Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] Officieel: PUMA vanaf komende zomer voor vijf jaar kledingsponsor PSV

14 januari 2020 18:18 - PSV.nl
Foto: PSV.nl

[Update] Officieel: PUMA vanaf komende zomer voor vijf jaar kledingsponsor PSV; image source: PSV.nl

PSV gaat vanaf komend seizoen definitief in zee met Puma. Dat weet het Eindhovens Dagblad te melden. PSV zal met het Duitse sportmerk een langjarige samenwerking aangaan, waarbij Puma de nieuwe kledingsponsor zal worden. PSV zal naar verwachting miljoenen meer gaan verdienen aan de verkoop van kleding.

Update 09:43: Het Eindhovens Dagblad voegt nu toe dat PSV een vijfjarig contract zal gaan afsluiten met Puma en hiermee een bedrag gemoeid zal zijn tussen de 40 en 50 miljoen euro over die periode. Dat is zeker drie keer meer dan de omzet die Umbro en PSV wisten te behalen. PSV zou tijdens de nieuwjaarsreceptie op 14 januari de deal officieel bekend willen maken.

Update 14-01 12:24: Het is definitief dat Puma de nieuwe kledingsponsor zal worden van PSV. Rik Elfrink meldt via Twitter dat er een samenwerking gesloten zal worden van 5 jaar. PSV wilde dit officieel bekend gaan maken tijdens de nieuwjaarsreceptie die dinsdagavond plaats zal vinden.

Update 18:18: Tijdens de nieuwjaarsreceptie is PUMA officieel gepresenteerd als de nieuwe kledingsponsor. Het Duitse sportmerk zal vanaf aankomende zomer voor minimaal vijf seizoenen de officiële kledingleverancier van de club worden. Naast PSV spelen ook onder meer Manchester City, Borussia Dortmund, AC Milan en Valencia met PUMA op het shirt.

Meer op PSV.nl


Tags

puma kledingsponsor nieuwjaarsreceptie dortmund elfrink kledingleverancier milan umbro valencia

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Puma, Adidas of Nike... het maakt mij niet zoveel uit.
Wie van de drie vinden jullie het beste?
+1/-1

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
PUMA natuurlijk 😂

Remember @Hiddink: onze puma Romario...
+4/-0

 
8 maanden geleden
Adidas vs Puma, mooi verhaal over hoe twee broers ieder hun eigen sportschoenen merk begonnen. Is een mooie miniserie over gemaakt "De Dassler broers".

PS mijn voorkeur gaat naar Puma :)
+2/-0

8 maanden geleden
Vooruitgang.En tis helemaal stil hier.Goede deal.Mooi merk ook.Vooruitgang in meer opzichten.Hebben een linksback op het oog van Ac Milan,deed het uitstekend in Duitsland Wolfsburg,maar daar op zijspoor geraakt.27 jaar,Zwitsers international.Ervaring en in de eredivisie een zeer bruikbare back.Nou Ihattaren verlengen in februari,80 miljoen minstens clausule vastleggen en we hebben weer wat te besteden mits ie fit blijft.Al verwacht ik dat Bergwijn de volgende is die vertrekt. Vind hem dit seizoen erg goed,belangrijker voor ons spel dan vorig seizoen waar hij al redelijk mooie statistieken kon overleggen.Maakt een stap in volwassenheid, wordt bepalender voor het geheel.Onze dip was het diepst op het moment dat hij en Malen geblesseerd raakten.
+2/-2

 
8 maanden geleden
Alles goed verder?
+4/-2

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Elmero, was even aan het vooruitdenken aan nog meer positief nieuws.Slechter dan 2019 kan namelijk niet en hoop doet leven.Onze dip begon toen Bergwijn Malen Hendrix Viergever Ihattaren tegelijkertijd 2 of meerdere wedstrijden afwezig waren.Als alles compleet en fit is of blijft,kunnen we best 2e worden.Malen helaas out das pech,Lammers komt gelukkig terug.
+1/-1

 
8 maanden geleden
Aight, als je dan op zijn minst een spatie gebruikt na een punt of comma, dan kunnen we je stuk ook lezen zonder dat we daarna dromen over verzuipen in alphabet-soep.
+3/-4

 
8 maanden geleden
Als jij dan komma met een k schrijft is iedereen blij.
+6/-1

 
7 maanden geleden
En als jij lekker bruin gebakken bent, ben ik ook blij.
+3/-0

 
7 maanden geleden
Vooral een speciaal met veel uien curry en paprika-mayo jammiiii
+3/-0

8 maanden geleden
40-50 miljoen voor 5 jaar Puma? Wat een topbedrag! Credits voor Gerbrands en commerciële afdeling...
+3/-1

 
8 maanden geleden
Credits voor Gerbrands, e.d.??? Dan wil ik eerst eens weten welke extra inspanningen ervoor geleverd zijn. Ik vrees namelijk dat dit marktconforme bedragen zijn bij de onderlinge concurrentie (vergroting marktaandeel) tussen de drie grote kledingmerken. Ik zou ook wel eens willen weten hoeveel Ajax toucheert en je vraagt je zelfs af waarom PSV nu pas in beeld is gekomen bij Puma...
+1/-5

 
8 maanden geleden
Ajax heeft vorig jaar een contract getekend met Adidas dat dit jaar inging tot 2025 voor een kleine 50 miljoen...

https://www.vi.nl/nieuws/ajax-tekent-nieuw-lucratief-contract-met-adidas#_=_link
+4/-1

 
7 maanden geleden
Beetje vreemd altijd dat de genoemde bedragen weer aanleiding voor speculatie geven. Waarom niet gewoon zeggen: zoveel miljoen vast en dan een opsomming van de prestatiebonussen en percentage in de verkoop van de replica's.
Want zo zal het wel zijn: laten we zeggen 30 miljoen vast en dat het dan kan oplopen tot '40-50 miljoen' bij allerlei behaalde prestaties.
+1/-0

8 maanden geleden
FANtastisch nieuws. Mooie uitstraling!

Heeft iemand hier n link naar "dat shirt in relatie tot Groot Eindhoven dat al bekend" is?
+1/-1

 
8 maanden geleden
Misschien kunnen we dadelijk een grote opslagruimte annex verkoophal van Puma op Ekkersrijt gaan openen - dat zou fantastisch zijn.
+1/-1

 
8 maanden geleden
Dát zou mooi passen bij het innovatieve karakter van PSV / Eindhoven!
+2/-1

 
8 maanden geleden
Innovatieve karakter van PSV... ze hebben een jong elftal met een jonge trainer, ook John de Jong is een jeugdig iemand.
Denk dat Toon ongeveer de oudste is bij PSV.
+1/-2

8 maanden geleden
40 tot 50 miljoen in 5 seizoen is voor PSV een goede deal. Inkomsten moeten ook gewoon stijgen. Dat is gewoon 8 tot 10 miljoen per jaar. Prima gedaan!
+2/-1

8 maanden geleden
TOON weer klasse gedaan.......
+1/-1

8 maanden geleden
Mooie deal, extra inkomsten zijn nodig om de ambitie waar te maken. Dus ook ere wie ere toekomt. Als we op hetzelfde niveau zitten als Ajax is er uitstekend werk verricht.
+2/-1

8 maanden geleden
Als dit waar is hoop ik dat de eurie goed ge-investeert worden, daar gaat t om, hebben nou behoorlijk wat gemorst, schrikbarend veel, Guus mag de Jong ook best adviseren in de toekomst.
+2/-1

8 maanden geleden
Het ED baseert zich op marktonderzoekers m.b.t de bedragen die genoemd worden. Kan iemand me hier uitleggen waarom een Puma minimaal 3x meer zou betalen dan Umbro destijds? Erg benieuwd of PSV zelf met uitleg gaat komen want ik persoonlijk geloof er dus geen snars van dat dit verhaal klopt.
+2/-3

 
8 maanden geleden
Nieuwe ronde nieuwe kansen ? Groots de markt opgaan? Nike is meer met sporters individueel bezig dan met clubs? Dus hier zien de andere merken wel brood in.
+2/-0

8 maanden geleden
Als het maar geld oplevert. Puma lijkt me ok, ze moeten wel eindelijk weer eens in het officiële tenue gaan spelen. Iedere keer die andere varianten vind ik niet kunnen. Feyenoord speelt ook altijd in hetzelfde tenue ,Sparta ook. Zo hoor het.
+1/-0

7 maanden geleden
Klein lichtpuntje in inktzwarte situatie, hoezo "want daar brandt nog licht"?
+4/-2

 
7 maanden geleden
Juist, laten we nou weer allemaal met positieve kijk de boel gaan benaderen.
+4/-1

 
7 maanden geleden
Juist @por

Van jou verwacht ik ook niets anders btw bro, was je aangestoken door n cynische virusje?😉
+1/-1

7 maanden geleden
Mooi zeg, veruit het mooiste van alle merken.
+2/-0

7 maanden geleden
Prima deal die PSV commercieel een stuk verder brengt. Ik zeg wel wat ik de afgelopen jaren steeds heb gezegd: Umbro heeft steeds een uitgebreid en goed pakket aan kleidng neergezet in de afgelopen jaren wat alle restect en lof verdiend. Respect voor een waardige partner voor wie PSV ook echt telft, en dat was bij Nike wel anders in het verleden.
Maar goed als je deze deal kan sluiten met een merk met toch meer uitstraling dan moet je het doen. Prima.
+3/-0

 
7 maanden geleden
Helemaal met je eens. Umbro heeft zichzelf er ook een dienst mee bewezen. Ik vond dat vanwege vroeger een neuzenmerk maar ben best wel bijgedraaid. Maar alles draait om de knaken...
+1/-0

7 maanden geleden
Mooie deal,in goed gezelschap.
+2/-0

7 maanden geleden
Pruma deal!
+2/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.995 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

abroad antonh baumgartl bergwijn besmettingen bok bommel brands breedte bruma doan dumfries gakpo guti hendrix ihattaren jdj jong lammers madrid madueke malen mauro middelmaat obispo paniek rodriguez rosario schmidt uswilly