Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Spelers » Johan Bakayoko

Deze normale topic is open en bestaat uit 5 pagina's: 1 2 3 4 5

open/sluit de onderstaande quote:

PSVvanHiddink0405 schreef op 11 februari 2024 om 18:30:

Kom op guys, bakayoko tegen volendam...jullie kunnen hem toch ook niet meer blijven verdedigen zo. Ik ben al zo lek als een mandje, lekker kan niet. Zojuist dat schot gezien na een mooi aanval? Volgens mij is mijn schot echt beter xDWat wil je nu eigenlijk zeggen?

 

+1/-0

Dat hij echt overschat is en niet zo goed is als de media over hem praat.

En natuurlijk persoonlijke frustratie uiten als ik een wedstrijd mag zien van het mooie PSV :p

 

+1/-0

Hij was heel, heel matig. Maar ik kan maar weinig PSV'ers vinden die voldeden, laat staan goed waren. Zoals ik al eerder aan gaf, Bakayoko moet eens wat wedstrijden spelen waarin hij de tegenstander overhoop speelt en hij er gewoon 2 of 3 in jaagt. Zo lang hij dat nog niet doet, moet hij eigenlijk nog een seizoen blijven.

 

+1/-0

Zzzz, weer trieste pot. Zon "groot talent" moet het in zulke wedstrijden toch laten zien. Naast een schuivertje en paar mislukte voorzetten en als toppunt, alle tijd en ruimte, geeft de voorzet maar niet, in plaats daarvan een stuiterbal naar teze die daardoor niet in een keer kan voorzetten. Aan zulke dingen zie ik gewoon dat dit nog steeds een jeugdspelertje is.

 

+1/-0

Wat denken jullie dat een coach van de tegenstander tegen zijn linksback zegt? Dwing Bakayoko buitenom en met rechts kan hij niets. Met andere woorden dek de binnenkant goed af. Hij heeft uit stilstand geen echte dolle actie zoals Lang wel heeft. We moeten deze jongen allemaal steunen, hij doet zijn stinkende best wel. Maar 30+ miljoen beuren voor hem is dikke strik erom in de zomer en door de voordeur mooie transfer gunnen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

SouBavaria schreef op 21 februari 2024 om 08:25:

Wat denken jullie dat een coach van de tegenstander tegen zijn linksback zegt? Dwing Bakayoko buitenom en met rechts kan hij niets. Met andere woorden dek de binnenkant goed af. Hij heeft uit stilstand geen echte dolle actie zoals Lang wel heeft. We moeten deze jongen allemaal steunen, hij doet zijn stinkende best wel. Maar 30+ miljoen beuren voor hem is dikke strik erom in de zomer en door de voordeur mooie transfer gunnen.Eens wat betreft de tactiek van de tegenstander. Gisteren - met name tot de 68e minuut viel mij dit vooral op - had Bakayoko constant twee tegenstanders, te weten Ryerson en Sancho. Aan Lozano's kant was dat minder, een tegenstander als Dortmund is niet gek. Dus dat hij er niet zo makkelijk aan te pas kwam begrijp ik wel en heeft ook met weerstand te maken.
Wat ik Bakayoko wél aanreken is de slechte aanname op de diepe bal van Boscagli en het slappe schot in de tweede helft. Neem Robben in zijn beste tijd, die had zelden zo een slechte aanname en slap schot. Dat moet echt beter. Ook had hij toch vaker in de tweede helft de bal erin kunnen slingeren naar Luuk. Maar vanaf de zijlijn is het natuurlijk makkelijk praten. Ik zou hem - in tegenstelling tot anderen - echter wel altijd laten staan in de basis. Wel zou hij gebaat zijn bij concurrentie.

 

+1/-0

Bakayoko én Lozano brengen de laatste tijd te weinig, daar ben ik het mee eens. Hopelijk pakken ze het snel weer op!

 

+1/-0

En dan is het jammer dat Lang geblesseerd is en Yorbe verkocht. Weinig aanvallende wissel mogelijkheden dus op de flanken..

 

+2/-0

Hij is in de zomer echt nog niet klaar voor een stap. Nog een jaartje PSV zal hem goed doen. Het is nog wisselvallig, maar wel een groot talent. Ik geniet van zijn acties op rechts. Nu nog constanter en nog meer rendement en een jaartje extra op de teller zal er voor zorgen dat hij in de zomer van 2025 een hele mooie stap kan maken met een voor PSV passend bedrag.

 

+2/-0

Ik denk dat hij van de zomer wel weg is.
Een flinke salarisverhoging en een mooi verhaal dat een grotere club met betere spelers in een sterkere competitie je nog completer zal maken doet in dat opzicht wonderen.

 

+1/-0

Bakayoko was uiteraard niet fantastisch afgelopen dinsdag, maar ik vond hem ook niet zo slecht als ik veel mensen nu hoor zeggen. Natuurlijk, in de beslissende fase was het matig, en dat is waar je als aanvaller uiteindelijk op wordt afgerekend, maar ik wil toch de kanttekening maken dat ik vind dat Lozano en Bakayoko zich allebei het schompes hebben gewerkt afgelopen dinsdag. Ze voerden hun taak uit, ze hielden de bal af en toe goed in de ploeg, hadden hun bijdrage in de combinatie. Dat is voor mij de basis.

Hoeveel spelers hebben we de laatste jaren wel niet gehad die parasiteerden op een paar momenten per wedstrijd, maar die verder 87 minuten niet thuis gaven?

Waren jongens als Sancho en Malen, die qua naam toch groter en qua prijs toch duurder zijn, nou zoveel beter dan onze jongens? Ja, Malen frommelt er via-via een balletje in, maar die vond ik verder ook niet heel groots spelen. En Sancho heb ik nauwelijks gezien.

Natuurlijk is het enorm zuur dat Lang geblesseerd is, want dat is in mijn ogen de meest onvoorspelbare en beste buitenspeler die we in de selectie hebben. Yorbe Vertessen kan in wedstrijden zoals gisteren weinig bijdragen in mijn ogen. En die vind ik dus duidelijk minder dan Bakayoko in het uitvoeren van zijn taken.

 

+1/-0

Uitstekend interview gisteren. Bij ESPN dachten ze waarschijnlijk een relletje uit te kunnen lokken. Twee goals en tóch nog op je kop krijgen, wat vind je daarvan Johan? Is prima, zegt Johan, ik moet nog veel leren 👍🏼

 

+1/-0

Verstandige jongen, zit wel een goede “kop” op.

 

+1/-0

Ook zo genoten van de doelpunten @PSVvanHiddink0405?

 

+1/-0

Ik snap de overdreven kritiek op Bakayoko niet helemaal zo. Heeft vaak redelijke acties en had woensdag met een beetje geluk een goal en twee assists kunnen hebben. Gisteren zette hij ook Luuk vrij voor Lars, maar die bal ging 3 meter naast. Hij verliest zelden de bal met dribbels en doet zijn verdedigende taak.

De voorzetten gaan vaak nergens heen, maar beter de bal verliezen met een voorzet of schot naast dan rond blijven spelen of de bal verliezen met een breedtepass.

De rest van de aanval was naar mijn mening een stuk minder afgelopen week.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Albert Trestena schreef op 18 maart 2024 om 12:24:

Ik snap de overdreven kritiek op Bakayoko niet helemaal zo.Overdreven vind ik het niet. Vooral omdat hij toch al maanden niks anders laat zien dan ballen de tribune injagen, weigeren mee te verdedigen en rondsjokt alsof hij god hemzelf is? Het meest irritante vind ik dat hij nauwelijks tot nooit buitenom gaat terwijl hij dit eerder wel deed en ook goed kan! Alleen laatste maanden lijkt hij er vaak voorbij om vervolgens in te houden tot de volledige verdediging van de tegenstander heeft omgeschakeld. Als je bij een counter de bal aan Baka geeft is het sinds de jaarwisseling zo dat de bal dan eerder bij benitez eindigt dan dat het een kans wordt.... Hij heeft niks van zijn kwaliteiten laten zien sinds de winterstop. Lozano is net zo gebrekkig momenteel qua scoren en assist maar je ziet hem wel nog sprintjes terug maken om een cruciale tackle in te zetten. Baka komt iedere keer 3 seconden te laat erachter dat zijn man uit zijn rug is weggelopen om vervolgens maar te concluderen dat inhalen onmogelijk is en dus terug rennen al geen zin meer heeft. Dan vind ik dat hij wel een keer mag worden uitgefloten. Het moet geen structureel iets worden maar af en toe even laten blijken dat er bij hem een aantal tandjes bij moeten is niet erg. Zo deed Luuk dat gister ook bij de wissel van Baka.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 25 februari 2024 om 10:47:

Ook zo genoten van de doelpunten @PSVvanHiddink0405?
Haha, sorry, tijdje niet meer op forum gekeken. Maar ik kan me herinneren datie weer had gescoord na lange tijd, maar kon me ook herinneren dat ik toen dacht, weer belachelijk slechte wedstrijd, maar scoort, dus hij zal nu weer veel veren krijgen. Tot mn verrassing trapt Bosz er niet echt in en passeert hem paar wedstrijden daarna.

Maar ik vind hem nog steeds erg zwak en weet niet waar hij eigenlijk goed in is. Wat is zijn wapen? Zwak schot, stijf links, geen actie, niet balvast, niet doelgericht, geen slimme voetballer en geen verfijnde techniek.
Wel is hij redelijk snel, maar ook niet de snelste.

 

+1/-0

Laten we het niet vergeten dat we het hier over een jongen van 20 jaar hebben, die eigenlijk pas sinds januari 2023 basisspeler is bij PSV. Een jongen die bij Jong PSV regelmatig de uitblinker was, maar die vorig seizoen best wat moeite heeft gehad om de stap naar PSV-1 te maken. En die ondanks dat de stap naar het Belgisch elftal al heeft gezet.

Deze jongen heeft dit seizoen al 40 wedstrijden gespeeld, en gaat dus (exclusief interlands) op bijna 50 duels uitkomen dit seizoen. Dat er dus pieken en dalen in zijn prestaties zitten, lijkt me niet meer dan normaal. Helaas is Lang geblesseerd en Vertessen verkocht, waardoor je eigenlijk geen goede alternatieven hebt voor hem en Lozano. Je kan hem dus niet even in de luwte zetten als het een periode ietsje minder gaat.

Ter vergelijking: Cody Gakpo (4 jaar ouder) begon in het seizoen 2019/2020 ook voor het eerst regelmatig in de basis van PSV-1 te staan. Het seizoen daarna nam zijn rendement een grote stap, maar pas vanaf augustus 2021 t/m december 2022 was Gakpo de grote man bij PSV. Ik ben van mening dat Bakayoko, hoewel hij natuurlijk een ander type speler is dan Gakpo, op deze leeftijd eigenlijk al verder is dan Gakpo.

Het probleem is echter dat Bakayoko op de leeftijd dat Gakpo écht belangrijk voor ons werd, waarschijnlijk niet meer in Eindhoven speelt. Dan zou hij namelijk niet nog 1, maar nog 2 seizoenen in Eindhoven moeten blijven. Dat zou voor ons natuurlijk geweldig zijn, want als je zijn progressie ziet, dan kun je indenken dat hij de volgende jaren nog veel belangrijker voor ons kan worden. Echter, omdat er al meer dan een jaar lang aan hem getrokken wordt, zou het me niet verbazen als hij aan het einde van dit seizoen voor veel geld vertrekt naar een grote competitie. Of hij daar al direct slaagt, zou ik echter niet durven zeggen. De "minpuntjes" die wij hier nu zien, en waarom hij soms bekritiseerd wordt, gaan ze bij de grote clubs natuurlijk ook zien. En daar hebben ze wel jongens op de bank die ze erin zullen zetten als het even niet loopt. Je zag het met Madueke ook gebeuren, die zich nu net weer een beetje aan het terugknokken is.

Helaas kunnen wij spelers hier geen uitdagende competitie bieden. Veel (buitenlandse) jongens zijn altijd te spreken over de sfeer en de faciliteiten in Eindhoven. Als wij in een betere competitie zouden spelen met meer weerstand, dan zou het voor de ontwikkeling van die jongens ook helemaal niet erg zijn om iets langer in Eindhoven te blijven. Zeker niet met de salarissen die ook wij tegenwoordig in uitzonderlijke situaties kunnen bieden.

Maar goed: wat ik eigenlijk wil zeggen. Als je ontevreden bent over Bakayoko, denk dan eens terug aan El-Ghazi, Madueke, Bergwijn, Vertessen en ik vergeet er vast nog wel een paar. Die jongens waren óf veel slechter óf zeker niet veel beter dan Bakayoko.

 

+3/-0

Mee eens BasArnhem, en voeg aan je lijstje gerust toe: Narsingh, Doan, Lens, Bruma, Bakkali, Josefzoon.

We hebben een hoop buitenspelers gehad, die gelijkwaardig of minder waren.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Passievrucht schreef op 20 maart 2024 om 08:57:

Mee eens BasArnhem, en voeg aan je lijstje gerust toe: Narsingh, Doan, Lens, Bruma, Bakkali, Josefzoon.

We hebben een hoop buitenspelers gehad, die gelijkwaardig of minder waren.


Ik denk dat Ritsu Doan in het systeem van Bosz niet had misstaan, de rest was inderdaad niet heel best, al past Lens niet echt in dit rijtje.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 5 pagina's: 1 2 3 4 5

PSV Forum » Spelers » Johan Bakayoko