Transparent
Inloggen
Sluiten

Toon Gerbrands: 'Dit is een stresstest voor iedereen'

21 maart 2020 09:07 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Toon Gerbrands: "Dit is een stresstest voor iedereen"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met De Telegraaf geeft algemeen directeur Toon Gerbrands aan dat hij nog niets kan met de mogelijke gevolgen op financieel gebied van het stilleggen van de competitie. "Ik heb één ding geleerd: als het onbeheersbare zaken zijn voor jou en de organisatie, steek er dan geen tijd en energie in. De afgelopen week is alles anders geworden dan iedereen had voorzien. Duidelijk is dat dit een stresstest is voor iedereen", aldus Gerbrands. "De topvijfclubs in Nederland hebben financieel wel wat vet op de botten. Ook wij kunnen het dragen, het voortbestaan komt niet in gevaar, want we hebben de laatste zeven jaar zwarte cijfers geschreven. Maar in de Eerste Divisie komen clubs direct al in liquiditeitsproblemen en is de situatie echt nijpend."

De algemeen directeur hoopt dan ook dat op sportieve gronden de competities worden uitgespeeld. "Dan heb je een ranglijst, is de verdeling van Europese tickets duidelijk en welke clubs er degraderen. Dat valt niet te bepalen als je er nu een punt achter zet. Niet alle clubs hebben ook een gelijk aantal duels gespeeld", zo geeft hij aan.

Tot die tijd is het steeds het bekijken van het verhaal van de dag. "Misschien krijgen we morgen met een lockdown te maken. Dan is dat het nieuwe feit en bouw je onzekerheid weer om naar duidelijkheid. We hebben te maken met een shake up van de maatschappij, een soort herschikking die je eens in de tien tot vijftien jaar ziet", zegt hij daarover. "In 2008 hadden we de bankencrisis, nu het coronavirus. Vroeger kenden we oorlog. Sommigen komen hier sterker uit en organisaties die zich aan de grens begeven, vallen om. Het ernstige is dat we in dit geval ook over mensenlevens praten. Laten we hopen dat ieder mens dit zoveel mogelijk bespaard blijft."

Gerbrands geeft ook aan dat hij bezig is met het schrijven van een nieuw boek, dat hij over drie of vier weken verwacht af te hebben. "Misschien creëer ik dan mijn eigen spandoeken weer, maar in deze periode kan niemand me zeggen dat het ergens ten koste van is gegaan", aldus Gerbrands. "Men verdenkt mij van allemaal managementboeken, maar deze zijn gebaseerd op echte verhalen uit de praktijk. Met dit laatste boek wil ik de aanval openen op een aantal bestaande managementwijsheden. Ter geruststelling van iedereen: hierna ben ik klaar met wijsheden delen, het is mijn laatste boek."




Tags

gerbrands boek stresstest bankencrisis begeven bespaard botten coronavirus creeer geruststelling gronden herschikking liquiditeitsproblemen lockdown maatschappij managementboeken managementwijsheden mensenlevens nederland nijpend onbeheersbare onzekerheid oorlog shake stilleggen telegraaf topvijfclubs verdeling verdenkt vet voortbestaan wijsheden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Ik zou ook graag de competitie uitgespeeld zien. Puur vanuit sportief oogpunt eerlijker en duidelijker.

Gezien de huidige situatie is dat echter totaal niet belangrijk.

Over de boeken: wat mij betreft mag je er nog 100 schrijven. Ik geloof er totaal niet in dat het schrijven ten koste van de algemeen directeur functie gaat. Mensen die dat wel geloven en onze Toon allemaal verwijten maken in de trend van verzuim kunnen wat mij betreft de bomen in.

Ik hoop dat je gezond blijft Toon (zeker vanwege de leeftijd, risicogroep) en dat persoonlijk leed je bespaart blijft.
+8/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Een mooi gebaar van je beste NeedPants . Zelf ben ik kritisch gewest op Toon (nepsnor) . Maar in deze tijd gaan er belangrijkere dingen een rol spelen. Ik sluit me helemaal bij je aan, bedankt. :-) .
+2/-0

4 jaar geleden
Wij Psv mogen echt blij zijn dat Toon Gerbrands onze directeur is ,hoop dat het voebal met publiek nog door gaan kan vinden mis het voetbal mijn vrienden in het zuiden.Dat Toon boeken schrijf moet hij zelf weten ,doet veel en komt zeer verstandig over over alles...Op naar betere en gezonde tijden...
+7/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Volgend jaar (17 maart 2021) hebben we landelijke verkiezingen, daarna krijgen we een nieuwe regering.
Ik zie in Toon een waardige opvolger van premier Rutte - hij heeft er de capaciteiten en uitstraling voor.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ja, maar dan zijn we hem kwijt!
+1/-0

4 jaar geleden
Even kijken naar de stand... PSV heeft 26 wedstrijden gespeeld.
Ajax, AZ en Feyenoord hebben één wedstrijd minder gespeeld - namelijk 25.
Om de eindstand te bepalen moeten we een of drie punten toekennen aan deze 3 ploegen.
Uitgaande van hun huidige sterkte, kom ik tot de volgende eerlijke puntentoekenning:
Feyenoord en AZ krijgen er 3 punten bij - Ajax krijgt er één punt bij.
Hiermee krijgen we de volgende eindstand:
1. AZ
2. Ajax
3. Feyenoord
4. PSV
ik heb daar vrede mee.
+2/-0

4 jaar geleden
Hedde em weer. Meneertje boekenschrijver
+1/-1

 
4 jaar geleden
Belachelijk natuurlijk dat iemand zich naast zijn baan ook nog met andere zaken bezighoudt. Ik neem aan dat jij vast ook nooit tv kijkt of de krant leest. Pas ook maar op dat je nooit meer een wandeling maakt, meneertje azijnzeiker
+1/-1



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje