Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Jeugdopleiding » [Team] Jong PSV

Deze normale topic is open en bestaat uit 4 pagina's: 1 2 3 4

Neem JPSV aub serieuzer en zorg ervoor dat er voldoende kwaliteit is. Heb je het niet standaard in de selectie zitten dan vul je het maar aan met selectiespelers. Ledezma en Vertessen ken ik niet goed genoeg om te zeggen dat ze het gaan halen maar ik hoor en lees er goede dingen over. Sambo en Gloster zouden mijn inziens gewoon 38 a 40 wedstrijden links en rechtsback moeten spelen en als dan blijkt dat ze niet goed genoeg zijn dan haal je een nieuwe.

Het is dat Teze op een hele fraaie manier een mega stap heeft gezet de afgelopen tijd, maar verder zijn we bijzonder slecht in het herkennen, opleiden, begeleiden van defesnief talent.

 

+1/-0

Ben geschrokken van wat ik zag bij Jong PSV- Excelsior.
Niet alleen van de uitslag, maar van het vertoonde spel.

Hoewel ik hierboven een aantal posts lees waar zinnige dingen gezegd worden over onze opleiding, wil ik toch nog een keer wijzen op wat James Sonny Crockett in oktober hier schreef; "het blijft toch lastig voor Nederlandse clubs om goede verdedigers op te leiden".

Twee redenen daarvoor zijn m.i. dat de meest getalenteerde jongeren graag willen uitblinken en aanvallers zijn nu eenmaal populairder dan verdedigers.
En trainers willen in dit land graag dat verdedigers mee kunnen voetballen.

Terwijl een verplichte stage in Italie hen goed zou doen waar ze leren om het spel te lezen. Dus situaties herkennen waarin je een bal meteen een hengst naar de tweede ring verkoopt voordat je zelfs maar op het idee zou komen om te zoeken naar een "leuke, voetballende oplossing".
Dit laatste ( populair in Ajax kringen ) is in catenaccio land terecht voor verdedigers verboden.

Dat het team niet mag degraderen uit de KKD - niet alleen vanwege de schande van de eerste degradatie van PSV sinds 1925 - maar vooral omdat het goed is gebleken voor de doorstroming naar het eerste, is duidelijk.

 

+1/-0

De kans dat Fortuna Sittard komend seizoen landskampioen wordt is groter dan de kans dat een Jong-team komend seizoen gaat degraderen. Zelfs als Jong PSV laatste zou worden in de KKD degradeert het alleen als Jong Sparta of Jong Volendam bij de eerste twee eindigt in de Tweede Divisie. Daar gaan ze bij lange na niet bij in de buurt komen.

 

+1/-0

Vergeet ook niet dat het voor spelers beter is om niet onderaan te staan, en het maakt de stap naar het eerste nog groter omdat er hele andere dingen worden verwacht. Daarnaast moet het ook aantrekkelijker zijn om nieuwe spelers te kunnen aantrekken.

 

+1/-0

@VHTLsaw: Deels waar: JPSV heeft de laatste jaren niet overgelopen van het talent. Gerichte aankopen zijn er wel gedaan met Soulas en Gloster maar die hebben toch die laatste stap niet kunnen zetten. Soulas is echter wel goed genoeg voor de KKD. Aan Felipe is lang genoeg geroken en mag zich nu bewijzen. Teze deed het goed, Sambo ook maar de laatste stap blijft een lastige. Als je kijkt wat er in de verdediging van PSV 018 loopt dan zie je spelers als Comenencia en De Schutter met veel potentie die de volledige opleiding hebben doorlopen. Seelt is op zijn 14de naar PSV gekomen en daar zit ook potentieel in. Daaromheen lopen bij JPSV jongens voor wie JPSV een eindstation is, die zich mogen laten zien aan clubs in de omgeving voor een vervolgcontractje, de top van het amateurvoetbal en een maatschappelijke carriere kunnen inzetten. Gelet op de waarschijnlijke malaise nu en het verleden jaar had dit het jaar moeten zijn waarop je de selectie vroegtijdig had gerenoveerd in verdedigend opzicht. Het verbaast zijn heel erg dat dat niet gedaan is. De kleine kans op degradatie is geen argument, voor de ontwikkeling van talent moet JPSV gewoon tenminste meedoen onderaan in het linkerrijtje. Je kan als PSV in een topsportklimaat die kaart echt niet spelen. De volgende generatie Madueke's moeten zien dat dit echt het leerjaar is waarop je je goed kan laten zien om je vervolgend bij de selectie te vervoegen

 

+1/-0

Het blijft zeker lastig om met JPSV collectief succes te boeken.
In eerste instantie gaat het om de ontwikkeling van het individu dat de stap naar het eerste moet maken.
Over de namen die je noemt vanuit PSV O18 kan ik niets zinnigs zeggen want dat team zie ik nooit.

Kijkend naar het ( vrij recente) verleden kan ik wel zeggen dat ik wel eens de indruk heb dat er niet altijd juiste inschattingen worden gemaakt.
Brenet, niet populair bij veel supporters, kreeg terecht wel de kans om te groeien, maar b.v. Dirk Marcellis zou volgens mij ook dat niveau hebben kunnen halen. Hem lieten we sneller gaan.
Dat voor een aantal spelers niet PSV maar een "mindere" club eindstation zal zijn ben ik met je eens.

 

+1/-0

Laten we maar beginnen met de positieve punten:

- Lekkere hattrick en een paar heerlijke acties van Saibari
- Echt een klasse redding van Delanghe zo rond de 60ste minuut

Maar de verdediging moet toch (alweer) besproken worden. Bij die tegengoal in de vierde minuut staan er drie (!!) AZ-spelers moederziel alleen in het strafschopgebied van PSV, alleen die Felipe stond er nog enigzins bij. Hoe kan je in godsnaam zo slap beginnen, terwijl je vorig week abnormaal te kijk bent gezet door Excelsior? Nou goed, het is natuurlijk al vaker besproken hier, maar de verdediging van JPSV is echt van een bedenkelijk niveau.

 

+1/-0

Zoals Jasper_PSV aangeeft, het is heel pijnlijk om de eerste 25 minuten JPSV op het veld te zien staan. Gewaagde zet vervolgens van Uneken om Schoonbrood te instrueren en 1 minuut lang met 10 man te spelen. Vraag blijft waarom die start zo erbarmelijk slecht was. Wedstrijd werd gaandeweg gelijkwaardiger maar JAZ had deze westrijd ook kunnen winnen: ze hadden veel meer balbezit en veel dreigender. JPSV mag zich gelukkig prijzen met deze winst op een ander Jong team.

De verdediging blijft zeer matig en in elke linie lopen wel 1 of 2 matige spelers. Ik hou nog steeds mijn hart vast dit seizoen, maar met een beetje geluk pak je tegen Jong Ajax 3 punten en heb je na 3 wedstrijden 6 punten te pakken.

Positieve uitschieter: Delanghe, wat een geweldig talent is dat.

 

+1/-0

Kan wel wat, die Saibari.

 

+1/-0

Nou, Delanghe maakt een aantal keer een heel slechte indruk bij hoge (indraaiende) ballen.

 

+1/-0

Wat een verschrikkelijk slechte wedstrijd en wat een negatieve spelopvatting. PSV onwaardig. Delanghe staat goed te keepen. Op het commentaar hierboven: die corners van Unuvar zijn heel goed en het is bijzonder druk om hem heen. Saibari en Sambo speelden goed en voor de rest was het heel slecht. Uneken heeft 4 minuten nodig om een linksback in te brengen en Suzanne staat de linkerenkel van Sambo recht te zetten terwijl hij vol op zn rechtenkel wordt geraakt. JAjax is bovenliggend maar onmachtig en JPSV heel gelukkig en krijgt twee goals in de schootgeworpen. Desalniettemin 3 wedstrijden, 6 punten. Wat een resultaat!

 

+1/-0

Tja als jong Ajax een beter voetballende ploeg heeft, is het knap dat psv de wedstrijd goed doodgemaakt heeft.
Het leren voetballen voor een resultaat is belangrijk dan altijd perse aanvallend voetbal spelen, als je het materiaal
daar niet toereikend voor is imo

 

+1/-0

Tot aan die rode kaart was PSV gewoon de gevaarlijkere ploeg.

 

+1/-0

De leukste wedstrijd tot zo ver van JPSV. Voetballend gekijkwaardig aan FCE wat niet heeft kunnen resulteren in veel kansen voor de goal door een matige as (verdediging en middenveld). Dat laatste lag in de lijn der verwachting maar Ledezma had jammergenoeg een mindere dag. Ondanks een foutje bij de tweede tegengoal is het een verademing om naar Sambo te kijken. Wat een verdedigend talent. Branie, goede pass, aanvallend ingesteld, snelheid en rust aan de bal. Zou goed zijn dat deze jongen gaat meetrainen met het eerste team om verdedigend ietsje sterker te worden.
Weet iemand trouwens wat de bijdrage is van Bouma bij dit team? Lijkt geen actief lid te zijn van de technische staf tijdens wedstrijden

 

+1/-0

Voorafverondersteld een goede testcase voor JPSV tegen een volwassen team als NAC, maar het was van beide kanten niet best. Saibari maakt voorin meer het verschil dan op het middenveld en Sambo heeft meer duelleringskracht nodig. Achterhoede en middenveld blijven kwetsbare linies met behoorlijk wat misperen, maar feit is dat ze wel meer ingespeeld raken op elkaar. Je mag ook verwachten dat Piroe zich meer laat gelden. Ondanks de gepakte penalty een heel matig debuut. Het argument goed meevoetballend is niet van toepassing en de twee tegendoelpunten waren goed houdbaar. Delanghe moet zoveel mogelijk spelen in JPSV, punt gedaan, geen onzin meer. Niet degraderen is het devies. Zie deze ploeg niet makkelijk winnen.

 

+1/-0

Het scheelt dat ze toch niet gaan degraderen.

 

+1/-0

Dit team speelt zich niet in het linkerrijtje. Zijn ze te goed voor de onderste twee plaatsen? Ben ik niet van overtuigd. Gaat JSparta (of JVolendam) meedoen in de top van de 2de divisie? De kans is niet heel groot, maar je wilt er niet van afhankelijk zijn. De manier om dat te voorkomen is door een Jong team onder je te laten. JAjax waarborgt genoeg kwaliteit, dus dan gaat het om JUtrecht en JAZ. Die teams zijn aan elkaar gewaagd en dat is niet goed voor PSV.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

P-Hawk schreef op 26 september 2020 om 21:09:

Dit team speelt zich niet in het linkerrijtje. Zijn ze te goed voor de onderste twee plaatsen? Ben ik niet van overtuigd. Gaat JSparta (of JVolendam) meedoen in de top van de 2de divisie? De kans is niet heel groot, maar je wilt er niet van afhankelijk zijn. De manier om dat te voorkomen is door een Jong team onder je te laten. JAjax waarborgt genoeg kwaliteit, dus dan gaat het om JUtrecht en JAZ. Die teams zijn aan elkaar gewaagd en dat is niet goed voor PSV.Dan zou je kunnen zeggen dat de meer dan verdiende zege op Telstar, een toevalligheid betrof.
Tegen NAC verloren ze ongelukkig. Een gelijkspel was op zijn plaats geweest. Ik zie toch wel een stijgende lijn qua prestaties. Het wordt al wat aanvallender, hopelijk blijft dat zo. Ledezma, Sambo, Schoonbrood, Vertessen en Saibari zijn prima spelers. Het is aan Unneken om er nog meer voetbal in te brengen.

 

+1/-0

Iemand trouwens enig zicht op de ontwikkeling van Felipe, onze nieuwe Braziliaanse CV? Het is natuurlijk een jongen die al jaren bij PSV op de radar stond, a la Mauro, dat schept toch al enigszins wat verwachtingen. Ik heb hem alleen 90 minuten aan het werk gezien tegen Excelsior, maar dat was natuurlijk een dramatisch wedstrijd voor JPSV.

 

+1/-0

De corona-crisis bij PSV was natuurlijk afschuwelijk, zowel bij PSV1 alsmede bij JPSV. Maar onder het motto 'elk nadeel heb z'n voordeel', Als het dan toch iets heeft opgeleverd is het dat bepaalde jongens bij PSV U18 versneld zijn doorgestroomd en, in bepaalde gevallen, ook al zijn aangehaakt.

Zo lijkt Oppegard een prima optie op linksback, terwijl hij toch 1.5 tot 2 jaar jonger is dan z'n concurrenten Vos en Gloster.

Centrale verdedigers Leysen en Seelt (beiden pas 17) zaten weer op de bank, Daverveld en Zeegers niet (blessure of gepasseerd?). Ik zie ons centraal duo (Felipe en de Haas) eigenlijk wekelijks schutteren, dus wie weet dat die jonge gasten binnenkort een serieuze kans krijgen.

En dan het beste voorbeeld: Fofana. Kende natuurlijk een spectaculair debuut, met twee koelbloedige afrondingen a la Jonathan Reis. Maar gisteren bij de 3-3, wat een fysiek. Die gast is pas een maand 18 en zet na 85 minuten voetballen achteloos een verdediger op fsyiek weg, draait soepel en geeft de pass op Kristinsson. En dat na eindeloos blessureleed.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 4 pagina's: 1 2 3 4

PSV Forum » Jeugdopleiding » [Team] Jong PSV