Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Spelers » Hirving Lozano

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Lozano kan altijd terugvallen op een hoge mate van werklust, inzet en onverzettelijkheid. Hij blijft maar gaan. Maar gisteren vond ik het tenenkrommend, met name de eerste helft wat betreft zijn maniertjes. Ik hoef zo een speler niet in een PSV shirt te zien, het zeuren om kaarten en het doorrollen. Ja, het hoort bij het Zuid-Amerikaanse temperament maar dat betekent niet dat ik er goed tegen kan. Ik vond het verschrikkelijk!
Zijn vorm is daarnaast om te janken, doet vrij weinig goed. Het was niets voor niets dat Bakayoko continu dubbel gedekt werd en Lozano in veel mindere mate. Onze tegenstanders zijn ook niet gek en schatten dat steeds beter in. Na 5 minuten had het al 1-0 moeten staan toen Lozano verzuimde om via de binnenkant op snelheid Hummels te passeren en bijna 1 op 1 op de keeper te staan. Natuurlijk, dat is een gebrek aan vertrouwen, maar dat moet op dit niveau beter. Volgende wedstrijd wat mij betreft Til erbij en Tillman naar links. Ik ben er even klaar mee.

Ps. Een aanname mijnerzijds, maar ik heb ook niet het idee dat Lozano bijster goed in de groep ligt.

Dit bericht is gewijzigd op 21 februari 2024, 11:16:23.

 

+1/-1

Dat hij niet goed in de groep zou liggen is een aanname van jou waar ik op het veld en met de groep na de wedstrijd in elk geval niks van terug zie?

Ondanks zijn verschrikkelijke gedrag van gisteren en verdere hopeloze pot, kwam wel al het gevaar over links en niks over rechts.
De penalty ontstaat uit een teruggetrokken bal van Lozano; met die ene bal heeft hij al meer medespelers in de 16 bereikt dan Bakayoko in 90 minuten. Ik zou eerder Bakayoko in zijn huidige vorm wisselen omdat hij niet alleen aanvallend niks laat zien, maar vervolgens verdedigend Teze steeds tegen 2 man laat staan wat in het aanvallende systeem van Bosz dodelijk is. Gelukkig dat Teze gisteren een prima pot speelde.

 

+3/-0

Hij is gewoon niet in zijn beste vorm en dat moet snel verbeteren, anders zit hij zo op de bank. Dat is duidelijk. Dat andere suggestieve gedoe van sommige posters neem ik ter kennisgeving waar.
De wedstrijd tegen Ajax zegt genoeg over wie Lozano is en wat die kan en ook doet als hij in normale vorm verkeerd.

En als de naam baka toch valt, die sjokt als een opa over het veld, verdedigd nauwelijks mee terug. Dus als we deze spelers dan gaan vergelijken, en tegen elkaar op gaan zetten, wat totaal niet nodig is, dan lust ik er nog wel een paar.

 

+1/-0

Ik ben op zich ook absoluut niet van het kaarten vragen, maar ik snapte hem wel een beetje. Hij wordt iedere wedstrijd (kei)hard aangepakt en krijgt dan nu zijn derde (4e?) kaart dit seizoen terwijl hij zijn eerste overtreding dit seizoen nog moet maken. Dat hij meer vraagt aan de scheids waarom die overtreding op hem dan geen geel is dan dat hij daadwerkelijk een kaart voor die speler vraagt.


maar goed, zal er even bijzeggen dat ik een enorme Lozano-fan ben.

 

+3/-0

Dat hij geel kreeg, vond ik terecht. Niet voor de overtreding zelf, maar die tegenstander had een volledig vrije hoek van het veld voor zich om nog een paar meter te kunnen opstomen en een voorzet te geven.

De overtredingen die Lozano tegen kreeg, waren ook niet direct geelwaardig en daarnaast ook niet in een situatie dat het direct heel veelbelovend zou worden. Klagen over de scheidsrechter na de wedstrijd van afgelopen dinsdag is denk ik wel het minst goede wat we als PSV-supporter kunnen doen.

Verder ben ik het ermee eens dat Lozano altijd kan terugvallen op hard werken en het is altijd wachten tot dat ene moment waarop hij wél beslissend gaat zijn. Zoals dinsdag bij de aanval die resulteerde in de penalty.

Natuurlijk, niemand kan ontkennen dat Lozano (en Bakayoko) zowel afgelopen dinsdag als in zijn algemeenheid dit hele seizoen nog niet dermate ontketend zijn. Dat kun je ook zien aan het beperkte rendement dat ze hebben gehad. Maar het zijn wel 2 spelers waar een tegenstander rekening mee moet houden. Als je ze teveel ruimte geeft, dan weten ze wel hoe ze daarmee om moeten gaan.

Het is jammer van de blessure van Lang, die in mijn ogen de meest onvoorspelbare buitenspeler is die we hebben. Maar we moeten roeien met de riemend die we hebben en onze riemen zijn m.i. de beste van de eredivisie. Paxiao, Minteh, Ivanusec, Bergwijn, Berghuis, Forbs, Van Bommel, Van Brederode, Poku... ik zou ze echt niet willen omruilen.

Lozano en Bakayoko zijn jongens die voor ons dit soort wedstrijden kúnnen beslissen. Die hebben keihard onze aanmoediging nodig, zodat ze weten dat ze een keer een mislukte actie mogen hebben. Hopelijk blijven ze fit en kunnen ze in de return wél het vershcil maken!

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 23 februari 2024 om 15:52:

De overtredingen die Lozano tegen kreeg, waren ook niet direct geelwaardig en daarnaast ook niet in een situatie dat het direct heel veelbelovend zou worden. Klagen over de scheidsrechter na de wedstrijd van afgelopen dinsdag is denk ik wel het minst goede wat we als PSV-supporter kunnen doen.



Dat we niet over de scheids moeten klagen ben ik met je eens, met je mening over de niet gele kaart waardige overtredingen niet. Er wordt 2x in de eerste helft een overtreding gemaakt bij de punt 16 waarbij er geen enkele intentie is om de bal te spelen, puur om de aanval af te kappen. Zijn het zware overtredingen? Nee. Verdienen ze een gele kaart? Ja.

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

PSV Forum » Spelers » Hirving Lozano