Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Wedstrijden van PSV » Road to the final [eindigde in de kwartfinale van het derde Europese niveau]

Deze normale topic is open en bestaat uit 14 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 10 11 12 13 14

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 15 augustus 2021 om 12:35:

Dus met backs spelen ze 6-2-2? :-)Ja! :D

Wordt een interessante testcase toch? Maar goed even voor de volledigheid dan maar:

Gilberto was de rechtsback afgelopen zaterdag, waar Gil Dias de linksback positie bekleedde in plaats van de eerder genoemde Grimaldo.

 

+1/-0

Absoluut een interessante testcase,behalve dat het een ploeg met veel kwaliteit is,moeten ze het vooral van de snelheid voorin en de omschakeling hebben.
Vooral onze backs zullen hun handen vol krijgen aan de snelle buitenspelers met oa Yaremchuk.

 

+1/-0

Unibet Zegt Benfica 55% (1,80 odd) vs PSV 45% (2.00 odd). Ik zie het precies zo en ik denk dat zolang PSV in leven blijft na woensdag we het thuis kunnen afmaken en dat Benfica meer bang voor ons is dan wij voor hen.

 

+1/-0

De EL maar winnen dus.

 

+1/-0

Laten we in ieder geval hopen op een mooie campagne. De affiches zullen waarschijnlijk niet om over naar huis te schrijven zijn, maar laten we het aub serieus nemen en zo veel mogelijk punten sprokkelen.

 

+1/-0

Affiches die niet over naar huis te schrijven zijn kun je ook wel vergeten. Groepsfase EL wordt ook gewoon loodzwaar nu er nog maar 32 clubs meedoen en je als PSV zijnde vrijwel zeker in pot 3 komt. Het scheelt wel dat ook de nummer drie overwintert, die gaan na de winter door in de Conference League.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 25 augustus 2021 om 00:30:

Affiches die niet over naar huis te schrijven zijn kun je ook wel vergeten. Groepsfase EL wordt ook gewoon loodzwaar nu er nog maar 32 clubs meedoen en je als PSV zijnde vrijwel zeker in pot 3 komt. Het scheelt wel dat ook de nummer drie overwintert, die gaan na de winter door in de Conference League.Het is nog niet zeker dat we in pot 3 van de EL terecht gaan komen (wat overigens ook veel over de EL zegt: er doen veel clubs uit grote landen mee). De vraag is ook of je er veel voordeel van hebt om in pot 2 terecht te komen, want in pot 3 ontloop je o.a. West Ham, Sociedad, OM en Betis. In pot 2 ontloop je Frankfurt, Leicester, Rode Ster en Lok Moskou. Ik zie daar niet veel kwaliteitsverschil...

Om in pot 2 terecht te komen moeten vandaag en morgen 2 deelnemers uit het volgende rijtje NIET naar de EL gaan:
Salzburg (staan voor tegen Brondby in de CL PO)
Slavia Praag (gelijk tegen Legia Warschau in EL PO)
Dinamo Zagreb (dik verloren van Sheriff Tiraspol in CL PO)
Olympiakos Piraeus (gewonnen van Slovan Bratislava in EL PO)
Celtic (gewonnen van AZ in EL PO)
Rode Ster Belgrado (gewonnen van Cluj in EL PO)
Rangers (gewonnen van Alashkert uit Armenie in EL PO).

7 kansen dus, waarvan er 2 raak moeten zijn.
PS: er zijn in CL en EL nog 6 andere wedstrijden, die hebben voor de potplaatsing van PSV geen gevolgen.

Reëel gezien zijn Zagreb, Olympiakos, Rode Ster en Rangers geen haalbare scenario's gezien de resultaten van de heenwedstrijd.

Salzburg en Slavia zijn wel serieuze opties, maar nog lang niet zeker. Zeker Slavia heeft veel kans hun matige uitgangspositie te herstellen tegen Legia. De kans bestaat dus dat bij plaatsing van AZ voor de EL, wij naar pot 2 gaan. Haalt AZ het niet, komen we in pot 3. Al kan ook Slavia ons ter wille zijn door te verliezen van Legia.

Dus: hup Salzburg, hup Legia en hup AZ!!

Wat voor poule kan het dus worden? Nou: uitgaande van de meest waarschijnlijke potindeling met PSV in 3 is dit mogelijk:
Lyon, Leicester, PSV, Gala (of midtjylland...). Of
Slavia Praag, Genk, PSV, Omonia. Of iets er tussenin.

Maar komen we in pot 2:
Lyon, PSV, West Ham, Gala/Midj ;) of...
Slavia, PSV, Ludogorets, Omonia

 

+2/-0

Laten we er maar gewoon een mooie campagne van maken. Mooie affiches spelen en zoveel mogelijk onze club op de kaart zetten. Ja, gisteren hebben we DE kans laten liggen op een prachtig CL seizoen.

Neemt niet weg, dat ik nu gewoon simpelweg als doelstelling wil zien om minimaal de halve finale van dit toernooi te halen. Zware lotingen of niet. Nu moet je gewoon zo lang mogelijk in dit toernooi meespelen.

 

+1/-1

Lekker realistisch ook om direct maar even halve finale als doel te stellen. Los van het feit dat de Europa League zelf al een stuk zwaarder wordt nu de groepsfase is verkleind naar 32 ploegen komen er na de winter ook weer de 8 afvallers uit de CL bij.

Er zijn genoeg poules denkbaar waar je op voorhand al bijna kan vergeten dat je bij de beste twee eindigt. Laten we vooral niet doorslaan nu.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Voetbalvisie schreef op 25 augustus 2021 om 08:58:

Laten we er maar gewoon een mooie campagne van maken. Mooie affiches spelen en zoveel mogelijk onze club op de kaart zetten. Ja, gisteren hebben we DE kans laten liggen op een prachtig CL seizoen.

Neemt niet weg, dat ik nu gewoon simpelweg als doelstelling wil zien om minimaal de halve finale van dit toernooi te halen. Zware lotingen of niet. Nu moet je gewoon zo lang mogelijk in dit toernooi meespelen.De kans op een prachtig EL seizoen is in ieder geval iets minder klein dan de kans op een prachtig CL seizoen waar jij over spreekt. Een team als PSV, wat voor onze begrippen (en gezien de afgelopen jaren) op dit moment gewoon heel goed speelt, heeft heel weinig te zoeken in de CL en zou waarschijnlijk kansloos op de 4e plaats in de poule eindigen.

De EL is, zoals gezegd, dit jaar een veel sterker bezet toernooi geworden door de vernieuwde opsplitsing tussen EL en ConfL. Voetballen tegen clubs als Lyon, Leicester, Slavia Praag, Genk, etc. is sportief gezien voor ons natuurlijk wel veel leuker dan tegen Man City, Bayern München en Internazionale.

Ik hoop gewoon op een mooie poule waarin PSV zich van zijn beste kant laat zien tegen respectabele tegenstanders. Het zal een beetje van de loting afhangen, maar overwinteren in de EL zou toch zeker het nieuwe doel moeten worden. De "fall-back" naar de Conference League kan de reddingsboei zijn als het toch niet zo lekker gaat lopen dan wat we nu op basis van de eerste maand van het seizoen verwachten.

Roepen dat we dan minstens de halve finale moeten halen, is onzin en getuigt van weinig "voetbalvisie". Ook in de EL zijn tenminste 10-15 teams die ik van ons niveau inschat en dan komen er nog 8 CL-afvallers bij. Je zult ook hier teams treffen waar je gerust van kan (en mag) verliezen.

Maar veel zal afhangen van of we nog versterkingen mogen verwelkomen de komende week. Want met Bruma, Thomas, Doan en Mauro op de bank ga je het in de lastige wedstrijden toch echt niet redden.

 

+4/-0

Instromen in een toernooi waar je van iedereen kunt winnen en kunt verlezen is wel comfortabel. Hopelijk wat leuke wedstrijden in de poulefase en dan na de winter een leuke away trip maken. Overwinteren is een prima doel, vanuit daar kan alles gebeuren dus ook meteen eruit geknikkerd worden door Real of Chelsea.

 

+2/-0

Laat ik even vooropstellen dat ik niet vind dat ons voetbalseizoen niet geslaagd is indien we de halve finale EL niet halen. Uiteraard is het een beter bezet toernooi dankzij de opsplitsing met de Conference League.

Neemt echter niet weg dat ik nu gewoon door wil stomen ook. Er staat dit jaar in Eindhoven een selectie die we in geen jaren meer gezien hebben. Een selectie die ik in staat acht -ook Europees, met een beetje geluk- potten te kunnen breken. Ik wil dan ook voor het hoogst haalbare gaan.

Hoe gaat die uitspraak ook al weer?

"I rather am for the moon & miss it, than I aim for a pile of sh*t and hit it?"

Maar we gaan als PSV zijnde toch niet uitspreken dat ons seizoen nu al geslaagd zou zijn indien we straks 'overwinteren' in de Europa League en er vervolgens al weer uitvliegen nog voordat we uberhaupt ook maar enige ambities hebben gehad.

Gewoon voor een plaats streven in de halve finales en zien waar het schip strand. Kom op ey, een beetje ambitie hier in Eindhoven mag ook wel hoor.

 

+1/-0

Een beetje realiteit mag ook wel. Halve finale Europa League als doel stellen slaat helemaal nergens op.

 

+1/-0

BEL: Genk**
CZE: Sparta Praha**
DEN: Midtjylland**
HUN: Ferencváros**
NED: PSV Eindhoven**
BUL: Ludogorets**
ESP: Real Sociedad, Real Betis
ENG: Leicester City, West Ham
FRA: Lyon, Marseille
GER: Eintracht Frankfurt, Bayer Leverkusen
ITA: Napoli, Lazio
POR: Braga
RUS: Lokomotiv Moskva, Spartak Moskva**

Dit zijn de huidige bezetters van de Europa League, daar komen er dan nog een x-aantal bij en daarbij komen dan uiteindelijk na de winter ook de 8 CL afvallers bij.

Dan mag straks iedereen mij hier voor gek verklaren hoor, vind ik verder geen enkel probleem. Maar als je het over 2 wedstrijden, Benfica zo moeilijk kan maken als wij tweemaal hebben gedaan. Dan zitten hier tegenstanders bij die sterk zijn maar ook tegenstanders die je net zo goed kunt hebben.

Oprecht ben ik van mening dat met enkele gerichte versterkingen en met het lozen van 'overbodige ballast' dit PSV ook in de Europa League, een kwart- / halve finale kan spelen. Als dat niet je doelstelling is, kan je net zo goed gewoon niet eens meedoen.

Je wil toch voor het hoogst haalbare blijven gaan?

 

+1/-0

Maar is het geen wanprestatie dan dat je de groepsfase van de Champions League niet hebt gehaald? Het zijn letterlijk jouw woorden geweest dat Benfica 'echt niet heel veel voorstelt'. En nu zou je opeens de kwart of halve finale moeten halen omdat je een ploeg die (jouw woorden) niet heel veel voorstelt moeilijk kan maken. Je begint echt heel bizarre verwachtingspatronen te stellen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Voetbalvisie schreef op 25 augustus 2021 om 14:41:

BEL: Genk**
CZE: Sparta Praha**
DEN: Midtjylland**
HUN: Ferencváros**
NED: PSV Eindhoven**
BUL: Ludogorets**
ESP: Real Sociedad, Real Betis
ENG: Leicester City, West Ham
FRA: Lyon, Marseille
GER: Eintracht Frankfurt, Bayer Leverkusen
ITA: Napoli, Lazio
POR: Braga
RUS: Lokomotiv Moskva, Spartak Moskva**

Dit zijn de huidige bezetters van de Europa League, daar komen er dan nog een x-aantal bij en daarbij komen dan uiteindelijk na de winter ook de 8 CL afvallers bij.

Dan mag straks iedereen mij hier voor gek verklaren hoor, vind ik verder geen enkel probleem. Maar als je het over 2 wedstrijden, Benfica zo moeilijk kan maken als wij tweemaal hebben gedaan. Dan zitten hier tegenstanders bij die sterk zijn maar ook tegenstanders die je net zo goed kunt hebben.

Oprecht ben ik van mening dat met enkele gerichte versterkingen en met het lozen van 'overbodige ballast' dit PSV ook in de Europa League, een kwart- / halve finale kan spelen. Als dat niet je doelstelling is, kan je net zo goed gewoon niet eens meedoen.

Je wil toch voor het hoogst haalbare blijven gaan?Helemaal mee eens, kwa voetbal denk ik zelfs dat wij hier beter op onze plek zijn dan in de CL, maar dat geld he..

Kan nog steeds een heel mooi seizoen worden. :psv :pul

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Voetbalvisie schreef op 25 augustus 2021 om 14:41:
BEL: Genk**
CZE: Sparta Praha**
DEN: Midtjylland**
HUN: Ferencváros**
NED: PSV Eindhoven**
BUL: Ludogorets**
ESP: Real Sociedad, Real Betis
ENG: Leicester City, West Ham
FRA: Lyon, Marseille
GER: Eintracht Frankfurt, Bayer Leverkusen
ITA: Napoli, Lazio
POR: Braga
RUS: Lokomotiv Moskva, Spartak Moskva**Vooropgesteld, tegen deze ploegen zou je op basis van de potten tegen Benfica verwachten dat PSV er minstens in slaagt om er een spannende tweestrijd te maken. Maar als je tegen de genoemde clubs uit Spanje, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Rusland of na de winter de CL-afvallers gaat spelen, dan kun je ook verliezen. En dat is wat ik wil zeggen: je moet ervoor zorgen dat je je huid zo duur mogelijk verkoopt, maar het al dan niet geslaagd zijn van een seizoen laten afhangen van een bal onderkant lat, een keepersfout of een slechte scheidsrechter, vind ik dan weer te ver gaan.

In een poulefase met 6 wedstrijden kun je prima een doelstelling formuleren (in dit geval: overwintering EL). Maar in de knock-out fase ben je natuurlijk afhankelijk van de loting en zal een wedstrijd vaak weer op details beslist worden. Speel je tegen Tottenham die de EL niet serieus neemt omdat ze nog in de titelrace zitten? Loot je "eenvoudig" tegen een club als Olympiakos?

Natuurlijk zou het fantastisch zijn als je de halve finale haalt. Maar als je eenmaal zo ver bent, dan wil je het toernooi natuurlijk ook winnen en dan zou het ook onzin zijn om al tevreden te zijn omdat je de doelstelling hebt gehaald.

Mijn doelstelling zou zijn dat er een PSV staat waar we van kunnen genieten. Wat zijn huid duur verkoopt, en niet loopt te schutteren zoals vorig jaar tegen PAOK en Olympiakos uit of het jaar ervoor tegen LASK Linz. En als het goed is, dan leidt dat automatisch ook tot een betere eindklassering. Tenzij je pech hebt en Chelsea loot in de eerste knockout-ronde.

Mijn eerste zorg is het vermijden van het doorbreken van de ondergrens. Daarna zou je inderdaad ook moeten kijken naar het wél doorbreken van de bovengrens. Gisteren zijn we daar niet in geslaagd. Hopelijk komen er nog genoeg momenten waarop we dat wel gaan doen. In speelronde 4 en 5 wachten AZ en Feyenoord. Lijkt me een mooi moment om weer eens belangrijke grote wedstrijden te winnen!

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Brenetjes schreef op 25 augustus 2021 om 14:49:

Maar is het geen wanprestatie dan dat je de groepsfase van de Champions League niet hebt gehaald? Het zijn letterlijk jouw woorden geweest dat Benfica 'echt niet heel veel voorstelt'. En nu zou je opeens de kwart of halve finale moeten halen omdat je een ploeg die (jouw woorden) niet heel veel voorstelt moeilijk kan maken. Je begint echt heel bizarre verwachtingspatronen te stellen.Nee het is absoluut geen wanprestatie dat je de groepsfase van de Champions League niet hebt gehaald. Het zijn inderdaad mijn woorden dat dit huidige Benfica niet super veel voorsteld. Kijk eens naar de oude truckendoos die gisteren weer eens opengetrokken werd, om ons uit de CL te houden...

Van het voetbal liep het niet over hoor, de afgelopen twee wedstrijden bij Benfica. Het balletje viel echter net de verkeerde kant op -in Lissabon al, met die twee k*t goals die ze maken-...

Echter, van het rijtje hierboven daar zou Benfica prima tussen passen -evenals wij overigens- en van het bovengenoemde rijtje clubs, schat ik Napoli, Lazio, Leverkusen & de twee Franse teams hoger in / gelijkwaardig in. -ook West Ham & Leiceister kunnen daar aan toegevoegd worden-

Verder ben je het als PSV zijnde toch gewoon verplicht om zo lang mogelijk mee te doen. Kwart-/Halve Finale is echt wel mogelijk met deze selectie & een ingespeelder team dan vorig seizoen.

Ik geloof 100% in een kwart of halve finale plaats voor PSV & dat dit haalbaar kan zijn -indien het geluk een beetje meezit-. Hoeft echter dan ook niet direct te betekenen dat indien met een beetje ongeluk het niet gehaald zou worden het seizoen direct niet geslaagd is. Maar voor het hoogst haalbare gaan zit in iedere sportman. (en supporter toch?)

Dit bericht is gewijzigd op 25 augustus 2021, 16:30:51.

 

+1/-0

Dus je gaat minstens zeven clubs hoger in dan Benfica, dan komen er na de winter nog acht clubs bij uit de Champions League en dan moet een halve finale van de Europa League de doelstelling zijn? Het slaat echt helemaal nergens op. Maar als je dan toch voor het hoogst haalbare moet gaan, hoort natuurlijk winst van de Europa League de doelstelling te zijn en niet 'maar' de halve finale.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Brenetjes schreef op 25 augustus 2021 om 16:28:

Dus je gaat minstens zeven clubs hoger in dan Benfica, dan komen er na de winter nog acht clubs bij uit de Champions League en dan moet een halve finale van de Europa League de doelstelling zijn? Het slaat echt helemaal nergens op. Maar als je dan toch voor het hoogst haalbare moet gaan, hoort natuurlijk winst van de Europa League de doelstelling te zijn en niet 'maar' de halve finale.Aangepast, ik bedoelde hoger c.q. gelijkwaardig.

En ja uiteraard zou winst de doelstelling moeten zijn, anders hoef je eigenlijk helemaal niet eens mee te gaan spelen. Echter indien je dat al gaat uitspreken krijg je helemaal alles op je dak, van media tot aan supporters aan toe.

Maar ja, ik blijf erbij voor de volle 100%: Met deze selectie -incl. eventuele versterkingen-, het spel zoals we de afgelopen weken laten zien & een beetje geluk met betrekking tot de loting en een dergelijke reeks in de Europa League moet haalbaar kunnen zijn, en daar moet je dan ook gewoon voor gaan.

Indien jij het hier niet mee eens bent, prima let's agree to disagree.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 14 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 10 11 12 13 14

PSV Forum » Wedstrijden van PSV » Road to the final [eindigde in de kwartfinale van het derde Europese niveau]