Transparent
Inloggen
Sluiten

Daniel Schwaab: 'Als ik verantwoordelijk was, had ik voor Spanje of Portugal gekozen'

6 januari 2020 00:32 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Daniel Schwaab: "Als ik verantwoordelijk was, had ik voor Spanje of Portugal gekozen"; image source: Pro Shots

Als het aan Daniel Schwaab had gelegen was PSV niet naar Qatar vertrokken. Dat geeft de verdediger aan in gesprek met De Telegraaf. "Het veld is super en alle faciliteiten zijn heel goed. Maar het zijn wel lange vluchten voor een kamp van een week, waardoor je twee hele reisdagen verliest, en gezien de mensenrechtensituatie weet ik niet of je hier naar toe moet gaan", aldus Schwaab. "Ik kijk kritisch naar de manier waarop hier wordt omgegaan met arbeiders en mensen. Als ik zelf de verantwoordelijke zou zijn, had ik voor Spanje of Portugal gekozen."

Volgens Schwaab heeft PSV zware maanden achter de rug. "Dat had ik me wel anders voorgesteld, toen ik besloten had om terug te komen', zo geeft hij aan. "Na twee wedstrijden waarin het totaal scheef gelopen is, tegen FC Utrecht en AZ, zijn we in een negatieve spiraal gekomen en het is ons niet gelukt daar weer uit te komen."

De verdediger kan zich vinden in de woorden van Ernest Faber dat er te veel negativiteit in de groep was. "ls er bij te veel spelers in het hoofd zit dat het slecht is, dan krijg je steeds meer negativiteit. Dan wordt er niet meer positief gecoacht, maar na een fout alleen maar gezegd dat iemand slecht is. Dat helpt het team niet. Te veel spelers zijn alleen met zichzelf bezig geweest en niet met het team", zegt hij daarover. "Ook in de tweede seizoenshelft zullen er tegenslagen komen en daar moeten we dan beter mee omgaan. In de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen PEC Zwolle hebben we laten zien dat we dat kunnen."

Schwaab gaat verder: "De trainer probeert ons voor te houden dat we positiever moeten zijn, maar het is niet zo dat als je dat zegt het ook meteen zo is. Het is iets dat uit onszelf moet komen. We moeten allemaal meer met het team en minder met onszelf bezig zijn. Alleen zo kom je uit een slechte periode."




Discussieer mee op de forums


Tags

schwaab portugal faber pec qatar telegraaf utrecht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Zit Bruma al op het vliegtuig?
+1/-0

4 jaar geleden
Volgend jaar zuid Spanje. Kun je paar leuke oefenduels doen en vakantiegangers kunnen de wedstrijden bezoeken. Die jetlags nu werken niet mee en het blijft een vreemd land. Goed dat Swaab een statement maakt tegen de club.
+8/-0

 
4 jaar geleden
Een jetlag met een tijdverschil van slechts 2 uurtjes is wel een beetje triest. Zouden onze topsporters Portugal met een tijdverschil van 1 uur wel aankunnen?
+3/-0

 
El Frikandel (geschorst)
4 jaar geleden
Of dat met Zuid-Afrika ?
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
4 jaar geleden
Jetlag ? Van da stukske vliegen ?
+1/-0

4 jaar geleden
Opmerkelijk dat hij zich zo uitspreekt, meeste voetballers zouden dat toch niet durven. Inhoudelijk ben ik het wel helemaal met hem eens. De omstandigheden die je in Qatar hebt zou je ook in Zuid-Europa moeten kunnen vinden, en dan heb je geen politiek issue. Nu er geen financieel argument is (want PSV betaald alles zelf) is dit helemaal een bedenkelijke keuze.
+11/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Heel prettig dat een selectie speler zich hier tegen uitspreekt, hulde!

Het is dus volgens een van onze voorbeeldige profs (niet cynisch bedoeld) - en die wel nadenkt en zich uitspreekt gelukkig - om 2 redenen totaal onlogisch om naar dat land te gaan: fysiologisch EN maatschappelijk gezien, helemaal omdat er een goed alternatief voor handen is (Spanje)...

Enfin hoop dat diegene die dit bedacht heeft (van Bommel/ van Marwijk ?) weg zijn of bij nader inzien dat iig duidelijk is dat dit niet goed is!
Dit is ook al aangegeven vorig jaar, dus ik begrijp de keuze totaal niet.

Misschien is er een meerjarig contract getekend in 2018, maar zeg dat dan.
+5/-0

 
Daniel krijgt geen verlenging waarschijnlijk, maar dat ik al min 3 heb voor mijn humor zegt veel over een aantal medesupporters,want aan de andere kant +6 score zegt mij meer;-)
+4/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Klopt, heel kinderachtig, persoonlijke vetes, rancuneus omdat je andere mening hebt, negatieve energie, maar goed @por: schijt aan dat negatieve gedoe hebben/ houden!

Ik deel nooit een min uit, omdat ik het niet opbouwend vind; kritiek is prima, maar wel gefundeerd graag wmb.
Zelfs voorgesteld aan de mods om de negatieve -/- reactie mogelijkheid eruit te halen, want als je het er niet mee eens bent of iets wil nuanceren, kun je dat altijd schrijven...
+2/-1

 
4 jaar geleden
Hahaha ja, geweldig dat (dis)like-systeem hier!

Nu is het wel een beetje een sport geworden om hetzij hoog in de + dan wel in de - te komen en niet een saaie '0' of (+/-) '1'. ;-)
+4/-1

4 jaar geleden
Helemaal mee eens. Goed dat hij zich daarover uitspreekt. Wie heeft bedacht daar naar toe te gaan voor een trainingskamp? Heeft dat nog met van Bommel en van Marwijk te maken? Zij vonden het namelijk ook geen probleem om samen het Saoudie-Arabisch voetbalelftal onder hun hoede te nemen. Was toen ook zo'n belachelijke keuze wat mij betreft. Vanaf dat moment heb ik ze beiden eigenlijk niet meer serieus genomen.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Dit komt ook uit de koker van MvB.
+1/-0

4 jaar geleden
Hou je lekker bezig met goed verdedigen Schwaabie ipv hier de moraalridder uit te hangen.
+3/-9

 
4 jaar geleden
Zou een fantastisch interview worden als hij zijn volgende interview gewoon elke vraag beantwoordt met: "Daar houd ik me niet me bezig, want ik wil me alleen bezig houden met goed verdedigen."
+5/-1

 
4 jaar geleden
Ja daar is die voor, anders kan die net zo goed bij Jinek gaan zitten. Als die nou de sterren van de hemel speelde wedstrijd in en uit, en zoiets zei, ala. Maar die gast is een van de zwakste schakels binnen dit psv en dan gaat die even mooi de etische kaart spelen, daar krijgt die zijn salaris echt niet voor hoor.
+1/-0

El Frikandel (geschorst)
4 jaar geleden
Zo. Geeft zelf toe dat hij niet verantwoordelijk is.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Persoonlijk houd ik mij meer bezig met het belang van PSV dan met eventuele schending van mensenrechten. Bij een hoogste baas in de organisatie past echter een meer diplomatieke houding, al is het louter voor de vorm, naar buiten toe.

Maar wat het sportieve aspect betreft, sla tijdens winterstop idd gewoon je tenten op in landen als Spanje of Portugal, of desnoods Turkije. Dan krijg je een gedegen voorbereiding op de rest van het seizoen (hoewel dat ditmaal niet meer zo relevant is natuurlijk).

Tegenwoordig lijken exposure en ordinair winstbejag (lees: geld) zwaarder te wegen dan het sportieve aspect. Welnu ik weet nog dat PSV onder Dick Advocaat en mét Mark van Bommel in de gelederen halverwege het seizoen 2012/13 op poleposition lag. Dit werd echter volledig teniet gedaan door een trainingskamp in Azië - Indonesië?, Thailand? - met de nodige reistijd, vermoeienissen & jet lag als gevolg. Een paar dagen na terugkeer werd er thuis met 1-3 van PEC verloren. Het momentum was en bleef vervolgens weg. Zo is goedkoop algauw duurkoop.
+2/-2

 
El Frikandel (geschorst)
4 jaar geleden
Hey Killer. Jij hebt de handdoek toch nog niet gegooid voor de conpetitie ? We zijn op de helft man.
+1/-0

reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

PSVvakOO (geschorst)
4 jaar geleden
Waarom altijd die misplaatste verontwaardiging over islamitische landen als qatar? Alsof het in andere islamitische landen ook maar enigszins beter is gesteld voor wat betreft mensenrechten, vrijheid van meningsuiting, godsdienstvrijheid, homorechten, emancipatie, etc.
+4/-3

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
De verontwaardiging gaat over dode bouwvakkers (arbeidsomstandigheden) en over de keuze van PSV om daar te gaan voetballen in plaats van ergens anders. Het gaat niet over politiek of geloof.
+3/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Het gaat wel degelijk (ook) om mensenrechten. Abeidsmigranten worden in landen als qatar immers als slaven behandeld.

Daarnaast is islam geen geloof, maar een totalitaire veroveringsideologie, met weliswaar een religieus component, maar dat is minder dan 20 procent van de gehele ideologie.
+1/-2

4 jaar geleden
Lijkt mij toch ook dat de spelersgroep aan het begin van het seizoen word gevraagd wat voor een winterstop-programma ze het liefst zien.
+1/-0

 
Spyrootjuh (geschorst)
4 jaar geleden
Uiteraard... En er wordt ook meteen gevraagd tegen welke tegenstanders ze willen spelen in deCL of de EL. Daarnaast mogen ze aangeven hoeveel vrije dagen ze per jaar willen en hoelang een training maximaal mag duren.
+1/-0

 
4 jaar geleden
"Wat ze het liefst zien" is niet "wat ze eisen".
Ruimte voor overleg zeg maar....
+1/-0

4 jaar geleden
Als schwaab echt een understatement had willen maken was ie thuis gebleven. Nu loze woorden..
+1/-0

4 jaar geleden
Dit komt uiteindelijk uit koker van Mark en Bert, het duo dat zich al graag liet verwennen door Saudi Arabië, en niet zo zwaar tilt aan de algehele normen en waarden van een land in het midden oosten. De lokroep vh geld blijft kennelijk sterk. Ook al heb je al zoveel verdiend. Maar ik snap gewoon niet waarom het fysiologisch verstandig is om in een snikheet land je voor te bereiden om een winterseizoen. Ideale luxe omstandigheden lees ik. Ik heb liever minder luxe en meer realistische temperaturen die hen op een paar zware maanden voorbereid.
+1/-0

4 jaar geleden
Je hebt gelijk Daniel. Ik kom zelf vaak in die hoek. Ik begrijp soms goed hoe onze allochtone medelanders zich voelen. Beter met Danny Koevermans en de dames meegegaan naar Torremolinos.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje