Transparent
Inloggen
Sluiten

'Begroting PSV komend seizoen met tientallen miljoenen euro omlaag'

22 april 2020 09:54 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Begroting PSV komend seizoen met tientallen miljoenen euro omlaag"; image source: Pro Shots

PSV lijkt de begroting flink omlaag te moeten schroeven. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. Waar werd voorzien om te kunnen werken met een begroting van 70 miljoen euro zou er binnen de club rekening worden gehouden met een begroting van 45 tot 50 miljoen euro en dat is niet eens het meest ongunstige scenario.

Meerdere voetbalclubs willen dat er op zeer korte termijn een overeenkomst komt voor het korten op salarissen van bijvoorbeeld spelers en directeuren. Bij spelersvakbond VVCS liggen al een aantal voorstellen waarmee de financiële nood kan worden verlicht. Vanwege de coronacrisis zijn er de komende maanden miljoenen minder inkomsten. Zonder ingrepen zijn enorme geldproblemen of zelfs faillissementen normaal gesproken onvermijdelijk.

Meer op ED.nl
Tags

coronacrisis faillissementen geldproblemen ingrepen korten onvermijdelijk schroeven spelersvakbond verlicht voetbalclubs vvcs

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Bij PSV omlaag dat gaat nog ,maar bij de keine clubs gaan die het overleven,????
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik denk dat er niet zoveel verschil is tussen grote en kleine clubs. Grote clubs hebben ook hogere kosten en alle clubs richten hun begroting in obv hun (verwachte) inkomsten. Halvering van de begroting geeft dus bij beide een enorm probleem. Waar het verschil volgens mij gemaakt wordt, is de omvang van de buffers die de clubs hebben.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Kleine clubs(zeker eerste divisie) hebben een relatief kleinere begroting en lagere salarissen. Teruggang in inkomsten zal ervoor zorgen dat salarissen onder het niveau komen dat spelers er van rond kunnen komen, en de vraag is of ze wel full-time prof kunnen blijven. Minder trainen/focus/voorbereiding zal er wellicht voor zorgen dat het niveau minder wordt. Zoals altijd zullen de kleineren er slechter vanaf komen. Steun van de grotere jongens is dan niet alleen n goed gebaar, maar een noodzaak om de pool en opleiding van jongeren te blijven garanderen. 'T zal niet eenvoudig worden de komende seizoenen.
+1/-0

4 jaar geleden
De timing hiervan is extra ongelukkig wetende dat de selectie een enorme renovatie nodig heeft....
+1/-0

4 jaar geleden
Blij dat bergwijn halverwege het jaar weg ging. Dat biedt wat lucht
+2/-0

4 jaar geleden
Mocht dit waar zijn dan grote opruiming houden: Schwaab, Ibi, Lammers, Mitro, Luckassen, Guti, Mauro om er een paar te noemen. Salaris vrijmaken en daar waar mogelijk transferbedragen binnenharken.
+1/-0

4 jaar geleden
Corona op financieel gebied dus nog altijd minder schadelijk voor PSV dan John de Jong.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Moet je opletten wat er met PSV gebeurt als dit daadwerkelijk zou uitkomen. Dan gaan alle alarmbellen binnenkort rinkelen en komt er stoom uit de oren van onze grote kale lijder (bewust geen leider).
+1/-1PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.836 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring rodriguez ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman weghorst xavi