Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Kansen op Ricardo Rodríguez flink vergroot na transferban Fenerbahce'

18 januari 2020 21:56 - VI.nl
Foto: Pro Shots

[Update] "Kansen op Ricardo Rodríguez flink vergroot na transferban Fenerbahce"; image source: Pro Shots

Technisch manager John de Jong ontbrak dinsdagavond op de nieuwjaarsreceptie van PSV omdat hij momenteel in Milaan is. Dat meldt Robin Jongmans van De Telegraaf via Twitter. De Jong is samen met Peter Fossen naar Italië afgereisd met als doel om Ricardo Rodríguez binnen te halen. De Zwitsers international zou zichzelf samen met zijn zaakwaarnemer al langer hard maken voor een tijdelijke overgang naar PSV.

Update 15-01 02:03: Volgens de doorgaans betrouwbare Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio heeft AC Milan PSV laten weten onder welke voorwaarden Ricardo Rodríguez mag vertrekken bij de club. De Zwitsers international mag of per direct gekocht worden of worden gehuurd tot het einde van dit seizoen. Bij die laatste optie zou echter een koopverplichting zitten van 6 miljoen euro voor komende zomer. PSV zal in de komende dagen intern overleggen of het aan deze voorwaarden wil voldoen.

Update 19:28: Het is allerminst zeker dat PSV de selectie zal gaan versterken met Ricardo Rodríguez. Volgens de Italiaanse journalist heeft de linksback namelijk een persoonlijk akkoord bereikt met het Turkse Fenerbahce over een jaarsalaris van 4 miljoen euro per jaar. De Turken hebben AC Milan aangeboden om de Zwitser te huren met optie tot koop.

Update 20:57: Gianluca Di Marzio meldt dat Ricardo Rodríguez donderdag zal besluiten waar hij zijn loopbaan voort zal gaan zetten. Zowel PSV als Fenerbahce is akkoord met AC Milan over een huurperiode van een half jaar en een aankoopverplichting voor aankomende zomer. Financieel zou de Zwitser in Turkije echter meer kunnen krijgen. Bovendien zouden ook Spaanse clubs zich gemeld hebben voor Rodríguez.

Update 21:40: Volgens Gianluca Di Marzio heeft Ricardo Rodríguez zijn keuze al gemaakt: hij kiest Fenerbahce boven PSV. De Turkse club huurt hem tot het einde van dit seizoen en hij zal daarna voor 5 miljoen euro definitief richting Istanbul vertrekken.

Update 17-01 09:21: Volgens het Eindhovens Dagblad heeft PSV nog altijd hoop dat het Ricardo Rodríguez vast weet te leggen. Samen met AC Milan is het op zoek naar structuren om hem te kunnen betalen. Naar verwachting zal er met AC Milan een akkoord worden bereikt, maar moet het nog wel tot een akkoord komen met Rodríguez zelf.

Berichtgeving dat Fenerbahce hem al binnen zou hebben, kloppen niet. De Turkse club kan vanwege opgelegde financiële restricties niet zomaar aan de voorwaarden van AC Milan voldoen.

Update 18-01 21:56: Voetbal International meldt dat PSV plotseling een veel grotere kans maakt om Ricardo Rodríguez aan te trekken. Vanwege de financiële situatie is Fenerbahce door de Turkse voetbalbond namelijk gestraft en mag het deze transferperiode geen spelers aantrekken. Fenerbahce is tegen de straf wel in beroep gegaan.

Meer op VI.nl


Tags

rodriguez fenerbahce milan marzio jong transferban aankoopverplichting allerminst beroep fossen huurperiode jaarsalaris milaan nieuwjaarsreceptie opgelegde restricties structuren telegraaf turkije

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Souza Faria 11 (geschorst)
9 maanden geleden
Nou nou een half jaar huren. Moet je daarvoor zoveel ophef naar buiten brengen. Weer niks van onszelf.
+2/-6

 
9 maanden geleden
Komt hem iig wel goed uit, Ja? en als hij ons iets goeds brengt is dat mooi meegenomen , toch? wij hebben daar versterking nodig.
+4/-0

 
9 maanden geleden
Ja want John De Jong laat dit soort dingen bewust lekken naar de kranten? Die heeft daar juist geen enkel belang bij. Daarnaast gaat het dus schijnbaar niet om enkel huur pipo.
+1/-1

 
9 maanden geleden
We hebben broodnodig een linksback nodig en dit is een goeie naam. Volgens jouw logica zouden ze hier geen aandacht aan moeten besteden? Sorry Souza, maar dat is echt zeuren om het zeuren. Ik begrijp dat iedereen een beetje nors is vanwege het klote jaar dat we achter de rug hebben, maar het is tijd om positiviteit te brengen met zijn allen. Het is kut geweest, maar een linksback als Rodriguez is juist 1 van de schaarse lichtpuntjes die we hebben. Laten we de positieve puntjes die er zijn vooral toejuichen, er zijn genoeg echte negatieve dingen geweest de afgelopen tijd.
+3/-1

 
9 maanden geleden
Haleluja Bro, ben zelf zowat uit mijn dipje aan het bijkomen, het voeld best goed aan die Rodriguez, en als onze jongens straks allemaal fit zijn zie ik het nou al helemaal zitten, als we nou redden wat er te redden valt voor dit seizoen moeten we daar maar genoegen mee nemen en ons richten op de toekomst, ik zie iig perspectief, licht aan het eind van het seizoen gaat schijnen, de zogenaamde miskopen kunnen ook nog altijd gaan shinen, Forsa PSV.
+3/-1

PSVvakOO (geschorst)
9 maanden geleden
Als het rond komt, beschikt PSV tenminste over een linksback van formaat. Althans, als ik moet geloven wat men over Rodríguez zegt.
+3/-1

 
9 maanden geleden
Deze jongen heeft een doel, is hem menens zich te bewijzen, heeft tenminstens de drive om iets te bereiken, ik heb eerder gepost graag of niet, hij heeft een doel.
+3/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Hopelijk komt er dan wat meer respect voor John de Jong, mocht de deal rondkomen. Maar een miljoen of 6 van de omzet verplicht moeten aftikken voor iemand die in augustus 28 wordt zie ik niet 1,2,3 gebeuren. Medefans lijken vergeten te zijn dat Mo en Bergwijn hun contract verlengd hebben terwijl Malen, ondanks de vrees van velen hier, niet voor nop de tent uit is gelopen. Deze jongens vertegenwoordigen het meeste kapitaal van PSV.
+11/-4

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Hier wil ik me graag bij aansluiten @Tony

Nou doorpakken John!

En wij hier n bietje positiever graag...
+5/-1

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Ik snap niet waarom iedereen zo positief is over die jongen. Geen van ons heeft hem zien voetballen maar we halen een goede LB binnen. Wellicht de beste ter wereld als ik zo mag geloven. Noem mij maar een doemdenker, maar ik wil eerst zien dan geloven. Optie met koop graag en geen optie met verplichte koop. We kunnen ons geen miljoenen miskoop meer veroorloven.
+3/-2

 
9 maanden geleden
Je bent er vroeg bij BL Beard. En nog scherp ook. Volgens mij heb ik eerder Philipske over deze jongen gehoord. Benieuwd wat die ervan vindt. Las trouwens dat Zoet dichter bij je in de buurt komt keepen.
+3/-2

 
9 maanden geleden
Deze jongen heeft het prima gedaan in zowel de Bundesliga, als bij het Zwitserse nationale elftal. Is daar lang vaste waarde geweest. Bij Milan aanvankelijk ook prima, maar daar slaagt niemand volle bak.
Internationaal gelouterde speler, dat moet wat zijn. Al dacht ik dat ook van Lato, dat is namelijk ook echt een prima back. Gaan we zeker nog wat van horen..
+1/-0

 
9 maanden geleden
Baumi had het ook goed gedaan in de Bundesliga begreep ik. Er is geen garantie als je het ergens goed gedaan hebt dat je het bij psv ook goed gaan doen. Daarom hou ik altijd een slag om de arm.
+2/-2

 
9 maanden geleden
Respect moet je verdienen. En gezien de huidige zeer onevenwichtige selectie en de enorme berg geld die hij ervoor uit heeft mogen geven heeft hij dat zeker nog niet. En daar gaat ook een linksback van 28 geen verandering in brengen. Al helemaal niet als de verhalen over zijn salaris kloppen. Om nog maar niet te spreken over dat gehuil over zijn functie die hij niet in zn eentje zou kunnen uitvoeren. Daar heb ik nog niet eerder een TD of TM over horen klagen bij PSV.
+1/-0

9 maanden geleden
Er komt nu dus een kerel bij ons psv...
+3/-0

9 maanden geleden
Huren met optie tot koop, lijkt me verstandigste; of dat haalbaar is weet ik natuurlijk niet, maar indien mogelijk, zou ik dat doen als PSV zijnde
+2/-0

9 maanden geleden
Mag toch hopen, dat er ook een optie tot koop bij in komt te zitten, voor een half jaar huren is enkel het probleem voor je uitschuiven, en kun je in de zomer weer opnieuw beginnen.....liefst gewoon kopen! Het gaat hier om een zwitsers international, die met een goed EK zo weer weg kan zijn, wanneer het geen eigendom is
+3/-0

 
9 maanden geleden
Waarom huren? Meteen kopen voor die 6 miljoen, dit is echt een goede speler. Voor Bruma leggen ze 15 neer maar nu gaan ze moeilijk doen? Wat een buitenkans.
+3/-0

 
Souza Faria 11 (geschorst)
9 maanden geleden
Er is geen geld bounce. Dat heeft sjonnie weggegooid.
+2/-7

 
9 maanden geleden
Ome Sjonnie zal toch nog wel iets in de kluis hebben? Zeker als we nog 3 mil vangen voor Pereiro.
+3/-0

 
9 maanden geleden
Er is wel geld, maar dat moet in het "potje van Gerbrands" komen, dat uiteindelijk 50 mln moet worden. Daar ben je wel even mee bezig.
+1/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Dat zou mooi zijn, maar vermoed dat ze bij Milan ook niet gek zijn en daar ben je wel van afhankelijk...
+1/-0

9 maanden geleden
Het is vandaag toch een dag met hoop. Transfer van Rodriguez is nog mogelijk, situatie van Zoet met verhuur goed opgelost, Puma als hoofdsponsor, nog een kansje Pereiro te slijten en met Eijkelkamp een prima persoon binnengehaald voor de technische staf. Hoop doet leven!
+10/-0

 
 
9 maanden geleden
Die berichten dat Pereiro verkocht word neem ik met een baal zout. Noem mij maar een doemdenker maar inmiddels ken ik die KutSal maar al te goed. Bij CSKA Moskou kennen ze hem ook goed. Als hij ook maar een cent minder aan de verkoop van Pereiro verdiend gaat de deal niet door. Eerst zien dan geloven.
+4/-0

9 maanden geleden
Dit gaat lukken, Rodriguez heeft altijd onder Faber en Ramzi willen voetballen.
+8/-3

9 maanden geleden
Zou een mooie prestatie zijn van John. In mijn ogen kunnen we hem pas beoordelen als we straks weer een echte trainer hebben. Valverde is weer vrij, zie John dat wel ff regelen.
+4/-2

 
9 maanden geleden
Je kunt John de Jong nu sl beooordelen hoor
+2/-0

9 maanden geleden
Altijd doen met die koopverplichting. Voor 6 miljoen koop je geen linksback met zijn kwaliteiten. Tenzij hij het voetballen verleerd is uiteraard, maar dat lijkt me sterk.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Nee we moeten er een paar dagen over gaan denken jonge jonge... Intussen sijpelt er vanuit Italië door dat hij liever naar Turkije gaat. Over de prijs is niet meer te onderhandelen, wil je hem ja of nee. Dat hoeft toch geen dagen te duren ? Hup gas erop en tekenen.
+2/-0

9 maanden geleden
Huren met koopverplichting? Dan kun je hem beter gelijk kopen. Gaat zeker nog 4, 5 jaar mee en dan is 6 miljoen niet zoveel. Wie weet brengt hij de balans terug in het elftal en blijft EL in het zicht. Dan heb je hem al terugverdiend.
+3/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Zag net 'n bericht voorbij flitsen dat PSV op het laatste moment is afgetroefd
Klikte t net te snel weg en zag niet welke site t was....
Voetbalzone was t, weet niet of het betrouwbaar is maar hij lijkt toch nog richting Fener te gaan :-(
+2/-1

 
9 maanden geleden
Staat inmiddels ook op NU.NL, zou een mooie domper zijn als dit gebeurt
+2/-1

 
9 maanden geleden
Inderdaad 'n domper dan, die speler is in principe niet eens zo duur (6 mil)
Er kunnen wel flinke bedragen neergeteld worden voor matige spelers als Baumgartl en Bruma
Die 6 mil had ik dan toch van de bodem proberen te schrapen zeker omdat 'n linksback zo hard nodig is
+2/-0

 
9 maanden geleden
Waardeloos beleid in Eindhoven. Stamp die de Jong toch op straat, die kan nog geen Snickers met winst verkopen. Verrekte frotnek.
+2/-4

 
9 maanden geleden
Bericht klopt dus.
Ok jammer, volgende.
+2/-1

9 maanden geleden
Ben nu wel benieuwd of ze een plan b hebben of dat er weer een Boscagli uit de hoge hoed komt.
+4/-0

 
9 maanden geleden
Gewoon hillemol niks erbij deze winter. Diep triest dit.
+1/-0

9 maanden geleden
4 miljoen per jaar...dat is niet afgtroefd maar totaal kansloos.
Lijkt mij achteraf gezien behoorijk wat tijdsverspilling.

Nog 4 dagen, komt helemaal goed!
+3/-0

 
9 maanden geleden
Dat zal toch wel al bekend zijn geweest die salariseisen ? En dan nog als een blije mongol naar Milan vliegen tijdens de nieuwjaarsreceptie "om een transfer af te ronden" ? Flikker toch op. JdJ per direct op straat stampen. Frotnek die heel onze club verneukt.
+1/-0

9 maanden geleden
Tja als je dit hoort van 4 miljoen dan snap je niet waarom De Jong hier zoveel tijd aan heeft besteed. Erg benieuwd of er een plan B is of zoals in de media een week geleden werd gesuggereerd er dan niemand meer bij komt. Lijkt mij nogal een raar beleid, want iedereen ziet al een half jaar dat de zwakke plek op linksback ligt. Je hebt dus al 6 maanden om daarop te scouten voor in de winterstop.
+3/-0

 
9 maanden geleden
Salaris van 4 miljoen kun je niet mee concurreren. Helaas was op papier een mooie buitenkans geweest. Ik vind het zelf vreemder dat Lato nooit de kans heeft gekregen op linksback. Nu heb je een talentvolle speler gehuurd voor een invalbeurt van 1 minuut terwijl alle andere opties op linksback hebben gefaald. Het kan toch niet zo zijn dat Valencia een speler niet wil verkopen die onder het niveau Sadilek op linksback zit? Dat gaat er bij mij gewoon niet in. Ik denk dat er intern best wel eens heel veel aan de hand kan zijn geweest bij ons cluppie. Kijken of John nog een andere verassing uit de hoge hoed kan toveren.
+3/-1

 
Souza Faria 11 (geschorst)
9 maanden geleden
Wat een mispeer weer van onze sjonnie. Benieuwd wie als tweede op het lijstje staat. Ik denk de back van Eupen want daar hebben we tegen gespeeld van het weekend.
+4/-1

 
9 maanden geleden
Wordt tijd dat jij de baas gaat worden bij PSV @souza. Vouw je plan eens uit hoe jij PSV richting de status van potentiële CL-winnaar gaat duwen.
+3/-1

 
9 maanden geleden
Een onderbouwing hoe een enkeling denkt de top32 van Europa te bereiken zou ook niet onaardig zijn. Zeker als blijkt dat onze verwachte linksback een paar miljoen per jaar uit Turkije verkiest boven een vorstelijk PSV - salaris en wederom duidelijk wordt dat in een wereld van veel poen ons clubke op de transfermarkt weinig uitstraling meer heeft.
+1/-1

 
9 maanden geleden
Die van AGOVV deed het ook niet onaardig tegen ons.....en scheelt weer wat in salaris. Verder alles goed?
+1/-1

9 maanden geleden
Ach wat Rodriguez ook kiest. PSV en Fenerbache zijn beiden onrustig op het moment. Bizar dat een club met financiële problemen een vorstelijk salaris kan bieden... Ander land, andere cultuur, opmerkelijke mogelijkheden... Ik zou het zuur vinden als de Jong voor niks naar Milaan is afgereisd. PSV mist te veel vermogen om iets te doen op de transfermarkt...
+5/-1

 
9 maanden geleden
Maar de Jong heeft een mooi reisje gehad en kan declareren. Wat beurt die gast eigenlijk ? Want verdienen noem ik het bewust NIE.
+5/-2

 
9 maanden geleden
Helemaal eens met "Bizar dat een club met financiële problemen een vorstelijk salaris kan bieden". Ergens is het dus ook de vraag of dat salaris ook echt uitbetaald gaat worden. Gaat hij bij problemen een rechtzaak in Turkije beginnen ? Bij een NL-club heb je die zekerheid wel.
+4/-1

9 maanden geleden
"... De Turkse club huurt hem tot het einde van dit seizoen en zal daarna voor 5 miljoen euro definitief naar Istanbul vertrekken."

Écht goede zin. Fijn om te weten dat Feberbahce naar Istanbul gaat. Prutswerk!
+4/-0

9 maanden geleden
wat is hier nu echt waar van?? want ik lees ergens anders dat hij nog steeds geen beslissing heeft genomen!!
+1/-0

9 maanden geleden
Speel dit seizoen gewoon uit met wat je hebt en geef de jeugd de kans.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Misschien kunnen ze hem ruilen met Pereiro ?
+1/-1

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Juist Analist.
Wat heeft een dikke inverstering nou voor zin als wellicht ook de 2e plek uitzichtloos is.
Dat zijn dan 2x financiele klappen.
+1/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Gaan jullie nou zelfs de 2e plaats al opgeven? Hallo we zijn pas halverwege, remember 2007 en 2016, nooit opgeven! Wij zijn PSV!
+3/-0

9 maanden geleden
Bruma ophalen en viergever op de back een idee?
+1/-0

 
9 maanden geleden
Haha en haal Karim Rekiki er ook bij
+1/-0

 
9 maanden geleden
Zo blijf je aan de gang
+1/-0

9 maanden geleden
Het AD schrijft dat 'PSV toch nog een poging waagt'. Hier iets eer over bekend?
+1/-0

9 maanden geleden
Als wij structuren moeten gaan verzinnen om 5 miljoen op te hoesten dan staan we er nog triester voor dan ik al dacht. Zijn we dus geen haar beter als Feyenoord . Treurig.
+1/-1

 
9 maanden geleden
De transfersom is het probleem niet, maar het zeer riante salaris dat hij bij Milan krijgt.
+3/-0

9 maanden geleden
Wat een Übersoap weer zeg...krijg je dadelijk dus een peperdure speler die eigenlijk naar een andere club wilde voor een veel hoger salaris...daar zal de motivatie wel vanaf druipen...Ik neem aan dat JdJ het aanbod naar beneden heeft bijgesteld nu Rodriguez geen andere opties meer heeft?
+4/-1

 
9 maanden geleden
Als PSV een ervaren speler voor een redelijke prijs kan halen dan is dat prima,
Ik hoop wel dat PSV ook alternatieven heeft, die ze kunnen halen.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Ik zie het niet zo somber in. Hij zal wel een behoorlijk bedrag aan tekengeld incasseren mocht hij komen, maar natuurlijk niet vergelijkbaar met het salaris wat fener hem voorhield. Het verschil is wel, fener is een club waar spelers vaak nog even hun zakken gaan vullen, terwijl PSV meer als tussenstap wordt gezien om (nog een keer) een grote transfer te maken. Dat zal de insteek dan ook zijn, alla Moreno en Guardado. Maaaaarrr, dan moet ie dus WEL goed spelen. Dat is wellicht extra motivatie, terwijl bij fener hij gewoon lekker zijn salaris zou opstrijken (in theorie dan, ik zou met de huidige politieke situatie in Turkije en de financiele problemen van fener daar echt NOOOIT naartoe gaan, maja, voetballers en intelligentie hebben gemiddeld weinig correlatie he...)

Lees wel: mocht hij komen. Zo'n soap trekt ook aandacht. Wellicht dat er andere clubs op het vinkentouw zitten.
+2/-0

9 maanden geleden
Deze man komt natuurlijk niet. Hij zal de wedstrijd bij VVV bekrken hebben en bij zichzelf gedacht hebben: nee
+1/-1

 
9 maanden geleden
Had JdJ hem niet uitgenodigd als eregast ? Had hij het meteen geweten: voor 7.000 Duitsers op dat kutplastic in een fietsenstalling spelen met collegas die in een G-team net mee kunnen. Die zat dan om kwart over twee in de vlieger naar Malpensa.
+1/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.996 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

anti boscagli bruma daguardo dumfries dumoulin emmen fox hans hendrix ihattaren jong kraay mik mvogo nos pogacar recept redwhitestripes roger roglic romario romero rosario samenvatting schmidt tour unnerstall wethoudervanjuine zahavi