Transparent
Inloggen
Sluiten

Brands: 'Nooit verwacht dat Maher en Ramselaar weer bij een club als FC Utrecht zouden spelen'

18 oktober 2019 07:31 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Brands: "Nooit verwacht dat Maher en Ramselaar weer bij een club als FC Utrecht zouden spelen"; image source: Pro Shots

Marcel Brands had nooit verwacht dat Adam Maher en Bart Ramselaar het niet zouden redden bij PSV en nu voor FC Utrecht zouden spelen. Dat geeft de huidige technisch manager van Everton aan in gesprek met De Telegraaf. "Het was toen zo dat Adam met een extreem hoog verwachtingspatroon binnenkwam. In het begin heeft hij veel gespeeld, maar Adam heeft de pech gehad van een systeemwijziging, waardoor hij niet als nummer 10 kon spelen en hij zich in een andere rol moest ontwikkelen", aldus Brands. "Door zo’n zelfde proces is bij PSV ook Wijnaldum gegaan en hij heeft wel de juiste ontwikkeling opgepakt. Adam is blijven hangen en heeft daarna ook wat minder gelukkige keuzes gemaakt met onder andere zijn verhuur naar Turkije."

Voor Bart Ramselaar ging het mis toen PSV met Mark van Bommel een nieuwe trainer kreeg. "Bart deed het bij ons direct goed en was snel populair bij de fans. Het was ook wel duidelijk, dat hij nog meer rendement uit zijn spel kon halen, maar er zat progressie in", geeft Brands daarover aan. "We konden hem verkopen aan Zenit Sint-Petersburg, maar het lag in de lijn der verwachting, dat hij zou doorgroeien en zelf ambieerde hij op dat moment ook niet de stap naar het buitenland. Dan komt er een nieuwe trainer en die maakt andere keuzes. Het is standaard zo dat er bij een trainerswissel twee spelers buiten de boot vallen en twee spelers in de boot. Daar loop je als speler wel eens tegenaan."

Brands verwacht wel dat beide middenvelders alsnog de stap naar het buitenland gaan zetten. "Ze hebben een stapje terug gezet om er weer twee vooruit te zetten. Het zijn spelers die iets extra’s hebben en meer in hun mars hebben dan de Eredivisie. Ze weten wat het internationale niveau inhoudt en ik zie ze op termijn wel in het buitenland terecht komen", zegt hij daarover.




Tags

brands ramselaar maher utrecht bommel eredivisie everton petersburg telegraaf turkije wijnaldum zenit

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Maher was geweldig bij AZ maar kon bij PSV nog geen strandbal raken. Ik kan me niemand herinneren die zoveel kansen heeft gehad als Maher. Zie bij Twente en nu bij Utrecht weinig speciaals. Af en toe een leuk balletje wat meteen in alle herhalingen getoond moet worden want ja lag het misschien aan Psv? Nee, ze hadden na 1 jaar al afscheid moeten nemen. Zure les.

Ramselaar vind ik wat treurig, had echt zijn aandeel in het laatste kampioenschap en zelfs geselecteerd voor oranje. vBommel wou meer voetbal ipv hard werken wat ik begrijp. Maar dat Ramselaar geen kansen kreeg in de 2e seizoenshelft toen het niet goed liep is echt oneerlijk geweest. Zeker op zo'n momenten zie ik graag de harde werkers.
+6/-2

 
4 jaar geleden
Ik denk zelfs dat Ramselaar beter is dan Hendriks, meer toe kan voegen. Beide zijn werkers maar de passing van Ramselaar is beter.
+3/-5

 
4 jaar geleden
@Hawks. Ik heb ook een tijd het idee gehad dat Ramselaar best nuttig zou kunnen zijn als ze hem een iets andere functie zouden geven. Omdat de backs tegenwoordig zo veel lopen, zag ik best een goede back in hem.

De stap van verdediger naar centraal op het middenveld is voor sommige spelers een grote stap. Dat heeft ook te maken met hoeveel posities van spelers je tegelijkertijd in je hoofd kan onthouden, en of je het overzicht kan bewaren als ierdereen beweegt.
Maar de nr-10 positie of een plekje net naast de nr-10 zou geen groot verschil moeten zijn. Bij PSV lopen de spelers voorin ook allemaal door elkaar geen, en nemen ze ballen aan of versturen ze die.
+2/-2

 
4 jaar geleden
Maar deze spelers zijn daar in opgegroeid. Vroeger was het meer vanuit een vaste positie werken, met opdrachten die soms heel strikt zijn. Nu we het met de gehele voorhoede kunnen, en geoefend hebben, zijn ze zelf uit hun comfort zone gekomen om die positie wisselingen te doen. Kijk, ik wisselde van wedstrijd tot wedstrijd ook tussen links back, rechts back en voorstopper, en je hebt dan steeds andere mensen om je heen, en andere taken uit te voeren. In het geval Maher, speel je als enige achter de spits, zoals Mo nu, dan is dat heel anders dan daar met 2e te spelen, want dan zijn je looplijnen ineens weg, speel je in andere zones, doen de mensen om je heen wat anders. Of als voorstopper je schakelt 1 man uit en klaar, of de 2 centrale verdedigers staan langs elkaar en moeten opbouwen etc, dan ben je met heel andere dingen bezig. Wel moet ik aantekenen dat een topvoetballer, die er dagelijks op traint, zich daar wel op aan zou moeten kunnen passen!
+2/-2

 
4 jaar geleden
Met de reactie van Wouter is niet mis, maar hoe is het mogelijk dat ik niet een reactie kan geven op de wedstrijd tegen Utrecht. En als ik een bericht plaats staat er niet Permalink / Rapporteer / Reageer

Vriendelijke groeten
+1/-0

 
4 jaar geleden
@Klok, je zou bij Utrecht ook gewoon tekst moeten kunnen typen. Misschien is het omdat die al zeer veel reacties heeft en het downloaden niet helemaal goed gaat. Komt bij mij ook redelijk traag op terwijl ik wel kan typen daar.
+1/-0

Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Vooraf had men bij PSV moeten weten dat beide spelers totaal ongeschikt zijn voor een topclub als PSV. Ramselaar is weliswaar ijverig en loopt veel, maar heeft geen specifieke kwaliteiten en blinkt dus nergens in uit. maher is een slapjanus pur sang en zijn abominabel zwakke optredens bij PSV neigden naar werkweigering. Simpelweg dure blunders die op het conto van Brands & co. komen.
+6/-5

 
4 jaar geleden
Wat vind jij beter aan Sadilek of Guti dan wat Ramselaar niet heeft? Bart werkt harder dan guti maar niet zo'n verfijnde techniek.
+3/-5

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Sadílek wint veel meer duels/ ballen dan Ramselaar en hij is beter aan de bal. Ramselaar loopt voortdurend het hele veld over, biedt zich aan om vervolgens de bal terug te kaatsen. Echt een grijze muis die hélemaal niets toevoegt. Gutiérrez is ook aan de bal veel beter dan Ramselaar.
+7/-5

 
4 jaar geleden
Je zegt dus dat Ramselaar veel meer meters maakt en dus zowel in aanval als verdediging mee helpt. Dat vind ik juist positief. Ramselaar verovert veel, ik vind dat jij dat onderschat. Dit jaar zag ik hem ook vooruit goede ballen geven die tot scoringskansen lijden, en dat is net wat ons de CL gekost heeft. (Let op: ik zeg niet dat we dat met hem wel gehaald hadden, maar vind het jammer dat hij toen de kans niet kreeg!
+4/-5

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Veel meters maken, is nutteloos als je in balbezit niets toevoegt en bovendien te weinig duels/ ballen wint. Het is me een raadsel op basis waarvan PSV Ramselaar destijds kocht. Hij heeft immers geen specifieke kwaliteiten.
+5/-6

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
De realiteit laat een heel ander beeld zien. Analyseer beide voetballers en je beseft dat PSV ze nooit had moeten halen. Het is bovendien niet bepaald een toeval dat maher en Ramselaar na PSV alleen maar bij mindere clubs terecht zijn gekomen.
+5/-3

 
4 jaar geleden
Als een speler goed speelt bij FC Utrecht wil dat nog niet zeggen dat hij ook goed balt bij een andere club . Voorbeelden voldoende , Ayoub en Labyad . Dat zie je ook bij andere clubs zo ook bij ons .Bart is ver teruggezakt , hij blijft maar lopen met de bal tot hij zich vastloopt . Jorrit speelt stukken beter, zeker de laatste wedstrijden.
+4/-1

 
4 jaar geleden
Noem eens een club op die geen miskopen heeft gedaan met toch goede spelers ? Je hoort ook wel vaker roepen een trainer kan een speler beter maken . Ja , als de speler past in het systeem wat de club speelt wel ja , misschien komt hij dan wel beter tot zijn recht in dat systeem . Maar het kan ook andersom en dan heb je een miskoop.
+3/-2

 
4 jaar geleden
Haha, Ramselaar had de beste techniek van de hele selectie.
Hij deed er alleen zo weinig mee op het veld. Raar. Ik denk dat hij gewoon zaalvoetbal moet gaan doen.
+4/-4

 
4 jaar geleden
@Santa Cruz. Moge dure blunders als Lozano en Bergwijn dan ook op het conto van Brands & co?
+5/-7

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Het gaat hier over maher en Ramselaar.
+7/-5

4 jaar geleden
PSV heeft weinig geluk met spelers die ze van AZ overnemen.
Alle spelers die sinds het aantreden van Toon Gerbrands (2014) naar PSV zijn gekomen... hebben het niet kunnen maken. Jammer, maar het is niet anders.
+1/-2

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Dat heeft niets met geluk te maken, maar met slecht scouten.
+6/-6

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Het gaat helemaal niet om mij, maar om een simpele analyse van spelers.
+6/-6

 
4 jaar geleden
Kan het niet zijn dat ze goed gescout hebben maar door andere spelsysteem die scouting 'ongedaan' gemaakt is? Ik ben (was :\( ) verdediger, zet mij op het middenveld en na 5min weet ik niet meer wat boven of onder is :p. Krijg je (dwing je af) geen vertrouwen dan is het ook heel moeilijk om stappen te zetten. Dat heeft allemaal invloed na het scouten van een speler. Bergwijn op 10 is ook geen succes hoe graag van Bommel dat ook zou zien.
+6/-4

4 jaar geleden
Ik lees weinig berouw. Was sterker geweest als ie gewoon had gezegd dat ie het een aantal keer fout gezien heeft. Inclusief Luckassen. Systeemwijziging als excuus vind ik slap. Je wist vantevoren dat er geen nummer 10 positie was, Cocu speelde daar niet mee, en dan moet je samen met je scouts gewoon scherp beoordelen of ie überhaupt in een andere rol kan spelen en hier past. Daar lag het trouwens niet alleen aan. Het was een slappeling in alle opzichten, fysiek qua arbeid, qua duelkracht maar ook mentaal. Je zou bijna denken dat je bij AZ moet wegblijven qua aankopen na al die missers maar ik zie nu wel 3 toppers lopen die je meteen moet nemen als je de kans krijgt. Daar zit wel alles in.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Ja, die 3 toppers, dat riepen ze toen ook over Maher etc, Wijnaldum heeft zich tot wereldtopper aangepast en Mager is dat tegen verwachting in niet gelukt.
+1/-2

 
4 jaar geleden
Bij PSV zien we dat coaches vastgeroest raken in een bepaalde opstelling en op welke plek een speler moet (mag) spelen... maak niet uit of ze Cocu dan wel Van Bommel heten.
Dit gaat ten koste van het rendement en ten koste van een potentiële speler, die hierdoor uit vorm raakt en op een zijspoor terecht komt.

Misschien is het slim als we computermatig via beelden en gespeelde wedstrijden gaan analyseren op welke plaats een speler het meeste rendement geeft --> de coach krijgt dan de verplichting dit aldus te volgen.
Zodra wij dit schrijven wordt er niet geluisterd, maar als de computer ons gelijk geeft dan staan we sterker.
+2/-4

 
4 jaar geleden
Dat computerspel bestaat toch al ? ;-)
+3/-0

 
4 jaar geleden
Ik denk dat ze allang die digitale statistiek hebben Jan. Je ziet nu in de analyses al de heat-map van een speler tijdens wedstrijden, waarbij je zijn werkgebied kan zien. Ze houden alles bij, hoeveel km ze lopen, waar ze lopen, hartslag, hoeveel passes vooruit, hoeveel breed, hoeveel gelukt of mislukt etc. Al die statistiek zegt nig steeds niet alles. Iemand die als Maher of Pereiro mentaal in elkaar steekt, gaat het sowieso niet redden.
+2/-0

4 jaar geleden
Ramselaar was bij Utrecht extreem balvast, zeker bij counters, en was op zijn best in de topwedstrijden tegen de topclubs. Deed het overigens ook heel goed in zijn eerste maanden en zat terecht bij Oranje. Daarna is het goed fout gegaan en had hij inderdaad meer kansen verdiend.

Maher was tijdens zijn debuutperiode bij NL 11 een gouden tendem toekomst voorspeld met Van Persie.... hoe anders liep dat....

Strootman, Mertens en Propper waren topaankopen, voltreffers, en dan mag je ook een paar mindere hebben.
+1/-3

Ja dus handen af van Stengs, is zelfs bij AZ zelfs nog minder dan Adam Maher toen.
+3/-3

 
4 jaar geleden
Grapjas, ik zou Stengs nog wel kopen voor 20 miljoen als het kan de volgende zomer.
+2/-2

4 jaar geleden
Ik vind het zelf nog steeds een beetje vreemd dat een jongen met zoveel kwaliteiten als Maher het bij ons niet gered heeft. Ik had verwacht dat hij zich aan het hogere niveau bij PSV kon optrekken en dat zijn kwaliteiten ook op een iets anders ingevulde positie naar voren zouden komen.

Van Ramselaar had ik nog nooit gehoord toen hij 'opeens' bij FC Utrecht in de basis stond. PSV haalde hem meteen het jaar erna op, in mijn ogen veel te snel. Heb, zoals meerdere mensen hier al hebben aangegeven, nooit iets speciaals van hem gezien. Tuurlijk deed hij af en toe aardig mee en kan hij best goed voetballen, maar in mijn ogen niet beter dan de jongens uit onze eigen opleiding. Terwijl een aankoop naar mijn mening iets extra's moet brengen.
+2/-4

 
4 jaar geleden
Waar heeft Maher het laten zien dan ?
+3/-1

4 jaar geleden
1 jaar bij AZ toen het team volledig om hem heen gebouwd was. In die zin niet goed gescout omdat die dat toch ook moeten zien.
+1/-1

4 jaar geleden
Wat die 2 betreft, kan ik inkomen. Van de ondoordachte(?) dure aankopen Luckassen & Romero ontgaat mij ook maar enige logica.
+1/-2

4 jaar geleden
Nou Marcel, Maher was gewoon een enorme sof en Ramselaar viel compleet stil. Dat kan gebeuren, je hebt ook genoeg uitstekende aankopen gedaan. Wat me dan niet zint is dat je probeert je straatje schoon te vegen, terwijl er helemaal niks te vegen valt. Ga iets nuttigs doen of zo. In plaats van interviews geven aan de Telegraaf die er dan weer proberen een negatieve draai aan te geven.
+3/-0

4 jaar geleden
Maher kon het niet aan bij een top club dacht dat hij al de ster was ,het niet geworden kansen teveel gehad en een bak met geld gekost !Bart gaf het te gauw op en zag er sjagerijnig uit binnen en buiten het veld,heel jammer...
+1/-0

4 jaar geleden
Waarom in godsnaam Zoet onder de lat. Ruiter straalt veel meer uit, er staat tenminste iemand in het doel en niet iemand zonder enige uitstraling.

Als Zoet met zijn 1 meter 50 op je afkomt denk je als aanvaller ik zet wel even door, als Ruiter met zijn 1 met 96 van de lijn komt dan denk je toch wel 2x na.

Ook zie ik Ruiter de verdedigers beter coachen en pakt hij ballen waardoor je een wedstrijd wint en zijn de statistieken bij het pakken van penalty’s in zijn voordeel. Bij Zoet is iedere iets te hoge bal een doelpunt en het oogt allemaal zo onzeker en houterig. Een goede keeper brengt zoveel rust in een elftal en een onzekere zwakke keeper zoals Zoet brengt veel onrust en het kost je als team gewoon minimaal in 5 tot 10 wedstrijden onnodig verliespunten in een seizoen.

Ruiter moet wat aan zijn uittrappen werken, maar daar heeft hij wat meer wedstrijden voor nodig. Ik vind dat je met Ruiter een puntenpakker onder de lat hebt staan en met Zoet een keeper voor bijvoorbeeld PEC of Heracles. Ik snap werkelijk waar niet dat deze jongen zoveel krediet heeft.

Geen Ruiter gewoon minimaal 10 wedstrijden de kans en je zal zien dat het achterin en op het middenveld veel beter gaat lopen en dat we met hoge ballen of schoten op doel een stuk rustiger zitten op ons stoeltje.

Mark gooi de schroom van je af en doe niet zo eigenwijs en geef Ruiter de kans en verkoop Zoet. Zoet staat al jaren onder de lat, maar heeft nog nooit langere tijd op Nationaal en Europees topniveau gepresteerd. Op een gegeven moment moet je gewoon tot de conclusie komen dat het niet beter gaat worden en je moet door selecteren.

Doe ons als supporters ajb een plezier en sta open voor een keeperswissel PSV moet groeien, het niveau moet omhoog en dat kan alleen met een team waar op iedere positie de beste speler staat en dat is op dit moment niet het geval.

Wat hebben we liever, minder inkomsten bij een eventuele transfer van Zoet (naar een middenmoter in een wat grotere competitie) of niet meer mee doen om het kampioenschap in februari uit de EL gekegeld worden en geen beker winnen door het regelmatig zwakke, onzekere optreden van Zoet?

Ik heb persoonlijk overigens zelf niets tegen Zoet, maar ik vind dat er bij ons onder de lat iemand met uitstraling moet zijn en geen introverte, onzekere keeper zonder een over mijn lijk instelling want daar verlies je punten door. het zal best een aardige lieve jongen zijn, maar daar winnen we geen wedstrijden mee.

#zoetopdebank #keeperswissel
+1/-1

 
4 jaar geleden
Goh die sukkel (MB) wint een keer een potje tegen West Ham. Laat hem zich op zijn eigen club concentreren i.p.v. zijn falen bij PSV te verdoezelen. Oud nieuws. Dat PN 2.0 een platform biedt voor dergelijke non-issues is in deze veelzeggend.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje