Transparent
Inloggen
Sluiten

Aad de Mos: 'Denzel Dumfries is wat mij betreft de nummer één rechtsback van het Nederlands elftal'

16 oktober 2019 11:47 - #PSVpraat Podcast
Foto: Pro Shots

Aad de Mos: "Denzel Dumfries is wat mij betreft de nummer één rechtsback van het Nederlands elftal"; image source: Pro Shots

Volgens Aad de Mos kan Denzel Dumfries terugkijken op een goede interland tegen Noord-Ierland. Dat geeft hij aan in de podcast #PSVpraat van het Eindhovens Dagblad. "Ik vond hem heel goed, in tegenstelling tot veel mensen. Ik vond dat het onterecht is dat De Roon en Dumfries werden geslachtofferd", aldus De Mos. "Dumfries is wat mij betreft de nummer één rechtsback van het Nederlands elftal. Hij is altijd dreigend, zoals ook bij PSV. Hij heeft ook altijd die drive naar voren toe. Natuurlijk zijn zijn voorzetten niet altijd even goed, maar dat geldt ook voor de linkerkant. Dumfries is gewoon een goede rechtsback. Hij is geen buitencategorie, maar dat gaat hij wel worden. Het zou mij verbazen als Dumfries geen vaste plaats zal krijgen."

Ook Donyell Malen kan volgens de analist terugkijken op een goede interlandperiode. "In de wedstrijd waarin hij in was gevallen had hij ook weer zijn waarde. Hij was dreigend met Luuk de Jong. Het is heel moeilijk om hem uit te schakelen en daar heeft De Jong van geprofiteerd", zo geeft hij aan. "Alleen in de wedstrijd waarin hij begint zie je dat het duidelijk anders is dan invallen. Hij komt dan net een centimeter te kort met koppen, bij PSV maakt hij die goal. Die open kans moest ook binnen. Dat had hij in het begin bij PSV ook. Dan miste hij die kansen en zeiden we allemaal dat hij moest gaan scoren. Dat gaat allemaal wel komen. Wat mij betreft hebben Dumfries en Malen allebei een voldoende."

De Mos was minder te spreken over het spel van Steven Bergwijn. "In beide wedstrijden was hij een van de mindere aanvallers. Hij heeft niet meer de flair van het begin", zegt hij daarover. "Als ik PSV was, ook met wat er nog aan gaat komen, zou het goed zijn om hem te verkopen in de winterstop of zeker na dit seizoen. Hij staat onder druk met concurrentie, ook bij het Nederlands elftal. Dat zal er zeker aan gaan komen. Maar zeker ook bij PSV. Gakpo timmert dusdanig aan de weg dat iedereen alert moet zijn dat hij aan de buitenkant speelt. Het zal voor Bergwijn een gevecht gaan worden met onder andere Gakpo, die als invaller fantastisch heeft gespeeld bij Jong Oranje."

Meer op #PSVpraat Podcast


Discussieer mee op de forums


Tags

dumfries mos jong bergwijn gakpo malen ierland oranje podcast roon

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Aad is zo mee en dan niet geheel objectief en serieus te nemen, maar met deze stelling ben ik het zeker eens! Hoe haal je het in je hoofd om Joël V. in de selectie op te nemen en überhaupt te laten spelen?? Deze gast kan er helemaal nikxxx van en onze Denzel is veelal dreigend met regelmatig een perfecte voorzet.
+5/-0

 
8 maanden geleden
Eens. Ik vind Dumfries vaak nog wel te slordig, maar nog altijd stukken beter dan die pannenkoek van ajax.
+4/-0

 
8 maanden geleden
Daarnaast kan Dumfries nog beter worden in de toekomst, terwijl Veltman (als het mogelijk is) alleen maar slechter gezien de leeftijden
+4/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Aad gaat te ver door te zeggen dat Veltman waarschijnlijk speelt omdat hij dezelfde zaakwaarnemer heeft als Koeman. Als je dat zegt, moet je met bewijs komen, anders is het einde zoek en kan iedereen van alles over iedereen zeggen en zwart maken. En ja, ik vind Dumfries ook een betere oplossing op die positie dan Veltman.
+3/-1

 
8 maanden geleden
Maar dat doet iedereen toch al?
+3/-3

 
8 maanden geleden
Idd. te vaak ja. Ik denk niet dat Koeman nog graag met Aadje praat nadat ie dit gezegd heeft.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Veltman speelt toch goed bij Ajax? Niet onterecht dat hij erbij zit, alleen wel als CV, als RB vind ik ook Dumfries beter.
+3/-1

 
8 maanden geleden
Klopt... Veltman kreeg op rechts vaak de bal maar zijn voorzetten waren nul komma nul.
Dumfries is eveneens slordig met zijn voorzetten, maar hij sticht wel gevaar en kan zelf ook een doelpunt maken, hij kan goed koppen.
Koeman is teveel met Ajax en ex-Ajax bezig.
+3/-0

8 maanden geleden
Wat mij betreft ook, Aad.
+3/-0

8 maanden geleden
Ik erger me vaak aan die Rafael vd Vaart die Dumfries altijd in de zeik neemt, die bal gehakt is mij té partijdig om als analist serieus te nemen....v Hooijdonk doet vrolijk mee met z'n maatje, gelukkig hebben ze bij Veronica inside wel kijk op de kwaliteiten van Dumfries. Verder valt me op dat wanneer (oud) ajacieden verwantwoordelijk zijn voor een tegendoelpunt of gewoon slecht spelen de media verdacht mild is, als een (oud) PSV-er een foutje maakt beginnen ze gelijk te zagen. Noem me maar calimero maar het is wel zo!
+6/-0

 
8 maanden geleden
Dan zou ik als ik jou was toch nog even naar de analyse van de NOS na de wedstrijd tegen Noord-Ierland over het tegendoelpunt bekijken. Van Hooijdonk zegt duidelijk dat achter elkaar De Ligt, Blind en Cillessen ongelofelijk de fout in gaan. Weet uit m'n hoofd even niet meer of v/d Vaart er in mee ging, maar wat je zegt is gewoon regelrechte onzin. Calimero gedrag.
+3/-7

 
8 maanden geleden
Ik zou ff meer afleveringen kijken als ik jou was, verder heb ik het hier over Dumfries irt vd Vaart, v Hooijdonk doet daar aan mee...kijk maar, verder heb ik ook niet gezegd dat er niemand iets van zegt maar dat ze vrij mild zijn...verder zou ik als ik jou was beter leren lezen...en ff wat meer afleveringen kijken dan alleen de laatste waarbij je niet eens weet of vd Vaart wel of niet reageerde, zeg dan niks.
+4/-0

 
8 maanden geleden
vd Vaart , v Hooijdonk en Janssen zijn toch geen voetbalanalisten . Studio voetbal staat niet meer op mijn lijstje. Zet Hans Kraaij er maar neer die zegt meer zinnige dingen dan de drie heren samen.
+4/-0

8 maanden geleden
Ja hehe natuurlijk is denzel de RB van oranje. Tete speelt niet bij Lyon en karsdorp is nog niet fit. Wie anders ?
+1/-2

 
8 maanden geleden
Tete ....Karsdorp ?????
+2/-0

8 maanden geleden
Het is geen stylist of technisch wonder, maar wel de beste allrounder. En noem mij 1 back die zo onvermoeibaar vaak opkomt zonder verdedigend te verzaken, en zo regelmatig een goal of assist meepikt. Mentaal een winnaar. Defensief een dikke voldoende en offensief echt wel uitzonderlijk op zijn eigen manier. Heeft elke wedstijd de drive om beslissend te zijn met die paardenlongen van hem.

Ze hebben een beetje de pik op Dumfries op de TV, maar alle 6 de alternatieven zijn wmb inferieur. Veltman in balbezit niksnut, heeft geen snelheid en is geen kilometervreter. Dest is goed in balbezit en de kleine ruimte, maar defensief zwak. Karsdorp chronisch geblesseerd en nooit fit. Hateboer en Janmaat is middelmaat. Dumfries moet je vooral in de counter benutten, hij gaat 30x per wedstrijd zonder bal diep en moet zich focussen op de voorzet en af en toe een schot als ie in de 16 kan komen. Niet teveel dribbelen met bal.
+4/-1

 
8 maanden geleden
Het is verstandig om jouw verhaal naar Ronald Koeman te sturen... hij maakt met het opstellen van Veltman een enorme blunder.
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

abonnementen albert antonh bizar china chloroquine corona crockett duitsland economie flitsphirips fox huur james klant musea nederland nikiforov overbevolking piroe seizoenskaart sparta sponsor sportscholen theaters trestena trump uswilly vaccin vhtlsaw