Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV overweegt samenwerking met gokbedrijf'

27 augustus 2019 07:11 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

"PSV overweegt samenwerking met gokbedrijf"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad weet te melden dat PSV overweegt om samen te gaan werken met een gokbedrijf. Hiervoor heeft het vorige week alle seizoenkaarthouders al aangeschreven om te informeren hoe zij aankijken tegen gokken op voetbalwedstrijden. Een samenwerking zou naar verwachting 1 à 1,5 miljoen euro per jaar opleveren.

De Supportersvereniging PSV kijkt kritisch naar het vraagstuk. "Bij ons is er intern ook discussie over geweest", aldus voorzitter Harrie Timmermans. "Het is een beetje een grijs gebied. Straks wordt dit legaal en het brengt voor de club geld in het laatje, maar het is te makkelijk om alles wat geld in het laatje brengt als wenselijk te beschouwen. Waar ligt dan de grens? Beginnen we op een gegeven moment ook een coffeeshop in het stadion?"

Timmermans wil vooral niet zien dat supporters worden aangezet tot gokken en daarmee worden 'uitgemolken'. ",Het lijkt me niet de bedoeling dat fans straks bedolven worden onder de mailings om mee te doen omdat hun data zijn verkocht door de club", zegt hij daarover.
Tags

gokbedrijf gokken timmermans coffeeshop grijs supportersvereniging

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Ik vraag me af hoe ze de seizoenkaarthouders hebben aangeschreven dan. Ik heb niks ontvangen.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Als Club Card houder heb ik een mailtje ontvangen afgelopen weekend. Misschien in de spam?
+1/-0

 
4 jaar geleden
Die mail van verkoop van wedstrijden ?
+1/-0

4 jaar geleden
Dit zou een zeer onverantwoorde stap zijn. Gokbedrjiven worden met de dag rijker door het geld van die rakkers die eraan meedoen. Dit moet je niet willen als club en als maatschappij. Het is geen grijs gebied, maar donker zwart. Als je wist hoeveel geld rondgaat en hoeveel moorden gepleegd worden (vooral in Azie) voor dit soort gokgeld, dan denk je wel 3 keer na voordat je zo'n stap neemt.
+7/-6

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Wat is het verschil tussen alcohol en gokken?
+6/-4

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

4 jaar geleden
Ik heb ook niets onvangen maar had dit al eerder verwacht daar zit het geld bij de gok bedrijven..
+2/-1

4 jaar geleden
Is wel echt weer iets van deze tijd om daar tegen te ageren, gokken is slecht, foei dat mag niet. Bavaria ook maar afbellen dan? En Freo? McDonald's en Coca Cola ook maar gelijk in de ban doen? Zo doet de gokwereld nog iets terug voor de maatschappij moet je maar denken, en als dat geld dan ergens terecht moet komen, dan maar bij ons PSV. Noem het naïef, noem het realistisch, ik ben blij met 2 miljoen extra.
+10/-5

 
4 jaar geleden
Typisch een reactie die past bij de huidige vervuilde maatschappij. Als het maar om geld gaat. 1 miljoen rijker met een gokbedrijf die miljarden verdient over de rug van arme en wanhopige rakkers die hun hard verdiende centjes verspillen aan gokken.
+5/-8

 
PSVvakOO (geschorst)
4 jaar geleden
Wat vind je van arme en wanhopige rakkers die hun hard verdiende centjes verspillen aan alcohol?
+5/-4

 
4 jaar geleden
Als iemand iedere maand meedoet aan de staatsloterij of de postcodeloterij , is hij dan gok verslaafd volgens u ? Er zijn grenzen , die zijn er overal en ze worden ook overschreden maar je kunt niet iedereen over een kam scheren . Alcoholverslaving is ook een groot probleem , hoe voorkom je dit ? Alcohol verbieden ? En degene die er wel goed mee omgaat straffen ?
+7/-2

 
4 jaar geleden
Idd ReserveBelg maar daar mag je niet over praten , Staatsloterij , Postcodeloterij , Vriendenloterij , Lotto en niet te vergeten de BEURSGANG . Zo kan ik nog wel even doorgaan , allemaal gokken en ik denk dat vele supporters daaraan deelnemen . Ja , ook dat is gokken. Of PSV dat moet doen , laat ik in het midden . Critici staan al in de startblokken . Protesteren om te protesteren .
+5/-1

4 jaar geleden
Ik zou PSV willen vragen om alleen samen te werken met bedrijven waar je achter kunt staan. Het werkt zo veel beter door op je profilering. Ik wil niet zeggen dat het niet mag, maar ik wil hiermee juist aangeven dat ik de lijn die gekozen is met Brainport Eindhoven echt 100% geslaagd is en veel, veel beter.

Het is voor een moderne vereniging goed om te laten zien waar je echt voor staat en voor gaat. En met de juiste uitstraling vind je ook altijd wel weer mogelijkheden op minder controversiele onderwerpen. Simpel. Doe wat goed is.
+6/-3

 
4 jaar geleden
Wat is controversieel?
Wat de één controversieel vindt, hoeft iemand anders nog niet controversieel te vinden. Ik heb zelf niks met bedrijven die suikerrijke producten aan de man brengen, aangezien obesitas één van de meest kwalijke ziektes op het moment (en naar verwachting ook in de toekomst) is.
Bedrijven die op elektrische auto's met een bak subsidie aan de man brengen die alleen maar slecht voor het milieu zijn ook maar in de ban doen?
Of wat te denken van die idiote veganisten die varkensstallen bezetten, paardensportwedstrijden en optredens in de Efteling verzieken, die hebben een iets andere mening over vlees dan de gewone mens.

Kortom, de grens in het grijze gebied ligt voor iedereen anders en persoonlijk heb ik niet zoveel tegen gokken. Nota bene onze eigen overheid faciliteert het. Laat die miljoenen maar komen.
+4/-7

 
4 jaar geleden
Controversieel is... wanneer je uitgebreide gesprekken moet voeren of het wel kan. Als de meningen sterk verschillen. Het feit dat je iets voor wil leggen aan je achterban zegt al genoeg. Dat hoeven ze met Brainport Eindhoven niet.
+3/-3

 
4 jaar geleden
Verdiep je eens in de problemen die je hier allemaal opnoemt . Misschien verrijkt je dat wel en zie je een heel andere wereld en toon je wat meer begrip hierover . Het is maar een tip Yassera . :-)
+2/-1

4 jaar geleden
Roken is verboden in het stadion, is ook niet goed voor de gezondheid. Maar aan gokken zijn ook veel mensen naar de verdommenis gegaan. Vraag het eens aan onze held Luc Nilis. Af en toe een peuk is minder verslavend dan gokken.
+5/-5

 
BakelPSV (geschorst)
4 jaar geleden
Met roken vergiftig en vervuil je ook andere mensen, bij gokken, alcohol en ongezonde voeding is dat niet zo.
+4/-1

 
4 jaar geleden
Behalve je hele gezin welke je mogelijk de financiële afgrond in helpt.
+3/-1

 
BakelPSV (geschorst)
4 jaar geleden
Daarvan kán sprake zijn als mensen onverantwoord gokken. Gematigde rokers daarentegen vergiftigen én vervuilen andere mensen met hun verslaving.
+4/-0

4 jaar geleden
Een podium geven voor gokken is dat Brainport? Braindrain!
+3/-5

4 jaar geleden
Ik ben niet echt een voorstander maar goed de Vrienden Loterij is ook een soort gokken. Verder Coca Cola en McDonalds zijn ook niet goed voor de gezondheid. De alcohol van Bavaria kan net zo goed verslavend zijn. Waar trek je de streep.

Gok bedrijven zijn altijd risicovol. Als ze het doen laten ze dan wel een goede achtergrond controle uitvoeren op het bedrijf. Ben ook benieuwd welk gokbedrijf? Is het een Nederlands bedrijf of ergens uit een corrupt land? Met Holland Casino's zou ik minder moeite hebben dan een online gokbedrijf uit Thailand.
+2/-1

4 jaar geleden
Dit zijn scraps, druppels op een gloeiende plaat. PSV moet doorgaan waar het mee bezig is: investeren in de jeugdopleiding en jeugdscouting.
+4/-4

4 jaar geleden
Ben er niet blij mee... maar ja - als PSV het niet doet, dan gaan dadelijk andere slimme gokbedrijven met het geld van de mensen strijken.
+3/-2

4 jaar geleden
Is het ze helemaal in de bol geslagen??!! Voor een luizige miljoen.
+3/-5

4 jaar geleden
Ik heb de mail niet gehad. Ben hier niet voor. Gokverslaving is een groot probleem. Past niet bij maatschappelijk verantwoord ondernemen wat mij betreft.
+4/-5

4 jaar geleden
Ik heb de survey wel ontvangen als clubcard houder. Denk dat ze bepaald leeftijds doelgroep hebben gezocht.

Vind het een super idee en heb dit ook aangegeven.
+5/-2

4 jaar geleden (gewijzigd)
Je kunt beter een kans-spelen-licentie aanvragen, om zelf een loterij te regelen.
Er zijn genoeg buurthuizen waar men lekker aan het Kienen is.
Kwa profilering zit een dergelijke sponser dus wel oke.

Om een inhoudelijke discussie over het gokken te voeren, moet je eerst samen vaststellen wat dat nou eigenlijk is. Zo lang er mensen zijn, doet men al voorspellingen van wat er in de toekomst gaat gebeuren.

Ook ik heb geen mail mogen ontvangen van deze Grote Club Aktie.
+2/-0

Ik zeg doen. En bij voorkeur Paddy Power. Zij hebben laatst natuurlijk het nieuws gehaald door die achterlijke sjerp als sponsor voor Huddersfield Town. Maar zij zijn aanwezig zonder aanwezig te zijn op het shirt. Niet alleen bij Huddersfield, maar ook bij Southend, Newport County en Motherwell.
+2/-2

4 jaar geleden
Ik lees dat het niet zomaar om gokken gaat, maar om gokken op voetbalwedstrijden. Matchfixing komt dan misschien om de hoek kijken. Hoe vermijd je dat we Belgische toestanden krijgen?
+3/-2

 
4 jaar geleden
Gebeurt nu toch ook al . Als ik de beelden zie op tv en dan de uitleg over de VAR en het zogenaamde leerproces zet ik toch wel mijn vraagtekens. VAR is omkoopbaar , duidelijk .
+3/-0

4 jaar geleden
Het is het proberen waard, het blijft een gok.
+3/-4

 
4 jaar geleden
Je verwacht toch niet van en club als PSV dat ze maar een beetje gokken?
+1/-1

4 jaar geleden
In Engeland en Spanje zie je bij vrijwel elke club gokbedrijven (op shirt of op reclameborden). We moeten niet roomser zijn dan de paus. Vindt 1 miljoen per jaar wel erg weinig. Voor dat bedrag zou ik niet instappen. Bij bedragen boven de 10 miljoen wordt het een ander verhaal. Als PSV in de buurt van Ajax wil blijven qua financiële mogelijkheden dan is de gokmarkt een interessante optie om meer omzet te genereren. En dus betere spelers te kopen en/.of hogere salarissen te kunnen betalen. Ik zeg doen boven de 10 miljoen! Niet voor 1 mln
+2/-3

 
4 jaar geleden
Vind je 10 miljoen door één sponsor realistisch voor een samenwerking wetende dat PSV al heel veel moeite had om na Philips een shirtsponsor te vinden voor 6 miljoen?
+3/-1

4 jaar geleden
Niet doen. Je kan beterde partners van Brainport uitbouwen.
+7/-1

 
Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Zoals wie? Het merk ‘PSV’ is minder hot dan wij allemaal altijd gedacht hebben. Leg de lijst van sponsoren van pak hem beet 7 jaar geleden eens naast de lijst van vandaag. Dan zie je een zeer duidelijke trend van A -> B - merken
+1/-0

 
4 jaar geleden
Meerdere B merken kunnen kunnen een A merk overtreffen en meer opleveren . Mooi voorbeeld is Brainportpiramide .
+3/-0

 
4 jaar geleden
@Romaba & BroGi. Ik vind Brainport Eindhoven een van de beste ideeén van de laatste jaren. Veel A, B en C merken samen kunnen voor een zeer goede sponsering zorgen. Daarvoor moet PSV zorgen dat het goed in de publiciteit komt.
Tav het gokken verwijs ik naar de post hieronder.
+4/-0

4 jaar geleden
Gokken, en reclame daarvoor, is juist jarenlang beperkt / gereguleerd in Nederland. Juist de laatse jaren wordt dit weer meer en meer toegestaan. Het is dus niet enkel 'van deze tijd' om hier tegen te ageren.. Verder vind ik het goed dat PSV hier twijfel over heeft. Gokken (vooral online) is voor het merendeel een nogal trieste aangelegenheid waarbij de gokbedrijven de enige winnaars zijn. Vele raken achter hun PC verslaafd aan de hoop van een grote bak met geld en maken hiervoor meer kapot dan hun lief is. Natuurlijk kan ook Alcohol dit soort gevolgen hebben. Maar dit brengt voor de meeste toch vooral ook een hoop gezeligheid, mooie vriendschappen, relaties en kinderen.
+4/-1

 
4 jaar geleden
@Timmie_PSV. Mooie post met "trieste aangelegenheid waarbij de gokbedrijven de enige winnaars zijn"
+1/-0

 
4 jaar geleden
Logisch , ik moet nog het eerste gokbedrijf tegenkomen wat met verlies werkt . Kunnen ze niet bestaan om de eenvoudige reden dat ze niet uit kunnen keren en dus geen bestaansrecht hebben.
+1/-0

4 jaar geleden
Ik heb geen email ontvangen van PSV en ik heb 4 seizoenkaarten 😂.
Wellicht steekproefsgewijs mensen aangeschreven?
+1/-0

 
4 jaar geleden
Waarschijnlijk hebben ze een steekproef gehouden om een idee te krijgen wat de fans hiervan vinden. 4000 reacties zal hun al een behoorlijk beeld geven van wat er onder de fans leeft.
+1/-0

4 jaar geleden
Wel accoord met Investous?

https://nl.trustpilot.com/review/investous.comlink

Wel accoord met Coca Cola?

https://www.vmt.nl/duurzaamheid-mvo/nieuws/2018/08/nestle-en-coca-cola-krijgen-wereldwijd-meeste-kritiek-ngos-10135050link

En niet accoord met een gokbedrijf?

Dat is niet consequent.

Ik heb de meeste moeite met Belchinezen en potentiele manipulatie van wedstrijden.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Je stipt een heel goed punt aan @d2243 vind ik. Ik zie geen enkel verband tussen een sportclub die zou moeten staan voor 'samen iets bereiken op een sportieve wijze' en sociaal geëngageerd is, met de bedrijven die je noemt. Ik vind dat PSV wat kieskeuriger zou kunnen zijn met hun keuze. Geld speelt uiteraard altijd een belangrijke rol, maar je zou als club ook eens verder kijken en proberen samen te werken met bedrijven die er beter op staan. Het is toch eigenlijk vreemd dat bv. cocacola en mcdonalds al jaren grote sportevenementen gebruiken voor hun exposure, terwijl ze produkten aanbieden die het tegenovergestelde vertegenwoordigen waar sport nou juist voor staat.
+2/-0

4 jaar geleden
Dat gokken doet PSV nu al met die rare transfers dit jaar
+1/-1

4 jaar geleden
In Engeland is dit toch meer regel dan uitzondering. Doen andere clubs dit in Nederland al?
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem brobbey dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje reijnders ring rodriguez rosario schouten sepp simons strijdplan vaio veerman vitesse weghorst xavi