Historie: PSV tegen clubs uit Turkije

Deze pagina geeft een overzicht van alle wedstrijden die PSV tegen tegenstanders uit dit land speelde en vat de gegevens tevens samen in overzichtelijke tabellen. Hierin wordt weergegeven hoe vaak PSV op welk terrein speelde tegen teams uit Turkije, wie het meest zegevierend van het veld stapten en hoe vaak er werd gescoord. Onder de tabellen wordt nog enige aanvullende informatie weergegeven.

31

PSV speelde in haar historie slechts 27 duels tegen clubs uit Turkije. Daarvan won PSV er 16 (%) en gingen er 6 (%) verloren. 5 (18,5%) Duels eindigden in een gelijk spel. PSV scoorde in totaal 54 keer, een gemiddelde van 2,00 goals per wedstrijd. De clubs uit Turkije stelden daar 31 doelpunten tegenover, gemiddeld 1,15 per wedstrijd.

Thuis zou PSV volgens het driepuntensysteem gemiddeld 2,8 punten gehaald hebben en uit 1,3. Er kan dus worden gesteld dat er sprake is van een 'thuisvoordeel'.

De grootste thuisoverwinning van PSV dateert van 1978-1979: 6-1. Uit werd de grootste triomf gevierd in 2013-2014, toen PSV won met 0-2. In 2005-2006 ging PSV onderuit met 3-0 in een uitwedstrijd in Turkije, een record.

20

PSV won 61,1% van haar duels tegen clubs uit Turkije in deze categorie wedstrijden.27,8% Van de partijen werd verloren, terwijl 11,1% geen winnaar opleverde. PSV scoorde gemiddeld 1,94 maal per wedstrijd, de teams uit Turkije 1,11 keer.