Transparent
Inloggen
Sluiten

Toon Gerbrands: 'Geen moment gedacht om zelf op te stappen'

5 januari 2020 15:07 - Omroep Brabant
Foto: Pro Shots

Toon Gerbrands: "Geen moment gedacht om zelf op te stappen"; image source: Pro Shots

Zondagmiddag gaf algemeen directeur Toon Gerbrands bij Omroep Brabant aan geen moment gedacht te hebben om zelf op te stappen. "Als je ergens werkt bij een organisatie en je bent directeur van een topclub als PSV, heb je daar verantwoordelijkheden in. Iedereen heeft verantwoordelijkheden. De coach van de opstelling en de resultaten", aldus Gerbrands.

Volgens de directeur heeft hij er zelf alles aan gedaan. "Toen ik Mark van Bommel sprak die ochtend, keek ik hem recht in zijn gezicht aan en zei kijk, ik kan je recht in je gezicht aankijken, ik heb er alles aan gedaan. Hij weet dat ook. Ik kan ook in de spiegel kijken", zo gaf hij aan. "Soms lopen dingen in het leven zo dat je denkt tot waar je verantwoordelijkheden lopen en welke beslissingen je moet nemen. Het wordt nu heel makkelijk gebracht onder het mom van de coach gaat er uit. Dat is heel zwaar. Het is een proces van tien tot twaalf weken waarin ik mij ook verantwoordelijk voel voor het aanstellen van de trainer. Laat dat duidelijk zijn."

Gerbrands zag totaal niet aankomen dat het bij PSV mis zou gaan. "Dit was een proces waarin we in twaalf wedstrijden maar twee keer wonnen. De dingen glipten ons een beetje uit de vingers", zei hij daarover. "Soms kun je zeggen dat je dit had moeten doen, de selectie niet klopt of je andere dingen had moeten doen. In dit geval denk ik niet dat je daar een of twee makkelijke dingen over had kunnen vertellen, anders hadden we die beslissingen wel genomen. Daarom is het nu zo ver gekomen."

Meer op Omroep Brabant
Tags

gerbrands verantwoordelijkheden bommel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Souza Faria 11 (geschorst)
1 jaar geleden
Toontje je doet net of je uit de crisis bent omdat je van gvvv en PEC hebt gewonnen. Dat was Bommel ook wel gelukt. Zorg maar eens dat er een fatsoenlijke evenwichtige selectie staat. Want dit debacle blijft ons nog jaren achtervolgen.
+2/-2

 
1 jaar geleden
MvB had een langere serie van wedstrijden zijn "vriendjes" uit de basis-11 moeten laten en wel geschikte spelers op die positie zette (Rosario, Sadilek eruit). Daarnaast niet een goede linksbuiten in de spits zetten, terwijl die daar 50% minder presteerde.
+6/-2

Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
PSV (lees: Van Bommel, de Jong en Brands) hebben op teveel verkeerde paarden gewed: Gutiérrez, Pereiro, Lato, Mitroglou, Bergwijn, Bruma en Doan. Het feit dat PSV opeens afhankelijk lijkt te zijn van een 17-jarig jochie is exemplarisch.

Met andere woorden: Men heeft gefaald bij het samenstellen van de selectie, net als vorig seizoen trouwens.
+6/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Zonder Gaston Pereiro was PSV in 2016 & 2018 geen landskampioen geworden. En Steven Bergwijn is gewoon een prima speler.

Zeg eens eerlijk, was jij vroeger ook anti-Romario?

(edit: verder idd de gebruikelijke prietpraat van iemand die zijn riante salaris elke maand weer op zijn rekening ziet verschijnen; ik voorzie zowaar weer een nieuw boek-project)
+5/-5

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Bergwijn is een aardige speler voor de eredivisie, net als Schwaab, Viergever, Hendrix en Rosario. Maar veel meer zit er niet in.

Waaruit blijkt dat Pereiro PSV in 2016 en 2018 kampioen zou hebben gemaakt?

Bijzonder flauw en vooral irrelevant om keer op keer z'n boek activiteiten erbij te betrekken. Hoeveel boeken heeft Gerbrands in z'n periode bij PSV geschreven?
+3/-5

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Allereerst is Bergwijn een prima speler voor de eredivisie, een van de allerbeste, en daarbuiten daar hoeven we het voorlopig niet over te hebben.

Pereiro maakte PSV, mede, kampioen omdat hij er op de momenten dat het moest vrijwel altijd stond. Zonder zijn 2 goals in de Arena in 2015 was je niet in de buurt van een landstitel gekomen. En ook in de jaargang 2017/18 was hij regelmatig beslissend in de wedstrijden waar het er écht om ging. Ik vergelijk het met spelers als Mendes & Romario die ook altijd opstonden als het nodig was.

Tot slot moest je eens weten wat ik niet allemaal flauw, aan jou, vind. Maar goed, volgens mij heeft Toon "Top-32" Gerbrands tijdens zijn PSV-periode vooralsnog 2 boekjes geschreven, waarvan ik er één zonder al te veel plezier heb gelezen. Het dramatische, gelukkig nu afgelopen, jaar 2019 heeft ongetwijfeld genoeg materiaal opgeleverd voor ditmaal een heuse bestseller! Dus hij kan tevreden zijn. Hij wel.
+7/-3

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Het is flauw om irrelevante dingen erbij te halen.

Het is bepaald geen toeval dat Pereiro ook in z'n 5e (!?) seizoen bij PSV op de bank zit. Onze Uruguayaanse slapjanus laat immers maar heel af en toe een beetje van z'n klasse zien. Onder verschillende trainers, in verschillende systemen en op verschillende posities kreeg hij ontzettend veel kansen. Niet echt vergelijkbaar met Romario dus.
+3/-4

 
1 jaar geleden
Zowel Phillip als Mark hebben Gaston niet op waarde geschat en dat is spijtig. Daar wil ik het graag bij laten.

Om nog even ontopic te gaan, ben ik dat gebazel van Toon Gerbrands inmiddels meer dan beu. Je kan een complete badkamer betegelen met zijn "wijsheden", maar ondertussen is PSV aan een niet te stuiten vrije val bezig. Zéér kwalijk. Uiterst laakbaar.
+5/-5

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Vaak met je eens, maar deze keer niet @killermfc. Er is op Toon best wat aan te merken, zoals het vrijwel gelijktijdig aanstellen van 2 groentjes (= Van Bommel en De Jong), maar voor de rest doet hij het prima als algemeen directeur; puur inhoudelijk heeft hij weinig invloed op de technische voetbalzaken.

Wat ik onacceptabel vind - in tegenstelling tot die boekjes schrijven - is dat hij wel muntjes gooiers kapittelt, maar het blijkbaar oké vind om als PSV mee te doen aan de promotie van Catar: dat vind ik niet te rijmen met elkaar, gezien de maatschappelijke verantwoordelijkheid. Trainen kan immers ook prima in bv Spanje...


Nogmaals als ALGEMEEN directeur heb je vooral organisatorische leidinggevende taken en dat behelst veel meer dan alleen het pure voetbalgedeelte. Kijk naar BrainPort, eerder Energie Direct of shirt sponsors Umbro en nu Puma. Best moeilijk om oplossingen te zoeken na PHILIPS en NIKE.
Kijk naar de kampioenschappen, kijk naar de website en haar waarderingen, kijk naar de jeugdopleiding, de Herdgang en de de samenwerking op maatschappelijk, medisch en onderwijs gebied; dat alles gaat prima onder algemene leiding van Toon.

Ook dit jaar is er nog genoeg om positief te denken over PSV, laten we 2020 het jaar vd comeback maken: DAT KAN, geloof in eigen kunnen is dan belangrijk!
Jij weet ook hoe snel het om kan slaan in de goede richting (remember 2016 en 2007)...
+3/-1

 
1 jaar geleden
Daar heb jij zeker gelijk in. Alles buiten PSV 1 lijkt op rolletjes te lopen.

PSV 1 is echter wél het vlaggenschip van de organisatie, de vereniging, PSV. En imo is het onbegrijpelijk dat zowel het kader (lees: Toon) als de RvC het afgelopen kalenderjaar maar heeft laten gebeuren zonder tijdig én daadkrachtig in te grijpen.

Waar in een recent verleden nog elk dubbeltje moest worden omgedraaid, is er afgelopen zomer ongegeneerd met geld gesmeten om (nog niet eens) middelmaat binnen te halen (John).

Daarnaast had Mark van de zomer moeten worden afgerekend op een waardeloos seizoen waarin de landstitel voor het grijpen lag, temeer daar de concurrent tot op het eind op alle fronten actief was.

Ook komt Toon niet bijster 'handig' over in de media met domme of tenminste ondoordachte uitspraken waarop hij door dezelfde media nu dankbaar wordt aangesproken. Zodoende is de idd constante tot vervelens toe neigende referentie aan 's mans ambities tot het schrijverschap niet geheel onlogisch te noemen. Hij praat veel maar zegt weinig.
+5/-1

 
1 jaar geleden
Waarbij je vraagtekens zou kunnen plaatsen bij enkele van zijn ambities. Ik geloof er helemaal niks van dat we bij die top 32 gaan horen bijvoorbeeld.
+3/-3

 
1 jaar geleden
Eh nee.

We zijn inmiddels tot voorbij dubbel die 'hoogte' gedaald. Top-50 is nu al een ambitieus streven. Schrijnend genoeg eindigde onze concurrent vorig seizoen, min of meer, in de top-4.
+4/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
@killermfc: Ja hij reageert vaak beetje als politiek leider, maar als algemeen directeur is dat ook n taak voor hem: de boel bij elkaar houden, niet provoceren en rust uitstralen naar buiten toe. Vermoed dat hij intern best op zijn strepen kan staan en dan zijn autoriteit kan doen gelden.

Hij heeft eerder in Alkmaar ook voor hete vuren gestaan en met krachtige persoonlijkheden als Van Gaal, Scheringa en Brands, die vast ook zo hun meningsverschillen hadden.

Wat ik zeker weet is dat hij open staat voor kritiek en daar ook kort maar inhoudelijk op reageert (via de mail).
Zelf ben ik bezig om aantal mensen te mobiliseren, supporters die kritisch zijn en ideeën hebben, wat mij betreft ben je welkom (stuur dan me een persoonlijk bericht).

Dit laatste geldt ook voor anderen, die inhoudelijk reageren en ideeën hebben zoals @Tony en @pvh @WouterErik of @remmie (als voorbeelden ik vergeet er vast n aantal).

Tot slot je hoeft het niet altijd met mij eens te zijn, prima zelfs, beter voor onze club PSV, ik heb ook niet altijd de wijsheid in pacht, zolang het maar beargumenteerd wordt heb ik met niemand moeite, hoor graag jullie reactie...
+2/-0

 
1 jaar geleden
Je weet uit wiens koker brainport komt? In hoeverre doe je Marcel Brands, om er 1 te noemen, tekort met deze post? Volgens mij was zijn rol veel groter dan wij allen beseffen.
+3/-2

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Pereiro kan maar één persoon iets verwijten en dat is zichzelf. Staat al 4.5 seizoen stil en belandt keer op keer op de bank. Duidelijk verhaal dus.

Het gaat overigens niet alleen om Pereiro en Bergwijn, maar om een hele reeks ongelukkige aankopen. Vooral dit seizoen is de selectie simpelweg niet goed samengesteld. Dan maakt het niet uit wie er voor de groep staat. Een trainer is immers geen tovenaar.
+3/-3

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
1 jaar geleden
Men mag hier schrijven wat men wil Pierre. Er is een moderator om, daar waar nodig, in te grijpen. Als iemand iets over zijn boeken wil schrijven dan lijkt me dat geen enkel probleem.
+3/-3

 
1 jaar geleden
Volgens mij heb ik geen verbod opgelegd. Zou mooi zijn dat bij die losse flodders ook een onderbouwing bij zou komen. Die heb ik echter nog nooit gezien hier.
+4/-2

 
1 jaar geleden
‘Stel je niet aan’, ‘gewauwel’..... zucht
+3/-3

 
1 jaar geleden
Misschien een inhoudelijke reactie jouwerzijds?
+4/-3

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ga ervan uit dat de RVC de manier waarop PSV gemanaged is de afgelopen 12 maanden heel goed gaat bestudeerden. Het probleem wat ik met onze RVC heb is dat ik vind dat er op voetbalgebied te weinig body in dit orgaan zit terwijl ik geen erg hoge pet op heb van Albers en van der Es. Op het zakelijke vlak een wereld van verschil of je Jan Hommen, Peter Wennink of de heer van der Leegte hebt of zoals nu deze 2 heren. Ik zou graag de RVC versterkt zien worden en zoals je weet roep ik dat al veel langer. Persoonlijk maak ik me sinds het vertrek van Marcel Brands ernstig zorgen over het feit dat Gerbrands een soort van ‘lonely soldier’ is qua kennis en ervaring. Wie zet Toon, indien nodig, op zijn plaats? Tevens zag ik niet in wat Van Bommel vervangen door Faber gaat oplossen. Dat Hiddink erbij komt lijkt me een goede zaak maar we hadden van Marwijk toch? Wat was de rol van die laatste? Hebben we dat overschat/ verkeerd beoordeeld? Ik heb veel vragen over PSV. Zeker ook op structureel vlak. Die top 32 droom van Toon bijvoorbeeld. Hoe denkt hij daar te komen? Ik ben daar in ieder geval zeer sceptisch over. Ik heb je een maand of 18 geleden wel eens geschreven dat ik het jammer vind dat PSV niet beursgenoteerd is want dan was dat voor mij de ultieme short. Daar blijf ik bij. Erg benieuwd naar jouw inhoudelijke verhaal. Met name over wat je vind van het vervangen van de technische staf.
+4/-3

 
reactie verwijderd

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ook destijds irriteerde ik mij al aan die boekjes van Toon. Toen, op het échte PN, reageerde ik echter vrijwel uitsluitend in het forumgedeelte En niet op voorpagina, terwijl inmiddels andersom het geval is.

Uiteraard heb ik destijds eerst zijn toenmalige boekje gelezen vooraleer het erover te hebben. Een gebundelde verzameling open deuren en modewoordjes, naar mijn oordeel.

Ik ben van mening dat de voorzitter/directeur van PSV zich 24/7 100% moet inzetten vóór PSV en daar horen geen afleidingen bij, hoe lucratief ook. En zeker in inktzwarte periodes van diepe crisis en intense rouw. Daar wordt de man dan ook vorstelijk voor gehonoreerd.

Zo voldoende onderbouwing?
+2/-3

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Onderbouwing ja. Redelijk, nee. 24/7?? Waarom heeft Gerbrands geen recht op zijn eigen tijd, wat is dat nou voor een vreemde stelling? En lijkt me niet dat in zijn contract staat dat hij geen boeken mag schrijven. Daar heeft PSV ook geen nadeel van. Dus, ik vermoed dat het meer te maken heeft met jouw frustratie dat het afgelopen jaar niet goed verliep voor PSV, en dat je Gerbrands graag met zijn eigen vrijetijdsbesteding om zijn oren slaat om dit bot te vieren. Je doet voorkomen alsof Gerbrands incapabel is. Lees post van @PSValtijd1 hierboven nog eens om te zien wat er onder zijn bestuur gerealiseerd is.
+4/-3

 
1 jaar geleden
In/na zo'n inktzwart jaar met volop rampspoed moet álles wijken om de club er weer bovenop te krijgen, asap! De supporters lijden er ook onder, waarom dan de verantwoordelijken dan niet. Ik zie Toon er eerder voor aan die algehele malaise & bittere ellende nog te exploiteren ook voor nog een boekje of herdruk, "Hoe (niet) om te gaan met tegenslagen" of zo.

Termen als "topsportklimaat", "transparantie" & "Europese top-32" kwamen zeker ook niet uit 's mans koker hè?
+3/-2

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Je hebt totaal geen idee hoeveel tijd Gerbrands aan z'n boeken spendeert. Toch wordt het zomaar als stok gebruikt om hem mee te slaan nu het minder gaat met PSV. Totaal ongegrond dus en bijzonder goedkoop.
+3/-3

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

1 jaar geleden
Daar zou ik toch maar over nadenken, Toon, om op te stappen en neem Johnie (de Jong) maar snel mee. Veel geld gespendeerd in spelers, die nauwelijks een fatsoenlijke bal kunnen raken. Een club-icoon als Mark van Bommel, zijn ontslag aanzeggen, slaat nergens op. Psv (rvc)geef de leiding maar over aan Guus, die wel bekwaam is, om een fatsoenlijke selectie er neer te kunnen zetten voor een komend seizoen.
+2/-2

 
1 jaar geleden
Ik deel jouw mening over John & Toon, maar Mark heeft ook, bigtime, gefaald natuurlijk! Die verzuimde met een toen nog uitstekende selectie, althans zeker voor eredivisiebegrippen, een "zekere landstitel" te converteren, terwijl de concurrent die nog op alle fronten actief was de nodige steken liet vallen en genoeg openingen bood. MvB had er in de zomer(stop) al uit gemoeten.
+4/-2

1 jaar geleden
Dit seizoen vreselijk slecht op vele fronten. Vorig seizoen na winterstop in neerwaartse spiraal maar om het missen van het landkampioenschap volledig op het conto van de verantwoordelijken bij PSV neer te leggen gaat mij te ver. Ik ben nog steeds van mening dat PSV landskampioen was geworden als er sprake was geweest van (een) objectieve KNVB, scheidsrechters en var.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Tuurlijk hebben we na de winter veel punten laten liggen door te veel gelijke spelen maar het begon al bij Emmen(2-2) waar 2 doelpunten om onduidelijke redenen werden afgekeurd en Ajax uit met 5 pnt voorsprong we het totaal uit handen hebben gegeven tegen 10 man! Ook daar gaf Kuipers heel graag een panalty aan Ajax op de achterlijn wat andersom zeer zeker niet was gebeurd...weg kampioenschap en nee dit is geen calimero gedrag maar in belangrijke wedstrijden worden we vaak gepakt door de KNVB en tuurlijk krijgen e ook wel eens panaltys tegen als we met 2-0 of 3-0 voorstaan(Vitesse thuis) maar Higler, Kuipers en die kontelikker van Derksen die fluiten graag PSV om de dag erna weer te lezen en horen hoe goed ze hebben gefloten!
+1/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Daar is wat voor te zeggen, maar PSV moet niet afhankelijk zijn van de VAR in de Arena, PSV had zijn kansen moeten benutten en niet dom en totaal onnodig puntverlies moeten lijden tegen Emmen, Utrecht (beide uit) en bv Feyenoord thuis...

Dan waren onze vrienden uit Adam nooit in de beurt gekomen. NB dit was met Angelino, Lozano en Luuk, kwaliteit genoeg!

Focus op wat jezelf in de hand hebt!
+3/-0

 
1 jaar geleden
Helemaal mee eens! En vergeet in dat rijtje vooral Heerenveen niet!
+2/-0

1 jaar geleden
"Het had niet beter gekund want dan hadden we dat wel gedaan" is wel een heel luie redenering.

Ik hoop niet dat men intern zo analyseert.
+3/-0

1 jaar geleden
Zoals Toon zelf aangeeft; "Als je ergens werkt bij een organisatie en je bent directeur van een topclub als PSV, heb je daar verantwoordelijkheden in”. De verantwoordelijkheden van Toon zijn talrijk. Het aanstellen van een coach en een TD zijn misschien wel het allerbelangrijkst. Toon heeft hierin niet alleen opzichtig gefaald, hij heeft het ook volledig uit de hand laten lopen. Als je een totaal onervaren trainer voor de leeuwen gooit neem je een groot risico. Het ook nog eens aanstellen van een net zo onervaren TD is onverantwoord gokken, vergelijkbaar met wat er met de banken is gebeurd. Het ontslaan van de trainer en zelf blijven zitten is in mijn ogen dan ook niet uit te leggen. Toon zal zeker kwaliteiten hebben, maar bij PSV is hij volledig door het ijs gezakt.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Heb jij het interview met Toon wel gezien? Het is een proces van weken geweest en natuurlijk hebben ze alles geprobeerd om het om te keren. Is niet gelukt en dus was er geen andere oplossing mogelijk dan Mark te ontslaan. Hoe pijnlijk dit ook is voor iedereen. Verder wordt een algemeen directeur niet afgerekend op het falen van een trainer, maar wordt in algemene zin naar het functioneren van de organisatie gekeken. Die is gewoon goed, dus Toon ontslaan heeft helemaal geen zin, tenzij je een totale desorientatie in je organisatie wilt bereiken. Verder moet je geen koeien met paarden gaan vergelijken; bij de bankwereld was iets heel anders aan de hand. Nogmaals Toon is niet incapabel en heeft zeker niet willens en wetens de mensen misleid.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ja het loopt allemaal gesmeerd. Het gras wordt op tijd gemaaid, Adri zorgt altijd voor mooi gestreken shirts en Paul bakt de beste bitterballen. Alleen wat jammer dat de scouting allerbelabberdst is, dat Feyenoord ons in de nek hijgt en dat vele miljoenen zijn verkwanseld aan slappelingen zodat nu ook onze pareltjes er niet veel zin meer in hebben. Van mij hoeft Toon niet ontslagen te worden, hij zou zelfreflectie moeten tonen en zijn conclusies moeten trekken.
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
"dat vele miljoenen zijn verkwanseld aan slappelingen". Hier ben ik het mee eens. Ik snap best wel dat de ene aankoop beter uitvalt dan de andere, en dat de groei van spelers moeilijk te voorspellen is. Maar PSV heeft te veel spelers gehaald waarvan bij het scouten toch duidelijk moet zijn geweest dat het mentaal geen echte doorzetters waren.
Voetbal is veel meer dan alleen techniek. Het heeft ook veel met mentaliteit, intelligentie en ruimtelijk inzicht te maken. Soms zijn voetballers met minder techniek die wel heel slim en doordacht spelen, toch veel waardevoller voor een team. Bijvoorbeeld Bruma zie ik vaak zomaar wat doen, zonder een duidelijk doel.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Er falen op dit moment zoveel spelers bij PSV dat het logischer is om naar een externe factor te gaan zoeken. Op basis van onze kwaliteiten moeten we in de meeste wedstrijden de betere voetballende ploeg zijn. Dit zijn we al jaren niet meer, zelfs met de superselectie die Cocu beschikbaar had eindigden we vaak met samengeknepen billen en 10 man in onze eigen zestien. Zet er eerst maar eens een goede trainer voor die eens wat lijn in het spel gaat krijgen, zodat de ondergrens niet meer onder het niveau van GVVV ligt. We roepen al jaren dat winnen belangrijker is dan goed spelen en vergeten ondertussen dat je door goed te spelen ook makkelijker kan winnen. Het voetbal van PSV is in 80% van de wedstrijden niet om aan te zien.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Persoonlijk bericht gestuurd @remmie, ff lezen svp
+1/-0

1 jaar geleden
Twaalf wedstrijden, twee keer winnen. Als jij dat een "beetje" uit de vingers glippen noemt heb jij een enorme plaat voor je kop en moeten ze jou per direct op straat stampen.
+4/-0

1 jaar geleden
Eigenlijk geeft Gerbrands aan dat hij het onbegrijpelijk vind dat het vanaf Utrecht-uit mis ging. Oftewel, bij PSV werd gedacht dat het lek boven was. Het begin van het seizoen, met de reteslechte wedstrijden tegen Basel, Haugesunds en Twente, was blijkbaar alweer vergeten. Zo zie je maar weer dat niet alleen supporters, maar ook de clubleiding zich blijkbaar zand in de ogen laat strooien door een paar gewonnen wedstrijden. Kwalijke zaak, en ook een goede reden voor een grondige evaluatie. Zelf ben ik een aanhanger van Toon en hoop ik dat hij voor PSV behouden blijft, maar de kwaliteitsbewaking rondom het eerste elftal moet wel vele malen beter (al is dat natuurlijk primair een taak van de technische afdeling van de club en niet van de algemeen directeur).
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
" Gerbrands zag totaal niet aankomen dat het bij PSV mis zou gaan. "

Dat is nou precies de reden waarom deze man hoort op te stappen. Enig idee wat de tweede seizoenshelft gaat brengen met deze (gehavende en onzekere) selectie? Dat ziet hij dan kennelijk ook niet aankomen... Het enige is hopen tegen beter weten in.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Hij is geen pure voetbal man, maar dat hoeft ook niet als algemeen directeur.
Het is wel handig, zie bv Van Raay, die kon gewoon Hiddink negeren als hij het niks vond...
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
@Tony: Ik weet niet of je op mij reageert, alles via mijn mobiel, maar Marcel Brands was eerst technisch manager en daarna
technisch directeur: dus die ging over de voetbal technische zaken, zoals de jeugdopleiding, scouting, aankopen en contactverlengingen...

Dus wat bedoel je, voor welke successen verdient hij ook nog de credits?

Ja hij heeft goed werk verricht, maar ook hij zat achter Bruma aan, iets waar hier vaak John de jong voor afgebrand wordt...
+1/-0

 
1 jaar geleden
@PSValtijd1: ik reageerde inderdaad op jouw post. Ik denk dat het tandem Gerbrands/ Brands voor heel veel goeds verantwoordelijk is binnen PSV. De achtergrond van Brands met zijn ervaring/ kennis kwam Toon neem ik aan goed van pas. Het verbaast me niks wat er de afgelopen 12 maanden gebeurd is. Er is heel veel voetbalkennis vertrokken uit de organisatie. Wat van Marwijk zijn rol nou precies is geweest zou ik graag eens horen van betrokkenen. Je ruilt Van Bommel in voor Faber en van Marwijk voor Guus (plat gezegd). Wat voegt dat toe? Kan me alleen voorstellen dat Guus een heel ander type is dan Bert.

Inzake je eerdere post over dat je medestanders zoekt richting Toon. Kun je iets specifieker zijn? Waar wil je naar toe? Wat wil je precies gaan optuigen? Waar heb je vragen over?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Cker heeft Brands ons veel gebracht, maar je weet toch ook hoeveel kritiek er op hem was in het begin? In de tijd dat we met oa Strootman, Mertens geen kampioen konden worden...
Ik deel je kritiek dat Gerbrands geen echte voetbal knowhow heeft een in het hogere bestuur ook te weinig. Kritisch mensen die PSV een goed hart toe dragen en dat uit kunnen leggen, zijn altijd welkom imo. Zie verder mijn persoonlijk bericht.
+1/-0

 
1 jaar geleden
@PSVAltijd: daarom is het beoordelen van een TD over een relatief kortere periode onmogelijk. Zie je persoonlijke inbox.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.840 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

aisatti arsenal barcelona belastingvoordeel chelsea dumfries eigenaren eredivisie feyenoord floristhfc geografisch geografische gewone godenzoon historie ihataren ihattaren kloof liverpool madrid malen martinez milan nba rasmussen rensch shevchenko uefa var willy