Transparent
Inloggen
Sluiten

Excuses voor Jeroen Zoet na situatie rondom duel tegen Willem II

11 november 2019 11:46 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

Excuses voor Jeroen Zoet na situatie rondom duel tegen Willem II; image source: Pro Shots

Via een verklaring op de officiële website geeft PSV aan dat Mark van Bommel zijn excuses heeft aangeboden aan Jeroen Zoet. "Ik ben als hoofdcoach eindverantwoordelijk en mijn conclusie is dat we door onze handelswijze voor verkeerde beeldvorming hebben gezorgd", aldus Van Bommel. "Wij hebben verzuimd om Jeroen op zaterdag te vertellen dat hij in Tilburg derde doelman zou zijn."

Volgens de trainer van PSV is de keuze om Zoet tegen Willem II te benoemen tot derde doelman heel simpel. "Wij wilden voorkomen dat Jeroen bij een blessure of rode kaart voor Lars Unnerstall zou moeten invallen", zo geeft hij aan. "Dat leek ons gezien het feit dat ik hem na al die jaren als eerste doelman gepasseerd heb geen goede situatie. Niet voor Jeroen, maar ook niet voor de ploeg."

Van Bommel gaat verder: "Door een pijnlijke communicatiefout kreeg Jeroen dit pas in Tilburg te horen en dat is niet goed te praten. Jeroen was terecht woedend, maar was toch zo professioneel om met Lars de warming up te doen. Tijdens de warming-up heb ik besloten dat het beter was om hem niet op de bank te zetten, om te voorkomen dat hij voortdurend in beeld gebracht zou worden. De intentie was om hem te beschermen, maar dat heeft achteraf verkeerd uitgepakt."

De conclusie is voor Van Bommel helder. "We hebben niet goed gehandeld. Jeroen heeft ruim 250 wedstrijden voor PSV gekeept. Het is een op en top professional, die nu even in een mindere fase zit", zegt hij daarover. "Ten onrechte heeft hij gisteren verwijten gekregen. Wij hebben namelijk een fout gemaakt, hij heeft niets verkeerd gedaan. We hebben hier met Jeroen zondagavond en vandaag over gesproken. Hij heeft onze excuses geaccepteerd."

Meer op PSV.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

bommel zoet tilburg unnerstall

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden (gewijzigd)
Schaam je kapot PSV! Topsport klimaat my a.. hier heb ik een kaart voor over
+15/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden
In een topsportklimaat kunnen geen (communicatie)fouten worden gemaakt?

Probeer je emoties een beetje te beheersen en doe een beroep op je gezond verstand.
+13/-2

 
8 maanden geleden
Bommel stapelt fout op fout op fout. Hou toch op met je gezond verstand..
+14/-1

 
8 maanden geleden
Mijn gevoel verteld mij dat hij wel vaker last heeft van communicatie problemen. Echter zijn de hoofdrolspelers die dan benadeeld worden de taal minder machtig.
+13/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden
Kun je dat onderbouwen met concrete voorbeelden of is het gebaseerd op je onderbuikgevoel?
+4/-2

 
8 maanden geleden
Ik weet niet of je op mij reageerde, maar voorbeelden van fouten zijn er te over en zijn hier de afgelopen dagen/weken allemaal al besproken.

Sadilek linksback terwijl iedereen kan zien dat hij geen idee heeft hoe hij zich moet positioneren, Bergwijn op 10, Rosario aanvoerder, Afellay aanvoerder terwijl die geen minuut speelt, CV's blijven wisselen, rare keeperswissels waardoor 2 van de 3 nu ontevreden zijn en alle druk ineens op Unnerstal ligt, slechte communicatie richting Zoet, Zoet vervolgens publiekelijk als klein kind behandelen, al 1,5 jaar (heel) matig veldspel waarin totaal geen verbetering zit, totale ineenstorting bij 2 blessures, als een ware calimero constant blijven mekkeren over die 2 blessures, zonder spits of aanspeelpunt spelen, de wilde Bruma die niet kan afwerken in de spits zetten terwijl je een spits en ook Pereiro op de bank hebt zitten, Pereiro op de tribune zetten en de onervaren Catic in laten vallen bij een achterstand, de volgende wedstrijd Pereiro wel weer laten invallen, Lozano en Guti ontevreden, zowat alle Latino's ontevreden, slechte communicatie naar de pers toe (op het narcistische af), constant naar excuses (var, scheids, blessures etc.) grijpen in interviews ipv verantwoordelijkheid te nemen, spelers publiekelijk afzeiken terwijl hij andere spelers die niet presteren de hand boven het hoofd houdt. Raar, laat of zelfs helemaal niet wisselen tijdens wedstrijden waarin het niet loopt, wisselen zodat je ineens zonder middenveld speelt, vast blijven houden aan een middenveld dat niet kan opbouwen terwijl dat het hart van je elftal is.

Er klopt tactisch allemaal heel weinig van en driekwart van het elftal speelt zonder enig zelfvertrouwen. Hoezo loop jij hier alleen maar als een klein naïef meisje te huilen over "gezond verstand" en "onderbuikgevoel" als het hele seizoen in 3 weken tijd weggegooid wordt na 13 (!) verliespunten in 5 wedstrijden?? Kom zelf eens met een fatsoenlijk argument waarom en hoe deze "trainer" de boel nog op de rit zou gaan krijgen..
+7/-1

 
8 maanden geleden
Op een of andere manier wil Santa dat niet horen/ lezen; misschien de kerst gedachte gezien zijn Nick name😉
+4/-0

 
8 maanden geleden
Gevoel hé. Anders zou ik het onderbouwen. Van Bommel is een recht voor je raap persoon. Echt een met Duitse mentaliteit. Je ziet hoe hij nu met zoet is omgegaan. Je hebt wel vaker gezien hoe hij het probleem Perreiro aan pakte. Hij hemelt spelers op en brand ze ook weer net zo snel af. Mensen die uit een andere cultuur komen kan je niet zo behandelen. Je bereikt er het tegenovergestelde mee van datgene je wil bereiken. Was iemand met de kwaliteiten van een Hiddink trainer geweest van PSV dan had ik wel eens willen zien hoe Guti Mauro Perreiro zich hadden ontwikkeld. En zeker een Doan. Aziaten kunnen al helemaal niet tegen zijn wijze van communiceren. Respect is in die culturen uiterst belangrijk. Respect voor je trainer maar zeker ook respect van de trainer voor de mens achter de speler.
+4/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden
Het probleem Pereiro. Bedoel je daarmee het feit dat Pereiro onder verschillende trainers, in verschillende systemen, op verschillende posities en ondanks heel veel speeltijd steevast op de bank belandt?

Welke spelers zou Van Bommel hebben opgehemeld en daarna afgebrand?

Welke spelers uit een andere cultuur zou Van Bommel niet goed hebben behandeld?

Gutiérrez heeft inmiddels onder Van Bommel heel veel gespeeld, als aanvallende middenvelder (vorig seizoen), maar ook als linker controlerende middenvelder. Helaas heeft hij op geen enkele manier aangetoond een meerwaarde voor PSV te zijn. Gutiérrez valt elke keer tegen en is niets beter dan Hendrix.

Mauro kwam ook onder Cocu nauwelijks aan de bank en is simpelweg (veel) te licht voor PSV 1.

Doan krijgt juist ontzettend veel speeltijd en vertrouwen van Van Bommel, ondanks dat hij er elke keer helemaal niets van bakt.

Waaruit blijkt dat Van Bommel geen respect zou hebben voor spelers uit een andere cultuur? In bovenstaande gevallen is daar in elk geval totaal geen sprake van.
+3/-2

 
8 maanden geleden
Santa ik merk aan jouw opmerkingen dat jij net als MvB totaal niet aanvoelt wat het probleem is. Kijk als je dat niet aanvoelt of begrijpt heeft het ook totaal geen toegevoegde waarde dat ik je dit ga proberen uit te leggen.

Desondanks ga ik een poging wagen. Ik zal Gutiérrez en Perreiro als voorbeeld nemen.

Guti: werd als grote aankoop gehaald. Hij werd zelfs vergeleken met Sneijder. Maar volgens Bommel moest hij nog veel leren. Kan kloppen volg ik ook. Maar heb jij gezien hoe hij tegen die jongen heeft staan schreeuwen langs de kant. Zijn verschillende shots van genomen. Kijk dat is een voorbeeld van niet aanvoelen hoe je zo'n persoon van dergelijke afkomst moet behandelen.

Over Perreiro hoef ik al helemaal niet te beginnen. Die man is zo vaak vernederd. Gewisseld als andere ook niet thuis gaven. En je verhaal over drie trainers bla bla. Welke speler heeft wel continu goed gefunctioneerd? Alle spelers hebben mindere en betere periodes. En degene die dat niet hebben worden aan het einde van het seizoen voor veel geld gekocht.

Mauro was trouwens het talent onder Cocu. Was tegen het einde van het seizoen eerste invaller op het middenveld en speelde een aantal wedstrijden in de basis.

Als je echt voetbal wilt zien, zal PSV veel meer de keuze moeten maken voor spelers die balvaardig zijn, het spelletje snel zien en comfortabel aan de bal zijn. Dan pas kom je tot goed voetbal. Spelers zoals Mauro ipv spelers zoals je geliefde Hendriks.
+5/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden
Dus de kenner weet wat het probleem is, in tegenstelling tot ex-topvoetballer Van Bommel die dagelijks met de spelers werkt? Opmerkelijke aanname.

De feiten: Gutiérrez heeft kansen gehad op de positie van aanvallende middenvelder (vorig seizoen) en als linker controlerende middenvelder. Hij stelt echter elke keer teleur en het is onduidelijk op basis waarvan Gutiérrez is gekocht.

Gutiérrez heeft op geen enkele manier aangetoond dat hij beter zou zijn dan Hendrix, die op dit moment gemist wordt. Gutiérrez wint namelijk nooit een duel/ bal vanwege z'n gebrek aan duelkracht en strijdlust.

Dat Gutiérrez vergeleken zou zijn met sneijder zegt niets en dat blijkt ook nergens uit.

Je beweert dus dat je Latino's niet vanaf de kant mag/ kunt coachen omdat ze daar niet tegen kunnen. Of mag het alleen op een lieve, warme manier? PSV is een topclub, géén Latijns Amerikaans café elftal. Het is topsport.

Pereiro vernederd? Complete onzin. Pereiro heeft onder twee verschillende trainers, in verschillende systemen, op verschillende posities ontzettend veel speeltijd gehad. Keer op keer viel het tegen en belandde hij logischerwijs op de bank (dus ook onder Cocu). Dát zijn de feiten. Pereiro vernedert zichzelf doordat ie maar heel af en toe een beetje van z'n klasse laat zien. Dat lag niet aan Cocu en ligt ook niet aan Van Bommel.

Spelers als Angeliño, Arias, Dumfries en Schwaab presteren wél constant en zakken niet voortdurend door de ondergrens

Mauro is veel te licht voor een topclub en gaat het daarom ook nooit redden in de top. Onder Cocu moest hij het doen met invalbeurten en wat bekerwedstrijden.

Een middenveld met b.v. Mauro, Gutiérrez en ihattaren zou met grote regelmaat omver geblazen worden.
+4/-2

 
8 maanden geleden
Als dagelijks met spelers werken de norm zou zijn zouden er nooit trainers ontslagen worden lijkt me
+3/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden
Het is idd nogal misplaatst om als buitenstaander in de waan te leven dat je het beter weet dan de trainer die dagelijks met de spelers werkt. Sowieso begeef je je als buitenstaander op glad ijs aangezien je van de meeste (interne) zaken niets weet.
+4/-2

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Precies wat ik zeg. Het heeft totaal geen zin om met jou deze discussie aan te gaan.

Gevoel voor cultuur en mensen krijg je niet door dagelijks met die mensen te werken. Daar heb je inlevingsvermogen voor nodig. En tuurlijk mag en moet je ze coachen. Het gaat alleen om de wijze waarop je dat doet.

Jij hebt het continu over de prestaties op het veld alsof de prestaties het gedrag richting de mens rechtvaardigen. Of hoef je alleen je excuses aan te bieden als het om Zoet gaat?

Respect voor elkaar is het toverwoord.

P.s. Dumfries laat iedere wedstrijd zien dat hij waardeloos is. Laat dat zogenaamde harde werken van hem je geen zand in de ogen strooien. Meneer Dumfries is bijna bij alle tegendoelpunten betrokken. Het is dan weliswaar niet zijn man die scoort, maar vaak wel zijn tegenstander die de goal voorbereid.
+5/-0

 
8 maanden geleden
Grotendeels mee eens, alleen niet over Dumfries: die heeft echt wel potentie, alleen moet hij wat beter gecoacht worden en trainen op voorzetten geven, mn in volle ren
+4/-0

 
8 maanden geleden
Mijn opmerking was idd een tikkel overdreven. Hij is zeker niet waardeloos, maar moet wel vaker denken aan de rest verdediging. Dus wat laat ik achter als ik nu naar voren ga. Beter zijn momenten kiezen. Dan is hij ook minder kwetsbaar bij alle tegenaanvallen. Nu is hij te veel onderweg.daar kunnen tegenstanders makkelijk op anticiperen. Die voorzet maak ik me niet zo druk om. Het tactische deel is nog veel belangrijker.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Gutiérrez is gekocht op basis van zijn passing kwaliteiten. Denk je nou echt dat ze hem ooit ballen hebben zien veroveren in mexico. Alleen Van Bommel wil dat hij speelt als een bal veroveraar. Tja dat gaat niet werken. Gebruik hem in de rol die hij had bij zijn vorige club en bij het Mexicaanse elftal. Dan zal hij zeker gaan renderen.
+4/-0

 
8 maanden geleden
Als je Guti alleen wil gebruiken als passer @kenner, en verder geen taken op het middenveld geeft, moet ie minimaal de kwaliteiten van Pirlo of Modric hebben, dan kun je dat eisen. Links op het middenveld? Dan nog moet ie zowel aanvallende als verdedigende capaciteiten hebben, wat je zelf aangeeft dat hij die niet heeft. Ben een beetje bang dat hij gewoonweg te licht is momenteel. Ik ken hem niet van voor zijn PSV-tijd, wellicht was hij toen veel beter, en dat Brands hem daarom voorstelde.
+2/-2

 
8 maanden geleden
Tuurlijk heb je wel meerdere taken op het middenveld, maar het gaat om je hoofdtaak. Nu is zijn hoofdtaak aanvallen van de tegenstander neutraliseren. Alsof hij een soort Nigel de jong is. Dat kan hij niet. Gaat hem ook nooit worden.

Ik doe het niet graag, maar dan een voorbeeld bij die club uit Amsterdam. Nu speelt van de beek op 6 eerst speelde schone daar. Maar Ten Hag gaat niet van Van de Beek verlangen dat hij die rol als Schone invult. De speler van de beek krijgt de ruimte om zijn specifieke kwaliteit te mogen blijven gebruiken. Dat lost ten Hag dan weer op door die Martinez hem veel vaker dan voorheen gebeurde (lees bij schone of Alvarez) in de rug te laten dekken. Dat zijn nou oplossingen waar je de hand van de trainer in ziet.
+4/-0

 
8 maanden geleden
Als Bommel zijn speelwijze zou moeten aanpassen aan Guti, zijn we ver van huis(Van Beek vergelijken met Guti is een gotspe). De speelwijze van PSV heeft, mits goed uitgevoerd, net als elk ander spelsysteem rendement. Dat dit momenteel niet goed gaat is de verantwoordelijkheid van de TS door de juiste poppetjes neer te zetten en zorgen dat de taken goed uitgevoerd worden. Guti is geen controleur, waardoor zijn rol eigenlijk overbodig wordt, daar hij betere spelers voor zich heeft. 4-4-2 ivg met 4-3-3 wil niet zeggen dat je een man te kort komt op het middenveld, het is een dynamisch spel, waar het altijd om de positionering gaat. 4-4-2(of 4-3-3) zegt iets over het strijdplan en de gedachte er achter, meer niet.
+1/-1

 
8 maanden geleden
Niemand zegt dat je je spel moet aanpassen aan guti. Je moet je spel aanpassen aan de kwaliteiten van de spelersgroep. Niemand heeft ook over systemen gesproken. Ik heb guti ook niet vergeleken met van de beek, alleen een vergelijking gemaakt op welke wijze je een speelwijze kan creëeren waardoor de kwaliteiten van een speler tot uiting komt. Het gaat om de veldbezetting zoals je zelf al aangeeft. Dat PSV in ondertal speelt op het middenveld is een feitelijke constatering. Op papier spelen ze immers 4-3-3.
+4/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
@kenner: Guti kwam niet op voorspraak van van Bommel, maar daar moet hij dan toch gewoon mee samenwerken. En dat heeft hij ook gedaan. Ik heb zelfs de indruk dat hij hem liet spelen onder de druk van de buitenwacht toen vorig jaar "Guti, Guti" door het stadion galmde en hij warempel plots inviel. Guti heeft op enkele momenten na echter Bommel nooit beloond voor het vertrouwen dat hij kreeg. Vaak is Guti te laat in de omschakeling, verschool hij zich vaak om op het middenveld in de kleine ruimte de bal maar niet te krijgen, en is erg stuntelig in de duels waar je hem vaak aan een shirt ziet trekken simpelweg omdat hij of te laat is, of eerder niet fel genoeg in het duel is. Rest af en toe een goede steekpass in de diepte. Kortom als controlerende middenvelder komt hij zwaar te kort en als 10 heeft hij gewoon betere spelers voor zich zoals bv. een Ihattaren en Doan. Ik vermoed dat hij over 2 weken nietin de basis staat, aangezien prioriteit nr.1 momenteel controle op het middenveld te krijgen is. En als een trainer tegen een latijnse speler niet mag schreeuwen langs de kant en tegen een NL. wel, dan is het einde zoek. Kijk voor de grap even naar wedstrijden van Atletico Madrid waar een zekere Simeone trainer is. Drie keer raden waar die vandaan komt en waar 75% van de spelers vandaan komen.
+2/-1

 
8 maanden geleden
Ik had al gereageerd met de mededeling dat je ze zeker wel mag en moet coachen. Het gaat alleen om de wijze waarop je dat doet en de woorden die je gebruikt.

Mi. Is guti geen aanvallende middenvelder nog een defensieve middenvelder. In mijn optiek zou hij goed kunnen functioneren als linkshalf op een driemans middenveld. Het PSV middenveld speelt overigens altijd in onderstel, wat het bespelen van die ruimte niet makkelijk maakt.
+3/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden
Dus jij denkt dat Gutiérrez als linkermiddenvelder op een driemansmiddenveld opeens wél rendeert (lees: duels/ ballen wint, duelkracht/ winnaarsmentaliteit bezit én in balbezit iets toevoegt)?
+3/-1

 
8 maanden geleden
Ik heb niks met duelkracht winnaarsmentaliteit en al dat soort kreten. Iedere speler heeft zijn kwaliteiten. Andere kwaliteiten. Winnaarsmentaliteit komt overigens niet alleen tot uiting door hard spel. Ik heb nog nooit een speler gezien die niet wilt winnen. Dat willen ze allemaal.

Je moet kijken naar de kwaliteiten die een speler bezit. Probeer die kwaliteiten tot uiting te laten komen. Cammoufleer datgene waar je minder in bent. Breng dat naar een acceptabel niveau.

Wat jij verlangd is hetzelfde wat Blind met wijnaldum en Depay deed. Wijnaldum een prima speler, maar laat hem niet als spelverdeler spelen daar liggen niet zijn kwaliteiten. Depay een prima speler, maar laat hem niet de hele flank belopen daar liggen niet zijn kwaliteiten.

En dus Ja het ligt er dus wel degelijk aan hoe een speler gebruikt wordt. Pas als de speler gebruikt wordt in zijn kracht kan je beoordelen of die speler voldoende kansen gehad heeft.

En blijkbaar is alleen een ex voetballer zijn of dagelijks met ze werken niet voldoende!! Anders zouden er immers nooit trainers ontslagen hoeven te worden. En zou een trainerswissel totaal geen effect hebben bij geen enkel team.
+3/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden
Zeker op het middenveld zijn duelkracht en winnaarsmentaliteit cruciale kwaliteiten. Veel wedstrijden worden immers op het middenveld beslist. Daarmee zeg ik niet dat álle middenvelders fysiek sterk en winnaars moeten zijn. Maar Gutiérrez, maher en Pereiro zijn voorbeelden van middenvelders die dat ontberen en daarom niet slagen in de top.

Spelers als Pereiro en Gutiérrez lopen niet echt over van duelkracht en winnaarsmentaliteit. Beide spelers hebben bovendien ontzettend veel speeltijd gehad, op verschillende posities. Op een gegeven moment houdt het op. Je kunt onmogelijk beweren dat het structrureel falen van Pereiro en Gutiérrez aan de trainer ligt.

Nogmaals: Waarom zou Guriérrez als linkermiddenvelder op een driemansmiddenveld opeens wél renderen? Als linker controleur bakt hij er niets van. Het verschil tussen linkermiddenvelder en linker controleur is verwaarloosbaar.

Onderzoek laat zien dat een tussentijdse trainerswissel doorgaans weinig oplevert.
https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/182391/Voetbaltrainers-ontslaan-is-zinloos-blijkt-uit-onderzoek-Tilburg-Universitylink
+5/-1

 
8 maanden geleden
Omdat je dan niet 1 andere middenvelder hebt, maar nog 2 andere. Van een ondertal ga je naar gelijke aantallen.

Als de nieuwe trainer vervolgens hetzelfde blijft doen zal het totaal niet werken nee.

Maar je nu precies het manco van PSV. Op het middenveld worden wedstrijden beslist. Alleen je trainer laat het middenveld verzuipen. En dat los je echt niet op door alleen maar andere spelers op te stellen.
+3/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden
We hebben gezien hoe kwetsbaar je bent als Pereiro onderdeel is van een driemansmiddenveld. Datzelfde zie je nu met Gutiérrez en ihattaren, waardoor PSV het ook op het middenveld lastig heeft.
+4/-1

 
8 maanden geleden
Klopt. perreiro en Ihataren worden door de trainer zo diep weggezet dat ze feitelijk als 2e spits spelen. En je dus een 2 mans middenveld overhoudt. Ihataren kan m.i. best 20 meter verder terug spelen. Perreiro is totaal geen middenvelder. Die moet je 1 van de voorste posities geven als hij speelt.
+3/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden
Het ligt dus aan Van Bommel, maar niet aan de mogelijkheid dat ihattaren (nog) niet klaar is voor een rol op een driemansmiddenveld?

Wat betreft Pereiro ben ik het eens, hij is niet geschikt voor een rol op een driemansmiddenveld.
+4/-1

 
8 maanden geleden
Sowieso ligt heelveel aan Van Bommel. Ihataren is zeker nog niet klaar om de kar te trekken. Zou ook niet moeten op die leeftijd. Net zo min dat Rosario de leider zou moeten zijn. Is hij ook nog niet klaar voor.

Een dergelijk team is gebaat bij sterke coach. Die ze tot in de detail kan aangeven wat er verwacht van ze wordt. Een type van Gaal.
+3/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden
"Sowieso ligt heel veel aan Van Bommel." Daarmee bevestig je dat Van Bommel de zondebok is.

Wat bedoel je met 'een dergelijk team'? Waaruit blijkt dat Van Bommel de spelers niet in detail aangeeft wat van ze wordt verwacht?
+4/-1

 
8 maanden geleden
Dergelijk team. Dit jonge team zonder veel ervaring.

Ik concludeer dat op basis van de taken die worden uitgevoerd. Positionering van spelers. Als je naar een wedstrijd kijkt zie je binnen een paar minuten wat de afspraken zijn op het gebied van positionering en taken die ze moeten uitvoeren.

Andere conclusie zou kunnen zijn ze luisteren niet naar hem,maar dat verwacht ik niet.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Snap je nu waarom ik spreek over gebrek aan warmte bij van Bommel?
+3/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden
Een communicatiefout heeft natuurlijk helemaal niets met warmte te maken. Sterker nog: Van Bommel wilde Zoet beschermen, wat juist getuigt van empathie.
+4/-1

 
FC Schijtbak (geschorst)
8 maanden geleden
Een jongen van de club die voor het eerst in zeer lange tijd passeert licht je toch vooraf in? Wat goed bedoeld was van van Bommel pakt verkeerd uit. Goh wat empatisch. Zo win je mensen voor je inderdaad.
+5/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden
Maar z'n bedoelingen waren wél goed en getuigen van empathie. Een communicatiefout gooide helaas roet in het eten.

Dat Van Bommel die fout direct toegaf én daarvoor z'n excuses heeft aangeboden, getuigt ook van inlevingsvermogen.
+4/-1

 
8 maanden geleden
@Santa: deze hele situatie getuigt juist van een gebrek aan mensenkennis en people skills. Als hij Zoet écht had willen beschermen had hij hem wel op tijd ingelicht ipv vlak voor de wedstrijd. Eventueel hadden ze dan nog kunnen afspreken even niet met de pers te praten (bijvoorbeeld). Dan was er helemaal niks aan de hand geweest.

Hoe Bommel t ook bedoeld heeft, het heeft averechts uitgepakt. Hij heeft er juist zelf voor gezorgd dat de keeperswissel onder een vergrootglas is komen te liggen. Deze situatie af proberen te doen met een dooddoener als "overal worden fouten gemaakt" voegt echt helemaal niks toe aan de discussie.

Dat van Bommel eindelijk eens een fout toegeeft en excuses maakt, niét direct maar een dag later pas, getuigt helemaal niet van inlevingsvermogen. Het toont aan dat zijn krediet echt op het aan raken is. En terecht.
+6/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden (gewijzigd)
Eén communicatiefout zegt natuurlijk niets over de mensenkennis of people skills van Van Bommel. Daarnaast kent vrijwel niemand op dit forum Van Bommel persoonlijk en weet men totaal niet hoe hij zich intern manifesteert.

Van Bommel geeft z'n fout toe en biedt z'n excuses ervoor aan. Maar zelfs dan zoeken mensen naar een stok om mee te slaan. Tsja, als je per se negatieve dingen wilt zien, zie je ze ook.

Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Dat is geen dooddoener, maar een waarheid.

Het is wel duidelijk dat het allang niet meer om argumenten gaat, maar om het kunnen botvieren van de frustraties op een zondebok, en dat is Van Bommel. Alles wordt aangewend om Van Bommel als boeman te gebruiken, maar verder dan dat wordt er niet gekeken. Bijvoorbeeld naar het feit dat teveel spelers structureel veel te weinig brengen.
+4/-1

 
8 maanden geleden
Empathie lol. Om empathie te tonen moet je wel empathisch vermogen hebben.
+4/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden (gewijzigd)
Hoe kun jij als buitenstaander, die Van Bommel persoonlijk helemaal niet kent, oordelen over z'n empathisch vermogen? Iets met misplaatste zelfoverschatting......
+4/-1

 
8 maanden geleden
Nee. Iets met patronen en mensenkennis.
+2/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden
Verklaar je nader.
+4/-1

 
8 maanden geleden
Daar hoef je geen geleerde voor te zijn. Hij heeft gewoon een kut karakter en is totaal niet empathisch. Is het je vriend ofzo? Damm je doet wel heel erg je best om het voor die klootzak die mijn club kapot maakt op te nemen.
+4/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden (gewijzigd)
Ondanks dat je Van Bommel niet persoonlijk kent en ondanks dat je niet weet hoe hij zich intern manifesteert, beweer je dat hij een 'kut karakter' heeft en niet empatisch is. Als klap op de vuurpijl noem je hem een 'klootzak'.

Werkelijk alle registers worden opengetrokken om de zondebok te demoniseren. Veelal nergens op gebaseerd en totaal ongefundeerd. Het devies luidt blijkbaar: Als je je frustraties er maar op kunt botvieren.
+4/-1

 
8 maanden geleden
Menselijk gedrag uit zich in (herhalende) patronen. Dat is basis psychologie. Dat jij die patronen niet kunt of wilt zien is toch echt je eigen probleem. Daarnaast was van Bommel was nooit een heel geliefde speler, vooral bij tegenstanders en dat was niet voor niks.

Er zijn al legio voorbeelden besproken, maar op de helft reageer je niet en de rest probeer je te verdraaien of bagatelliseren dmv naïeve clichés en dooddoeners onder het mom van "overal worden fouten gemaakt", "frustraties botvieren" en zoeken naar een zondebok. Over een clubicoon notabene, terwijl er meer dan genoeg argumenten en voorbeelden worden aangedragen van rare keuzes en situaties die gewoon niet goed gemanaged zijn door je mattie MvB. Een discussie met jou wordt hierdoor nagenoeg nutteloos..
+1/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden (gewijzigd)
Dus buitenstaanders kunnen het menselijk gedrag van Van Bommel intern beoordelen? Het gaat er namelijk om hoe Van Bommel zich intern manifesteert. Van Gaal was naar buiten vaak een hork, maar intern een zeer geliefde man. Hetzelfde geldt voor Mourinho.

Verder is het gedrag op het veld een compleet andere zaak dan iemands gedrag buiten de lijnen (als trainer).

Het is onzin dat ik niet zou reageren op voorbeelden. Probleem is dat de meeste voorbeelden louter speculatief zijn en nergens op gebaseerd zijn. Ondanks dat reageer ik er tóch op. Het enige waar mensen mee komen, is dat Van Bommel geen warme man zou zijn, wat de buitenwereld destijds ook over Van Gaal zei.

Kom eens met concrete voorbeelden van argumenten die ik zou verdraaien of bagatelliseren.

Supporters trekken beslissingen van een trainer altijd in twijfel, en nog veel meer als het slecht gaat. Dat is vaak twijfelachtig omdat supporters niet weten wat er intern allemaal speelt en waarom beslissingen worden genomen. Daarom zijn het namelijk buitenstaanders.

Je kunt onmogelijk ontkennen dat binnen een organisatie fouten worden gemaakt. Gefrustreerde supporters zoeken idd een zondebok en gebruiken alles om die zondebok te demoniseren. Mensen zoeken naar een stok om mee te kunnen slaan.

Het gaat slecht met PSV en Van Bommel is de kwade genius die daar de oorzaak van is. Hij moet het veld ruimen en dan gaat alles vanzelf weer goed. Dat is hoe veel opportunistische supporters redeneren.

Infantiele opmerkingen als ‘je matie MvB’ dragen niet bepaald bij aan de discussie.
+4/-0

 
8 maanden geleden
Serieus? Jij probeert van Gaal, een people manager pur sang (die idd richting de pers een enorme hork kan zijn), met van Bommel te vergelijken? Van Gaal is juist een voorbeeld van iemand met veel mensenkennis en people skills, die zou een Guti of Zoet nooit zo behandelen zoals Bommel doet. Dat hij lomp met de pers omgaat doet daar helemaal niks vanaf. Jij doet nu zelf de aanname dat van Bommel intern heel anders met zijn spelers om zou gaan, terwijl daar totaal geen aanwijzingen voor zijn. Integendeel zelfs, zie interview met Luckassen, zie de situatie met Zoet, zie de reacties van de Latino's, etc..

Wederom probeer je de boel te verdraaien zodat het in je eigen zondebok-verhaaltje past. En wederom kom je met dezelfde ongefundeerde clichés. Nu ben ik er wel klaar mee kerel.
+1/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden
Ik vergelijk Van Bommel nergens met Van Gaal. Ik geef aan dat Van Gaal naar buiten toe een hork was, maar schijnbaar intern een warme, sociale man was. Nergens beweer ik dat Van Bommel een hork is of juist het tegenovergestelde.

Wat zou van Bommel in hemelsnaam verkeerd doen met Gutiérrez? Hij heeft als aanvallende middenvelder én als linker controleur de kans gehad. Keer op keer brengt hij niets en nu zien veel mensen waarom Van Bommel hem vorig seizoen zo lang op de bank hield.

Van Bommel gaat helemaal niet lomp met de media om. Hoe kom je daar bij?

Het interview met Luckassen was een ‘fraai’ staaltje vuilspuiterij door een gefrustreerde speler die niets te zoeken heeft bij een topclub.

Welke reacties van de Latino’s? Vorig seizoen bakte Lozano er niets van en dus werd hij volkomen terecht regelmatig gewisseld. Om maar te zwijgen over faalhaas Pereiro. PSV is een topclub, geen filantropisch caféelftal.

Kom eens met concrete voorbeelden waaruit zou blijken dat Van Bommel intern niet goed zou liggen om welke reden dan ook.

Ook blijft het wachten op concrete voorbeelden van argumenten die ik zou verdraaien of bagatelliseren.

Als het niet goed gaat met de club raken supporters gefrustreerd en zoeken ze naar een zondebok om hun frustraties op te kunnen botvieren. Zo ging het vroeger, zo gaat het nu en zo zal het altijd blijven gaan. Om die reden zie je dat in deze crisis bepaalde supporters alle registers opentrekken om een stok te vinden om de zondebok mee om de oren te slaan. Alles wordt nu nog meer uitvergroot en opgeblazen, zoals het communicatiefoutje met Zoet. Van enige realiteitsbesef en gezond verstand is geen sprake meer, wél van opportunisme zonder enige nuance.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Leer eerst maar eens begrijpend lezen..
+1/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden
Misschien een idee om eens inhoudelijk te reageren.
+1/-0

Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden
Prima reactie van Van Bommel, die z'n fout erkent en z'n excuses aanbiedt.
+8/-0

8 maanden geleden
Tobsportklimaat.
Bizar dat dit bij ons gebeurd is, normaal gesproken komt er a. niet veel naar buiten en b. gaan we als profs met elkaar om. Van Bommel is dolende op dit moment, interlandperiode komt even goed uit. Paar stapjes terug, even rustig je zonden overdenken en na de interlandperiode met frisse moed er tegenaan.
+5/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden
Zo gaat het altijd in tijden van crisis. Dan ontstaan er logischerwijs conflicten, is er onvrede en komen negatieve voorvallen wél naar buiten.
+6/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
En iedereen in de media hakt er op in en probeert de zaak op te naaien.
+4/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden
PSV is als een gewond dier en de media smullen van sensatie. Daarom wordt nu alles nóg meer uitvergroot en opgeblazen.
+7/-0

 
Spyrootjuh (geschorst)
8 maanden geleden
Liever deze situatie dan de situatie waar ajax in zat na het voorval met Nouri. Ook in de TOP worden fouten gemaakt. Accepteren en doorgaan.
+5/-0

 
Peter1983 (geschorst)
8 maanden geleden
Wat heeft ajax hier mee te maken? Waarom altijd en overal naar ajax kijken? Dit is gewoon een diep trieste actie van bommel. Zo met je spelers omgaan. Is gewoon een reden voor ontslag op staande voet.
+4/-0

 
8 maanden geleden
Wat een onzin! Iedereen maakt fouten, als je daar gelijk voor ontslagen wordt, dan krijg je veel bange werknemers.
+4/-0

 
8 maanden geleden
Ik kan nog wel een paar betere redenen noemen om van Bommel te onslaan
+3/-0

8 maanden geleden
Zoiets als dit heet topsport mark..weten jullie allebei toch wel hoe het werkt!
+4/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden
In topsport kunnen/ mogen geen fouten worden gemaakt?
+4/-0

 
8 maanden geleden
Dit noem ik geen fouten meer! Ongeregeld zooitje is het!
+3/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden
Kun je dat beargumenteren?
+4/-0

 
8 maanden geleden
Bekijk de.laatsre 6wedstrjjden eens terug met interviews met wat er gezegd word. En kom dan terug! Je bent toch géén oogkleppen op dat je niet ziet dat het één zooitje is op dit moment?
+1/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden
Wat miszegt Van Bommel in die bewuste interviews?

Tot Utrecht-uit ging het behoorlijk. De instorting daarna is volledig de schuld van Van Bommel?
+4/-0

8 maanden geleden
“Ik ben verantwoordelijk...” maar “wij hebben verzuimd...”. Er verzuimd er hier maar eentje!
+6/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden (gewijzigd)
Van Bommel verzuimt als enige?
+5/-0

8 maanden geleden
Geweldig goed artikel van Rik Elfrink met een hele goede analyse, daar zouden vel journalisten nog van kunnen leren: https://www.ed.nl/dossier-psv/psv-gaat-van-bommel-nu-niet-ontslaan-maar-de-tijd-begint-wel-te-dringen~a19104ae/link
+6/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Goed artikel. Het heeft totaal geen zin om Mark te ontslaan , dan zijn er alleen maar verliezers en zakken we nog dieper weg. Roepen om ontslag trainer in het algemeen is Calimero gedrag.
Vooral de concurrenten hebben er profijt van.
+4/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden
Alleen als er legitieme redenen zijn om de samenwerking te beëindigen, heeft het uiteraard zin. Bijvoorbeeld als de spelers geen vertrouwen meer hebben in Van Bommel of als de trainer zelf zichzelf niet meer in staat acht om het tij te keren.
+4/-0

 
8 maanden geleden
Met emoties van mensen omgaan vergt veel meer dan hun taal spreken, je moet ook hun cultuur begrijpen, je haalt ze tenslotte uit hun vertrouwde omgeving, de ene pakt het makkelijker op dan de ander.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Santa, alleen vragen stellen is te gemakkelijk. En je doet niet anders in deze discussie.
Antwoorden graag.
Ik lees in dit artikel:

1 'door zijn (starre) houding brokkelt zijn draagvlak af'.
Eens?
2 'omdat er een complete structuur rond de oefenmeester is opgebouwd en hij een kans verdient om zich na dit rampzalige wedstrijdblok voor PSV te herpakken. Lukt het dan nog niet, dan lijkt een vertrek onafwendbaar. '
Eens?
3 'Van Bommel heeft de afgelopen weken op meerdere fronten gefaald met PSV en zal snel verbetering moeten laten zien. Hij wilde geen excuses zoeken, maar op een gegeven moment vond de trainer wel erg veel verklaarbaar.'
Eens?
4 'Hun vervangers leveren niet, wat Van Bommel zich als eindverantwoordelijke moet aanrekenen. Natuurlijk hoort daarbij ook naar technisch manager John de Jong te worden gekeken, omdat hij verantwoordelijk is voor het aankoopbeleid. De trainer gaf eind augustus echter aan tevreden te zijn over wat De Jong voor elkaar heeft gebokst. Dat Ritsu Doan, Timo Baumgartl, Armindo Bruma, Kostas Mitroglou, Toni Lato, Olivier Boscagli en Ibrahim Afellay nog onvoldoende bijdragen aan een goed resultaat is niet alleen omdat ze allemaal niet geschikt zijn om bij PSV te spelen. Van Bommel heeft een prima selectie, waar meer uit te halen moet zijn dan er nu uitkomt.'
Eens?
5 'Dat PSV zich vooral in balbezit onvoldoende ontwikkelt, de communicatie soms nogal warrig is en er de afgelopen periode weinig te begrijpen viel van een aantal sportieve keuzes, mag Van Bommel zich aanrekenen. Gerbrands kijkt vooral naar de relatie en energie tussen spelers en coach. Wat dat betreft zijn er tegenstrijdige signalen. Van Bommel jaagt ze wat makkelijker tegen zich in het harnas dan zijn voorganger en verbrandt spelers soms iets sneller dan goed voor PSV is.'
Eens?
6 'Ook is Van Bommel bezig met een proces om een aantal jeugdspelers uit te laten groeien tot topvoetballers en daarvoor mag hij de credits krijgen. Uiteindelijk gaat het bij PSV echter om prijzen winnen en wat dat betreft staan de lichten dit seizoen zeker niet op groen. Integendeel, PSV staat er hondsberoerd voor in de competitie en heeft zichzelf ook in de Europa League-poule in de nesten gewerkt. '
Eens?
7 'Het jaar 2019 is voor PSV uitgedraaid op een sof en dat tekende zich al af in januari, tijdens het trainingskamp in Qatar. Voor PSV is het vooral te hopen dat de coach minder star wordt, zaken soms wat beter kan relativeren en meer uit de ‘altijd hetzelfde blijven doen-modus’ komt. '
Eens?
+1/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden (gewijzigd)
Als je mijn reacties daadwerkelijk had gelezen, had je geweten dat ik veel meer doe dan alleen vragen stellen. De vragen die ik stel, zijn een reactie op aannames, die om onderbouwing vragen.

1. Oneens.
Het feit dat Van Bommel vasthoudt aan zijn visie/ speelwijze heeft niets met starheid te maken. Bovendien wisselt hij meer dan voldoende, waaronder Zoet, Hendrix, Bruma, Gutiérrez, Sadílek, etc.
Zijn draagvlak brokkelt louter af door de slechte resultaten. Tot Utrecht-uit ging het immers prima en kreeg PSV lof voor het vertoonde spel.

2. Eens
Waaruit blijkt dat er ‘een complete structuur rond de oefenmeester is opgebouwd’?
Van Bommel verdient zeker de kans, tenzij er legitieme redenen zijn om de samenwerking te beëindigen. De resultaten en het voetbal moeten beter. Twee seizoenen op rij geen kampioenschap en/ of voetbal dat onder de maat is ondanks forse investeren, zijn bijvoorbeeld redenen om de samenwerking te beëindigen.

3. Eens (zie 2)

4. Eens
Veel aankopen brengen veel te weinig: Gutiérrez, Bruma en Doan. Ik vind dat Baumgartl en Boscagli wél een (redelijk) goede indruk maken.
Je kunt je afvragen of er daadwerkelijk zoveel meer in deze selectie zit gezien het feit dat te veel spelers structureel te weinig brengen. Misschien worden bepaalde spelers overschat.

5. Oneens
Dat sportieve keuzes door de buitenwacht niet worden begrepen, is geen argument en bovendien nogal arbitrair. Buitenstaanders weten immers niet wat er intern allemaal speelt en waarom bepaalde beslissingen worden genomen. Je zou kunnen zeggen dat Van Bommel dat meer en beter moet uitleggen. Dan rijst de vraag: Is een trainer dat verplicht?
Ik vind niet dat de communicatie soms warrig is en ik kan totaal niet beoordelen of Gerbrands naar de relatie en energie tussen spelers en de trainer. Jij wel dus?
Verder ben ik niet van mening dat Van Bommel spelers soms iets sneller zou verbranden. Geen idee hoe je daarbij komt. Spelers als Gutiérrez en Pereiro hebben eindeloos veel kansen gehad, maar brengen simpelweg véél te weinig.
Dat het voetbal van PSV beter moet, is wel duidelijk, hoewel het tot Utrecht-uit heel behoorlijk ging.

6. Oneens
Je stelt dat Van Bommel bezig is met een proces om een aantal jeugdspelers uit te laten groeien tot topvoetballers. Waaruit blijkt dat?
Het is waar dat Van Bommel diverse jonge spelers de kans geeft, zoals Malen, ihatarren, Doan, Dumfries, Sadílek en Gakpo. Ik weet niet of dat een specifiek proces is.
PSV beschikt over voldoende ervaring in de persoon van Schwaab, Zoet, Baumgartl, Gutiérrez, Hendrix, Mitroglou, Rosario, Viergever, Pereiro, etc. Ook Berwijn en Malen lopen al aardig wat jaren mee. Het is niet zo dat PSV een te jonge/ onervaren selectie heeft.

7. Oneens
In 2019 heeft PSV lange tijd gelijke tred met ajax gehouden. PSV werd vorig seizoen tweede met slechts 3 punten achterstand op ajax, dat een super seizoen draaide. Je kunt niet elk seizoen kampioen worden en de statistieken (puntentotaal, tegengoals, lang bovenaan gestaan, etc.) waren tot Utrecht-uit heel behoorlijk.
Wat gebeurde er tijdens het trainingskamp in qatar? Waaruit blijkt dat Van Bommel onvoldoende zou relativeren?

De gestelde vragen zijn het gevolg van jouw aannames/ stellingen.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Dank ! voor je uitgebreide antwoord.
+1/-0

8 maanden geleden
oei, dit is toch wel pijnlijk.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Zekers, dat kun je wel zeggen, maar ook moedig.
+4/-0

8 maanden geleden
Kan ik wel begrijpen . Jeroen heeft zelf ook aangegeven in de media dat hij ballen door liet gaan die hij had moeten hebben. Iedereen weet in de sportwereld dat als je uit vorm bent je dan het risico loopt gewisseld te worden . Ook Jeroen weet dat Maar men blaast het weer enorm op.

Van Hanegem , in zijn column , schreef dat Mark ook Sadilek had moeten wisselen want die kan niet als LB, het is momenteel een gelegenheidspositie waar hij speelt . Dat weet iedereen wel , Michal is geen LB net zoals Bruma geen spits is. Hij floreerde meer op het middenveld dan in de spits . Het probleem is dat we géén spits hebben momenteel en probeer dan maar eens te voetballen .Wie moet dan scoren ?

Mark had meer moeten wisselen , ja de vraag is, wie voor wie ? Iedereen speelt momenteel als een zoutzak. Ik zou niet weten waar het aan ligt maar een ding weet ik zeker . Als ik een goede voetballer ben en maak goede individuele acties kan het nooit aan de coach liggen dat ik faal en niet in staat ben de bal af te spelen aan de goede kleur . Dat kan mij niemand wijsmaken.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Mbt je laatse zin @romaba, ben ik het niet helemaal eens. Het is aan de TS om er voor te zorgen dat middels trainingen de bal op een niet al te moeilijke wijze naar een medespeler wordt gestuurd. Het is een chaos momenteel. Als vb. moet je eens kijken naar de beelden van de 1-0 gisteren, het lijkt wel een loopwedstrijd wie het eerste bij de Willem2 aanvaller terecht komt.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Ik zou iig een linksback op linksback zetten. Bosacli dus en hem daar laten staan.Dan kan Sadilek ook naar z'n normale positie. Of naar de bank.
+8/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Mee eens. Ik zou hem met Hendrix als de controlerende middenvelder neerzetten. Ihattaren wordt dan ontlast en kan dan z'n sterke eigenschappen tot recht laten komen, en de vleugelverdedigers kunnen hoog staan waarbij ze nu wèl in hun rug gedekt zullen worden.
+4/-0

 
8 maanden geleden
2 linkspoten als blok voor het middenveld?
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Ja, waarom niet, het zijn controleurs. Twee rechtspoten zie je ook heel vaak, maar je hebt een punt, links en rechts is beter. Maar mijn hoofdreden is dat we absoluut controle en een 'wegblokkering' momenteel nodig hebben op het middenveld, en dan kan ik geen 2 betere verzinnen in de selectie die de gehanteerde speelwijze kunnen uitvoeren. Backs kunnen dan zonder gevaar opkomen, en nr10.(Ihattaren?) kan zijn kwaliteiten benadrukken doordat hij gedeeltelijk ontlast wordt. Met Guti nu(en in mindere mate Rosario) vallen er continu gaten.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Het is het proberen waard, maar ideaal is het niet. We moeten idd de boel eerst weer dichten en veel minder kansen weggeven. Van daaruit weer gaan bouwen.
+2/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Helemaal mee eens ook @romario . Ik vraag mij echter af John heeft Boscagli toch gehaald als ik goed geïnformeerd ben. Zou hij en Toon niet tegen Mark zeggen' stel hem eens op' of zijn staf, zeker nu het zo slecht loopt en je met een geïmproviseerde LB speelt. Mark staat toch onder druk. Of zou iedereen ervan bewust zijn dat het een miskoop/huur is.

Als ik hem al zie spelen maakt hij geen indruk op me. Bert vind het schijnbaar ook prima. John wordt nu toch ook te kijk gezet als scout en hij is echt niet op zijn mondje gevallen dat was hij ook als speler niet. Ik denk dat iedereen het er wel over eens is dat de aankopen weinig toevoegen.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ik denk dat het een gebrek aan inzicht is pvh25 . Michal is te laat daardoor kan Ché uithalen 1-0. De 2-0 ontstaat doordat Nick niet de moeite neemt om naar Ché te lopen en hem te hinderen , er stonden voldoende verdedigers in het strafschopgebied . Hij geeft hem alle ruimte om uit te halen.

Bovendien zag ik dat Bruma zich regelmatig liet terugvallen naar middenveld hoogte als er een aanval gaande was. En dat terwijl er op links een grote vrije ruimte ontstond .
Loop er dan naar toe , je bent aanspeelbaar , kunt een voorzet geven of zelf een actie maken en bovendien trek je een verdediger naar je toe en ontstaat er ruimte om iets te creëren in het strafschopgebied.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Prima analyse, precies wat ik denk. Viergever bv. stond als een mietje te verdedigen bij de 2-0.
+3/-0

8 maanden geleden
Leuk allemaal Excuses aan bieden wel netjes trouwens maar hoe veder en komt Malen nog fit terug voor Lissabon uit ,moeten daar winnen (moeten altijd winnen )..anders blijf alleen de beker over !!
+3/-0

 
8 maanden geleden
De gifbeker bedoel je? :)
+7/-0

 
8 maanden geleden
Grapig ,daar niet zo voor in de stemming...
+2/-0

8 maanden geleden
Om je kapot te schamen. Niveau FC Bal op het dak 3.
+4/-0

 
8 maanden geleden
Dat weten we Big Paul maar wat zou u doen?
+2/-0

8 maanden geleden
Van bommel maakt heel PSV kapot, heeft geen enkele speler beter gemaakt.
Het is een lafaard die het op 2 aanvallers gooit omdat die er even niet zijn, maar aanvallers heeft niks te maken met de verdedigers en middenvelders.. zijn gewoon slecht, onwaardig om een psv shirt te dragen op deze manier.

En de slechtste speler moet direct zijn aanvoerders band inleveren!! En beter het contract ontbinden.
+5/-0

8 maanden geleden
Ben ook niet zo'n fan van Bommel als coach. Maar dit vind ik dan wel weer netjes van hem. Puntje erbij weer.
+2/-0

8 maanden geleden
Het is vorig jaar allemaal begonnen tijdens de winterstop: Lozano sloot veel te laat aan (zie Romario) wegens sterallures en dat was o.a tegen het zere been van Bergwijn, Lozano wilde weg en dus perse doelpunten maken met oogkleppen op. ie het zich allemaal nog kan herrineren Bergwijn en Lozano gunden elkaar totaal de bal niet meer daarom hengelden Bergwijn ook naar Ajax zolang Lozano niet weg was. Ook daar werd door Bommel te weinig aan gedaan en dat veroorzaakt nu het ene brandje na het andere.
+1/-0

8 maanden geleden
Als speler top als trainer flop!
Deze man moet tegen zichzelf in bescherming genomen worden!
+5/-0

8 maanden geleden
Hele technisch staf van PSV dient vervangen te worden. Ook Gerbrands en de Jong, want die zijn ook verantwoordelijk voor wanbeleid bij PSV. Van Bommel heeft tot op heden helemaal niets gepresteerd. De Jong heeft dure spelers gehaald, die totaal niets toegevoegd aan PSV. Gerbrands die heeft zitten slapen of bezig geweest met zijn boek.
+3/-0

8 maanden geleden
Ik pleit niet dat van Bommel op moet rotten enz, maar wel dat hij evt een ervaren begeleider krijgt. Hebben we nou een please them all comitè? Zoveel plusjes nooit gezien, ooo er kunnen geen minnetjes meer, afijn;-) Ik zou Bommels Spaans best willen horen, we gaan ervanuit dat ie vlotjes is? Hij communiceert waarschijnlijk matig en norsig, kijk maar hoe onze spelers het veld betreden, allemaal zo gespannen en trillend als een riet, je weet niet wat je ziet dus Bommel krijgt mi terecht de zwarte piet, zonder plezier en bepaalde mate van vrijheid in het spelletje lukt het presteren niet.
+4/-0

 
8 maanden geleden
Interessante vraag inzake zijn Spaans amigo. Als ik het goed begrepen heb is hij (volgens mij bij de nonnen in Vucht) in training daarvoor geweest. Maar zolang zat hij daarna niet in Barcelona. Ik kan na 9,5 jaar Spanje uit eigen ervaring spreken dat je het niet zomaar onder de knie hebt. Volgens mij woont @Hawks ook in Spanje. Benieuwd naar zijn ervaringen daarover. P.s een plusje van mij koning van de rijm
+4/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden
Logisch dat de spelers momenteel weinig spelvreugde uitstralen. Dat zou ook bijzonder onlogisch zijn na de waardeloze resultaten van de afgelopen tijd.

Waaruit blijkt dat Van Bommel matig en norsig zou communiceren?

Naast Van Bommel spreekt ook Faber Spaans.
+4/-0

 
Wakkur2019 (geschorst)
8 maanden geleden
Je bedoelt Hesp neem ik aan ipv Faber? Jij kent de heren dus wel
+3/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden
Goed punt. Naast Van Bommel en Faber spreekt natuurlijk ook Hesp Spaans.
+4/-0

 
8 maanden geleden
Santa, ondanks dat we ver afdwalen toch de volgende vraag: ken jij Faber (waarom in godsnaam zou die bij de selectie betrokken worden/ als tolk? Heeft die niks beters te doen?), van Bommel en/ of hesp persoonlijk? Als dat niet het geval is lijkt het me bijzonder dat jij hun Spaans kunt beoordelen. Geloof me, een cursus (zoals Faber deed) stelt geen ene moer voor. daar leer je de basis maar daarmee ga jij geen (gevoelige) diepe menselijke gesprekken met Lozano, Pereiro of Gutti kunnen voeren. Ik spreek uit ervaring.
+3/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden (gewijzigd)
Ik merk op dat diverse mensen binnen PSV, waaronder Van Bommel, Hesp en Faber, Spaans spreken.

Het is me een raadsel waarom Faber niet af en toe betrokken zou kunnen worden bij b.v. gesprekken met spelers.

Hoe kun jij beoordelen of de cursus Spaans die Faber deed ‘geen ene moer voorstelt’?

Dus spelers uit Latijns-Amerika hebben behoefte aan diepe, menselijke gesprekken? Daarmee suggereer je dat alle voetballers uit Latijns-Amerika diepe, menselijke gesprekken willen voeren. Iets met generaliseren?

Waaruit blijkt bovendien dat die niét zouden worden gevoerd bij PSV?
+4/-0

 
8 maanden geleden
Beste Santa, het valt me op dat als iemand jou en vraag stelt of goede argumentatie aangeeft voor n bepaald standpunt, dat je dan daar niet op ingaat... jammer, want door de regels, je belerende houding en het op het idiote af zwart wit denken zie jou liefde voor onze mooie club echt wel.
Anderen hebben dat ook en het zou je sieren dat eens te respecteren en in daden om te zetten ipv schakelen naar volgende onderwerp... Tis n maar n tip!
+5/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden
Kom eens met een concreet voorbeeld van die observatie.
+4/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Kijk even bovenaan naar 2e reactie van Strootjesman; n heel zinnige observatie met argumenten en uitleg, daar doe je niets mee...
In deze discussie stelt Tony jou n redelijke vraag, cker gezien jouw nogal stellige tegen reactie, n vraag of je Faber kent...
Er zijn er veel meer, maar dat weet jezelf ook wel, bietje meer open staan graag!
+5/-0

 
8 maanden geleden
Santa, ik kom net terug van een ‘cursus’ Spaans van 9,5 jaar. Geloof me, een paar weken klooster of een cursus in het buitenland van een aantal weken levert je de basiskennis op. Dat is zwaar onvoldoende voor een diepgaand gesprek. Zelfs na 9 jaar had ik af en toe moeite. Ik heb dat met Duits, Engels en Frans niet meegemaakt. De rest van je post ga ik niet meer op in, we dwalen af en je trekt zaken uit zijn verband in je enthousiasme
+4/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden
Weer haal je je persoonlijke ervaringen erbij. Alsof die representatief zouden zijn voor iedereen.

Hesp en Van Bommel hebben in Spanje gewoond en er is geen betere manier om een taal te leren dan er te gaan wonen.

Deze staan nog open:
Dus spelers uit Latijns-Amerika hebben behoefte aan diepe, menselijke gesprekken? Daarmee suggereer je dat alle voetballers uit Latijns-Amerika diepe, menselijke gesprekken willen voeren. Iets met generaliseren?

Waaruit blijkt bovendien dat die niét zouden worden gevoerd bij PSV?

Je gaat er liever niet op in omdat je je aannames niet kunt onderbouwen?
+4/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Santa, ik heb tot en met eind juli 2019 9,5 jaar in Spanje gewoond. En waarschijnlijk weet je het vervolgens weer beter. Kap aub met die onzin gast en neen eens een keer wat van een ander aan. Van Bommel heeft een blauwe maandag in Barcelona gespeeld.
+3/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden (gewijzigd)
Jouw persoonlijke ervaringen zijn allesbehalve een graadmeter voor iedereen. Er zijn bijvoorbeeld mensen met een talenknobbel.

Van Bommel heeft ruim een jaar in Spanje gewoond en bovendien gebruikte hij de zomermaanden voor zijn transfer naar Barça voor een intensieve cursus Spaans. Ruud Hesp woonde vier jaar in Spanje. Dan hebben we talenwonder Zenden nog, die drie jaar in Spanje woonde en daarvoor al Spaans sprak. Verder deed Faber een cursus Spaans. Genoeg argumenten en feiten?

Dus je aanname dat men bij PSV niet met Spaanstalige spelers zou kunnen communiceren, klopt simpelweg niet.
+4/-0

 
8 maanden geleden
Santa, ik val van mijn stoel. Echt, lachwekkend. Ik ga iets zinnigs doen. Lees ook een rustig moment bovenstaande ‘discussie’ nog maar eens door. Hopelijk valt het kwartje dan eindelijk
+3/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden
Je valt van je stoel omdat je om de oren wordt geslagen met feiten die je aannames weerspreken?
+4/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Nee Santa, hij heeft wel 9.5 jaar in Spanje gewoond...
+4/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden
Waarom zouden zijn persoonlijke ervaringen voor iedereen gelden? Sommige mensen leren nou eenmaal (veel) sneller een vreemde taal dan anderen. Zoals je ook alfa en beta mensen hebt.

Of wat te denken van deze feiten:
Van Bommel heeft ruim een jaar in Spanje gewoond en bovendien gebruikte hij de zomermaanden voor zijn transfer naar Barça voor een intensieve cursus Spaans. Ruud Hesp woonde vier jaar in Spanje. Dan hebben we talenwonder Zenden nog, die drie jaar in Spanje woonde en daarvoor al Spaans sprak. Verder deed Faber een cursus Spaans.

Kortom: PSV beschikt over meer dan voldoende Spaanssprekende mensen.
+4/-0

 
8 maanden geleden
Je verdraait de zaken totaal Santa!!! . Dit was een belangrijk onderdeel van mijn post: ‘Geloof me, een cursus (zoals Faber deed) stelt geen ene moer voor. daar leer je de basis maar daarmee ga jij geen (gevoelige) diepe menselijke gesprekken met Lozano, Pereiro of Gutti kunnen voeren‘ is wat ik schreef. En dan zou ik aannemen dat men binnen PSV niet met de Latino’s kan communiceren of dat spelers uit Latijns-Amerika behoefte hebben aan diepe, menselijke gesprekken?

Nogmaals, ken je van Bommel, Hesp, Faber en/ of Zenden persoonlijk?
+4/-0

 
8 maanden geleden
Denk t niet Tony, aannames, wel veel feiten kennis, maar zinvol discussiëren is wat anders...
+5/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden
Ik reageer met feiten op aannames. Frustreert dat?
+4/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Je bent weer aan t verdraaien, je staat niet open gedraaid, ook n voetbal term die msn jou ook wat zegt?
Nogmaals ga eens in op argumenten van anderen ipv ander onderwerp aan te snijden. Iedereen is hier gek van PSV en uit dat op zijn of haar manier. De een gaat schelden en tieren, een ander heeft heldere uitleg voor zijn of haar standpunt. Jij gaat er met n deel van aan de haal en rukt het uit zijn verband, alsof die ander n randdebiel is...
Ik heb boven 2 voorbeelden genoemd en ik had t tegen Tony, die het wel begrijpt...
+3/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden
Het gaat niet om Faber, maar om het feit dat er binnen PSV diverse mensen zijn die Spaans spreken.

Waaruit blijkt dat spelers uit Latijns-Amerika behoefte hebben aan diepe, menselijke gesprekken? Waaruit blijkt dat men bij PSV zulke gesprekken (mocht daar überhaupt behoefte aan zijn) niét zou kunnen voeren?

Het is helemaal niet noodzakelijk om Hesp, Van Bommel, Zenden en Faber persoonlijk te kennen om te weten dat Hesp, Van Bommel en Zenden in Spanje hebben gewoond. Ook niet om te weten dat Van Bommel al voor z'n overstap naar Barça een intensieve cursus Spaans deed. Ook niet om te weten dat Zenden een talenknobbel heeft en ook niet om te weten dat Faber een cursus Spaans deed.

Heb je echt zoveel moeite met feiten?
+4/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Ik heb moeite met het feit dat je aannames in mijn mond legt die ik niet gemaakt heb. Waar die op gebaseerd zijn snap ik werkelijk helemaal niets van. Lees jij de post van een ander wel volledig? Trek je niet te voorbarig conclusies?
+4/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden (gewijzigd)
Je rept voortdurend over "diepe, menselijke gesprekken in het Spaans" met Pereiro, Lozano en Gutiérrez. Vandaar de vraag: Waaruit blijkt dat die spelers daar überhaupt behoefte aan hebben? En zo ja, waaruit blijkt dat men dat bij PSV niét zou kunnen?

De feiten laten zien dat er binnen PSV diverse mensen zijn die Spaans spreken.

Weet je zelf wel wat je typt?
+4/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Of die behoefte er is kan ik niet beoordelen. Wel kan ik beoordelen dat je na een cursus eventueel in combinatie met 1,5 jaar BCN (hardcore Catalaans!) bij een dergelijke behoefte niet bij machte zult zijn om een hoog niveau gesprek te voeren voor langere tijd. Ook zo grappig trouwens is dat je stelt dat mensen die van Bommel niet kennen niet kunnen beoordelen of hij wel/ geen kil persoon is. Hoe kun jij het niveau Spaans van iemand die je totaal niet kent beoordelen? Leg me dat eens uit. Je probeert gewoon alles naar je eigen straatje te praten om anderen te proberen te kakken te zetten. Wees dan wel consistent gast.
+4/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden
Als je niet weet of er behoefte aan is bij Pereiro en Gutiérrez, waarom begin je er dan over? Misschien om een stok te hebben om mee te kunnen slaan?

Waar heb ik het over het niveau gehad? Ik heb enkel feiten aangedragen, waaronder het gegeven dat Van Bommel voor zijn vertrek naar Spanje een intensieve cursus Spaans deed én dat hij een jaar in Spanje woonde. Of kijk naar de feiten inzake Hesp, Zenden en Faber.

Aannames met feiten beantwoorden, heeft natuurlijk helemaal niets met 'anderen proberen te kakken te zetten'. Jij komt met allerlei aannames die je op geen enkele manier kunt onderbouwen.
+4/-1

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Lees die bewuste post nog maar eens en je zult de context begrijpen. Een basiscursus Spaans waarbij je de basis leert betekent niet automatisch dat je een intensief gesprek kunt voeren. Wel/ geen talenknobbel. Jij plakt vervolgens de stempel ‘aannames’ op bepaalde fragmenten uit een post (waardoor je eigenhandig de feiten wederom verdraait) om vervolgens met feiten te komen die derhalve niet relevant zijn maar bovenal door jou niet op waarde te toetsen zijn.
+4/-1

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
8 maanden geleden
Ik neem aan dat de matige resultaten het gevolg zijn van het slechte management? Mag ik ook? Wie is daar verantwoordelijk voor ? Ik weet dat er verzachtende omstandigheden zijn, okee, maar sommige mensen zijn er nou eenmaal goed in om voor ieder evt oplossing wat niet van hun komt een probleem te vinden, en dus kan het een lang traject worden om het met elkaar eens te worden en een oplossing te vinden, maar daar hebben we dus Mark Faber enz voor, waar gaat dit nou eigenlijk over?
+3/-0

8 maanden geleden
Zou Jeroen ook zijn excuses hebben aangeboden voor al die ballen die via de korte hoek binnen vielen?
+1/-0

8 maanden geleden
In de hele discussie mis ik de excuses van Jeroen Zoet, richting medespelers, staf en supporters, voor de talloze slechte wedstrijden en nog talrijker blunders die PSV onder meer de landstitel van dit jaar hebben gekost.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Goed Punt Killer (ouwe Lad)

Niet flauw doen en gewoon vechten om terug te komen.


Maar de buitenwacht schijnt het er moeilijker mee te hebben.

Gewoon goed gedaan van Bommeltje
+2/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.999 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

albert ali antonh blanke chelsea daguardo derksen discriminatie diversiteit ehvdgxt fanstore ginkel grappen klompje koen nederland promoten racisme racistisch racistische rafa ras skipper slachtoffer thuisshirt tokkie tolerantie trestena vhtlsaw weegschaal