Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Jeugdopleiding » [Team] Jong PSV

Deze normale topic is open en bestaat uit 4 pagina's: 1 2 3 4

De stap van Jong PSV naar de eerste 18 is eigenlijk te groot voor een talent om hem te maken, tenzij alles net de goede kant op valt of dat het een super talent is (waar ik niet echt in geloof). Voor mij heeft Jong PSV 2 doelen;

1) Back-ups leveren voor het eerste elftal. Sambo gewoon rechtsback opstellen tegen PEC als we Dumfries kunnen sparen. Of Ledezma een keer als invaller gebruiken in plaats van Gotze thuis tegen Sparta. Maar ook met Corona besmettingen het doorschuiven van 'specialisten' naar het eerste.

2) Een tussenstap bieden tussen talentvol zijn en aansluiting vinden bij het eerste. Ik denk dat we in de toekomst veel vaker gaan zien dat de betere spelers van Jong PSV een jaartje Eredivisie ervaring op kunnen doen bij een club uit het rechterrijtje. Dan komen ze iets meer aangesterkt terug en kunnen ze die volwaardige selectiespeler worden. Als ze die stap heel goed zetten, dan kunnen ze misschien zoals Mauro een reuze stap zetten. Als ze geen tussenstap nodig hebben dan kun je ze er meteen bij halen. Wat je dus niet wilt is dat een speler 2 a 3 jaar bij Jong PSV speelt, want dan is hij of niet goed genoeg en zit hij andere spelers in de weg of wij hebben hem geen kans gegeven op een hoger niveau.

Dit bericht is gewijzigd op 22 november 2020, 08:12:19.

 

+1/-0

Ik deel de mening van Jasper_PSV en Sir Tinus wel. Na bijna 1/3 van de competitie is ogenschijnkijk weinig verrassends te concluderen ten opzichte van het begin van het seizoen. Er stond vooraf wel vast dat het een moeilijk seizoen zou worden, de selectie niet overloopt van de kwaliteit en dat er met PSV O18 een talentvollere lichting zit aan te komen.

Wat mij wel opvalt is dat Sambo niet is doorgeschoven of in de pendelbus Jong PSV-PSV 1 is ingestapt. Ik verwacht dat dit alsnog snel gaat gebeuren. Deze speler is er wel klaar voor.

Wat mij ook opvalt is dat er veel jonge jongens in Jong PSV (onder 20 jaar) zitten, maar dat er pas de laatste wedstrijden, ingegeven door corona en het stilzetten van de amateur competitie, jongens van min of meer dezelfde leeftijdscategorie van PSV O18 aansluiting vinden bij Jong PSV. Het blijft gissen maar normaliter hadden deze jongens van PSV O18 waarschijnlijk deze aansluiting niet genoten. Het argument van leeftijd is dus blijkens geen relevante, maar het is nu wel duidelijk dat deze jongens veel toevoegen. Doorschuiving moet ook plaatsvinden naar de verdediging en centrum van het middenveld van Jong PSV. In een topsportklimaat zou deze ogenschijnkijke kloof er niet zij geweest: de beste en degene met de meeste kans op minuten bij PSV zouden moeten spelen.

Daarnaast is het ook wel duidelijk dat voor een aantal jongens bij Jong PSV dit het laatste seizoen is: ik denk dat dat zou moeten gelden voor meer dan 65% van de selectie. Het onzinnig verlengen van veronderstelde ervarene sterkhouders zou niet meer moeten. Als Uneken daar een stem in zou hebben vermoed ik dat dit wel gaat gebeuren aangezien er onevenredig veel een beroep wordt gedaan op spelers die eigenlijk niet zo veel zouden moeten spelen. Het lang vastleggen van een Klojo (3 jaar) vind ik ook niet passend, elk seizoen zou een meetseizoen moeten zijn waarop aantoonbare verbeteringen zichtbaar zijn en dan of in de pendelbus wordt gestapt of dat er wordt voortgezet op een verhuur aan een team in de eredivisie. Maximaal twee jaar in Jong PSV en dan of afscheid nemen of een verhuurtraject inzetten.

 

+1/-0

Flinke schoonmaak bij Jong PSV:

open/sluit de onderstaande quote:

Naast centrale verdediger De Haas (20) en linksback Gloster (20) mogen ook rechtsback Rico Zeegers (20), middenvelder Robin Schoonbrood (21), aanvaller Djenairo Daniels (18), verdediger Gregory Kuisch (20), en de middenvelders Andrew Mendonca (20) en Koen Oostenbrink (20) in januari wegZitten niet echt verrassingen bij, allemaal jongens die hoogstens interessant zijn voor KKD-clubs op dit moment. Wil er toch even een paar uitpikken:

Dat Gloster 1.5 jaar na z'n komst alweer weg mag is toch wel een teleurstelling. PSV zat een tijdje achter hem aan, Hannover deed moeilijk, maar uiteindelijk kwam het rond. Dat je vervolgens dan tweede/derde keus bent op LB is wel pijnlijk.

Mendonca is op zich niet verrassend, speelde nauwelijks en 'toch al' 20 jaar. Maar toen die in 2016 overkwam van Twente meen ik me te herinneren dat hij destijds Twente's grootste talent was.

Als laatste Daniels. Die kwam 2.5 jaar geleden over van Almere en wordt deze week 19. Met Kristinsson, Fofana, Antonisse, Saibari (eventueel) en Vertessen (zal vast en zeker nog regelmatig meedoen bij Jong) zijn er natuurlijk voldoende spitsen, maar hij is wel veruit de jongste van dit gezelschap die mag vertrekken.

 

+1/-0

Dat is inderdaad een stevige bezem door die selectie. Aan de andere kant: als je kan zien dat deze jongens nooit het eerste gaan halen, kun je ze beter een kans gunnen om elders een carriere op te bouwen.

 

+1/-0

Hier zit wel heel weinig talent meer. Natuurlijk zijn de echt grote talenten als Madueke en Teze al naar PSV 1, maar het zou mooi zijn als er ook al weer een paar volgende spelers voor PSV 1 klaar stonden. Behalve die Sambo waarschijnlijk weinig. De scout die Madueke heeft gehaald mag er nog een paar proberen te halen.

 

+1/-0

Zit er überhaupt iets bij de jongere teams?

 

+1/-0

Sambo, Fofana, Delanghe, Luis Felipe, Oppegaard, Kjolo, (Antonisse, Bakayoko, Toure, -Vertessen-).

Daarna houdt het toch wel op. Allen bovengenoemde namen staan er om verschillende redenen goed op, maar hebben ook om verschillende redenen de aansluiting met PSV 1 nog niet te pakken.

Buiten de hierboven genoemde namen heeft niemand de potentie om in PSV 1 door te breken.

 

+1/-0

Als Vertessen de beste van dat rijtje is dan vrees ik met grote vrezen....wat een blind paard is dat.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Ymo schreef op 10 maart 2021 om 12:33:

Als Vertessen de beste van dat rijtje is dan vrees ik met grote vrezen....wat een blind paard is dat.


Nergens heb ik aangegeven dat Vertessen de beste uit dat rijtje is. Hoewel dat misschien geimpliceerd wordt vanwege het feit dat hij zijn debuut -en opwachting- al heeft gemaakt / vaker mag maken.

Uit dit rijtje zijn Sambo, & Fofana in mijn optiek de grote(re) talenten. Met name Fofana is in mijn ogen een echt "raspaardje".

Daarnaast beschikt ook Vertessen over een flink arsenaal aan wapens, waaronder zijn snelheid en doelgerichtheid.

Maar goed, het is tegenwoordig mode om spelers al na 3 potjes af te kraken/zeiken.

En nee, "wat een blind paard is dat" valt niet onder opbouwende of gefundeerde kritiek.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ymo schreef op 10 maart 2021 om 12:33:

Als Vertessen de beste van dat rijtje is dan vrees ik met grote vrezen....wat een blind paard is dat.Komt ook een beetje door hoe hij gebruikt word in PSV 1.
In de jeugd liet hij namelijk wel echt zien het overzicht te hebben en doelgericht te zijn (incl. Scorend vermogen)

Belangrijkste voor hem is nu minuten maken en dan fit aan de voorbereiding beginnen.

Verder verwacht ik ook dat Sambo, Oppegård en Fofana de voorbereiding mee zullen maken en mogen hopen op meer, waarbij Sambo natuurlijk ook de pech had door zelf ook Corona te hebben toen Dumfries wegviel met Corona. Tel dan de keepers er bij op en je hebt het wel gehad met deze lichting (spelers bij Jong vanaf Januari niet meegerekend).

 

+1/-0

Hoppa! Beste jong team van het land!!

 

+1/-0

Volgende wedstrijd tegen de Graafschap,als het dan nog zo mag zijn,zijn ze echt lekker bezig.

 

+1/-0

Prima goal van Oppegard. Beide backs (Sambo) van Jong PSV zijn toch wel de spelers met de meeste toekomst voor PSV 1. Volgens mij ook voor het eerst.

 

+1/-0

Slecht aangevoeld door RVN. Jongen zat in de eerste helft al dicht tegen zijn tweede geel aan.

 

+1/-0

Wat is die Müller een schijtluis.

 

+1/-0

Wat schaam ik me voor die mafkees die daar achter de goal zit. Dacht dat we dat racisme vooral nog in Den Bosch zagen. Ga je bij een potje van jong psv met zowat de helft bestaande uit donkere jongens dat allemaal roepen, dan snap je het echt niet…

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 4 pagina's: 1 2 3 4

PSV Forum » Jeugdopleiding » [Team] Jong PSV