03 februari 2024 om 21:26:

Hoe lang mag hij nog blijven aankloten. Meest overschatte speler. Tijd voor de bank.


Overschat? Valt wel mee, speelt weinig gelukkig..

Vind niemand bij ons vanavond echt uitblinken eigenlijk.

Güzü ook niet overigens..

Dit bericht is gewijzigd op 3 februari 2024, 21:42:49.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 5 pagina's: 1 2 3 4 5

PSV Forum » Spelers » Johan Bakayoko