Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV in voorronde Champions League tegen FC Basel

19 juni 2019 11:38
Foto: Pro Shots

PSV in voorronde Champions League tegen FC Basel; image source: Pro Shots

PSV zal het in de tweede voorronde van de Champions League moeten opnemen tegen FC Basel. Dat werd woensdagmiddag duidelijk tijdens de loting. PSV zal beginnen met een thuiswedstrijd op dinsdag 23 juli of woensdag 24 juli. De return volgt een week later. De exacte speeldata worden later pas bekend.

In officieel verband speelde PSV nog nooit tegen het Zwitserse FC Basel. Wel troffen ze elkaar deze eeuw twee keer in vriendschappelijke wedstrijden. Vier jaar geleden werd met 3-2 verloren, terwijl in 2002 het duel in een 2-2 gelijkspel eindigde.

Net zoals PSV is ook FC Basel op de tweede plek geëindigd in de nationale competitie. Waar het van 2008 tot 2017 in 10 jaar liefst 9 keer landskampioen wist te worden, ging de titel de afgelopen 2 jaar naar Young Boys. Basel eindigde afgelopen seizoen op liefst 20 punten achterstand op de tweede plaats. Het verschil met nummer drie Lugano was dan weer 25 punten in het voordeel van Basel.

Bij FC Basel staat de Nederlander Ricky van Wolfswinkel in de spits. In twee seizoenen in Zwitserland wist hij 24 doelpunten te maken in 53 competitiewedstrijden. Ook doelman Martin Hansen heeft een verleden in de Eredivisie. Als keeper van ADO Den Haag was hij wereldnieuws door uitgerekend tegen PSV te scoren met een hakbal.




Tags

basel voorronde ado eeuw eredivisie hakbal hansen lugano ricky speeldata titel wereldnieuws wolfswinkel zwitserland

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Vol aan de bak tegen Basel als het maar niet te vroeg komt !
+1/-1

4 jaar geleden
Basel moet te doen zijn daarna in de volgende ronde Club Brugge zijn mooie wedstrijdjes!
+1/-1

 
4 jaar geleden
Nou ik hoop eerlijk gezegd op juist de andere tegenstanders dan Club Brugge....Linz, Basaksehir, of Krasnodar
+1/-1

 
4 jaar geleden
Krasnodar is echt wel wel ewn sterke ploeg
+2/-1

 
4 jaar geleden
Basaksehir en Krasnodar zijn echt niet misselijk..
+1/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Echt wel minder dan Club Brugge
+1/-1

 
4 jaar geleden
Club Brugge kunnen we niks over zeggen. Worden vanuit Engeland leeggeroofd. 2 van hun beste spelers al weg (voor goed geld).
+1/-2

4 jaar geleden
Beter. Had dat liever dan die Grieken.
Ronde er na moet ook te doen zijn als je CL wilt spelen. Nu hopen dat de selectie op tijd goed genoeg is om deze ronden door te komen.
+2/-1

4 jaar geleden
Ik vind het moeilijk om in te schatten wat Basel vandaag de dag nog voorstelt. Als je de cijfers bekijkt lijkt het niet meer het Basel van weleer, maar toch... Die zullen misschien ook gaan investeren om het gat met Young Boys te kunnen dichten.
+1/-1

 
4 jaar geleden
ik vind het ook lastig om in te schatten waar ze nu staan.
Maar gezien hun goede prestaties van de laatste jaren, kan je wel zeggen dat er een goede organisatie in de club zit. Die zullen vast ook ingrijpen nu ze een minder jaar hebben gehad.
We moeten eerst naar PSV zelf kijken en hopen dat er over een week of 3 een redelijk compleet 11-tal staat, dat spel-patronen kan oefenen.
+1/-1

4 jaar geleden
Basel deed het altijd erg goed in de Champions League kan ik me nog herinneren.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Klopt, dit is dan ook een enorm lastige loting. Iedereen verwacht dat je Basel wel even oprolt, maar het is gewoon een sterke ploeg.
+1/-1

4 jaar geleden
Deze moet te doen zijn,de glans van weleer is er bij de Zwitsers toch wel vanaf.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Psv was afgelopen seizoen nog present op het kampioenenbal en hun daarentegen niet;zoals wij tweede werden op drie punten van de halve finalist CL,en Basel 20 punten minder dan Young-boys.
Dan mag je denk ik toch zeggen,bij ons minder.
+3/-2

 
4 jaar geleden
Dat klopt wel, maar de aan- en verkopen bij beide clubs in de komende weken gaan een grote rol spelen!
+1/-1

 
Het kan zomaar dat er spelers niet vertrekken van wie wij het allemaal wel denken.
+2/-4

 
4 jaar geleden
Helemaal mee eens. Vaak denken mensen bij aanvang van de transferwindow dat iedereen vertrekt en valt het achteraf allemaal reuze mee. Daar heb ik vorig jaar nog een weddenschap om een etentje mee gewonnen :)
+1/-2

 
Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
Idd, van ons PSV is niks meer over. Denk dat psv deze ronde ook niet gecalculeerd heeft. Anders hadden ze er wel voor gezorgd dat van Bommel met een fatsoenlijke selectie kon starten deze week. Want Mark was behoorlijk over de zeik hierover. En gelijk heeft ie.
+1/-0

4 jaar geleden
Mooie awayday zo midden in de zomer! Basel een uurtje of 6 rijden vanuit Eindje
Ook voor veel vakantiegangers in Frankrijk, (Noord) Italie, (Zuid) Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland goed te bereizen. Vol uitvak!
+2/-2

4 jaar geleden (gewijzigd)
Uiteraard de zwaarste loting. Of is het niet meer zo goed als vroeger?
+1/-1

4 jaar geleden
Zonder Angelino, Lozano, Bergwijn, Schwaab? Ik zie het somber in voor psv. Nog geen enkele versterking, met Afellay erbij die 1,5 jaar niet gevoetbald heeft. Als PSV Basel overleeft vindt het zijn waterloo wel in de volgende ronde tegen nog betere tegenstanders. Ik ben somber over psv, zeker ten opzichte van de concurrent Ajax.
+2/-2

 
4 jaar geleden
Lees je even in voordat je somber wordt. Lozano en Bergwijn zijn (nog) niet weg en het is maar de vraag of ze allebei vertrekken. Naast Afellay komen ook Unnerstall en Lammers terug, welke best een versterking kunnen zijn. In de eventuele volgende ronde treft PSV juist mindere tegenstanders dan Basel: LASK Linz, Basaksehir, Club Brugge of FK Krasnodar.
+1/-2

 
4 jaar geleden
Krasnodar en Basaksehir zijn zeker niet minder dan dit Basel.
+2/-1

 
Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
Weet niet waar jij geleefd hebt krasnodar een mindere tegenstander
+1/-0

4 jaar geleden
Veel internationals van Zwitserland? Die hebben namelijk ook de Nations League in de benen en zullen later in de voorbereiding instromen. Benieuwd welk elftal we tegen die tijd hebben staan.
+1/-4

Bang hoeven we niet te zijn, niet dat het "maar" Basel is, dat nou niet, mooi dat wij thuis beginnen, en we moeten nou niet doen alsof er niets bij ons over is, Bommel moet er iets van kunnen maken, nu wordt het dus serieus.
+1/-4

4 jaar geleden
De exacte speeldata worden later bekendgemaakt.
Weet iemand wanneer dat dan is??
+1/-1

reactie verwijderd



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage