Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Jeugdopleiding » [Team] Jong PSV

Deze normale topic is open en bestaat uit 4 pagina's: 1 2 3 4

Vandaag de openingswedstrijd. Normaal gesproken heel veel A selectiespelers die vanuit de A selectie te weinig aan spelen toekomen en hun minuten maken bij Jong PSV. Echter is dat dit jaar een stuk minder in mijn beleving. Overigens zijn de regels iets aangepast zodat spelers wel mee kunnen doen met Jong PSV terwijl ze in de selectie zaten van het eerste elftal. Enkel als ze in de basis hebben gestaan of langer dan 45 min hebben meegespeeld mogen ze niet mee spelen met Jong PSV.

In dit geval verwacht ik wel;
- Van de Meulenhof
- Aboukhlal
- Ihattaren
- Teze
- Piroe
- Soulas
- Lato

Wellicht wel leuk om vanavond te kijken.

 

+1/-0

Had die Madueke en Sidibe wel verwacht en ook Mendonca. Zaten die wel bij de selectie?

 

+1/-0

Ik kijk eigenlijk nooit wedstrijden van Jong PSV, maar ik zie net dat ze nu echt stijf onderaan staan terwijl ze vorig seizoen 3e geworden zijn in de eerste divisie. Wat is er aan de hand daar?

 

+1/-0

Defensief probleem, achterin zo lek als een mandje. Nooit in dezelfde samenstelling en de gasten die altijd spelen kunnen er niets van. Aanvallend hebben we wel wat talenten hoor maar defensief is het janken met de spreekwoordelijke pet op.

 

+1/-0

Het blijft voor Nederlandse clubs toch lastig om verdedigers op te leiden. Moet daar niet eens meer aandacht aan worden besteed. Misschien wat knowhow halen vanuit het buitenland.

 

+1/-0

Klinkt toch opmerkelijk, aangezien het NL elftal een zeer sterke verdediging heeft op het moment. En heeft PSV op het moment niet Obispo (verhuurd aan Vitesse) en Teze? Afgezien van de wedstrijd tegen PSV hoor ik goeie dingen over Obispo. Teze ken ik niet goed, alleen van zijn invalbeurten bij PSV. Maar goed Obispo is weg bij jong PSV en ik weet niet hoevaak Teze speelt. Is inderdaad zorgelijk op deze manier. Hoe doen de keepers het bij Jong PSV dan? Want als de verdediging lek is, krijgen die iig genoeg te doen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

NeedPants schreef op 02 oktober 2019 om 20:02:

Klinkt toch opmerkelijk, aangezien het NL elftal een zeer sterke verdediging heeft op het moment. En heeft PSV op het moment niet Obispo (verhuurd aan Vitesse) en Teze? Afgezien van de wedstrijd tegen PSV hoor ik goeie dingen over Obispo. Teze ken ik niet goed, alleen van zijn invalbeurten bij PSV. Maar goed Obispo is weg bij jong PSV en ik weet niet hoevaak Teze speelt. Is inderdaad zorgelijk op deze manier. Hoe doen de keepers het bij Jong PSV dan? Want als de verdediging lek is, krijgen die iig genoeg te doen.Inderdaad. Durf zelfs te zeggen dat Nederland nog nooit zoveel luxe heeft gehad centraal achterin. Onze eerste vier keuzes spelen momenteel bij Juve, Liverpool, Inter en Bournemouth (en waarschijnlijk na de zomer ook voor een topclub.

Vorig jaar stond Obispo daar nog redelijk vaak, iemand die toch al een tijdje bij 't eerste meeloopt en gewoon een aardig talent is. Jong Ajax speelt nu bijv. met Kik Pierie, die behoorlijk wat ED-ervaring meeneemt. Momenteel lopen er met Soulas, Daverveld, Zeegers en de Haas spelers rond die hoogstwaarschijnlijk nog niet eens ED-niveau gaan aantikken. Dan is 't logisch dat ze op 19/20-jarige leeftijd moeite hebben met JL-niveau.

Middenveld staat inderdaad wel aardig en voorin lopen er ook wel wat leuke talenten, maar het fundament is drie keer niks. Nouja, kan natuurlijk een seizoen gebeuren. De laatste jaren waren eigenlijk ook erg goed qua resultaat.

 

+1/-0

Wat speelt Jong PSV een beroerde wedstrijd zeg. Verdediging grijpt niet in. Opbouwend zwak. Voorin meteen de bal kwijt. Madueke ook veel balverlies. Lastig om zo de individuele spelers te beoordelen. Lichtpuntje is vandaag Vertessen. Ziet er balvast uit en komt vaak met een goede oplossing.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

legerjas schreef op 28 februari 2020 om 20:43:

Wat speelt Jong PSV een beroerde wedstrijd zeg. Verdediging grijpt niet in. Opbouwend zwak. Voorin meteen de bal kwijt. Madueke ook veel balverlies. Lastig om zo de individuele spelers te beoordelen. Lichtpuntje is vandaag Vertessen. Ziet er balvast uit en komt vaak met een goede oplossing.Verdediging is inderdaad van een abominabel niveau, het gehele seizoen al en dan vooral centraal. Soulas, de Haas en Zeegers zijn wat mij betreft nog niet eens potentieel onderkant-Eredivisie niveau, alleen Daverveld zie ik nog wel een carriere in de Eredivisie hebben. Gloster ben ik ook nog niet zo van onder de indruk, die zie ik echt niet binnen nu en 1.5 jaar aansluiten bij PSV 1. Sambo op RB is natuurlijk wel een aardig talent.

Vertessen maakt inderdaad indruk, qua spel alsmede qua statistieken. Moeten wel oppassen natuurlijk, twee pittige hamstringblessures in een goed half jaar tijd gehad. Maargoed, ik vond Piroe ook altijd wel indruk maken bij Jong en dat lijkt nu al een afgelopen verhaal. Met Malen, Lammers en evt. Romero is er helaas geen plek voor een (jonge) invaller van Sparta.

Hopen dat er volgend jaar wat gaat doorstromen vanuit PSV U19. Kreekels heeft vorig jaar al een profcontract getekend, terwijl we afgelopen winter natuurlijk ook Felipe hebben gehaald uit Brazilie. Zie overigens dat Livano Comenencia (deze maand 16 geworden) is overgeheveld uit PSV U17 en de afgelopen wedstrijden al een basisplaats heeft veroverd op rechtsback. Dacht dat dit van oorsprong een CV was?

Dit bericht is gewijzigd op 29 februari 2020, 12:05:03.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Daarnaast zwaait de club Maxime Soulas, Robin Lauwers, Oliver Horvath, Steven Theunissen, Baggio Wallenburg en Amar Catic uit. Zij maken dit seizoen deel uit van de selectie van Jong PSV.Mooi nieuws wat mij betreft. Met alle respect voor bovenstaande spelers, maar ik zie alle zes geen toekomst in de Eredivisie hebben. Gomes en Ngonge zullen ook wel vertrekken, dat brengt het totaal al op acht. Flink de bezem door de selectie.

Zou me ook niks verbazen als ze afscheid nemen van Van Uneken. Niet per se vanwege de dramatische resultaten (kwalitatief stelde de selectie niet veel voor dit seizoen), maar omdat ik verwacht dat ze voor Jong PSV wellicht ook wel iemand willen aanstellen in de geest van Roger Schmidt. Zal natuurlijk lastig zijn met een jonge groep, maar kan de stap naar het eerste elftal wel verkleinen.

 

+1/-0

Maxime Delanghe Gaat met 3 jaar verlengen tot 2023. Hij wordt de keeper van Jong PSV, en dat lijkt me uitstekend nieuws. PSV heeft 1 1e doelman nodig, een ervaren 2e doelman die goed in de groep ligt en een 3e doelman die alles keept bij Jong PSV en het 1e op termijn zou kunnen halen. Case closed, en dan hebben we Zoet nog 'over'.

Ik ben geen groot voorstander van het opleiden van jeugdkeepers, zeker met van Osch, van de Meulenhof de broertjes Bertrams etc kunnen we niet echt zeggen dat we er goed in zijn. Hopelijk komt deze jongen er wel.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

PSV heeft Cheick Touré vast weten te leggen. Dat meldt de club via de officiële website. De aanvaller komt transfervrij over van Feyenoord en heeft een contract voor twee seizoenen getekend. Touré zal aansluiten bij de selectie van Jong PSV. De 19-jarige aanvaller maakte drie jaar geleden al zijn officiële debuut in de Eredivisie als invaller van Feyenoord in een thuiswedstrijd tegen Willem II. Vooralsnog zijn dat echter zijn enige minuten op het hoogste niveau.Toch wel een kleine verrassing dit hoor. Heb er eigenlijk wel een redelijk gevoel bij, ondanks dat ik deze jongen al was vergeten. Lees op 't Feyenoord-forum dat hij constant geblesseerd is geweest, maar dat ze desalniettemin meerdere pogingen hebben gedaan om 'm te behouden.

Het is overigens ook hard nodig, gezien er met Horvath, Catic en Ngonge maarliefst drie aanvallers vertrekken. Hoop dat er komend seizoen wat meer talenten gaan opstaan, want dit was waarschijnlijk het slechtse Jong PSV sinds ze actief zijn in de JL/KKD. Ledezma liet hier en daar nog wel wat leuke dingen zien, maar die zie ik PSV 1 ook niet (structureel) halen.

 

+1/-0

Hoe staat het eigenlijk met de nieuwe aanwas voor de jeugdelftallen? Normaal gesproken heb je rond deze tijd al een behoorlijke lijst aan jeugdig talent dat is aangetrokken. Is zelfs op dit niveau de corona crisis al voelbaar?

 

+1/-0

Luis Felipe de nieuwe CV begint helaas met een grote fout die leidt tot de 0-1

 

+1/-0

Als er iemand geen complimenten wenst te geven aan Ajax ben ik het. Dit is dus ook geen compliment. :B Helaas zie je bij Jong Ajax en Jong AZ nu alweer een hoop spelers lopen die het lef hebben om te voetballen en fouten te maken. Bij ons zie ik vooral verkrampt gedrag en risicoloos geschuif. Dat is heel erg jammer, gezien de uitstekende visie van onze huidige trainer. We vullen nu al een aantal jaren Jong PSV door er een paar jonge talenten in te zetten, er spelers voor te huren, halve talenten te kopen en de rest op te vullen met spelers waarvan we al lang weten dat ze nooit PSV 1 zullen halen. Op zich vind ik dat tweede gegeven minder erg dan het gebrek aan lef en visie in het spel van Jong PSV. Ook de talentvolle spelers die er nu rondlopen worden in onderlinge confrontaties vaak duidelijk overtroffen (en niet eens fysiek) door bijvoorbeeld spelers van pak 'm beet Eindhoven, die drie jaar geleden nog bij ons rondliepen. Volgens mij gaat er dan iets fout. Knuppel/hoederhok. Zoals wij er NU mee omgaan. Heeft Jong PSV op deze manier echt een meerwaarde? Als je rendement tegenover investering zet, is het als we werken zoals de afgelopen jaren niet slimmer om een samenwerkingsverband aan te gaan met een KKD club? Wie heeft argumenten tegen/voor?

 

+1/-0

Een discussie die heel lang geleden al is gevoerd en beslecht met het instromen van JPSV in de KKD. Over de zin of onzin hiervan hoeven we niet meer te discussiëren. Een prima opstap voor spelers voor een carrière waar dan ook in het betaalde voetbal en een mooi eind of begin station voor je jeugdopleiding. JPSV in eigen beheer geeft je volledige controle over de voeren jeugdstrategie en een belangrijke troef in het aantrekken van aantrekkelijke jeugdspelers. Daarnaast ook een prima uithangbord voor trainers in opleiding. Het rendement dat PSV tot nu toe uit de opleiding haalt is voor verbetering vatbaar, maar desalniettemin heeft het traject JPSV zich in de KKD bewezen onderdanks het mindere vorige seizoen en het zorgenkindje dit seizoen. Spelers als Teze, Gakpo en in mindere mate Madueke zijn nu van waarde door een JPSV op niveau en in eigen beheer. De uitdagingen liggen nu in de kwaliteit van de selectie, de staf maar met PSV 018 (spelers en staf) zit er weer genoeg kwaliteit aan te komen. Waar ik Thoresen gelijk in moet geven is dat de ontwikkeling van het concept JPSV te beperkt groeit met de potentie die het zou moeten hebben. Een JPSV zoals het is dit seizoen staat is moeilijk uit te leggen.

 

+2/-0

JPSV heeft zijn waarde al 50x terugverdiend door de talenten die we hebben doorontwikkeld en net wel hebben kunnen aanhaken. Simpel voorbeeld was Locadia, die lekker op stoom kon komen in JPSV en vervolgens in stroomde bij het eerste. Op het juiste moment verkocht en nu 2 a 3 jaar later compleet uit beeld geraakt. Depay kwam en ging, Bergwijn kwam en ging, Gakpo kwam en die gaat ook en dat levert ons elke zoveel jaar 15 a 20 miljoen op. Vorig jaar 2 talentvolle jeugdspelers verkocht voor samen 4 a 5 miljoen euro.

We hebben alleen nu al 2 mindere jaren gehad en ik houd mijn hart vast of we deze luxe nog wel gaan hebben de komende jaren. Want we kunnen tegenwoordig degraderen en de Jong elftallen van AZ en Utrecht die doen het zeker niet veel minder dan wij. Als je jezelf serieus neemt als opleidingsclub moet je je wel handhaven en dat kan volgens mij op een veel en veel en veel makkelijkere manier als dat we nu doen.

1) Zorg ervoor dat je 1e selectie 2 keepers heeft en voeg daar een talentvolle 3e doelman aan toe. Die keept alles bij Jong PSV en kan daarnaast bij het 1e trainen. Valt er een keeper weg door een blessure dan schuif je die 3e doelman door en pak je de 2e doelman van Jong PSV.

2) Een back-up links en rechtsback wil je het liefst niet kopen maar zelf opleiden. Je kunt ook jonge jongens kopen om ze week in week uit in Jong PSV te laten spelen tot het moment dat je ze eens nodig hebt. Maar ga ze dan niet elk weekend op de bank zetten als 9e of 10e speler die toch niet in kan vallen maar laat die wedstrijden spelen en zich ontwikkelen.

3) Als je geen goede spelers in je opleiding hebt die echt de groei naar het eerste kunnen maken dan moet je tijdig doorselecteren. Dan investeer je in je jeugdopleiding ten koste van het budget van het eerste team maar het levert op de lange termijn veel meer op.

4) Spelers die niet een realistische kans op speeltijd hebben moet je gewoon bij Jong PSV mee laten draaien. Zo behouden ze ritme, kunnen ze de jongere spelers bij de hand nemen en wellicht zichzelf ontwikkelen qua leiderschap.

5) Zorg ervoor dat je voidoende kwaliteit hebt zodat je je handhaaft en niet degradeert. Kwantiteit hebben we meer dan genoeg in onze 1e selectie dus gebruik die dan ook.

 

+1/-0

Ik hoor net zeggen dat Kaj de Rooij blijkbaar 500k moet kosten en dat NAC daar wellicht aan kan voldoen. Maar dit soort jongens zouden toch juist naar ons moeten komen. Hij kan dan nog steeds wekelijks spelen in de KKD maar wel met onze topsportopleiding met faciliteiten en behoorlijk salaris. Het kan ook geen kwaad om de betere Nederlanders in die leeftijdcategorie binnen te hengelen. Kijk maar naar Schuurs en Frenkie die eigenlijk beide hier hadden moeten hebben gespeeld.

Dit bericht is gewijzigd op 6 september 2020, 20:40:06.

 

+1/-0

Zoals Sir Tinus aangeeft worden al een aantal genoemde zaken doorgevoerd. Delanghe is met dit oog gehaald en Teze, Sambo, Comenencia allemaal spelers die de aansluiting zouden moeten kunnen maken (het blijft voor mij onduidelijk waarom Gloster bij JPSV niet speelt). Doorselecteren en kwaliteit is een probleem waardoor je nu met een beperkte selectie zit en het is voor mij moeilijk te begrijpen waarom dit niet is aangepakt omdat dit al lang zichtbaar was. Ik weet niet of dit komt doordat Faber een tijd van z'n post is geweest, dat Uneken een te rooskleurige visie op de spelers groep heeft, dat de scouting niet functioneert voor deze groep, dat er veel vertrouwen is in RvN en PSV O18, dat de kans op degradatie zelfs als ze als onderste Jong team eindigen klein wordt geacht. Het lijkt mij echter wel dat alle alarmbellen af zouden moeten zijn gegaan maar daar lijkt het niet op.

 

+1/-0

Over de waarde hoeft niet gediscussierd te worden. Zoals Tinus al aangeeft, voldoende spelers doorgebroken en vervolgens weer verkocht. Oke, de echt grote talenten zouden er ook wel zijn gekomen zonder Jong (neem een Bergwijn, Memphis etc), zoals bijv. Mo eigenlijk Jong totaal heeft overgeslagen.

Wat wel spannend gaat worden is inderdaad dat de Jong-teams ook kunnen degraderen. Een aantal jaar geleden zou ons dat niet moeten verontrusten, maar ook dit jaar lijkt het niet veel soeps. Ben ook geen geweldige fan van Uneken moet ik eerlijk bekennen.

Voorin valt het nog wel mee. Jongens als Toure, Vertessen, Ledezma en Thomas zijn degelijke spelers voor Jong, Saibari en Kristinsson moeten het nog aantonen, maar lijken ook redelijk veelbelovend. Achterin is het echter huilen met de pet op. Er zijn een groot aantal jongens die rechtstreeks uit PSV U18 komen (Felipe, Vos, Kreekels, Delanghe). Maar zeg nu eerlijk, jongens als Zeegers, Daverveld, De Haas en ook Gloster, die mogen, op basis van afgelopen seizoen(en) toch blij zijn als ze uberhaupt de Eredivisie halen? Maar dat geldt eigenlijk voor vrijwel de hele selectie. Er hoeft er maar eentje door te breken bij PSV1, dan is het nut van de Jong-teams in de KKD al gewaarborgd. Echter zie ik dit seizoen geen enkele speler die , binnen nu en volgend jaar zomer, kan aanhaken bij PSV1. Ook Ledezma niet, aardig spelertje, maar toch geen jongen die ooit mee gaat strijden om een basisplek in het eerste.

Ben in ieder geval benieuwd of PSV nog ruimte heeft om door te selecteren in Jong, uiteraard ook met het oog op PSV1 (dus niet blindelings talenten kopen, terwijl we bij PSV1 5 a 6 goede alternatieven hebben).

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 4 pagina's: 1 2 3 4

PSV Forum » Jeugdopleiding » [Team] Jong PSV