Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB: 'Competitie moet uiterlijk 30 juni klaar zijn'

17 maart 2020 15:37 - KNVB.nl
Foto: Pro Shots

KNVB: "Competitie moet uiterlijk 30 juni klaar zijn"; image source: Pro Shots

Via de officiële website van de KNVB laat directeur betaald voetbal Eric Gudde weten dat het nog onduidelijk is wat de gevolgen zijn voor de Nederlandse competitie nu het EK wordt uitgesteld. "De startdatum van EURO2020 was één van de puzzelstukjes bij het vaststellen van de nieuwe speelschema’s. In samenwerking met de Eredivisie CV Coöperatie Eerste Divisie werken we aan mogelijke scenario’s, waarbij we uiteraard afhankelijk blijven van de omstandigheden", aldus Gudde. "Na de gesprekken dinsdag is nu ook duidelijk dat alle competities in Europa op 30 juni klaar moeten zijn. We hopen binnenkort meer over de verschillende scenario’s te kunnen melden."

Meer op KNVB.nl


Tags

knvb gudde cooperatie eredivisie puzzelstukjes speelschema startdatum vaststellen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden (gewijzigd)
Vooral dat woordje "moet" stuit me tegen de borst. Niemand heeft nog enig idee hoe lang dit allemaal gaat duren!
+4/-1

3 weken geleden
Met andere woorden, Ajax kampioen. Vrees ik.
+1/-1

 
3 weken geleden
Dat is inderdaad wel de cynische ondertoon uit Zeist... Krijgen ze toch nog hun zin
+3/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Dacht het niet , en wie degradeert dan ?
+1/-0

3 weken geleden
Ik zie geen onderbouwing waarom bijvoorbeeld 4 juli geen grens zou kunnen zijn.
+1/-2

 
3 weken geleden
Die zijn het gewend om alles in de hand te hebben en kunnen niet begrijpen dat dit ons aller petjes te boven gaat, arrogantie ten top.
+2/-0

 
3 weken geleden
Zal best wat voeten in de aarde hebben om op 4 juli te eindigen omdat de arbeidscontracten van voetballers meestal tot 30 juni lopen. Ziyech is op 1 juli van Chelsea, dan zou hij dus niet mee kunnen doen in de laatste wedstrijd. Maar misschien kunnen ze hem dan een paar dagen/weken huren van Chelsea...
+2/-0

 
3 weken geleden
F.ck de arbeidscontracten. De clubs schikken zich maar eens voor één keer naar de situatie. De club die daar over begint te zeiken, kan wmb de prullenbak in. Ik reken echter op het gezond verstand van de clubs.
+2/-1

 
3 weken geleden
Helemaal mee eens ! Als het nodig is dan moet door de UEFA maar worden bepaald dat alle contracten deze zomer tot 14 juli lopen.
Alle voetbal-wedstrijden zouden moet worden uitgesteld, maar de contracten een paar weken opschuiven zou niet kunnen. Daar klopt echt niks van.

Zelf denk ik dat er binnen een week of 4 wel weer gaat worden gevoetbalt in Nederland. Maar ik verwacht dat alle stadions leeg moeten blijven.
+1/-3

 
 
3 weken geleden
Als een speler echt niet na 30 juni voor een club wil spelen, dan zal hij juridisch gezien heel erg sterk staan. Daarin heb je helemaal gelijk. En als hij een rechtszaak begint zal hij zoveel tijs kunnen winnen dat hij ook niet hoeft te spelen.
Maar veel spelers hebben een doorlopend contract,
En we mogen van de spelers best wat medewerking vragen in deze uitzonderlijke situatie. Zelfs het EK is verplaatst om de competities af te maken.
+2/-1

 
reactie verwijderd

 
3 weken geleden
Een speler mag dan niet eens meer spelen. Dat is nu net het hele nut van een contract en de handtekeningen die daar onder zijn gezet.

In het geval van PSV valt het nog enigszins mee met vijf aflopende contracten, waarvan twee in de basis (Schwaab en Rodríguez), maar clubs als RKC en FC Twente hebben een selectie waarvan driekwart vanaf 1 juli geen contract meer heeft. In de Keuken Kampioen Divisie is het vrij uitzonderlijk als spelers langdurige contracten hebben.

Het is volkomen onrealistisch om dan te verwachten dat er na 1 juli met dezelfde selecties doorgespeeld kan worden. Het heeft weinig met medewerking van spelers of clubs te maken. Het kan en mag simpelweg niet.
+5/-0

 
3 weken geleden
Goed inhoudelijk punt, zie verder hierboven mijn stukje voor Pvh25
+1/-1

3 weken geleden
Vreemde zaak dat er een deadline gesteld wordt. Net alsof ze iets zouden kunnen forceren. Bullshit wmb. Beter gewoon afwachten hoe het zich ontwikkelt, ipv op de zaken vooruit te lopen.
+2/-1

 
3 weken geleden
Er zegt toch niemand dat de Corona crisis op 30 juni voorbij moet zijn. 30 juni moet de eindstand bepaald zijn, of dat nou door inhaalwedstrijden, wedstrijden zonder publiek, huidige stand, stand halverwege, loting, of voor mijn part op alfabetische volgorde tot stand komt. Wellicht is de "eeuwige ranglijst" over de laatste 35 jaar een optie...
+3/-0

 
3 weken geleden
Denk dat de Coronacrisis na 30 april beheersbaar is en tot een einde gaat komen.
Een virus is meestal actief in de winterperiode... anders gezegd in de maanden dat de R in de maand zit. In dit geval januari, februari, maart en april.
Vanaf 1 mei zit er geen R meer in de maand - als kind hoefde ik dan geen levertraan meer te slikken... het zou zo maar kunnen?
+1/-2

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Goede mop. In Australie en Zuid Afrika is het volop zomer en daar is het virus ook aanwezig. Rutte is van plan dat iedereen ziek wordt zodat er een collectieve immuniteit ontstaat. Tegen die tijd ligt iedereen aan de beademingsapparatuur. Neen, aan voetballen komen wij dit jaar niet meer toe. Wat ik niet begrijp is waarom landen niet hun grenzen hebben dichtgegooid toen begin januari in China dat virus uitbrak. Vanaf moment nul heeft men geweten dat het om een onbekend virus ging waar geen vaccin voor was. Wie laat nu in een dierentuin alle hekken van de roofdierenverblijfen openstaan? Dan moet je toch wel stapelgek zijn? De bestuurders van de EU, Amerika, etc. zien zichzelf als wereldleiders, nou inderdaad maar dan wel met een lange "ij" in de zin van psychiatrische patienten.
+3/-0

 
3 weken geleden
Antonio... wat Rutte zegt is in feite de oplossing.
Iemand die Corona heeft gehad is immuun en kan hierdoor andere mensen niet meer besmetten. Stel ik heb Corona gehad dan kan ik jou rustig een hand geven - ik kan jou niet besmetten en jij kunt mij niet besmetten.
Zodra de helft van Brabant Corona heeft gehad, dan is het probleem grotendeels opgelost.
+2/-1

 
3 weken geleden
Zoals onze ‘sterren’ in Den Haag doen? En dan over een paar dagen weer een toespraak van de ‘opper held’ op vele tv zenders dat Nederland alsnog in een totale lock down gaat? Waarschijnlijk zal Rutte dan als 1 van de argumenten gebruiken dat de bevolking zich niet hield aan de verzoeken van het kabinet. Laten we vooral wel vooruitdenken, zeker de mensen die wel aangetoond hebben echte leiders te zijn. Verschrikkelijk om een stuurloos Nederland te zien man!

On topic: volgens mij worden dr op mondiaal standpunten ingenomen en committeren de individuele landen zich hieraan.
+3/-1

 
3 weken geleden
In België is vanaf vandaag een lockdown, winkels waar je geen levensmiddelen kunt kopen moeten dicht.
Dus komen de Belgen naar Limburg, Brabant en Zeeuws Vlaanderen om spullen te kopen bij de Gamma en Praxis zodat ze thuis wat kunnen klussen en schilderen.
Let maar op... overmorgen zegt Rutte - dit is niet de bedoeling dus ook in Brabant en de rest van Nederland een lockdown.
Dan mag je als burger bijna niks meer en moet je binnen blijven.
Het middel is erger dan de kwaal.
+1/-2

 
3 weken geleden
Het middel lock down is altijd erger dan de kwaal.Mensen opsluiten is super ongezond, zowel psychisch als fysiek. Gewoon naar buiten, wandelen, lopen, fietsen. Zonder beweging en buitenlucht wordt een mens altijd ziek. Blij dat Nederland het anders aanpakt tot nu toe.
+2/-0

 
3 weken geleden
"volgens mij worden dr op mondiaal standpunten ingenomen en committeren de individuele landen zich hieraan".
Dat patroon zie ik ook. In dit geval vind ik het nog wel een redelijk idee omdat je de ziekhuizen niet wilt overbelasten. Maar tav veel andere zaken zie ik hetzelfde patroon/gedrag en hebben we, als land, ons eigen denken op gegeven. Daar griezel ik van. Je moet als land je eigen analyse blijven maken, en zelf de beste conclusie blijven trekken.
+1/-1

 
3 weken geleden
Volgens mij is dat eigen plan trekken ook wat er in Nederland gebeurt? In tegenstelling tot veel andere landen is het hier namelijk niet verboden om zonder reden de straat op te gaan, en zijn een heleboel winkels gewoon nog open. Een wereld van verschil met bijvoorbeeld Spanje, waar je een fikse boete riskeert als je niet kan verantwoorden waarom je je op straat begeeft.
+3/-0

 
3 weken geleden
Gelukkig mogen we hier nog nomaal naar buiten,
+1/-1

 
3 weken geleden
Die zin die je aanhaalt uit mijn eerdere post heeft betrekking op de hierboven genoemde deadline!
+2/-0

3 weken geleden
Denk dat het nog erger wordt ,dus geen voetbal meer en de neusjes kampioen .Heel jammer voor AZ en geen voetbal meer het leven is heel anders geworden een jaar om niet te vergeten.!!
+1/-0

 
3 weken geleden
Oke... de eindstand wordt: 1.Ajax 2.AZ 3.Feyenoord en 4.PSV
Volgend seizoen dan wil ik graag een omgekeerde volgorde.
+2/-0

3 weken geleden
onzin, de hele zomer tijd voor om de competitie af te maken. Spelers hebben nu een soort 'zomervakantie'!
+1/-0

 
3 weken geleden
En hoe doe je dat met de spelers die op 1 juli geen contract meer hebben?
+2/-0

 
3 weken geleden
Heeft de knvb geen calamiteitenpot ? De FIFA EN de UEFA? 't is maar een vraagje.
+1/-0

 
3 weken geleden
Laten we positief blijven - het komt goed met Corona en het komt ook goed met PSV.
Zeker weten dat we volgend seizoen bovenaan staan.
+1/-1

PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!Laatste nieuws
Tagcloud

absurd achterkamertjes adf antonh belasting cafepraat cbs compenseren corona coronavirus daklozen dossier down eredivisie flitsphirips geloofwaardig gemeenschapsgeld gerbrands knvb nederland onchristelijk overheid overmars sir tinus under uswilly vhtlsaw youtu zak