Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Geen promotie en degradatie Eredivisie, Europese tickets op basis van huidige ranglijst

24 april 2020 18:47 - KNVB.nl
Foto: Pro Shots

<b>Officieel: Geen promotie en degradatie Eredivisie, Europese tickets op basis van huidige ranglijst</b>; image source: Pro Shots

De KNVB heeft middels een statement op de eigen website het nieuws bevestigd dat via de diverse media al naar buiten kwam: de Europese tickets worden verdeeld op basis van de huidige ranglijst van de Eredivisie, terwijl er geen promotie en degradatie zal zijn. Ondanks dat zestien clubs voor promotie/degradatie waren en negen clubs tegen heeft de voetbalbond besloten om dit toch niet door te voeren, omdat vanwege negen blanco stemmen er geen duidelijke voorkeur zou zijn.

De UEFA gaf eerder aan als uitgangspunt te hebben dat de Europese tickets zouden worden verdeeld op basis van de sportieve prestaties van het huidige voetbalseizoen. Op basis van de huidige ranglijst zal Ajax daarmee naar de play-offs van de Champions League gaan en AZ zal uitkomen in de tweede voorronde van de Champions League. Feyenoord heeft een plek in de groepsfase van de Europa League, terwijl zowel PSV als Willem II in de voorronde van de Europa League zal starten.

AZ en FC Utrecht hebben al aangekondigd niet akkoord te zijn met deze beslissing van de KNVB en vervolgstappen te overwegen. Diverse clubs uit de Keuken Kampioen Divisie hebben bovendien ook woedend gereageerd.

Meer op KNVB.nl




Tags

degradatie promotie eredivisie knvb voorronde blanco feyenoord middels statement uefa utrecht vervolgstappen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
En dan ben ik toch heel nieuwsgierig hoe het met die rechtszaken gaat lopen, als er iets onvoorspelbaar is, is het het Nederlandse rechtssysteem wel.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Klopt helemaal, zie bijvoorbeeld de uitspraak over CO2 ivm "mensenrechten" en alle gevolgen daarvan.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Of wat te denken van die idiote stikstofuitspraak van de Raad van State. De ellende daarvan is niet te overzien, wat verergerd wordt door de bende incapabele in Den Haag.
+1/-0

wat zou dus een oplossing zijn waar IEDEREEN tevreden mee zou zijn? Tell me?
+1/-0

 
3 jaar geleden
De enige oplossing waar iedereen tevreden mee kan zijn is uitspelen. Als dat niet mogelijk is (al twijfel ik daar te zeerste aan), dan is er geen oplossing waar iedereen tevreden mee is.

Het meest eerlijke is dan de hele competitie als 'niet gespeeld' beschouwen. Hij is gewoon niet af, dus je kunt er ook geen consequenties aan verbinden. De stand wordt bepaald na 34 wedstrijden niet na 25 of 26 wedstrijden.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
3 jaar geleden
Twijfel jij eraan dat dit seizoen niet uitgespeeld kan worden ? Enige manier zou zijn om een 12 maanden stop in te voeren. Dus de competitie hervatten in het weekend van 2021 als dat het in 2020 gestopt is. Geen druk op internationale competities etc. Gewoon een sabbatical.
+1/-0

3 jaar geleden
Gênant weer die (K)NVB, te triest voor woorden... ik hoop op veel rechtzaken en vraag mij ook wel af of er niet supporters uit Leeuwarden & Doetinchem naar Zeist zullen gaan afreizen... of van dichterbij Utrecht.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
3 jaar geleden
Daar kunnen er nou maar 12 meer in he
+1/-0

3 jaar geleden
Tja, hoe kun je nou bovenin consequenties verbinden aan de stand en onderin niet? Dat is vragen om gedonder. En Utrecht wordt hier natuurlijk wel keihard genaaid. Die hadden kans op bekerwinst en in de competitie stonden ze 3 punten achter met een wedstrijd minder gespeeld, maar wel een veel beter doelsaldo.
+3/-0

 
3 jaar geleden
PSV vrouwen automatisch in CL, dat dan weer wel.

Over 3 jaar finale in Eindhoven. Goede zaak.
+2/-0

3 jaar geleden
De knvb telt neutrale stemmen als stemmen tegen promotie de graafschap en Cambuur. En die regel kenden de clubs vantevoren niet. En nu blijkt dat PSV helemaal niet gestemd heeft, maar dat wordt toch als neutrale stem, tegen promotie gezien. Ze maken het wel heel bont in Zeist.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Dat is niet helemaal waar. KNVB oordeelt dat 16 van de 34 geen meerderheid is. Dat is natuurlijk mathematisch ook zo. Clubs hadden gewoon hun oordeel moeten geven, Cambuur is genaaid door de 9 clubs die geen mening hebben gegeven, en die wisten donders goed wat het gevolg zou zijn. Eerlijker zou zijn dat Utrecht ipv Willem II Europa in was gegaan, en dat de Cambuur was gepromoveerd ten koste van RKC, dat waren beide al uitgemaakte zaken. Nu voorlopig 4 maanden met moddergooien en rechtzaken tot we in augustus te horen krijgen dat er toch geen EL en CL gespeeld gaat worden volgend jaar.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Als de clubs vooraf niet weten wat de regels zijn bij het stemmen, dan is dit natuurlijk nooit eerlijk. Hadden de clubs dit wel geweten, dan hadden ze anders kunnen beslissen.
+1/-0

 
Waarom was het al een uitgemaakte zaak dat FC Utrecht een Europees ticket zou gaan pakken? Dan hadden ze of bij de eerste vijf moeten eindigen of de beker moeten winnen. Verliezend bekerfinalisten krijgen sinds twee seizoenen geen ticket meer voor Europa.
+1/-0

 
3 jaar geleden
De KNVB had hier zijn eigen verantwoording moeten pakken en het niet af moeten schuiven op de clubs met onduidelijke regels. Dit is een beetje hetzelfde als bij jou op de afdeling met je collega's stemmen wie er ontslagen moet worden. Heel goed ook dat PSV naar buiten heeft gebracht dat het niet gestemd heeft en dus helemaal niet mee had moeten tellen. Er is geen enkele garantie dat Utrecht de inhaalwedstrijd of bekerfinale zou winnen, dus WII heeft net zoveel recht op dat ticket. Misschien is loten wel de eerlijkste oplossing. Je kan weinig conclusies trekken op een niet afgeronde competitie. Wat dat betreft is elke beslissing dus op voorhand de foute.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Als een groot percentage NIET stemt dan zou de stemming als ongeldig gezien moeten worden!

Dit is ook zo in bijv. de politiek
+1/-0

reactie verwijderd

3 jaar geleden
Of dit de beste/eerlijkste oplossing is laat ik in het midden.

Nederland heeft tickets voor de voorrondes, die normaal gesproken in juli beginnen. Wanneer had de UEFA gedacht deze te spelen, want in Nederland mag niet gevoetbald worden tot September zoals het er nou uitziiet. En dan hebben we het nog niet gehad over bijv. Spanje, Italie of Belgie.

Komend seizoen met meer dan 120 clubs Europa in?? Zeg het maar UEFA
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje