Transparent
Inloggen
Sluiten

VI-hoofdredacteur Pieter Zwart: 'Stijl van Schmidt gaat echt iets toevoegen aan de Eredivisie'

11 maart 2020 16:22 - VI.nl
Foto: Pro Shots

VI-hoofdredacteur Pieter Zwart: "Stijl van Schmidt gaat echt iets toevoegen aan de Eredivisie"; image source: Pro Shots

Voetbal International-hoofdredacteur Pieter Zwart is erg enthousiast dat Roger Schmidt de nieuwe hoofdtrainer van PSV wordt. Dat legt hij uit in een zeer uitgebreide video op de website van VI. "Hij gaat iets in de Eredivisie brengen wat we nog niet eerder gezien hebben", aldus Zwart. "Op dit moment is er geen team wat speelt zoals een Roger Schmidt-team speelt."

"Ik ben dermate idioot voor Roger Schmidt dat ik ook zijn wedstrijden in China geregeld heb gekeken, zijn Bayer Leverkusen heb ik tot in den treure bekeken en Red Bull Salzburg heb ik eindeloos vaak gezien. Zijn stijl is aansprekend, vernieuwend en gaat echt iets toevoegen aan de Eredivisie. Ik kan echter niet wachten tot hij begint."

In onderstaande video wordt de speelstijl van Schmidt volledig geanalyseerd:


Tags

schmidt eredivisie hoofdredacteur roger stijl bayer china eindeloos geanalyseerd idioot leverkusen onderstaande salzburg speelstijl treure vernieuwend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Hij maakt me in ieder geval enthousiast, ben benieuwd!

In other news: hoe oud is die hoofdredacteur, 17?
+7/-0

 
4 weken geleden
Pieter Zwart is bijzonder interessant om te volgen. Heeft veel verstand van het spelletje. Dus super mooi dat hij dit zegt.
+4/-0

 
4 weken geleden
Hij is 26 jaar en schijnt een extreem talent te zijn aldus diverse media.
+3/-0

4 weken geleden
Wel top als we eindelijk af zijn van dat balletje terug en eindeloos achterin rond tikken. Ben erg benieuwd of hij het spelsysteem en de mentaliteit van de spelers zo weet te innoveren. Bij Van Bommel dacht ik de eerste maanden ook de echte winnaarsmentaliteit weer te zien en het doorvoetballen na een 1-0 voorsprong, maar ook dat kakte grotendeels in na een paar maanden. Hoop dan ook dat deze trainer wel weet door te dringen tot de koptelefoon/playstation generatie...
+11/-0

 
4 weken geleden
Voor een dergelijk uniek systeem wat hij blijkbaar hanteert zul je ook de spelers voor nodig hebben..Of is hij de man die spelers gaat kneden??
+3/-0

 
4 weken geleden
dat dus idd, alles valt of staat toch met de spelers die je hebt...?
.
+3/-1

 
4 weken geleden
Ben ook benieuwd wat er in dit team gaat afvallen ivm kwaliteit. Hoe duur is zijn wensenlijstje..Het zal vast geregeld zijn anders had ie niet getekend waarschijnlijk
+1/-0

4 weken geleden
Geweldenaar deze Schmidt. Beste keus voor ons.
+6/-0

4 weken geleden
Ja want wat zouden we zonder de mening van DE GROTE Pieter Zwart moeten. Echt, gaan we dit nu de komende maanden krijgen?
+2/-1

 
4 weken geleden
In de azijn gevallen? Je hoeft niet te kijken hoor. Daarbij hoor ik niet zo zeer de mening van Zwart maar een uitleg over hoe Schmidt zijn elftal laat spelen. Ik geloof dat maar weinig mensen de speelstijl van Schmidt kenden voor vandaag. Ik zie zelfs mensen die nog nooit van Schmidt hadden gehoord.

Prima filmpje met prima uitleg dus.
+3/-2

 
4 weken geleden
Dat bepaal ik nog altijd zelf.

Ik ben enthousiast, maar wanneer het seizoen begint, start iedereen gewoon op 0 en is het een kwestie van overleven. Ik hou niet van dat obsessieve gehype voordat iemand uberhaupt een stap op het trainingsveld heeft gezet en dan weer afschrijven als er punten worden gemorst. Doe ik niet aan mee. Steun de man, maar maak mij niet wijs dat fokking Pieter Zwart of wie dan ook de wijsheid in pacht heeft. De beste trainers falen, dus ik wacht het gewoon eerst af. Mij draait het erom dat PSV weer de beste van NL word en dat vind ik 10x belangrijker dan welke individu dan ook.
+6/-0

 
reactie verwijderd

4 weken geleden
Ben erg benieuwd naar volgend seizoen. Vrees wel met grote vrees dat dit systeem niet geschikt is voor onze 2 diesels centraal achterin. Wellicht Viergever naar de links back, aangezien Rodriguez wellicht te duur zal zijn. En Swaab gaat sowieso niet meer in geen enkel systeem. Weet niet of Obispo heel veel snelheid heeft anders maakt hij een heel goede kans denk ik
+3/-0

4 weken geleden (gewijzigd)
Idioot voor of idolaat van ?
En hij kan echter niet wachten. Wat een slechte kopie zeg. Geen wonder dat deze site niet meer van de grond komt.
+2/-0

 
4 weken geleden
Zelf zegt hij idioot voor :D
+3/-0

4 weken geleden
Thomas Goiginger,gelijk aantrekken.PSV beul van Lask Linz.Zet heel hoog druk als rechtermiddenvelder,oostenrijks international,27 jaar binnenkort.4 miljoen.veel loopvermogen.Schmidt zal hem ongetwijfeld kennen.Samen met Mauro op 10 en thomas op het middenveld.Hendrix naar achteren,links centraal.Rodriguez kostte wat het kost,alles op alles om hem in Eindhoven te houden,1 ding kan helpen , jefrey zijn voormalige vriend ,de goede Bruma terughalen om schwaab op te volgen.Hetzelfde geld voor onze aanvoerder Dumfries,contract opwaarderen,en nog 1 jaar houden.Doorgaan met unnerstall,voorin Gakpo malen en mootje.Sam en Romero kunnen als spits erbij,malen waaiert dan uit naar de flank.afscheid nemen van onze griek,maar die is gehuurd,Bruma mag vertrekken,neem het verlies.Rosario mag weg,Guti ook.heb er zin in,we zullen zien wie Roger uit de hoge hoed tovert.Goed dat hij zich mag bemoeien hoe we het transferbedrag van 30 miljoen van Bergwijn gaan investeren in PSV.
+8/-1

 
4 weken geleden
@philpske, ik ben ook enthousiast met de keuze voor Schmidt. Maar ben minder hoopvol dan jij dat hij de 30 mln. uit de verkoop van Bergwijn mag gaan uitgeven. Ik denk namelijk dat die 30 mln. in het gat verdwijnt van de afschrijvingen op Bruma, Baumgartl (hoewel ik nog wel toekomst in hem zie), Boscagli, Guti en in mindere mate Doan.
+1/-0

 
4 weken geleden
We hebben Puma miljoenen
+2/-0

4 weken geleden
Ik deel het enthousiasme van Pieter Zwart. Deze speelwijze/tactiek is zeer interessant en heeft in het verleden tot vele goede resultaten geleid. De oorsprong van de speelwijze die toegekend wordt aan de jonge garde Duitse trainers heeft echter zijn oorsprong bij Dinamo Kiev van trainer Lobanovski. Dit team speelde o.a. midden jaren tachtig tegenstanders af en toe compleet van de mat met 'robo-voetbal' waar het collectief heilig was en niet het individu(kijk indien mogelijk de EC2 finale van 1986 nog eens na, of het Sovjet-elftal op het WK in Mexico1986). Lobanovski werkte bv ook veel samen met professoren om wiskundig de dynamiek van het spel te definiëren, dat ging heel ver. De PSV-spelers kunnen hun borst natmaken want er is één iets onontbeerlijk bij deze speelwijze: discipline! Als dit er niet is kan het zo maar als een kaarthuis in elkaar storten. Schmidt zal uit ten treure spelpatronen er in gaan slijpen en er zal veel geëist worden van het denkvermogen van de spelers. Ben benieuw welke spelers hier aanhaken en gaan afhaken. Ik kan me voorstellen dat spelers zoals Hendrix en Rosario blij mogen zijn, aangezien zij graag uit de discipline spelen. Wordt een interessant seizoen volgen jaar in ieder geval.
+2/-0

 
4 weken geleden
Heb jij een spelpatroon gezien dan de afgelopen 4 jaar ? Van mij mag hij.
+1/-0

 
4 weken geleden
Ja wel degelijk, Bommel had een heel duidelijke visie daarover. In het begin ging dat goed, maar door factoren los van de speelwijze liep dat helemaal verkeerd af.
+2/-1

 
4 weken geleden
Als dat magische duo de Europese subtopper Liverpool volgend jaar maar niet gaat versterken.
+1/-0

 
4 weken geleden
Wat heb jij toch met onze 2 “toppers” Rosario en Jorrit.
+2/-0

PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!Laatste nieuws
Tagcloud

antonh belasting cafepraat cbs corona coronavirus daklozen down flitsphirips griepgolf horeca knvb lockdown nederland nikiforov omvallen onchristelijk ouderen overgewicht overheid overmars risicogroep rivm sir skipper tinus under vhtlsaw vrijgeven zorg