Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Jeugdopleiding » [Team] Jong PSV

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Vandaag de openingswedstrijd. Normaal gesproken heel veel A selectiespelers die vanuit de A selectie te weinig aan spelen toekomen en hun minuten maken bij Jong PSV. Echter is dat dit jaar een stuk minder in mijn beleving. Overigens zijn de regels iets aangepast zodat spelers wel mee kunnen doen met Jong PSV terwijl ze in de selectie zaten van het eerste elftal. Enkel als ze in de basis hebben gestaan of langer dan 45 min hebben meegespeeld mogen ze niet mee spelen met Jong PSV.

In dit geval verwacht ik wel;
- Van de Meulenhof
- Aboukhlal
- Ihattaren
- Teze
- Piroe
- Soulas
- Lato

Wellicht wel leuk om vanavond te kijken.

 

+1/-0

Had die Madueke en Sidibe wel verwacht en ook Mendonca. Zaten die wel bij de selectie?

 

+1/-0

Ik kijk eigenlijk nooit wedstrijden van Jong PSV, maar ik zie net dat ze nu echt stijf onderaan staan terwijl ze vorig seizoen 3e geworden zijn in de eerste divisie. Wat is er aan de hand daar?

 

+1/-0

Defensief probleem, achterin zo lek als een mandje. Nooit in dezelfde samenstelling en de gasten die altijd spelen kunnen er niets van. Aanvallend hebben we wel wat talenten hoor maar defensief is het janken met de spreekwoordelijke pet op.

 

+1/-0

Het blijft voor Nederlandse clubs toch lastig om verdedigers op te leiden. Moet daar niet eens meer aandacht aan worden besteed. Misschien wat knowhow halen vanuit het buitenland.

 

+1/-0

Klinkt toch opmerkelijk, aangezien het NL elftal een zeer sterke verdediging heeft op het moment. En heeft PSV op het moment niet Obispo (verhuurd aan Vitesse) en Teze? Afgezien van de wedstrijd tegen PSV hoor ik goeie dingen over Obispo. Teze ken ik niet goed, alleen van zijn invalbeurten bij PSV. Maar goed Obispo is weg bij jong PSV en ik weet niet hoevaak Teze speelt. Is inderdaad zorgelijk op deze manier. Hoe doen de keepers het bij Jong PSV dan? Want als de verdediging lek is, krijgen die iig genoeg te doen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

NeedPants schreef op 02 oktober 2019 om 20:02:

Klinkt toch opmerkelijk, aangezien het NL elftal een zeer sterke verdediging heeft op het moment. En heeft PSV op het moment niet Obispo (verhuurd aan Vitesse) en Teze? Afgezien van de wedstrijd tegen PSV hoor ik goeie dingen over Obispo. Teze ken ik niet goed, alleen van zijn invalbeurten bij PSV. Maar goed Obispo is weg bij jong PSV en ik weet niet hoevaak Teze speelt. Is inderdaad zorgelijk op deze manier. Hoe doen de keepers het bij Jong PSV dan? Want als de verdediging lek is, krijgen die iig genoeg te doen.Inderdaad. Durf zelfs te zeggen dat Nederland nog nooit zoveel luxe heeft gehad centraal achterin. Onze eerste vier keuzes spelen momenteel bij Juve, Liverpool, Inter en Bournemouth (en waarschijnlijk na de zomer ook voor een topclub.

Vorig jaar stond Obispo daar nog redelijk vaak, iemand die toch al een tijdje bij 't eerste meeloopt en gewoon een aardig talent is. Jong Ajax speelt nu bijv. met Kik Pierie, die behoorlijk wat ED-ervaring meeneemt. Momenteel lopen er met Soulas, Daverveld, Zeegers en de Haas spelers rond die hoogstwaarschijnlijk nog niet eens ED-niveau gaan aantikken. Dan is 't logisch dat ze op 19/20-jarige leeftijd moeite hebben met JL-niveau.

Middenveld staat inderdaad wel aardig en voorin lopen er ook wel wat leuke talenten, maar het fundament is drie keer niks. Nouja, kan natuurlijk een seizoen gebeuren. De laatste jaren waren eigenlijk ook erg goed qua resultaat.

 

+1/-0

Wat speelt Jong PSV een beroerde wedstrijd zeg. Verdediging grijpt niet in. Opbouwend zwak. Voorin meteen de bal kwijt. Madueke ook veel balverlies. Lastig om zo de individuele spelers te beoordelen. Lichtpuntje is vandaag Vertessen. Ziet er balvast uit en komt vaak met een goede oplossing.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

legerjas schreef op 28 februari 2020 om 20:43:

Wat speelt Jong PSV een beroerde wedstrijd zeg. Verdediging grijpt niet in. Opbouwend zwak. Voorin meteen de bal kwijt. Madueke ook veel balverlies. Lastig om zo de individuele spelers te beoordelen. Lichtpuntje is vandaag Vertessen. Ziet er balvast uit en komt vaak met een goede oplossing.Verdediging is inderdaad van een abominabel niveau, het gehele seizoen al en dan vooral centraal. Soulas, de Haas en Zeegers zijn wat mij betreft nog niet eens potentieel onderkant-Eredivisie niveau, alleen Daverveld zie ik nog wel een carriere in de Eredivisie hebben. Gloster ben ik ook nog niet zo van onder de indruk, die zie ik echt niet binnen nu en 1.5 jaar aansluiten bij PSV 1. Sambo op RB is natuurlijk wel een aardig talent.

Vertessen maakt inderdaad indruk, qua spel alsmede qua statistieken. Moeten wel oppassen natuurlijk, twee pittige hamstringblessures in een goed half jaar tijd gehad. Maargoed, ik vond Piroe ook altijd wel indruk maken bij Jong en dat lijkt nu al een afgelopen verhaal. Met Malen, Lammers en evt. Romero is er helaas geen plek voor een (jonge) invaller van Sparta.

Hopen dat er volgend jaar wat gaat doorstromen vanuit PSV U19. Kreekels heeft vorig jaar al een profcontract getekend, terwijl we afgelopen winter natuurlijk ook Felipe hebben gehaald uit Brazilie. Zie overigens dat Livano Comenencia (deze maand 16 geworden) is overgeheveld uit PSV U17 en de afgelopen wedstrijden al een basisplaats heeft veroverd op rechtsback. Dacht dat dit van oorsprong een CV was?

Dit bericht is gewijzigd op 29 februari 2020, 12:05:03.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Daarnaast zwaait de club Maxime Soulas, Robin Lauwers, Oliver Horvath, Steven Theunissen, Baggio Wallenburg en Amar Catic uit. Zij maken dit seizoen deel uit van de selectie van Jong PSV.Mooi nieuws wat mij betreft. Met alle respect voor bovenstaande spelers, maar ik zie alle zes geen toekomst in de Eredivisie hebben. Gomes en Ngonge zullen ook wel vertrekken, dat brengt het totaal al op acht. Flink de bezem door de selectie.

Zou me ook niks verbazen als ze afscheid nemen van Van Uneken. Niet per se vanwege de dramatische resultaten (kwalitatief stelde de selectie niet veel voor dit seizoen), maar omdat ik verwacht dat ze voor Jong PSV wellicht ook wel iemand willen aanstellen in de geest van Roger Schmidt. Zal natuurlijk lastig zijn met een jonge groep, maar kan de stap naar het eerste elftal wel verkleinen.

 

+1/-0

Maxime Delanghe Gaat met 3 jaar verlengen tot 2023. Hij wordt de keeper van Jong PSV, en dat lijkt me uitstekend nieuws. PSV heeft 1 1e doelman nodig, een ervaren 2e doelman die goed in de groep ligt en een 3e doelman die alles keept bij Jong PSV en het 1e op termijn zou kunnen halen. Case closed, en dan hebben we Zoet nog 'over'.

Ik ben geen groot voorstander van het opleiden van jeugdkeepers, zeker met van Osch, van de Meulenhof de broertjes Bertrams etc kunnen we niet echt zeggen dat we er goed in zijn. Hopelijk komt deze jongen er wel.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

PSV heeft Cheick Touré vast weten te leggen. Dat meldt de club via de officiële website. De aanvaller komt transfervrij over van Feyenoord en heeft een contract voor twee seizoenen getekend. Touré zal aansluiten bij de selectie van Jong PSV. De 19-jarige aanvaller maakte drie jaar geleden al zijn officiële debuut in de Eredivisie als invaller van Feyenoord in een thuiswedstrijd tegen Willem II. Vooralsnog zijn dat echter zijn enige minuten op het hoogste niveau.Toch wel een kleine verrassing dit hoor. Heb er eigenlijk wel een redelijk gevoel bij, ondanks dat ik deze jongen al was vergeten. Lees op 't Feyenoord-forum dat hij constant geblesseerd is geweest, maar dat ze desalniettemin meerdere pogingen hebben gedaan om 'm te behouden.

Het is overigens ook hard nodig, gezien er met Horvath, Catic en Ngonge maarliefst drie aanvallers vertrekken. Hoop dat er komend seizoen wat meer talenten gaan opstaan, want dit was waarschijnlijk het slechtse Jong PSV sinds ze actief zijn in de JL/KKD. Ledezma liet hier en daar nog wel wat leuke dingen zien, maar die zie ik PSV 1 ook niet (structureel) halen.

 

+1/-0

Hoe staat het eigenlijk met de nieuwe aanwas voor de jeugdelftallen? Normaal gesproken heb je rond deze tijd al een behoorlijke lijst aan jeugdig talent dat is aangetrokken. Is zelfs op dit niveau de corona crisis al voelbaar?

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

PSV Forum » Jeugdopleiding » [Team] Jong PSV