Transparent
Inloggen
Sluiten

Mohamed Ihattaren: 'Als ik helemaal goed in mijn vel zit, kan ik de Eredivisie omver blazen'

12 februari 2020 10:55 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Mohamed Ihattaren: "Als ik helemaal goed in mijn vel zit, kan ik de Eredivisie omver blazen"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met Voetbal International geeft Mohamed Ihattaren aan het nog steeds erg moeilijk te hebben met het overlijden van zijn vader. "Af en toe ben ik gewoon op. Fysiek en in mijn hoofd. Ik kom soms moeilijk in slaap, dan blijf ik er maar aan denken. Het heeft grote invloed op me", aldus Ihattaren. "Wat ik heb laten zien, is dus eigenlijk nog niks. Het kan en moet veel beter. Als ik helemaal goed in mijn vel zit, kan ik de Eredivisie omver blazen."

Zijn vader overleed op de dag van de thuiswedstrijd tegen VVV. De middenvelder zag vanuit huis alle steunbetuigingen. "Wat mensen bij de club, spelers en supporters in die week voor mij gedaan hebben, was zo mooi, daar ben ik ze heel dankbaar voor", zo geeft hij aan. "Er sprak zoveel respect uit, het voelde alsof we met zijn allen één familie waren. Dat vond ik het allermooiste, voetbal is maar bijzaak."

Ihattaren had het ook zwaar met het ontslag van Mark van Bommel. "Kijk: Ik vind Ernest Faber ook een topper, ik ken hem al van de jeugd en kan heel goed met hem, maar Van Bommel is de trainer die me op mijn zestiende liet debuteren. Voor mij is en blijft hij belangrijk. Ik ben hem heel dankbaar voor de kans die hij me geboden heeft en wat hij me geleerd heeft. Door Van Bommel ben ik anders over voetbal gaan denken. Het draait niet alleen om talent, maar juist om werken en extra investeren. Toen dat kwartje bij me gevallen was, ging ik soms om acht uur ’s ochtends naar de club om extra meters te maken. Ik hoop dat ik nog de kans krijg om met hem te werken."

De middenvelder krijgt de vraag of hij zijn contract bij PSV gaat verlengen nu hij achttien jaar is geworden en daarom een vijfjarige verbintenis mag tekenen. "Ik laat dat over aan mijn zaakwaarnemer Mino Raiola, hij weet hoe ik erover denk. Laat mij maar voetballen en dan zie ik wel wat er op me afkomt", aldus Ihattaren. "Komende zomer, of misschien het jaar erna. En natuurlijk is ook bijtekenen een heel serieuze optie. Hoewel alles heel snel gaat, heb ik nog genoeg te leren."

Meer op VI.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

ihattaren bommel eredivisie omver allermooiste bijtekenen faber kwartje raiola steunbetuigingen topper vvv

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Van harte Mo. 18 jaar geworden vandaag en al zo ver gekomen. Hopelijk blijf je nog een paar jaar bij PSV. Voor spelers als jou kom ik naar het stadion!
+7/-1

 
10 maanden geleden
Als ik naar zijn teksten kijk vallen me twee dingen op:
1) "Af en toe ben ik gewoon op. Fysiek en in mijn hoofd." De combinatie van het overlijden van zijn vader + net doorbreken als speler in een team dat moeilijk draait vraag zeer veel van hem, mogelijk zelfs nog te veel. Hij voelt zich nog een beginnende speler die nog zeer veel kan leren bij PSV.
2) "Wat ik heb laten zien, is dus eigenlijk nog niks. Als ik helemaal goed in mijn vel zit, kan ik de Eredivisie omver blazen." Hij vindt dat hij nog helemaal niet zijn niveau heeft gehaald bij PSV, en wil het bij PSV in NL nog gaan laten zien.
Ik verwacht dus dat hij nog wel 1,5 jaar bij PSV wil blijven. Ik denk dat hij nog wel gaat bijtekenen, als PSV hem een heel goed bod doet waarmee hij ook zijn familie voor 5 jaar zekerheid kan bieden.
Ik verwacht dat hij een van de grootste spelers van PSV gaat worden.
+4/-1

 
10 maanden geleden
Weet je wat mij opvalt..... En natuurlijk is ook bijtekenen een heel serieuze optie... Er zijn dus diverse mogelijkheden maar het woordje OOK geeft mij te denken. Ik hoop dat hij nog enkele jaren zal blijven, Mo heeft nog niet alles laten zien en het gaat echt een hele grote worden.
+7/-0

10 maanden geleden
Volgens mij heeft de storm Ciara alleen de eredivisie omver geblazen
+2/-0

10 maanden geleden
Het zou wat zijn als hij vóór zijn 18e al zo goed is dat hij nooit een serieus contract zal tekenen bij PSV en om die reden voor een appel en een ei weggaat. Je zou dan bijna gaan denken dat je je grote talenten langzamer moet brengen. Het is te hopen dat hij nu een 4 of 5-jarig contract tekent en over 1 of 2 jaar voor de hoofdprijs weggaat (uiteraard met de schaal in zijn hand). Trouwens, zinnen als "Als ik helemaal goed in mijn vel zit, kan ik de Eredivisie omver blazen." houd ik niet zo van. Dat past niet bij PSV, deste meer bij die arrogante club uit de hoofdstad.
+6/-0

 
10 maanden geleden
Dat zinnetje past idd niet in het PSV cultuur, beetje pas op de plaats kan geen kwaad, bescheidenheid siert de mens tot het helemaal niet anders kan Mootje.
+2/-0

10 maanden geleden
Iets zegt me dat hij niet gaat bijtekenen.
Dat betekend dus dat je hem van de zomer al moet gaan verkopen, aangezien hij dan nog maar 2 jaar contract heeft.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Ik hoop dat je gevoel onjuist is, maar heel eerlijk gezegd zou dat voor Mo (en vooral Mino) geen slechte strategie zijn. Met nog 1-2 jaar contract zijn er natuurlijk veel meer clubs geïnteresseerd in een goede speler + meer ruimte voor tekengeld (en een paar zakken geld voor Mino). Dat weegt helaas vast wel op tegen 1-2 jaar beter salaris bij PSV.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Volgens mij werkt Raiola meestal op percentages van zo hoog mogelijke transfersommen.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Die man weet prima hoe hij aan zichzelf moet denken. Als een percentage van de transfersom hem beter uitkomt dan tekengeld doet hij het zo en vice versa. Maar ik geloof niet dat hij op voorhand gokt op een hoge transfersom door spelers zolang mogelijk vast te laten leggen..
+1/-0

 
10 maanden geleden
Denk ook dat je gelijk hebt en dat hij naar Munchen gaat.
Hij zegt al, natuurlijk is bijtekenen ook een serieuze optie. Kom op zeg, je bent 18. Ieder weldenkend mens tekent bij.
+1/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Gefeliciteerd Mo, elke keer als jij aan de bal kom in het stadion, klopt mijn supportershart n beetje sneller.
Jij maakt ons trots, dat jij uit onze jeugd komt en wij zien, ook als voetbal liefhebbers, jouw grote talent nog graag n tijdje schitteren in onze PSV tempel.

Ik hoop dat je net als in de voorbije tijden verstandig blijft en wens je veel sterkte met het verdriet. Littekens verdwijnen niet, maar worden wel dragelijker met de tijd.

PSV is jouw en ons thuis en we zien natuurlijk graag uitgroeien tot de allergrootste PSVer uit eigen jeugd, alle vertrouwen in jouw kwaliteiten!
Wees jezelf en alles komt goed, ook met dit PSV!
Vestig hier meer records en wordt kampioen met PSV, net als Memphis een Gini. Dan kom je bij rijkere clubs binnen als een grote meneer en is iedereen blij!
+3/-0

10 maanden geleden
dat kan ik ook als ik bruine bonen of capucijners heb gegeten!
+2/-1

10 maanden geleden
Ik word nooit zo blij van die interviews van PSV-ers in de VI.
+1/-1

10 maanden geleden (gewijzigd)
Een speler die je eens in de 20 jaar ziet, buitencategorie, simpelweg genieten om hem te zien spelen. Die gaat nog niet weg, hij is hier tenslotte al 10 jaar, een echte PSV'er, en . Ik kan me niet voorstellen dat ie weg gaat voordat hij hier zijn kunstje op het veld geflikt heeft voor de rest van de voetbalwereld. Dat Raiola zijn zaakwaarnemer is, is in dit geval alleen maar gunstig. Je kunt veel van Raoiola zeggen, maar hij gaat niet roekeloos met zijn spelers om. En het beste voor (de nog zo jonge) Mo is hier bij PSV te rijpen. Financieel gezien is het zelfs voor iedereen beter om wat langer te wachten. Hij zal idd. volgend jaar de eredvisie omver blazen, ik kijk er nu al naar uit.
+8/-0

 
10 maanden geleden
Mee eens. Volgens mij doet Raiola prima werk voor zijn spelers. Malen is toch ook zonder problemen verlengd ? Ik denk ook dat hij hier nog moet groeien en dan meteen de stap naar een topclub kan maken.
Gezien het gebrek aan ervaring bij TD jjd is Raiola een man die toch voor grote verkopen kan zorgen.
+4/-0

 
10 maanden geleden
Zeker Raiola is een goede onderhandelaar, maar JDJ kan prima z'n eigen boontjes doppen. Hij is veel ervarener dan velen denken, hij heeft lang met Brands meegelopen en is al jaren scout. De aankopen dit jaar zijn tot nu toe geen succes, maar heeft bv ook contracten verlengd van (belangrijke) spelers. Ik heb er vertrouwen in dat hij nog veel goeds gaat doen.
+1/-2

 
10 maanden geleden
Of bij PSV blijven het beste voor deze jongen is zal, voor een groot gedeelte afhangen, of PSV kan aanhaken bij Ajax en ook of het zich weet te plaatsen voor Europees voetbal. Mocht Ajax het Bayern van Nederland worden dan verandert het verhaal. Op een zo hoog mogelijk Europees niveau acteren is voor dergelijke carrières een must.
+2/-1

10 maanden geleden
Bravo - zo wil ik het horen... voor niets en niemand bang.
Als de andere spelers van PSV ook zo praten, dan zijn we op de goede weg.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Zo praten hebben we weinig aan , ze moeten zo handelen, zo ballen.
+3/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Niet te veel lullen over omver blazen. Gewoon op het veld laten zien. Maar die is natuurlijk niet te houden als ie met Koeman mee naar het EK mag. Nog niet eens omdat de belangstelling dan van alle kanten toeneemt, maar meer wat PSV hem te bieden heeft.

Met zo'n matige selectie, en het missen vd CL, kun je zo'n jongen ook geen mooi sportief perspectief bieden dat ie elders wel krijgt. Raiola krijgt het makkelijk om hem dan te overtuigen de stap te nemen. Als ik naar zijn spel kijk is ie er nog lang niet klaar voor. Maar maak ze dat maar eens wijs als de grote clubs straks aan de poort staan te rammelen met euro's.

Blijf erbij dat het dramatische aankoopbeleid ons versneld van Bergwijn, Mo en Malen heeft beroofd, omdat ze veel sneller een deur verder kijken. De middelmaat blijft over en je moet weer opnieuw gaan bouwen. En wederom een speler die het oneens met Gerbrands is dat vB eruit moest.
+2/-1

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Zijn Malen en Mo al verkocht? Weet je meer dan ik.
+4/-0

 
10 maanden geleden
Hahaha, sommigen hebben echt geen enkel geloof meer en praten ons PSV lekker weer de put in...

Beetje zelfbewustzijn is wel prettig... wij zijn nog altijd PSV mensen!

Bij mij is het glas (bier) iig half VOL
+2/-1

 
10 maanden geleden
Zo is het, half vol. Het is momenteel niet de beste tijd voor PSV1, maar PSV is in de basis nog steeds een topclub(10x kampioen deze eeuw). Als je bv. ziet wat voor ontwikkelingen de afgelopen 10 jaar in de JO hebben plaatsgevonden, waarvan nu al enkele jaren in financieel en sportief de vruchten van geplukt worden, zie je dat de toekomst er niet slecht hoeft uit te zien.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Er zijn genoeg argumenten te vinden om dat Top32 verhaal van Toon niet zomaar aan te nemen.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Dat hele top-32 gedoe heet ambitie uitspreken! Het gezeur erover slaat dan ook nergens op. Wat moet Gerbrands dan zeggen? We gaan nooit meer aanhaken? Ook nooit meer uitspreken dat we kampioen gaan worden?
+4/-0

 
10 maanden geleden
Wedden dat die 2 vd zomer weg zijn?
+1/-0

 
10 maanden geleden
Dat denk ik niet, maar ik wordt onderhand niet goed van al die mensen, die zich PSV supporter noemen, maar alleen maar zitten te mauwen en doemdenken. Kritisch zijn is prima, wel graag opbouwend.

Hou op met verkondigen dat deze spelers weg gaan, zo lijkt t net of je dat graag ziet gebeuren...

Een ja ik ben niet naïef om te denken dat zoiets onmogelijk is in deze verrotte voetbalwereld van het snelle geld. Ik heb ook hekel aan woorden als cashcows, restwaarde ed; het zijn mensen, voetballers van ons PSV, behandel ze gewoon met respect. Dat wil niet zeggen dat je geen mening mag hebben over n bepaald gedrag, maar daarop al vooruit lopen is weinig zinvol imo.

Het gaat mij om het signaal dat je daarmee geeft, toon eens wat meer ambitie en vertrouwen, ga achter onze spelers staan van ons PSV staan.
Kijk naar Malen en Raiola, prima gedaan tot nu toe, ook in belang van PSV.
+6/-1

 
10 maanden geleden
Vooralsnog is dit het slechtste seizoen dat ik ooit heb gezien. En ik loop al 30j mee. En nog durf je aan te komen dat het wat positiever mag? Jij leeft in een ander universum. Moet jij weten. Jij hebt een hekel aan gemauw? Ik heb een hekel aan luchtfietserij als daar geen reden voor is.
+2/-0

10 maanden geleden
Indrukwekkende teksten , maar zoals ze rotjeknor zeggen ,geen woorden....maar...
+1/-0

 
10 maanden geleden
Hahaha onze woorden overlappen elkaar, maat, laten we het beste er maar van hopen!
+1/-0

 
10 maanden geleden
yep haha je weet het ,ook iets met zwaluwen
+1/-0

 
10 maanden geleden
Yep , de zwaluw valt niet ver van de boom toch ? Of was het wie als een zwaluw geboren wordt zal nooit een Buizerd worden ?
+1/-0

 
10 maanden geleden
Eine Schwalbe macht noch kein Elfmeter.
+1/-0

10 maanden geleden
Mooi interview. Hopelijk geen loze woorden. Laat hij maar grote jongen worden bij PSV. Blijft afwachten.
+1/-0

10 maanden geleden
Komt straks die lilliputter uit Amsterdam met een zak geld. Wat dan ?
+1/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
In die rioolstad, welteverstaan!😁

Off topic: NAC wint ook uit bij AZ, dus vol voor plek 2 gaan nog!
+2/-1

 
10 maanden geleden
Geluk gehad dat Utreg in die tijd geen F en E-tjes had want anders had hij voor Utreg gespeeld en hadden die Amsterdammers hem al lang gekocht en als eigen jeugd gepresenteerd. Goed gescout in ieder geval. En met Mo, Malen, Mandueke en hopelijk Lammers en Gakpo heeft PSV toch wel talent rondlopen die goed geld gaan opleveren in de toekomst. Niet alles bij PSV is momenteel negatief. De toekomst ziet er redelijk goed uit. Nu nog Europese voetbal halen voor volgend seizoen.
+1/-2

 
10 maanden geleden
Alleen van deze spelers kan je nog 12 wedstrijden iets zien bij psv. Daarna zijn er een aantal vertrokken van dit rijtje. En 020 gaat echt geen 80:miljoen betalen voor Mo.
+1/-1

 
10 maanden geleden
Mo, Malen en Madueke (de 3 M's :P) zijn denk ik de (voornaamste) cashcows van dit PSV. Zij zullen zich goed moeten ontwikkelen en kunnen dan voor recordbedragen vertrekken.

Dat verwacht ik iets minder van Lammers en Gakpo, maar ik laat me graag verrassen.

Het geld dat in ieder geval ontvangen wordt, moet wel goed besteed worden. We kunnen ons ten opzichte van Ajax eigenlijk geen miskopen permitteren!
+2/-0

10 maanden geleden
De combinatie Mino Raiola , Mark v Bommel en zijn uitstraling van de laatste tijd geeft mij heel weinig vertrouwen in een voor PSV gunstige ontwikkeling. En idd die teksten van omver blazen, laat dat gewoon maar zien dan.
+3/-1

 
10 maanden geleden
Rancune en Geld maken meer kapot dan je op kan rekenen;-)
+4/-1

10 maanden geleden
" Gewoon" nog proberen voorronde CL te halen dat moet het doel zijn en dan blijven deze jongens wel.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Juist, als NAC in Alkmaar kan winnen, volle bak er voor gaan!
+2/-0

10 maanden geleden
Kunnen we nu eens een keer ophouden over spelers (straks) verkopen voor veel geld. Altijd maar hetzelfde geneuzel. Ik kijk liever naar spelers die bij ons ballen en hoe ze ballen en als ze straks verkocht worden of zelf vertrekken zal mij dat een worst wezen voor welk bedrag dan ook. Als ik het over Memphis heb, praat ik over zijn kwaliteiten en wat hij voor ons betekent heeft en niet wat hij opgeleverd heeft, wat een onzin.
+2/-0

10 maanden geleden
Ik krijg zo'n raar onderbuik gevoel dat deze zomer Ajax zich meld voor hem, als vervanger voor Zyech.Met het geld van hem en een nog een contract van 2 jaar, is het gauw gebeurd. Dan mag je blij zijn dat je er goed geld voor krijgt. Met of zonder Mo zullen we waarschijnlijk de aankomende 2 jaar geen kampioen worden. Dus is verkoop in de zomer interessant. Voor zijn ontwikkeling zal het goed zijn om daar heen te gaan. Champions League, waarschijnlijk hoger salaris en toch nog in Nederland (familie/moeder) Ik zal het niet leuk vinden, maar zou hem wel snappen.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Hoop dat je ongelijk krijgt! Mo kan zich ook bij ons ontwikkelen en de man worden van het elftal, daar heeft ie die andere club niet voor nodig. Die zullen hun toptalent Unuvar denk ik de kans geven ipv miljoenen over maken naar Eindhoven.
Krijg je wel gelijk dan zou dat heel pijnlijk zijn.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ik geloof niet dat hij de club die hem alle kansen heeft gegeven tot waar die is gekomen en hem goed begeleid met zijn persoonlijke situatie, zo in de steek gaat laten door naar Ajax te gaan.

Dan kan hij beter nog twee seizoen (hopelijk meer) hier blijven en naar een mooi club in het buitenland gaan die ook Champions League speelt.
+1/-0

10 maanden geleden
Mootje moet blijvuh!! Wat een supertalent.
Laat hem en zijn zaakwaarnemer nu zo verstandig zijn eerst eens 2 a 3 volle seizoenen hier te blijven spelen. Waar in een grote Europese competitie gaat Mo 34 wedstrijden per seizoen spelen? Waar laten ze een heel elftal om hem heen bouwen? Nog helemaal nergens natuurlijk op zijn leeftijd!! Alleen in Eindhoven, waar hij zich thuis voelt , waar hij gerespecteerd word en waar hij nu al een vedette is. Daarom hoop ik zo voor de club, voor de supporters en voor hemzelf dat hij zo verstandig is om hier de broodnodige ervaring op te doen. Zorg dat je een jaar CL heb gespeeld , basis speler bent in het Nederlands elftal om dan daarna als gearriveerde speler voor de absolute hoofdprijs naar Barcelona, Madrid of Manchester City te vertrekken. Dat zou voor iedereen de allerbeste optie zijn is mijn bescheiden mening.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Goei mening, en als Mo dat niet van plan is leg hem maar een stadionverbod op;-)
+2/-0

 
10 maanden geleden
Volgens Valentijn driessen moet Ajax hem even goedkoop ophalen wat is dat toch een eng ziek ventje die driessen.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Laat lullen,tis valentijnsdag.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Zeker niet omdat die enge Driessen het zegt maar ik zie het zo gebeuren. Als we geen Europees voetbal halen is ie zeker weg en dat kan zomaar naar Ajax zijn.
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

afrika atalanta basarnhem bevolkingsgroei boscagli conference corona dumfries eredivisie feyenoord gakpo gotze granada guti madueke malen miljard nederland omonia overbevolking paok rosario sangare schmidt shevchenko skipper twente vhtlsaw voorronde zahavi