Transparent
Inloggen
Sluiten

Voormalig PSV'er Jurrie Koolhof overleden

28 januari 2019 16:24 - PSV.nl

Voormalig PSV'er Jurrie Koolhof is op 59-jarige leeftijd overleden. Dat valt te lezen op de officiële website van PSV. Koolhof kwam in de jaren '80 tot 106 competitiewedstrijden, waarin hij 69 doelpunten wist te maken. De afgelopen jaren werkte Koolhof, die al enige tijd ziek was, als scout bij FC Groningen.

In het shirt van PSV werd hij twee keer landskampioen en werd hij twee keer clubtopscorer. Ook kwam hij vijf keer in actie voor het Nederlands elftal.

Ondanks dat Koolhof vaak tot scoren kwam in Eindhoven, waaronder een omhaal tegen FC Groningen, ging ook een doelpunt die hij niet scoorde de wereld over. Op 5 februari 1983 dacht Koolhof te scoren in het thuisduel tegen Helmond Sport en rende ook juichend weg. Toen de aanvaller zich omdraaide, zag hij tot zijn eigen verbazing dat de bal vlak voor de doellijn in de modder was blijven liggen.

Meer op PSV.nl


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Ik ben nog bij wedstrijden van Willy van der Kuylen geweest. Maar mijn actieve tijd begon met het duo Jurrie en Halvar. Hoewel met name de eerste jaren weinig prijzen opleverde denk ik toch met veel waardering terug aan het spel van dit duo en het scorend vermogen van Jurrie. Ik vind het enorm jammer dat hij al zo jong is overleden.

Jurrie waar je ook bent, de herinnering aan je leeft voort.

RIP
7 maanden geleden (gewijzigd)
Ook mijn eerste herinneringen beginnen bij Jurrie. RIP en bedankt voor de mooie tijd.
7 maanden geleden
Heb hem pas nog gesproken bij jong PSV op de hertgang was een leuke voetballer maar op 59 jarige leeftijd is wel jong RUST ZACHT JURRIE en sterkte familie Koolhof.
7 maanden geleden
Topper zonder franjes, wat een duo was dat met Halvar, rust in vrede man!
7 maanden geleden
Koolhof hoort thuis in reeks topspitsen PSV. Vormde idd prima duo met Thoresen in eveneens idd onsuccesvolle periode. Mooi dat beiden - Hallvar 1985/86, Jurrie na zijn zware blessureleed 1986/87 - toch nog de vruchten van hun rijke doelpuntenproductie hebben mogen plukken. Wel jammer dat wat Jurrie betreft vrijwel altijd, ook hierboven weer, die in de modder smorende net-niet goal tegen Ajax (4-0 in laatste Eindhovense kwartiertje) wordt gememoreerd. Zijn doelpunten waren niet alleen vrijwel altijd belangrijk maar getuigden ook van grote schoonheid. Zo herinner ik mij nog levendig Roda JC-PSV in het succesvolle seizoen 1986/87. Het werd 0-4 en alle treffers werden gescoord door JK; "orgelman" rust zacht.
7 maanden geleden (gewijzigd)
Kan mij die wedstrijd in Kerkrade op Kaalheide ook nog goed herinneren, samen met mijn Pa op de tribune vlak naast het uitvak. 0-4 en Jurrie schupte ze alle vier binnen !! Tjonge, wat heb ik daar als klein menneke van genoten toendertijd. Rust zacht HELD.
7 maanden geleden
Triest, veel te jong. Echte rasspits, PSV heeft veel plezier aan hem beleefd.
7 maanden geleden
Rust zacht. Sterkte voor de nabestaanden.
Het ga je goed daarboven.
7 maanden geleden
Ben bij psv begonnen (85) omdat ik fan was van Jurrie en de Rene en Willie v/d kerkhof.En eerste kampioens feest in 86 mooie tijden...

Wie weet waar hij wordt begraven en er heen kan ???

Laatste nieuws