Transparent
Inloggen
Sluiten

Bert van Marwijk: 'Mark van Bommel is minder schuldig dan de technisch manager'

20 januari 2020 07:31 - Ziggo Sport
Foto: Pro Shots

Bert van Marwijk: "Mark van Bommel is minder schuldig dan de technisch manager"; image source: Pro Shots

Bert van Marwijk heeft zondagavond hard uitgehaald naar de clubleiding van PSV vanwege het ontslag van Mark van Bommel. Volgens de schoonvader van Van Bommel, die als adviseur zelf ook bij de club betrokken was, was de trainer niet de hoofdschuldige van de slechte prestaties. "Met De Jong, Lozano en Angeliño zijn er 40 goals en 30 assists kwijt", aldus Van Marwijk. "Mark heeft toen de fout gemaakt door te zeggen dat deze selectie beter was dan vorig seizoen. Hij heeft dat alleen maar gedaan om de club en de spelers te beschermen. Dat was een beginnersfout, dat weet hij ook wel."

Volgens Van Marwijk valt het Van Bommel ook niet aan te rekenen dat zowel Toni Lato als Olivier Boscagli niet voldeden als linksback. "Je bent afhankelijk van het aankoopbeleid. Normaal gesproken doe je dat in overleg. Dat gebeurde bij PSV ook", zo gaf hij aan. "Dit is ook in overleg gebeurd, maar Mark is hier veel minder schuldig aan in mijn ogen dan de technisch manager. Een coach kan de spelers niet bekijken. Hij is afhankelijk van de informatie die hij krijgt. Hij heeft over andere spelers echt met de vuist op tafel geslagen. Die werden niet gehaald of konden niet gehaald worden. Hij is medeverantwoordelijk, maar zeker niet hoofdverantwoordelijk."

De samenstelling van de selectie is te groot, gaf Van Mark aan. "Dat heeft John de Jong ook gezegd. Daar kun je Mark absoluut niet verantwoordelijk voorstellen", zei hij daarover. "Mark heeft ook heel veel jeugd ingebracht. Kijk wat er nu rondloopt. Mark heeft heel vaak en lang gevraagd voor een linksback. Die hebben ze gehaald, maar die hebben ze ook alweer weggedaan. Boscagli is er ook bij. Die kan linksback spelen, maar is geen goede linksback. En ook niet voor het centrum."

Van Marwijk legde de opmerkingen dat PSV aan het begin van het seizoen nog wel uitstekend speelde met deze selectie naast zich neer. "Er gebeuren soms dingen waar je bijna geen grip op hebt", reageerde hij daar op. "Mark heeft een heel goede periode gehad, ook in de eerste helft van dit seizoen. Het zat toen een paar wedstrijden tegen en toen kreeg je ook nog die blessures van Bergwijn en Malen er overheen. Dat was niet op te vangen."

Ook was hij het niet eens met de kritiek dat Van Bommel vorig seizoen te lang vast hield aan zijn middenveld. "Was hij er maar aan vast blijven houden. Toen zat er veel vastigheid in het team en hij had geen echte alternatieven", aldus Van Marwijk. "Een verbindingsspeler die het spel kan verplaatsen is echt belangrijk in een elftal. Die hadden ze gedacht te vinden met Thomas. Ik denk ook dat hij dat echt kan, maar hij raakte op de eerste of de tweede training geblesseerd en was een heel jaar weg. Er was niemand anders. Ze zijn op zoek geweest naar zo'n speler. Die zat niet in de eigen selectie en konden ze ook niet vinden. Er zijn genoeg namen waar hij zelf mee aan kwam zetten, maar die zijn niet gehaald of konden niet komen."

Ook haalde Van Marwijk uit naar Toon Gerbrands. "Als je twaalf wedstrijden hebt gespeeld en je wint er maar twee, wordt het voor iedere coach moeilijk. Het belangrijkste is hoe jouw relatie met de spelers is. Hij wordt nu nog steeds elke dag door spelers gebeld. Zij vinden het verschrikkelijk dat hij weg is", zo gaf hij aan. "Toon heeft zelf gezegd dat de druk uiteindelijk te groot werd. Waar kwam die druk dan vandaan? Supporters hingen spandoeken op dat hij moest blijven. Spelers bellen hem nu nog steeds en in de pers heb ik nergens gelezen dat hij weg moest. Iedereen had vertrouwen in hem. Die druk kwam van boven."

Van Marwijk werd zelf ook ontslagen bij PSV, maar wilde zelf al niet bij de club blijven. "Ik was het er niet mee eens en ik heb Toon ook gezegd wat ik er van vind", zei hij daarover. "De druk kwam van de raad van commissarissen. Er moet dan iemand opstaan die er voor gaat liggen. Dat heb ik meegemaakt met Van de Herik, die heeft toen gezegd dat hij dat helemaal niet wilde toen ik in een moeilijke periode zat. Van de Herik en ook Harry van Raaij zijn er nu niet meer. Dat zijn persoonlijkheden die in dit soort situaties zeggen dat ze er voor gaan liggen."
Discussieer mee op de forums


Tags

marwijk bommel boscagli herik jong angelino bergwijn gerbrands lato lozano malen raaij

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Bij geen enkele club mag je maar 2x winnen in 12 wedstrijden tijd en al helemaal niet bij PSV. Dan vlieg je eruit. Simpel.

Dus nu niet met modder gaan gooien Bert. Nergens voor nodig.
+14/-3

1 jaar geleden
Een paar supporters die een spandoek ophangen. Sorry hoor, maar de algemene tendens was volgens mij toch ook echt dat Van Bommel er op werd aangekeken te blijven spelen met eerst Zoet. Het blijven opstellen van Rosario en Sadilek als linksback. Dus er waren genoeg supporters die wel klaar waren met Van Bommel. Neemt niet weg dat er ook iets mis is aan de selectie, maar einde van het seizoen vorig jaar was er al een groot verval waardoor we de titel misliepen. Gewoon terecht dat ontslag. Nu De Jong er nog uit en dan met ervaren mensen op die plekken opnieuw beginnen...
+4/-3

 
1 jaar geleden
Om mij heen is nog steeds vrijwel iedereen ''pro - Van Bommel''. Er is slecht ingekocht. Waarom Doan en Bruma, als je voldoende goede aanvallers hebt? Ook genoeg vanuit de eigen jeugd. Lato en Boscagli zijn drama. Dat zijn de slechtste linksbacks van de eredivisie. Je speelt elk week met 10 man. En De Jong had een echte leider voor dit elftal moeten kopen. Nu is er commentaar op Rosario, maar De jong heeft ervoor gezorgd dat Van Bommel geen ervaren middenvelder had.
+5/-3

 
1 jaar geleden
Pro-van Bommel en zeggen dat er slecht ingekocht is?
MvB zei zelf dat de huidige selectie beter was dan die van vorig jaar (zie https://www.ed.nl/psv/van-bommel-vindt-de-selectie-van-psv-beter-dan-vorig-seizoen-guti-niet-tegen-vitesse~a44c1a58/link)
+5/-6

 
1 jaar geleden
Tuurlijk. Hij moest de spelers waar hij het mee moest doen vertrouwen geven.
+4/-1

 
1 jaar geleden
That is BS! Het is gewoon een crappy coach, die niet weet wat hij moet doen, wanneer het niet loopt. En het liep al niet meer sinds January 2019.
Tevens moet je doen aan people's management, wat hij ook niet kon, want anders liepen de Latino's wel met hem weg.
+3/-1

 
1 jaar geleden
Dat is helemaal geen bullshit! Iedereen kan zien dat je flink wat aan echte kwaliteit hebt ingeleverd met Angelinho, Lozano en De Jong. En met name die laatste blijkt echt onmisbaar. Het idee achter die opmerking is heel nobel. Zoals ie voor de hele club bleef staan. Echter kunnen veel media en kennelijk ook veel supporters die opmerking niet op waarde schatten.
+4/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Sorry @zonnekoning, dat is klinkklare onzin, zo kan ik het ook. Hij had gewoon niets hoeven te zeggen. Sinds wanneer geef je zelfvertrouwen aan je selectie door in de pers dit te roepen. Zelfvertrouwen geef je ze in een 1-op-1 gesprek, daar heb je geen pers voor nodig.
+2/-0

1 jaar geleden
hij heeft wel gelijk. v bommel heeft verkeerde keuzes gemaakt, maar hij heeft ook geen materiaal gehad. Zolang de Jong blijft zeggen dat er een kampioenswaardig elftal staat wordt het helemaal niks en zijn we voor de komende jaren klaar. Europees voetbal kan je dan ook wel vergeten. Amateuristische mentaliteit heerst er.....
+6/-3

 
1 jaar geleden
Man alsjeblieft. De twee grootste miskopen van de afgelopen periode zijn door toedoen van Van Bommel binnen gehaald. Die twee Australiërs Behich en Sainbury zijn de slechtste aankopen van PSV geweest de afgelopen jaren. En daar was Van Bommel schuldig aan want die moest hij perse hebben.
+7/-4

 
1 jaar geleden
klopt,die zijn in het slibspoor van van Bommel en v Marwijk meegekomen om in Europa voet aan de grond te krijgen schat ik zo.... maar je vindt Boscagli, Baumgartl, Bruma, Lato etc wél goeie aankopen dan??
+3/-2

 
1 jaar geleden
Onzin. Het gaat om het aankoopbedrag. Die twee kosten bijna niets, en zijn al weer weg. Kijken hoeveel verlies we gaan lijden op Bruma, Baumgartl en Guti. Samen meer dan 30 miljoen gekost.
+3/-2

1 jaar geleden
Ik ben wel iemand die liever had gehad dat hij was gebleven. Een trainer ontsla je niet omdat hij maar 2 keer gewonnen heeft, je kijkt naar het totaalplaatje. En ik zie nu met Faber voor de rest van het seizoen geen beter totaalplaatje. Als er een goede linksback komt dan had Van Bommel die ook heus wel opgesteld. Sadilek was niks als LB, maar die Boscagli en andere opties zijn ook allemaal matig. Van Bommel is medeverantwoordelijk, net als De Jong & Gerbrands. Dus hadden ze met z'n drieën moeten proberen een betere tweede seizoenshelft neer te zetten en was het niet verbeterd hadden ze in de zomer alledrie plaats kunnen maken. Faber gaat het echt niet beter doen
+9/-2

Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
“Het allerbelangrijkste is: hoe is jouw relatie met de spelers? Hij wordt nu nog elke dag door die spelers gebeld en geappt, dus die vinden het verschrikkelijk dat hij weg is”, geeft Van Marwijk te kennen.

Blijkbaar toch niet zo'n koude man......
+5/-4

 
1 jaar geleden
Het is en blijft een PSV held en een persoonlijkheid. Al betwijfel ik of Pereiro en Guti hem bellen of appen. vBommel ligt je, of hij ligt je niet, er zijn er maar weinig die er tussenin zitten. En Bert kan veel roepen, maar er is ook gewoon puntverlies geleden vergelijkbaar met gisteren, onder vBommel. En hoe mager deze selectie ook is, punten verliezen tegen Sparta, VVV en elke club uit het rechterrijtje heeft niets met JdJ te maken. Dat is de verantwoordelijkheid van de coach.

Dat Bruma te duur was is een feit, zei ik toen ook al. Maar bij elke ploeg in de eredivisie uitgezonderd PSV, AZ en Ajax zou Bruma 100% basisspeler zijn. Overdrijven is ook een vak.
+7/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Spelers die falen en dus op de bank belanden, zijn logischerwijs ontevreden. Pereiro en Gutiérrez zijn daar twee voorbeelden van.

Los van het feit bij welke club Bruma in de basis zou staan, kun je onmogelijk ontkennen dat hij bijna elke keer niets brengt. Dáár gaat het om.
+4/-3

 
1 jaar geleden
Natuurlijk, maar dat was mijn punt niet. Ik bedoel: dat we van VVV niet winnen ligt niet aan het matige aankoopbeleid met als grootste aankoop Bruma. PSV heeft zoveel meer kwaliteit dan VVV, daar ligt het echt niet aan.
+3/-2

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Door het matige aankoopbeleid speel je ook tegen VVV met een matige selectie die totaal niet in balans is.
+3/-4

 
1 jaar geleden
Doordat bij PSV het positiespel al jaren verwaarloosd is speel je gelijk bij VVV. We beginnen altijd slap aan wedstrijden, er zijn geen vaste patronen en pas als we op achterstand komen gaan we voetballen. Ik zie PSV nooit met het mes tussen de tanden het veld opkomen. Vaak kun je de eerste 20 minuten schriftelijk afdoen. Nooit eens passie en vuur of uitgaan van de eigen kracht. Het is risicoloos de bal in een extreem laag tempo rond tikken (schijn dominantie) en hopen op een fout van de tegenstander. En elke speler die wat durft te ondernemen zit de volgende wedstrijd op de bank of bij jong PSV. Was bij Cocu zo en is bij Bommel niet veranderd. We hebben een trainer nodig die passie spelvreugde, vaste patronen en tactiek in het elftal kan brengen. Daarna kun je kijken waar je moet versterken. Niemand speelt momenteel op zijn niveau, helemaal niemand bij PSV en dan is elke wedstrijd moeilijk.
+7/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Tegen VVV begon PSV juist prima, met diverse goede aanvallen/ combinaties en behoorlijk wat goede kansen. Dat zie je vaker bij PSV dit seizoen, maar het ontbreekt vaak aan scorend vermogen voorin.

PSV heeft veel blaffende honden die nooit bijten.....
+7/-1

 
1 jaar geleden
Laten we hopen dat dat de hand van Faber is dan. Ik had het ook niet over deze wedstrijd specifiek, maar meer over de uitstraling van PSV de afgelopen jaren. Nationaal hebben we dat nog redelijk kunnen verbloemen op basis van individuele kwaliteiten, internationaal stellen we sinds de laatste 16cl niets meer voor met LASK uit en Osjek als absolute dieptepunten. Dat is echt niet door gebrek aan kwaliteit in de selectie, al is hij dit jaar zeker niet zo goed als enkele jaren terug.
+4/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Helemaal gelijk heb je hierin, t was n schande om van die clubs te verliezen; in eerste instantie dacht ik dat van Bommel dat er wel in zou krijgen en in de eerste helft van 2018/2019 ging dat ook ook redelijk goed; echter voor de kerst werd het al minder en na dat "fijne" training kamp in de zandbak werd het van kwaad (Emmen 2-2) tot erger (totaal onnodig verliezen in de Arena); totaal geen lijn meer in te bespeuren, geen druk, niet uitgegaan van je eigen kracht, ook niet met spelers als Luuk, Lozano en Angelino! Kortom het argument van slechte spelers is slechts zeer ten delen waar.
@remmie: check je persoonlijke bericht svp
+2/-0

 
1 jaar geleden
Heb je Sparta in de Arena gezien gisteren? Kennelijk niet, want anders zei je dit niet.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Pereiro is onze beste voetballer. Heeft talent en scorend vermogen dan Bergwijn of Malen. Maar totaal geen winnaars-instelling.
+2/-1

1 jaar geleden
Van Marwijk had er beter wat dichter op kunnen blijven zitten dan, in plaats van olie dollars te gaan rapen in het midden oosten en een onervaren trainer met een onervaren staf het uit te laten zoeken. Dan moet hij nu niet gaan klagen achteraf. Is ook maar een arrogante bet-weter geworden sinds het wk van 2010 zeg. pfff.

En dat alle spelers met Bommel wegliepen.
Denk niet dat Guti , Zoet, Lozano, Perriero iedere dag bellen hoor maar het zou aan mij kunnen liggen.
Ik heb verhalen gehoord van mensen die er dichter boven op zitten dat de sfeer wel degelijk om te snijden was en met het karakter van van Bommel sta ik daar ook niet van te kijken. Je bent toch vaak of voor- hem, of tegen hem. Een middenweg is er toch meestal niet jammer genoeg.
Ik had vooraf ook veel vertrouwen in de combinatie Bommel met van Marwijk, maar de resultaten zijn gewoon ontzettend slecht en er zijn wel meer fouten gemaakt.
Zoals het samenstellen van zijn staf en de situatie rondom Jeroen Zoet enz.
Gerbrands had toch ook gewoon geen andere keus als het voetbal en de resultaten zo dramatisch zijn als bij ons sinds januari vorig jaar. Er zijn er voor minder ontslagen hoor.
Van Bommel blijft voor mij een van de grootste psv-ers van de laatste 25 jaar en van Marwijk moet gewoon zijn arrogante mond houden , want die weet het altijd beter alleen word hij sinds 2012 wel overal buiten gebonjoured. Dat ie zich daar eens druk over maakt.
+7/-2

1 jaar geleden
Schoonvader die schoonzoon beoordeeld. Niet echt serieus te nemen. Ik ben al lang blij dat Van Bommel weg is.
+9/-2

1 jaar geleden
Wat denkt van Marwijk hier mee te bereiken? Wmb een gevalletje wat krom is recht te praten. Van Marwijk (en Bommel) is te veel bezig met wat de buitenwacht denkt. Niet slim en niet professioneel.
+6/-3

1 jaar geleden
Die druk kwam van boven?? Slap gelul. Die druk kwam omdat er slecht gepresteerd werd en het spel niet om aan te gluren was!

Clubs als Willem II spelen verdomme het hele seizoen al beter en herkenbaarder voetbal, met veel mindere spelers. AZ speelt nota bene met Wuytens en Clasie in het centrum! Kom op zeg.

Als je alleen maar naar anderen kunt wijzen, zonder kritisch naar eigen functioneren te kijken, dan kom je nou niet bepaald geloofwaardig over Bertje..
+5/-2

1 jaar geleden
Wij van WC eend etc... Bert kan beter de eer aan zichzelf houden natuurlijk, maar inhoudelijk haalt hij wel een pijnpunt aan: de resultaten waren bedroevend, maar er is niet voldoende gekeken naar de aard van het probleem. Blijkbaar was de wisselwerking tussen van Bommel en de spelers nog erg goed. Het was een combinatie van pech, gebrek aan een leider in het veld en kwaliteit. Natuurlijk heeft Mark ook wat fouten gemaakt, maar dat moet je incalculeren als je een beginnend trainer bij zo'n club neerzet. Er waren wel gronden om Mark te passeren, maar niet alleen Mark, dat is het punt.
+3/-2

 
1 jaar geleden
Goed contact met de jongere spelers wel ja, die heeft hij ook veelvuldig gebracht omdat hij die goed kende vanuit de jeugd, maar dat gold absoluut niet voor de meer ervaren spelers in de groep: die waren zijn dictatoriale gedag en opstelling naar hen spuugzat!
Die jonge jongens namen alles voor waar aan, want de grote meneer van Bommel zei het en dan zal het wel kloppen...
Mark verdient credits voor het laten doorbreken van Rosario, Sadilek, Gakpo en Ihattaren, maar sloeg daarin zo door - rekenend op hun loyaliteit - dat het niet meer klopte, niet meer consequent was: het groepsproces werd om zeep geholpen. Mn die eerste 2 presteerden zwaar onder de maat en dat ging ook nog meer dan eens ten koste van betere altenatieven als Hendrix en Pereiro.
Verder het gegoochel met Zoet, Schwaab, Baumgartl, Lato, Boscagli en Guti was natuurlijk ook niet bevorderlijk voor de eenheid in de groep.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Technisch gezien worden hem de kwesties Sadílek Zoet Rosario en een slechte sfeer in de ploeg verweten.. Zoet is wat klungelig gegaan maar is imo terecht gewisseld. Guti is niet beter dan Rosario, Thomas is er eigenlijk net bij(na z'n rentree weer geblesseerd en geschorst geweest). Bosgali is verdedigend slechter dan Sadílek. Het enige wat ik van Bommel echt kwalijk kan nemen is het gebrek aan spelvreugde in het elftal. Daar heeft hij imo gefaald. In plaats van een fris team kregen we een met teveel opdrachten volgepropt verkrampt zooitje te zien.

Verder gewoon pech gehad met blessures Malen (op dat moment topscorer) en Bergwijn (assistskoning op dat moment. De droevige toestand rond Ihattaren en een hoop schorsingen achter elkaar hebben ook niet echt in ons voordeel geholpen. Hopelijk komt Rodriguez deze week en is Lammers snel fit. Kan net dat zetje geven. Kansen creëren we wel.
+4/-1

1 jaar geleden
Hoe kunnen mensen nou zeggen dat Lato niks is als hij nooit heeft mogen spelen?
+4/-2

 
1 jaar geleden
ja dat vraag ik me ook altijd af.
+2/-1

SantiagoArias (geschorst)
1 jaar geleden
Dit soort onzin krijg je altijd achteraf. Van Marwijk neemt Van Bommel in bescherming, wat heel begrijpelijk is.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ongeloofwaardig dat Gerbrands en de Jong mogen blijven zitten . Maar deze koppen zullen ook gaan rollen , het is een kwestie van tijd . Hopelijk duurt het niet te lang. En de Jong durft te zeggen dat je met dit elftal kampioen kunt worden. Nee , Ernest kan een bar beginnen . Krukken genoeg in deze selectie, PSV onwaardig.
+5/-2

1 jaar geleden (gewijzigd)
Het is gemakkelijk van Bert om dingen te roepen in de pers, maar de cijfers onder van PSV onder Van Bommel spreken voor zich:
1e helft seizoen 2018/19: topresultaat in competitie met goed voetbal.
2e helft seizoen 2018/19: slechte resultaten in uitwedstrijden, géén enkele topwedstrijd gewonnen, titel weggegeven na de winterstop. Nog met Angelino, Lozano en Luuk de Jong.
1e helft seizoen 2019/20: slechte resultaten in uitwedstrijden, géén enkele topwedstrijd gewonnen.
Conclusie: het gehele kalenderjaar 2019 was PSV zwak in uitwedstrijden en heeft PSV in 7 topwedstrijden (Ajax, AZ, Feyenoord en JCS) niet gewonnen. Het gaat niet alleen om de "horror herfst", maar om slechte resultaten in het hele jaar 2019 (met geen zicht op verbetering). Bij elke andere club was de trainer al veel eerder ontslagen, Bommel heeft als clubicoon van PSV misschien wel te veel krediet gehad. Het ontslag van Bommel was onvermijdelijk.
+8/-2

 
1 jaar geleden
klopt helemaal
+1/-0

 
1 jaar geleden
Volledig mee eens. Vanaf januari 2019 is het verval begonnen en de thuiswedstrijd tegen RKC reken ik Mark ook heel erg aan. Wat een vernedering voor de club was dat. Het feit dat er na vorig seizoen geen afscheid is genomen mag het bestuur zich zeer zwaar aanrekenen. Mark heeft zich zonder twijfel altijd voor de volle 100% gegeven en het siert hem dat hij niet op wou geven. Het was echter niet goed genoeg en dat had men bij PSV al veel eerder op waarde moeten schatten.
+3/-1

1 jaar geleden
Van mij had Van Bommel ook net weggehoeven.

Spelersgroep is niet goed genoeg en zeker niet goed in balans.

Van de jeugd kan je niet gelijk verwachten dat ze er continue staan.

Zie je gisteren ook. Genoeg grote kansen, ze schieten ze er alleen niet in.

Vind dat De Jong eerder de laan uit gestuurd had moeten worden. Nieuwe aanwinsten kwamen uit het scoutingsnetwerk dat hij zelf jaren geleid heeft.
+4/-1

1 jaar geleden
Ze appen hem elke dag maar WAT? : >
+2/-1

Tony the Tiger (geschorst)
1 jaar geleden
Je moet echt hopen dat er veel jeugd met het juiste niveau blijft doorstromen want het moge duidelijk zijn dan zowel Ajax en PSV moeite hebben om spelers van buitenaf te halen die voldoen. Je verkoopt Lozano voor een prachtige prijs maar weet vervolgens niet de juiste spelers te halen. We vissen in een vijver waarin de hele wereld lijkt te vissen waarbij het per transferperiode duidelijker wordt dat we financiëel (qua salaris) eigenlijk al niet meer mee kunnen.

Van Marwijk? Namen hij en van Bommel niet 2 giganten mee uit Australië?
+4/-3

 
Van Bommel JdJ en wss ook Toon hebben samen geen lijn kunnen trekken, zaten op totaal andere golflengtes en hebben er gezamenlijk een zootje van gemaakt, iemand moest geslachtofferd worden en dat werd zoals in de meeste gevallen de coach, wij kunnen allemaal de kenner uithangen en filosoferen tot we een ons wegen.
+2/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
1 jaar geleden
Eens. Erg benieuwd wat de volgende stappen zijn.
+1/-3

 
1 jaar geleden
Hele goede post @Tony de Tiger !
Je komt precies op het probleem waar ik ook over schrijf. Als je oongeveer 8 miljoen voor een speler uit wilt geven dan vis je inderdaad in een vijver waarin de hele wereld lijkt te vissen. We kunnen financiëel en qua salaris nauwelijks iets bieden dat speciaal is, en dus is het halen van spelers enorm moeilijk.
Malen terug naar PSV halen was een goede zet, en dat Lozano naar PSV wou komen was bijzonder. John de Jong heeft te veel voor Bruma betaald, maar het is ook een enorm moeilijke klus om te doen.
+2/-1

nieuws-redacteur 1 jaar geleden
Bert praat nooit echt onzin maar het is lastig voor hem omdat het over de man van zijn dochter gaat. Dat is ook logisch. Daarom is het lachwekkend dat Rondo hem hierover vraagt, je weet dan wat je gaat krijgen.
Wat ik het meest zorgwekkende aan Van Bommel vind is dat hij zo close is met zo'n engnek als Raiola. Wat dat betreft moet PSV blij zijn dat hij weg is want op die manier zou deze geldwolf veel meer macht hebben gekregen op De Herdgang, zeker op den duur. Insiders weten al dat hij in de kleedkamer kwam toen Mark zijn macht tanende was....hij kwam even wat vertellen, zogenaamd goed bedoeld. Een aantal spelers waren hier echt niet van gediend. Het is toch ook genant of niet? Zo'n zaakwaarnemer van de trainer die even bijdehand komt doen in de kleedkamer van PSV 1.

Bert gaf gisteren onbedoeld toe dat Mark wel degelijk veel heeft meebeslist betreffende de aankoop van de nieuwe spelers. En dat wist je ook wel, Mark bemoeit zich overal mee, tot aan de koffie in de bestuurskamer maar de aankoop van spelers zou hij dan links laten liggen. Kom op, dat geloof je toch zelf niet?

Hoorde een verhaal over een jeugdspeler die nu weg is bij PSV. Davy van den Bergh. Daar schijnt Van Bommel ook een te rol hebben gespeeld door de trainer van 019 te overrulen en onnodig zodoende voor ruis in de kabel te zorgen.
Mark heeft geen moment laten zien over goede trainerskills te beschikken. Een goede trainer krijgt lijn in het spel, hij juist niet. De uitvoering is een kwestie van kwaliteit maar de contouren zijn voor rekening van de trainer.
+3/-1

 
1 jaar geleden
Tja.. "horen zeggen"...
+2/-0

1 jaar geleden
De hoofdschuldige zijn Gerbrands en de Jong. Zij wassen hun handen in onschuld. Stelletje kontekruipers.
+3/-1

 
1 jaar geleden
Wat een onzin. Als je niet weet van de ins- en outs is dit een conclusie die nergens op slaat. Bedenk bv. dat 2e helft vorig seizoen niet bijster goed was, terwijl de selectie prima was. Lag dat ook en Gerbrands en de Jong?
+4/-0

1 jaar geleden
Dus WEL schuldig zegt Bertje.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Zowel John de Jong als Mark van Bommel heeft hopeloos gefaald. MvB had er van de zomer al uit gemoeten wegens het verkwanselen van "een zekere" landstitel met een prima selectie, waaraan JdJ nog niet al teveel had "bijgedragen". JdJ moet nu alsnog oprotten vanwege het weggooien van zo'n slordige €50M voor louter bagger & brandhout. Dus in zekere zin heeft Bert van Marwijk hier gelijk. Ik ben normaliter niet zo van de stemmingmakerij die bij de makers van deze site heerst, maar in dit geval vind ik het wel zo aangenaam. Het kan maar in de openbaarheid worden gebracht.
+5/-0

 
1 jaar geleden
2e seizoenshelft 2018 - 2019 ging idd minder. Het 'verkwanselen' van het kampioenschap op het conto van Van Bommel schrijven gaat mij te ver. Scheidrechters en var hebben alles uit de kast getrokken om onze grootste concurrent kampioen te maken.
+8/-1

 
En daar is geen woord van te betwijfelen.
+3/-0

1 jaar geleden
Bert werd betaald als adviseur, niet als schoonvader. De club is groter dan de van Bommel bv.
+1/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
1 jaar geleden
En een fantastische job dat deze 'adviseur' heeft gedaan...... Onder zijn toezicht heeft schoonzoon beginnersfouten gemaakt. Ik had van mijn adviseur een beter toezicht vereist! De club staat weer eens ouderwets in de fik. Het wachten is op het 1e interview van mijnheer van Bommel zelf.
+2/-2

 
1 jaar geleden
Klopt, zie mijn ook mijn pb svp
+1/-0

 
1 jaar geleden
van Marwijk zou zich moeten schamen. Zomaar uitspraken doen over anderen, zonder zichzelf de maat nemen. Een mooi staaltje vingerwijzen naar de mensen binnen PSV en zelf niets op zich nemen. De buitenwacht zou eens moeten weten wat er allemaal gebeurd is binnenskamers, dan denk ik dat ie wel een toontje lager zingt.
+3/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
1 jaar geleden
Inzake je laatste zin: ervan uitgaande dat het klopt, heeft management en de RVC zitten slapen? Maak me meer en meer zorgen over die 2 ‘groepen’......
+1/-1

 
1 jaar geleden
Ik denk dat bestuur en TD in dit geval idd. te veel geduld hebben opgebracht. Dat kunnen ze zich aantrekken, en hopelijk trekken ze hier lering uit.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Inderdaad en het is van Bommel die met de aanstelling van zijn schoonvader als adviseur en twee lakeien van assistenten een eigen BV binnen PSV heeft gecreëerd. Toon G en de Jong hebben één grote fout gemaakt: van Bommel de vrije hand geven bij de samenstelling van de technische staf. Sommige toptrainers kunnen dat. Van Bommel, de controlfreak bouwde zijn eigen fort. Het is op het veld nog niet te zien, maar het vertrek van de BV van Bommel is een zegen voor de club.
+2/-0

1 jaar geleden
We moeten accepteren dat ploegen als... Ajax, AZ, Willem II en Feyenoord boven PSV zullen eindigen - als je dit als een gegeven accepteert dan wordt de pijn dragelijk.
Het wordt nog spannend of we de vijfde plek kunnen vasthouden, Vitesse zit ons op de hielen.
+1/-1

 
Tony the Tiger (geschorst)
1 jaar geleden
Ouderwets topsportklimaat Jan. Je geeft de burger moed :-)
+1/-1

 
1 jaar geleden
We moeten geen dingen eisen van PSV wat niet haalbaar is... met een vijfde plek ben ik tevreden. We doen nog mee met de beker, tegen NAC wordt moeilijk maar normaal gesproken moet dit kunnen lukken - wel opletten dat we geen strafschop tegen krijgen.
+1/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ja laten we dat doen, onze ambities naar beneden bijstellen en verder niks verwachten of eisen... NOT

PSV heeft de 2e begroting en kwaliteit genoeg, ja ook nu nog, om 2e te worden, wat n valse bescheidenheid is dat @Jan Zomers?

NOOIT van mij leven zal ik me daar bij neerleggen, wij zijn PSV, ben je vergeten hoe t ging in 2007 en 2016?
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Wat een doorzichtig en slecht getimed interview. Van Marwijk laat zich wel erg kennen zo. Hij zou echt de laatste moeten zijn om zijn mening te ventileren.

Waar was hij toen zijn schoonzoon Mark het moeilijk had? Oh in de zandbak nog meer geld binnen harken...
Als hij een echte vent was geweest en zijn schoonzoon had willen behoeden voor flaters, dan had hij als assistent op de bank moeten gaan zitten... maar daar voelde hij zich wsl te groot voor.

Enfin het gehak op De Jong is nogal hypocriet, zeker als je zelf aankomt met Behich en Salisbury.

Ik hoop dat Mark wat meer zelf reflectie kan ontwikkelen, want anders zal hij nooit een goede trainer worden. Het is nogal een veelomvattende en complexe baan, waarin je moet laveren tussen allerlei belangen en om moet gaan met aantal omhoog gevallen snotneuzen die toevallig goed kunnen voetballen. Voetballers zijn net kleine kinderen, die je moet sturen, pamperen en af en toe n schop onder hun hol geven; vaak zijn ze het contact met de gewone wereld kwijt geraakt door maatschappelijk eigenlijk onverantwoordelijke hoge salarissen; dan vergeet je al gauw dat hard werken ook voor hun vereist is om te slagen in de top.

Mark en zijn schoonvader hadden zich moeten beperken tot het voetbal technische gedeelte, daar was genoeg werk te doen. In plaats daarvan werd veel energie gestoken in de vierde man, de grensrechter, de grasmaaiers, de medische staf en ondertussen weigerde Mark te luisteren naar de ervaren spelers...
Als dan de resultaten gaan tegenvallen - een understatement voor heel 2019 - dan gaan de gebruikelijke mechanismen in werking treden, dat moeten zowel Van Bommel als Van Marwijk weten.
+4/-1PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

afellay afkeer belgie bruma daguardo dak dame dumfries elfrink irrelevant izecson jong kenners klompje kopman kruijswijk malen nederland nos onzin oranje roglic romero santos teze tour udinese vrouwlijke zaaf zizou