Transparent
Inloggen
Sluiten

Oproep sfeergroepen PSV: 'Boycot FC Emmen-uit'

4 november 2019 19:10 - Lighttown Madness
Foto: Pro Shots

Oproep sfeergroepen PSV: "Boycot FC Emmen-uit"; image source: Pro Shots

Via een statement op Facebook roepen sfeergroepen Lighttown Madness en Boys From The South op om niet naar de uitwedstrijd tegen FC Emmen te gaan op 1 december. Reden hiervan is het aanvangstijdstip van 20:00 uur. "Het mag nooit en te nimmer de standaard worden om supporters op deze manier de dupe te laten worden", zo geven beide groepen aan.

Het statement gaat verder: "We hebben lang overlegd hoe we onze standpunten duidelijk kunnen maken zonder dat de support voor onze club daar onder lijdt. Echter, we zijn tot de conclusie gekomen dat we dit keer niet meer om een boycot heen kunnen. We zullen met de actieve sfeergroepen dan ook NIET aanwezig zijn in Emmen. Alleen zo kunnen we laten zien dat zondagavond 20:00 uur door ons niet wordt geaccepteerd."
Tags

emmen boycot statement lighttown madness

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Wakkur2019 (geschorst)
1 jaar geleden
Zoals we vorig jaar zagen is Emmen uit sowieso een makkie. Met of zonder fans.
+9/-2

 
1 jaar geleden
Emmen uit was verleden jaar een mooi gelijk spelletje.
+1/-4

1 jaar geleden
Ik wil graag een boycot voor zwarte truien en zwarte visserspetjes...
+9/-2

1 jaar geleden
"Against Modern Football".... Oh Shut Up. Als je niet van verandering houdt en alles bij het oude wilt laten, ga je maar lekker naar de kerk of moskee op zondag. Altijd dat gezeik en geklaag van dezelfde mensen en dan constant met die gejatte engelse leus "against modern football" zeulen...
The Times Are Changing. Deal With It.
+14/-2

 
1 jaar geleden
Dus jij gaat wél naar Emmen, Asmo?
+1/-4

Souza Faria 11 (geschorst)
1 jaar geleden
Dat ze het beleid maar boycotten met deze trainer en TD
+2/-8

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vraag me oprecht af @souza waarom je nog meedoet op dit forum. Als ik continu zo negatief dacht over PSV was ik al lang afgehaakt hier.
+3/-0

1 jaar geleden
Beter Jeroen Zoet boycotten in de bus op weg naar Emmen, anders elke bal binnen de palen weer een doelpunt.
+4/-7

1 jaar geleden
Ik ga waarschijnlijk wel. Ze hebben just nu support nodig. Die paar wedstrijden Zondag om 20.00 uur. Altijd nog beter dan 12.30 uur.
+9/-1

1 jaar geleden
O o o, wij staan er zo goed voor dat we het recht hebben om te boycotten ??? Dat er ook mensen zijn die een keer profijt hebben van dit tijdstip zal ze een worst zijn. Lekker thuisblijven vrienden , zeker wel zo rustig.
+9/-0

reactie verwijderd

1 jaar geleden
Nepsupportertjes die zichzelf belangrijker vinden dan de club. Schande!
+10/-3

 
1 jaar geleden
Ach ja , Emmen verkoopt een paar dozen frikandellen minder maar voor de rest mooi meegenomen voor Emmen.
+6/-0

1 jaar geleden
Dom statement, slaat echt nergens op! Dan moet je ook de wedstrijden op donderdag in de europa boycotten want zijn dezelfde tijden...
Daarnaast 10 liever een wedstrijd om 20:00 dan om 12:30 en 16:45!
+7/-1

1 jaar geleden
Zinloos lukt toch niet en nu andere een kans op kaarten ,Sfeer groepen lekker makelijk met bus of auto een uit wedstrijd bus 20 euro'tjes lekker goedkoopen je wordt bijna thuis gebracht,voor andere is een thuis wedstrijd al een uitwedstrijd zoals voor mij, ik 180 km rijden totaal.Dus uitwedstrijden bijna niet te doen en kom ook bijna niet aan kaarten..Soms kom ik er tussen en gelukkig hier een opstap plaats en ja ik kies hier al 34 jaar voor ..Gaan ze wel de bekerwedstrijd ?????
+6/-0

1 jaar geleden
Die zogenaamde sfeergroepen zijn wel erg stil als we ze nodig hebben tijdens de wedstrijd .
+5/-8

 
1 jaar geleden
Nou, heb ze zaterdag anders toch 90+ minuten gehoord. Viel niets op af te dingen..
+7/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
1 jaar geleden
Ik neem aan dat je dit als grap bedoelt? Was jij tegen AZ in het stadion Romaba? Ondanks dat we van het kastje naar de muur werden getikt werd er op Oost gezongen (ook nadat de scheids minutenlang was uitgescholden) terwijl veel 'supporters' op andere tribunes 15m voor tijd aftaaiden. Ik was daarvan daadwerkelijk onder de indruk. Beduidend meer dan over dit slappe statement.
+5/-6

 
1 jaar geleden
Helaas waren de spelers er niet van onder de indruk....
+4/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Tony , ik was ook in het stadion en ik heb dat inderdaad ook waargenomen, was ook perfect maar ik heb wedstrijden gezien waar het wel erg stil bleef. Je kunt niet iedereen over een kam scheren en dat wil ik ook niet doen. Wat mij stoort is dat we niet teveel naar onszelf moeten kijken. Er zijn ook mensen die het heel goed uitkomt dat er een keer op zondagavond gespeeld gaat worden.

Als je een gezin hebt zoals mijn buurman een fulltime baan en kinderen wordt het niet altijd gewaardeerd als je op zondagmiddag om half een of half drie naar een wedstrijd gaat. Misschien wil de rest van de familie ook wel eens ergens naar toe op zondag.

Bovendien vind ik het vreemd als we een wedstrijd hebben door de week rond negen uur niemand protesteert. Hoeft dan niemand de volgende dag te werken ?
+2/-1

 
reactie verwijderd

 
1 jaar geleden
Zeg dan niks als je niet weet waarover je praat
+3/-2

1 jaar geleden
De wedstrijd in Emmen is om 22.00 uur afgelopen... dan ben je om half een (0.30) thuis.
Als je dan maandag weer moet gaan werken is dit geen lolletje - je moet rekening houden met hoe lang je terug moet rijden.
Respect voor FC Emmen, van hun wilskracht en vechtlust daar kunnen we iets van leren.
+3/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Helemaal mee eens hoor. Ook met die laatste alinea m.b.t. Emmen dat met beperkte middelen wél naar behoren presteert. Ik denk trouwens dat je met 00.30 uur nog aan de krappe kant zit.

Het gaat er met name om dat er geen touw meer is vast te knopen aan al die afwijkende tijdstippen überhaupt en als men dan ook nog tussendoor met maar liefst 12(!) wijzigingen (and counting) in een zorgvuldig(?) gepland schema komt, is het eind zoek natuurlijk.

De vergelijking met Europees voetbal gaat natuurlijk helemaal nergens over. Dat is een bekend gegeven waar supporters al sedert jaar en dag extra dagen voor vrij nemen. Moet men nu ook voor "de gewone eredivisie" allerlei aanpassingen in de agenda voor lief nemen?

Uiteraard zijn die mietjes o.l.v. oppermiet Mark van Bommel hier grotendeels debet aan door zich niet te plaatsen voor CL-groepsfase na eerder al een zekere landstitel te hebben verkwanseld, maar dat terzijde.

Echter dankzij deze boycot zullen er allicht wel voldoende kaarten beschikbaar komen voor het uitvak, dus ik neem aan dat diegenen hier die hun afkeuring uitspreken over een eventuele boycot wél naar Drenthe zullen afreizen.

Overigens heb ikzelf niet eens zo'n probleem met het tijdstip van 20.00 uur. Ik hik de laatste jaren juist aan tegen met name die "ochtendwedstrijden" die inmiddels nog met een kwartier vervroegd zijn van 12.30 naar 12.15 uur. What's next, 10 uur 's ochtends, maandagavond?
+5/-2

Tony the Tiger (geschorst)
1 jaar geleden
Het grappige is dat PSV recent zelf ervoor koos om de wedstrijd tegen ADO thuis te verzetten naar zondag 20.00u. Gerbrands zei daarover 'nu de KNVB de mogelijkheid biedt om uit te wijken, maakt de club daar dankbaar gebruik van. Elke procent die je kunt winnen, wil je winnen'. Voorafgaand aan Heracles uit (ook om 20.00u) gaf Toon ook aan dat de selectie hierdoor op zaterdagavond lekker thuis kon blijven om zondag pas te vertrekken. De diva's moeten natuurlijk wel uitgeslapen aan de aftrap staan. Hopelijk rijdt de teamkapper ook mee om ervoor te zorgen dat de middenscheiding goed zit bij de jungskus. Had men zich voor CL geplaatst dan waren wij fans minder de dupe geweest. Het kan verkeren.
+3/-5

 
1 jaar geleden
Ja Tony had ..... Hadden we geen punten verloren stonden we nu bovenaan.
+3/-1

1 jaar geleden
Geef ze groot gelijk. de supporter wordt meer en meer voor de gek gehouden.
+2/-2

1 jaar geleden
De enige die je hiermee hebt is je eigen club. Verder interesseert niemand het iets.
+4/-0

1 jaar geleden
Als iedereen dit nu eens deed bij die gekke tijdstippen dan was het zo weer afgelopen.
+2/-3

 
1 jaar geleden
IS dat zo ? kijk eens om u heen , winkels hanteren andere openingstijden Men kan op zondag zelfs naar de supermarkt tot laat in de avond . We kunnen bestellingen doen online voor 23:59 en de volgende dag wordt geleverd , ook op zondagavond . Je hebt er wel krachten voor nodig die dit realiseren. De wereld verandert en heel snel.

En dan gaan wij voetbalfans roepen dat we een wedstrijd niet op zondagavond willen bijwonen. Om je dood te lachen.
+4/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Nee , ik ben er niet bij in Emmen , alleen thuiswedstrijden. Voor de uitwedstrijden heb ik een Fox Sports ab. genomen. Ik ga soms mee in de uitwedstrijden in de zuidelijke provincies . Dit gaat echter niet alleen over de wedstrijd tegen Emmen . Sommige supporters hebben een hekel aan wedstrijden op zondagavond 20:00 uur .
+4/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Oh dus omdat er al veel zaken in het leven veranderen, moet je het als consument/supporter maar overal klakkeloos mee eens zijn. Zoiets als betalen en verder je bek houden?

Welnu, dan heb ik nieuws voor jou. PSV bestaat niet louter uit gehoorzaam klapvee en brave hendriken. Sommige supporters zijn mondig en geven middels woord of gebaar aan als iets hen niet bevalt.

De liefde tussen club & supporter moet van 2 kanten komen, al is er tegenwoordig nog veelal slechts sprake van eenrichtingsverkeer.
+6/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Als het aan mij zou liggen werden de wedstrijden als vanouds op de gezellige zaterdagavond gespeeld. Je kunt het niet iedereen naar de zin maken.

Denken we ook aan , wat ik al eerder aangaf, de mensen met kinderen die nu verplicht worden op zondag 12:15- of 14:30 uur naar de wedstrijd te gaan ipv met het hele gezin iets te ondernemen. Ja , we kunnen de wereld verbeteren maar moeten bij onszelf beginnen en daar hoef je geen brave Hendrik voor te zijn.

En wat u zegt over betalen en je bek houden betreft , wie verplicht u om naar de wedstrijden te gaan ?
+3/-0

 
1 jaar geleden
Oh als ik het kon (opbrengen), zou ik het wel weten hoor. Het is sterker dan mij, ik weet niet beter.
+3/-1

 
1 jaar geleden
Ouwe boef en dat al meer dan 30 jaar !!! Ga als ik kaart kan kopen gewoon naar Emmen .Kom zaterdag nacht thuis uit Lissabon wat slapen en weer op pad !!
+2/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Heb ik niet van terug killermfc , dat zijn de echte , top.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Staat niet bij mij maar buurman ,,denk opbrengen om niet meer te gaan ,na al die jaren gaat het niet zo makelijk om niet meer te gaan lijkt me ..
+2/-0

 
1 jaar geleden
Is gecorrigeerd arnemmer, bedankt.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Mag ik vragen wat u bedoelt met opbrengen killermfc of ga ik dan te ver ?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik had het niet beter kunnen verwoorden dan mijn Arnhemse makker.
+1/-0

 
1 jaar geleden
De spelers van PSV kunnen op de terugreis naar Eindhoven in de bus een dutje doen, maar de supporters die met de auto naar huis moeten - kunnen dit niet.
Bij een slecht resultaat valt het niet mee om 3 uur lang wakker te blijven.
Een voetbalwedstrijd duurt 90 minuten... de supporters zitten eerst 3 uur in de auto,
daarna 2 uur in het stadion en vervolgens weer 3 uur in de auto.
Ga er maar aan staan.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Vind ik te gemakkelijk Jan . De spelers hebben een wedstrijd achter de rug , soms in div. weersomstandigheden. Valt me verder op dat er weinig wordt geklaagd als we in het midden van de week of op zaterdag 20:45 uur spelen.

Tip , koop voor die wedstrijden een dagpas bij Fox Sports kun je nog een pintje pakken ook. Ik snap heel goed dat je bij de wedstrijd wilt zijn als supporter maar er zijn ook grenzen . Misschien moeten we ook wel in het clubbelang denken, kunnen wij ons daar wel een voorstel van maken ?
+2/-0

1 jaar geleden
ik vind het alleen knap dat die ploeg uit amsterdam geen ene keer om 20-00 op een zondagavond speelt!! fijn hoor die knjb!!
+1/-0

1 jaar geleden
Een boycot op deze wijze heeft totaal geen zin en gaat ook helemaal nergens over. Door dit achterlijke puntensysteem zitten altijd dezelfde 500 in dit soort uitvakken en nu hebben anderen ook eens de kans. Ik geef ze groot gelijk.

Bezoek zelf nog met enige regelmaat uitwedstrijden, maar maak zelf alleen nog maar kans als de uitvakken groot genoeg zijn.

Juist in deze barre tijden heeft het team de support hard nodig en ga je geen boycot aankondigen, vind ik. We staan al te boek als "klagers" en dat roepen we over onszelf af.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

aankunnen backup balverlies basarnhem benfica boateng boscagli dumfries eredivisie feyenoord galatasaray gokken ihattaren kwalitatief mand mauro midtjylland mwene obispo paok ramalho ring schmidt shevchenko spartak tank teze toptalenten viergever yonci