Transparent
Inloggen
Sluiten

Mohamed Ihattaren kiest voor het Nederlands elftal

3 november 2019 09:12 - Ons Oranje
Foto: Pro Shots

Mohamed Ihattaren kiest voor het Nederlands elftal; image source: Pro Shots

Mohamed Ihattaren heeft gekozen om voor het Nederlands elftal uit te komen. Dat meldt de KNVB. Voor de middenvelder van PSV was het een weloverwogen beslissing. "Ik heb er lang over nagedacht en heb ook veel met mijn familie overlegd. Uiteindelijk zijn we tot de beslissing gekomen om voor het Nederlands elftal te kiezen", aldus Ihattaren. "Ze hebben veel voor me gedaan in de vertegenwoordigende jeugdelftallen, ik heb daar alles doorlopen en dat maakt het ook moeilijk om weg te gaan. Sinds Onder 14 speel ik al in het oranje en ik heb met Onder 17 nog het EK gewonnen. Het is mooi dat ik dat voort kan zetten."

Bondscoach Ronald Koeman is blij met de beslissing. "Mo is een hele jonge speler die een geweldige ontwikkeling doormaakt en inmiddels vast in PSV 1 speelt. Dit soort talenten wil je behouden voor het Nederlandse voetbal en gelukkig heeft hij de keuze voor Oranje gemaakt", zo geeft hij aan. "We hebben er vanuit de KNVB alles aan gedaan. Meerdere gesprekken gevoerd met Mo en zijn familie en ook telefonisch heb ik hem regelmatig gesproken."

Koeman gaat verder: "De rol van PSV, en met name van John de Jong en Mark van Bommel, was daarbij heel belangrijk. Toen zijn vader overleed is dat contact even op een laag pitje komen te staan, zodat er alle tijd was om dat verdriet te verwerken. Vervolgens hebben we afgelopen week nog een gesprek gehad en heeft hij nu de keuze voor Nederland gemaakt."

Meer op Ons Oranje


Discussieer mee op de forums


Tags

ihattaren knvb koeman oranje bommel jong nederland

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Iets om weer vrolijk van te worden!
+6/-0

reactie verwijderd

8 maanden geleden
Doe je goed Mo ,op naar een mooie toekomst !!
+4/-0

8 maanden geleden
Toch nog iets om vrolijk van te worden bij PSV.
+5/-0

8 maanden geleden
Verstandige keuze van niet alleen een toptalent, maar ook een zeer volwassen en verstandige jongen. Heel goed nieuws voor het Nederlands elftal maar zeker ook voor PSV. Geen absenties met Africa Cup en natuurlijk zal een speler van Oranje zich makkelijker in de kijker spelen dan een speler van Marokko. Het is te hopen dat Mo ook zo verstandig zal zijn om nog een aantal jaren in Nederland te blijven. Des te belangrijker dat er krachtig wordt ingegrepen nu blijkt dat we totaal niet meer met het niveau van Ajax meekunnen. We lopen nu misschien wel het risico dat onze toptalenten weg gaan lopen naar de concurrent uit Amsterdam, ik kan daar genoeg argumenten voor bedenken. Een beleid en speelstijl als dat van AZ is een prima voorbeeld. Die hebben (net als wij) een goede jeugdopleiding, maar wel een veel beperkter budget. Ze weten met minder geld jaar in jaar uit wél de juiste spelers aan te trekken en ze spelen bovendien zeer aantrekkelijk voetbal. Maher is er niet echt op achteruit gegaan... Voor het goede voorbeeld hoeven we dus niet ver te zoeken. Dit seizoen in voor wat betreft de competitie al verloren, dus er moet nu direct worden ingegrepen. De rest van het seizoen doormodderen met de Jong en van Bommel kan onherstelbare schade tot gevolg hebben.
+8/-8

 
8 maanden geleden
Prima post ! waarom er 3x op -1 is geklikt is me een raadsel.
+3/-1

 
8 maanden geleden
Thx Wouter. Die minnetjes lagen geheel in de lijn der verwachting. Het zijn meestel alleen de non-kritische posts die hier op steun kunnen rekenen. Opbouwend kritisch is een aantal tere zieltjes vaak wat te veel.
+3/-1

 
8 maanden geleden
Er lopen er een paar hier te trollen. Er moeten er een paar zijn met meerdere accounts. Soms zie je dat iemand binnen een split second een paar extra minnen krijgt. Gebeurt mij continu bijvoorbeeld. Heb wel een vermoeden wie er achter zit. Hoop dat diegene veel lol heeft en zichzelf een binkie vindt.
+2/-2

 
8 maanden geleden
Ik ben eerder een plus- dan een minnetjesmaniak. Serieuze kritiek moet worden aangemoedigd maar ik wil wel eens een minnetje aanklikken wanneer ik vind dat iemand te snel de moed laat zakken. Dat geeft mij hetzelfde gevoel als wanneer mensen vóór het einde van de wedstrijd het stadion uitlopen.
+1/-0

8 maanden geleden
Mooi, klasse Mo. Hopelijk vandaag nog meer goed nieuws uit Eindhoven dat van Bommel en John de jong worden ontslagen.
+4/-5

8 maanden geleden
Ik denk dat heel voetballend Nederland hier heel erg blij mee is en terecht. Een groot compliment voor Mo en al zijn begeleiders en familie dat ze in alle rust een dergelijke beslissing hebben genomen en dat in een zo moeilijke periode voor de familie. Grote klasse
+10/-4

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Absoluut, als je een potentiële wereldtopper kunt selecteren voor het nationaal elftal, mag je in je handen knijpen. Ik heb er trouwens geen seconde aan getwijfeld dat hij voor zijn geboorteland zou kiezen. Het is ook nog eens een prachtig voorbeeld van integratie van iemand die in een Marokkaans gezin in Nederland opgroeit. Het is één grote win-win situatie voor iedereen in Nederland.
+6/-5

8 maanden geleden
Mick,praat niet zoveel onzin over AZ.PSV is de afgelopen 5 jaar 3 keer kampioen van nederland geworden.PSV heeft Depay(35 miljoen) opgeleid,de stervoetballer van het nederlands elftal,Locadia,Brenet,Willems zelf opgeleid en samen voor 30 miljoen verkocht.Zoet,sadilek,hendriks,malen,bergwijn,ihattaren,teze,lammers,rosario,gakpo.We zijn volgens mij de enige club in Nederland die met volledig door eigen jeugd opgeleide spelers een heel 11 tal op kunnen stellen.Je benoemd Maher,goed voor hem,dat hij na FC twente en AZ zijn draai weer heeft kunnen vinden bij Utrecht,bij PSV heeft hij het helaas nooit echt waar kunnen maken in 4 seizoenen.Hij is nu op zijn plek,net als Ramselaar.Ik ben niet bang voor Vbommel,het is verklaarbaar,de vele schorsingen,blessures van onze sterkhouders en de gebeurtenissen rond Mo,hebben deze vormdip als gevolg,het elftal was in opbouw,en heeft een terugslag gehad.Onze vrienden uit Amsterdam,stonden in februari 8 punten achter,en in maart nog 5,competitie is nog lang.PSV komt terug.Ik ben niet bang voor transfers naar Amsterdam Mick,voor spelers waar de europese top belangstelling heeft,en er prijskaartjes boven de 50 miljoen aan gang hangen,kan ajax het vergeten,wij zijn geen bundesliga,dit is de eredivisie,dit soort spelers willen een vervolgstap maken.Er is nog niets verloren,we spelen nog voor het kampioenschap,plaatsing CL,beker,europa league.En er komt een EK aan,waar deze topic relevant aan is.Geweldig dat Mo voor oranje heeft gekozen,de toekomst van het Nederlands elftal,word meer en meer gewaarborgd.Het nederlandse voetbal barst weer van het talent.Onder het huidige fundament,komen er jongens als Malen,stengs,boadu en Mo ihatteren aan om de groep nog talentvoller te maken.Goede keuze van Ihatteren,ik kijk nu al uit naar het EK komende zomer.
+10/-5

 
8 maanden geleden
Volgens mij begrijp je de strekking niet helemaal Philipske. Natuurlijk heet PSV veel beter gepresteerd dan AZ. Lijkt me ook logisch als je 3x zover budget hebt. Ik heb het over nu want zoals je weet bieden successen uit het verleden geen garanties voor de toekomst. Ik zei al zei dat wij een goede jeugdopleiding hebben. Ik vind echter ook dat wij met name dit seizoen waardeloos hebben ingekocht en dat onze trainer faalt. Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat een TD de beschikbare miljoenen besteedt aan Boscagli, Lato, Baumgarl, Mitroglu en Bruma. En hoe haalt een trainer het in zijn hoofd om Rosario aanvoerder te maken. Ik weet dat Pereiro niet altijd top geweest is, maar hij is wel één van de allerbeste voetballers in de selectie. Als je dan tegen AZ Bergwijn, Mo en Malen mist en je stelt hem dan nog niet op dan lijkt het bijna op sabotage. Met het budget dat wij hebben Philipse is het normaal dat je met regelmaat kampioen wordt. Ik vind het zelfs normaal dat je dat ook regelmatig doet met attractief en gedurfd voetbal, maar dat het ik al jaren niet meer gezien. Niet onder van Bommel en niet onder Cocu. Afwachtend spel van een elftal vol tikkie breed spelers dreigt nu een beetje het dna van de club te worden en dat vind ik heel erg jammer. Dat zie ik niet bij AZ. Die spelen met 35% van de centen die wij hebben wel gedurfd, hun talenten breken ook door en de presteren heel behoorlijk. Dat mogen we wat mij betreft best als voorbeeld zien.
+5/-5

8 maanden geleden
Goed begin van de dag, na een teleurstellende zaterdag. Klasse Mo en welkom! Je zal snel geselecteerd worden!
+5/-0

 
8 maanden geleden
Welkom? Hij woont heel zijn leven al in Nederland en is uitgekomen voor NL'se jeugdelftallen. Voor mij is hij altijd een NL geweest.
+7/-5

 
8 maanden geleden
Welkom bij jet grote Oranje?
+2/-2

 
8 maanden geleden
Dus is hij geboren in Nederland bro, maar in jou eerdere post doet dat anders vermoeden;-)
+1/-2

 
8 maanden geleden
Nee hoor. Er zijn een paar miljoen Nederlanders met tenminste één buitenlandse ouder die derhalve opgroeien in een gezin met 2 culturen (net als ik bv.), maar daardoor zich gewoon Nederlander voelen.
+1/-3

8 maanden geleden
We gaan een mooie toekomst tegemoet met het Nederlands elftal. Heel goed Mo , bedankt.
+3/-1

8 maanden geleden
Geweldig nieuws, ik hang de vlag uit, de Nederlandse vlag.
+3/-3

8 maanden geleden
Supergast. Hoop dat hij wel gaan tekenen in Januari als hij 18 wordt...
Gezien spel van zijn medespelers... kan dat nog wel eens spannend worden..
+1/-2

reactie verwijderd


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 28.006 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

afellay bijwerkingen corona demonstratie demonstraties demonstreren dqt eer flitsphirips fox halsema klompje koen kwakzalverij legende loze mank nederland plein protesteren racisme rodriguez schatting simons sir tinus topper vaals woordje zorg