Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Wedstrijden van PSV » [EL] PSV - Olympiakos

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Voor PSV wacht donderdag weer een belangrijke wedstrijd, aangezien de return tegen Olympiakos dan op het programma staat. Tegen de koploper van Griekenland moet de ploeg van Roger Schmidt een 4-2 nederlaag zien goed te maken. Olympiakos speelde zondag nog met 1-1 gelijk tegen Aris FC. Een benutte strafschop van Konstantinos Mitroglou in de slotfase zorgde voor het gelijke spel. Bij Olympiakos kregen echter wederom enkele basisspelers rust.

Waar PSV in Griekenland een wisselvallige reeks kent qua resultaten is dat in eigen huis tegen Griekse ploegen aanmerkelijk anders. Van de voorgaande zeven ontmoetingen werden er namelijk zes gewonnen. Alleen Panathinaikos wist in 2014 gelijk te spelen. Tien jaar eerder wist PSV nog te winnen, net zoals het ook drie keer won van PAOK Saloniki en twee keer van AEK Athene.

Olympiakos speelde vijf keer eerder in Nederland een wedstrijd in Europees cup-verband en wist daarin nog nooit te winnen. sc Heerenveen wist in 2000 te winnen, terwijl Ajax twee keer te sterk bleek. Hetzelfde Ajax speelde ook een keer gelijk, net zoals AZ in 2009.

 

+1/-0

Het zou het mooiste zijn als we dit keer een snelle openingstreffer konden maken.
Iets wat met Gotze vanaf de start erbij, mogelijk moet zijn.
Met de spirit van de duels tegen PAOK thuis en Granada uit liggen er zeker kansen.
Al zijn duels waarin je en moet scoren en geen tegengoal mag krijgen altijd link.
Dat was vroeger al zo, dit seizoen natuurlijk nog meer.

Hoe langer het 0-0 blijft - aan 0-1 wil ik niet eens denken - hoe lastiger het , ook mentaal zal worden.
Vervelend dat dit duel veel krachten gaat kosten terwijl we zondag ook hoe dan ook moeten winnen.

Duimen en bibberen zullen donderdagavond wel weer onze voornaamste bezigheden zijn.
Helaas niet in een zinderend stadion, maar thuis voor de tv.

 

+1/-0

Met onze goede aanval moet 2-0 mogelijk zijn. Echter met onze zwakke verdediging is de kans op tegendoelpunten ook groot. En welke opstelling zal er nu weer op de mat verschijnen, nu we niet met 2 controleurs kunnen spelen. We gaan 't zien.

 

+1/-0

In de eerste wedstrijd had PSV er ook meer dan 2 moeten maken. Je zal dus effectiever moeten zijn dan in de eerste wedstrijd en tegelijk niet zoveel weggeven.

 

+1/-0

Waar we tegen Vitesse een paar sloopkogels konden brengen in moneytime zullen we het nu moeten doen met Vertessen en Piroe. En dat is zelfs in het scenario dat Gotze wel kan spelen.

Alle hoop op een Zahavi die al maanden in een goede vorm steekt, de EL vorm van Malen en vooral de wil en de honger van de selectie om nog 1x alles te geven voor het team.

 

+1/-0

Ik zou beginnen met Viergever ipv Boscagli. Simpelweg omdat ik Viergever verdedigend ietwat sterker vind. Daarnaast heeft ie de nodige ervaring welke nodig is achterin. Dan Thomas/Fein of Gutti op de plek naast Rosario. Ik verwacht dat Thomas begint. Gutti zou ik een betere keuze vinden omdat je dan , in mijn ogen, meer voor het voetbal kiest op het middenveld.
Ik hoop op een 3-1 overwinning.

 

+1/-0

Het wordt hinken op twee gedachten. Aan de ene kant moet je aanvallen en minimaal 2 goals maken, aan de andere kant blijkt onze verdediging en verdedigend middenveld erg kwetsbaar en worden daar elke wedstrijd wel een paar enorme fouten gemaakt.
De Grieken kunnen achterover leunen, en met counters proberen te scoren. Daar hebben ze wel materiaal voor.
Alles moet meezitten wil je een kans maken, echter die Grieken scoren ook makkelijk, dus ik denk dat we rond 22:50 ons verder kunnen richten op de competitie.....

 

+1/-0

Ik denk dat als we de verdediging willen versterken met Viergever, dat het dan beter voor Max kan zijn, want dat is echt een serieus zwakke plek als hij tegenover een redelijke tegenstander staat. Mede daardoor komt Boscagli af en toe in de problemen tegen twee tegenstanders. Zijn trappen zijn goed, maar op dit moment zijn Tomas en Zahavi beter in vorm voor de dode spelmomenten. Daarnaast kunnen we Boscagli niet missen in de opbouw.

We hoeven in ieder geval niet op meerdere gedachten te hinken, maar gewoon vanaf de start gaan. Over het algemeen gaat het op dat soort momenten wel aardig. Ik vrees dat de kans groot is dat het uitdoelpunt er komt, dus zal er flink gescoord moeten worden.

 

+1/-0

Wellicht een optie om Max een linie naar voren te schuiven? Viergever op de plek van Max. In dat geval zou ik Thomas naast Rosario zetten. Max en Gotze op de flanken. Malen ervoor en Zahavi in de spits.

Unnerstahl/Mvogo

Dumfries- Teze- Boscagli- Viergever
Rosario- Thomas
Gotze - Malen- -Max
Zahavi

 

+1/-0

Nu we Sangaré missen, is het zaak dat de samenhang op het middenveld enigszins bewaakt gaat worden. Ik ben bang dat Guti daar niet de juiste speler voor is. Thomas is verre van een Sangaré, maar ik vind hem wel wat taakvaster dan Guti. Hopen dat Ryan een goeie dag heeft vandaag!

Ik zou verder niet gaan experimenteren met Max op linksbuiten. De kracht van Max is juist dat hij erover heen kan komen, de ruimte in kan duiken. Als hij linksbuiten staat, dan ligt die ruimte er niet omdat hij dan beter bewaakt wordt. Ik zou gewoon lekker met Mo en Götze spelen. Twee jongens die iets kunnen creëren.

Als Malen en Zahavi dan ook nog eens zo scherp als een mes zijn, dan zie ik een stuntje vanavond zomaar gebeuren.

Van de andere kant moeten we realistisch zijn. De kans zit er in dat we tegen de geslepen Grieken een of meer tegengoals moeten toestaan. Ik hoop alleen dat Bruma weer netjes in de tas van onze verdedigers blijft. De afgang dat hij ons Europa uit schiet mag ons toch hopelijk bespaard blijven.

 

+1/-0

Eens, de kans dat we met 3-1 door gaan is groter dan 2-0 :).

Maar ik denk ook dat Thomas en Mauro wat taakvaster zijn dan Guti en Ihattaren. Dus het is wel nog even spannend wat de opstelling gaat worden. Het zou wel lekker zijn als we Ihattaren kunnen brengen vanaf de bank ipv Mauro denk ik.

Als Boscagli niet speelt dan heb ik wel vertrouwen in Viergever naar Teze. Beide zijn snel genoeg om met grote ruimtes in de rug te spelen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

De Tsaar schreef op 25 februari 2021 om 09:36:

Wellicht een optie om Max een linie naar voren te schuiven? Viergever op de plek van Max. In dat geval zou ik Thomas naast Rosario zetten. Max en Gotze op de flanken. Malen ervoor en Zahavi in de spits.

Unnerstahl/Mvogo

Dumfries- Teze- Boscagli- Viergever
Rosario- Thomas
Gotze - Malen- -Max
ZahaviHaha, 10 uit 10 zo te zien!

 

+1/-0

Het positieve van de schorsing van Sangare is dat er nu één voetballer als controleur opgesteld moet worden. Hopelijk gaat dit zo goed dat het blijft staan.

Zahavi is in vorm, Malen heel goed, Götze weer terug, Baumgartl staat er niet in.

Het gevoel is goed, 3-1!

 

+1/-0

We mogen niet klagen!

 

+1/-0

Dat mogen we zeker wel. Heel de 2e helft kom je er niet aan. Maar vooral niks doen. Zoals sporadisch gezien maar 1 goede helft. Blijkt maar gewoon dat er niks speciaals aan deze coach is.

 

+2/-2

PSV verliest door Schmidt en zijn staf. Deze selectie kan veel maar wordt helemaal leeg geperst door deze staf. Onnodig uit Europa geknikkerd. De spelers valt deze wedstrijd niets te verwijten.
Dit seizoen is zwaar klote, geen publiek, een staf die er niet meer uit haalt dan van Bommel of Faber hadden gekund. Schmidt is een overschatte trainer. Aardige vent maar veel te veel gericht op zijn eigen visie.

 

+2/-2

Dit is weer door de trainer. Je zag al de hele tweede helft dat het niet meer liep. Maar wisselen? Niet nodig. Dan krijg je een tegendoelpunt. Door een wissel van de tegenpartij. Want die trainer weet wel dat verse krachten kunnen helpen. Het is elke keer hetzelfde. PSV weet maar 1 helft goed te voetballen.

 

+3/-3

Zonde. Boscagli wat mij betreft een blijvertje op dat middenveld. Malen hopeloos uit vorm. Zwakke keeper. Zahavi en Boscagli veruit de besten vandaag.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

neva schreef op 25 februari 2021 om 23:02:

Zonde. Boscagli wat mij betreft een blijvertje op dat middenveld. Malen hopeloos uit vorm. Zwakke keeper. Zahavi en Boscagli veruit de besten vandaag.Boscagli speelde inderdaad een goede wedstrijd en mag wat mij betreft daar een koppel gaan vormen met Sangare. Rosario mag Ff banken en gaan werken aan zijn concentratie, want wat speelt hij zo nu en dan ziekenhuisballen waardoor je weer onnodig energie verspeeld om de bal weer terug te veroveren.

Vaak schokt hij ook maar een beetje achter tegenstanders aan in plaats er vol op te vliegen.

 

+4/-0

Ik vind dat we niet te negatief over Schmidt moeten doen.

Lekkere eerste helft; 2-0 viel eigenlijk een beetje te vroeg en de 3-1 viel ook zo laat dat je niets meer kunt repareren. Je weet gewoon dat we de tweede helft een beetje achteruit gaan lopen en dan kan hij vallen aan hun kant. Als die 2-1 dan wat eerder valt kun je zelf nog wat doen, maar nu is het gewoon klote. Bal op paal van hun was goede aanval, bal op lat was mooie vrije trap maar geen uitgespeelde kans ofzo. Eigenlijk vond ik dat we best wel controle hadden, dus ik snapte Schmidt wel dat hij niet wisselde. Malen schiet vlak voor de 2-1 op de paal en is daarvoor paar keer zelfzuchtig. Hij had echter wel dreiging en hij heeft ons ook vaak genoeg gered. Enige die ik echt door de ondergrens vond zakken was Rosario; aan de bal lijkt het nergens op en dan is hij bij die tegengoal ook nog eens compleet zijn man kwijt. Schmidt vind hem van internationale klasse, ik zie het niet. Echter; wie had je voor Rosario kunnen brengen? Sangare was er niet, Fein en Gutierrez laten verdedigend regelmatig steken vallen en van Ginkel is blijkbaar nog niet fit genoeg. Een typetje Hendrix was misschien best lekker geweest vandaag voor de laatste 20 minuten ;-).

Kunnen we Olympiakos pakken? Jazeker, maar dan moet het ook beetje meezitten. Wat als Boscagli niet uitvalt? Of wat als we Viergever daar achter de hand hadden? Wat als Sangare, Ihaterran, Madueke en Gakpo beschikbaar waren vandaag? Ik denk dat je gewoon moet concluderen dat onze eerste 13/14 man prima zijn, maar dat de spoeling daarachter wat dunner wordt. Nu hebben we gewoon mede door die corona een seizoen met veel blessures en valt het allemaal een beetje tegen, maar als je realistisch gaat kijken; is het raar dat je tweede staat achter ajax? Is het een schande om uit bij Ajax te verliezen voor de beker?

Ik denk van niet. Die hebben zoveel meer geld te besteden en een zoveel bredere selectie. Hiervan kan je Schmidt niet de schuld geven toch? Ook de aankopen dit seizoen zijn prima; zowel Max, Sangare, Gotze als Zahavi blijken van meerwaarde en het merendeel hiervan lijkt toch uit de koker van Schmidt te komen.

Waar ik benieuwd naar ben is hoe Schmidt het nu gaat managen. Oké het seizoen is een beetje naar de klote; zo zullen ook Dumfries, Malen en consorten denken, maar die tweede plaatst moet gewoon gepakt worden. Wat mij betreft moet Schmidt nu laten zien uit wat voor hout hij gesneden is en moet hij het team kunnen motiveren om vol voor de tweede plaats te gaan. Dan mag hij het van mij volgend jaar in een hopelijk coronavrij seizoen laten zien.

Johnnie nog even één tipje voor het slapen gaan trouwens; de realiteit is dat Ajax op dit moment dus een beetje van ons wegloopt. Of we dit heel snel gaan kunnen keren weet ik niet, maar wat me nou heerlijk lijkt (als flinke plaagstoot);

Die Brobbey wil dus gratis weg bij Ajax; wat nou als we hem het perspectief schetsen dat hij eerste spits bij ons kan gaan worden en dat we hem een lekker salarisje + een shitload aan tekengeld geven. Hij is groot, snel, sterk, jong, gaat ons honderd procent veel geld opleveren. Fack hun met hun geld en grote mond, wij pakken hun spits en gaan ze volgend jaar met hun eigen mensen bestrijden.

Als je dit voor elkaar krijgt vergeef ik je je eerste zomer (Baumgartl, Doan, Bruma) op eigen benen, dan beschouwen we dat gewoon als een inkomjaartje. Aan zo'n Bruma kon je vandaag trouwens zien dat hij ook best wel wat heeft..

Truste

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

PSV Forum » Wedstrijden van PSV » [EL] PSV - Olympiakos