Transparent
Inloggen
Sluiten

Mohamed Ihattaren: 'Zolang mijn vader ziek is ga ik geen keuze maken'

22 september 2019 19:34 - Fox Sports
Foto: Pro Shots

Mohamed Ihattaren: "Zolang mijn vader ziek is ga ik geen keuze maken"; image source: Pro Shots

In gesprek met Fox Sports gaf Mohamed Ihattaren na de wedstrijd tegen Ajax aan voorlopig geen keuze te gaan maken over zijn interlandloopbaan. "Mijn vader is ziek. Tot die tijd zal ik geen keuze maken", aldus Ihattaren. "Ik wil gewoon bij mijn vader zijn. Als de interlandperiode er is en ik ben een paar dagen vrij, wil ik die tijd graag doorbrengen met mijn vader. Dat is nu het belangrijkste. Ik wil achteraf geen spijt hebben."

Ihattaren ging verder: "Mijn familie staat bij mij op één. Ik ga nog lang geen keuze maken zolang mijn vader ziek is."




Tags

ihattaren fox

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Idd Mo , maak je eigen keuze en laat je niet beïnvloeden door critici die elke week een andere mening hebben. Als je volgende week een slechte wedstrijd speelt hoor je niet in het Nationale elftal thuis . DAT zijn de meningen van de Nederlandse zogenaamde voetbalanalisten. Neem dit vooral mee in je keuze.
+3/-1

4 jaar geleden
"Mijn familie staat bij mij op één." Ofwel: ik kies voor marokko, maar dat durf ik nog niet hardop uit te spreken
+6/-14

 
4 jaar geleden
Ik interpreteerde de zin "Mijn familie staat bij mij op één" als iets dat echt met de ziekte van zijn vader te maken heeft.
Maar ik vrees ook dat hij voor Marokko gaat kiezen.
+6/-3

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
@Yassera: Dat is de cynische uitleg idd.
+3/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Lulkoek, hij gaat voor Oranje kiezen.
+3/-6

 
4 jaar geleden
En waarom nou weer respectloos reageren op andermans post en het Lulkoek noemen. Beiden tasten jullie in het duister wat betreft de keuze van Ihattaren, maar nee de ander zijn mening is lulkoek.
+7/-4

4 jaar geleden
Ik geniet bijna net zoveel van zijn interviews als van zijn spel. Wat een volwassen en leuke jongen. Als je op 17-jarige leeftijd dergelijke teksten hebt maar vooral voor je zieke vader kiest dan ben je wat mij betreft een hele grote mijnheer.
+15/-5

 
4 jaar geleden
Niets aan toe te voegen!
+4/-3

 
PSVvakOO (geschorst)
4 jaar geleden
Je zieke vader gebruiken om het besluit uit te stellen, is nogal bedenkelijk.

Het is sowieso een non-argument, maar ook hier wint de emotie het weer van gezond verstand. Waarom zou de toestand van zijn vader van invloed zijn?
+3/-12

 
4 jaar geleden
Omdat hij zo'n belangrijk besluit nu niet wil nemen, midden in zo'n emotionele periode, wellicht? Omdat hij meer emoties voelt dan jij wellicht?

Wat jij zo ongefundeerd hier roept vind ik toch echt veel bedenkelijker..
+6/-3

 
PSVvakOO (geschorst)
4 jaar geleden
Daar gaan we weer met dat feministisch gezever vanuit de slavenmoraal. Denk je dat Ihattaren in al die tijd nog geen beslissing heeft kunnen nemen? Iedereen weet dondersgoed waar je gevoel ligt. Daar heb je heus geen maanden/ jaren voor nodig om dat te bepalen.
+3/-7

 
Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Het zit je dwars heh kerel? Filmpje gezien?
+6/-3

 
4 jaar geleden
Haha wtf heeft dit met feminisme te maken? Jij weet helemaal niet wat de situatie is van zijn vader kerel. Inlevingsvermogen, dat is het hele punt. Als je het interview daadwerkelijk gezien hebt, dan had je kunnen zien dat hij oprecht emotioneel werd toen hij vertelde over zijn vader. Die jongen is 17 man, waar haal jij t recht en lef vandaan zo over iemand te kunnen oordelen? Op die leeftijd had ik alle moeite van de wereld om überhaupt na te denken over wat ik wilde met mijn leven. Hoe kom je erbij dat iedereen op zijn 17e precies weet waar zijn gevoel ligt? Dat is echt onzin en dat weet je zelf hopelijk ook wel..
+7/-3

 
PSVvakOO (geschorst)
4 jaar geleden
Je hebt geen idee hoe groot de gefeminiseerde samenleving van invloed is. Het is complete onzin om net te doen alsof hij niet zou weten of hij voor Nederland of marokko wil spelen. Zoiets beslis je namelijk op gevoel en weet je vrijwel direct.
+3/-3

 
4 jaar geleden
Je weet helemaal niet waar ik wel of geen weet van heb mijn beste Forum-stemmerd. Het is complete onzin om net te doen alsof deze keuze zo makkelijk is voor een 17-jarige die midden in een kutsituatie zit met zijn vader, terwijl er van alle kanten druk op hem en zijn keuze wordt gelegd (Pers, praatprogramma's, familie, vrienden, supporters, allemaal mensen met een mening). Dat jij meteen van het meest cynische uitgaat: "Je zieke vader gebruiken om het besluit uit te stellen, is nogal bedenkelijk.", slaat echt nergens op. Ongeveer de helft van alle studenten maakt bijvoorbeeld een verkeerde studiekeuze, dus ik snap echt niet waar je deze mening op baseert. Alleen je eigen ervaringen waarschijnlijk. Stel dat hij zijn gevoel volgt en voor Marokko kiest en NL wordt vervolgens WK in 2022. Dat zijn toch dingen waar je over na moet denken? Of vind je serieus dat ik dan iets raars zeg?
+1/-0

 
4 jaar geleden
Inderdaad, en bij een studiekeuze is het altijd mogelijk die te herzien, terwijl de keuze van het voetballand onherroepelijk is. Maar ik denk niet dat onze vriend van PSVvakOO een en ander kan bevatten. Misschien is hijzelf nog geen 17.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Veel spelers kiezen met hun verstand, en minder op gevoel. Bijvoorbeeld: in welk land heb ik de meeste kans op een basisplaats, of met welk land kan ik prijzen winnen, en me in de kijker spelen van grote clubs.
Een interessant voorbeeld van keuze op gevoel / met verstand is van Onana. In 2016 werd hij opgeroepen om voor Kameroen te spelen in de Afrika Cup. Voor zijn gevoel zou hij dat zeker willen, maar hij wist ook dat als hij 4 weken wegging, hij zijn basisplaats bij Ajax zou verliezen - Ajax had net Tim Krul gehuurd om Cillesen te vervangen.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Volgens mij hebt je het interview niet gezien! Ik zou het maar eens terugkijken en dan nogmaals je oordeel geven. Het verhaal is namelijk heel anders en voor iemand met een beetje gevoel in zijn lichaam zeer begrijpelijk.
+8/-3

 
4 jaar geleden
@Tony, helemaal mee eens. Als je het intervieuw op TV ziet dan is hij duidelijk ietsje aangeslagen als hij over zijn vader begint te praten. Er is duidelijk iets zeer enstig aan de hand, dat zijn vader in het ziekenhuis moet verblijven.
Dat gevoel is bij een stuk getypte tekst niet te zien.

En Oh wat kan die jongen gemakkelijk en goed voetballen !!!
En hij heeft bij zijn acties ook nog het overzicht om de bal op Bruma te spelen.
+2/-6

 
BakelPSV (geschorst)
4 jaar geleden
Alsof Ihattaren nog steeds niet weet aan welk land hij loyaal is/ voor welk land z'n hart klopt. Over gevoel gesproken…..
+3/-6

 
4 jaar geleden
Manman, is het nou zo moeilijk te begrijpen? Hij wil(!) momenteel geen interlands spelen of erover nadenken, en derhalve interesseert het hem geen reet wat de buitenwereld daarvan vindt. Hij wil tijdens interlandperiodes, wanneer er meer vrij tijd is, thuis zijn bij zijn familie. Dat is zijn prioriteit. Lezen is ook een kunst.
+3/-3

4 jaar geleden
Spelers kiezen ook voor Marokko, omdat ze eenmaal speler van het nationale team daar een soort god worden en de rest van hun leven aanbeden. Maar, Mo weet ook wel dat als ie voor Oranje kiest hij wereldkampioen kan worden.
+4/-0

4 jaar geleden
Tuurlijk staat zijn familie op 1, hij heeft groot gelijk, ze moeten hem ook niet pushen. Wat je ook gaat doen het is altijd goed Mo!
+8/-1

4 jaar geleden
Respect man, niets dan respect! Ik ben Ajax-fan, maar dat heeft er nu nix mee te maken. Jij laat zien dat voetbal de mooiste bijzaak is in het leven. Ik geniet van zulke momenten in het voetbal: laatst de actie met de knuffels door ADO aan Feyenoord, en nu iemand, een sterspeler van 17, die zo iets zegt. Top!
Of je nu kiest voor Marokko, of voor Nederland, is nu helemaal niet belangrijk. Zegen in je tijd met je vader.
+9/-2

4 jaar geleden (gewijzigd)
Hij mag zo lang wachten als ie zelf wil. Als ie maar voor oranje kiest. Wie gaat er nou voor Marokko kiezen als je met een gouden lichting mee kan op een EK. Laat hem ook even bellen met Ziyech die uitgefloten en uitgekitst werd in Marokko omdat ie een penal mistte 2 weken geleden.
+2/-1

4 jaar geleden
Ik zou het heerlijk vinden als hij of een keuze maakt (either way is goed) of gewoon zegt dat hij tot pakweg april geen keuze maakt. Dan kan iedereen ook stoppen met die bloed irritante discussie.

Onderhand ben ik zo klaar met die discussie dat ik al blij ben als hij een keuze heeft gemaakt, desnoods voor Marokko.
+1/-0

4 jaar geleden
Ik denk dat hij voor oranje wil kiezen maar dat niet wil doen zolang zijn vader ziek is, die liever heeft dat hij voor Marokko kiest. Overigens vind ik dit hele gedoe klinkklare BS, geboren in Utrecht en dus gewoon een Nederlander die voor oranje moet spelen. Niks kiezen.
+2/-2

 
4 jaar geleden
Ik neem aan dat jij het dus ook ronduit belachelijk vindt dat Luuk de Jong in het Nederlands elftal speelt? Geboren in Aigle en dus gewoon een Zwitser, als we jouw logica volgen.
+2/-2

Yo, als ik jou was koos ik voor Nederland Mo, heb je iig meer kans op prijzen in de komende jaren,je woont toch in Nederland en hebt met dit land ook een band, presteer je voor Nederland dragen ze je in Marokko toch ook op de hand, het gaat om jou persoon, Wel respect voor jou beslissing iig, sterkte met jou Pa, das chef familie, en daar draait het om.
+3/-4

4 jaar geleden
Mo ,,sterkte met je pa ,geweldig hoe je het doet en zegt je lijkt wel 20+ ,En later doen wat je wilt !!
+5/-1

4 jaar geleden
Moet Mo allemaal voor zichzelf bepalen, toch?
+3/-0

 
In feite begrijpen wij dat allemaal, wel normaal dat iedereen zijn zegje doet, alhoewel sommige zegjes ook eigenlijk niks zeggen.
+2/-1

4 jaar geleden
Toen hij hier laatst naar werd gevraagd, liet hij doorschemeren dat hij zijn keuze gaat baseren op sportieve gronden. Die kiest gewoon voor Nederland hoor!
+1/-0

 
4 jaar geleden
Heb je een link naar dat intervieuw ?
+1/-1

 
4 jaar geleden
Heb nog even gezocht, maar kan het interview niet vinden. Je zult me op mijn schitterende blauwe ogen moeten geloven :-)
+2/-0

4 jaar geleden
Die jongen komt er, hij kent zijn prioriteiten: ouders(en gezin) zijn alles. Logischerwijs zal hij voor Nederland kiezen, Ibi Afellay deed dat ook.
+1/-3

4 jaar geleden
Ik denk dat Mo met zijn talent zichzelf enorm tekort zou doen door voor Marokko te kiezen. Voetballend is Nederland velen malen groter dan Marokko en zou voor zijn status ook veel beter zijn.

Mocht hij voor Marokko kiezen, kan ik me dat best voorstellen omdat hun (ondanks dat hij in Nederland geboren is) vaderland ook enorm gevoelig ligt en belangrijk voor ze is.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik denk dat als hij voor NL kiest dit mogelijk ook wel een kentering kan betekenen. Gevoelsmatig, en nogmaals, gevoelsmatig (ik kan er naast zitten) heb ik toch ook vaak het gevoel dat het kuddegedrag is elke Marokkaan voor Marokko kiest puur omdat iedereen dat doet en je wilt niet uit de pas lopen.

Toen met Ibi speelde dit veel minder, zoals Boulahrouz ook onlangs zei, de Marokkaanse bond scoutte toen liever in de 2e Franse Divisie dan in Nederland.
Maar goed, heel eerlijk, wie hebben we nu echt gemist de laatste jaren? Buiten Ziyech om zou ik niemand kunnen noemen. Allemaal leuke clubvoetballers maar niet niveau dat NL nastreeft.

Bij Ihattaren hoop ik dat hij wel weer voor NL kiest, al is het alleen maar om een bres te slaan. Maar goed, kiest hij voor Marokko zou het heel jammer zijn maar wens ik hem al het goeds toe. Zolang hij maar voor PSV behouden blijft de komende jaren :-)
+2/-0

4 jaar geleden
Ihattaren heeft (net als Afellay overigens) een Nederlandse mentaliteit. Ik wil niet generaliseren of discrimineren maar juist op dat punt zijn Marokkaanse voetballers in het verleden vaak te kort geschoten. Daarom past Ihattaren bij Oranje en hoop ik dat hij voor ons kiest.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Daar heeft u wel een punt.Dat wil echter niet zeggen dat de mentaliteit doorslaggevend is. Ze kunnen wel roepen dat Hakim Ziyech geweldig kan voetballen maar vanuit het buitenland is er 0,0 interesse in hem . En niet alleen in Hakim en dat valt wel op. Weinig Marokkaanse jongens die doorbreken in het buitenland. De oorzaak zou natuurlijk kunnen zijn dat je de spelers moet missen buiten de EU interlands zoals bv de Afrika cup , daar zit niemand op te wachten. jammer voor deze jongens . Het blijft hun keuze en die dienen we te respecteren
+2/-1

 
Idd horen keuzes gerespecteerd te worden, maar mogen wij ook onze mening over de keuzes uitspreken, we mogen uiteraard niemand een bepaalde keuze opdringen, maar feit blijft wel dat als je alles naast elkaar zet kwa mogelijkheden de keuze voor Nederland meer met zich meebrengt dan eer.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Hebt u helemaal gelijk in por , klopt als een bus . We moeten echter niet vergeten dat Marokkaanse jongens een hechte band hebben met hun familie ook al zijn ze in Nederland geboren . Ooms en tante's die nog in Marokko wonen kunnen bij hun keuze de doorslag geven.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko basarnhem brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje